سلام عليكم:
امام حسن عسکری (ع) فرموند:
عبادت در زیاد انجام دادن نماز و روزه نیست، بلکه عبادت با تفکّر و اندیشه در قدرت بی منتهای خداوند در امور مختلف میباشد.
شب جمعه بياد همه اسيران خاك پدر،مادر،دوستان،آشنايان،اقوام سببي و نسبي فاتحه مع الصلوات
@keyfonas
🌹🌹🌷🌺🌸🌺🌷🌹🌹
حکایت مرد خدا مرشد چلویی🕊
مردم قدیما الگو ها و اسوه هایی داشتند که از اونها درس می گرفتند. امروز الگو و اسوه ی ما کیست؟ قدیم اعتقاد داشتند رزق دست خداست و صدقه دادن یا خمس و زکات از رزق آدم کم نمی کنه، بلکه اون رو زیاد هم میکنه. قضیه ی مرحوم چلویی را با هم مرور می کنیم:
حاج میرزا احمد عابد نهاوندی مشهور به حاج مرشد چلویی در بازار تهران جنب مسجد جامع، غذافروشی داشت. مرشد چلويي از بزرگان و عرفاي تهران بود.
وي از عزيزترين و نزديك ترين دوستان شيخ رجبعلي خياط بوده است. يكي از داستان هاي جالب كه در مورد حاج مرشد چلويي و شيخ رجبعلي خياط نقل مي كنند از اين قرار است:
روزي حاج مرشد چلويي براي ديدن شيخ نزد وي رفته بود، در اين حال شيخ از كسب و كار وي مي پرسد، حاج مرشد اظهار تاسف مي کند و از فروش كم و بي رونقي نالیده و به شيخ چنين مي گويد: غذاخوري ديگر رونق سابق را ندارد.
شيخ به حاج مرشد چنين پاسخ داد: هيچ مي داني كه دليلش چيست؟ روزي سيدي كه بارها به دليل نداشتن پول، غذاي رايگان از تو مي گرفت پيشت آمد و از تو غذايي خواست، تو او را بيرون كردي كه غذاي مفت يك بار، دوبار... وي ناراحت شد و رفت. از آن به بعد كارت خراب شد.
حاج مرشد از آن به بعد به هر كس كه بي پول بود غذاي رايگان مي داد و تابلويي نوشت به اين مضمون: نسيه داده مي شود، وجه دستي به مقدار وسع داده میشود ❗️
و آن را در پشت دخل آويزان كرد، آن سيد را يافت و به وي غذا دادند. نقل مي كنند از آن به بعد غذاخوري مرشد غلغله بود.
او برای عموم سخنرانیهای هفتگی برپا میداشت. چون با مردم با زبان شعر و پند و اندرز برخورد میکرد به حاج مرشد معروف بود. یک روز در مغازه جناب مرشد، آتش سوزی رخ می دهد؛ وقتی خبر آتش سوزی مغازه را به جناب مرشد دادند بدون آنکه تغییر حالتی بدهد گفت: «عیب ندارد بابا» بین راه آهسته گریه می کرد! از او پرسیدند: آقا پس چرا ناراحت شدید؟ حاج مرشد جواب داد: «نه ناراحتی من از آتش سوزی نیست. آن آتش سوزی خیر بوده، دلم برای اشعاری که سالها سروده و درکشو میز دخل مغازه گذارده بودم، می سوزد؛ چون جایی نوشته نشده و نسخه دیگری هم از آن وجود ندارد! باقیمانده آن اشعار سوخته به نام «دیوان سوخته» به چاپ رسیده است.
از اشعار او:
کو آن کسی که کار برای خدا کند؟
بر جای بیوفایی مردم وفا کند
هرچند خلق سنگ ملامت بر او زنند
بر جای سنگ نیمه شبها دعا کند🌸
مرحوم مرشد در جلوی آشپزخانه می ایستاد، گفته بود کسانی که می آیند تا غذا بگیرند و ببرند، هدایت کنید تا از نزد من بگذرند. چون بیشتر کسانی که غذا بیرون می بردند، بچه ها و نوجوانانی بودند که برای کارفرمایان وصاحبان مغازه های بازار غذا می گرفتند و می بردند (پادو) و خودشان از آن غذا محروم بودند. وقتی کودکی با ظرف غذا در دست، نزد مرحوم مرشد می آمد قدر پلوی زعفرانی روی بادیه او می ریخت و ظرف را کامل می کرد و بعد تکه کباب یا لقمه گوشت یا اگر تمام شده بود، ته دیگی زعفرانی داخل روغن می کرد و دهان آن پسربچه یا نوجوان می گذاشت.
و همین طور فقیران و مسکینان صفی داشتند که از داخل راهرو شروع می شد و به اول سالن مغازه ختم می گشت. افراد فقیری که معمولا عائله مند بودند و بعضی مورد شناسایی مرحوم مرشد قرار داشتند، هر روز می آمدند و به نسبت تعداد عائله خود غذای رایگان و خرجی یومیه می گرفتند.
خدا رحمتش کند.
همچو ساعی از دو عالم درگذر
تا شوی از آفرینش باخبر🌸
مرحوم مرشد می گفت:
« مردم آنچه خود می کنند به خدا نسبت می دهند و اگر آدم منصفی باشند، چرخ روزگار را مسئول آن می دانند و می گویند: کار دنیا برعکس است یا چرخ کج رفتار است! تو بنا را کج ساختی و گرنه چرخ کج رفتار نیست. حب مال و منال را به قدری در روح و جسمت زیاد کردی که انگار می خواهی مثل قارون شوی.
آن قدر به عیش و نوش پرداختی و موسیقی گوش کردی که آخرت را فراموش کرده ای تو ازآفرینش چه خبر داری که می گویی چرخ کج رفتار است؟
همسر مرشد که در موقع فوت آن مرحوم حضور داشته است، نقل می کرد:
هنگام وفات مرشد در حالی که در بستر خوابیده بود و چشمانش بسته بود، سر خود را به طرف قبله چرخانید و به شخص یا اشخاصی که مشاهده می کرد و ما نمی دیدم، گفت:
«خودم می آیم» و آن گاه چشم از جهان بست و یک دنیا خاطره از خود به جای گذاشت
روحت شاد حاجی 🌺
@keyfonas
🔻
📌 ﺭﻭﺯﻱ ﻣﺮﺩﻱ ﻓﻘﻴﺮ،
ﺑﺎ ﻇﺮﻓﻲ ﭘﺮ ﺍﺯ ﺍﻧﮕﻮﺭ، 🍇
🔺ﻧﺰﺩ ﺭﺳﻮﻝ ﺍﻟﻠﻪ ﺁﻣﺪ
ﻭ ﺑﻪ ﺍﻭ ﻫﺪﯾﻪ ﺩﺍﺩ،
ﺭﺳﻮﻝ ﺍﻟﻠﻪ ﺁﻥ ﻇﺮﻑ ﺭﺍ ﮔﺮﻓت
ﻭ ﺷﺮﻭﻉ ﻛﺮﺩ ﺑﻪ ﺧﻮﺭﺩﻥ ﺍﻧﮕﻮﺭ
ﻭ ﺑﺎ ﺧﻮﺭﺩﻥ ﻫﺮ ﺩﺍﻧﻪ ﺍﻧﮕﻮﺭ ﺗﺒﺴﻤﻲ ﻣﻴﻜﺮﺩ ﻭ ﺁﻥ ﻣﺮﺩ ﺍﺯ ﺧﻮﺷﺤﺎﻟﻲ ﺍﻧﮕﺎﺭ ﺑﺎﻝ ﺩﺭ ﺁﻭﺭﺩﻩ ﻭ ﭘﺮﻭﺍﺯ ﻣﻴﻜﺮﺩ،
🔹ﺍﺻﺤﺎﺏ ﺭﺳﻮﻝ ﺍﻟﻠﻪ ﺑﻨﺎ ﺑﻪ ﻋﺎﺩﺕ ﻣﻨﺘﻈﺮ ﺍﻳﻦ ﺑﻮﺩﻧﺪ ﻛﻪ ﺁﻧﻬﺎ ﺭﺍ ﺩﺭ ﺧﻮﺭﺩﻥ ﺷﺮﻳﻚ ﻧﻤﺎﻳﺪ ﻭ ﺭﺳﻮﻝ ﺍﻟﻠﻪ ﻫﻤﻪ ﺍﻧﮕﻮﺭﻫﺎ ﺭﺍ ﺧﻮﺭﺩ ﻭ ﺑﻪ ﺁﻧﻬﺎ ﺗﻌﺎﺭﻓﻲ
ﻧﻜﺮﺩ .
🔸ﺁﻥ ﻣﺮﺩ ﻓﻘﻴﺮ ﺑﺎ ﺧﻮﺷﺤﺎﻟﻲ ﻓﺮﺍﻭﺍﻥ ﺍﺯ ﺁﻧﺠﺎ ﺭﻓﺖ .
🔹ﻳﻜﻲ ﺍﺯ ﺍﺻﺤﺎﺏ ﭘﺮﺳﻴﺪ :
ﻳﺎ ﺭﺳﻮﻝ ﺍﻟﻠﻪ ﻋﺎﺩﺕ ﺑﺮ ﺍﻳﻦ ﺩﺍﺷﺘﻴﺪ ﻛﻪ ﻣﺎ ﺭﺍ ﺩﺭ ﺧﻮﺭﺩﻥ
ﺷﺮﻳﻚ ﻣﻴﻜﺮﺩﻳﺪ،
ﺍﻣﺎ ﺍﻳﻦ ﺑﺎﺭ ﺑﻪ ﺗﻨﻬﺎﺋﻲ ﺍﻧﮕﻮﺭﻫﺎ ﺭﺍ ﺧﻮﺭﺩﻳﺪ !!
🔸ﺭﺳﻮﻝ ﺍﻟﻠﻪ ﻟﺒﺨﻨﺪﻱ ﺯﺩ ﻭ ﻓﺮﻣﻮﺩ :
ﺩﻳﺪﻳﺪ ﺧﻮﺷﺤﺎﻟﻲ ﺁﻥ ﻣﺮﺩ ﻭﻗﺘﻲ ﺍﻧﮕﻮﺭﻫﺎ ﺭﺍ ﻣﻴﺨﻮﺭﺩﻡ؟
ﺍﻧﮕﻮﺭﻫﺎ ﺁﻧﻘﺪﺭ ﺗﻠﺦ ﺑﻮﺩ،
ﻛﻪ ﺗﺮﺳﻴﺪﻡ ﺍﮔﺮ ﻳﻜﻲ ﺍﺯ ﺷﻤﺎ ﺩﺭ ﺧﻮﺭﺩﻥ ﺗﻠﺨﻲ واکنشی ﻧﺸﺎﻥ ﺩﻫﺪ
ﺧﻮﺷﺤﺎﻟﻲ ﺁﻥ ﻣﺮﺩ ﺑﻪ ﺍﻓﺴﺮﺩﮔﻲ ﻣﺒﺪﻝ ﺷﻮﺩ .
" ﺍﻟﻠﻬﻢ ﺯﯾﻦ ﺃﺧﻼﻗﻨﺎ ﺑﺎ ﺍﻟﻘﺮﺁﻥ ﺑﺤﻖ ﻣﺤﻤﺪ ﻭ ﺁﻟﻪ "
💔ﻫﯿﭻ ﻭﻗﺖ ﺩﻝ ﮐﺴﯽ ﺭﻭ ﻧﺸﮑنیم💔
@keyfonas
✨🌹✨
با ذكر گفتن بسيار در تنهايى هايت ، رقّت قلب بجوى.
«تَعَرَّض لِرِقَّةِ القَلبِ بِكَثرَةِ الذِّكرِ فِي الخَلَواتِ»
[ #امام_باقر علیه السلام ] @keyfonas
📚 تحف العقول، ص۲۸۵
•| #پیامبر_اکرم_ﷺ
هرکس پیشانی مادرش را ببوسد
از آتـش جهنـم محفوظ خـواهد مـانـد..
•| #نهجالفصاحه_ص۷۵۱_ح۲۹۱۷
.
@keyfonas
آیا هنگام برپایی #قیامت، حرم ائمه(ع) نیز نابود خواهد شد؟
قرآن کریم یکی از نشانههای برپایی قیامت را تغییر و تبدیل کره زمین اعلام میکند: «یَوْمَ تُبَدَّلُ الْأَرْضُ غَیْرَ الْأَرْضِ وَ السَّماوات...»؛ در آنروز که این زمین به زمین دیگر، و آسمانها (به آسمانهاى دیگرى) مبدل میشود.
همچنین در آیه دیگر میخوانیم که در آنروز هیچ پستی و بلندی در زمین دیده نخواهد شد: «لا تَرى فیها عِوَجاً وَ لا أَمْتا».
بر اساس این آیات هنگام برپایی قیامت، تمام کره زمین دچار حوادث و تغییر و دگرگونی خواهد شد؛ از این رو دلیلی بر استثنای مزارهای ائمه(ع) وجود ندارد.
@keyfonas
✨﷽✨
💥اینا رو داشته باشی ، همه چیز داری
✅ بعضیا خوشی و خوشبختی رو در ریاست، ثروت، شهرت و آزادی شهوانی میدانند، در حالی که عاقلترین فرد عالم که به هر دو عالم احاطه و اشراف دارد، خوشبختی واقعی رو اینگونه معرفی میکند:
✍حضرت پيامبر اعظم (ص) فرمودند:
به هر كس در دنيا چهار خصلت داده شود، خير دنيا و آخرت به او داده شده و بهره خويش را از دنیا و آخرت گرفته است:
1⃣ تقوايی كه او را از حرام های خدا باز دارد ،
2⃣ اخلاق خوشی كه با آن در ميان مردم زندگی كند ،
3⃣ حلمی كه با آن جهالت نادان را از خود دور سازد ،
4⃣ زنی شايسته كه در كار دنيا و آخرت او را ياری رساند .
🔷 مَنْ اُعطِي اَربَعَ خِصالٍ فِي الدُّنْيا فَقَد اُعطِي خَيْرَ الدُّنْيا وَ الآخِرَةِ وَ فازَ بِحَظِّهِ مِنْهُما :
وَرَعٌ يَعصِمُهُ عَنْ مَحارِمِ اللّه ،
وَ حُسْنُ خُلُقٍ يَعيشُ بِهِ فِي النّاسِ ،
وَ حِلْمٌ يَدفَع بِهِ جَهْلَ الْجاهِلِ ،
وَ زَوجَةٌ صالِحَةٌ تُعينُهُ عَلی اَمرِ الدُّنْيا وَ الآخِرَةِ .
📚بحار الأنوار ، ج ۶۹ ، ص ۴۰۴
@keyfonas
چگونه میتوان به #دیدار امام معصوم رسید؟
در هیچ دین، مکتب، آیین و مرامی به اندازه #اسلام به فقرا سفارش نشده است تا جاییکه امام معصوم چنین توصیه ای میکنند:
✅امام کاظم(ع):
کسی که به ما دسترسی ندارد و نمیتواند به دیدار ما بیاید، به دیدار #فقرای شیعه و به دستگیری آنان بپردازد و کسی که استطاعت زیارت قبر ما را ندارد، به زیارت قبور #صالحان از شیعیان ما برود.
📚 وسائل الشیعه، ج ۶، ص ۳۳۲
@keyfonas
#پاسخ_به_سوالات
اولین بار چه کسی از واژه #شیعه استفاده کرد؟ ارکان اربعه شیعه چه کسانی بودند و چرا چنین لقب گرفتند؟
✅ارکان اربعه شیعه به چهار شخصیت بزرگ شیعه گفته میشود که افتخار آن را داشتند به عنوان نخستین معتقدان به ولایت امیرالمومنین(ع)شناخته شوند و شیعه با آنها شناخته شود.
✅این شخصیتهای بزرگوار عبارتند از سلمان فارسی، ابوذر غِفاری، مقداد بن أسود و عمار یاسر که سلام خدا بر همه آنها باد. از رسول خدا(ص) حدیث است که به امیرمومنان فرموده بود که "یا علی! انتَ و شیعُتک هم الفائزون" واژه #شیعه برای پیروان حضرت علی(ع) در لسان رسول خدا به کار برده شده است و این چهار نفر که در تعابیری و احادیثی از پیغمبر(ص) آمده است که #بهشت مشتاق زیارت آنها هست به سبب پایداری بر امر ولایت امیرمومنان و دفاع جانانه از حقانیت آن وجود مقدس پس از رحلت نبی اکرم و خیانت و توطئه پلید سقیفه به عنوان ارکان اربعه #شیعه شناخته شدند که از نظر مقام بالاترین مقام را دارند.
✅اگرچه امیرالمومنین(ع) بعد از رحلت پیغمبر(ص) هم یارانی داشتند که دارای مقامات بلندی هستند، همچون حذیفة بن یمان معروف به صاحب سر رسول خدا ابوالهیثم ابن التیهان، خذیمة بن ثابت معروف به ذوالشهادتین، سهل بن حنیف انصاری و عثمان بن حنیف انصاری؛ با همه مقامی که این #شخصیتها و شمار اندکی دیگر مانند آنها دارند ولی به جایگاه رفیع این چهار شخصیت بزرگ نمیرسند.
#اصطلاحا میگویند از نظر مقام این چهار نفر در درجه اول قرار دارند و این شخصیتهایی که بعد از آنها #نام بردم در ردیف دوم قرار میگیرند.
#دکتر_رجبی_دوانی
@keyfonas
#خانواده_داری_اهل_بیت
در چه مواقعی زن باید متکبر و بخیل باشد؟ معنای ترسو بودن زن چیست؟
#مدیریت_خانواده
امام علي(ع):
برخي از #نيكوترين خُلق و خوي زنان، زشت ترين اخلاق مردان است، مانند ترس، تكبر و بخل".
اما بلافاصله حضرت دليل را مشخص كرده و از آن بر مي آيد كه اين سه #خصلت (كه براي زنان پسنديده و براي مردان ناپسند است) به صورت خُلق و خوي اخلاقي نيست، يعني ترس يا بخل يا تكبر به عنوان صفت منفي، براي همه مردم اعم از زن و مرد ناپسند و مذموم است، ولي اين سه خصلت براي زنان به عنوان يك رفتار اخلاقي در اوضاع ويژه پسنديده است، از اين رو حضرت مي فرمايد: "هرگاه زني #متكبر باشد، بيگانه را به حريم خود راه نمي دهد و اگر بخيل باشد، اموال خود و شوهرش را حفظ مي كند
و چون ترسان باشد، از هر چيزي كه به آبروي او زيان برساند، فاصله مي گيرد"
در اين جا نمي گويد #زن خوب است متكبر باشد، مطلقاً حتي با زنان ديگر يا با پدر يا برادر يا عمو و دايي و محارم خودش، بلكه مي گويد زن در مقابل #نامحرم رفتارش متكبرانه باشد.
#ترس به عنوان يك صفت منفي براي زن و مرد ناپسند است اما اين حديث مي گويد: زن در مقابل نامحرم محتاط باشد، آن هم در موردي كه عفت در معرض خطر قرار مي گيرد. مقصود از بخل نيز همان طوري كه در ادامه حديث آمده، بخل در مال فردي و شخصي نيست. زن امانتدار مال شوهر است، پس بايد آن را حفظ كند و اين امر #اختصاص به زن ندارد. امانتدار هر كه باشد، وظيفه دارد از مال امانت محافظت كند.
📚نهج البلاغه، قصار 226
📚 تعليم و تربيت در اسلام، ص 180 ـ 160
@keyfonas
سه سفارش اخلاقی
✅امام صادق علیه السلام:
سه توصیهای که درباره حِلم و بردباری است:
۱)اگر کسی به تو گفت:
"اگر یک حرف به من بزنی، ده حرف میشنوی!"
به او بگو:
"ولی تو اگر ده تا بگویی، یکی هم از من نمیشنوی!"
۲) و اگر تو را دشنام داد، به او بگو:
"اگر سزاوار دشنامی که میدهی هستم، از خدا میخواهم که مرا ببخشد و اگر دروغ میگویی، از خدا میخواهم تو را ببخشد!"
۳) و اگر کسی به تو وعده ناسزا در کلام داد، تو به او وعدهی نصیحت و رعایت ادب بده
📚بحارالانوار ، ج ۱ ، ص ۲۲۴
@keyfonas
چرا انسان مؤمن اهل قهقهه و حرکات #جلف و #سبک نیست؟
#شهید_مطهری
ویلیام جیمز میگوید: «اگر خوشی به انسان مذهبی رو آورد، خندههای جلف و سبک از او دیده نمیشود و اگر غمی به او روی نماید، ناله و ناسزا از او شنیده نمیشود».
این وقار و سنگینی ناشی از این است که روح آدمی به واسطه مذهب، عمیقتر و نافذتر و دوراندیشتر میشود و عمده چیزی که بر روح مؤمنان سایه میافکند و بلکه باید گفت سنگینی میافکند فکر مبدأ و معاد است.
در اخبار دینی هم درباره رسول اکرم(ص) وارد شده که «ضحکه التبسم» (خنده او تبسم بود) و همچنین درباره مؤمن وارد شده که از قهقهه پرهیز دارد.
به هر حال این سنگینی و وقار مؤمنان به واسطه حمل بار بزرگی است که بر روح خود دارند. دیگران به منزله ماشینی خالی هستند که به سرعت در حرکت است و دیوارها و چوبهایش لقلق میکند، و آنها به منزله ماشینی هستند که ظرفیت خود را پر کرده و در دستاندازها و پست و بلندیها زیاد بالا و پایین نمیپرد و زیاد صدا راه نمیاندازد و ماشین هم برای بارگیری ساخته شده نه برای خالی حرکت کردن. در آدمی هم ظرفیت عقیده و ایمان و مذهب وجود دارد.
📚 استاد شهید مطهری، یادداشتها، ج۴، ص۱۶۹
@keyfonas