🌎 روزهداری در غربت
⁉️ چگونه در کشورهای دیگر ماه مبارک رمضان را راحتتر بگذرانیم؟
✈️ خیلی از هموطنان ما با توجه به اقتضائات و شرایط زندگی خود مجبورند ماه مبارک رمضان را در کشوری غیر از ایران بگذرانند. روزه داری در محیطی که قرابت خاصی با اسلام و مفاهیم آن ندارد، کمی کار را دشوار میکند. اما چشم انداز نهایی، یعنی بندگی به شکل کامل آن، ذهن انسان را آماده میکند تا در غربت و دور از وطن نیز بتوان به امور دینی رسیدگی کرد. در ادامه چند راهکار ساده برای روزهداری در کشورهای دیگر را یادآوری کردهایم:
📚 به مرجع خود رجوع کنید
پیدا کردن زمان طلوع و غروب خورشید و به طبع آن زمان دقیق اذان به کمک اپلیکشن ها و نرمافزارها فعلی کار دشواری نیست اما در بعضی از نقاط زمین مانند کشورهای شمال اروپا و کانادا و... خورشید ساعات زیادی را در آسمان خواهد بود و در نتیجه زمان روزهداری در یک شبانه روز گاهی به 20 ساعت نیز خواهد رسید. بهتر است برای اطلاع از احکام روزه در این شرایط به سایت مرجع خود سر بزنید و موارد اینچنینی را بررسی نمایید.
✅ برای مثال فتوای حضرت آیتالله خامنهای به این شرح است: «مکلف باید در مورد اوقات نمازهای یومیه و روزه همان افق محل سکونت خود را رعایت کند، ولی اگر روزه گرفتن بر اثر طولانی بودن روز، غیر مقدور یا حرجی باشد، ادای آن ساقط و قضای آن واجب است.»
🍛 پای سفره افطار ایرانی باشید
به کمک سایتهای پخش آنلاین میتوانید برنامههای شبکههای مختلف ایران را ببینید و یا در جلسات هیاتهای مذهبی به شکل آنلاین شرکت کنید. به همین راحتی میتوانید در غربت هم خودتان را در کنار سفره پر خاطرهی افطار ایرانی تصور کنید.
مساجد شهر را شناسایی کنید
اگر در شهرهایی که حضور دارید احتمال حضور شیعیان کم است، ممکن است جمعیت خوبی از اهل تسنن از کشورهای دیگر در نزدیکی شما حضور داشته باشند که در اینصورت درصد وجود مسجد بالا خواهد رفت. میتوانید روزهایی زمان افطار را در کنار خواهران و برادران دینی خود بگذرانید و معنویت را در این جمع آنها احساس کنید.
برای شبهای قدر برنامهریزی کنید
اگر جمعیت شیعیان در اطراف شما کم باشد احتمالا برای برگزاری شبهای قدر احتیاج به سفر و برنامه ریزی بیشتر داشته باشید. میتوانید مراکز اسلامی تحت نظارت شیعیان را با جستجو در اینترنت پیدا کنید و در مراسم احیای این شبهای بزرگ شرکت کنید.
👥 برنامه مخصوص خودتان را داشته باشید
اگر امکان رفت و آمد به شهرهای دیگر را ندارید، میتوانید با جمعی از دانشجویان ایرانی و یا شیعیان دیگر کشور ها، مراسمی برای شبهای قدر را در خانههای خود تدارک ببینید. به راحتی می توانید به برنامههای شبکههای تلویزیونی ایران که در از نقاط مختلفی از ایران پخش زنده خواهند داشت استفاده کنید. این نکته را به یاد داشته باشید که سیستم صوتی شما مزاحمتی برای همسایهها ایجاد نکند و یا اگر جمعیت شما بیشتر از تعداد مشخصی شد هماهنگیهای لازم را با پلیس آن منطقه انجام دهید تا هشداری از سوی پلیس دریافت نکنید.
🌱 #مهارتهای_زندگی
❣ @khamenei_reyhaneh
9.93M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎙 شعرخوانی سرکار خانم سیده تکتم حسینی
🌹 در رثای امالمومنین، حضرت خدیجه کبری (س)
از جان و مال هر چه که دارم فدای تو
باقی فقط دلی است که آن هم برای تو
گیرم سه سال شعب پر از رنج و درد بود
صد شعب مثل این به فدای خدای تو
💐 #حلقه_شعر_ریحانه
🔳 @Khamenei_Reyhaneh
🔆 خدیجه سلامالله الگوی تمام عیار زن مسلمان
🏴 به بهانهی سالروز وفات بانوی بزرگ اسلام حضرت خدیجه سلام الله علیها
🌸 حضرت خدیجه (س) که بود و چه کرد؟ شاید این اولین سوالی باشد که به ذهن هر مسلمانی میرسد اما ما خانمهای مسلمان باید از زاویهای دیگر به این سوال نگاه کنیم و به دنبال پاسخ آن باشیم. زیرا حساسیت نقشهای زنانه چه در خانه و چه در اجتماع این مسئولیت را برای ما ایجاد میکند که بیشتر و عمیقتر به اهدافمان فکر کنیم. امروز به بهانهی وفات حضرت خدیجه (س) برخی از ویژگیهای اخلاقی ایشان را با هم مرور میکنیم تا زندگی این بانوی بزرگ اسلام را بیشتر از قبل الگوی خودمان قرار بدهیم.
❇ یک فعال همه جانبه
حضرت خدیجه پاکی و صفای روح خود را تنها در زهد و گوشه نشینی به دست نیاورده بود. ایشان در امور اقتصادی فعالیتهای کلان داشتند و در اجتماع بسیار رفت و آمد میکردند. با همهی این اوصاف ایشان همرنگ جماعت آنروزهای مدینه نشدند و دنبالهروی نور هدایتی بودند که در دلشان روشن شده بود. زیرا آنقدر به اوضاع و شرایط سیاسی و اجتماعی و فرهنگی جامعه مسلط بودند که به راحتی قدرت تشخیص حق از باطل را داشتند. این نشان میدهد که بینش سیاسی و اجتماعی دُرست یک خانم از اوضاع جامعه تاچه اندازه میتواند در محیط پیرامون او و تربیت فرزندانش نقش داشته باشد. گذشته از اینها سواد سیاسی و فرهنگی خانمها میتواند در بزنگاههای مهم اجتماعی، از آنها مبلغینی آگاه بسازد که میتوانند نجاتبخش قسمت عمدهای از اجتماع باشند.
💞 همپای همسر
حضرت خدیجه در لحظات سخت و دشواری که بسیاری از مردان حاضر به همراهی پیامبر اسلام (ص) نبودند، در کنار ایشان حضور داشت و همواره بر اعتفادات خود ایستادگی میکرد. تحمل سختیها تا این حدی که در تاریخ آمده، برای ما زنها درس بزرگی است تا بتوانیم و تلاش داشته باشیم که در روزهای حساس زندگی کانون خانواده را همچنان گرم و با محبت حفظ کنیم.
در مسیر ایمان و اعتقاد
در روزهایی که شبه جزیره عربستان پر بود از اشرافیگری و جاهلیت، زنی مانند حضرت خدیجه (س) وجود دارد که نه تنها سرمایه مادی خود، که آرامشش را نیز با تمام وجود خرج پیامبر اسلام میکند تا به معارف مهمی که سنگ بنای اسلام است دست بیابد و آن معارف مهم را با صرف همهی داراییاش در راه تبلیغ اسلام، به مردم آن زمان نیز برساند. ایستادگی در مسیر ایمان و اعتقاد، نقطه عطف دیگری برای زنان مومن جوامع اسلامی تا آخر تاریخ است.
🌟 یک مادر بینظیر
حضرت خدیجه (س) فقط یار و همراه پیامبر نبود، او آنقدر در مسیر خودسازی و پاکی رشد کرده بود که توانست پرورش دهنده فاطمه (س) شود و بعد از ایشان نسل پیامبر به واسطه حضرت زهرا (س) ادامه یابد. شاید این بُعد وجودی ایشان برای دختران و زنان این روزها پر رنگتر از سایر ابعاد زندگی شان باشد. چرا که مادری کردن با همه امکانات و راهحلهای جدید باز هم در بخش تربیتی کاری خطیر است که جز آگاهی و الگوبرداری از بزرگانی همچون حضرت خدیجه (س) ما را به آنچه که میخواهیم نزدیک نمیکند.
🌱 #مهارتهای_زندگی
❣ @Khamenei_Reyhaneh
🌸 حضرت امام زین العابدین:
خداوندا عمر فرزندانم را برایم طولانى گردان
و بدنها و دینشان و اخلاقشان را برایم به سلامتدار
و براى من و به دست من روزى آنان را وسعت ده.
❣ @khamenei_reyhaneh
☕ فرهنگ افطاری ساده را احیا کنیم
⁉ وقتی افراد فامیل درگیر افطاریهای مجلل شدهاند، چگونه باید برای جا انداختن فرهنگ افطاری ساده تلاش کنیم؟
✅ در افطاری دادن و سایر عبادتها یک اصل اساسی، این است که در نظر داشته باشیم کار را برای خدا انجام میدهیم و نیتمان خالص، برای خدا باشد. در این صورت، دیگر نیازی نیست نگران باشیم که بقیه چه میگویند؛ ما فقط باید کار درست را انجام بدهیم. اگر در فامیل و دوستان و اقوام شما رسم افطاری ساده در حال كمرنگ شدن است و تجملات و اسراف در افطاریها خودنمایی میكند، بیایید كمر همت ببندیم و برای جلوگیری از رواج فرهنگ افطاریهای مجلل همه تلاش خودمان را بكنیم.
1⃣ به وظیفه خودتان عمل كنید
اصل افطاری را دریابید و تا میتوانید حواشی و #اقلام_اضافی را کنار بگذارید. ممکن است ناچار باشید در امر #افطاری_ساده، پیشقدم و پیشرو باشید و از بین بستگان و دوستانتان، کسی به این شیوه متمایل نشده باشد؛ اشکالی ندارد. هر کاری یک «اولین بار» و «اولین نفر» لازم دارد. از حرف و حدیثها نترسید و با اعتماد به نفس و آگاهی از دلایل این انتخاب، در حلقه آشنایان خود، اولین باشید!
2⃣ دیگران را هم دعوت کنید
با کسانی که ظرفیت برگزاری اینگونه مراسم افطاری را دارند، حرف بزنید و آنها را با خود همراه کنید. دلایل خود را برایشان شرح دهید و از آنها بخواهید نظرشان را بگویند. تصمیم بگیرید که با کمک یكدیگر، از ایده افطاری ساده در جمع دوستان یا بستگان، دفاع کنید.
3⃣ به یكدیگر کمک کنید
در ماه رمضان، روحیه کمک به انسانها و تعاون، در میان مردم تقویت میشود. میتوانید با مشورت و همفکری کسانی که با خود همراه کردهاید، درباره پخت تعدادی از غذاهای ساده از قبل با هم به توافق برسید. #غذاهای_پرخرج و پر زحمت را فراموش کنید و هر کدام از شما، یکی از آنها را برای مراسم #افطار خود انتخاب کنید. در روز موعود، قبل از افطار، به منزل میزبان بروید و برای تدارک سفره و غذا، به او کمک کنید.
4⃣ مابقی هزینه را انفاق کنید
اگر افطاریهای مسرفانه و پرخرج در فامیل شما باب شده است، آشکارا و نهان، اعلام کنید که مایلید #مراسم_افطاری را برای بستگان و کسانی که واقعا نیازی به این #افطاری ندارند، ساده برگزار کنید و مابقی مبلغی را که برای افطاری در نظر گرفتهاید، به افراد مستحق بدهید تا به جلوگیری از رواج فرهنگ افطاریهای مجلل كمكی كرده باشید.
🌱 مهارتهای_زندگی
❣ @Khamenei_Reyhaneh
🚨 سخنان صریح رهبر انقلاب خطاب به دانشجویان
🎙 بسیاری از اعتراضهایی که شما میکنید وارد است، اما تفاوت بین شمای جوان پُرشور با ما این است که شما آرزوها را خیلی راحت بیان میکنید اما بنده فاصلهی آرزو را بهتجربه میبینم و لمس میکنم.
✅ برای رسیدن به این آرزوها خیلی چیزها لازم است که یکیاش همین گفتنهای شماست.
☀ فردای کشور به دست شمایی که امروز انتقاد میکنید، فردای روشنی خواهد بود.
◀ انقلاب تمام نمیشود؛ یک تحول دائمی و صیرورتی لازم است برای رسیدن به آرمانهای انقلاب.
💠 آرمانهای بزرگ انقلاب اسلامی [یعنی]: عزت ملی، اعتماد به نفس ملی، استقلال سیاسی و اقتصادی و فرهنگی، آزادی اندیشه و عمل در چهارچوب، استقرار عدالت و نفی تبعیض، رشد اخلاق معاشرتی، آمادهسازی فضا برای رشد معنویت.
🔄 این آرمانها در کوتاهمدت تحقق پیدا نمیکند. اگر انقلاب استمرار داشته باشد، تحقق این آرمانها قطعی خواهد بود.
📈 بنده از مسائل کشور مطلعم و گزارشها را میخوانم؛ معتقدم در همهی این آرمانها که اسم آوردم پیشرفت کردهایم.
🌸 آن جوانی که میگوید وضع خیلی بد است، من احساسش را تأیید میکنم اما حرفش را مطلقا [نه]. ۹۷/۳/۷
#روایت_دیدار
🌙 @Khamenei_Reyhaneh