فرهنگنامه مهدويّت به چاپ دهم رسيد.
فرهنگ الفبايى اعلام و اصطلاحات مربوط به مهدویت كه در راستاى فرهنگ سازى انتظار، به زبان فارسى و در سال 1387ش نوشته شده اکنون به چاپ دهم رسيده است.
نگارنده در ذیل هر یک از مدخلها، ضمن تشریح معنای لغوی آن، به ذکر آیات، روایات، منابع تاریخی و دیگر مآخذ و مصادر اشاره کرده و کوشیده است تا اطلاعات جامعی از موضوع مدخل، به خواننده انتقال دهد.
از ویژگیهای کتاب، نیازسنجی مخاطب در سطح عام و خاص بوده که به این منظور، دویست واژه در حوزه مهدویت انتخاب شده که مخاطب در صورت نیاز، کافی است به مدخلهای واژههای مربوط مراجعه و اطلاعات را به صورت روان دریافت کند.
سیر مطالعاتی نویسنده در چندین سال گذشته، بررسی بیش از دو هزار و پانصد روایت از بیش از دویست منبع روایی و تاریخی شیعه و عامه، مطالعه دهها کتاب در موضوع مهدویت و استفاد از کتابهای لغت و فرهنگ نامهها، سرمایه اساسی در تدوین کتاب بوده است.👇
ktp2019-bgh8484.pdf
4.89M
📚 فرهنگنامه مهدویت
🇮🇷 ناشر: بنیاد فرهنگی مهدی موعود / قم
⏳تاریخ نشر: ۱۳۸۸ ه.ش / چاپ دوم
📣 زبان: فارسی
📄 تعداد صفحه: 509
🔆 توضیح: کتاب حاضر به ترتیب الفبایی واژگان پر کاربرد در مبحث مهدویت را توضیح داده که راهگشای خوبی برای محققین خواهد بود.
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
🖥 مطالعه در سايت
https://lib.eshia.ir/10262/1/2
____🍃🌸🍃_____
https://eitaa.com/kh_salimian
6.09M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🟢 تعبیر ماندگار علامه طباطبایی(ره) درباره شاگردشان شهید مطهری:
وقتی ایشان به درس من میآمد از شوق و شعف به حال رقص در میآمدم! مطمئن بودم هر چه بگویم هدر نمیرود.
🔻 ____🍃🌸🍃_____
https://eitaa.com/kh_salimian
سبکشناسی مدیریت پیشوایان معصوم(ع) بر بحران جعل و تحریف در روایات مهدویت.pdf
676.8K
✨🍃۩﷽۩🍃✨
✍️#مقاله / سبکشناسی مدیریت پیشوایان معصوم(ع) بر بحران جعل و تحریف در روایات مهدویت
✍️خدامراد سلیمیان / رحیم کارگر
فصلنامه علمی ـ پژوهشی انتظار موعود شماره 49
یکی از مسائل برجسته مهدویت، تلاش برای اعتبارسنجی روایات مربوط به این باورداشت سترگ و نشاندادن یک نظام فراگیر و پذیرفته در این زمینه است. اینکه آیا روایت در دست از معصوم❤️(ع) صادر شده یا به دروغ به او نسبت داده شده است. این مهم نیز جز با مراجعه به فرمایش و رفتار معصوم❤️(ع) شدنی نیست. نوشتار پیش رو با روشی توصیفی _ تحلیلی تلاش میکند تا سبک مدیریت معصومین(ع) بر بحران جعل و تحریف در روایات مهدویت را واکاوی کند. این جستار در پاسخگویی به این پرسش که سبک مدیریت معصومین(ع) بر بحران جعل در روایات مهدویت چگونه بوده، تأکید دارد که این سبک، از سنخ «مدیریت بحران» بوده است؛ بدین معنا که پیشوایان معصوم(ع) در رویارویی با این بحران در پی گرفتنِ تصمیماتی بودند که به کاهش روند جعل و تحریف و به کنترل و دفع آنان بینجامد. در این راستا با دو گونه «مدیریت دفعی در مرحله پیشینی» و «مدیریت رفعی در مرحله پسینی» روبهروییم. در ادامه ساز و کارهای معصومین❤️(ع) در هر دوره بررسی میشود.
بررسیهای این نگاشته زمینهای است برای پاسخ به این پرسش که امروزه از چه الگویی در رویارویی با جعل و تحریف باید بهره جست؟
مطالعه در سايت 👈
http://mashreqmag.sinaweb.net/article_122968.html
کانالی برای فرهيختگان و علاقهمندان به مباحث تخصصی مهدویت👇
____🍃🌸🍃_____
🆔@kh_salimian
هدایت شده از معنویت و مهدویت/استادسلیمیان
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🤲 مناجات با امام زمان (عجل الله تعالی فرجه الشریف و علیهالسلام)❤️
😭 در انتظار آمدنم ایستادهای ...
🎙استاد میرزامحمدی
🌹 أللَّھُمَ عـجِـلْ لِوَلیِڪْ ألْفَرَج
🍃🌸🍃________
https://eitaa.com/kh_salimian
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#تلنگر
🔸او هیچ نکرد،
فقط نشست
و تنها گوش کرد
و جواب داد!
____🍃🌸🍃_____
https://eitaa.com/kh_salimian
17.49M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🟢 سخن استاد مطهری با شیفتگان علوم انسانی غربی و شرقی
🔸 شهید آیتالله مطهری در سخنرانی خود در اسفندماه ۵۷، در شور و غوغای نخستین روزهای پیروزی انقلاب، تبیین علوم انسانی بدون غربزدگی و شرقزدگی را یک «فریضه» میخواند
🔹 ما چرا در فلسفه اجتماعی خودمان تعمق نکنیم؟ چرا در فلسفه سیاسی خودمان غور نکنیم؟ فلسفه سیاسی ما چه باید باشد؟ حتما در فلسفه سیاسی یکی از این الگوهای غرب را باید بگیریم؟ باید در فلسفه سیاسی تابع انگلستان و آمریکا و فرانسه باشیم؟ تابع شوروی باید باشیم؟
____🍃🌸🍃_____
https://eitaa.com/kh_salimian
✨🍃۩﷽۩🍃✨
✍️ مقاله: نقش دگرگونی روایات فریقین، در آسیب به آموزههای اساسی مهدویت
✍️ نويسنده: خدامراد سلیمیان
دو فصلنامه علمی- ترویجی پژوهشنامه موعود سال سوم، شماره۵ ،بهار و تابستان 1400
چکیده
در میان انبوه سخنان معصومان(ع)، روایات مهدویت به عنوان باوری تأثیرگذار در میان باورهای اسلامی همواره مورد اهتمام بزرگان بوده است. در این احادیث اگرچه شمار فراوانی صحیح و معتبر مینماید؛ گاهی با انگیزههایی چون بهرهمندی از منافع مذهبی، سیاسي، فرقهای و قومي، بزرگداشت خود و گاهی نیز با پندار رونقبخشی به دین و ارزشهای الاهی، در سند و متن، برخی دگرگونيها ایجاد شده است.
بیگمان شمار حدیثهای «دستکاری شده» در برابر روایات «سالممانده»، اگرچه اندک مينماید؛ این اندک نیز بهویژه در آموزههای اساسی بسیار بوده و آسیبهایی را در پی داشتهاند.
تحقیق پیش رو در پاسخ به این پرسش که اساسیترین عامل مؤثر بر آسیب به آموزههای بنيادين مهدویت کدامند؛ با بررسی شمار فراوانی از احادیث به این نتیجه رسیده است که ایجاد دگرگونی در روایات، برجستهترین عامل در آسیب به روایات مهدویت است.
در این نوشتار با بازپرداخت به بررسیهای سندی و دلالی برخی روایات - که البته پیشتر اندیشورانی به آن پرداختهاند- این نقش بازنمایی شده است.
کلیدواژگان: روایات فریقین، مهدویت، آموزههای اساسی، آسیبهای مهدویت. 👇
https://www.mouoodmag.ir/article_191271.html
🌹 أللَّھُمَ عـجِـلْ لِوَلیِڪْ ألْفَرَج
کانالی برای فرهیختگان و علاقهمندان به مباحث تخصصی مهدویت👇
____🍃🌸🍃_____
🆔@kh_salimian
هدایت شده از معنویت و مهدویت/استادسلیمیان
6.65M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
✨🍃۩﷽۩🍃✨
🎥معرفی کتاب📚 #آسیب_شناسی_تسامح_درنقل_روایات_مهدویت با تاکید بر آثار روایی معاصر
🎤: خدامراد سلیمیان
ناشر: پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی
📄 تعداد صفحه: 232
🔆 پر روشن است که پس از قرآن کريم، حديث، برجستهترين چشمه برای دريافت زلال آموزههای دينی است. از اين رو از صدر اسلام تا كنون اهتمام ويژه¬ای به نگهداری و نقل آن شده است
با اين حال، اين گنجينه ارزشمند در گذر زمان و پشت¬سرنهادن فراز و فرودهای فراوان، به عواملی چون: نقل به معنا، تصحيف و تحريف، گاهی از سر عمد و گاهی نيز از روی سهلانگاری دچار برخی دگرگونیها در سند و متن شده است.
مهدويت به جهت جايگاه بلند و نقش ويژه، همواره در دورههای تاريخ خود، فراز و فرودهايی را پشت سر گذاشته است و افزون بر اينکه تأثيرات شگرفی در جريانهای اجتماعی داشته، گگاهی نيز متأثر از شرايط، دستخوش برخی دگرگونیها شده است. به گونهای که هر چه از گاه صدور روايات مهدويت از زمان معصومان(ع) دور میشويم بر دامنه اين دگرگونیها افزوده شده است. از اين رو نگرانی بر سهلانگاری در نقل روايات و آموزههای اين باور، امری خردمندانه مینمايد.
چه اينکه بیتوجهی بر رواج اين تسامح پیآمدها و آسيبهايی جدی به دنبال خواهد داشت. از برجستهترين پیآمدهای اين سهلانگاری، به: چنگزدن مدعيان دروغين به اين روايات، نبود انسجام بايسته ميان روايات همسو، پديدآمدن ناهماهنگی در برخی آموزههای مهدوی و در نهايت، کمشدن اعتقاد و اعتماد به روايات مهدوی، را میتوان اشاره کرد.
🌹 أللَّھُمَ عـجِـلْ لِوَلیِڪْ ألْفَرَج
____🍃🌸🍃_____
https://eitaa.com/kh_salimian