🔰 فرصتسوزیهای یک رفتار متناقض انتخاباتی
👤 #علی_بهادری_جهرمی
🔸رفتار انتخاباتی برخی از اشخاص و گروهها، با مؤلفههای علم سیاست در زمینه کنشگری فعالانه در عرصه سیاسی از یکسو، و تدبیرهای حقوق عمومی برای افزایش نقش مشارکت مردم در حکمرانی از سوی دیگر، همخوانی ندارد.
🔸فضاسازیهای گستردهای، خصوصاً در چند انتخابات اخیر با کلیدواژه «انسداد سیاسی» شکل گرفته بود. قائلان به این کلیدواژه مدام تاکید میکردند که مسیرهای اصلاحی دیگر جوابگو نیست و مشکلاتی که مدنظرشان است، با شیوههای مرسوم سیاسی - حقوقی در ایران، حل ناشدنی است. هرچند نادرست بودن این ادعا کاملا روشن بوده و است و پرداختن به آن، مطلب جداگانهای میطلبد.
🔻پس از این تلاش هزینهزا و فرصتسوز - برای مشارکت در انتخابات - است که نوبت به مجاب کردن مردم برای رای به نامزد مورد حمایت این جریان میرسد.
🔸تجربه انتخابات در ۴۵ سال گذشته جمهوری اسلامی ایران، بزرگترین و غیرقابل انکارترین شاهدی است که اثبات میکند همه جریانهای سیاسیای که بخشی از جامعه ایرانی را نمایندگی میکنند و به قانون اساسی به عنوان میثاق ملی پایبند هستند، نامزدهایی را در عرصه انتخابات داشتهاند.
🔸لذا ادعای انسداد سیاسی و غیرقابل اصلاح بودن امور به دلیل نامزد نداشتن در انتخابات، پذیرفتنی نیست. داشتن نگاهی بلندمدت و حتی درنظر داشتن منافع حزبی هم، به دلایلی که در بالا به آن اشاره شد، تایید میکند که ایجاد دلسردی در انتخابات، برای هیچکس نافع نیست.
🔸منطق کنشگری فعال در عرصه سیاست و توجه داشتن به ابزارهای حقوق عمومی برای افزایش مشارکت عمومی در حکمرانی هم مؤیدهای دیگری است که قهر با صندوق رای را، غیرقابل پذیرش میکند.
#مقاله_وارده
https://kayhan.ir/001DbH
@Kayhan_online
🔰 افتخارات دولت رئیسی کجا و خسارات دولتی که کسی گردن نمیگیرد؟!
🔸از خلال مباحث نامزدها و طرفداران آنها روشن شده که هیچ کاندیدایی دوره هشتساله و خسارتبار آقای روحانی را گردن نمیگیرد.
روزنامه ایران با اشاره به رقابتهای انتخاباتی نوشت:
🔻از خلال مباحث نامزدها و طرفداران آنها با دو واقعیت عینی مواجه هستیم: هیچ کاندیدایی دوره هشتساله و خسارتبار آقای روحانی را گردن نمیگیرد. حتی کاندیدایی که اعضای اصلی ستاد او و همراهان شانه به شانهاش در برنامههای انتخاباتی را مسئولان دولتهای یازدهم و دوازدهم تشکیل دادهاند، مصرّ است که بگوید ربطی به دهه ۹۰ و مسئولان آن دوره ندارد.
🔸این رویکرد قابل فهم است، به هر حال، اقتصاد و سیاست ایران در دهه ۹۰ با رکوردهای منفی و عبرتهای تاریخی همراه بوده است که هیچ عاقلی نمیخواهد نامش تداعیگر آن روزهای تلخ باشد و با سیاهی عکس یادگاری بگیرد. البته همچنان که گاه فاصله میان ایدهآلها و واقعیتها بسی دراز است، در صحنه انتخابات نیز برخی کاندیداها موقعیت پاردوکسیکالی را تجربه میکنند.
🔸واقعیت دیگری که این روزها و در خلال گفتوگوهای انتخاباتی عیان است، بیمیلی و احتیاط کاندیداها در پنجه انداختن با کارنامه دو سال و ۹ ماهه دولت سیزدهم است. ممکن است گفته شود برخی کاندیداها به صراحت خود را ادامهدهنده راه شهید رئیسی معرفی کردهاند، برخی دیگر هم احتمالاً نقدهای تند و تیزی دارند اما به حرمت شهید و شهادت، از وارد شدن به جزئیات خودداری کنند.
🔸در کنار این واقعیت مهم، آنچه این روزها نیازمند ثبت و ضبط است، تجربهنگاری و استخراج الگوی مدیریتی از مدلی است که شهید رئیسی بهکار گرفت و توانست بدون معطل کردن کشور در دوگانههایی مانند مذاکره/ مخالفت با مذاکره، برجام/ ضد برجام و از این قبیل، کار کشور را جلو ببرد. مدل خنثیسازی تحریم در دولت شهید رئیسی پیاده شد.
#خبر_ویژه
https://kayhan.ir/001DbK
@Kayhan_online
واکاوی تاریخ سینمای پس از انقلاب - حکایت سینماتوگراف ۲ - بخش چهل و نه
🔰 کارنامه سینمای ایران در سال ۱۳۸۵
👤 #سعید_مستغاثی
🔸برای بررسی کارنامه سینمای ایران در سال ۱۳۸۵ میتوان به شکلی اجمالی به عرصه تولید و نمایش سرک کشید و گفت که حدود ۴۰ فیلم ایرانی و ۱۷ فیلم خارجی برای نخستین بار بر پرده سینماها نقش بست و با صدور پروانه ساخت، حدود ۷۰ فیلم وارد چرخه تولید شدند.
🔸اما با تحلیل آمار فوق به این نتیجه میرسیم که اگرچه تعداد فیلمهای نمایش داده شده ایرانی در سال ۸۵ نسبت به سال ۸۴ چند درصدی افت داشت و میزان صدور پروانه ساخت بیش از ۵۰ درصد رشد کمی را نشان میداد اما با نگاهی به تنوع فیلمهایی که برایشان پروانه ساخت صادر شد و مقایسه آن با سال قبل، رشد قابل توجهی در گوناگونی فیلمهای تولید شده سال 85 نسبت به سالهای پیشین را شاهد بودیم.
🔸اگرچه مدیریت سینما در سال ۱۳۸۵، درتلاش برای متنوع کردن تولیدات سینمای ایران و حمایت از ژانرهای فراموش شده مانند سینمای دفاع مقدس، نتایج نسبتا قابل تاملی داشت، اما در غنا بخشیدن به این نوع سینما و سایر انواع دیگر، چندان کارنامه موفقی نشان نداد.
🔸اقتباس از ادبیات از دیگر مقولاتی بود که همچنان در سال ۸۵ هم در تولیدات سینمای ایران مغفول باقی ماند و به جز چند جرقه محدود و معدود، هیچ جریانی برای نضج سینمای اقتباسی برانگیخته نگردید، علیرغم اینکه گفته شد در بنیاد سینمایی فارابی گروهی برای حمایت از این قضیه تشکیل شده و عدهای نیز در آن مشغول فعالیت بودند و اقداماتی نیز صورت گرفت ولی نتیجهای از آن رؤیت نگردید.
🔸سال ۱۳۸۶ را برای سینمای ایران، در یک کلام میتوان سال تناقضها و پارادوکسها نامید. سالی که در آن بیش از سالهای قبل، خوب و بد و زشت و زیبا و موفقیت و ناکامی در کنار یکدیگر جمع شده و ترکیبی غریب آفریدند.
🔸اکران نوروز، شروعی قابل قبول برای سینمای ۱۳۸۶ ایران به شمار آمد، فیلمهایی مانند «خون بازی» و همچنین «اخراجیها» (نخستین فیلم بلند سینمایی فیلمساز پرسر و صدایی به نام مسعود ده نمکی که محبوبترین فیلم ایرانی جشنواره بیست و پنجم فجر لقب گرفت) از جمله فیلمهای اکران نوروزی بودند که موفقیتهای درخوری هم در این اکران کسب کردند و به ویژه فیلم «اخراجیها» با فروش خیرهکننده 4/1 میلیارد تومان، بسیاری از پیشبینیها درباره عدم توفیق آثار سینمای دفاع مقدس را باطل نمود.
#تصویر_روز
https://kayhan.ir/001DaA
@Kayhan_online
کیهـــان آنلاین
.
.
۳ سال دولت شهید رئیسی
۲۴ سال دولت روحانی/ خاتمی/هاشمی
🔹تصویر نظرسنجی کانال عصر ایران را در پایین متن حاضر ببینید. این کانال، دربست در خدمت دولت روحانی بوده و اکنون هم در خدمت همان دولتمردان در ستاد پزشکیان قرار دارد.
♦️اما چون می دانند که مردم خاطرات بسیار بدی از عملکرد آن دولت دارند، رویشان نشده عملکرد دولت شهید رئیسی را با عملکرد دولت روحانی مقایسه کنند؛ بنابراین به دو دهه قبل پرش کرده و از مخاطبان خواسته اند عملکرد دولت رئیسی را با دولت خاتمی (۱۳۷۶- ۱۳۸۴) مقایسه کنند!
🔹منطقا، عملکرد دو دولت پشت سر هم را با هم مقایسه می کنند، یا دو دولت با دو دهه فاصله را؟! لابد تلقی شأن این است که چون نسل جدید، دولت خاتمی را ندیده اند و در تبلیغات مجازی، تصویر گل و بلبلی از دوره خاتمی ترسیم می کنند، بنابراین با این شگرد، عملکرد دولت رئیسی را زیر سوال می برند!
♦️اولا اگر مردم از عملکرد ۱۶ ساله دولت های خاتمی و هاشمی منزجر نبودند، در انتخابات ۸۴ از مصطفی معین و مهرعلیزاده و کروبی و نهایتا هاشمی رفسنجانی (موتلف خاتمی) عبور نمی کردند و با بیش از ۷ میلیون رای اختلاف، احمدی نژاد را بر نمی گزیدند.
🔹ثانیا مدعیان اصلاحات، بیست سال قبل، هنوز مرتکب خیانت آشوب افکنی در سال ۸۸ و سپس درخواست اعمال تحریم های فلج کننده برای نابود کردن معیشت مردم نشده بودند و دولت شأن با فشار تحریم های گسترده مواجه نبود.
♦️این، خیانتی بود که سال ۸۸ مرتکب شدند و بر مبنای همان دوپینگ خارجی و وعده برداشتن تحریم ها، کلاه مردم را در انتخابات ۹۲ و ۹۶ برداشتند. بانیان تحریم، مدعی برداشتن تحریم ها شده بودند(!) اما پس از هشت سال، در حالی که شمار تحریمها را دو برابر، و فشار آن را چند برابر کرده بودند و ناتوان از فروش نفت و تامین ارز مورد نیاز کشور بودند، دولت را با ۱۵۰۰ هزار میلیارد تومان بدهی که ۵۰۰ هزار میلیارد آن سر رسید شده بود، ۴۸۰ هزار میلیارد تومان کسری بودجه، و ۶۰ درصد تورم، تحویل شهید رئیسی دادند و همان روز معارفه در مرداد ۱۴۰۰ هم گزارش دادند که دولت، قادر به پرداخت حقوق سر ماه کارمندانش نیست!
🔹کارشناسان اقتصادی حامی روحانی در انتخابات ۹۲ و ۹۶، در پایان سال ۱۴۰۰ پیش بینی شأن این بود که با این وضعیت، تورم سه رقمی می شود و به بالای ۱۰۰ درصد می رسد. اما هم اینک با تلاش طاقت فرسای دولت، این نرخ به کانال ۳۰ درصد باز گشته، که هرچند همچنان نرخ بالایی است، اما بیش از ۲۰ درصد کاهش را نشان می دهد.
@Kayhan_online
9.09M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📹 مشاجره خضریان و رفسنجانی در برنامه مناظره
خضریان:
🔸برادر شما (مهدی رفسنجانی) زمانی که در اصل کمیسیون ۹۰ بودم و در بازدید از زندان اوین دیدم بدون محدودیت بیرون از زندان بود.
@Kayhan_online
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 لیلاز: رئیسی اقتصاد ایران را از گِل درآورد
🔸من یک تحلیلی دارم که این تحلیل با دوستان دیگر سیاسیام یکی نیست و معتقدم برخلاف آن چیزی که گفته میشود مجموعه کارکرد آقای رئیسی اقتصاد ایران را از گِل درآورد.
🔸آقای رئیسی اگر آن غفلت بزرگ را در دو سال پی در پی نکرده بود، من میتوانستم حتی بگویم که عملکرد اقتصادیاش کامل بود که آن غفلت از افزایش قدرت خرید و حداقل دستمزد کارگران بود. من معتقدم آقای مرتضوی یا خودش بلد نبود یا سر آقای رئیسی کلاه گذاشت.
🔸درآمد ارزی ایران در ۹ ماهه اول پارسال از نفت برابر با مجموع سال ۹۷ و ۹۸ بود که بخاطر خروج کشور از وضعیت کرونایی و جنگ اوکراین بود و الا دموکراتها نه تنها هیچ محبتی به ما ندارند بلکه از جمهوریخواهان در قبال ایران بدتر هستند.
🔸اینکه در تبلیغات انتخاباتی گفته میشود که اگر ترامپ بیاید اقتصاد کشور را نابود میکند، این حرفها جنبه انتخاباتی دارد و برای رای جمع کردن است و الا آمارها میگوید ترامپ هم اگر بیاید هیچ غلطی نمیتواند بکند.
@Kayhan_online
کیهـــان آنلاین
📹 مشاجره خضریان و رفسنجانی در برنامه مناظره خضریان: 🔸برادر شما (مهدی رفسنجانی) زمانی که در اصل ک
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 خضریان: در موضوع بنزین فیلم خود آقای پزشکیان موجود است که میگوید 20 هزار تومان شود اما حالا که نامزد شدند در حال تغییر دیدگاه هستند!/ آن بلایای بنزینی که روحانی ایجاد کرد با توجه به حرف کارشناسان بود رئیس جمهور باید آگاه باشد
@Kayhan_online
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 داد و هوار محسن هاشمی روی آنتن زنده با منطق "دوست دارم" !
🔸محسن هاشمی: شما ها حتی نگذاشتید آقای رئیسی هم برجام را حل نکند چرا که میخواستید جلیلی اینکار را انجام دهد/ دوست دارم داد بزنم حتی اگر وقت خودم نباشد!
@Kayhan_online