🔰 تشییع خورشید لبنان (۲)
👤 #سعدالله_زارعی
🔸یکی از هنرهای مهم سیدحسن نصرالله این بود که در دهها حادثه سهمگینی که در منطقه در دوره ۳۳ ساله دبیرکلی او پیش آمد، تمرکز بر روی موضوع اصلی یعنی «نابودی اسرائیل» را از دست نداد. در صحنه داخلی لبنان بارها به چالش کشیده شد، بارها به نیروهای حزبالله حمله شد، بارها حزبالله شهید داد و حزبالله توان آن را داشت که به طرفهًْالعینی این حملات را دفع و از خود دفاع کند اما هزینهها و شهادت یاران را تحمل کرد و هیچگاه حاضر نشد گلولهای به سمت مخالفان خود در لبنان شلیک کند. حزبالله در دورههای زیادی توان آن را داشت و انتظار تودههای مردم هم بود که قدرت را در لبنان به دست بگیرد اما هیچگاه قدمی به سمت آن برنداشت. سیدحسن نصرالله با آنکه به شیعه عزتی داد که در صدها سال گذشته هم از آن برخوردار نبود، هیچگاه قدرت خود را مصروف طایفه خود نکرد و همه طوایف مسیحی، سنی، شیعه و دروز را زیر چتر حمایت خود قرار داده بود. «بهیّه» دختر بزرگ مرحوم رفیق حریری از قول پدرش که رئیس طایفه سنی لبنان بود، ـ و با توطئه صهیونیستها در سال 1383 کشته شد ـ نقل کرد که «در لبنان فقط به یک مرد میتوان اعتماد و تکیه کرد و او را بیغرض و صادق دید، وی سیدحسن نصرالله است.»
🔸تشییع عظیم و تاریخی دیروز بیروت که لبنان و بسیاری از کشورهای عربی و اسلامی دیگر، تاکنون چنین تشییعی را به خود ندیده است، جایگاه واقعی سیدحسن نصرالله و نیز جایگاه واقعی حزبالله را در بین لبنانیها و طوایف مختلف آن نشان داد. این تشییع و تظاهرات و راهپیمایی عظیم و سیل اشکی که در یک روز بارانی از دیدگان جاری بود، نشان داد سیدحسن نصرالله و یارانش در این ۴۳ سال پایه اصلی قدرت لبنان بودهاند. سید و یارانش سایهسار اقوام و مذاهب لبنانی بودهاند و این میراثی نیست که زائلشدنی باشد.
🔸رژیم جنایتکار صهیونیستی با ۸۲ تن بمب به مصاف «یک نفر» رفت، آیا بهتر از این میشد عظمت مردی که ۴۳ سال بهطور پیوسته این رژیم را به چالش کشیده و بارها آن را شکست داده است، نشان داد؟ رژیم صهیونیستی اعتراف کرد با چه انسان پولادینی مواجه است و چه عظمتی از این بالاتر که تربیتشدگان او در غیاب او و در غیاب دهها فرمانده ارشد، ارتش اسرائیل را وادار به قبول آتشبس و عقبنشینی کنند، در حالی که رژیم اسرائیل در روز آغاز حمله زمینی در هشتم مهرماه گذشته گمان میکرد حالا وقت راهپیمایی از مرز تا بیروت است! این آن بنیان مرصوصی است که با رفتن سید، خلل برنداشته است.
🔸رژیم صهیونیستی که حضور در پنج نقطه لبنان را برای عدم بازگشت به زمان طولانی که در تهدید حزبالله بوده، ضروری میشمرد، باید پیام بسیار واضح تشییع دیروز را گرفته باشد. او میداند که اگر دیروز به جای تشییع سید، بهطور یکجا تشییع همه مسئولان ارشد سیاسی، نظامی و اقتصادی لبنان برگزار میشد، این جمعیت عظیم جمع نمیشدند. پس بهخوبی میداند که قدرت واقعی لبنان هنوز و تا همیشه حزبالله است. بنابراین باید پیام را گرفته باشد و خود را با خشم یکپارچه «لبنان حزبالله» مواجه نکند. حزبالله اعلام کرد پاسخ عملی به وسوسه بقای نظامیان اسرائیلی در لبنان را پس از تشییع یکشنبه خواهد داد. اسرائیل بداند پاسخ حزبالله نه بیانیه است و نه اقداماتی مانورگونه و نمایشی.
🔸حزبالله شبانه چون رعد وارد میشود و امکان باقی ماندن نظامیان بیچاره اسرائیلی در خاک لبنان را از آنها میگیرد. بنیامین نتانیاهو پس از به شهادت رساندن سیدحسن نصرالله، گفت این پاسخ آن جملهای بود که سالها پیش سیدحسن نصرالله ما را با آن وصف کرده بود «اسرائیل از خانه عنکبوت سستتر است».
🔻ادامه دارد...
@Kayhan_online
🔰 تشییع خورشید لبنان (۳)
👤 #سعدالله_زارعی
🔸رژیم اسرائیل کمی صبر کند تا ندای سید که دوباره از «بنت جبیل» بلند میشود را بشنود و صاعقههایی که اسرائیل را در 1364، 1375، 1379، 1385 و 1403 به ترتیب به عقبنشینی از بیروت، از حدفاصل بیروت تا نهر، از حدفاصل نهر تا مرز، از صور تا مرز و از میانگین 5/3 کیلومتر اشغالی تا مرز وادار نمود، باریدن بگیرد. برای حزبالله که در آن یکشنبه پیش از آتشبس، مرز تا تلآویو به جهنم تبدیل کرد، هیچ دشوار نیست که در چند روز بساط بقایای ارتش اسرائیل در این ارتفاعات را درهم بپیچد.
🔸سیدحسن نصرالله در وجود تکتک رزمندگان جوان حزبالله جاری است، سربند «ما بر عهد خود هستیم» ثابت میکند نصرالله حضور دارد و خدای نصرالله در کمین جنایتکاران است؛ «إِنَّ رَبَّكَ لَبِالْمِرْصَادِ».
🔸حسن ختام این یادداشت، نقل خاطرهای از سیدحسن نصرالله باشد. کمی پس از پایان جنگ 33 روزه ـ سال 1385 ـ سیدحسن به تهران آمد، جمع کوچکی با او ملاقات داشتیم. نماز مغرب و عشا را به او اقتدا کردیم پس از نماز از سید خواستیم صحبتی داشته باشد. قبل از شروع سخنان سید، یکی از دوستان شروع کرد به ذکر خلوص و شجاعت و تدبیر سید و بهخصوص روی تدبیر سید خیلی تکیه کرد که صدالبته تنها نمی از دریای واقعیت سید بود. اما او در حالی که آثار ناراحتی بر چهرهاش پدیدار بود، گفت «مرا با این کلمات نخوانید، بله در این جنگ تدبیر خیلی مهم بود ولی از من نبود، ما تحت تدبیر رهبری بودیم و آنچه از این پیروزی بزرگ تاریخی دیدهاید، همه متعلق به حضرت آقاست. ما تسلیم تدبیر الهی او بودیم و تا تسلیمیم پیروزیم. خدا نکند در این چرخه، خود را چیزی فرض کنیم. اگر اینطور شد این اول سقوط ماست.»
#یادداشت_روز
@Kayhan_online
🔰 ترامپ ناامیدانه در پی کُند کردن روند سقوط امپراطوری آمریکاست
🔸یک وبسایت انگلیسی، در ارزیابی تهدیدهای جهانی دونالد ترامپ تأکید کرد: این رویکردهای تهاجمی، بازتاب دهنده قدرت آمریکا نیستند. بلکه او ناامیدانه سعی میکند تا روند سقوط و زوال امپراطوری آمریکا را کُند و تضعیف کند.
🔸«میدل ایست آی» مینویسد: از هر زاویهای که نگاه کنیم، آمریکا در موقعیت شاخ و شانه کشیدن برای دیگر کشورهای جهان نیست و اینکه ترامپ چنین میکند، بیش از آنکه یک موقعیت واقعی را به ذهن متبادر کند، گویای تلاشهای وی برای فرار از واقعیتهای تلخی است که در انتظار آمریکا هستند.
🔸سقوط قابل توجه و محسوس سلطه جهانی آمریکا، از سال 2008 که شاهد بحران مالی جهان و شکستهای آمریکا در عراق و افغانستان و تشدید مقاومتهای بینالمللی علیه سیاستهای اقتصادی و نظامی آمریکا بودهایم، روندی پایدار و جدی را شاهد بوده است. لازم نیست اقتصاددان باشید تا بفهمید که قدرت نظامی و اقتصادی از توانمندیهای تولید ثروت و اقتصاد یک ملت نشأت میگیرند. با این حال، این دسته از بازیگران و مخصوصاً آمریکا اکنون شرایط متفاوتی را تجربه میکنند.
🔸آمریکا در قالب رویدادهایی نظیر جنگهای اوکراین و غزه و یا رقابت با چین نیز با چالشهای جدی دست بهگریبان بوده و هست. این کشور اکنون اعتبار بینالمللی خود را هم تا حد زیادی در خطر میبیند. مسائلی از این دست یک واقعیت را فریاد میزنند: رویکردهای تهاجمی ترامپ، بازتاب دهنده قدرت آمریکا نیستند. بلکه او ناامیدانه سعی میکند تا روند سقوط و زوال امپراطوری جهانی آمریکا را کُند و تضعیف کند.
#خبر_ویژه
https://kayhan.ir/001HiC
@Kayhan_online
نگاهی به فیلم «عزرائیل»
🔰 تخریب منجیگرایی
👤 #مسیح_عرفان
🔸فیلم عزرائیل پس از انتشار با بازخوردهای منفی مخاطبین و منتقدان روبهرو شد. این فیلم با ضعفهای متعدد ساختاری، جز یک پیام صریح را نتوانسته منتقل کند و بهدلیل نداشتن دیالوگ در غالب سکانسها، بیدلیل خودش را محدود کرده است.
🔸در فیلم عزرائیل سکانسهای بیپروایی از کشتهشدن افراد و آدمخواری وجود دارد. نماهایی که در پیشبرد داستان هیچ ارزشی ندارد و کارگردان با نابلدی، اینقدر بر تکهتکه شدن افراد تمرکز میکند که خون رُبّیِ اثر کاملاً ارتباط مخاطب با جهان هراسآمیز اثر را قطع میکند.
🔸عزرائیل یک فیلم سینمایی نیست، شخصیتهای اضافه زیاد دارد و مهمترین سؤال ما که چرا این افراد توانایی حرفزدن را از خود گرفتهاند، هیچ پاسخی ندارد. حتی در اواسط فیلم شخصی خارج از جنگل با ماشین میآید و شروع به صحبت میکند!
🔸عزرائیل بیشتر بیانیهای غلوّآمیز از شیطانگرایان غربی علیه کلیسای مسیحی است تا یک اثر سینمایی.
#تصویر_روز
https://kayhan.ir/001Hhs
@Kayhan_online
🔰 از آدم فروشی دیپلماتیک تا دعوت به خود تحریمی
🔸سفیر اسبق ایران در آلمان در دولت روحانی ادعا کرد باید قبل از این که میان آمریکا و اروپا معامله شویم، خودمان معامله کنیم(!)
🔸علی ماجدی در روزنامه زنجیرهای هم میهن مینویسد: «دونالد ترامپ، میداند که به دلیل خروج از برجام، مجبور است که برای بازگرداندن قطعنامههای شورای امنیت علیه ایران، از سه کشور اروپایی کمک بخواهد. با توجه به وضعیت روابط آمریکا و اروپا، بهویژه موضوع اوکراین و اینکه ترامپ تصمیم گرفته وارد مذاکره با روسیه شود و اروپاییها را بازی ندهد، اروپاییها بهشدت از سیاست کنونی آمریکا ناراضی هستند.
🔸آمریکا خواسته خود را با اروپاییها مطرح خواهند کرد، اما آنها به همین سادگی حاضر به پذیرش نخواهند بود، هرچند میتوان تصور کرد که در مورد پرونده هستهای ایران، سه کشور اروپایی با درخواست آمریکا برای ارجاع پرونده به شورای امنیت موافقند. اما انتظار میرود که اروپاییها در قبال خواست آمریکا، مابهازای قابل توجهی طلب کنند. اروپاییها احتمالاً برای واشنگتن روشن میکنند که اگر خواستهای در مورد ایران دارد، آنها هم در پرونده اوکراین و روسیه خواستههایی دارند.
🔸نوشته مغلوط علی ماجدی در روزنامهای منتشر شده که دو ماه قبل از وزیر امور خارجه کشورمان به خاطر اینکه گفته بود ایران از آمریکا طلبکار است، انتقاد کرده و مدعی شده بود که نباید با رئیسجمهور آمریکا اینگونه سخن گفت!
🔸همچنین سخنان این دیپلمات سابق (در دولت روحانی) که به زور قانون منع به کارگیری مجدد بازنشستگان کنار رفت، از جهات متعدد مخدوش است. اینکه ادعا شود «اگر معامله نکنیم، معامله میشویم»، ترجمه اظهارات وقیحانه «تد کروز» سناتور آمریکایی است. کروز درباره دیدارش با سفیر دانمارک، به فاکس نیوز گفته بود: سفیر دانمارک، ناراحت و دلخور بود و گفت گرینلند فروشی نیست. خندیدم و گفتم میدانید چیست؟ همه چیز فروشی است! شما یک دوست و متحد مهم هستید، اما دوستان میتوانند درباره منافع مشترک مذاکره کنند[!]
🔸این نکته هم گفتنی است که ماجدی هنگام بازداشت و اذیت و شکنجه آقای اسدالله اسدی (دیپلمات ایرانی در آلمان)، به جای نکوهش دولتهای غربی حامی تروریستها، آقای اسدی و طرف ایرانی را متهم به دست داشتن در اقدامات تروریستی در اروپا کرده بود و شخصاً، از حیث امنیتی، متهم به آدمفروشی و کارسازی ضد امنیتی به نفع طرف غربی است.
#خبر_ویژه
https://kayhan.ir/001HiB
@Kayhan_online
رهبر انقلاب در دیدار دستاندرکاران همایش بینالمللی تسنیم تاکید کردند:
🔰 لزوم تقویت گرایش به تفسیر قرآن در حوزههای علمیه
🔸بیانات رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیدار دستاندرکاران برگزاری همایش بینالمللی تفسیر تسنیم که در تاریخ ۴ اسفند ۱۴۰۳ برگزار شده بود، صبح امروز در محل برگزاری این همایش در قم منتشر شد.
🔸رهبر انقلاب در این دیدار، با تجلیل از شخصیت ممتاز آیتالله جوادی آملی مفسّر بزرگ قرآن کریم و صاحب تفسیر تسنیم، حوزه علمیه را وامدار مجاهدت این عالم فرزانه در ممارست بیش از ۴۰ ساله برای تحقیق و تدریس و تألیف تفسیر تسنیم دانستند و افزودند: البته فعالیتهای آیتالله جوادی آملی در زمینه علوم عقلی و نقلی و کارهای فقهی، فلسفی و عرفانی ایشان همگی مهم و درخور تقدیر است اما هیچکدام قابل مقایسه با کار تفسیر قرآن ایشان نیست.
🔸حضرت آیتالله خامنهای تفسیر تسنیم را مایه افتخار شیعه و حوزه علمیه خواندند و در بیان برخی خصوصیات این تفسیر گفتند: قوت تفکر عقلانی مفسّر محترم، کمک زیادی به فهم نکات لطیف و ظریف نهفته در آیات قرآن کرده است. همچنین این تفسیر مشابه تفسیر المیزان اما به روزتر و با گستردگی بیشتر، سرشار از مطالب دانستنی و قابل استفاده و در واقع یک دائرة المعارف جامع است.
🔸حضرت آیتالله خامنهای، تنظیم و نگارش فهرستی فنّی و موضوعی برای استفاده بهینه از محتوای این تفسیر مرجع را ضروری دانستند.
🔸ایشان با ابراز تأسف از کمتوجهی به مقوله تفسیر در حوزههای علمیه، یاد علامه طباطبایی صاحب تفسیر المیزان به عنوان بنیانگذار توجه به تفسیر و مفاهیم قرآنی در حوزه علمیه را گرامی داشتند و خاطرنشان کردند: برگزاری حدود ۲۰۰ درس تفسیر قرآن در حوزه علمیه قم، مژده و خبر خوبی است که باید این رویکرد را تقویت و پایدار کرد.
🔸رهبر انقلاب، تکمیل ترجمه عربی تفسیر تسنیم برای استفاده از آن در جهان اسلام را ضروری خواندند و از آیتالله جوادی آملی و گروه محققان این تفسیر تشکر و قدردانی کردند.
🔸در ابتدای این دیدار، آیتالله اعرافی مدیر حوزههای علمیه کشور گزارشی از برگزاری همایش تفسیر تسنیم و ویژگی ها و رویکردهای ممتاز این تفسیر از جمله رویکرد موضوعی و تقریبی و نگاه روز آن ارائه کرد.
🔸حجتالاسلام والمسلمین سعید جوادی آملی رئیس موسسه «اِسراء» نیز در این دیدار درباره شیوه نگارش و تنظیم تفسیر تسنیم و گروههای تحقیقی و پژوهشی که در این زمینه همراه بوده اند،گزارشی بیان و سلام آیتالله جوادی آملی به رهبر انقلاب اسلامی را ابلاغ کرد.
🔸تفسیر تسنیم، تألیف حضرت آیتالله جوادی آملی است که در ۸۰ جلد گردآوری و نوشته شده است. تالیف این تفسیر نتیجه ۴۰ سال تدریس وتحقیق آیتالله جوادی آملی و همکاری دهها محقق و پژوهشگر در قالب گروههای پژوهشی است که در شمار «تفاسیر قرآن به قرآن» جای دارد. روش مؤلف، ذکر آیه یا آیات مورد نظر و بررسی آنها طی چهار مرحله است: «گزیده تفسیر»، «تفسیر آیه»، «لطایف و اشارات» و «بحث روایی» بوده است.
@Kayhan_online
🔰 عذرخواهی نخستوزیر وقت تایلند به خاطر کشتار ۸۰ مسلمان پس از ۲۰ سال
🔸نخستوزیر پیشین تایلند، به دلیل کشتار دهها معترض مسلمان که دو دهه پیش در کامیونهای ارتش بر اثر خفگی جان باختند، عذرخواهی کرد. این اولین عذرخواهی علنی درخصوص «کشتار تاکبای» محسوب میشود.
🔸«تاکسین شیناواترا»، نخستوزیر پیشین تایلند، دیروز (یکشنبه؛ 5 اسفند) به دلیل سرکوب اعتراضات مسلمانان در جنوب این کشور در سال ۲۰۰۴ میلادی (۱۳۸۳ شمسی)، که به کشته شدن بیش از ۸۰ نفر منجر شد، عذرخواهی کرد. شیناواترا در نخستین سفرش به این منطقه پس از ۱۹ سال، گفت: «اگر هر اقدام یا تصمیمی از سوی من باعث ناراحتی شده، عذرخواهی میکنم.»
🔸مسلمانان تایلند، بهویژه در جنوب، با مشکلاتی مانند تبعیض، درگیریهای قومی- مذهبی و مشکلات اقتصادی مواجه هستند، اما در سایر مناطق کشور، بسیاری از آنها در صلح با دیگر اقوام زندگی کرده و در تجارت و سیاست نیز نقش دارند.
#سرویس_خارجی
https://kayhan.ir/001HhC
@Kayhan_online
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 رهبر انقلاب: حوزهٔ علمیه وامدار آیت الله جوادی آملی است
@Kayhan_online
حکایت سینماتوگراف ۲
🔰 فرمول ۶۵ سال پیش آمریکایی در جشنواره فیلم فجر
👤 #سعید_مستغاثی
🔸یکی از پرچالشترین و بیپردهترین پرسش و پاسخهای سینمایی تاریخ جشنواره فیلم فجر در همایشی صورت گرفت که پس از دهمین دوره این جشنواره در بهمن ۱۳۷۰، بهنگام سخنرانی شهید سید مرتضی آوینی تحت عنوان «سمینار بررسی سینمای پس از انقلاب» در دانشکده سینما و تئاتر برگزار شد. (و در بخشهای قبلی این سلسله مطالب آمد)
در آن سمینار، تقریبا همه آنهائی که ادعای سینمای روشنفکری و شبهروشنفکری داشتند و خود را اخلاف موج نو اواخر دهه ۴۰ و اوایل دهه ۵۰ میدانستند، سید مرتضی آوینی را به قول خودش به محاکمه کشیدند. خود آوینی بخشی از فضای آن سمینار را اینگونه شرح میدهد:
🔻«جماعت، عجیب برآشفته بودند و دیگر حتی رعایتپرستیژ را هم که از اهم واجبات آداب روشنفکری است، نمیکردند. توی سؤالات یکدیگر میدویدند و اجازه حرفزدن به من نمیدادند. اول، مجری جلسه، خودش هم به جانب مخالفان سخنان من غلطیده بود اما بعد که برآشفتگی و پرخاشگری آنان را دید، آهسته گفت عجب دیکتاتورهایی شدهاند.»
🔸طی سالها اینگونه همایشها و کنفرانسهای مطبوعاتی پس از نمایش فیلمها و یا به بهانههای دیگر در جشنواره فیلم فجر برگزار شد و طرفه آنکه هربار علیه غرب و غربزدگی و در جهت آرمانهای انقلاب و مردم سخنی گفته شد، این جماعت برآشفتند و توهین کردند.
🔸اینچنین است که وقتی شهاب حسینی جایزه جشنواره کن خود را به حضرت ولیعصر(عجلالله فرجه الشریف) تقدیم کرد، همین جماعت برآشفتند و او را به خاطر دفاع از اعتقاداتش و مردم و سرزمینش در همین جشنواره فیلم فجر، باز هم محاکمه کردند. طرفه آنکه از میان همه این سینماگران، تنها داریوش ارجمند بود که در کنفرانس مطبوعاتی، خاطره سردار سلیمانی را گرامی داشت و شعار مرگ بر آمریکا سر داد.
🔸حاتمیکیا در عرصه رسانههای شبهروشنفکری همانند دوست زمان جنگش (آنگونه که شهید آوینی خطابش میکرد) به محاکمه کشیده شد، چون در فیلمش حرفهایی زده که به ذائقه شبهروشنفکران و مدعیان اصلاحطلبی خوش نیامد، همچنانکه حرفهای شهید آوینی در آن زمان به ذائقه شبهروشنفکران خوش نیامد و چقدر آن جلسه محاکمه 29سال پیش شهید آوینی به این جلسه رسانهای برای حاتمیکیا شبیه بود. شهید آوینی درباره آن جلسه چنین شرح میدهد:
🔻«آقایان و خانمها به جای آنکه با من به مباحثه در مسائل نظری سینما بنشینند تلاش میکردند که با توسل به مشهورات دمدستی و ابراز احساسات مرا آزار دهند و... سخت جاخورده بودم که چرا این جماعت چنین میکنند؟ در میان یادداشتهایی که برای من میرسید کار به فحاشی هم کشیده بود!»
#تصویر_روز
https://kayhan.ir/001Hhu
@Kayhan_online