₪📝______🍃💛🍃______📝₪
⚜بِســـــمِـ اݪݪّہ اَݪْـــــرَّحْمـــــݧِ اَݪْـــــرَّحیـــــݥــ⚜
۩ #_نکات_و_توضیحات_صفحه_411۩
⚜سلامتی و تعجیل در فرج امام زمان(عج) صلوات⚜
@Keyfonas₪📝______🍃💛🍃_____
4_641838280626668810.MP3
902.4K
O₪❅🔷❅₪══❈══₪❅🔷❅₪
⚜بِســـــمِـ اݪݪّہ اَݪْـــــرَّحْمـــــݧِ اَݪْـــــرَّحیـــــݥــ⚜
🎧صوت و ترجمه🔼
۩ #_صفحه_411۩
@keyfonas
₪❅🔷❅₪══❈══₪❅🔷❅₪
کار خودشه اگه میتونی صداش کنی ✨
سخنران استاد فاطمی نیا:
مولوي تمثيل آورده است كه فردي نشسته بود و "ياربّ" ميگفت.
شيطان براو ظاهر ميشود وميگويد: تابه حال اين همه "ياربّ" گفته اي، چه فايده داشته است!؟
مرد دلش شکست و از دعا کردن منصرف شد و خوابيد.
شب كسي به خواب او آمد و گفت چرا ديگر "ياربّ" نمي گويي!؟
جواب داد : چون جوابي نمي شنوم و ميترسم ازدرگاه خدا مردود باشم ، پس چرا دعا بكنم!؟
گفت خدا مرا فرستاده است تا به تو بگويم اين "ياربّ" گفتن هایت همان لبّيك و جواب ماست!
يعني اگر خداوند نخواهد صداي ما به درگاهش بلندشود ، اصلا نميگذارد " ياربّ" بگوييم!
@keyfonas
فقط علی است در عالم که در مقام علیست
که هرچه هست در عالم به زیر بام علیست
به پادشاهی عالم رسیده آنکس که
کنیز حضرت زهرا و یا غلام علیست
علی همیشه علی بود و هست و خواهد بود
و یازده گل بی مثل از دوام علیست
دلیل دارد اگر در شروع هرچه سخن
که بعد نام خدا و رسول نام علیست
به کوری همه ی دشمنان خدا گفته است
امام اول عالم فقط امام علیست
مرا ببر به سر سفره ای که خود داری
شنیده ایم که این کار در مرام علیست
بهشت بوی گل یاس هیجده ساله است
که بوی آن همه ی وقت در مشام علیست
علی و فاطمه یک روح در دو جسم جدا
علی تمامی زهرا و او تمام علیست
اگر چه تلخ شد این زندگی به کامش ،آه🍁
ولی به روز قیامت جهان به کام علیست
مرا ببخش که این شعر شکل روضه گرفت
که کوفه کرببلا و مدینه شام علیست
تقاص خون تو را کس ز دشمنان نگرفت
ظهور منجی عالم به انتقام علیست
@keyfonas
#پاسخ_شبهات
آیا در بهشت نیز #حجاب است؟
آيادر #بهشت نيز حجاب بين زنان ومردان هست ؟مثلا مثل اين دنيا کسي با #شوهرش راحت هست در بيرون از خانه حجاب دارد #بهشت نيز اينگونه هست؟
#جهنم چطور آيا #حجاب خواهد بود؟
آيا کسي که بخواهد حوري يا غلمان را اختيار خواهد کرد يعني به #اختيار خودش هست مثل اين دنيا؟ واگر #حوري يا غلمان نخواهد ميتواند تنها بماند؟
#پاسخ:
✅ابتدا باید به این نکته توجه نمود که همه چیز آخرت اعم از بهشت و جهنم با دنیا فرق دارد. آن جا جهان دیگرى است با قوانین خاص خود که نمی توان ویژگی ها و امور آن را با دنیا مقايسه نمود؛
ولي به هر حال از آن جا که پوشش بدن از غیر از نظر عقلى امرى ممدوح است و نوعى کمال براى انسان محسوب مى شود و از آنجا كه بهشت محل خوبى ها است، مى توان گفت که حجاب در بهشت وجود دارد، ولى نحوه و حدود آن براى ما معلوم نیست.
قرآن در مدح حورهاى بهشتى مى فرماید: «حُورٌ مَقْصُوراتٌ فِي الْخِيام؛
در جایی دیگر خدا لباس بهشتیان را اینگونه معرفی می فرماید:
«عالِیَهُمْ ثِیابُ سُندُسٍ خُضْرٌ وَ إِسْتَبْرَقٌ وَ حُلُّوا أَساوِرَ مِنْ فِضَّةٍ وَ سَقاهُمْ رَبُّهُمْ شَراباً طَهُوراً»؛انسان 21
بر اندام آنها [بهشتیان] لباسهایى است از حریر نازک سبز رنگ، و از دیباى ضخیم، و با دستبندهایى از نقره آراستهاند، و پروردگارشان شراب طهور به آنان مینوشاند.
پوشش بدن ، جزئی از فطرت انسان است .
زنان بهشتی با لباس های زیبا و نورانی بهشت، خود را می پوشانند.
انسان پاک که فطرتش سالم مانده و شکوفا باشد، از برهنگی و فساد و ظلم بیزار است . ابتلا به این ها برایش زجر آور است . در قیامت که به اراده خدا چشم های حقیقت بین بیدار می گردد،گناهکاران از این که عریان در قیامت محشور شده اند، در عذابند و این از شکنجه های آن ها است.
بنابراین پوشیدگی خواست فطرت زیبایی طلب انسان ها است. در بهشت زنان اهل بهشت پوشیدگی را طالبند. آن ها به فطرت زیبایی طلب خود جز زیبایی و عفت و پاکی نمی خواهند و نمی جویند. بدون این که تکلیف و امر و نهی در کار باشد، این خواست و میل شدید خودشان است.
قرآن کریم، این موضوع را در دو جا مطرح کرده است و با اندکی تفاوت لفظی میفرماید:
« در باغهای بهشتی، زنانی هستند که جز به همسران خود چشم نمیدوزند و عشق نمیورزند . پیش از آن، هیچ انسان و جنّی با آنان تماس نگرفته است.»(الرحمن ،آیات 56-72.) این زنان دوشیزه و پاکند و شیفته و دلداده همسران خودند و طمع نگاه و لذّتجویی از هیچ مرد دیگری را ندارند.
لذا هرچند نمی توان در این خصوص به طور قطع سخن گفت در مجموع مي توان نتيجه گرفت كه وجود پوشش و حجاب در بهشت قابل پذيرش بوده و همچنين اصل همسری برخی افراد با هم نیز یقینا مطرح است و حضور همسران بهشتي در كنار هم نيز مورد تاييد مي باشد . و در بهشت هیچ فساد و تباهی نیست.
اينگونه نيست كه بهشت يك مكان خاص و محدود باشد كه همه بهشتيان را در آن جاي دهند و همه به ناچار كنار هم باشند بلکه، در آخرت هر كس متناسب با مقام و مرتبه خاص خود در بهشت خود جاي مي گيرد. لذا فرض وجود زنان نامحرم را در آن و براي فردي كه در آن بهشت حضور دارد چندان قابل قبول به نظر نمی رسد.
✅اما درباره لباس جهنمی ها قرآن می فرماید:
«کسانی که کافر شدند لباسهایی از آتش برای آنها بریده می شود. در روز قیامت مجرمان را باهم در غل و زنجیر می بینی که لباسهایشان از ماده چسینده بد بوی اشتعال زاست و صورتهایشان را آتش می پوشاند.» ابراهیم/49-50
اما درباره خواستن و یا نخواستن حوری و قلمان و یا تنها زندگی کردن در بهشت قرآن می فرماید: «فرد بهشتی هر چه بخواهد برای او فراهم است» «فصلت 31»
فرد بهشتی هر چه بخواهد برایش فراهم می شود ولی بدون شک گرایش و حالات فرد به محض ورود به بهشت به بهترین حال و به بهترین درخواست ها تغییر می کند.
@keyfonas
توصیهی حضرت جبرئیل به حضرت آدم علیهماالسلام!
حضرت آیتالله بهجت قدسسره:
میگویند که اولاد حضرت آدم علیهالسلام زیاد شده بودند؛ (هزار و صد [سال تقریباً] عمر کرده بوده)؛ زیاد در محضر او قالوقیل میکردند و آدم ساکت بود و ابداً هیچ حرفی نمیزد. یک دفعه ملتفت شدند و گفتند: ما اینهمه شلوغکاری میکنیم ، پدر ما ابداً یک کلمهای نمیگوید و همانطور نگاه میکند. تعجب کردند! [گفتند:] آقا! بابا! شما اینجا ساکت و صامت اینجا نشستهاید و هیچ نمیگویید؛ ما اینهمه سروصداها میکنیم، اینهمه بازیها میکنیم، اینهمه کارها میکنیم.
@keyfonas
چرا انسان مؤمن اهل قهقهه و حرکات جلف و سبک نیست؟
ویلیام جیمز میگوید: «اگر خوشی به انسان مذهبی رو آورد، خندههای جلف و سبک از او دیده نمیشود و اگر غمی به او روی نماید، ناله و ناسزا از او شنیده نمیشود».
این وقار و سنگینی ناشی از این است که روح آدمی به واسطه مذهب، عمیقتر و نافذتر و دوراندیشتر میشود و عمده چیزی که بر روح مؤمنان سایه میافکند و بلکه باید گفت سنگینی میافکند فکر مبدأ و معاد است.
در اخبار دینی هم درباره رسول اکرم(ص) وارد شده که «ضحکه التبسم» (خنده او تبسم بود) و همچنین درباره مؤمن وارد شده که از قهقهه پرهیز دارد.
به هر حال این سنگینی و وقار مؤمنان به واسطه حمل بار بزرگی است که بر روح خود دارند. دیگران به منزله ماشینی خالی هستند که به سرعت در حرکت است و دیوارها و چوبهایش لقلق میکند، و آنها به منزله ماشینی هستند که ظرفیت خود را پر کرده و در دستاندازها و پست و بلندیها زیاد بالا و پایین نمیپرد و زیاد صدا راه نمیاندازد و ماشین هم برای بارگیری ساخته شده نه برای خالی حرکت کردن. در آدمی هم ظرفیت عقیده و ایمان و مذهب وجود دارد.
📚 یادداشتها، ج۴، ص۱۶۹
@keyfonas
نفرین"
امام باقر (ع) نقل میكنند:
وقتی که قوم نوح (ع) به سبب نفرینش غرق شدند ، شیطان نزد او آمد و گفت:
"اى نوح! تو را نزد من حقى است، مىخواهم عوض آن را بدهم."
نوح گفت: "براى من بسیار ناگوار است كه حقى بر تو داشته باشم، آن حق چیست؟"
شیطان گفت:
"تو نزد خدا به قوم خود نفرین كردى و آنان را غرق ساختى و كسى نماند كه من گمراهش كنم. من باید زحمت بسیاری می کشیدم تا یک نفر را گمراه کنم ولی تو نفرین کردی و همه به نفرین تو هلاک شدند و من اکنون در راحتى هستم."
هنگامی که نوح (علیه السلام) این حرف را از شیطان شنید، بسیار گریست.
📚الخصال ، جلد 1 ، صفحه 167
@keyfonas
✅امام علي(ع) در يكي از سفرها، به طرف كوفه مي آمد. يكي از #يهوديان نيز در همان راه حركت میکرد و قصد داشت به اطراف کوفه برود. آن #یهودی امام علی را نمي شناخت و چون تا کوفه، هم مسیر بودند ، با هم به سفر خود ادامه دادند .
تا اینکه به یک دو #راهي رسيدند كه يكي راه كوفه بود و ديگري راه اطراف كوفه.
يهودی ديد كه علی(ع)به راه كوفه نرفت، بلكه در همان راه كه خودش حركت مي كرد آمد.
يهودي پرسيد: مگر نگفتي كه #عازم كوفه هستم؟
امام پاسخ دادند: آري گفتم.
يهودي پرسید: پس چرا به راه #كوفه نرفتي و در اين راه با من مي آئي؟
امام علي علیه السلام فرمودند : پيامبر ما اين گونه به ما دستور داده است. هر مسلمان باید #رفيق راهش را، هنگام جدائي، تا چند قدم، بدرقه كند
يهودي: براستي پيامبر شما اين گونه دستور داده است؟ پس #مسلما هر كس از پيامبر شما پيروي كرده، به خاطر اين كارهاي بزرگوارانه و اين خصلت نيكو بوده كه از او ديده است.
من تو را گواه مي گيرم كه بر دين تو هستم و دين تو را پذيرفتم.
آن يهودي همراه امام علي(ع) به سوي كوفه آمد، و تازه در #كوفه متوجه شد که آن حضرت #حاکم مسلمانان است.
📚اصول کافی ، جلد ۲ ص ۶۷۰
@keyfonas
استاد شهید مرتضی مطهری:
✅ خداى قرآن برخلاف خداى فلاسفه يک موجود #خشک و بى روح و بيگانه با بشر نيست. خداى قرآن از رگ گردن انسان به انسان #نزديكتر است، با انسان در داد و ستد است، با او خشنودى متقابل دارد، او را به خود #جذب مى كند و مايه #آرامش دل اوست. بشر با او انس و الفت دارد، بلكه همه #اشياء او را مى خواهند و او را مى خوانند. تمام موجودات از عمق و ژرفاى وجود خود با او سر و سرّ دارند، او را ثنا مى گويند و #تسبيح مى كنند.
📚وحی و نبوت، ص92
@keyfonas
راه تبلیغ دین این است!
#استاد_پناهیان
✅اگر نمازخوانها قشنگ نماز بخوانند، اگر نمازخوانها از #نمازشان لذت کافی و بهرۀ وافی ببرند، طبیعتاً اکثر بینمازها هم به سمت نماز گرایش پیدا خواهند کرد. راه تبلیغ #دین همین است. راه تبلیغ این نیست که عدهای بیایند مسلمان نیمبند و نیمپز شوند و ما هنوز این را درست نکرده و بدون اینکه به قدر کافی الگوی خوب داشته باشیم، #سراغ بقیۀ اهل عالم برویم تا آنها را درست کنیم.
✅راه اینکه بینمازها، #نماز_خوان شوند این است که عدهای در نماز، تا آخرِ راه را بروند. لذا اگر ما بخواهیم برای نمازخوان کردن بینمازها تلاشی کنیم، راهش این است که ابتدا به #نماز خودمان مقداری بیشتر عنایت و توجه داشته باشیم، و نماز خودمان را رشد دهیم.
@keyfonas
#پاسخ_شبهات
آیا حیوانات هم روز #قیامت محشور می شوند؟
#پاسخ:
✅آیاتی در قرآن کریم اشاره به حشر حیوانات دارد از جمله:
الف ـ "ما من دابة فی الارض ولا طائر یطیر بجناحیه الاّ امثالکم ما فرطنا فی الکتاب من شیء ثم الی ربّهم یحشرون".
"هیچ جنبنده ای در زمین و هیچ پرنده ای که با دو بال خود پرواز می کند نیست مگر این که امت هایی مانند شما هستند، ما هیچ چیز را در این کتاب فرو گذار نکردیم، سپس همگی به سوی پروردگارشان محشور می شوند.
ب ـ "و اذالوحوش حشرت".
وحوش جمع وحش است و وحش حیوانی است که هرگز با انسانها انس نمی گیرد.
ظاهر آیه از این جهت که در سیاق آیات توصیف کننده قیامت قرار دارد بیانگر این است که حیوانات وحشی هم در روز قیامت مانند انسانها محشور خواهند شد اما این که پس از محشور شدن چه وضعی خواهند داشت و سرانجام کارشان چه خواهد شد در کلام خدای تعالی و روایات معتبر چیزی نیامده است.
حال باید دید ملاک حشر و بازگشت انسان به سوی خدا چیست؟ و آیا همان ملاک در حیوانات نیز وجود دارد؟
ملاک حشر در انسان جز نوعی از زندگی ارادی و شعوری نیست، ملاک سعادت تنها همان داشتن شعور و فطرت انسانی است که به کمک پیامبران راه مشروعی از اعتقاد و عمل را به روی او باز می کند و انسان آن راه را می پیماید.
با تفکر عمیق در مراحل زندگی حیوانات و در نظر گرفتن حالات مختلفی که هر نوع از حیوانات در مسیر زندگی به خود میگیرند روشن میشود که حیوانات هم مانند انسان دارای آرا و عقاید فردی و اجتماعیاند و حرکات و سکناتی که در راه بقا و جلوگیری از نابود شدن از خود نشان میدهند همه بر مبنای آن عقاید است، حیوانات نیز مانند آدمیان تا اندازهای از موهبت اختیار برخوردارند و نیز دارای سطحی از فهم و شعوراند، فرض کنید حیوانی نزدیک مزرعه شما میآید، شما چوبی را بلند میکنید او فرار میکند، این فرار یعنی انتخاب کتک نخوردن بر سیر شدن، این انتخاب است گرچه بی شک به درجه قوت انتخاب انسان نیست و میتوان گفت، انتخابی نیمه آگاهانه است، هر چند همه انسان نیز کارهای خودشان را با اختیار آگاهانه انجام نمیدهند و برخی از انتخابها همانند فرار حیوان است.
به هر حال نمی توان ادعای قاطع کرد که حیوانات اختیاری ندارند زیرا به همان اندازه درک و شهور می توانند اختیار داشته باشند و در روایات نیز میتوان مطالبی را یافت که برخی از آنها تکلیف دارند.
در روایتی آمده است که بزی که به بز دیگر شاخ زده است در قیامت قصاص میشود. در هر صورت در این که حیوانات محشور میشوند بحثی نیست ولی در این که به بهشت و جهنم میروند در آیات و روایات تا آن جا که ما اطلاع داریم از آن بحثی نشده است.
📚انعام آیة ۳۸.
📚تکویر (۸۱) آیة ۵.
📚تفسیر نورالثقلین، ج ۱، ص ۷۱۵ و ۷۱۶.
@keyfonas