#ماه_رمضان
#احکام_بانوان
⁉️ سوال: اگر زن حائض در ماه رمضان، پیش از اذان صبح از حیض پاک شود، تکلیف او چیست؟!
✅ جواب: اگر برای غسل وقت دارد باید غسل کند و اگر وقت تنگ است، باید تیمم کند و روزه اش صحیح است. و اگر از روی عمد، غسل یا تیمم نکند، روزه اش باطل است و باید کفاره بدهد.
🔹 منبع: پایگاه اطلاع رسانی دفتر رهبر معظم انقلاب
❣️ @Khamenei_Reyhaneh
KETABCH RAMEZAN.pdf
1.09M
📙 کتابچهی مهارتهای زندگی رمضان
🌸 اشارههای مکرر رهبر انقلاب اسلامی به اهمیت سبک زندگی ایرانی اسلامی باعث شده تا «ریحانه» یک قدم فراتر گذاشته و از دل مفاهیم انقلابی و اسلامی، توصیههای کاربردی را در زمینهی سبک زندگی منتشر کند.
⚡️ آنچه در این فایل PDF میخوانید، مجموعهای از تولیدات تحریریهی ریحانه است که تحت عنوان «مهارتهای زندگی» و در زمینهی ماه مبارک رمضان نگاشته شده است.
📚 این فایل ویژهی چاپ در قطع پالتویی است و شما میتوانید با چاپ این اثر و توزیع در بین دختران و بانوان، سهمی در راستای ارتقای سبک زندگی ایرانی اسلامی بردارید.
❣️ @Khamenei_Reyhaneh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⚠️ رهبرانقلاب: از نظر غرب، علت اینکه شما نباید حجاب داشته باشید، این نیست که آزاد باشید!
❣ @khamenei_reyhaneh
#ماه_رمضان
#ترک_واجب
⁉️ سوال:دخترم امسال کنکور دارد و با توجه به این که ماه رمضان قبل کنکور است، پدرش مجبورش کرده که امسال نباید روزه بگیرد و باید درس بخواند! وظیفه دخترم چیست؟ آیا از فرمان اجباری پدرش باید اطاعت کند یا خلاف فرمان عمل کند؟
✅ جواب: صرف آنچه که ذکر شد مجوز ترک روزه نبوده و اطاعت از پدر و مادر در ترک واجب، جایز نیست.
🔹 منبع: پایگاه اطلاع رسانی دفتر رهبر معظم انقلاب
❣️ @Khamenei_Reyhaneh
📚 امضا بر کتاب زندگینامهی شهید عماد مغنیه
📝 روایتهایی از بازدید رهبر انقلاب از نمایشگاه کتاب در #بهار_کتاب_۹۸
🔹 چندقدم مانده بود رهبر انقلاب از نمایشگاه خارج شوند که از داخل یکی از غرفهها، چند غرفهدار ایشان را صدا کردند و خواستند به غرفهشان بیایند.
🌸 آقا هم به سمتشان رفتند. یکی از خانمهای داخل غرفه از آقا خواست که در نماز شب به اسم دعایشان کنند و گفت که نامش سیده فاطمه است.
🖌 خانم دیگری که در غرفه بود، کتاب زندگینامهی شهید حاج عماد مغنیه را به آقا داد و گفت که میخواهیم برای سیدحسن نصرالله هم بفرستیم و خواست که آقا آن را امضا کنند تا آقای نصرالله بر آن متنی بنویسند. آقا هم کتاب را امضا کردند.
❣️ @Khamenei_Reyhaneh
🍲 افطاری مشترک چیست و چرا بهتر است به آن روی آوریم؟
☕️ افطاری در ماه رمضان، همواره یکی از بهانههای خوب برای صله رحم و خبر گرفتن از احوال یکدیگر است. رهبر انقلاب در نماز جمعهی ۱۳۸۷/۰۶/۲۹ بدین نکته اشاره کردند:
🌷 «یکی از حقوق ماه رمضان، همین نیکی به برادران، همراهی با نزدیکان، با برادران مسلمان و کمک به یکدیگر است. از سابق هم معمول و مرسوم بود، امروز بیشتر است.»
🔅 اما ممکن است بسیاری از خانوادهها علیرغم علاقه و شوقی که به افطاری دادن دارند، نتوانند حتی افطاری سادهای برای مهمانانشان ترتیب دهند. در چنین شرایطی چه باید کرد؟ آیا اولین راهی که به ذهن خطور میکند پاک کردن اصل مساله و افطاری ندادن است؟ خیر! شما می توانید به همراه یک یا دو خانواده دیگر افطاری مشترکی ترتیب دهید و به صورت دستهجمعی میزبانی افطاری را به عهده بگیرید. در اینجا با چند دلیل میخواهیم بگوییم چرا افطاری مشترک یکی از بهترین راههای موجود در حال حاضر است.
ادامه در مطلب بعدی🔻
ادامه از مطلب قبلی 🔺
💸 کاهش هزینههای افطاری
اولین موضوعی که بعد از جرقه افطاری دادن در ذهنمان مینشیند، هزینههای آن است. افطاری دادن با میزبانی مشترک یک، دو یا چند خانواده دیگر، موجب کاهش هزینهها میشود. به این ترتیب که تمام هزینههای یک افطاری بین میزبانان تقسیم میشود.
🍱 حفظ فرهنگ حسنه افطاری دادن
با روش افطاری مشترک به حفظ فرهنگ افطاری دادن کمک میکنیم. بهبیانی دیگر با این کار، اجازه نمیدهیم مهمانیهای افطار کمتر از سالهای گذشته شود و یا حتی برچیده شود.
💞 پایداری رابطههای دوستی و خویشاوندی
افطاری مشترک به حفظ صله ارحام در ماه مهمانی خدا کمک میکند. با این روش شما با وجود اینکه هزینه بسیار کمی را تقبل کردهاید، باعث رفت و آمد و دید و بازدید دوستان و اقوام شدهاید.
❇️ به دست آوردن اجر معنوی
با این روش، افراد بیشتری از اجر معنوی افطاری دادن به روزهداران برخوردار میشوند. ممکن است بسیاری از ما نتوانیم هزینههای یک افطاری ساده را تقبل کنیم. آیا به این دلیل باید خودمان را از اجر معنوی افطاری دادن محروم کنیم یا بهتر است هرکسی به قدر وسعاش از ماه مهمانی خدا سهمی بردارد؟
📉 زحمت کمتر
ما خانمها در این شیوه میتوانیم قرار دو، سه یا چند نفره برای آشپزی و آمادهسازی افطاری بگذاریم و با این کار علاوه بر هزینهها، زحمتها و خستگیها نیز را تقسیم کنیم.
👨👩👧👦 تمرین و آموزش همکاری
در خلال افطاری مشترک، آموزشهای غیرمستقیم و مستقیمی به فرزندانمان میدهیم. مهمترین آنها مدیریت هزینههای زندگی در وضعیت سخت و همکاری و تعاون است. در این میان خودمان نیز تمرین کار گروهی و همکاری میکنیم.
📲 اگر شما تصمیم گرفتهاید افطاری مشترکی ترتیب دهید، با هشتگ #افطاری_مشترک عکس افطاریهای سادهتان را در شبکههای اجتماعی منتشر کنید و با تگ کردن ریحانه، در پویش افطاری مشترک با ما همراه شوید.
🌱 #مهارتهای_زندگی
❣️ @Khamenei_Reyhaneh
💐 پدیدهی طلاب بدون عبا و عمامه
3️⃣ روایتی از حضور بانوان طلبه در دیدار رمضانی طلاب با رهبر انقلاب (بخش سوم)
🌼 نفر پنجم خانم حمیده بلّو از جامعه المصطفی بود، که واحد خواهرانش به اسم بنت الهدی شناخته شده، مبلغ و طلبه سطح سه رشته فقه خانواده از کشور نیجریه. فارسی صحبت میکرد اما نه به تسلط زبان مادری. در عوض اشاره بجایی به طلاب بینالملل داشت در برخورداری از امتیاز زباندانی و سهم آنها در تحقق گام دوم انقلاب اسلامی در عرصهی بینالملل. از اشتیاق مسلمانهای جهان گفت، طلابی که رنج هجرت را بر خود هموار کردهاند، خود را فرزندان حضرت آقا میدانند و به سخنان حکیمانه ایشان نیازمندند.
🌸 صحبت خود را با طلب دعا و شفاعت حضرت به اتمام رساند و «طیبالله انفساکم» شیرینی از آقا شنید و به سمت جایگاه رفت. لجنه طلاب صاحبنظر دوباره فعال شد: «کاش یه میکروفن هم اون جلو میذاشتن که بدونیم داره چی میگه به آقا» حمیده با لبانی خندان به سمت خانمها برگشت.
ادامه در مطلب بعدی🔻
ادامه از مطلب قبلی 🔺️
✊ پایین چفیهای که شالمانند به دور گردن انداخته شده بود را دستان هنرمند بانویی انقلابی به رنگ قرمز و سبز و مشکی قلاب بافی کرده بود. بعد از اتمام مراسم وقتی میان حلقه دوستانش از کشورهای اندونزی، افغانستان، تایلند و میانمار بود جلو رفتم و دستی به چفیهاش کشیدم. گفت «این پرچم فلسطین را استادش هدیه داده.» 🇵🇸
🌼 هشتمین فردی که پشت تریبون رفت خانم افتخار یوسفی طلبهی فقه عالی جامعةالزهرا بود که درباره بایستههای حوزهی خوهران در تحقق رسالت حوزه و ارائه الگوی جامع زن مسلمان چند کلامی سخن گفت. پس از ذکر مقدماتی به بندهای اصلی که میرسد آقا هم دست به قلم میشوند تا نکاتی را یادداشت کنند.
تبیین الگوی خانوادهمحوری به نحو شفاف و قابل جمع با حضور در اجتماع، تبیین وضعیت خانواده در غرب و نقد آن، کاربردی کردن پژوهشها با توجه به مباحث زنان، آیندهنگری و ... برخی از موارد عنوان شده بود که کمی بیشتر از وقت مجاز سایرین، زمان برد و تذکر مختصری از طرف مجری دریافت کرد.
⏰ بههرحال در دیداری که پس از عمری دست بدهد گفتنیها کم نیست. شاید گله یکی از طلاب که میان کلامش به بیشتر بودن دیدار دانشجوها و برانگیختن حسادت طلاب اشاره کرد و جمعیتی که با احسنت و صلوات تأیید کردند حرف دل همه حاضرین بود.
📝 نوشتهی خانم عطیه کشتکاران، طلبهی سطح سه جامعةالزهرا و دانشجوی دکترای فلسفه دین دانشگاه تهران
مطالعه متن کامل: yon.ir/YTcaj
❣️ @Khamenei_Reyhaneh
📢 گزینه قطعی ملت ایران مقاومت است
⛔ مذاکره سم است؛ جنگ هم نمیشود
⏰ #ریحانه پس از هر دیدار رهبر انقلاب، بخشهای مهم سخنان ایشان را برای خانمهای محترم عضو کانال با هشتگ #روایت_دیدار بازنشر میکند 🔻
🌷 رهبرانقلاب، امروز: گزینهی قطعی ملت ایران، مقاومت مقابل آمریکا است و در این رویارویی، آمریکا وادار به عقبنشینی خواهد شد.
👈 این رویارویی، نظامی نیست؛ چون بنا نیست جنگی انجام بگیرد.
🔺️ این برخورد، برخورد ارادهها است و ارادهی ما قویتر است، چون علاوه بر ارادهی خود، توکل به خدا را هم داریم.
👈 مذاکره سم است، تا وقتی آمریکا این است که الان هست و مذاکره با دولت کنونی آمریکا یک سم مضاعف است.
👈 مذاکره یعنی معامله و دادو ستد اما آنچه در نظر آمریکاست، نقاط قوت ماست.
👈 میگویند مذاکره کنیم دربارهی سلاح دفاعی شما که چرا #موشکی با فلان برد میسازید؛ این برد را کم کنید که اگر شما را زدیم نتوانید پایگاه ما را بزنید و جواب بدهید!
👈 پس اصل #مذاکره غلط است، حتی با آدم حسابی. اینها که آدم حسابی هم نیستند و به هیچ چیز پایبند نیستند.
🔺️ البته هیچکس در عقلای ما هم دنبال مذاکره نیست.
👈 ببینید چقدر دستگاه محاسباتی دشمن [دچار اشتباه است] که رئیسجمهورشان میگوید هر جمعه در تهران علیه نظام راهپیمایی است.
🔺️ اولاً جمعه نیست و #شنبه است؛ ثانیاً تهران نیست و #پاریس است.
👈 در گزارش وزارت کشاورزی آمریکا ۴۱ میلیون آمریکایی دچار گرسنگی هستند.
👈 در زمینهی اجتماعی، طبق گزارش مرکز ملی آمار حیاتی آمریکا، ۴۰ درصد ولادتها نامشروع است، ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار زندانی دارند، بالاترین آمار مصرف مواد مخدر را دارند و ۳۱ درصد تیراندازیهای جمعی در آمریکا است. این وضع اجتماعی اینها است.
❌ هیچکس نباید از هیبت ظاهری آمریکا بترسد؛ نه از هیبت آنها و نه از ثروت قارونهای اطراف خلیج فارس.
🔺️ میلیاردها دلار علیه ما خرج کردند و هیچ کاری نتوانستند بکنند.
🔺️ الان صاحبنظران آمریکایی در مطبوعات هشدار میدهند که این فشار، به یک #جهش_اقتصادی در ایران منجر میشود. ۹۸/۲/۲۴
❣ @Khameneni_Reyhaneh
✅ منطق حجاب را بگویید و مقررات را هم رعایت کنید
📚 رهبر انقلاب: در محیط دانشگاه و نشریات خودتان، با نشریات زن، با دیگر نشریات رایج صحبت کنید، چیزهایی بنویسید، پخش کنید، در جامعه فکر را بپراکنید؛ منتها با استدلال، با منطق.
🌹 بهترین راه تأمین حجاب هم همین است که با منطق برخورد شود.
🔹 البته اگر چیزی جزو مقرّرات شد و کسی برخلاف آن مقرّرات رفتار کرد، ممکن است قوانینی وجود داشته باشد که دولت برخورد کند؛ که لابد هم میکند.
👌 درعینحال آن چیزی که در اساس لازم است و مهمتر از همه است، این است که شما ذهن این دختر جوان، یا این زن جوان را با اهمیت حجاب آشنا کنید؛ یعنی به او تفهیم کنید که حجاب از لحاظ شرعی و از لحاظ منطقی این است. در ذهن او، استدلال صحیح را در مورد رعایت حجاب راسخ کنید. ۱۳۷۷/۱۲/۰۴
زن، خانواده و سبک زندگی در نگاه رهبر انقلاب 👇
❣ @Khamenei_Reyhaneh
#ماه_رمضان
⁉️ سوال: زنی هستم کم بنیه. آیا می توانم در حال روزه سرم و آمپول تقویتی بزنم؟
✅ جواب: احتیاط واجب آن است که روزه دار از آمپول های مقوی یا مغذی و هر آمپولی که در رگ تزریق می شود و نیز انواع سرم ها خودداری کند، لکن آمپول های دارویی که در عضله تزریق می شود و نیز آمپول هایی که برای بی حس کردنبه کار می رود، مانعی ندارد.
🔹 منبع: پایگاه اطلاع رسانی دفتر رهبر معظم انقلاب
❣️ @Khamenei_Reyhaneh
💐 جانماز سفید ساده بدون یک نقطه اضافه!
4️⃣ روایتی از حضور بانوان طلبه در دیدار رمضانی طلاب با رهبر انقلاب (بخش چهارم و آخر)
🌸 آخرین خانم طلبهای که به نیابت از خواهران طلبه سخن گفت خانم سمیه صیادی، مؤلف و طلبهی سطح چهار رشته تفسیر تطبیقی از تهران بود. باز هم اشارهای به پدیده بودن خانمهای طلبه داشت و انتظار بهحقی که جانی تازه به طلاب بخشید.
👌 بدون مقدماتِ هزاربار شنیده شده به اصل مطلب درباره کارآمدی ساختارها پرداخت و اینکه سطح افق نشان میدهد تفکیک ساختارها نباید موجب نگاه تقلیلی شود. سپس اشارهای تلویحی داشت به یکی از بیانات سابق آقا درباره واگذاری امور خواهران به خودشان.
◀️ نگاهی به دو ردیف صندلیهای مسئولین و مقامات حوزوی که در آن سوی سالن نشسته بودند انداختم. خانمی در آن جمع حضور نداشت حال آنکه یک سوم جمعیت به طلاب خواهر اختصاص داده شده بود.
ادامه در مطلب بعدی 🔻
ادامه از مطلب قبلی 🔺️
🌷 پس از ارائه نفر آخر، روحانی مقتدری که از ابتدای جلسه از حاضرین شعار میگرفت برخاست و با همراهی روحانی جوان دیگری شعری را دو نفره اجرا کردند که لبخند به لب آقا نشاند و از اجرای قشنگشان و نیز مجری برنامه تشکر کردند.
چهل دقیقهای مانده به اذان مغرب، نوبت به صاحب مجلس رسید. رهبر انقلاب در پاسخ به صحبت یکی از خانمهای فاضل درباره ضرورت مشخص شدن جایگاه اجتماعی طلاب خواهر، مغتنم بودن حضور آنها در خانوادهها و اجتماعات زنان را یادآور شدند.
🌷 و فرمودند که «این آخر هم یکی دیگر از خانمها پیشنهادهایی در همین زمینه داشتند که آنها هم مهم است، ظرفیتهایی که در طلاب خواهر هست، به رسمیت شناخته بشود و در مراکز گوناگون فرهنگی و فکری و مانند اینها، در این کمیسیونها، کمیتهها، شوراها و در مراکز رسمی از اینها استفاده بشود. این کار، کار ما نیست، کار حوزه است؛ منتها ما میتوانیم از لحاظ اجرائی سفارش کنیم، کمک کنیم، که میکنیم اگر مطلبی برسد.»
🌺 نیمه پایانی بیانات اما توصیههایی به طلاب بود. از جمله اینکه شما موظفید به عنوان عالم دین اسلام را محقق کنید؛ این کاری است که امام بزرگوار کرد.
📿 از سمت چپ حسینیه کمکم اسباب و وسایل نماز جماعت را آوردند. سجاده و جانماز سفید ساده بدون یک نقطه اضافه و مهر بزرگی مخصوص امام جماعت، پارچه سبزی برای صف اول نمازگزاران و مهرهای ساده و یکشکلی که در جای خود قرار میگرفتند حضرت آقا را متوجه وقت نماز کردند. «اذان شده؟ خیلی ببخشید. والسلامعلیکمورحمةاللهوبرکاته»
📝 نوشتهی خانم عطیه کشتکاران، طلبهی سطح سه جامعةالزهرا و دانشجوی دکترای فلسفه دین دانشگاه تهران
مطالعه متن کامل: yon.ir/YTcaj
❣️ @Khamenei_Reyhaneh
🌸 معنای درست حجاب در نگاه رهبر انقلاب
💠 رهبرانقلاب در مهر سال ۷۷، با بانوان اندیشمند دیدار كردند و در جريان آن نظر خود را درباره سخنان فرزند شهید، خانم #بهاره_رنجبران که دربارهی #حجاب صحبت کردند، اینگونه بیان کردند:
⚠️ «دیدگاه غربیها نسبت به روابط زن و مرد عمدتاً ناظر به روابط و علاقات و نوع معاشرت زن و مرد است. جهانبینی آنها از مسائل انسان سرچشمه میگیرد، البته چیزی روبنایی است.
دید اسلامی در زمینهی مسائل حجاب، بسیار دید خوب و روشنی است.
✅ چه تعبیر خوبی شما دارید! میگویید: «ما با این حجاب، احساس آسایش میکنیم و این #لباس_مشارکت ماست»!
🌟 بله؛ کاملاً تعبیر درست و خوبی است. این، دیدگاهِ کاملاً صحیحی است. این را هرچه بیشتر #بیان_کنید و بگویید، بهتر است.» ۱۳۷۷/۰۷/۱۸
❣️ @Khamenei_Reyhaneh
❇️ در مسیر خودسازی
⁉️ آیا میدانید ما خانمها در ماه مبارک رمضان با چه راههای سادهای میتوانیم به رشد معنوی خودمان کمک کنیم؟
📝 "بزرگترین درس ماه رمضان، خودسازی است. اوّلین و مهمترین قدمِ خودسازی هم این است که انسان به خود و به اخلاق و رفتار خود با نظر انتقادی نگاه کند." رهبرانقلاب؛ خطبههای نماز عید فطر، آذرماه ۸۰
بیشتر ما خانمها به خاطر نقشهای متفاوتی که در خانه داریم، گمان میکنیم وقت کافی برای خودسازی و رشد معنوی نداریم، زیرا رسیدن به این مرحله را مستلزم داشتن وقت آزاد میدانیم و چه بسا که حسرت افتادن در این مسیر به دلمان مانده است؛ اما یک مومن زیرک خوب میداند چگونه میتواند از هر شرایطی برای رسیدن به هدف خود استفاده کند. برای مثال چند نمونه ساده برای قرار گرفتن در مسیر خودسازی را بخوانید:👇
☺️ خوش اخلاق باشید
ماه رمضان از توفیقات الهی است. باید از این فرصت مغتنم استفاده کنیم. زمانی که شما از سحر تا غروب لب به لذیذترین غذاها نمیزنید، یعنی دارید با هوای نفس خود مبارزه میکنید. اما در این میان مواظب باشید این گرسنگی و تشنگی، اخلاق شما را از پا در نیاورد. ماه رمضان باید در خاطر کودکان و خانواده و اطرافیان ما ماندگار شود. حال اگر نقطه ثقل مهربانی خانه یعنی زن خانواده به خاطر روزه گرفتن بهم ریخته و عصبی باشد، نتیجه چه میشود؟
↪️ یک راه میانبر
اخلاص راه میانبری است برای خودسازی. این روزها در میان پخت و پز و رسیدگی به بچهها و فعالیتهای خانه و حتی بیرون از خانه، سعی کنید راههای میانبر خودسازی را به خوبی یاد بگیرید تا زودتر به مقصود برسید. با خودتان بگویید که همهی این کارها را انجام میدهید تا نهایتا به رضایت خداوند نزدیک شوید.
📿ذکر بگویید
ذکر گفتن از آن دسته اعمال معنوی است که میتوان در هر شرایطی آن را انجام داد. در هنگام خرید، زمان چیدن سفره افطار یا حتی موقع خواباندن بچهها. همه اینها در ماه مبارک رمضان میتوانند زمینه ساز رشد انسان شوند.
⛳️ هدف تعیین کنید
همانطور که قبل از برگزاری یک مهمانی افطاری، لیستی از کارها و خریدها مینویسید؛ برنامهای را نیز برای خودسازی معنوی، علمی و اجتماعی خودتان در همین روزهای ابتدایی ماه مبارک رمضان تعیین کنید تا بتوانید در پایان این ماه اغلب آنها را عملی کرده باشید. مادر یک خانه که خودش را بسازد، به دنبال او سایر افراد خانواده نیز در مسیر خودسازی قرار میگیرند.
🌱 #مهارتهای_زندگی
❣️ @Khamenei_Reyhaneh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
(به مناسبت سالگرد وفات حضرت خدیجه سلام الله)
🏴رهبر انقلاب: حضرت خدیجه سلام الله حقیقتا مظلوم است، شرفبه خاطر این که شرف همسری پیامبر درباره ایشان دارای ارزش مضاعف است، دیگران مشرف به شرف همسری پیغمبر شدند لکن رنج هایی را که پیغمبر در عمده زمان رسالت به آن ها مبتلا بودند این رنج ها را ندیدند.
٩۵/٠٢/٢٠
❣️ @Khamenei_Reyhaneh
#پوشش_آرایش
#حجاب
⁉️ سوال: آیا زن می تواند در حضور پسر بچه ممیز(پسر بچه ای که خوب و بد را می فهمد) بدون روسری باشد؟
✅ جواب: احتیاط واجب آن است که زن بدن و موی خود را از پسری که بالغ نشده است، ولی خوب و بد را می فهمد و به حدی رسیده که نظر شهوانی دارد، بپوشاند، سن تمییز، به تبع اختلاف اشخاص در استعداد و درک و هوش مختلف است.
🔹 منبع: پایگاه اطلاع رسانی دفتر رهبر معظم انقلاب
❣️ @Khamenei_Reyhaneh
🔆 خدیجه سلامالله الگوی تمام عیار زن مسلمان
🏴 به بهانهی سالروز وفات بانوی بزرگ اسلام حضرت خدیجه سلام الله علیها
🌸 حضرت خدیجه (س) که بود و چه کرد؟ شاید این اولین سوالی باشد که به ذهن هر مسلمانی میرسد اما ما خانمهای مسلمان باید از زاویهای دیگر به این سوال نگاه کنیم و به دنبال پاسخ آن باشیم. زیرا حساسیت نقشهای زنانه چه در خانه و چه در اجتماع این مسئولیت را برای ما ایجاد میکند که بیشتر و عمیقتر به اهدافمان فکر کنیم. امروز به بهانهی وفات حضرت خدیجه (س) برخی از ویژگیهای اخلاقی ایشان را با هم مرور میکنیم تا زندگی این بانوی بزرگ اسلام را بیشتر از قبل الگوی خودمان قرار بدهیم.
❇ یک فعال همه جانبه
حضرت خدیجه پاکی و صفای روح خود را تنها در زهد و گوشه نشینی به دست نیاورده بود. ایشان در امور اقتصادی فعالیتهای کلان داشتند و در اجتماع بسیار رفت و آمد میکردند. با همهی این اوصاف ایشان همرنگ جماعت آنروزهای مدینه نشدند و دنبالهروی نور هدایتی بودند که در دلشان روشن شده بود. زیرا آنقدر به اوضاع و شرایط سیاسی و اجتماعی و فرهنگی جامعه مسلط بودند که به راحتی قدرت تشخیص حق از باطل را داشتند. این نشان میدهد که بینش سیاسی و اجتماعی دُرست یک خانم از اوضاع جامعه تاچه اندازه میتواند در محیط پیرامون او و تربیت فرزندانش نقش داشته باشد. گذشته از اینها سواد سیاسی و فرهنگی خانمها میتواند در بزنگاههای مهم اجتماعی، از آنها مبلغینی آگاه بسازد که میتوانند نجاتبخش قسمت عمدهای از اجتماع باشند.
💞 همپای همسر
حضرت خدیجه در لحظات سخت و دشواری که بسیاری از مردان حاضر به همراهی پیامبر اسلام (ص) نبودند، در کنار ایشان حضور داشت و همواره بر اعتفادات خود ایستادگی میکرد. تحمل سختیها تا این حدی که در تاریخ آمده، برای ما زنها درس بزرگی است تا بتوانیم و تلاش داشته باشیم که در روزهای حساس زندگی کانون خانواده را همچنان گرم و با محبت حفظ کنیم.
🕌 در مسیر ایمان و اعتقاد
در روزهایی که شبه جزیره عربستان پر بود از اشرافیگری و جاهلیت، زنی مانند حضرت خدیجه (س) وجود دارد که نه تنها سرمایه مادی خود، که آرامشش را نیز با تمام وجود خرج پیامبر اسلام میکند تا به معارف مهمی که سنگ بنای اسلام است دست بیابد و آن معارف مهم را با صرف همهی داراییاش در راه تبلیغ اسلام، به مردم آن زمان نیز برساند. ایستادگی در مسیر ایمان و اعتقاد، نقطه عطف دیگری برای زنان مومن جوامع اسلامی تا آخر تاریخ است.
🌟 یک مادر بینظیر
حضرت خدیجه (س) فقط یار و همراه پیامبر نبود، او آنقدر در مسیر خودسازی و پاکی رشد کرده بود که توانست پرورش دهنده فاطمه (س) شود و بعد از ایشان نسل پیامبر به واسطه حضرت زهرا (س) ادامه یابد. شاید این بُعد وجودی ایشان برای دختران و زنان این روزها پر رنگتر از سایر ابعاد زندگی شان باشد. چرا که مادری کردن با همه امکانات و راهحلهای جدید باز هم در بخش تربیتی کاری خطیر است که جز آگاهی و الگوبرداری از بزرگانی همچون حضرت خدیجه (س) ما را به آنچه که میخواهیم نزدیک نمیکند.
🌱 #مهارتهای_زندگی
❣ @Khamenei_Reyhaneh
#ماه_رمضان
⁉️ سوال: دختری که به سن تکلیف رسیده، ولی به علت ضعف جسمانی توانایی روزه گرفتن ندارد، و بعد از ماه مبارک رمضان هم نمی تواند قضای آن را به جا آوردتا این که ماه رمضان سال بعد فرا می رسد، چه حکمی دارد؟
✅ جواب: ناتوانی از گرفتن روزه و قضای آن به مجرد ضعف و عدم قدرت موجب سقط قضای روزه نمی شود، بلکه قضای روزه های ماه رمضان که از او فوت شده، بر وی واجب است.
🔹 منبع: پایگاه اطلاع رسانی دفتر رهبر معظم انقلاب
❣️ @Khamenei_Reyhaneh