🔴 اینجا بهانهها به اتمام میرسد
✍️ #مهدی_فضائلی
🔹 درباره اربعین زیاد گفته شده و شنیده ایم اما هم تکرارش لازم است و هم ناگفتهها و ناشنیده هایش همچنان بیشمار.
بسیار دیده و شنیده ایم که در این بزرگترین اجتماع بشری تاریخ،سن موضوعیتی ندارد و از اطفال چند روزه تا پیرمردها و پیرزن های نود ساله حضور دارند.
🔸جنسیت هم موضوعیتی ندارد و چه بسیار بانوانی که جلوتر از مردان حرکت می کنند و حتی مشوق مردانشان هستند.
سلامت جسمی نیز اینجا رخت میبندد و کم نیستند معلولان و بیمارانی که به رغم بیماری ها و معلولیت های شدید این راه را طی می کنند.
ملیت و قومیت و نژاد و مذهب نیز در مراسم باشکوه اربعین موضوعیتی ندارد هر چند غلبه با شیعیان است و مردم با کرامت عراق.
◀️ سواد و طبقه اجتماعی و امثال این ویژگی ها که قبل و بعد از اربعین تعیین کننده هستند در این اجتماع رنگ می بازد و مثلا" تاجر یا استاد دانشگاهی یا مهندس راه و ساختمان هایی را میبینی که به کارهایی ظاهرا" پست از قبیل تمیز کردن کفش زائران، شستن سرویس های بهداشتی و روغن مالیدن به پای زائران مشغولند و آنرا افتخار و توفیقی برای خود می دانند و به آن مباهات می کنند!
🔻از همه این اتفاقات و صدها برابرش که مجربین این راه سراغ دارند می خواهم دو نکته را استفاده کنم.
1️⃣ نخست اینکه در این اجتماع بی مانند همه قیدها و هویت ها در یک نقطه ذوب می شوند و آن "حسین" است.
اینجا فقط یک هویت برجسته و هویداست و آن هویت "حسینی" بودن است.
#الحسین-یجمعنا یعنی همه این واقعیت ها.
شاید یکی از نقطه اتصالات اربعین با تمدن نوین اسلامی نیز همین به حاشیه رفتن هویت ها در برابر عظمت و شکوه هویتی بزرگتر باشد!
2️⃣ نکته دوم هم به پایان رسیدن تمام بهانه هاست!
اربعین جایی برای هیچ بهانه ای باقی نمی گذارد.فقیر یا غنی، سالم یا بیمار و معلول، زن یا مرد، پیر یا جوان، شهری یا روستایی، مسلمان یا غیر مسلمان یا هر چیز دیگری اینجا معنی و مفهوم ندارد و این از ویژگیهای خود عاشورا و نهضت حسین بن علی علیه السلام ریشه گرفته است.
✅ در ادامه نهضتی که رهبر و مقتدایش طفل شش ماهه تا پیرمردهایی چون حبیب بن مظاهر و مسلم بن عوسجه را قربانی کرده است و اصحابش از غلام سیاه ظاهرا" بد بو تا جوان مسیحی خوش آب و رنگتازه مسلمان شده خود را فدا کرده اند و برادر و فرزند را تقدیم کرده و سرانجام هم خواهری به عظمت زینب سلام الله علیها و دیگر زنان و کودکان و فرزند انش را به اسارت برده اند کدام بهانه می تواند عرض اندام کند؟!
💢 آری اینجا یعنی اربعین، تمام بهانه ها به اتمام می رسد...
➖➖➖➖➖➖➖
📡 رصد بهترین یادداشتهای روز در خیابان انقلاب 👇
http://eitaa.com/joinchat/825098246C346759229f
🔴 شما دروغ مي گوييد!
✍🏻سید #مجید_حسینی
🔺همه آنها كه میگوييد استاديوم مهم است، فقر و تبعيض هم مهم است! پس بايد هر دو را پي گيري كنيم!..
🔹شما دروغ میگوييد، چون حالا هم براي زنان سوخته كرمانشاه هشتگ نميزنيد، باز هم كودكان كار را كه تجاوز میبينند، نمي بينيد، باز هم براي انكه مافياي مسكن هر روز اجاره نشين ها را بدبختتر میكند، كمپين نمي زنيد! باز هم مافياي كنكور روح بچه هاي مردم را مي بلعد و كسي دلش نميسوزد!
🔺 چرا كه رسانه ها، سلبيريتي ها، صاحبان بوقهاي ايسنتاگرام، ويدئو سازان كانالهاي تلگرام ميليوني و.... اصلا مساله شان، فقر و فساد و تبعيض نيست؛ فقط گاهي دل شان براي فقرا مي سوزد، با منت پولي جمع مي كنند، تا بروند جلوي دوربين بين زلزله زده ها توزيع كنند؛ اگر زندگي شان به اين فقر و تبعيض ربطي داشت، اونوقت ميديديد كه چطور مملكت را مي لرزاندند!
💢امروز ما خيابانگرد میخواهيم، كسي كه در متن زندگي كردهاي كرمانشاه، بچه هاي بلوچستان، فقرا تربت جام و صالح اباد، سيل زدگان كوت عبدالله، اجاره نشين هاي شهر قدس و بهارستان و كرج و محمد اباد، و... باشد؛ اگر كسي با آنها هم سرنوشت بود، دروغ نمي گويد، وگرنه اين افكار عمومي رياكار، چهار هزار زن را فرستاد ورزشگاه، چهار ميليون زن تحقير شده از فقر را تا نانوايي نخواهد فرستاد؛ اين دروغ گويي هم نيست؛ اين رياكاريست! عدالت ريا تبعيض
#من_يك_خياباني_ام
➖➖➖➖➖➖
📡 به خیابان انقلاب بپیوندید:
http://eitaa.com/joinchat/825098246C346759229f
🔴کمال ها و صادق ها
✍🏻 #محسن_مهدیان
🔹موقع رفتن به سالن، راهنما با تعجب گفت: آقا شما متوجه هستید؟ این فیلم مثبت 12 است! گفتم انشالله مشکلی نیست.
یعنی چاره ای نداشتم غیر این بگویم. بلیط گرفته و از قبل به بچه ها وعده داده بودم.
🔺از "نیمروز" که فارغ شدیم از بچه ها که هرسه زیر ۱۲سال اند درباره فیلم سوال کردم. بجز آخری که ۲ساله است و خدا را شکر اول فیلم خوابید، نظر بقیه جالب بود.
🔹...خلاصه هرچقدر وقت صرف می کردم تا از زیر و زبر جنایات نفاق بگویم به این اندازه موثر نبود. هم تشکیلات نفاق و هم امتداد نفاق تا امروز و مرز نفوذ.
این اندازه تاثیر انتظار نداشتم...
🔺اما برای خودم شخصیت "کمال" و "صادق" قابل اعتنا بود.
🔹کمال و صادق هر دو مابه ازای امروزی دارند. کمال آدمی است اهل تکلیف. آدمی که به ظاهر تکلیفش جلوتر از حقش است. اما عمق این تکلیف گرایی قابل اعتنا بود. کمال شخصیتی متعصب و انقلابی دارد، اما فیلم ساز با زیرکی و رندی نشان میدهد، این تکلیف گرایی صرفا ایدئولوژیک نیست و ایدئولوژی او پشت سر شخصیت فردی و علقه های شخصی اش قرار دارد.
🔺چه آنکه وقتی فهمید صادق، اهل رفاقت نیست، حاضر نشد ماجرای منافق شدن خواهرش را بگوید و چه آنجا که وقتی بحث خواهرش ناموسی شد، بر ارزش اطلاعاتی عباس زری باف چشم پوشید و از سرعصبانیت او را می کشد و چه آنجا که در نهایت تاب نمی آورد ماشه بر خواهرش بفشارد.
🔹اما صادق نیز شخصیتی امروزی دارد. شخصیتی حداقلی و متوقف به ساختار؛ صادق نماد یک تکنوکرات اطلاعاتی و امنیتی است که اگر اشتباه کند و چند نفر را به کشتن دهد، هزینه اش را گردن ساختار میاندازد و وقتی با اشتباه دیگران مواجه میشود حاضر نیست فراتر از ساختار آدم ها را تحلیل کند.
🔺من از کمال آدم هایی را می فهمم که ظاهرا ایدئولوژیک اند اما تعصب شان بیشتر ناشی از شخصیت خلقی و علقه های فردی و سلیقه ای شان است و از صادق نه یک فرد که یک ساختار را می فهمم.
💢فیلم دیدنی است. از آندست فیلم ها که تا ساعت ها بلکه روزها مخاطب را درگیر می کند.
➖➖➖➖➖➖
📡 به خیابان انقلاب بپیوندید:
http://eitaa.com/joinchat/825098246C346759229f
🔴باور کن که لختی!
✍🏻 #داود_مدرسی_یان
🔰داستان معروف و تکراری لباس نامرئی پادشاه را حتماً شنیده اید؛ هانس کریستین آندرسون، داستان نویس معروف دانمارکی که داستان های جذابی برای کودکان نوشته، در کتاب «لباس جدید پادشاه» داستان بسیار جذابی را می نویسد که مضمون آن بدین شرح است:
🔺پادشاهی بود اهل تجمل و اشرافی گری؛ دوست می داشت نسبت به همه پادشاهان دیگر، جلیل تر و جمیل تر باشد. همین نقطه ضعف او باعث شد تا دو نفر شیاد و زیرک نزد او بیایند و حرص و ولع او را برای دوختِ لباسی بسیار ظریف و زیبا و البته نامرئی از جنس طلا و جواهر شعله ور کنند.
🔺آنان مدعی شدند که می توانند لباسی از طلا برای پادشاه بدوزند که تاکنون هیچ پادشاهی بر تن نکرده باشد. لباسی که فقط چشمان پاک و نجیب میتوانند آن را رؤیت کنند.
🔺پادشاه پذیرفت و درب خزانه طلا و جواهرات را بروی آنان گشود؛ روزها و شب ها این دو شیاد مأمور دوخت بهترین لباس برای پادشاه از طلا و جواهرات دربار شدند.
🔺وزرا و چاکران و نوکران هر وقت که به کارگاه خیاطی می رفتند لباس نمی یافتند به جز حرکاتِ دست و سوزن بدون نخِ این دو نفر که در هوا می پیچید! اما از ترس اینکه متهم به ناپاکی و نانجیبی نشوند وقتی به محضر پادشاه می رسیدند از زیبایی این لباس تعریف می کردند.
🔺سرانجام روز موعود رسید؛ این دو شیاد اول دستمزد طلا و جواهرات خود را گرفتند و لباس نامرئی را به تن پادشاه کردند اما پادشاه لباسی نمی دید! پادشاه هم از سر ترس که متهم به نانجیبی نشود به دروغ می گفت: به به چه لباسی! وزیر وزرا، خادمین، نوکران، چاکران، مریدان و زنان حرمسرا هم همه از ظرافت و رنگ و لعاب و طرح لباس می گفتند!
🔺پادشاه تصمیم گرفت با لباس نامرئی بین مردمان حاضر شود؛ شهر به شهر بچرخد و تفاخر کند به لباس نداشته! سرانجام پادشاه لخت و عور را بر تخت و بر دوش غلامان گذاشتند؛ جارچی جار می زد که هرکس نانجیب و ناپاک باشد لباس پادشاه را نمی بیند! مردم بیچاره هم باور کرده اما از ترس این اتهام لب نگشودند.
🔺در همین حین بود که جمعی از کودکان شروع کردند به تمسخر و خنده و با انگشت اشاره، پادشاه را به یکدیگر نشان می دادند که پادشاه لخت است و لباس ندارد! آبرو ریخته و شیادان گریخته؛ مریدان هم گریبان چاک کردندی و سر به بیابان تافتندی!
🔹قصه امروز ما بسیار شبیه این داستان است. جمعی مدعی شدند زبان دنیا را بلدند؛ می توانند با خنده و باز کردن دهان به اندازه یک گز، تحریم ها را رفع کنند؛ روز و شب رفتند و آمدند. از ژنو گرفته تا وین و لوزان؛ از 92 تا 94 دوسال کشور را تعطیل کردند تا #برجام امضا شد. مجدد از 94 کشور را به امید برجام، رها کردند. بیش از 60 درصد کارخانجات تولیدی را تعطیل گذاشتند، صنعت هسته ای را پلمپ کرده، بودجه دفاعی و موشکی را کاهش داده اما افاقه نکرد و سهم ایران از برجام، «تقریباً هیچ» بود.
🔹سرانجام آمریکا وقتی به تمام امتیازاتش رسید و نوبت به تعهداتش که شد از برجام بدون کمترین هزینه ای خارج شد؛ تحریم ها و تهدیدها بیشتر و بیشتر شد و حالا ما مانده ایم و ترس از خروج از برجام!
🔹رئیس جمهور مملکت ما اما هنوز برای حفظ آبروی خود و دولتش، شهر به شهر، جلسه به جلسه از فواید نداشته و افتخارات نداشته برجام می گوید! وی هفته اخیر در جلسه با دانشجویان می گوید: «فقط حقوقدان ها و سیاستمداران می فهمند برجام یعنی چه!».
🔹آقای برادر؛ باور کن که لختی و این برجام نامرئی، لباس مناسبی برای شما نیست! اگر فایده و سود داشته باشد امروز همه ملت می توانند ببینند نه اینکه بگوئی فقط حقوقدان و سیاستمدار میتوانند ببینند! چرا با لجبازی خود را شایسته ناسزای مردم می کنی؟
➖➖➖➖➖➖
📡 به خیابان انقلاب بپیوندید:
http://eitaa.com/joinchat/825098246C346759229f
🔴 پیوند اربعین حسینی (ع)، قیام خمینی (ره) و پیروزی انقلاب اسلامی
🔺 بازخوانی قیام ملت ایران به رهبری امام خمینی (ره) از نقطهنظر اربعین
✍🏻 #محمدمهدی_سلامی_پوریان در #اندیشکده_برهان نوشت
🔹 تاکنون ابعاد و لایههای گوناگونی از علل پیروزی انقلاب اسلامی مورد بررسی قرار گرفته؛ اما یکی از لایههای جالبتوجه در این میان، پیوند تاریخی و مفهومیِ نهضت امام خمینی (ره) با مفهوم «اربعین» و اصطلاحاً نهضت «چهلّمهای سیاسی» است.
🔸 ناگفته پیداست که انقلاب اسلامی، پیوند درهمتنیده و گستردهای با مکتب تشیع داشته و یکی از مهمترین بنمایههای این انقلاب، همانا نهضت عاشورا بوده است. در این میان، یکی از مؤلفههای مهم نهضت حسینی (ع) که در روند روبهپیروزیِ انقلاب سهم بهسزایی داشت، الهام از ماجرای اربعین حسینی (ع) بود.
🔹 مقدمتاً باید گفت که در مکتب اسلام و لسان قرآن، عدد چهل و مفهوم اربعین، از مفاهیم قابل توجه محسوب میشود و دارای مصادیقِ بسیاری است: كمال عقل در چهل سالگى، آثار چهل روز اخلاص، آثار حفظ چهل حديث، دعا براى چهل مؤمن، عدم پذيرش نماز شرابخوار تا چهل روز، تکمیل وعدهی الهیِ موسی (ع) در کوه طور از سی روز به چهل روز، استحباب زيارت اربعين و... اما در میان این مصادیق، آن مصداقی که بیش از همه دارای ابعادِ سیاسی و اجتماعی بوده و مکتب تشیع به واسطه آن توانسته به بزرگترین توفیقات دست یابد، همانا اربعین شهادت سیدالشهدا (ع) است.
لذا اگرچه مفهوم «چهل»، با بسیاری مقولات دینی گره خورده، اما گره خوردن آن با چهلمین روز شهادت سیدالشهدا (ع)، پررنگتر از مصادیق دیگر است.
🔸 همین گرهخوردگی و درهمتنیدگیِ فراوان است که سبب شد انقلاب اسلامی مردم ایران بتواند از اربعینِ سیدالشهدا (ع) الهام گرفته و گرامیداشت چهلمین روزِ شهادت عدهای از مؤمنین را به عنوان ابزاری قدرتمند در جهت تحقق پیروزی نهایی نهضت علیه طاغوت به کار گیرد.
🔰 این به کارگیری مفهومی، در چند مقطع حساس قابل رهگیری است:
1️⃣ قیام ۲۹بهمن مردم تبریز در سال 1356؛ به مثابه اربعینِ قیام ۱۹دی مردم قم
2️⃣ قیام 8 فرودین مردم یزد در سال 1357؛ به مثابه اربعینِ 29 بهمن مردم تبریز
🔸 در واقع ملت ایران با الهام از «نهضت اربعینیه» و بزرگداشت شهدای خود در چهلمین روز از شهادتشان، در تلاش بود تا نام و یاد و هدف شهدای قم و تبریز را به عنوان نمادی از حقطلبی زنده نگه دارد؛ ماجرایی که مشابه آن در سال 61هجری و با هدف زنده نگه داشتن نهضت عاشورا، به طلایهداری امام سجاد (ع) و معاونتِ زینب کبری (س) صورت گرفت و پیام نهضت حسینی را با صدایی رسا به گوش همگان رساند. آری! با الهام از این روند بود که فریاد مظلومیت و حقطلبی ملت ایران، اربعین به اربعین، به گوش جهانیان رسید و در نهایت منجر به فروریختن پایههای طاغوت در این کشور گردید.
➖➖➖➖➖➖
📡 به خیابان انقلاب بپیوندید:http://eitaa.com/joinchat/825098246C346759229f
🔴 رصدگران
✍🏻 #احمد_قدیری
🔹چند روز است خبر دستگیری زم و کنترل کانال آمدنیوز توسط سپاه، از تمامی مجاری خبری داخلی و خارجی و از جمله کانال مذکور به گوش همه رسیده و کمتر از نیمی از مخاطبان آمدنیوز رفته و بیش از نیمی ماندهاند.
💢و این علیالاصول یعنی اکثر اعضای کانالهای ضدانقلاب را رصدگران انقلابی شکل دادهاند.
➖➖➖➖➖➖
📡 به خیابان انقلاب بپیوندید:
http://eitaa.com/joinchat/825098246C346759229f
🔴 بیانیه مشترک آمریکا و ترکیه
✍🏻 #ابوذر_گوهری
🔰تحلیل محتوای بیانیه مشترک آمریکا و ترکیه در مورد آتشبس در سوریه، سیاست دولت ترامپ در این مورد را بهخوبی نشان میدهد:
1⃣ اولاً، سفر مایک پنس معاون ترامپ به ترکیه، نشاندهنده اصرار شخصی وی به نمایندگی از ساختار رسمی مستقر در واشینگتن در پی افزایش انتقادات از دولت ترامپ مبنی بر خروج سربازان از سوریه و عدمحمایت از متحدان کرد است. درواقع سفر پنس برای کاهش فشار بر دولت انجام شد اما زمانی که پنس با اردوغان به توافق رسید، ترامپ تلاش کرد خود را عامل آتشبس و منجی کردها و میلیونها نفر از مردم منطقه معرفی و آن را روزی بزرگ برای تمدن نامید!
2⃣ ثانیاً؛ توجه به متن بیانیه نشان از همراهی کامل آمریکا با خواستههای اردوغان دارد. لحاظ نگرانیهای مشروع ترکیه (بند اول) و نیز تأکید بر اتحاد آمریکا و ترکیه در ناتو و ماده پنج این معاهده، دلیلی بر این مدعاست. (ماده سوم)
3⃣ ثالثاً؛ بیانیه صراحتاً اقدام ترکیه را نه عملیات جنگی، بلکه عملیات مبارزه با تروریسم میخواند که این امر به لحاظ حقوقی اقدام آنکارا و تبعات آن را بهشدت تقلیل داده و از شمول حقوق بشردوستانه خارج میسازد.
4⃣رابعاً؛ ابهامات این بیانیه در عمل بسیار زیاد بوده و تفسیر این ابهامات در عمل همه در راستای منافع ترکیه انجام خواهد شد. ایجاد منطقه حائل سی کیلومتری درواقع تغییر خطوط مرزی موردنظر آنکارا است که رژیم حاکم بر آن، نحوه اداره این منطقه، جابهجایی ساکنان و... مشخص نیست. به نظر میرسد اردوغان جاهطلبانه به دنبال ایجاد منطقهای اشغالی در شمال سوریه مشابه جولان اشغالی و مشروعیت بخشی به آن است.
5⃣ خامساً، ماده نهم بیانیه مذکور رسماً به ترکیه چراغ سبز اقدام علیه کردها را در آینده میدهد. در عمل صرفاً این بیانیه آتشبس موقت بوده و وضعیت نهایی را مشخص نمیکند. تداوم درگیریها بعد از اعلام آتشبس نیز دلیلی بر این ادعاست.
6⃣سادساً، مقرر گردید در ازای آتشبس، تحریمهای وضعشده علیه ترکیه لغو میگردد. این تحریمها از ابتدا نمایشی و فاقد اصالت بودند. تحریم متحد ناتو به لحاظ نظامی، اقتصادی و فروش تسلیحات بههیچعنوان منطقی نبوده و کمتر کسی- علیرغم اختلافات آنکارا و واشنگتن- اجرای این تحریمها را باور داشت. وضع این تحریمها صرفاً در اثر فشار افکار عمومی و کنگره انجامشده بود.
💢 درنهایت؛ اقدامات دیپلماتیک آمریکا صوری و فاقد اصالت است، اشاره به رعایت حقوق بشر و رعایت حقوق غیرنظامیان با واقعیات صحنه و روح بیانیه مشترک در تضاد است و دولت ترامپ هیچ فشاری بر ترکیه وارد نمیآورد و عملاً فاقد ابتکار مشخص در این زمینه است. از نتایج مهم این تحولات احیا و تقویت بازماندگان داعش و گروههای تروریستی است که آمریکا و ترکیه نیز منافعی در این میان دارند.
➖➖➖➖➖➖➖
📡 رصد بهترین تحلیلهای روز در خیابان انقلاب 👇
http://eitaa.com/joinchat/825098246C346759229f
خیابان انقلاب
🔴 غربگرا توان غربگرایی را داشت؟
✍🏻 #سعید_شعربافتبریزی
🔰روحانی، ریاست جمهورمان، فرمایش کرده اند که جمهوری اسلامی باید تکلیف خود را مشخص کند که می خواهد با کشورهای دنیا تعامل کند و یا مبارزه؟
🔹بیایید فرض کنیم که می خواهیم نتایج تعامل با دنیای رییس جمهور زبان دنیا بلدمان را بررسی کنیم، با این مفروضات که دنیای جمهوری اسلامی هم، مثل دنیای حسن روحانی، همان ۶ کشور اروپایی و آمریکایی مشهور باشد (چون استکبارستیزترین جریانات داخل ایران هم مشکلی با تعامل حداکثری با ۹۰ درصد کشورهای جهان نداشته و ندارند) و در ساده ترین حالت، تعامل معنای تبادلات اقتصادی مالی داشته باشد و مقطع بررسی هم، در مقطع زمانی اوج تعامل با غرب و آمریکا یعنی دوران حاکمیت برجام و بازشدن فرصت های تعاملی، یعنی انتهای دولت یازدهم (سال ۹۶) باشد (نه سال ۹۸ که از برجام چیزی جز یک کاغذ پاره باقی نمانده است).
🔹سبد تجارت خارجی ایران (شامل کشورهای مبدا واردات و کشورهای مقصد صادرات) در سه مقطع سال ۸۸، سال ۹۲ و سال ۹۶ نشان می دهد که دولت مشهور به تعامل، نه تنها اختلاف معناداری با نتایج حاصل از دولت اول و دوم احمدی نژاد ندارد، بلکه در درصد تجارت با کشورهای اروپایی (ببخشید در تجارت با دنیا!) به اندازه دولت نهم هم موفق نبوده است، بماند که این نتایج مربوط به سال ۹۶ است و قاعدتا وضعیت سال ۹۷ و ۹۸ به مراتب ضعیفتر است.
➖➖➖➖➖➖➖
📡 رصد بهترین تحلیلهای روز در خیابان انقلاب 👇
http://eitaa.com/joinchat/825098246C346759229f
🔴راه پیمائی جاماندگان دیگه چه صیغه ایست؟
✍🏻 #محسن_مهدیان
🔹در خبرها آمد که جمعیت راه پیمایی جاماندگان اربعین در تهران 3 برابر شده است.
یکی پرسید: "راه پیمائی جاماندگان دیگر چه صیغه ایست؟"
ذهنم درگیر شد.
مگر کسی برای غصه خوردن و متاثر شدن از جاماندگی هم راه پیمائی می کند؟ اصلا چرا این اسم؟ قرار است چه چیز را نشان دهند؟
🔸دقیق تر شویم.
ماجرا صرفا عزاداری نیست؛ چه آنکه مگر سالهای قبل از این مناسک داشتیم؟
بیائید حداقلی نباشیم.
یک کشش وجود دارد. یک قدرت معنوی که نمایش جاماندگی را هم انگیزه می بخشد. راه پیمائی جاماندگی، پیامد اجتماعی یک رشک و غبطه قوی فردی است.
این کشش عمیق چیست؟
کسانی که راه پیمائی اربعین را ذیل سرفصل های "عبادات فردی" تحلیل کنند اهل خسران اند. ماجرای راه پیمائی اربعین را نمی شود صرفا با روایتی شبیه روایت جابر و غیره تحلیل کرد. چه آنکه زیارت امام حسین همیشه هست. قدم برداشتن برای زیارت و ثواب فردی نیز متوقف به اربعین نیست و برای همه روزهای سال است. صرفا برای زیارت هم نیست؛ چه آنکه برای نماز جماعت و دیگر عبادات هم از ثواب قدم ها نوشته اند. "زیارت مخصوص" نیز تنها منحصر به اربعین نیست.
♦️پس چه بگویئم؟
برای دقیق تر شدن باید بدانیم که راه پیمائی اربعین، یک "رستاخیز عظیم شیعی" است که ذیل سرفصل های "دین اجتماعی" تعریف می شود نه دین فردی: "حرکت اجتماعی"، "خدمت رسانه خالصانه"، "محبت ورزی عاشقانه"، " مبارزه با ظلم"، "مانور قدرت شیعی"، "شجاعت و حماسه"، "قیام" و ...
حالا با عنایت به این سرفصل ها و ذیل دین اجتماعی یک بار دیگر آمار را مرور کنید. رشد 50 درصدی راه پیمائی اربعین در کنار رشد 300 درصدی راه پیمائی جاماندگی. ایندو یکی است و تنها آمار کسانی است که احساس درونی شان را به نمایش کشیدند...آنها که دل شان با این تظاهرات شیعی است بماند.
💢این کشش خروشان از عزاداری سیاسی-اجتماعی است که جاماندگی را هم به نمایش می کشد.
قدر بدانیم. این تنها رشد معنویت نیست؛ بلکه رشد معنویت انقلابی است.
فرش تا عرش فاصله است بین معنویت فردی تا معنویت جمعیِ همراه با تولی و تبری.
➖➖➖➖➖➖➖
📡 رصد بهترین تحلیلهای روز در خیابان انقلاب 👇
http://eitaa.com/joinchat/825098246C346759229f
خیابان انقلاب
🔴 ارزش خبر یا هرچه دلمان بخواهد؟!
✍🏻 #سیدمهدی_حسینی
🔸آنچه در متون علمی روزنامهنگاری و در ادبیات کلاسیک این رشته مدون شده است این است که یکی از عوامل تبدیل رخداد به «خبر» داشتن حداقل یکی از ارزشهای خبری است و البته نقل قولهای متفاوتی از صاحبنظران مطالعات روزنامهنگاری درباره انواع ارزشهای خبری وجود دارد؛ معروف ترین آنها هم همین 7 ارزش خبری هستند: 1. برخورد 2. دربرگیری 3. عجیب و استثنا 4. بزرگی 5. شهرت 6. تازگی 7. مجاورت و نزدیکی.
🔸رسانههای فارسیزبان بینالمللی و مدیران آنها و یا طرفداران داخلیشان که غالباً داعیه رعایت اصول روزنامهنگاری حرفهای را دارند اغلب این نقد را به رسانههای داخلی و مشخصاً صدا و سیما دارند که «خبر خوری میکنید!»، یعنی برخی از رویدادهایی را که دارای ارزشهای خبری بالایی هستند را پوشش خبری نمیدهید و از کنار آنها عبور میکنید و یا به عنوان یک رسانه، آزاد نیستید و صدای گرایشهای مختلف از شما شنیده نمیشود.
🔸رویداد راهپیمایی و تجمع ایام اربعین در کشور عراق و شهرهای مختلف به خصوص دو شهر نجف و کربلا دارای مهمترین ازرشهای خبری است. شاید نیازی به بررسی نباشد ولی تنها اینکه 20 میلیون انسان در چند روز مشخص در یک شهر و فقط برای یک هدف حضور به هم رسانند خود، بینظیر است و کمترین ازرش خبری آن، ارزشهای عجب و استثتا و بزرگی است، حال بگذریم از حوزه خبری این رسانهها که تمرکز بر مسائل ایران و خاورمیانه است که خود ارزش مجاورت معنوی را ایجاد میکند و یا لحظه به لحظه بودن اخبار این رویداد که بیشک دارای ارزش تازگی است. میتوان گفت در اربعین با یک «اَبَررویداد خبری» مواجه هستیم.
🔸جالب اینجاست که با بررسی اخبار منتشر شده توسط این رسانهها (برای مثال بیبیسی فارسی یا ایران اینترنشنال و ...) به سادگی در مییابیم که این رویداد ارزشمند خبری از سوی آنها اصطلاحاً «خبر خوری» شده است. همچنین حداقل مطالبی که در این رویداد به آن پرداختهاند تنها به آمار کشتهها و مصدومان با نقایص و مشکلاتی بوده است که در این ابررویداد اتفاق افتاده است (که غالباً چنین اتفاقاتی در چنین تجمعات انسانی طبیعی است). ظاهراً مگسها همیشه غذای خودشان را پیدا میکنند!
➖➖➖➖➖➖➖
📡 رصد بهترین تحلیلهای روز در خیابان انقلاب 👇
http://eitaa.com/joinchat/825098246C346759229f