🔻بهترین دفاع، حمله است
‼️مقدمهای بر طراحی راهبرد بینالمللی برای افزایش قدرت نرم
▫️تلاش برای طراحی راهبردهای بینالمللی رسانهای به منظور تامین منافع ملی - که در ساختار سیاسی کشورها، «دیپلماسی عمومی» نام میگیرد - یکی از ستونهای اجرایی سیاست خارجی هر کشور است؛ یعنی دیپلماسی عمومی به عنوان یک فرع برای اصلِ سیاست خارجی درنظر گرفته نمیشود؛ بلکه بخش اصلی طراحی است.
▫️اهمیت دیپلماسی عمومی در نظام بینالملل کنونی تا اندازهای است که اساسا میتوان یک حکم قطعی دربارهی آن صادر کرد و از «عدم امکان موفقیت» در اجرا و پیگیری یک راهبرد سیاست خارجی که اعتنایی به دیپلماسی عمومی ندارد، سخن گفت.
▫️در حوزهی عملیات رسانهای به منظور تامین و افزایش قدرت نرم کشورمان، نیاز به یک اتاق فکر تهاجمی وجود دارد که به جای تلاش برای توجیه اقداماتی که در گذشته انجام شده، زمینه را برای تبیین اقداماتی که باید در آینده انجام شود، فراهم کند.
📝 دکتر مهدی خانعلیزاده، پژوهشگر روابط بینالملل
➕ جهت خرید شماره سوم خردورزی با ارسال رایگان، به ادمین پیام دهید:
@ErfanKhalilifar
📍مجله خردورزی:
@kheradvarzi_com
🔻اقتصاددانان به چه کار میآیند؟
‼️درمان بیماریهای اقتصادی لزوماً اقتصادی نیست
▫️بازار آزاد و بهطور کلی آزادسازی اقتصادی، ممکن است به ایجاد تعادلهای جزئی بینجامد، اما این تعادلها میتواند در شرایط ضعیف اقتصادی نیز شکل گیرد. هرچند یک اقتصاد سالم، قوی و پویا در شرایط تعادل بازار قرار دارد، اما عکس قضیه لزوماً درست نیست و تعادل بازار در شرایط ضعف ساختاری اقتصاد ملی نیز میتواند به وقوع بپیوندد.
▫️بخش قابلتوجهی از اقتصاددانان، چه در لباس دین و چه غیر آن، تدبیر و سیاست اقتصادی را فراموش کردهاند و به ایدئولوژی مبهم بازار آزاد ایمان آورده و به آن دلبستهاند. نه آزادی اقتصادی و نه دخالت اقتصادی، هیچکدام نباید و نمیتواند از ساحت «ابزار» فراتر رفته و به «ایدئولوژی» بدل شود.
▫️اقتصاددانان طرفدار بازار آزاد کمتر مورد نقد قرار میگیرند و اتفاقاً در ساخت وضعیت نهادی و حقوقی ضعیف نقش مهمی دارند. اقتصاددانانی که ظاهراً در کسوت دفاع از لیبرالیسم اقتصادی نیستند؛ اما در ایجاد، گسترش و ترویج زیرساختهای نهادی و حقوقی آن شریکاند. این اقتصاددانان، راه را برای تسهیل سازوکارهای نظام سرمایهداری و از جمله اثرگذاری از طریق اعمال تحریمها باز کردند و به آن صورت قانونی دادهاند. بهاینترتیب آنها با قانون به جنگ «قانون» رفتهاند.
📝 دکتر علی اکبر ناسخیان، نویسنده و پژوهشگر
➕ جهت خرید شماره سوم خردورزی با ارسال رایگان، به ادمین پیام دهید:
@ErfanKhalilifar
📍مجله خردورزی:
@kheradvarzi_com
مجله خردورزی
🔻سرمایهخواری رفاقتی
‼️علم اقتصاد در ایران، مُبلغِ شبه علم است
دکتر علی سعدوندی، استادیار دانشگاه ولونگونگ استرالیا در گفتوگو با خردورزی:
▫️در کشور نه خصوصیسازی مهم است و نه دولتیسازی. آنچه درحال رخدادن است، چپاول اموال است؛ سرمایهخواری رفاقتی است.یک سری افراد بر سر سفره نشستهاند و دارند باهم چپاول میکنند؛ بعد شما انتقاد دارید که چرا علم اقتصاد درست عمل نمیکند؟! علم اقتصاد برای حل دائمی تعارض منافع راهکار ارائه میدهد؛ منتها در کشور عمل نمیشود.
▫️سطح دانش و معرفت در ایران، فوقالعاده پایین و عقبمانده است؛ اساتید اقتصاد ایران از مطالبی آگاهی دارند که سیسال پیشدر دنیا مطرح بوده یا به طور عمومی، جو اقتصاد در ایران مربوط به قبل از انقلاب است. کتابهایی که در دانشکدههای اقتصاد تدریس میشود، قبل از انقلاب نوشته شدهاند. علم اقتصاد از حیث ماهوی تغییر کرده و متأسفانه جو غالب، همین علم منسوخی است که در ایران در جریان است.
▫️تجربۀ دنیا به ما نشان میدهد که شما باید قدرت خلق پول را در اختیار بخش خصوصی قرار دهید و بخش خصوصی را بهعنوان تضمین نگه دارید و دولت، نهتنها دولت، بلکه کل حاکمیت باید چهارچشمی نظارت کند و تنظیمگری را اعمال کند.
▫️از جمله افرادی که در بازار سرمایه منع شدند، کارمندان، سیاستگذاران و مدیران هستند که از معاملات منع شدند؛ درحالیکه به اسم فرزندانشان خیلی راحت معامله انجام میدهند یا اطلاعات را به افراد آشنا یا صاحب مکنت بالا، قدرت سیاسی و اقتصادی تقدیم میکنند و مرتب به اعتماد عمومی و سرمایۀ اجتماعی آسیب میزنند؛ اما هیچکس جلودار و منتقد این وضعیت نیست.
➕ جهت خرید شماره سوم خردورزی با ارسال رایگان، به ادمین پیام دهید:
@ErfanKhalilifar
📍مجله خردورزی:
@kheradvarzi_com
مجله خردورزی
🔻 آشوب در اردوگاه لیبرالیسم
‼️ توهم خودبرتربینی، نظم لیبرال را به زوال کشاند
▫️برداشت لیبرالی از «پیروزی» (فرضی) در جنگ سرد، دو اشتباه شناختی را شکل داده که بر سیاست خارجی و رویکرد کلی آن در روابط بینالملل تأثیر گذاشته است. این دو فرض مشکلساز، از یک موضع عملی نشأت میگیرند و آن، این است که بقیۀ جهان میتوانند در تصویر ایدئولوژیک لیبرالیسم غربی جای بگیرند و (هضم شوند) و دوم اینکه کشورهای دیگر نیز علاقهمند به حضور در این پازل ایدئولوژیک هستند.
▫️کاهش قدرت لیبرالیسم غربی، برای ارائۀ تصویری مثبت در خارج از کشور، نتیجۀ کاهش قدرت فرهنگی، سیاسی، اقتصادی و نظامی آن است که به رویکرد فرقهگرایانۀ ایدئولوژیک آن مربوط است که البته نه جذاب است و نه مناسب برای فرهنگها و تمدنهای مستقل.
▫️استفاده از اجبار و زور در شرایط کنونی، نشانۀ قدرت لیبرالیسم نیست؛ بلکه نشاندهندۀ ضعف ایدئولوژیک ناتوانی در تکامل و تطبیق با تغییر محیط انسانی جهانی است. آنها باید به زبالهدان تاریخ سپرده شوند، اما قبل از اینکه آسیب و ویرانی بیشتری برای بشریت ایجاد کنند؛ زیرا آنها میخواهند ناامیدانه به هژمونی در حال نابودی خود تمسک کنند.
📝 یادداشتی از دکتر گرگ سیمونز، دانشیار دانشگاه توریبا لتونی؛ ترجمهی دکتر زینب اصغریان
➕ جهت خرید شماره سوم خردورزی با ارسال رایگان، به ادمین پیام دهید:
@ErfanKhalilifar
📍مجله خردورزی:
@kheradvarzi_com
🖥 نسخه الکترونیکی شماره ۳ خردورزی، منتشر شد
هماکنون میتوانید نسخه الکترونیکی سومین شماره مجله خردورزی را از سایت پژوهان دریافت و مطالعه نمایید.
💳 قیمت: ۴۰ هزار تومان
📕 تعداد صفحات: ۲۶۰ صفحه
📎 مطالعه در سایت پژوهان (کلیک کنید)
📲 دانلود اپلیکیشن پژوهان
📍مجله خردورزی:
@kheradvarzi_com
May 11
🔻 رفاه عمومی، لازمۀ عدالت اجتماعی
‼️ راهبرد اقتصادی جمهوری اسلامی ایران از منظر رهبر معظم انقلاب
▫️رفاه مادی، به معنای ترویج روحیۀ مصرفگرایی نیست -که خود، یکی از سوغاتهای شوم فرهنگ غرب است- بلکه بدین معنی است که کشور از نظر آبادی و عمران، استخراج معادن و استفاده از منابع طبیعی، تأمین سلامت و بهداشت جامعه، رونق اقتصادی و رواج تولید و تجارت، باتکیهبر استعدادهای ذاتی نیروهای انسانی خودی، به حد قابلقبول برسد و علم، فرهنگ، تحقیق و تجربۀ همگانی شود و نشانههای فقر و عقبافتادگی رختبربندد.
▫️مخاطب رهبر انقلاب در فراخوانی به سمت «زهد و سادهزیستی»، اولاً مسئولان و کارگزاران کشور بودند و ثانیاً عموم مردم. بیشترین آسیب در کمینِ مسئولان نظام «اشرافیگری» بود و وقتی این پدیده از مسئولان به عموم مردم سرریز شد، «تجملگرایی» در میان مردم رواج یافت. به همین دلیل، طی سالیان متمادی، رهبر معظم انقلاب نسبت به احتراز از این دو آسیبِ ویرانگر، بسیار تذکر و هشدار داده است. این هشدارها، گاه مستقیم خطاب به مسئولان و گاه خطاب به عموم مردم بوده است.
▫️مطمئناً حرکت به سمت گشودن گرههای مردم و بازکردن راه به سمت یک زندگی مرفه، سالم و خوب که مردم از فراوانی و ارزانی و دیگر امکانات استفاده کنند، یک وظیفۀ اسلامی است که... قطعاً جزو آرمانهای امام عزیزمان است.
📝 علیرضا ملااحمدی، پژوهشگر انقلاب اسلامی
➕ جهت خرید شماره سوم خردورزی با ارسال رایگان، به ادمین پیام دهید:
@ErfanKhalilifar
📍مجله خردورزی:
@kheradvarzi_com
هدایت شده از مؤسسه حضرتزینب(س)
لطفا در ایتا مطلب را دنبال کنید
مشاهده در پیام رسان ایتا
🏴| شهادت مظلومانه حضرت زهرا(س) تسلیت باد
▪️ لا اله الا الله
فاطمه رفت از دنیا💔
#فاطمیه #حضرت_زهرا
#شهادت_حضرت_زهرا
#موسسه_حضرت_زینب
@hazratzainab_com