📚نام کتاب: پنجره های تشنه
🖋نویسنده: مهدی قزلی
📑انتشارات: سوره مهر
📓تعداد صفحات: ۳۸۰
📖توضیحات:
ماجرا از یک روز پاییزی در سال ۱۳۹۱ آغاز شد. آنجا که رضا امیرخانی با مهدی قزلی تماس گرفت و از او خواست با مسئولین کاروانی که قرار است ضریح امام حسین علیهالسلام را از قم به کربلا ببرد تماس بگیرد. تماس گرفتن و قرار ملاقات گذاشتن همان و با کاروان حسینی برای ثبت رخدادها رفتن هم همان.
سال ۶۱ قمری، «کاروان حسین علیهالسلام» از «مدینه» به سمت «کربلا» راه افتاد و در بین راه در منزلهای متعددی توقف کرد. آن روز جز خانواده و بستگان سیدالشهدا علیهالسلام و معدودی از یارانش که به مرور بر تعدادشان اندکی اضافهتر شد، فرد دیگری همراه او نبود. شاید اگر آن روزها، راویان بیشتری همراه کاروان حسین علیهالسلام میبود، اطلاعات و جزئیات بیشتری در اختیار داشتیم.
سال ۱۳۹۱ شمسی، «کاروان ضریح امام حسین علیهالسلام» از «قم» به سمت «کربلا» راه افتاد و اتفاقاً در منزلهای متعددی توقف کرد. این بار اما توقف، به دلیل استقبال بینظیر مردمان دیار مختلف ایران از این کاروان بود. این رخداد اگرچه ممکن است در هر قرن فقط یک بار اتفاق بیفتد اما بخت با ما یار بود که دستاندرکاران انتقال ضریح تدبیر کردند و «راوی»ای همراه کاروان فرستادند تا لحظه به لحظهی ماجرا را آنگونه که «هست» بر روی کاغد بیاورد.
#محرم
📗📘📙
@ketabe_khoub
📚نام کتاب: نامه های بلوغ
🖋نویسنده: علی صفایی حائری
📑انتشارات: لیله القدر
📓تعداد صفحات: ۲۵۷
📖توضیحات:
«نامه های بلوغ» نوشته علی صفایی حائری، نامه های او به فرزندانش است که هنگام بلوغ آنها، برایشان نوشته است. مخاطب این نامه ها اگر چه فرزندان نویسنده اند اما در واقع خطاب به عموم جوانان است. استاد حائری به راستی در این نامه ها به جایگاه بلوغ و اهمیت آن اشاره کرده است و بحران های آن را شناخته است.
اخلاق شایسته، رضای پروردگار، حسنات و صالحات، استقامت و سلامت روح موضوعاتی هستند که در این نامه ها به آنها پرداخته شده است.
"نامه های بلوغ" مشتمل بر ۵ نامه از "استاد علی صفایی حائری" است. در این نامه ها که با مضامینی از قرآن و موضوعات دینی فراهم آمده، جایگاه بلوغ در فرآیند زندگی انسان
تشریح شده است. عناوین نامه ها بدین قرار است:
"بینش ها و گرایش ها"، "سلوک و اخلاق"، "رضا و رضوان"، "عمل و بحران های عمل" و "گزیده اشعار"
📗📘📙
@ketabe_khoub
هدایت شده از کتاب خوب📚
محرم سال ۱۲۴۲ هجری شمسی، مردم تا آنجا که در توان شان بود، در و دیوار را سیاه پوش کرده بودند و سیاهی ها تا آخر ماه صفر باقی می ماند. علاوه بر مساجد و #حسینیه ها، #روضه های خانگی هم برپا بود.
شیخ را مجاب کردند که به علت جمعیت زیادی که به خانه او می رفتند، مراسم روضه خانگی را در مسجد برگزار کند.
شیخ پس از نماز ظهر و عصر خودش منبر می رفت و خودش روضه می خواند. مسجد مملو از جمعیتی بود که برای شنیدن مواعظ شیخ از ساعتی قبل می آمدند و می نشستند.
گفتار شیخ هنگام منبر و موعظه چنان بود که گویی طلبه تازه کاری سخن می گوید؛ ساده، بی تکلف و همه فهم، وقتی می گریست، دستش را روی پا یا به پیشانی می زد و مردم از دیدن حال و روز او به گریه می افتادند.
شب هایی که خود شیخ منبر می رفت، شاگردان شیخ هم می آمدند و کنج و کنار مجلس می نشستند. میرزای شیرازی، میرزا حبیب الله رشتی، ملّا حسینقلی همدانی، سید حسین کوه کمری و البته سید علی شوشتری که پیش از همه جمعیت جلوی منبر می نشست و هنگام روضه گاهی آرام جمله ای به شیخ می گفت و آنگاه ناله جانسوز هر دو بلند می شد...
▪️▪️▪️▪️
@ketabe_khoub
📚نام کتاب: "چهار گفتار"
🖋نویسنده: سخنان رهبر انقلاب
📑انتشارات: انقلاب اسلامی
📓تعداد صفحات: ۱۳۲
📖توضیحات:
کتاب «چهار گفتار» مجموعهی چهار سخنرانی حضرت آیتاللهالعظمی خامنهای رهبر معظم انقلاب است که بین سالهای ۱۳۷۱ تا ۱۳۷۷ هجری شمسی ایراد شده است.
معظمله در طول سالهای مبارزه در دوران پهلوی و از پیروزی انقلاب اسلامی تاکنون، در بسیاری از مقاطع به بیان نکات مورد نظر خود دربارهی زندگی، شرایط دوران و قیام سیدالشهدا علیهالسلام پرداختهاند؛ خصوصاً در ایام ماه شعبان که سالروز ولادت آن حضرت است و ایام محرم و صفر که ماههای عزاداری و بزرگداشت شهدای کربلا است. در میان بیانات متعدد و فراوانی که بدان ذکر شد و هر یک از جنبهای خاص به موضوع پرداخته شده است، چهار سخنرانیای که اینک در کتاب چهارگفتار جمعآوری و منتشر شده است را میتوان محور اصلی یا خطوط کلی و اساسی تبیین حادثهی عاشورا از نگاه حضرت آیتالله خامنهای دانست. مروری بر فهرست مطالب این چهار گفتار نشاندهندهی اهمیت موضوع است. یکی از دلایل اصلی این اهمیت تأکید مکرر صاحب گفتارها بر لزوم توجه و اهتمام محققین و پژوهشگران در موضوعات مطرح شده و تحقیق در عمق و ابعاد دیگر حادثهی عاشورا است.
#محرم
📗📘📙
@ketabe_khoub
📚نام کتاب: مقتل امام حسین علیه السلام
🖋نویسنده: علامه مرتضی عسکری
📑انتشارات: موسسه ایمان ماندگار
📓تعداد صفحات: ۲۷۲
📖توضیحات:
مقتل امام حسین (ع)
«مقتل امام حسین (ع)» اثر علامه سید مرتضی عسگری (۱۳۸۶-۱۲۹۳) را موسسه ایمان ماندگار منتشر کردهاست. این کتاب حوادث زندگی امامحسین (ع) و اولاد و اصحابش را از زمان مرگ معاویه و آغاز حکومت یزیدبنمعاویه تا شهادت آن حضرت (ع) و همچنین ماجراهای پس از شهادت آن حضرت (ع) را بررسی میکند.
بخشی از کتاب را میخوانید:
طبری نقل میکند که حسین (ع) مدّت زیادی در قتلگاه خود باقی ماند و هرگاه یکی از افراد دشمن به او نزدیک میشد، خیلی زود دور میشد و دوست نداشت که عهدهدارِ قتلِ او شود و گناه عظیمش را به دوش بکشد، تا آنکه مردی بهنامِ مالکبننسیر، نزد او آمد و با شمشیر بر فرق آن حضرت (ع) کوبید و شمشیر کلاه را درید و به سر رسید و سر و کلاه را پر از خون کرد.
حسین (ع) به او گفت: «با این کارت نه بخوری و نه بیاشامی! و خداوند با ظالمان محشورت کند.»
راوی نقل میکند که امام (ع) آن کلاه را انداخت و کلاه دیگری طلب کرد و بر سر نهاد؛ و در حالی که بهشدّت ضعیف و ناتوان شده بود، عمامه و دستار را روی آن گذاشت. آن مرد نیز نزدیک شد و آن کلاه را که از حریر بود، برداشت؛ و چون پس از واقعهی کربلا نزد همسرش امّعبدالله رفت و به شستن خون از آن کلاه پرداخت، همسرش به او گفت: «کلاه غارت شدهی پسر دختر پیامبر را وارد خانهی من میکنی؟! از خانهی من خارجش کن!» و همراهانش ذکر کردهاند که او همیشه تا زمان مرگش فقیری بدبخت بود.
#محرم
📗📘📙
@ketabe_khoub
هدایت شده از کتاب خوب📚
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🍃🍃🍃
مقتل خوانی
🎙با صدای دکتر وحید یامین پور
📗کتاب" مقتل امام حسین" اثر مرحوم علامه مرتضی عسکری
🕯🕯🕯
@ketabe__khoob
🥀🥀🥀
قافله عشق در سفر تاریخ است و این تفسیری است بر آنچه فرموده اند : کل یوم عاشورا و کل ارض کربلا
این سخنی است که پشت شیطان را می لرزاند و یاران حق را به فیضان دائم رحمت او امیدوار می سازد.
وتو ،ای آن که در سال شصت و یکم هجری هنوز در ذخایر تقدیر نهفته بوده ای و اکنون ،در این دوران جاهلیت ثانی وعصر توبه بشریت ،پای به سیاره زمین نهاده ای،نومید مشو ،که تو را نیز عاشورایی است و کربلایی که تشنه خون توست و انتظار می کشد تا تو زنجیر خاک از پای اراده ات بگشایی و از خود و دلبستگی هایت هجرت کنی و به کهف حصین لازمان و لامکان ولایت ملحق شوی و فراتر از زمان و مکان،خود را به قافله سال شصت و یکم هجری برسانی و در رکاب امام عشق به شهادت رسی... یاران شتاب کنید ،قافله در راه است .می گویند که گناهکاران را نمی پذیرند ؟آری،گناهکاران را در این قافله راهی نیست.. اما پشیمانان را می پذیرند.
#آوینی
@ketabe_khoub
📚نام کتاب: "نامیرا"
🖋نویسنده: صادق کرمیار
📑انتشارات: نیستان
📖توضیحات:
قصه ای مبتنی بر بخشی از تاریخ تلخ کوفه که خواندنی است.
داستانی شخصیت محور است؛ رمانی با خرده روایت هایی از تغییر روش، هدف، آرزو و عاقبت آدم ها. این روزگار است که آدم ها را در محک انتخاب شدن و انتخاب کردن می گذارد و نویسنده ی نامیرا فقط تصویرساز صادق این رویدادهاست. نویسنده ی کتاب را به سبک رمان های کلاسیک با شروعی آرام آغاز می کند، تصویرسازی می کند، شخصیت ها را یک به یک وارد داستان می کند، آن ها را معرفی می کند و با داستان پیش می برد. «نامیرا» اسیر اختلاف روایت های تاریخی نشده و البته از عقبه ی تحقیقی درستی بهره برده است.
@ketabe_khoub
💠
این روزها، موعظه ای که غالبا به گوشمان می خوانند نه توصیه پیت هاین به اینکه همه چیز را نخواهیم، بلکه نقطه عکس آن است.
مثال افراطی اش می شود تونی رابینز، مربی آمریکایی ای که در همه ی دنیا معروف است و جملات قصار انگیزه بخشی که می سازد برای من بی نهایت جالب است. تعریف او از موفقیت این است:" اینکه بتوانی هر کاری می خواهی بکنی، هر وقت که می خواهی، هر جا که می خواهی، با هر کس که می خواهی و هر چقدر که می خواهی".
این تعریف از این جهت که بر اهمیتِ خواستن چیزی تاکید می کند، شبیه " پاکی قلب" به نظر می رسد، اما در واقع دقیقا بر عکس آن است، چون بی شکل، بی حد و مرز و بی پایان است.( هر چقدر می خواهی) . اما اگر آنچه می خواهی نیک نباشد چطور؟ اگر چیزی باشد که ارزشِ طلبیدن نداشته باشد چطور؟ خب، به هر حال تو تا وقتی که هر کاری دلت می خواهد انجام بدهی آدم موفقی محسوب می شوی. اما اگر آنچه می خواهی دایما تغییر کند چطور؟ خب در این حالت هم باید دوان دوان از خواسته ای به خواسته دیگری بروی تا گزینه های بهتر را از دست ندهی. ملاحظه کیرکگور درباره اینکه خواستنِ یک چیز " باید" پیوندی با نیکی داشته باشد ( چرا که نیکی است که چیز واحدی است) اینجا کاملا موضوعیت پیدا می کند. بدون داشتن چهار چوبی اخلاقی، خواسته های ما باری به هر جهت خواهد شد و افسار آن فقط به دست امیال و ترجیحاتِ کمابیش زودگذر فردی ما خواهد افتاد.
#خویشتن_داری #فضیلت #کتاب #امیال #انسان_مدرن #غرایز #نیکی #خواستن #افسار #زود_گذر #اخلاق #ملاحظه #قلب #اعمال_ظاهری #باطنی #تغییر #واحد #افراط #تفریط #کتاب_خوب_بخوانیم
🔹@ketabe_khoub
هدایت شده از KHAMENEI.IR
📚 #معرفی_کتاب | دو امام مجاهد
🔻چرا بین دو امام و دو برابر، یکی دست به صلح میزند و دیگری تصمیم به قیام میگیرد آنهم با همراه خانواده و اهل و عیال خود تا جایی که در برنامه خود برای یک کودک ۶ ماهه هم رسالت قائل میشود؟!
🔹کتاب «دو امام مجاهد» تلاشی برای پاسخ به این سوال است. حضرت آیتالله العظمی خامنهای در سالهای ۱۳۵۱ و ۱۳۵۲ در قالب سلسله سخنرانیهایی سعی داشتند تا سیره سیاسی این دو بزرگوار را تحلیل کرده و در نهایت به این نقطه برسند که آنچه در تقابل بین سیره سیاسی این دو امام مشاهده میشوند تنها تفاوتی ظاهری و متناسب با شرایط و اقتصائات زمان است در حالی که ماهیت و هویت هر دو حرکت یکی بوده و غایت نهاییشان هم مبارزه با طاغوت و قدم نهادن در مسیر حذف آن است.
هدایت شده از کتاب خوب📚
📚نام کتاب: " فروغ شهادت"
🖋نویسنده: شیخ علی سعادت پرور
📑انتشارات: آفتاب فطرت
📓تعداد صفحات: ۵۰۱
📖توضیحات:
مطالب این کتاب با استناد به احادیث وارده به تحلیل قیام تاریخی بی نظیر آن حضرت بیانگر آن است که حرکت سید الشهداء (ع) از آغاز تا انجام و ادامه آن با پیام رسانی اهل بیت (ع) و در درجه اول یک حرکت معنوی- توحیدی است. بنابراین، احیای آن با گریه، عزادارای، زیارت و... باید متناسب با هدف والای بنیانگذار این نهضت باشد. از این رو، کتاب «فروغ شهادت» به تبیین نکات ناب توحیدی سخنان امام حسین (ع) در طول این نهضت نورانی از «مدینه» تا «مکه» و از «مکه» تا «کربلا» پرداخته است.
از این گذشته، اشاره به نکات اخلاقی - عرفانی کلمات اهل بیت (ع) و اصحاب آن حضرت در طول مسیر حرکت و به ویژه بعد از شهادت سیدالشهداء (ع) از «کربلا» تا «کوفه» و از «کوفه» تا «شام» و نیز تبیین نکات برخی از روایات پرمحتوا و توحیدی مربوط به احیای نهضت حسینی؛ و بالاخره تبیین فرازهای کلیدی برخی از زیارات آن حضرت، مطالبی است که طی فصول متعدد این کتاب بدان پرداخته شده و همه و همه در راستای اثبات این نکته است که به قیام امام حسین (ع) باید به عنوان یک حرکت توحیدی نگریست و محوریترین درسی که از این نهضت باید بیاموزیم، درس توحید و مراقبه حضرت حق در همه عرصه های زندگی است.
#محرم
📗📘📙
@ketabe_khoob
هدایت شده از KHAMENEI.IR
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🏴 همرزمان حسین(علیهالسلام)
✂️ برشی از گفتار چهارم کتاب همرزمان حسین
🎙سخنرانی آیتالله سید علی خامنهای در محرم سال ۱۳۵۱ شمسی
▪️ #ملت_حسین_به_رهبری_حسین
📥 نسخه پخش تلویزیونی | 1080p
💻 @Khamenei_ir
هدایت شده از کتاب خوب📚
📚نام کتاب: "همرزمان حسین "
🖋نویسنده: سید علی خامنه ای
📑انتشارات: انقلاب اسلامی
📓تعداد صفحات: ۴۲۵
📖توضیحات:
این کتاب مشتمل بر ۱۰ سخنرانی معظّمٌ له در ماه محرّم سال ۵۱ است. ایشان بین سالهای ۴۶ تا ۵۵ به طور متناوب در مناسبتهای مذهبی به تهران مسافرت میکردند و در جلسات مختلف به ایراد سخن میپرداخته اند. در محرّم سال ۵۱ به تهران عزیمت میکنند و در هیئت انصار الحسین (علیه السّلام) و برخی از جلسات دیگر به سخنرانی می پردازند. هیئت انصار الحسین (علیه السّلام) از هیئتهای پرشور و انقلابی تهران بود و بسیاری از مبارزان انقلابی در جلسات این هیئت شرکت میکردند و سخنرانان این جلسه نیز از میان روحانیان انقلابی انتخاب میشدند. معظمٌ له از ابتدای تأسیس این هیئت بارها در آن سخنرانی کرده بودند. نفس سخنرانی در این جلسه، یک اقدام انقلابی از سوی ایشان تلقّی می شد.
ایشان از سوّم محرّم تا ۱۲ محرّم از ساعت ۷:۳۰ تا ۹ صبح در این هیئت بیانات خود را در موضوع سیره ی امامان معصوم (علیهم السّلام) در قالب طرح انسان ۲۵۰ ساله مطرح میکنند. تمرکز اصلی این بیانات بر تحلیل زندگی امام سجّاد (علیه السّلام) تا امام کاظم (علیه السّلام) است. چهار امام عزیزی که در اذهان متشرّعان آن زمان بیشتر به عنوان افرادی ساکت و منزوی معروف بوده اند.
#محرم
📗📘📙
@ketabe_khoob
کتاب خوب📚
📚نام کتاب: بازگشت از نیمه راه
🖋نویسنده: علی الفت پور
📑انتشارات: مولف
📓تعداد صفحات: ۲۷۴
📖توضیحات:
به اعتقاد نویسنده، مشکل اساسی در تاریخ انقلاب این است که معمولاً مسایل ریشه ای و بنیادینی را که باید صریح و شفاف به افکار عمومی گفته شود، منعکس نمی گردد؛ از این رو بسیاری از واقعیت ها و مسایل به اسرار و ناگفته ها مبدل می شود. بر این اساس مؤلف سعی کرده است درباره افراد و حیثیت و فعالیت سیاسی شان مستنداتی جمع آوری کند، تا اگر قرار است افراد اعم از خواص و غیر آنها عمل سیاسیشان را به برخی از استوانه های نظام گره بزنند بدانند که این افراد در تاریخ انقلاب چه کرده و چه گفته اند و درطول این مدت در کجا ایستاده اند و الان چه می گویند.
این اثر جریان شناسی مخالفت ها با رهبری و نظام جمهوری اسلامی ایران است. این اثر ۱۲۰۰ سند تاریخی روایی دارد و در کنار آن بیش از ۱۰۰۰ اسلاید تصویری در کتاب گنجانده شده است. این کتاب خط واقعه نگاری درباره ۳۲ نفر از کسانی را که رهبری برای آنها از واژه «انقلابیون پشیمان» استفاده می کند و ابتدا با انقلاب بوده و بعد از قافله انقلاب به دلایل مختلف جدا شده اند، ترسیم می کند. لازم به ذکر است این اثر بیوگرافی نیست ولی وقایع در قالب تحلیل شخصیت و تایم لاین زندگی این شخصیت ها بیان شده است.
مؤلف اعتقاد دارد این ۳۲ نفر از اهمیت ویژه ای در تاریخ سیاسی ایران برخوردارند، از این رو تلاش کرده تا به آنها پرداخته شود، ضمن این که این اثر جلد یک است و جلد دو این اثر هم در حال نگارش است.
جمله ای از حضرت امام بر روی جلد کتاب آمده با این عنوان که «قدرت طلبی مایه اختلاف است»، این اثر هم در نهایت به دنبال ریشه یابی مستند از این مساله است. اینکه چه اتفاقاتی افتاده است که یک نفر خودش را از مسیر نظام و رهبری جدا کرده و حتی به مقابله با آرمان ابتدایی اش پرداخته است جای ریشه یابی و سند نگاری دارد که سعی شده در این اثر به آن پرداخته شود. نحوه نگارش و طراحی اثر نیز به گونه ای بوده است که مخاطب عمومی هم بتواند با کتاب ارتباط برقرار کند و کتاب با استانداردهای روز نگارش تدوین و طراحی شده است
📗📘📙
@ketabe_khoub