باورم نیست که خیبر شکن از پا افتاد
حضرت واژۀ برخواستن از پا افتاد...
فرارسیدن ایام شهادت امیرالمؤمنین امام علی (ع) و شبهای قدر را تسلیت عرض میکنیم.
📍کانال مجله خردورزی:
@kheradvarzi_ir
▪️یک نقد به معنویتگرایی بدون دین
معنویتگراهای «بدون مذهب» و یا «بدون دین» مدعی هستند که ما میتوانیم به کمک علم و به کمک گرتهبرداری از سنتهای دینی و سنتهای فلسفی، ابزار و مرکبی را برای طی مسیر معنویت بسازیم؛ اما این رویکرد، نقدهای جدی دارد، از جمله آن نقدها اینکه ما وقتی که وارد یک امری مثل معنویتگرایی میشویم، در واقع وارد یک فرایند کسب مهارت شدیم؛ در هیچکدام از مهارتها اینطور نیست که فرد بتواند از مکاتب مختلف، از جریانهای مختلف -با فهم خودش- آن مهارت را به نحو احسن یاد بگیرد.
▫️دکتر احمد شاکرنژاد، در گفتگو با خردورزی
✅ بازخوانی ویژهنامه «اندیشههای معنویت مدرن» مجله خردورزی در ماه رمضان
📍کانال مجله خردورزی:
@kheradvarzi_ir
▪️کارکرد اندیشه طباطبایی، ادغام ما در نظم فعلی جهانی و نظام سرمایهداری است
🔻علیرضا بلیغ در گفتگو با فرهیختگان
▫️بهنظر من طرح ایشان بهنوعی نقطه مقابل طرح متفکرانی مثل آقای فردید است. بهطور خاصتر بخش عمدهای از دیدگاههای آقای داوری نیز در نقطه مقابل آن قرار دارد. ایشان در پرداختن به موضوع تاسیس فلسفه اسلامی بهدست فارابی و طرحی که فلسفه اسلامی دنبال میکند درپی نشان دادن این است که چطور فیلسوفان مسلمان تلاش میکردند راهی برای جمع بین سیاست و شریعت پیدا کنند.
▫️آقای طباطبایی با توجهش به کسانی مثل ابنخلدون و ابنرشد و خواجه نظام و امثالهم سعی میکند مسیر سیاست منفک از شریعت را دوباره باز کند و از این جهت است طرحی که از امر ملی و ملت دارد بهشدت متاثر از اندیشههای پس از مشروطه به این سو است. اساسا درک مدرنی باعثشده آقای طباطبایی اینگونه بهسراغ تاریخ ایران برود.
▫️آقای طباطبایی هم تقریبا همین کار را میکند، یعنی بهنحوی یک ایدئولوژی شرقشناسانه را در روایت تاریخ ایران بهکار میگیرد که اگر روزآمدش کنیم، میتوانیم بگوییم اندیشه ایشان چه کارکرد امروزینی دارد. کارکرد امروزین اندیشه آقای طباطبایی این است که بتواند ما را در قالب یک دولت- ملت در نظم فعلی جهانی و در نظام سرمایهداری جهانی ادغام کند.
📌 نسخه کامل گفتگو
📍کانال مجله خردورزی:
@kheradvarzi_ir
هدایت شده از مستضعفین تیوی
9.44M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
⭕️ چه شد خودیهای جامعهی نبوی، دشمنان جامعهی علوی شدند؟!
🔹انحراف از مسیر حق و آرمان، پدیدهای دور از ذهن و غیرممکن نیست، کما اینکه در طول تاریخ نیز افراد و حتی جوامعی که از اهداف اولیه خود منحرف شدهاند را به دفعات دیدهایم.
🔸اما سؤال اساسی این است که چگونه جامعهی اسلامی ممکن است دچار انحراف در آرمانها شود؟ چه شد که جامعهای که پیامبر (ص) سالها برای آن زحمت کشیده بود، بعد از رحلت ایشان جامعه طبقه طبقه شد؟
🔹حجت الاسلام #قنبریان در برنامه علامت پاسخ میدهند که چگونه نظام طبقاتی بعد از پیامبر بازتولید شد و از انقلابی میگوید که امام علی علیه این نظام طبقاتی به راه انداخت.
🔺پ.ن: چه کنیم جامعه خودمان در نقاط مهم تصمیمگیری بر روی آرمانها محکم بایستد و مقاومت کند و به انحرافت بعد از پیامبر دچار نشود؟!
🔺فیلم کامل این قسمت را میتوانید در اینجا مشاهده کنید.
🎬@Mostazafin_TV
18.71M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎞 #ویدیو | 🔰نوع زندگی ما علی (ع) را نمی طلبد!!
🎙 علی صفایی حائری
📥 دانلود از آپارات
📍کانال مجله خردورزی:
@kheradvarzi_ir
هدایت شده از فکرت
🔲 #یادداشت | #اختصاصی
✅ بايستههای شناختی_رفتاری در مواجهه با بيحجابی
🖋سید محمد تقی موسوی کراماتی
▪️آنچه امروز در گفتوگوهای بخشی از جامعه دینی پدید آمده، عمدتاً حول این محور میگذرد؛ برخی مصرانه خواستار برخورد مقتدرانه قانونی با ناهنجاری رفتارهای بدپوششیاند. شماری نیز آن را بنابر امکان وجود پیامدهای ناخواسته اجتماعی خصوصاً ایجاد دو قطبیهای تفرقه افکن، شیوه حل آن را به فعالیتهای فرهنگی حواله میدهند.
▪️بدحجابی و بیحجابی فاقد خواستگاهی یگانه است. باری بدپوششیها، ظاهری یکسان؛ اما از عللی متفاوت برمیآیند. بنابراین فرض، در حل مسأله بدحجابی نمیتوان با شیوهای واحد به نتیجهای مطلوب دست یافت.
🖇 مطالعه یادداشت در «وبگاه فکرت»
⏰ زمان مطالعه: ۳ دقیقه
📮فکرت، رسانه اندیشه و آگاهی؛
☑️@Fekrat_Net
🔻علمنمايی در نهاد علم
▫️کاربرد علوم و رابطه علم و انسان
🔸فلاسفه و اندیشمندان علوم اجتماعی، از این روحیهای که میخواهد همه چیز را به خود منتسب کند و خود را به طور کلی بریده از گذشته تصویر کند، با عنوان سوژه مدرن یا سوبژکتیویته حاکم بر علم مدرن یاد میکنند.
🔸همین روحیه بود که اندیشمندان را به سمتی هدایت کرده بود که نه تنها نمیتوان فکر را مستقل از جامعه تصور کرد؛ بلکه واقعیت را نیز نمیتوان مستقل از اجتماع تصور کرد. ازاینرو، به این سمت حرکت کردند که واقعیت، ساختی اجتماعی دارد.
🔸این علم دوره مدرن، نه تنها برای جوامع دیگر مفید نیست، بلکه حداقل دو خطر اساسی برای آنها دارد:
🔸یک) علومانسانی و اجتماعی جهان مدرن و پسامدرن، جامعه را از علمی که برای شناسایی و ساختن خود لازم دارند بازمیدارد؛ به نحوی که با ارائه یک علمنما به جای علم، جامعه علمی و نهاد عهدهدار علم کشور را دچار ناآگاهی نهادی از وضعیت خود و کشور میسازد. همچنین احساس نیاز به علم اجتماعی واقعی و علم اجتماعی مرتبط با نظام اجتماعی خود را نیز از بین میبرد.
🔸دو) این علم انسانی و اجتماعی (علمنما)، وقتی وارد نظام علمی و اجتماعی یک کشور شود، در صورت موفقیت و در اختیار گرفتن نهاد علم آن کشور، شروع به بازتولید جامعهای میکند که از آن جامعه آمده و انسانی را میسازد که بر اساس آن ساخته شده است. از این جهت، نه تنها فایدهای که علم اجتماعی باید به یک کشور برساند، توسط این علمنما سلب میشود، بلکه مانند یک ماشین آگاهی کاذب، دائماً با نظام اجتماعی تولید چالش میکند.
📝 هادی موسوی، عضو هیئت علمی گروه فلسفه علوم انسانی پژوهشگاه حوزه و دانشگاه
📥 جهت مطالعه نسخه کامل یادداشت کلیک کنید.
📍کانال مجله خردورزی:
@kheradvarzi_ir
▪️تنهاترین پیشوا
▫️یکی از تلخترین و دشوارترین چیزهایی که ممکن است یک رهبر یا یک پیشوا یا یک صاحبروش را آزار دهد، این است که با جماعتی بهسر برد که با او همکنشی فکری ندارند و با اهداف او زندگی نمیکنند و با خط او پیش نمیروند.
▫️این همان آزمون جانکاهی است که
امام علی (ع) را میآزرد. اما بهرغم این آزمون باز از توان امام کاسته نشد و اراده ایشان سست نشد. تا واپسین دم ایستاد و تلاش کرد تا از روح بزرگ خود در این جامعه متلاشی که رو به شک و توقف برده، بدمد.
📔| امامان اهلبیت(ع)، اثر شهید سید محمدباقر صدر، ص ۳۴۱
📍کانال مجله خردورزی:
@kheradvarzi_ir
8.4M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
▪️جای خالی دانش «مطالعات معنویت»
ما با یک جای خالی در طبقهبندی علوم اسلامی مواجه هستیم و آن جای خالی علمی به نام علم معنویت یا مطالعات معنویت است.
▫️استاد حمیدرضا مظاهری سیف، در گفتگو با خردورزی
✅ بازخوانی ویژهنامه «اندیشههای معنویت مدرن» مجله خردورزی در ماه رمضان
📍کانال مجله خردورزی:
@kheradvarzi_ir
هدایت شده از برنامه تلویزیونی کلمه
7.97M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔸«السلام على فلسطين القوية والمظلومة»
🔻حضور شما در میدان دفاع واقعیِ سیاسی و مردمی از قدس موجب نیرو گرفتن و افزایش استقامت کسانی است که با جسم و جان خود از قدس و مسجدالاقصی دفاع میکنند.
و به امید خدا حرکت فلسطینی و مبارزه بزرگ فلسطینی به نتایج نهایی خود به توفیق الهی نزدیک خواهد شد.
-رهبر انقلاب
#نجوا
#روز_قدس
▫️«برنامه تلویزیونی کلمه»
🏷️@kalame_tv1