🔴 ایران و خباثت انگلیس؛ بخش 5️⃣
🔺 بازخوانی تاریخیِ برخی خباثتهای تکبرآمیزِ دولت انگلستان در قبال ایران
🔰 زمینههای بروز قیام در جنوب
🔺 با شروع #جنگ_جهانی_اول، دولت «مستوفی الممالک» برای در امان ماندن از گرفتاریهای جنگ، بیدرنگ بیطرفی ایران را اعلام کرد و از دولتهای درگیر در جنگ خواستار رعایت بیطرفی ایران شد؛ اما دولت نوپای مشروطه ناتوانتر از آن بود که بتواند از خواسته و حقوق خود دفاع کند و متجاوزان، گستاختر از آن بودند که به حقوق و استقلال سیاسی ایران احترام بگذارند. در نتیجه، روسیه و انگلیس ـ که از سالها قبل حضور چشمگیری در صفحههای شمالی و جنوبی ایران داشتند ـ هنگام بروز جنگ با زیر پا گذاشتن حقوق ایران، شروع به پیشروی بیشتر در خاک کشور کردند.
🔹 از سویی، حضور گستردهی نیروهای انگلیسی در جنوب و اقدامات خرابکارانهی آنها، موجب نارضایتی ساکنان جنوب ایران میشد و از سوی دیگر، #عراق نیز به صحنهی جنگ کشانده شده، بسیار نابسامان و ناامن گردیده بود. حضور نیروهای انگلیسی در عراق، علمای این کشور را برآشفته و به رویارویی با انگلیس کشاند. بدین ترتیب، به پا خاستن علمای عراق و صدور فتاوایی از سوی آنان بر ضد انگلیس، تأثیر بهسزایی در روحیهی مبارزان جنوب داشت؛ چرا که علمای منطقهی دشتی، دشتستان و دیگر مناطق جنوبی نیز ضد انگلیس فتوای جهاد صادر کردند.
🔺 انگلیس که از نقش #مذهب در چنین قیامی آگاه بود، کوشید تا #روحانیت را از حمایت جنبش باز دارد و قیام را از محتوای مذهبی تهی کند. از این رو «سرپرسی کاکس» رئیس هیئت سیاسی و نظامی انگلیس شخصاً تلگرافی برای یکی از علمای تأثیرگذار جنوب به نام «شیخ محمدحسین مجاهد برازجانی» فرستاد و از وی خواست تا از نفوذ خود استفاده کرده، مردم را از شورش علیه انگلیس باز دارد. اما شیخ چنان پاسخ محکمی به نمایندهی انگلیس داد که برخی، این پاسخ را انگیزهی قیام #رئیسعلی_دلواری ضد انگلیس میدانند.
🔰 مختصری از کیفیت قیام
🔹 خانهای بیگانهستیز منطقه همچون رئیسعلی دلواری، میرزا محمدخان برازجانی، زایرخضرخان اهرمی، شیخ حسین چاهکوتاهی، نورمحمد دالکی و... به همراه نیروهایشان، به منظور مقابله با انگلیسیها، شبیخونهای مداومی به قوای انگلیس و برخی از نمایندگیهای #متفقین در #بوشهر زده، ضرباتی به آنها وارد آوردند. به بهانه این شبیخونها، انگلیسیها در 15 مرداد 1294 بندر بوشهر را تصرف کرده، آزادیخواهان بوشهری را دستگیر و به شهر «تانه» تبعید کردند. در ادامه حملات متعدد تنگستانیها به بوشهر، انگلیس بر آن شد تا به دلوار حمله و رئیسعلی را از بین ببرد. اما رئیسعلی که پیش از آمدن انگلیسیها و توسط نیروهای نفوذی، از این حمله آگاه شده بود، با تخلیهی دلوار از زنان و کودکان، در ساحل دریا به سنگر نشست.
🔺 با شروع جنگ، رئیسعلی و یارانش توانستند انگلیسیها را که از نظر تجهیزات و نیروی نظامی با آنان قابل مقایسه نبودند، غافلگیر ساخته و لطمات زیادی بر آنها وارد کنند. پس از 3 روز مبارزه، سرانجام انگلیس مجبور به عقبنشینی و ترک #دلوار شد. این مسئله به اعتبار انگلیس ضربهی سختی وارد ساخت.
🔹 پس از بیرون رفتن انگلیس از دلوار و عقبنشینی تا بوشهر، رئیسعلی به همراهیِ همرزمانش، حملات گاهوبیگاهی به بوشهر میکرد و حتی وی نقشهی حملهی مفصلی ضد آنها کشیده بود؛ اما متأسفانه با کشته شدن مشکوک او در 12 شهریور 1294 در روستای #تنگک توسط شخصی ناشناس، حمله متوقف و بعدها توسط دیگر همرزمانش صورت یافت.
💢 اگر چه رئیسعلی در پی توطئهای خائنانه کشته شد، اما نهضتی که او در جنوب ایران به راه انداخت تا سالها مایهی وحشت انگلیسیها بود...
📝 #اندیشکده_برهان
➖➖➖➖➖
📡 به خیابان انقلاب بپیوندید:
http://eitaa.com/joinchat/825098246C346759229f
🔴 ظریف #بالمرة! تحریم شد
🔹 ظریف که رئیس دستگاه دیپلماسی ایران است و طرف مذاکره با آمریکاییها و اروپائیها بود، توسط آمریکا تحریم شد. در واقع آمریکاییها نه فقط ظریف بلکه تفکر و مدل او را نیز تحریم کردند تا نشان دهند در منظومه فکری و رفتاری آنها، مذاکره و گفتگو هیچ جایی ندارد و #منطق_دیکته حاکم است.
🔰 اما در این باره نکاتی گفتنی است:
1️⃣ تحریم ظریف چهره آمریکای بدون روتوش است. سالها طول کشید تا ظریف نیز باور کند چهره واقعی آمریکا ، نه پیادهروی با جان کری در خیابانهاست و نه مذاکره و نه حتی برجام. آمریکا عبارت است از؛ تحریم، خروج یکطرفه از تعهدات و نهایتا تحریم فردی که خود بهدنبال لغو تحریمها است.
2️⃣ آمریکاییها ابتدا بهدنبال #تحقیر ظریف از طریق مذاکره بودند هنگامیکه برخلاف محاسبات آنها ، از آغاز مجدد مذاکرات ناامید شدند، از #تحقیر به #تحریم بسنده کردند.
3️⃣ بر خلاف محاسبات آنها، با تحریم ظریف، نه تنها او تحقیر نشد و نخواهد شد بلکه در نگاه مردم بزرگ ایران، جایگاه او ارتقا خواهد یافت.
4️⃣ تحریم ظریف یک فرصت برای دولت است تا پاسخ زودهنگام پیشنهادهای جدید آمریکاییها برای شروع مجدد مذاکرات را دریافت کند.
5️⃣ این اقدام سخیف رژیم آمریکا برای همه ملت ایران و برای حافظه تاریخی مان یک درس فراموش نشدنی است. باید بدانیم مذاکره صرفا یکی از ابزارهای سیاست خارجی است و این ابزار در مقابل طرف های پرمدعا، عهدشکن و تهی شده از منطق و اخلاق (مثل رژیم آمریکا ) کاربردی ندارد. اتفاقا در مقابله با رژیم تروریستی آمریکا ؛ #سایر_ابزارهای!! سیاست خارجی (که حامل پیام اقتدار و صلابت است) بهتر جواب میدهد.
📝 #تبیین
➖➖➖➖➖
📡 به خیابان انقلاب بپیوندید:
http://eitaa.com/joinchat/825098246C346759229f
19.14M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#تحلیل_تصویری
🔴 مذاکره خوب و مذاکره بد
🔹 اگر مذاکره در جهت غلبه تمدنی باشد، حتما خوب است، ولی اگر در راستای هماهنگی با کفار باشد، حتما بد است
💬 #آیتالله_میرباقری عضو مجلس خبرگان رهبری
➖➖➖➖➖
📡 رصد بهترین تحلیلهای روز در خیابان انقلاب 👇
http://eitaa.com/joinchat/825098246C346759229f
🔴چرا ظریف تحریم شد؟
🔺برخی از رفقا مشغول این بحثند که آقای ظریف! دیدی به تو هم رحم نکردند؟ ما #دلواپس همین بودیم.
خیلی ها هم مشغول بحث در این باره که پشت ظریف قرار بگیریم و حمایتش کنیم یا نه ؟ و اگر باید حمایتش کنیم، چطور؟
🔹اما به نظر من ما به این سوال کمتر پرداخته ایم که هدف آمریکا از تحریم ظریف چه بوده؟ تحریم ظریف به شخص او که ضرر مالی نمیزند به تعبیر خودش. بعلاوه ماجرا هم یک دعوای شخصی نیست که بگوییم چون فلان جا موضع گیری تند و روشنی کرد، حالا آنها خواستند حال او را بگیرند.
🔺البته ظریف مدتی است زبان تند و موثرتری پیدا کرده اما دولت آمریکا راهبردش تنبیه آدمها نیست که بخواهد حال او را بگیرد. آنهم حال گیری که روی او ثمری ندارد و آبروی آمریکا را میبرد. پس دلیل تحریم ظریف چیست؟
🔹چرا آمریکا حاضر میشود یک رفتار خلاف معمول را انتخاب کند ؟ این رفتار چه عایدی برای او دارد؟ چرا آمریکا گارد مذاکره اش را خراب میکند و وجهه آزادی طلبانه اش را کنار میگذارد؟
🔺واقعیت آن است که راهبرد آمریکا این است که در ایران تغییر اراده ملی اتفاق بیفتد. فشار اقتصادی اگر به تغییر اراده ملی منجر نشود بی فایده شده. این یعنی بخش عمده ای از ماجرا این است که مردم احساس تحریم و خطر کنند و این یعنی بخش عمده ای از ماجرا، کار رسانه ای است. تحریم بدون تاثیر رسانه ای اش بی فایده است و عادی میشود در ایران. دنیا هم باید تحریمهای آمریکا را جدی بگیرد. شرکتها و دولتها باید این گارد را باور کنند تا اجماع رفتاری در برابر ایران شکل بگیرد.
🔹اتفاقی که افتاده این است که تحریم در ایران هنوز در مردم این تاثیر را نگذاشته. هر چه هم زمان از دست میرود تاثیر تحریمها از این جهت کمتر میشود. زمان به ضرر آمریکا است نه ایران. آمریکا نیاز دارد دست به رفتارهایی بزند که بخش قابل توجهی از مردم ایران دوباره متوجه تحریم شوند. خصوصا کسانی که پایگاه اجتماعی امثال ظریف هستند. اینها باید جدی بودن تحریم را فراموش نکنند.
💢من واقعه #تحریم_ظریف را در کنار پیشنهاد #پمپیو برای مصاحبه با صدا و سیمای ایران میگذارم و هر دو را برخاسته از یک خاستگاه راهبردی میدانم. هر دو را دست و پا زدنهای نهایی آمریکا میفهمم برای تقویت بال رسانه ای تحریمها و تهدیدها که به یمن صبر مردم ایران در حال بی اثری است.
✍🏻 #علی_مهدیان
➖➖➖➖➖
📡 به خیابان انقلاب بپیوندید:
http://eitaa.com/joinchat/825098246C346759229f
خیابان انقلاب
🔴 حمله به ظریفیسم، دفاع از ظریف
1️⃣ این عکسهای پایین توییتهای لات و لوتهای عصبانی کف فضای مجازی نیست. تصویر اول توییت وزیر خارجه آمریکا است. و تصویر دوم و سوم ترجمه این توییت توسط اکانت رسمی وزارت خارجه آمریکا. چند بار بلند بخوانید و به زبان کریهش گوش کنید تا باور کنید امپراطوری پرادعا چقدر حقیر شده.
2️⃣ یک سو آمریکاست. صاحب قدرتمندترین امپراطوری رسانهای جهان. با رسانههایی که قدرتشان از رسانههای باقی کشورها روی هم بیشتر است. یک سو ایران. با پرستیوی نیمه بستهای که حتی حق پخش در آمریکا و بریتانیا ندارد. آمریکا اما تحمل همین پنج مصاحبه ظریف با رسانههای خودش را نداشت و تحریمش کرد تا صدایش خفه شود. این یعنی اولا ظریف این چندماه ماموریتش را خوب انجام داده و صدایش برای آمریکا خطرناک بوده و دوما آزادی بیان آمریکایی دروغی بیش نیست.
3️⃣ تحریم یک وزیر خارجه بیسابقه است. اما بیسابقهتر دلایلی که برای تحریمش به کار رفته. ظریف به جرم مصاحبه با رسانههای آمریکا و اینکه اصلیترین سخنگوی ایران در خارج از کشور است و ارتباطش با رهبر ایران تحریم شده. یعنی به جرم وزیر خارجه بودن. قلدری آمریکا هفتادسالهاست. اما همیشه این قلدری در زرورقی از دموکراسی و حقوق بشر پیچیده شده تا ظاهر حفظ شود. اینکه ظاهر و باطن آمریکا اینقدر یکی شده عجیب و جدید است. نشانه است. نشانه زوال. تاریخ خواهد نوشت: امپراطوری آمریکا اواخر عمر دچار زوال عقل شده بود.
4️⃣ نوزده فروردین آمریکا سپاه را تحریم کرد. و نهم مرداد ظریف را. فقط پنج ماه طول کشید تا آمریکاییها بفهمند «در این برهه تاریخی» اخم قاسم و لبخند جواد دو حالت از یک صورت واحد هستند. و این دو بالهای یک پرنده. آمریکاییها فهمیدند ولی بعضی در داخل برغم نیت خیر و انقلابیشان هنوز نفهمیدهاند.
5️⃣ شش سال پیش نئولیبرالها دروغی به خورد مردم دادند به اسم «ظریفیسم». ظریفیسم یا فرقه ظریف پرستی، ظریف را سوپرمنی تصویر میکرد که با چوب جادویی مذاکره معجزه و تمام مشکلات ایران را برطرف خواهد کرد. هرکس مقابل این سوپرمن میایستاد هم همدست اسراییل قلمداد میشد. بعد شکست برجام حتی مردم عادی ناآشنا با سیاست آموختند که دیپلماسی و چانه زنی بدون قدرت نظامی و اقتصادی هیچ نیست و ما چاره ای جز قوی شدن و مقاومت نداریم. اما اینجا ظرافتی مهم نهفته: مقابله با ظریف پرستی نباید باعث شود ما به خود ظریف حمله کنیم. معتقدم ظریف بیش از آنکه وزیر دولت نئولیبرال روحانی باشد «مامور دیپلماتیک» کلیت نظام جمهوری اسلامی است و در مقام مامور نظام تا حد ممکن وظایفش را بر اساس دستور انجام داده. یعنی وقتی سرباز دیپلماسی ایران در خط مقدم نبرد است نباید از پشت سر به او شلیک کرد.
✍🏻 #علی_علیزاده
➖➖➖➖➖
📡 به خیابان انقلاب بپیوندید:
http://eitaa.com/joinchat/825098246C346759229f
🔴تحریم ظریف؛ چه نتیجه ای باید گرفت؟
🔰درباره تحریم آقای ظریف وزیر امور خارجه از سوی دولت آمریکا چه قضاوتی باید کرد؟ این موضوع، نه یک بُعد بلکه ابعاد مختلف دارد.
🔹تحریم، نشانه خصومت است؛ ولو به اشکال مختلف اعمال شود. فرق ترامپ با اوباما و دولت های اروپایی این است که ابلهانه و "رو" بازی می کند.
🔺ترامپ، برجام را مضا نکرده بود و تعهد دولت آمریکا را زیر پا گذاشت کرد. اما اوباما که مشوّق و بانی برجام بود، کم عهدشکنی کرد؟ آیا تحریم های ویزایی علیه شهروندان 38 کشور در صورت سفر به ایران، در دولت اوباما تصویب و اجرا نشد؟ آیا همین تحریم ها موجب نشد اغلب سرمایه گذاران خارجی، از سفر به ایران منصرف شوند؟
🔹آیا تحریم های گسترده موسوم به فلج کننده، آیسا و کاتسا و قبیل آن که به شکل زنجیره ای تمدید یا تصویب و اجرا شدند، یادگاری دوره اوباما نیستند؟
🔺آیا آلمانی ها نبودند که با وجود دعوت آقای ظریف به کنفرانس مونیخ، به هواپیمای او بنزین ندادند و توهین روا داشتند؟ آیا انگلیسی ها نبودند که به تصریح آقای ظریف و برخلاف تصریح برجام، اجازه ندادند حتی یک حساب بانکی از سوی ایرانی ها در لندن باز شود؟ آیا فرانسوی ها نبودند که همه قراردادها را زیر پا گذاشتند و با تحریم های دولت ترامپ همراهی کردند؟
🔹چه نتیجه ای می خواهیم بگیریم؟ این که دموکرات های آمریکا و سه دولت اروپایی، در خباثت و خصومت با ایران، عقب تر از ترامپ نبوده اند و نباید از شرارت های ترامپ، ضرورت التاس بیشتر به دموکرات ها یا تروئیکای بدعهد اروپایی را نتیجه گرفت؟
🔺 نباید با برجسته سازی عداوت های دولت ترامپ، نسخه اعتماد دوباره به تروئیکای اروپایی پیچید یا با آرزو اندیشی و گفتن این که یک سال دیگر صبر کنیم شاید دموکرات ها در آمریکا سر کار آمدند، دنبال انجام یکطرفه تعهدات برجامی رفت.
🔹نباید اروپا و آمریکا را برای عهدشکنی مضاعف، حریص تر کرد. این خطایی - یا خیانتی- راهبردی خواهد بود که کسانی بخواهند از رفتار تحریمی ترامپ و پمپئو، مذاکره دوباره بر سر برجام فعلی یا برجام های جدید را نتیجه بگیرند.
🔺چه بسا یک هدف دولت ترامپ از تحریم های دیپلماتیک، تحریک به تداوم مذاکراتی از همان جنس باشد که او می گوید؛ "توافق موجود باید تکمیل شود و ضمن دائمی شدن تعهدات و محدویت های ایران، به سایر ابعاد قدرت و نفوذ جمهوری اسلامی هم توسعه پیدا کند".
🔹یک نکته مهم دیگر، دلالی و واسطه گری دولت فرانسه میان ما و آمریکاست. دولت ترامپ هر چند فرانسه را واسطه کرد اما خود، هرگز این مسیر را به رسمیت نشناخت تا دولت روحانی مجبور به دادن امتیاز بیشتر شود.
🔺فرانسه در این میان اعلام کرد که می خواهد در ازای قانع کردن آمریکا به تعلیق تحریم ها، ایران را به دائمی کردن تعهدات موقتی برجام (از جمله بند موسوم به غروب آفتاب و نظارت های هسته ای منطبق با پروتکل الحاق) مجاب کند.
🔹این البته، ایجاد تعهدات جدید برای ایران و نقض برجام است. متاسفانه آقای ظریف در سفر اخیر به نیویورک، اذعان که درباره دائمی کردن نظارت های موقت برجامی "مذاکره" کرده است. او مجوزی برای چنین مذاکره ای نداشت و اقدامش تخلف بود.
🔺اما اکنون که دولت آمریکا رسما آقای ظریف را تحریم کرده، ادعای میانجیگری فرانسه هم سالبه به انتفای موضوع است. وقتی آمریکا وزیر خارجه ایران را تحریم می کند، در واقع زیر هر نوع مذاکره و میانجیگری زده است.
🔹اما یک احتمال دیگر هم هست. آمریکا از این طریق می خواهد طرف ایرانی، از موضع پایین تر، همه این عهد شکنی ها را به جان بخرد و با این وجود، آماده مذاکره به مفهوم شنیدن دیکته غرب در قالب بازی پلیس بد و پلیس خوب میان آمریکا و اروپا شود.
🔺آقای ظریف اکنون هدف تحریم های خصمانه دشمن است و بی تردید باید از وزیر خارجه، حمایت جانانه کرد.
🔹در عین حال، او باید قاطع تر از گذشته بر خط قرمزهای توافق موجود پافشار کند و حتی یک سانتی متر هم کوتاه نیاید. و گرنه در بازی مار و پله حریفی گرفتار خواهد شد که می خواهد تعهد قبلی خود را ابزار باج خواهی جدید قرار دهد.
💢هر نوع مذاکره ای که برای عبور از برجام و افزایش تعهدات یا اجرای یکطرفه تعهدات بدن لغو تحریم های مالی و بانکی و نفتی باشد، خود زنی است.
✍🏻 #محمد_ایمانی
➖➖➖➖➖
📡 به خیابان انقلاب بپیوندید:
http://eitaa.com/joinchat/825098246C346759229f
🔴 امام جواد (ع) ، موسس اولین شبکه تامین منابع مالی تشیع
بنا به دلایلی نامعلوم ، برخی ابعاد شخصیتی ائمه اطهار بویژه در حوزه های اجتماعی ، مدیریتی و اقتصادی ناشناخته مانده است .
آنچه از جواد الائمه (ع) در منابر و مجالس و کتابها به آن پرداخته می شود، شخصیت معنوی ، اخلاقی و بویژه رافت و جود حضرت است و گاه در قالب چند داستان تاریخی از مناظرات ایشان ، اشراف فقهی ایشان تبیین می گردد.
این در حالی است که می توان به جرات ، جواد الائمه (ع) را موسس و مبدع بزرگترین #شبکه_بین_المللی_تامین_منابع_مالی_شیعه دانست. اقدامی که از ابتدای قرن سوم تا کنون ، توانسته ، استقلال مالی جریان مرجعیت و حوزه های علمیه و مذهب تشیع را تامین نموده و آن را در برابر هجمه ها، تحریم ها و محدودیت های جریان حکومت ها و پادشاهان، محفوظ بدارد.
🔺اخذ مالیات و زکات که در انحصار بنی امیه و بنی عباس بود در زمان مامون ، با زکاوت و هوشمندی وی، به سیستمی منظم ، هوشمند و دقیق تبدیل شد بصورتیکه از دورترین روستاها و ابادی ها تا شهرهای بزرگ در اقصی نقاط سرزمین های اسلامی، مالیات و زکات محاسبه و اخذ می گردید و به همین جهت فرهنگ پرداخت مالیات و زکات ، در بین جامعه اسلامی به فرهنگی مرسوم و رایج بدل گردیده بود.
فریضه خمس که در زمان امامین صادقین علیهما السلام ، ابعاد فقهی آن تبیین و تشریح شده بود، در زمان امام جواد علیه السلام و توسط آن حضرت، نظام مند گردید.
✅ حضرت با بهره گیری از هزاران عالم و فقیه تربیت شده و جمع کثیری از بنی هاشم ، سادات و فرزندان و نوادگان اهل بیت عصمت علیهم السلام در جای جای بلاد اسلامی، یک سیستم منسجم و ساختارمند برای تشریح و ترویج خمس و جمع آوری آن تاسیس نمود. ایشان با تعیین وکلا و نمایندگانی با ماموریت مالی در بسیاری از استان ها مانند سیستان، بست، اهواز، همدان، ری، بصره، بغداد، واسط و مراکز سنتی شیعه مانند قم و کوفه، خمس اموال شیعیان را جمع آوری کرده و به بیت امام می رساندند.
✳️ بعنوان نمونه می توان از علی بن مهزیار اهوازی، سعد بن اشعری قمی و ابراهیم بن احمد همدانی نام برد. برخی دیگر از شیعیان مانند حسین بن عبدالله نیشابوری، حاکم بست و سیستان شدند و حکم بن علیای اسدی به حکومت بحرین رسید و هر دو نفر به صورت پنهانی این وظیفه را به انجام می رساندند.
در زمانی که خلفای عباسی شدیدترین محدودیت ها و نظارت ها را بر ائمه اعمال می نمودند و اخذ منابع مالی از مردم در بسیاری اوقات بایستی در خفا صورت می پذیرفت، امام علیه السلام توانست اولین نظام سازمان یافته در سطح بین المللی را برای تامین منابع مالی شیعه ایجاد نماید و سبب گردد تا علمای اسلام و مراجع تقلید با دستی باز و اطمینان خاطر بیش ازپیش برای سیاست گذاری امور علمی از قبیل تشکیل حوزه های گسترده درسی و جمع آوری و تدوین کتب گوناگون در رشته های متعدد علوم اسلامی و جمع آوری حدیث و نیز خدمات اجتماعی از جمله محرومیت زدایی ، رفع فقر ، امور خیر و اشتغال زایی برای محرومان و غیره اقدام نمایند و استقلال حوزه های علمیه و جریان ولایت را تثبیت نماید.
بنابراین به جرات و تحقیق می توان امام جواد علیه السلام را مبدع و موسس اولین سیستم جمع سپاری مالی بر پایه انگیزه های دینی و سرمایه مذهبی در جهان تشیع دانست .
✍️ دکتر #محسن_زنگنه
➖➖➖➖➖
📡 به خیابان انقلاب بپیوندید:
http://eitaa.com/joinchat/825098246C346759229f
خیابان انقلاب
🔴 هیچ کس مانند #شیخ_فضل_الله نوری ماهیت غرب مدرن را در دوره مشروطه درک نکرد
🔹 شهید آیتالله #شیخ_فضل_الله نوری یک نابغه و پدیده ای بی نظیر است. در دوره ای که هنوز مظاهر #روشنفکری ظهور نکرده و ماهیت ادعاهای آنها دقیقا آشکار نشده و برخی روحانیون برجسته -اگر دربرابر ظواهر زیبای #روشنفکری همراه نمیشوند- اما دچار انفعال میشوند، #شیخ_فضل_الله عمق این جریان را می بیند، این مسئله نشانه عظمت علمی و فکری ایشان است.
🔺 امروز یا حتی از پنجاه سال پیش که تجربه حکومت مدرن رضاشاه و محمدرضا شاه را داریم فهم مدرنیته ساده است، هنر آن است که در سال 1325 قمری بفهمید #دموکراسی یا #آزادی که منورالفکران می گویند چیست؟
لوایحی که شیخ فضل الله در تحصن حرم حضرت عبدالعظیم(ع) نوشته نشان از شناخت عمیق از اندیشه غرب دارد. ایشان واقعاً اولین غرب شناس تاریخ ما و مظهر روحانیت بیدار، آگاه، هوشیار، هوشمند، مقاوم و مجاهد است. پرسشهایی که ایشان از ماهیت #غرب_مدرن مطرح میکند نسبت به زمان خود شاهکار است. چنین درکی بینظیر است و کمتر کسی این درک را دارد.
🔹بسیاری از علما و دغدغه مندان عصر #مشروطه، هنوز خطر وجوه فرهنگی مدرنیته و مشروطه مورد نظر منورالفکران را درک نکرده بودند و نگاهشان بیشتر سیاسی بود. هرچند اولین مواجهههای ما با آنها سیاسی و اخلاقی بوده و مثلاً در برابر مظاهر اخلاقی نگران میشدیم و یا به مواجهههای سیاسی میپرداختیم، اما مواجهه فرهنگی عمیق با این جریان به وسیله آیتالله شهید شیخ فضلالله نوری آغاز میشود. به همین دلیل شیخ فضلالله نوری آغازگر #غرب_شناسی نقادانه در ایران است که متاسفانه ناشناخته مانده است.
🔺 کسی مانند #شیخ_شهید در آن دوره نیست که ماهیت #غرب_مدرن را به خوبی شناخته و باطن مقولاتی چون آزادی و مساوات را درک کرده باشد و تا این درجه ایستادگی کند. ما حرکتهای اسلامگرایانه همچون #سید_جمال و دیگران را داریم که به نوعی با آرای مدرنیستی بهنوعی درآمیختهاند. آنجا که یک تقابل خالصانه وجود دارد، تقابل #شیخ_شهید است.
💢آنچه که شیخ صد سال پیش، در آن فضای محدود و غبارآلود، بدون داشتن وسایل ارتباط جمعی در میان سطور رسائل خود درباره غرب فریاد زده است، امروز بعضی از غربشناسان ما با پیدا شدن این همه اسناد و اطلاعات و اخبار، تازه زمزمه اش میکنند.
📝 استاد #شهریار_زرشناس
➖➖➖➖➖
📡 به خیابان انقلاب بپیوندید:
http://eitaa.com/joinchat/825098246C346759229f
7.45M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#تحلیل_تصویری
🔴پیامی که امارات را سر جایش نشاند!
🔹دلیل کرنش امارات در مقابل ایران چه بود؟
🔹ایران چه پیامی برای امارات فرستاد؟
💬از زبان استاد رشته علوم سیاسی دانشگاه امان(اردن) بشنوید!
➖➖➖➖➖
📡 رصد بهترین تحلیلهای روز در خیابان انقلاب 👇
http://eitaa.com/joinchat/825098246C346759229f
🔴درباره خیانت
🔸رهبر انقلاب میفرمایند حضرت امام در استفاده از تعابیر بسیار حساس و دقیق بودند. ایشان نقل میکنند که روزی از حضرت امام درباره یک شخصیت معروف جهان اسلام سوال پرسیدهاند که امام جملهای در رد وی میگویند و بعد اضافه میکنند "نمیدانم". اما روز بعد، خطاب به آقا میفرمایند که فلانی، درباره فلان شخص که سوال پرسیدی، همان "نمیدانم"، یعنی جمله قبلی را پاک میکنند. همین امام بزرگوار، درباره آقای منتظری آن سه تعبیر فاجر و...و...را بهکار میبرند.
🔹غرض اینکه اولیای الهی، هم نهایت احتیاط را رعایت میکنند که قضاوت نادرستی درباره افراد نداشته باشند، هم تعابیرشان از روی تعارف و تشریفات نیست، و هم اینکه تعارفی با کسی ندارند و اگر درباره فردی به تشخیصی رسیدند، در بیان آن صراحت دارند.
🔹این مشی، که مشی خود حضرت آقا نیز بوده و هست، باید الگوی ما باشد ولو نتوانیم کامل به آن عمل کنیم. رهبر حکیم انقلاب در جریان مذاکرات تاکید فرمودند که هیچ کس نباید مجموعه تیم مذاکرهکننده را سازشکار بداند، تیم مذاکره کننده امین، غیور، شجاع و متدین هستند. غیر از باقی تعابیر، به تعبیر امین دقت کنید. امانت دقیقا در نقطه مقابل خیانت قرار دارد. آیا کسی میتواند در عین امین بودن، خائن هم باشد؟ یا خدای ناکرده حضرت آقا این تعابیر را تشریفاتی به کار بردهاند یا اینکه به اندازه کسانی که ظریف را خائن خواندهاند، ایشان را نمیشناسند؟
🔺اما آیا امین و متدین بودن، یا خائن نبودن، به معنی درست فهمیدن و درست عمل کردن و خسارت نزدن است؟ هرگز! آیا یک انسان امین ممکن نیست به دشمن اعتماد کند؟ حتما ممکن است.
🔺طرفداران افراطی و چشمبسته آقای ظریف، همین تعابیر حضرت آقا را چماقی کردهاند بر سر منتقدان، و منتقدانی نیز چشم روی این تعابیر حضرت آقا بسته و عکس آن را درباره آقای ظریف صادق میدانند! هر دو غلط است.
🔺آقای ظریف در جریان مذاکرات دچار اشتباه محاسباتی شد، به دشمن اعتماد کرد، از خطوط قرمز ترسیم شده رهبر انقلاب عدول کرد، قراردادی بست که #خسارت_محض بود، به شروط رهبر انقلاب برای اجرای برجام عمل نکرد، و همه آنچه درباره برجام گفته و شنیدهایم. اما آیا او تعمدا قصد خسارت زدن به کشور را داشت و در این خسارت، نفعی میبرد که خائنش بنامیم؟
🔺اشتباه نکنیم، آقای ظریف از خیانت مبراست، اما از خسارت هرگز. ظریف خائن نیست اما تفکر غلطی دارد و تصورش این است که میتواند با این تفکر به مردمش خدمت کند، اما نتیجه این فکر و فعل، خدمت نبوده است. او هنوز هم دارد اشتباه میکند. تصورش این است که همه چیز زیر سر یک "تیم ب" است، که در این باره سخن گفتهام.
💢این مطلب را ناظر به بالغ بر یک هزار نظری نوشتم که در مخالفت با نظر من درباره "خائن نبودن ظریف"، دریافت کرده بودم. نمیخواهم برج عاج نشینی کرده و درباره عزیزانی که این نظرات را دادهاند، تعابیر نادرستی به کار ببرم. اما یکی از وظایف من و امثال من، همین است که در چنین برهههایی، این قبیل ناسزاها و بعضا تهمتها را هم بشنوم، اما همان ناسزاگویان را مهربانانه در آغوش بگیرم و آنها را با آنچه از دستگاه فکری ولایت آموختهام، همراه سازم. حتما من نظرات شما را تحمل میکنم و هیچ خم به ابرو نمیآورم، از جانب من هیچ اشکالی هم ندارد که باز اینگونه با من سخن بگویید، اما حتما از من انتظار نداشته باشید که برای سوت و کفی که احیانا برایم زده میشود، در گفتن حقیقت تعلل کنم یا خدای ناکرده خلافش را بگویم. حتما من هم اشتباه میکنم و بارها اشتباه خود را از همین نقدهای شما فهمیدهام، نظرتان را لایک کرده و مطلبم را اصلاح کردهام، امروز هم از شما انتظار دارم اشتباه در بکارگیری لفظ #خیانت را اصلاح کنید.
✍🏻 #سیدیاسر_جبرائیلی
➖➖➖➖➖
📡 به خیابان انقلاب بپیوندید:
http://eitaa.com/joinchat/825098246C346759229f