1_70057195.m4a
6.32M
🎧بشنوید
🔶گفتاری از حجت الاسلام #محمد_محرابی با موضوع «یاد اولیاء خدا»
⬅️درباره توجه به اولیای الهی سه دیدگاه وجود دارد:
🔹صرف توجه به خدای متعال و عدم توجه به غیر او(شرک)
🔸این دیدگاه اشتباه، نظر وهابیت و برخی سالکان صادق است
🔸از نظر این دیدگاه، خاصیت عشق تَوَحُد است.
🔸این دیدگاه به سه دلیل اشتباه است:
۱. خداوند، خود مت را به سمت مخلوقات برگزیده سوق داده است
۲. راه رسیدن به خداوند، بهره گیری از اولیاء است
۳. اولیای الهی واسطه فیض هستند
🔸مشکل شیطان تمرد از فرمان الهی بود.
#معرفتی
@kermanshah_andishe
📝بخوانید
⬅️بخشی از یادداشت نویسنده کرمانشاهی ، آقای #محمدهادی_صحرایی
منتشره در روزنامه کیهان مورخ ۱۳ خرداد ۹۸
🔸امسال عطر فطر را از عطر حرم امام و پیر جماران استشمام میکنیم. حتماً حکمتی ذوقی، نهفته دارد که باید جست. آنکه احیاگر اسلام در عصر جاهلیت مدرن و بیدارگر انسانهای خفته دربند شیطان بود و ما را با اسلام ناب آشنا نمود، بهترین نمونه نامآشنایی است که به ما میآموزد انسانها میتوانند تا مرزهای عصمت و بندگی پیش روند و خود را برسانند و پیامبرانه زیستن را تجربه کنند. میتوانند فرزند رمضان باشند و عبد صالح و خالص خدا. مثل خمینی روح خدا که تقوای خدا پیشه کرد و توفیق برقراری حکومت اسلامی یافت و راه را نشان گمراهان داد و امام متقین شد. آنکه سر به شیاطین جن و انس فرونیاورد و سربلند دوران غیبت شد و نماد مبارزه برای خدا و قیام لله. و آنکه حجت ما بر بندگی خدا شد و ما را با حیات طیبه آشنا کرد. او، هم روزه را برای خدا میدانست و هم سپری کردن روزگار را. قدرشناسی سفرهنشینان کریمان، اینگونه است که سفره کریمانه انقلاب را مدیون مجاهدت امام راحل بدانیم و مقلدان او و نمکدان نمکی که خوردهایم را نشکنیم. مسئولی که خود را خادم ملت میداند و ملتی که خود را در انتخاب صحیح سرنوشت کشورش مسئول میداند، حتماً میداند که حرمت سفره یعنی چه و نمکشناسی کدام است و حساب و کتابی که برپا خواهد شد چگونه است که فرمود: آنجا ولايت و حكمفرمايى خاصّ خداست كه به حقّ فرمان دهد و بهترين اجر ثواب و عاقبت نيكو را هم عطا كند
⬅️متن کامل:
http://kayhan.ir/fa/news/161856
#انقلاب
#امام_خمینی (ره)
@kermanshah_andishe
📝یادداشت
🔹در وداع با ماه رمضان دعاهای مختلفی نقل شده استولی دعای صحیفه بسیار معارف بلندی دارد که اهل آن باید دریابند.
🔹دعای وداع سلام های سوزناکی دارد. اما برای کسی که در طلب معرفت در #صحیفه_سجادیه است باید ربط بین اول و آخر #دعای_وداع را کشف کند. این دعا با خداشناسی مهمی شروع می شود و به چند آیه مهم با موضوع مضاعف شدن حسنات و آیات ترغیب به ارتباط با خدا می رسد: آیه تشویق به توبه، آیه ده برابر شدن حسنات، آیه مضاعف شدن ثواب قرض الحسنه، آیه اذکرونی، آیه شکر، آیه ادعونی.
🔹بعد از این آیات است که سخن از ماه رمضان است. آیا توصیفات قبل از وداع فقط کلمات مقدماتی برای آماده کردن دلهاست یا اینکه معنای خداحافظی را بیشتر توضیح می دهد؟
🔹خلاصه بخشهای دعا این است که بنیان افعال الهی بر تفضل است و دعا و توبه و حمد راه های ارتباط با چنین خدایی است. حقیقت هستی همین فیض و رحمت و ضیافت است و ماه رمضان بهترین زمان برای تجربه کردن چنین رابطه پرسودی است. پس این زمان گران خداحافظی تلخی دارد؛ چه برای کسانی که فیض بردند و دیگر نمی برند و چه برای کسانی که فیض و بهره نبردند.
🔹ماه رمضان ۱.ماه قرآن ۲. ماه صیام ۳. ماه قیام و شب قدر ۴. ماه تضاعف ایمان(وَ ضَاعَفْتَ فِيهِ مِنَ الْإِيمَانِ) است. این چند تعریف همگی با همدیگر تکمیل می شوند. 🔹دعای وداع بیشتر تعریف چهارم را تبیین می کند و هدف قیام و صیام را هم تعرض به رحمت الهی می داند:«مُتَعَرِّضِينَ بِصِيَامِهِ وَ قِيَامِهِ لِمَا عَرَّضْتَنَا لَهُ مِنْ رَحْمَتِكَ».
🔹کسی که به حقیقت ماه رمضان جاهل باشد به ذات هستی الهی جاهل است و آن فیض الله است. چنین کسی جز از اشقیاء نیست.
🔹هدف از وداع اولاً اقرار و اعتذار برای جبران فرصت از دست رفته در کسب فضل مطلوب است (نَسْتَدْرِكُ بِهِ الْفَضْلَ الْمَرْغُوبَ فِيه) و ثانیاً رسیدن به ماه بعدی (و کسب فیض) است: «وَ ابْلُغْ بِأَعْمَارِنَا مَا بَيْنَ أَيْدِينَا مِنْ شَهْرِ رَمَضَانَ الْمُقْبِل». هدف کلی هم درک هر دوماه حال و آینده است:«دَرَكا لِحَقِّكَ فِى الشَّهْرَيْنِ مِنْ شُهُورِ الدَّهْر»ِ. این خواسته یعنی وداع فقط برای افسوس خوردن و اشک های احساسی نیست بلکه این وداع آغازی بر یک پایان است و ما را با حقیقتی در خلقت آشنا می کند که ماه رمضان مظهر آن است.
#رضا_کریمی
#معرفتی
@kermanshah_andishe
اندیشه در کرمانشاه
📢فراخوان شرکت در جلسه تحلیل و بررسی کتاب «مهارتهای ارتباط مؤثر در سیره امام رضا ع» ⬅علاقمندان جهت
ertebat moaser.pdf
859.7K
📥دانلود کنید:
⬅فایل کتاب «مهارتهای ارتباط مؤثر در سیره امام رضا علیه السلام»
@kermanshah_andishe
📝نقدی بر تفسیر روشنفکرانه از همجنسگرایی در قرآن
#رضا_کریمی
⬅️لینک مطلب در خبرگزاری مهر:
⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️
https://www.mehrnews.com/news/4611032
#قرآنی
@kermanshah_andishe
📚جلسه تحلیل و بررسی کتاب «مهارتهای ارتباط مؤثر در سیره امام رضا ع» با حضور جمعی از روانشناسان، کتابداران و اساتید دانشگاه روز پنجشنبه ۲۳ خرداد ۹۸ در سالن جلسات کتابخانه امیرکبیر کرمانشاه برگزار شد.
🔸در این جلسه پربحث و گفتگو؛ شهناز اجاقی، فاطمه مرادی، محمد حسین اسدی، سپیده صدیقی فر، مسلم نوری، رضاکریمی، محمد امین بهرامی، کوروش باباجانی، فرشاد جمشیدی، ملیحه حاتمی و محمد خیاط زنجانی دیدگاه های خود را مطرح کردند.
⬅️اخبار تکمیلی در خبرگزاری جمهوری اسلامی
⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️
http://yon.ir/RYmzO
#فرهنگی
#نقد_کتاب
@kermanshah_andishe
1_72542613.MP3
15.4M
🎧بشنوید
🔸بخشی از فایل صوتی جلسه تحلیل و بررسی کتاب «مهارتهای ارتباط مؤثر در سیره امام رضاع» با حضور روانشناسان، کتابداران و اساتید دانشگاه در کتابخانه امیرکبیر کرمانشاه
#فرهنگی
#نقد_کتاب
@kermanshah_andishe
📢اطلاعیه
🔸اولین جلسه از جلسات بررسی اندیشه های سینمایی #شهید_آوینی روز یکشنبه ۲۶ خردادماه از ساعت ۱۸:۳۰ در مؤسسه فرهنگی ثاقب سبز برگزار می شود
⬅️علاقمندان جهت اطلاع از کتاب و کسب هماهنگی بیشتر می توانند با شماره ۰۹۱۸۳۸۷۸۲۷۹ تماس بگیرند
#فرهنگی
#کتابخوانی
@kermanshah_andishe
📃 صفحه فرهنگ و اندیشه اولین شماره از ماهنامه سیاسی فرهنگی #پاتاق کرمانشاه
🔸مدیرمسئول و سردبیر: امیر مهتران
🔸 هیات تحریریه: حسین اسماعیلی، معین یزدانی، یزدان گازرپور، یزدان پرونده، احمد یاوری
🔸سرفصلها:
🔹گفتگوی صمیمانه با #مهناز_فتاحی نویسنده کتاب #فرنگیس که مورد تایید رهبر قرار گرفته
🔹نقد و بررسی فیلم رد خون
🔹بررسی سه نگاه متفاوت به جنگ تحمیلی و دفاع مقدس در آثار هنری
#فرهنگی
#اندیشه
#نشریات
@kermanshah_andishe
7.33M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 ببینید
🔸در طرح #چهل_قلم به مناسبت چهل سالگی انقلاب از دکتر #محمد_ابراهیم_مالمیر تقدیر شد.
⬅ مستند معرفی دکتر مالمیر توسط #نهادکتابخانه_های_عمومی کشور تولید و منتشر شده است.
🔸فیلم با کیفیت مستند:
⬇⬇⬇⬇⬇⬇⬇⬇
https://www.aparat.com/v/neFEf
#شخصیت_ها
#فرهنگی
#معرفتی
@kermanshah_andishe
📝یادداشتی از حجت الاسلام #محمد_محرابی
☑️اصل بارش
🔸خدای مهربان بر اساس اصل رحمت و «بارش»، جهان و موجودات را آفریده است. رحمت رحمانیه ی خداوند که در «بسم الله الرحمن الرحیم» آمده است، رحمتی فراگیر است که بر اساس آن تصویرگری فرموده و انواع مخلوقات را آفریده است.
🔸سنت الهی در آفرینش، بر این قرار گرفته که هر کس به دیگران خیر برساند و همچون ابر ببارد، لطف و رحمت الهی نیز بیشتر نصیب او گردد.
🔸ما ابر ها را دوست داریم، چشمه ها و رودها را دوست داریم، گل ها و درختان میوه دار را دوست داریم، زنبوران عسل و مرغان خانگی و گوسفندان و ... را دوست داریم چون آن ها برای ما «بارش» دارند و به ما خیر می رسانند؛ پس چرا وقتی نوبت به ما می رسد پایمان می لنگد؟
🔸بارش و خیر رسانی، از اصول مهم خوش بختی و سعادت است که در دین هم تاکید فراوانی بر آن شده اما متاسفانه، مورد غفلت و بی توجهی است و علتش هم این است که ما خودمان را دوست داریم و همه چیز را برای خودمان می خواهیم و دادن و بارش، یعنی گذشتن از خود و از منافعی که آن ها را دوست داریم و این دشوار است.
🔸مادرها به تجربه این را فهمیده اند که وقتی به نوزادان خود شیر می دهند، شیر سینه هایشان جوشش می کند و بیشتر می شود و این، نمونه ای روشن از این اصل الهی است.
🔸اصل بارش، مهربانی و عطوفت را در ما زیاد میکند و ارتباط ها را افزایش می دهد و ما را از تنهایی و خودخواهی دور می کند و همه ی این ها یعنی تقرب به خداوند و قدم گذاشتن در عرصه ی خلافت الهی و برخورداری از عنایات و برکات خداوندی.
🔸این فکر اشتباه را نیز از سر خود بیرون کنیم که اگر خدا فلان چیزها را به من بدهد، من هم چنین و چنان می کنم؛ این خطای بزرگ و استراتژیک است زیرا به فرموده ی پیامبر اکرم(ص)، رحمت و بارش ما سبب بارش و رحمت الهی می شود. معنای «اِرْحَم، تُرحَم» همین است؛ یعنی رحم کن تا به تو رحم شود. پس رحم کن و ببار تا هستی و خداوند بر تو ببارد.
🔸این نکته را هم در نظر داشته باش که بارش، فقط در امور مالی نیست بلکه در هر چیز خوبی است که تو داری و می توانی از آن ببخشی و دیگران را بهره مند کنی.
ایامت سرشار از بارندگی و بهره مندی باد.
⬅️راهکارهای «اصل بارش»:
۱.خیر رسانی را از نزدیک ترین نقطه آغاز کن؛ مثل چشمه که وقتی جاری می شود از نزدیک ترین ها شروع می کند و به اطراف می رود؛ خانواده و خویشان، نزدیک ترین ها به تو هستند.
۲.به مادرت در کار خانه کمک کن و او را شاد کن تا دعایت کند و خوش بخت شوی؛ به پدرت احترام کن و در کارهای بیرون و خرید ها و ... یاری اش ده و لبخند و کلام شیرینت را نثار هر دوی آن ها کن؛ زیرا خداوند روی محبت و شاد سازی آن ها تاکید ویژه نموده است.
۳.نیکی و محبت و خدمت به خوبشاوندان و ارحام، سبب طول عمر و سلامتی و زیادی روزی می شود و در روایات معصومین(ع) فرموده اند که صله ی ارحام و خویشان، می تواند تا ۳۰ سال بر عمر ما بیفزاید.
۴. در کلامی از خداوند(حدیث قدسی) آمده که می فرماید اگر کسی صدقه به دیگران بدهد در حالی که در بستگان او شخص نیازمندی باشد من آن صدقه را نمی پذیرم.
۵.گاهی باید از اعتبارت برای حل مشلات دیگران یا رفع نیازمندی های آنان استفاده کنی، گاهی هم باید واسطه ی دوستی و رفع کدورت میان افراد بشوی.
۶.راهنمایی دیگران برای تشخیص راه صحیح زندگی یا شغل مناسب یا انتخاب رشته ی مناسب تحصیلی، از بارش های پر برکت تو بر دیگران خواهد بود.
۷.تصمیم بگیر که مثلا پنج درصد از درآمد یا حقوقت را به نیازمندان واقعی بدهی و اطمینان داشته باش که این بارش تو، در آینده تو و سلامتی تو و خانواده ات اثرانی بزرگ خواهد داشت و خدا هم در وقت مناسبی برای تو جبران مضاعف خواهد نمود.
۸.از بارش های کوچک و رگبارهای بهاری غافل نشو؛ شوخ طبعی، شاد کردن، لبخند زدن، تعریف کردن از دیگران و از خوبی هایشان، بهار را در وجود و روان آنان جاری می سازد و تو نیز از طراوت این بهار بهره مند خواهی بود.
#معرفتی
#اخلاقی