ریحانه
📝 #روایت_دیدار | روزی که مهمان حاج قاسم بودیم (بخش هفتم)
🖥روایت ریحانه KHAMENEI.IR از دیدار و سخنرانی رهبر انقلاب به مناسبت پنجمین سالگرد شهادت شهید حاج قاسم سلیمانی
🔹کوچههای منتهی به خیابان جمهوری، پر از زنان و مردان و کودکانی بود که چفیهها و سربندها و عکسهای توی دستشان گواهی میداد از دیدار با پدر بازگشتهاند. هنوز هم چشمهایم به دنبال روایت کسانی بود که امروز اینجا جمع شده بودند. ناگهان سرداری را دیدم که، سرش را به زیر انداخته بود و تنها و بدون محافظ داشت به سمت خیابان میرفت. قدم تند کردم و خودم را به او رساندم. درخواست کردم برایم خاطرهای از سردار بگوید. انگار میزبانی حاج قاسم هنوز هم تمام نشده بود و داشت برای من سنگ تمام میگذاشت. چرا که سردار حسین معروفی را در مسیرم قرار داده بود. سرداری کرمانی، که رفاقتی سی ساله با حاج قاسم داشت و سینهاش گنجینهی خاطرات فراوانی از او بود. کسی که خودش در زمان حیات حاج قاسم، کتاب «بچههای حاج قاسم» را در مورد او نوشته بود. سردار یک خاطرهی جذاب برایم تعریف کرد. خاطرهاش برای بیست و هشت سال پیش بود. زمانی که یک شب را میهمان خانهی حاج قاسم بوده و حاجی به او گفته:
«من از خدا دو چیز خواستم. اگر بخواهم برای اسلام و انقلاب کار کنم، باید خودم را وقف کنم.»
🔹سردار معروفی ادامه داد:
سپس حاج قاسم، انگشت اشارهاش را بر روی شقیقهاش گذاشت و گفت: «دوم هم اینکه خدا اینقدر به من مشغله بدهد که حتی نتوانم فکر گناه کنم، چه برسد گناهی مرتکب شوم.»
🔹من هنوز داشتم به عمق خواستههای حاج قاسم از خدا فکر میکردم که سردار معروفی از من خداحافظی کرد، سوار ماشین شد و رفت.
🔎متن کامل را از اینجا بخوانید👇
khl.ink/f/58898
📝 #روایت_دیدار | روزی که مهمان حاج قاسم بودیم (بخش هشتم)
🖥روایت ریحانه KHAMENEI.IR از دیدار و سخنرانی رهبر انقلاب به مناسبت پنجمین سالگرد شهادت شهید حاج قاسم سلیمانی
🔹حالا من درست در وسط خیابان کشوردوست ایستاده بودم. جایی که بارها و بارها حاج قاسم از آن گذشته بود و به دیدار رهبر انقلاب رفته بود. مردی که کشورش را و مردم کشورش را دوست داشت و خودش را وقف آنها کرد و زمانی که شهید شد، یک کشور دوستش داشتند و به احترامش قیام کردند. یاد جمله امروز آقا افتادم که گفتند: ««مکتب سلیمانی» [که همان] مکتب اسلام است، مکتب قرآن است و او به این مکتب پایبند بود و به آن عمل میکرد. شد شاخص، شد محور، شد مرکز. ما هم اگر همان ایمان را، همان عمل را، همان عمل صالح را داشته باشیم، میشویم سلیمانی.»
🔹فکر میکنم ایکاش همانقدر که حاج قاسم را دوست داریم، به مکتبش پایبند باشیم تا هر کداممان بتوانیم در هر شغل و موقعیتی که هستیم، مثل او بشویم.
🔍متن کامل را از اینجا بخوانید👇
khl.ink/f/58898
🔰 با توجه به فرارسیدن ایام ماه رجب،رسانه «ریحانه» KHAMENEI.IR مجموعه ای از بیانات حضرت آیت الله خامنه ای درباره سنت حسنه اعتکاف را بازنشر می کند؛
🔹 رهبر انقلاب اسلامی:این گرایشی که امروز در محیط جوان کشور به معنویّات وجود دارد، خیلی با ارزش است؛
📝 این شبهای احیاء، این مجالس توسّل، این اعتکافها، این دعاهای کمیل، دعای ابوحمزه، اینهمه جوان، این اشکها، این توجّهها، خیلی قیمت دارد؛ اینها را نگه دارید، اینها ارزش دارد. ارزشش هم فقط برای شخص خود شما نیست؛ برای کشور ارزش دارد. ۱۳۹۵/۰۴/۱۲
#ماه_رجب
#اعتکاف
🖥 @khamenei_reyhaneh
🌷يا أَيُّهَا النَّبِيُّ إِذا جاءَكَ المُؤمِناتُ يُبايِعنَكَ عَلىٰ أَن لا يُشرِكنَ بِاللَّهِ شَيئًا وَلا يَسرِقنَ وَلا يَزنينَ وَلا يَقتُلنَ أَولادَهُنَّ وَلا يَأتينَ بِبُهتانٍ يَفتَرينَهُ بَينَ أَيديهِنَّ وَأَرجُلِهِنَّ وَلا يَعصينَكَ في مَعروفٍ ۙ فَبايِعهُنَّ وَاستَغفِر لَهُنَّ اللَّهَ ۖ إِنَّ اللَّهَ غَفورٌ رَحيمٌ
ترجمه:
ای پیامبر! هنگامی که زنان مؤمن نزد تو آیند و با تو بیعت کنند که چیزی را شریک خدا قرار ندهند، دزدی و زنا نکنند، فرزندان خود را نکشند، تهمت و افترایی پیش دست و پای خود نیاورند و در هیچ کار شایستهای مخالفت فرمان تو نکنند، با آنها بیعت کن و برای آنان از درگاه خداوند آمرزش بطلب که خداوند آمرزنده و مهربان است!
سوره مبارکه الممتحنة آیه ۱۲
📝رهبر انقلاب: اسلام در مقابل جاهلیتی که به زن ظلم میکرد، ایستادگی کرد؛ هم در میدان معنویت و فکر و ارزشهای انسانی، هم در میدان حضور سیاسی و هم از همه بالاتر در عرصهی خانواده. زن و مرد، ناگزیر اجتماع کوچکی به نام خانواده دارند که اگر در جامعهای ارزشگذاریِ درست صورت نگیرد، اوّلین نقطهای که به زن ستم میشود، داخل خانواده است. در هر سه عرصه، اسلام ارزشگذاری کرده است.
📝در میدان مسائل سیاسی و اجتماعی، بیعت زن را یک امر لازم و یک مسألهی زنده معرفی میکند. شما ملاحظه کنید که در دنیای غرب و همین کشورهای اروپایی که این همه مدّعی دفاع از حقوق زنان هستند - که تقریباً همهاش هم دروغ است - تا دهههای اوّل این قرنی که تمام شد، زنان نه فقط حقِّ رأی نداشتند، نه فقط حقِّ گفتن و انتخاب کردن نداشتند، حقِّ مالکیت هم نداشتند. یعنی زن مالک اموال موروثی خودش هم نبود؛ اموال او در اختیار شوهر بود! در اسلام بیعت زن، مالکیت زن، حضور زن در این عرصههای اساسی سیاسی و اجتماعی، تثبیت شده است: «اذا جائک المؤمنات یبایعنک علی ان لا یشرکن باللَّه». زنها میآمدند با پیغمبر بیعت میکردند. پیغمبر اسلام نفرمود که مردها بیایند بیعت کنند و به تبع آنها، هرچه که آنها رأی دادند، هرچه که آنها پذیرفتند، زنها هم مجبور باشند قبول کنند؛ نه. گفتند زنها هم بیعت میکنند؛ آنها هم در قبول این حکومت، در قبول این نظم اجتماعی و سیاسی شرکت میکنند. غربیها هزار و سیصد سال در این زمینه از اسلام عقبند و این ادّعاها را میکنند! در زمینهی مالکیت نیز همینطور؛ و در زمینههای دیگری که مربوط به مسائل اجتماعی و سیاسی است.۱۳۷۹/۰۶/۳۰
📝بیانات در دیدار جمعی از بانوان
#آیات
#بیانات
🖥 @khamenei_reyhaneh
🔹 رهبر انقلاب اسلامی: ما یک مجموعهی بزرگ جوان داریم که مؤمنند، متدیّنند، انقلابیاند، اهل توسّلند، اهل شور و عشق به معنویّتند؛
📝 این چیز کمی نیست؛ این چیز خیلی مهمّی است؛ خیلی چیز بزرگی است. عدّهای اهل قرآنند، عدّهای اهل اعتکافند، عدّهای اهل پیادهرویِ اربعینند، عدّهای اهل ایستادگی در میدانهای انقلاب و در مظاهر انقلابند. این خیلی با عظمت است، خیلی با ارزش است؛ دشمن با همهی اینها مخالف است. ۱۳۹۵/۰۲/۰۱
#ماه_رجب
#اعتکاف
🖥 @khamenei_reyhaneh
ریحانه
🎤 #تحلیل_و_تبیین | ضرورت رصد، آیندهنگری و برخورد فعالانه با مسائل نوپدید از منظر دینی
🔹بانوان جامعه اسلامی ما، نسبت به دوران پیش از انقلاب، از لحاظ معرفتی و علمی پیشرفت چشمگیری داشتهاند. سطح معرفتی و علمی زنان پیش از انقلاب، با سطح کنونی آنان در عرصههای مختلف، از جمله علوم تجربی، علوم انسانی، تکنولوژی و فناوری، اساساً قابل مقایسه نیست.
🔹جامعة الزهراء سلاماللهعلیها در راستای پاسخگویی و لبیک به فرمایشات حضرت آقا درباره تحول، برنامههای متعددی را در دستور کار دارد. برنامهریزی دقیق، زمانبندیشده و با نگاه بلندمدت، از جمله اقدامات اصلی است. این موضوع پیشتر نیز در دستور کار بوده و اکنون، طبق فرمایش اخیر حضرت آقا در دیدار با جامعة الزهراء، بهعنوان یکی از اولویتهای جدی دنبال میشود. جامعة الزهراء طراحی برنامههای بلندمدت تحول را آغاز کرده است، یک شاخصهایی باید برایش تحفظ بشود، تحفظ بر مبانی و اصول درست حوزه که طبیعتاً این اصول همواره باید باقی بمانند و ما باید بر اینها تحفظ داشته باشیم.
🔹آیندهنگری، رصد نیازهای آیندهی نظام و تلاش برای پاسخگویی به این نیازها، از دیگر محورهای مهم در برنامههای تحولی این مجموعه است. با پیشبینی چالشهای آینده، جامعة الزهراء تلاش میکند پیش از وقوع این مسائل، با رویکردی فعالانه، برخی چالشها را برطرف کرده یا آنها را به سمت مطلوب هدایت کند. این رویکرد در راستای جلوگیری از بروز مشکلات و مدیریت مؤثر آنها، بهعنوان یک دغدغهی اصلی و ویژه در دستور کار قرار دارد.
📝 رسانه ریحانه KHAMENEI.IR در گفتوگو با سرکار خانم دکتر افتخار یوسفی، معاون آموزش و تربیت جامعة الزهراء سلاماللهعلیها، به تبیین اهمیت آموزش و تربیت بانوان و پیشرفت بانوان در این عرصه در سالهای پس از پیروزی انقلاب اسلامی، پرداخته است.
🔎متن کامل گفتوگو را بخوانید👇
khl.ink/f/58797
🎤 #تحلیل_و_تبیین | اهمیت تحول و چگونگی تحقق تربیت و تهذیب در حوزه علمیه خواهران
👈حوزه علمیه خواهران؛ از چگونگی تحول تا امتدادبخشی فرهنگی اجتماعی
🔹نگاه رهبر انقلاب در بحث تحول یک نگاه ذوابعاد و چند وجهی است؛ یکی از تأکیدات معظّمله در مورد تحول در حوزه بحث ممات و حیات حوزه است که مرتب گوشزد میکنند که ما باید نسبت خودمان را برای آیندهی حوزه مشخص بکنیم و اینکه به نسبت مجموعهی تحولاتی که در دنیا دارد رقم میخورد ما نسبت به توسعه پیشرفت خودمان در عرصههای مختلف چه برنامهای را داریم؟
🔹در روز دیدار با رهبر انقلاب یکبار دیگر ذوابعاد بودن و ذووجه بودن رهبر انقلاب را مشاهده کردیم دقیقاً با یک رابطهی امام و امت. امام و امتی که در آن نقش پدری، نقش رهبری و نقش رابطهی رأفت و عاطفه روشن است. نقش رابطهی جدیت و پیگیری و رصد روشن است. این خیلی مهم است. یعنی در محضر یک رهبر نشستی اما پدر، اما ناظر، اما عاطفی، اما جدی، اما پیگیر، یعنی رهبر انقلاب اسلامی از بحث معرفت، تربیت، تهذیب، حکمرانی، فقه حکمرانی، فقه رمزارزها و... بیان فرمودند؛ از مجموع فرمایشات آقا با عنایت به جمیع جهاتی که مطرح شد دستاوردمحوری، مسئولیت پذیری در سطح و لایههای مختلف به نسبت اقتضائات و اختصاصات بانوان و بحث امتداد فرهنگی اجتماعی حوزویان را من برداشت کردم.
📝رسانه ریحانه KHAMENEI.IR در گفتوگو با سرکار خانم دکتر نجمه نجم، مشاور طرح و برنامهی مدیر جامعه الزهراء سلاماللهعلیها، به بررسی اهمیت تحول و چگونگی تحقق تربیت و تهذیب در حوزه علمیه خواهران پرداخته است.
🔍متن کامل گفتوگو را بخوانید👇
khl.ink/f/58798
ریحانه
🎤 #تحلیل_و_تبیین | محورهای مورد تاکید رهبر انقلاب در رابطه با حوزه علمیه خواهران
👈نخبگان نقشه راه تحول حوزه علمیه را ترسیم کنند
🔹رهبر انقلاب اسلامی در آن زمان کوتاهی که چند دقیقه با ما صحبت فرمودند، واقعاً نگاهشان جامع بود. آقا در ابتدای صحبتهایشان فرمودند که جامعة الزهراء سلاماللهعلیها از دو نظر اهمیت دارد: یک جهت نفسی و یک جهت غیری. جهت نفسی این است که جامعة الزهراء سلاماللهعلیها بانوان را پرورش میدهد، یعنی خود خانمهایی که به اینجا میآیند، پرورش پیدا میکنند. الحمدلله، در این سالها دانشآموختگان جامعة الزهراء سلاماللهعلیها از معرفت دینی نسبی خوبی برخوردارند و شخصیتهایی که اینجا رشد کردهاند، الحمدلله در بیرون واقعاً نشان دادهاند که موفق هستند.
🔹حضرت آیتالله خامنهای، با اشاره به لزوم حضور زنان دارای سطح بالای معارف دینی در رسانهها و اجتماعات بینالمللی و نقش جامعة الزهراء سلاماللهعلیها در این خصوص، افزودند: بعد از پیروزی انقلاب اسلامی، زنان فاضل پرشماری در جامعه حضور دارند که باید برای بیان مسائل مرتبط با زن و خانواده در رسانهها آماده شوند و همچنین باید بتوانند در مجامع بزرگ جهانی و اسلامی با استناد به آیات و روایات و نهجالبلاغه، مطالب عالی دینی را بیان کنند که این کار هم در پیشرفت و شناساندن کشور در دنیا و هم در ایجاد امت اسلامی تأثیرگذار خواهد بود.
📝رسانه ریحانه KHAMENEI.IR در گفتوگو با سرکار خانم دکتر سیده زهره برقعی، مدیر جامعة الزهراء سلاماللهعلیها، محورهای مورد تاکید رهبر انقلاب در رابطه با حوزه علمیه خواهران را تبیین کرده است.
🔍متن کامل گفتوگو را بخوانید👇
khl.ink/f/58795
ریحانه
🎤 #تحلیل_و_تبیین | تاریخچه و تحولات جامعة الزهراء سلاماللهعلیها و چگونگی اثرگذاری بانوان فرهیخته و دانشمند در جامعه
👈حضور اثرگذار بانوان دانشمند در مجامع علمی بینالمللی در تغییر نگاه به زن و خانواده
🔹امروزه غرب زن را در موقعیت کاستی قرار داده و حقوق او در این جوامع ضایع و به زن ظلم میشود؛ که آن را با آزادیهای ابتذالی تعریف میکند و زن را در آن حد میبینند. بنابراین، با یک تهاجم صحیح و بیان روشن، جایگاه زن از نظر اسلام در سطح جهانی باید بهخوبی تبیین شود. طبعاً، کسانی که کمی با آموزههای دینی آشنا شدهاند - بهویژه در زمینه جایگاه زن در اسلام - اکنون نگاه نقادانهتری به غرب دارند. وقتی که میبینند زن در اسلام چه جایگاه و حرمت اصیل و ذاتی دارد، جذب این فرهنگ میشوند.
🔹باید بپذیریم که مانند دستگاههای دیپلماسی، دستگاههای فرهنگیمان در سطح بینالملل نسبت به این قضیه آن اهتمام لازم را نداشتند که مسائل را رصد کنند. به عنوان مثال، سفرای ما در کشورهای مختلف در مواقعی که همایشها، نشستهای علمی یا کنگرههایی برگزار میشود، باید از جامعة الزهراء سلاماللهعلیها و زنان فرهیخته اینجا برای حضور دعوت کنند.
🔹در مواقعی که در برخی کشورها، بانوان فرهیختهی ما به همراه شخصیتهای دیگر حضور پیدا کردند، توانستند در تصمیمگیریها و سیاستگذاریها تأثیر بگذارند. حضور خواهران دانشمند در کنفرانسهایی مانند چین و مصر تأثیرگذار بود و توانست جلوی برخی انحرافهای اساسی را بگیرد. مثلاً در تعریف خانواده، غربیها با جهتگیری استعماری تلاش میکنند که اصالت خانواده را بشکنند و تعریف خانواده را به شکل دیگری ارائه دهند، اما حضور این فرهیختگانمان تأثیر گذاشت و جلوی این تغییرات را گرفت و مانع از آن شد که این تعریف به طور یکسان برای تمامی کشورها ارائه شود.
📝رسانه ریحانه KHAMENEI.IR در گفتوگو با حجتالاسلام والمسلمین سیّدحسن ربانی، رییس هیئت امنای جامعة الزهراء سلاماللهعلیها در آستانه چهل سالگی تاسیس این مرکز، تاریخچه و تحولات این مرکز و چگونگی اثرگذاری بانوان فرهیخته و دانشمند در جامعه را بررسی و تحلیل کرده است.
🔎متن کامل گفتوگو را بخوانید👇
khl.ink/f/58796
🎤 #تحلیل_و_تبیین | عینِ عشق، عینِ «عایده»
🔹داستان «عایده» از کودکی و نوجوانی بانو «عایده سرور» آغاز میشود، در حال و هوای لبنان دههی ۷۰ و ۸۰ میلادی؛ سرزمینی گرفتار جنگهای داخلی پیاپی و بیثباتی گسترده. در این میان، تولد «حزبالله» عرصهای برای شیعیان لبنان میگشاید تا برای دفاع از سرزمین و باورشان، پا پیش بگذارند.
🔹کتاب «عایده» اولین روایت فارسی از زندگی مادر شهیدی غیر ایرانی است. این کتاب را نویسندهی مشهدی، خانم محبوبهسادات رضوینیا نوشته و در خلق روایتی روان از زندگی این مادر شهید قهرمان، به توفیق قابل توجهی رسیده است.
🔹«عایده» تجربهای تازه در ادبیات ماست. داستان زندگی زنی از لبنان که در کنار روایت «زندگی» این بانو، تصویری واقعی از «زمانه» او نیز هست؛ زمانهی رشد و بلوغ شجرهی طیبهای به نام «حزبالله لبنان» که با تلفیق چارچوبِ تشکیلاتیِ دقیق، فعالیت نظامی حرفهای و البته کار فرهنگی بلندمدت و موثر و روادارانه، بسیاری از جوانان لبنانی را در ساختاری فکرشده و هوشمندانه، جذب خود کرده و از آنها سربازانی شجاع، بهروز و فداکار برای جبههی حق ساخته است.
📝پرونده: «عایده»
🔎ادامه را بخوانید👇
khl.ink/f/58455