🔰 ماجرای اخذ پیاپی و چندباره مالیات بر ارزش افزوده
🔸رئیس دیوان محاسبات کشور دستور داد تا ظرف یکماه، گزارش کاملی از «اخذ پیاپی و چندباره مالیات بر ارزش افزوده» در واحدهای تولیدی تهیه شود تا علاوه بر ارائه آن به مردم، از گرانی متوالی اجناس و کالاها نیز جلوگیری به عمل آید.
🔸 مالیات بر ارزش افزوده نوعی مالیات چند مرحلهای است که در مراحل مختلف زنجیره واردات، تولید و توزیع براساس درصدی از ارزش افزوده کالاهای فروخته شده یا خدمات ارائه شده در هر مرحله اخذ میشود.
🔻مالیات بر ارزش افزوده در هر مرحله از زنجیره واردات، تولید و توزیع به عنصر مرحله بعدی زنجیره انتقال مییابد تا نهایتاً توسط مصرفکننده نهائی پرداخت شود.
🔸«سید احمدرضا دستغیب»، رئیس دیوان محاسبات کشور با بیان اینکه این نهاد هشدارهای لازم را درباره رسوب منابع در شهرداریها داده است، اظهار داشت: وفق بررسیهای کارشناسی در این نهاد نظارتی، حدود 9 هزار میلیارد تومان رسوب منابع در سازمان شهرداریها و دهیاریهای کشور وجود دارد که ضروری است تا در اسرع وقت بابت مصرف در محلهای مربوطه، تخصیص یابد.
🔸یکی از دلایل اصلی اخذ مالیات چندباره، اشتباهات در فرآیند محاسبه و عدم هماهنگی در ادارات مالیاتی است. این مسئله میتواند منجر به اخذ مالیات بیش از حد از فعالان اقتصادی شود. عدم شفافیت قانونی، کاستیها و ابهامات قانونی هم ممکن است باعث شوند که برخی بنگاههای اقتصادی مجبور به پرداخت مالیات چندباره شوند. نبود دستورالعملهای مشخص و واضح میتواند باعث بروز اختلافات و سوءتفاهمها در محاسبه مالیات شود.
🔻فناوریهای قدیمی و ناکارآمد در برخی سامانههای مالیاتی هم از دیگر مواردی است که منجر به تکرار اشتباهات و در نتیجه اخذ مالیات بیش از یک بار از یک معامله شود.
🔸افزایش هزینهها برای کسبوکارها یکی از مهمترین پیامدهای این مشکلات است. اخذ چندباره مالیات بر ارزش افزوده میتواند بهطور مستقیم هزینههای کسبوکارها را افزایش داده و بر توان رقابتی آنها تاثیر منفی بگذارد.
#سرویس_اقتصادی
https://kayhan.ir/001FCq
@Kayhan_online
🔰 عراقچی با وزیر خارجۀ سوریه در دمشق دیدار کرد
🔸وزیر خارجه در اولین دیدارش با مقامات سوریه با بسام صباغ همتای سوری خود دیدار و گفتوگو کرد.
@Kayhan_online
🔰 محکومیت حمله به دفتر ارتباطات رسانهای حزبالله
🔸در پی حمله وحشیانه رژیم صهیونیستی به دفتر ارتباطات رسانهای حزبالله در بیروت، معاونت برون مرزی سازمان صداوسيما ضمن محکوم کردن این جنایت پیامی منتشر کرد.
🔸در بخشی از پیام معاونت برون مرزی رسانه ملی آمده است: رژیم غاصب صهیونیستی در حرکت مذبوحانه جدیدی، دفتر ارتباطات رسانهای حزبالله در بیروت را مورد حمله قرار داده و بار دیگر خوی تجاوزگری و جنایتپیشهگیاش را مقابل چشم جهانیان به نمایش گذاشت. این اقدام نیز برآمده از همان چرثومه طغیان و ستمی است که در نخستین ساعات هجوم به مردم، منازل مسکونی، بیمارستانها و مکانهای غیرنظامی غزه دفتر شبکه العالم صداوسيمای جمهوری اسلامی ایران را در این شهر اسطورهای مقاومت بمباران و گمان کرد که با این حرکت و به شهادت رساندن دهها خبرنگار در طول یک سال گذشته تاکنون، صدای رسانههای مقاومت و خبرنگاران آزاده و حقیقتگو را خاموش میکند.
#ادب_و_هنر
https://kayhan.ir/001FD0
@Kayhan_online
واکاوی تاریخ سینمای پس از انقلاب - حکایت سینماتوگراف 2
🔰 گافهای هیئتهای داوری نگاه نو و مستند
👤 #سعید_مستغاثی
🔸اگرچه برگزیدگان بخش نگاه نو یا مسابقه فیلمهای اول در جشنواره سی و یکم به دلیل حضور آثار قویتر و سالم تر، قابل قبولتر بود اما ترکیب هیئت داوران آن نیز از نظر حضور سؤال برانگیز برخی افراد، قابل بررسی است:
🔻یکی از این افراد مینو فرشچی بود؛ فیلمنامهنویس فیلمهایی مانند شوکران (1377)، کاغذ بیخط(1380) و ازدواج به سبک ایرانی(1383) که در سالهای قبل از داوری خود در جشنواره سی و یکم، تنها فیلمنامه فیلم گمنام «رهاتر از دریا» ساخته حمید طالقانی در سال 1389 را در کارنامه خود داشت. وی در سال 1388 و به دنبال حوادث فتنه انگیز پس از انتخابات دهمین دوره ریاست جمهوری، به سیاق تحریم کنندگان جشنواره، داوری آن را نپذیرفت.
🔸اما یکی از مهمترین گافهای جشنواره سی و یکم، انتخاب فردی به نام مصطفی اسکویی برای هیئت داوران بخش مسابقه فیلمهای مستند یا سینما حقیقت بود. در وهله نخست عدهای بر این تصور بودند که شايد هم اين مهرداد اسكويي آن مهرداد اسكويي نباشد كه به دستور صادق صبا (مدير بخش فارسي BBC) و با موافقت رؤساي اين شبكه صهيونيستي (مراجعه كنيد به مصاحبه صادق صبا درباره ساخت مجموعه مستند «ايران من» يا «طعم ايراني»)، 3-4 سال پيش از آن، يك مستند تحقيرگرايانه درباره ايران ساخت و براي اين كار، برخي مديران وقت وزارت ارشاد را متقاعد ساخت تا خود صادق صبا (از جاسوسان برجسته سرويس اطلاعاتي رژيم صهيونيستي و MI6) را به ايران آورده و در سراسر ايران بچرخاند!
🔸نگارنده در یک دیدار گذرا با محمدرضا عباسیان، دبیر سی و یکمین جشنواره فیلم فجر، به وی متذکر شدم صلاح نیست چنین شخصی داور جشنواره فیلم فجر شود و او پاسخ داد که مجوزش را گرفته. به او گفتم شما امروز میتوانید برای آنجلینا جولی هم مجوز بگیرید اما آیا حضور چنان افرادی در آن جشنواره ملی و انقلابی به نام فجر انقلاب اسلامی صحیح است؟! چنانکه سال قبل از آن نیز دبیر جشنواره سیام یعنی محمد خزاعی (که سالها با یکدیگر رفاقت و دوستی نزدیک داشته ایم) با نگارنده مشورت کرد که به نظرت دعوت از فردی مثل آنجلینا جولی به صلاح است؟ که بنده پاسخ منفی دادم.
🔸متاسفانه در بخش مسابقه بینالملل سی و یکمین جشنواره فیلم فجر، از تنها فیلمهای ایرانی که میتوانستند نمایشی اجمالی از نگاه و نگرش ایرانی به جامعه خودی و مسائل جهانی باشند، خبری نبود. فیلمهایی که به قول یکی از منتقدین، ضد سانسور بودند و سد سانسور اینگونه موضوعات در سینمای ایران را شکستند اما در جشنواره فیلم فجر سانسور شدند!
🔸اگرچه جشنواره سی و یکم فیلم فجر از بسیاری عناصر نامطلوب محتوایی جشنوارههای دو سه سال اخیر، مانند نمایش تحریف گرایانه و غلوآمیز بحرانهای مختلف اجتماعی از قبیل خیانت، مهاجرت، بحرانهای خانوادگی به دور بود اما متاسفانه طبق معمول گرفتار سندرم دیگر این جشنواره یعنی ضعف ساختاری اغلب فیلمهای بخش مسابقه ماند و نتوانست این نقیصه را برطرف سازد که کلیت اعتبار آن را تحتالشعاع قرار داد.
#تصویر_روز
https://kayhan.ir/001FCb
@Kayhan_online
🔰 گزارش نیویورک تایمز از تسلط روسیه بر یک منطقه بسیار راهبردی در اوکراین
وزارت دفاع روسیه از آزادسازی شهرک راهبردی اوگلدار در منطقه دونتسک خبر داد؛ نیویورک تایمز نوشته است این منطقه مسیر را برای پیشروی روسیه به سمت شهر راهبردی «پوکروفسک» باز میکند.
🔸بر اساس گزارش رسانههای غربی از جمله نیویورک تایمز، اوگلدار یکی از مستحکمترین و دشوارترین شهرکها در جنوب غربی منطقه دونتسک برای حملات بود. واقعیت این است که این شهرک ساختمانی چند طبقه است که در اطراف آن زمینهای مسطحی به طول چندین کیلومتر وجود دارد. به نوشته نیویورک تایمز، تصرف «اوگلدار»، نیروهای اوکراینی را از راهآهنها و بزرگراههای کلیدی دورتر میکند. برعکس، روسیه قادر خواهد بود تدارکات قابل اعتماد را در جنوب بازیابی کند و از راه آهن بندر ماریوپل استفاده کند.
#سرویس_خارجی
https://kayhan.ir/001FDB
@Kayhan_online
🔰 ۲ ضربت راهبردی که در ۳ روز به عمق اتاق عملیات دشمن نواخته شد
🔸رژیم صهیونیستی ظرف سه روز، دو ضربت راهبردی از جمهوری اسلامی ایران خورد که به عنوان یک نقطه عطف، بر پیشانی تاریخ خواهد درخشید، هر چند که پروپاگاندای رسانهای غربی و عبری و ماشین عملیات روانی غرب، با هیاهو بخواهند این ضربات را پنهان کنند.
🔸رژیم صهیونیستی، سهشنبه شب در حالی ضربت موشکی ایران را دریافت کرد که چند هفته بود مقامات مختلف غربی با انواع حیلهها (تهدید و عملیات فریب) سعی میکردند ایران را از خونخواهی شهید هنیه و مجازات اسرائیل منصرف کنند. از یک طرف ادعای آتشبس در غزه را پیش کشیده بودند، از سوی دیگر تهدید میکردند که اسرائیل خطرناک است و نباید با آن درافتاد(!) و از طرف سوم، وعدههای نامعتبر و مشروط درباره مذاکرات برجامی میدادند.
🔸عملیات وعده صادق دو، اینبار از نظر تاکتیکی، متفاوت از عملیات وعده صادق یک در فروردین ماه اجرا شد تا معلوم کند عملیات ایران، منحصر به یک تاکتیک و قابل پیشبینی و پدافند نیست. این بار، خیلی از تنوع موشکها خبری نبود، پهپادی هم شلیک نشد و زمان عملیات هم سه ساعت به طول نینجامید.
🔸برای رژیم مستأصل اسرائیل بسیار حیاتی و نگرانکننده بود که ایران توانسته بود تمام تقلای صهیونیستها برای احیای حیثیت اطلاعات و نظامی خود را با عملیات سهشنبه شب زائل کند. تلقی آنها این بود که با زدن ضربه بدل در میدان عملیات روانی، میتوانند ضرب عملیات خیرهکننده ایران را بگیرند.
🔸در این شرایط، ابتکار عمل رهبر معظم انقلاب مبنی بر اعلام حضور در نماز جمعه، یک اَبَر مهندسی در مقابل نقشه پیچیده اتاق جنگ مشترک عبری-غربی بود. به همین علت هم بود که یگان عملیات روانی و رسانه دشمن، به تولید انبوه محتوای مسموم مبنی بر احتمال اقدام نظامی- تروریستی علیه نماز جمعه تهران پرداخت تا به خیال خود، دلها را خالی کرده و ذهنها را از عملیات موفق سهشنبه شب منحرف کرده باشد.
#خبر_ویژه
https://kayhan.ir/001FDQ
@Kayhan_online
🔰 لندن به شرط حضور نظامی حاکمیت جزیره «چاگوس» را به موریس سپرد
🔸انگلیس در اقدامی برای ضمانت حضور نیروهای آمریکایی و انگلیسی در پایگاه هوائی «دیگو گارسیا» حاکمیت جزیره چاگوس را به موریس تحویل داد.
🔸 به نقل از «اسپوتنیک» بر اساس این موافقتنامه، انگلیس مجاز خواهد بود از حقوق حاکمیتی و مدیریتی کشور موریس در رابطه با دیگو گارسیا برای یک دوره اولیه ۹۹ ساله استفاده کند. موریس در اجرای برنامه اسکان مجدد در مجمع الجزایر چاگوس، بهجز دیگو گارسیا، آزاد خواهد بود.
🔸طبق گزارش خبرگزاری «رویترز»، «دیوید لمی» وزیر خارجه انگلیس در بیانیهای مدعی شد «این توافق فعالیت این پایگاه نظامی حیاتی (پایگاه نظامی انگلیس در دیگو گارسیا) را برای آینده تضمین میکند. این امر نقش ما را در حفاظت از امنیت جهانی تقویت، هرگونه امکان استفاده از اقیانوس هند به عنوان یک مسیر خطرناک مهاجرت غیرقانونی به انگلیس را مسدود و همچنین روابط بلندمدت ما با موریس را تضمین میکند.»
#سرویس_خارجی
https://kayhan.ir/001FDD
@Kayhan_online
بزرگترین وظیفه امروز مسئولان ورزش
🔰 هوش مصنوعی یا قلع و قمع دلالی افسارگسیخته؟!
👤 #سید_سعید_مدنی
🔸هفته پیش نوشتیم اینکه بازی بزرگ میان دو تیم پرطرفدار پایتخت را که ما آن را «شهرآورد» مینامیم و فرنگیها «دربی» میخوانند – و در نوع و به جای خود جزو نقاط روشن و حتی افتخارات فوتبال ما به حساب میآید- در شهر و ورزشگاه دیگری برگزار کنید و اینکه همان بازی که «کف» تماشاگرش یکصدهزار نفر است، در شهر دیگری با هشت هزار نفر انجام شود، الحق هنری است که از یک مدیریت بیهنر و نابلد بر میآید! هیچ مدیریت لایق و متخصصی اینطور تیشه بر نمیدارد و به ریشه کاروبار خود نمیزند!
🔸و این کاری است که در ورزش ما به وفور اتفاق میافتد چون مدیریت ورزش عمدتا و خیلی از جاها به دست کسانی افتاده که «مدیر» نیستند و رخنه کرده و چسبیده و آویزان هستند و اصلا با مقوله و حوزهای به نام ورزش آشنایی ندارند و خود در این باره سخت محتاج مدیریت و یادگیریاند. در همه جا مدیران ورزش سعی و تلاششان این است که جمعیت را به سوی ورزشگاهها و اماکن ورزشی سرازیر کنند ولی در اینجا خیلی وقتها و در بسیاری از جاها با همین دوچشم سر- بدون اینکه نیازی به عینک و ذرهبین باشد- میبینیم که بعضی از مدیریتها و روشها مردم و طرفداران پر و پا قرص ورزش را دلزده و سرخورده کرده و از محیطهای ورزشی فراری میدهند.
🔸آقای وزیر ورزش اخیرا در جایی گفته است «وظیفه امروز ما این است که با استفاده از علم و فناوری و هوش مصنوعی بهترین اتفاقات را برای ورزش رقم بزنیم و این یک امر اجتنابناپذیر است...» خیلی صریح عرض میکنیم، آقای وزیر! وظیفه اولیه و مهمترین وظیفه شما- و همه کسانی که قصد خدمت به ورزش و اصلاح و ایجاد تحول در آن را دارند- کم کردن شر عناصر فرصتطلب و رخنه کرده و سفارش شدهای است که در عین بیلیاقتی، پنجه خود را زیر گلوی ورزش میفشارند.
🔻این جماعت نه تنها معنای ورزش و خدمت و مردم و... را نمیفهمند بلکه اصلا از «استفاده از علم» و «فناوری» و «هوش مصنوعی» در ورزش و کاربرد آن سر در نمیآورند، چه برسد به اینکه آن را «امری اجتناب ناپذیر» بدانند!
🔸نابراین در تحلیل وضعیت این تیم خودتان را خسته نکنید و ریشه ماجراها و گرفتاریها را در موضوع دلالی جستوجو کنید. جدال و رقابت جریانات دلالی(عدهای دور مدیریت، عدهای کنار سرمربی) برای کسب سود بیشتر، وضع استقلال را در همین آغاز فصل به اینجا کشانده است و... از این نوع نمونهها در ورزش ما فراوان است و همین است که بدون تعارف و صریح مینویسیم: امروز مهمترین وظیفه مدیریت کلان ورزش، علم و فناوری و هوش مصنوعی نیست بلکه مبارزه قاطع و شجاعانه با اراذل و اوباش مزاحمی است که گریبان ورزش را در چنگ گرفته و آن را در خدمت منافع خود درآوردهاند و...
#نکته_ورزشی
#سرویس_ورزشی
https://kayhan.ir/001FCU
@Kayhan_online
سالگرد دو هجرت امام به نجف و پاریس
🔰 گامهای بلند انقلاب با هجرت امام
🔸امام پس از ۱۱ ماه تبعید تحت نظر مامورین امنیتی ترکیه در بورسا، به عراق فرستاده شدند. در این پرواز فرزند ارشد امام، حاج سید مصطفی خمینی نیز که در روزهای تبعید ترکیه حضور داشت، همراهشان بود.
🔸امام به اتفاق حاج سیدمصطفی در خانهای اجارهای واقع در شارع الرسول،کوچه شربهایها نزدیک به کتابخانه امیرالمؤمنین علی علیهالسلام ساکن شدند. خانهای نزدیک به حرم و در بخش قدیمی نجف که بیشتر خانهها کوچک و در دو سه طبقه ساخته شده بودند.
🔸در آن روزها کسی نمیدانست این خانه تا سیزده سال بعد، محل زندگی امام و اهل بیت ایشان خواهد بود. خانهای که در آن، نهضت نوپای اسلامی ملت ایران را رهبری کرده و آن را از نهالی کوچک و شکننده به درختی تنومند و ستبر تبدیل کردند.
🔻امام پس از دیدار مراجع و علمای نجف همچون آیات عظام حکیم، شاهرودی،خویی و... از ۲۵ مهرماه، نماز جماعت را در مدرسه آیتالله بروجردی برپا داشته و سرانجام پس از گذشت یک ماه در ۲۳ آبان ۱۳۴۴، کلاسهای درس خود را با تدریس خارج فقه در مسجد شیخ انصاری معروف به مسجد ترکها آغاز نموده و اینچنین نهضت خود را در تبعید پی گرفتند.
🔸چنان شد که ۱۳ سال بعد بازهم امام ناگزیر از هجرتی دیگر شدند، فشارهای رژیم بعث که در آن زمان با شاه به توافقاتی رسیده بود، امام را آنچنان محدود نمود که ایشان را بر سر دو راهی سکوت در برابر جنایات شاه و یا ترک عراق مخیر گذاردند و البته حضرت امام که هرگز در طول عمر با برکت خود حتی یک لحظه هم در مقابل ظلم سکوت نکرده بودند، راه دوم یعنی هجرتی دیگر و ترک عراق را انتخاب کردند.
🔸اگرچه شاه و آمریکا بر این خیال بودند که امام اگر به یک کشور غیر اسلامی برود، دیگر نمیتواند آن نقش رهبری و حضور در سرزمینهای اسلامی را ایفا نماید و در غوغا و سر و صدای غرب و رسانههایش گم خواهد شد اما بازهم بنا به اراده الهی، حوادث برعکس آنچه آنها تصور کرده بودند، رخ داد و صدا و پیامها و آرمانهای امام حتی بیش از همه آن ۱۴ سال تبعید، به گوش جهانیان رسید و نهضت را سالها و سالها به جلو برد، آنچنان که حتی در مخیله آمریکا و شاه هم نمیگنجید.
#دفتر_پژوهشهای_مؤسسه_کیهان
https://kayhan.ir/001FDG
@Kayhan_online