فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
☀️ کلیپ تلفظ حروف نماز
@kodak_novjavan1399
🌸شرح دعآی روز بیست و یکم ماه مبارک رمضان🌸
آیتالله مجتهدی تهرانی در شرح فراز «اللهمّ اجْعَلْ لی فیهِ الی مَرْضاتِکَ دلیلاً» میگوید: خدایا کاری کن، راهی برایم پیدا شود تا تو از من راضی شوی. باید توفیقاتی از ما سر بزند تا دلیل و راهنمایی باشد، برای اینکه خدا از ما راضی باشد.
وی میافزاید: حدیث داریم که اگر میخواهید بدانید خدا از تو راضی هست یا نه؛ به خودت نگاه کن، ببین تو از خدا راضی هستی یا گوشه دلت میگویی چرا فلانی دارد و من ندارم. اینکه گله میکنی که خدا چرا به من نداده و فلان کس داده نشان دهنده این است که از خدا راضی نیستی و خدا هم از تو رضایت ندارد.
این استاد اخلاق در ادامه اظهار میکند: شما مثل بیمار هستید و خدا مثل دکتر است. ساعت ۱۰ صبح دکتر به اتاق بیمارستان میآید و دستور غذا را به مسئول آشپزخانه میدهد. در یک اتاق گاهی ۸ بیمار میخوابند و دکتر میگوید به این بیمار چلوکباب دهید و به آن آقا غذا ندهید و به آن بیمار دیگر هم سوپ دهید. حالا آن بیماری که دکتر از غذا منعش کرده با دکتر نزاع نمیکند، چون میداند عمل جراحی خواهد شد و نباید غذا بخورد. نگاه تمام بیمارها به دکتر یکسان است و ما هم پیش خدا باید اینجور باشیم.
این استاد اخلاق ادامه میدهد: همانطور که دکتر صلاح مریض را هر چه باشد، میداند، خدای تبارک و تعالی هم هر چه صلاح ما باشد را میدهد. به یکی کمتر و به یکی بیشتر میدهد و ما نباید اعتراضی کنیم.
و در ادامه👇
@kodak_novjavan1399
آیتالله مجتهدی تهرانی تاکید میکند: اگر این روحیه را پیدا کردیم که هر چه خدا به ما دهد به همان راضی باشیم، خدا هم از ما راضی میشود؛ اما اگر در دلمان شکایت داشته باشیم که خدا به ما کم داده، به این معنی است که خدا هم از ما راضی نیست.
وی با بیان اینکه منشأ غیبت «حسد» است، میگوید: باید ریشه حسادت را بزنیم تا غیبت نکنیم. ما نوعاً گرفتار حسد و اخلاق رذیله هستیم و دچار غیبتیم، حالا در ایام رمضان نیت کنیم که اعضا و جوارحمان نیز روزه باشند تا اسیر غیبت و دیگر گناهان نشویم.
وی در ادامه میگوید: حدیث داریم که هر وقت روزه میگیرید کاری کنید تا گوشتان هم روزه باشد. غیبت و آواز حرام گوش ندهید، زبانتان غیبت نکند و زنان پوست صورت و موی خود را به نامحرم نشان ندهند. ولی متاسفانه ما روزه عام میگیریم و آخر ماه همان آدم اول ماه هستیم.
آیتالله مجتهد تهرانی میگوید: حدیث داریم کسانی که جاهلند و روزه حقیقی نمیگیرند و عبادت خالص انجام نمیدهند مثل حیوان آسیابان هستند. یعنی از صبح تا شب راه میروند؛ اما پیش نمیروند و غروب همان جایی هستند که صبح بودند.
وی درخصوص شرح فراز «وَلا تَجْعَل للشّیطان فیهِ علی سَبیلاً» میگوید: در این بخش میخوانیم که خدایا کاری کن تا شیطان در ماه رمضان و ایام بعد از آن بر من راه پیدا نکند. حال چه کار کنیم تا شیطان بر ما راه پیدا نکند؟ حدیث داریم که شیطان با ۳ طایفه کاری ندارد. آنهایی که یاد خدا میکنند، آنهایی که هنگام سحر بلند میشوند و استغفار میکنند و آنهایی که از ترس خدا هنگام سحر گریه و نابه میکنند.
آیتالله مجتهدی تهرانی در شرح فراز «واجْعَلِ الجَنّةِ لی منْزِلاً ومَقیلاً» میگوید: خدایا بهشت را منزل من قرار بده. منزل بازگشت و آسایشگاه ما را بهشت قرار بده. کسانی که شیعه علی (ع) و اهل بیت (ع) هستند، انشاءالله جهنم نمیروند. امام صادق (ع) میفرماید: «ایمانتان را با خودتان بیاورید ما شفاعتتان میکنیم. »
وی تاکید میکند: آیاتی که درباره شفاعت آمده برای کسانی است که با ایمان از دنیا میروند. آیات قرآن که در آن شفاعت نیست برای کافران و مردودیهاست. ما تجدید میشویم و یکی دو نمره کم میآوریم؛ اما چون شیعه هستیم، شفاعت اهل بیت (ع) شامل حال ما میشود.
این استاد بزرگ اخلاق در شرح فراز پایانی میگوید: در پایان دعا میخوانیم «یا قاضی حَوائِجَ الطّالِبین» یعنی ای خدایی که حوائج طالبین را برآورده میکنی، یعنی هر کسی هر کاری که دارد به سراغ تو میآید و طلب میکند و تو حاجتش را میدهی، این دعاها را در حق ما اجابت کن.
@kodak_novjavan1399
🌸باسلام خدمت روزه داران عزیز🌸
🌷موضوع امروز:« روشهای صحیح تربیت فرزندان »است🌷
🌸با سپاس از همراهی و شکیبایی شما🌸
@kodak_novjavan1399
👶👶👶👶تربیت فرزند👶👶👶👶
💠 از امام باقر (عليه السلام) روایت شده:
🔹 هنگامی که کودک به سه سالگی رسيد به او بگويند هفت مرتبه بگويد لا اله الّا الله
🔹 در چهار سالگی به او بگويند که هفت مرتبه بگويد محمد رسول الله
🔹 در پنج سالگی رويش را به قبله متوجه كنند و به او بگويند كه سر به سجده بگذارد
🔹 در پايان شش سالگی ركوع و سجده صحيح را به او بياموزند
🔹 و در هفت سالگی به طفل گفته شود: دست و رويت را بشوی و پس از آن به او گفته شود: نماز بخوان.
📙مكارم الاخلاق، ص 115
@kodak_novjavan1399
☘اصول ده گانه تربیت فرزند☘
1- کردار و عملکرد کودک را مورد تحسین قرار دهید نه خودش را
کودکان و نوجوانان نیاز دارند که به خاطر همان چیزی که هستند – صرف نظر از آنچه می توانند انجام دهند – مورد تایید و پذیرش قرار گیرند . کودک و نوجوان چه موفق بشود چه نشود بخاطر سعی و تلاشش باید تحسین و تشویق شود. اگر والدین تنها زمانی که کودکشان استعداد و شایستگی از خود نشان می دهد ، او را قبول و تأیید کنند ، آنگاه رسیدن به کمال ، برای کودک به کاری یکنواخت و کسل کننده تبدیل می شود.
2- فرایند سعی و تلاش را مورد تحسین قرار دهید نه نتیجه کارش را
وقتی فرزندان کوچک هستند ، فرایند آزمودن برای آنها حیاتی و بسیار مهم است . آنان نمی توانند به طور کامل و شایسته بنویسند ، نقاشی کنند یا ریاضیات را درک کنند . در آغاز کار ، آنچه تولید می کنند ، کمتر از فرایند یادگیری اهمیت دارد. اما ، بعد ها ، تنیجه ی کارشان هم اهمیت پیدا خواهد کرد. بنابر این اگر در آغاز ، چیزی اشتباه است یا به قدر کافی خوب نیست ، کم و بیش همان است که هست . انتقاد سازنده ، راه پیش رفتن را به کودک و نوجوان می نمایاند و تلاش هایی را که فرزند تا آن نقطه به عمل آورده ، مورد تقدیر و تحسین قرار می دهد.
3- عملکرد مشخصی را مورد تمجید و تحسین قرار دهید
با ذکر جزئیات شرح دهید کجای کاری که کودک و نوجوان انجام داده خوشحال کننده است ، به طوری که بچه ما بفهمد چه کاری را به طرز صحیح انجام نداده است و مجددا چه کار باید بکند.
4- کودک را با صراحت و بدون اما و اگر و گوشه و کنایه ، مورد تحسین قرار دهید
برای گرفتن بهترین نتیجه ، تعریف و تحسین باید رک و صریح ابراز شود ، بدون اما و اگر ، گوشه و کنایه درباره شکست های گذشته یا تضعیف کردن نتیجه . حرف هایی مثل ” خوب عمل کردی – تعجب می کنم که تنبلی نکردی ! ” یا “مشق امشبت خوب است . چرا قبلا از این کارهای خوب نمی کردی ؟” هرگونه تاثیر مثبتی را که ممکن است تعریف و تحسین داشته باشد ، خنثی و بی اثر می کند.
و در ادامه👇
@kodak_novjavan1399
5-تحسین و تعریف باید واقعی و صادقانه باشد
همانطور که در مورد بزرگسالان صدق می کند، تمجید دروغین از کودک و نوجوان ، نوعی اهانت ناخوشایند به او محسوب می شود . تحسین و تمجید دروغین ، خودآگاهی کودک را زایل می کند . اعتماد او را به پدر و مادر یا هر بزرگسال دیگر از بین می برد و ممکن است ترس از شکست را در او افزایش دهد.
6- تحسین و تمجید را به صورت خودانگیخته ابراز کنید
تعریف و تحسین را بدون فوت وقت به زبان بیاورید نه پس از تعمق و اندیشه . آن را در حضور کودک بگویید نه آنکه از او دور شوید یا از اتاق دیگری بگویید ، طوری باشد که او بتواند طرز گفتن شما را ببیند.
7- روش های فیزیکی را فراموش نکنید
تماس بدنی و حالت چهره نیز می تواند بیانگر تحسین باشد. در آغوش کشیدن ، لبخند زدن و بوسیدن ، مهم است. این کارها بیانگر محبت و قدردانی هستند ، کمتر جنبه ی قضاوت دارند و بیشتر از بیان شفاهی ، حالت خودانگیخته دارند.
8- پیشرفت های مقطعی کودک را نیز مورد تحسین و تعریف قرار دهید
پیشرفت کودک را در هر مرحله ، شایسته تعریف و تحسین بدانید . از این طریق ، کودک احساس آرامش می کند.
9- بگذارید کودک موفقیت را از آن خود بداند
نگویید فوق العاده است ،” تو قبول شدی من گفتم که از روش های من در انجام کارت استفاده کن” ، “اگر من وادارت نکرده بودم که برای درس شنا بروی ، این نشان را نمی توانستی بگیری” یا ” او در خواندن فوق العاده است ، ولی من پنج سال هر شب برایش می خواندم ” بگذارید کودک کامیابی خود را باور کند.
10- برای بی اثر کردن آسیب هر انتقاد ویرانگر چهار بار “تحسین و تشویق” لازم است
پژوهش نشان داده است که برای ترمیم آسیب هر انتقاد غیر منصفانه و سرزنش کودک ، چهار بار “تحسین و تشویق” ضروری است . این امر در مورد همه ما ، قطع نظر از سن و سالمان ، صادق است . عیب جویی شدید باعث می شود کودکان احساس کنند که بد، بی شعور و غیر قابل دوست داشتن هستند. برای حفظ خودباروری در آنان ، باید نسبت چهار به یک تحسین و تشویق به عیبجویی را در امر فرزندپروری، فراموش نکنیم.
📚برگرفته از کتاب ایجاد انگیزه در کودکان نویسنده الیزابت هارتلی برونر
@kodak_novjavan1399
1_341680470_5931447219864471489.mp3
5.48M
🔊 #كليپ_صوتی
🎙🌸آيت الله #مجتبی تهرانی (ره)
📝موضوع : نقش حیا در تربیت کودک
🔍 #درس_اخلاق 🔍 #کودک
✅ خیلی تأثیر گذار
بسیار شنیدنی حتما گوش کنید
@kodak_novjavan1399
❌بهترین روش برای برخورد با لجبازی کودکان چیست؟❌
▪️ هماهنگ بودن پدر و مادر
▪️ داشتن برنامه ریزی روزانه غذا خوردنش بازی کردنش و خوابیدنش
▪️ خواسته موجه کودک را حتما پاسخگو باشیم یعنی به او یاد بدهیم که قصد ما لجبازی کردن نیست
▪️ یه جاهایی بهش حق انتخاب بدهیم
▪️ جایگزین کردن مثلا بگیم اگه جیغ نزنی میریم و اینکارو میکنیم
▪️ جملات خبری باشه تا دستوری مثلا بگیم وقته ناهاره نگیم الان باید ناهار بخوری
▪️ گوش دادن فعالانه موثرترین روش است باید با بچه ها همدلی کنیم مثلا جیغ زد بهش بگیم چی میخوای عزیزم گرسنه ای؟ خوابت میاد؟ میخوای بازی کنیم؟
▪️ با کودکان بالای ۴ سال میتوان در مورد رفتارش صحبت کرد اول باید تذکر داد مثلا در جمع توی گوشش بگیم،در مرحله دوم تنبیه متناسب با عملش و حال و هوای کودک تنبیه کودک باید محروم کردن از چیز دلخواهش باشد.
@kodak_novjavan1399
#احکام_شرعی
⭕️ جلوگیری از عادت ماهیانه با قرص جهت روزه گرفتن
❓ سو ال: آیا زن می تواند برای روزه گرفتن تمام ایام ماه رمضان، از قرص یا آمپول جلوگیری استفاده کند تا عادت نشود؟
✅ پاسخ: 🔻🔻
اگر استفاده از آن برای او ضرر نداشته باشد، اشکال ندارد و روزه صحیح است.
🔻 #جلوگیری_از_عادت_ماهیانه
🔻 #قرص #آمپول
♦️ امام، استفتائات ج 1، س39
@kodak_novjavan1399
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
☝️#کلیپدلنشین👌
💠سخنانی برگزیده از امام علی علیه السلام
#دکتر_انوشه🎤
☆♡☆♡☆♡☆♡
💎امير المومنين عليه السلام فرموده :
#تمامخيردرسهچيزجمعشدهاست:
" #نگاه ✿ #سكوت ✿ #سخن "
🍃هرنگاهى كه پندى
در آن گرفته نشود، فراموشى است.
🍃هر سكوتى كه انديشه اى
در آن نباشد، غفلت است.
🍃هر سخنى كه ذكرى
در آن نباشد، بيهوده است.
خوشا بحال كسى كه:
نگاه او پند، سكوت او
انديشه و سخن او ذكر باشد،
بر گناهش گريسته و
مردم از شرش در امان باشند.
@kodak_novjavan1399
💎 غمگین نباشید ...
چرا که خوشبختی میتواند
از درون تلخترین روزهای زندگی شما
زاده شود
باورکن ...
در تقدیر هر انسانی معجزهای
از طرف خدا تعیین شده
که قطعاً در زندگی
در زمان مناسب نمایان خواهد شد!
یک شخص خاص ...
یک اتفاق خاص ...
یا یک موهبت خاص ...
منتظر اعجاز خدا در زندگیات باش
بدون ذره ای تردید ...
🍃
🌸🍃 @kodak_novjavan1399
49.06M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🇮🇷 فیلم سینمایی #امام_علی علیه السلام
🇮🇷 قسمت دوم
@kodak_novjavan1399
🔰 پیروی عملی از امیرالمؤمنین
🔺️ رهبر انقلاب: اگر همانقدر كه مردم دنیا به عدالت، انصاف، شجاعت و ظلم ستیزی امیرالمومنین علاقه دارند، در مقام عمل هم خود را به این خصوصیات نزدیک میكردند -ولو یک قدم- دنیا گلستان میشد.
#بهار_قرآن
@kodak_novjavan1399
#داستانک
عمر را غنیمت شمار
آورده اند که روزگاران پیشین، جوانی به سفری دریایی رفت از قضا طوفانی در گرفت و کشتی را شکست و مسافرانش را غرق کرد اما او به تخته پاره ای چسبید و خود را به خشکی رسانید و نجات یافت چون قدری رفت ناگهان به شهری رسید گروهی از امیران و وزیران را دید که سواره ایستاده اند چون او را دیدند همه پیاده شدند و خلعت پادشاهی بر او پوشانیدند و بر تخت سلطنتش نشانیدند ارکان دولت نیز کمر به خدمتش بستند و خزاین کشور را در اختیارش نهادند.
جوان با خود اندیشید که چه رازی در این کار است. چند روزی به کشور داری پرداخت شبی به فکر فرو رفت که خدای بزرگ مرا از غرق شدن نجات داده و بی هیچ سختی و رنجی به چنین مملکتی رسانیده است، اما به هر حال نباید از فرجام کار خویش غافل گردم. از این رو، مردی خردمند و دانا از میان وزیران برگزید و او را محرم اسرار خود کرد هر رازی که داشت با او در میان می گذاشت روزی در خلوت از او پرسید ای وزیر دانا احوال این مملکت و سلطنت را به من بگو که چه سری در آن نهفته است. وزیر پاسخ داد ای جوان خوشبخت راز این را از من نپرس، که اگر این راز بر تو آشکار شود، عیش و نوش بر تو تباه می گردد. پادشاه گفت من تو را دست خود می دانم و از میان همگان تو را برگزیده ام البته باید سر این مطلب را به من بگوئی تا تدبیری بیندیشم که علاج واقعه پیش از وقوع باید کرد.
چون وزیر دانست که او جوانی خردمند و هشیار است و به فرجام می اندیشد گفت: باید رازی مهم را بگویم بدان که این مردم را عادت چنان است که هر سال در روزی معین، پادشاه خود را از تخت فرود می آورند و به دریا می اندازند و روز دیگر غریبی را که از راه می رسد و از این راز آگاه نیست می آورند و بر تخت پادشاهی می نشانند چنان که تو را آوردند جوان عاقبت اندیش گفت ای وزیر کاردان اکنون که اختیار قدرت در دست ماست، چاره آن روز را باید کرد، در نظر تو چاره در چیست وزیر پاسخ داد ای شاه در آن سوی دریا جزیره ای است همیشه سبز و خرم مصلحت آن است که معماران و کارگران بفرستیم تا در آن، شهری بنا کنند و خانه های عالی و قصرهای بلند پایه بسازند و آنچه لازم باشد به آن محل بفرستیم شماری قایق و افراد شناگر را نیز آماده نگه داریم تا آن روز فرا رسد من پیش تر می روم و خدمتکاران را با قایق ها بر روی آب پراکنده می سازم تا چون تو را به دریا می اندازند، برگیرند و به آن جا برسانند و با خاطر آسوده، روزگار را به خوشی و آسایش بگذرانی.
سپس به کار مشغول شدند و در اندک زمانی آن شهر را ساختند و از کالاهای گرانبها آنچه بود پیش فرستادند روزی که مردم شهر خواستند پادشاه را به دریا اندازند، وزیر دانا شاه را آگاه ساخت و خود پیش تر رفت و در زمان مقرر قایق ها را آماده ساخت و با غواصان و شناگران ماهر به انتظار نشست، چون مردم بر سر پادشاه ریختند و او را از شهر بیرون بردند و در دریا انداختند آنان از سوی دیگر وی را گرفتند و در قایق نشاندند و به شهری رسانیدند که پیش تر ساخته بود، پادشاه و وزیر به شهر رسیدند در حالی که همه چیز در آن جا آماده بود.
واین حکایت زندگی ماست....
خداوند در سوره مبارکه العنكبوت آیه ۶۴میفرماید؛
🌼وَما هٰذِهِ الحَياةُ الدُّنيا إِلّا لَهوٌ وَلَعِبٌ ۚ وَإِنَّ الدّارَ الآخِرَةَ لَهِيَ الحَيَوانُ ۚ لَو كانوا يَعلَمونَ﴿۶۴﴾
☘این زندگی دنیا چیزی جز سرگرمی و بازی نیست؛ و زندگی واقعی سرای آخرت است، اگر میدانستند!
روزی دنیا برای انسان سپری میشود... بسیار کوتاه و زودگذر...
بنگر برای سرای ابدیت چه فرستاده ای...؟!!!
تا فرصت هست غنیمت شمار👌
📚عجب حکایتی
✍سید ابوالحسن حسینی
🍃
🦋🍃 @kodak_novjavan1399
با سنگ هر گناه پرم را شکسته ام.mp3
6.91M
🌙 #ماه_رمضان
🍃با سنگ هرگناه پرم را شکستهام
🍃آه ایخداخودمکمرم را شکستهام
🎤حاج #مهدی_رسولی
⏯ #مناجات
✦ @kodak_novjavan1399
🕊✨📿💎📿✨🕊
🌙 #ماه_مبارک_رمضان
✨ #نماز_شب_بیست_دوم
💫التماس دعای فرج (صلوات)💫
✾✨•🖤•✾•🖤•✨✾
@kodak_novjavan1399