🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃
۶. باقیماندهی غذا را نگه دارید.
🌹❄️
مسئلهی مواد غذایی باقیمانده فقط مختص زمان برگزاری جشنها و مهمانیها نیست.
بسیاری از وعدههای غذایی ما کامل مصرف نمیشوند و هرچند سعی میکنیم باقیماندهی غذا را نگهداری کنیم، اغلب فراموش میکنیم آنها را مصرف کنیم و زمانی متوجه میشویم که دیگر قابل مصرف نیستند.
🌹❄️
قراردادن باقیماندهی مواد غذایی در ظروف شیشهای شفاف به شما کمک میکند که وجود آنها را فراموش نکنید.
🌹❄️
اگر هر روز و برای هر وعده غذا درست میکنید تعیین یک روز برای مصرف هرآنچه در یخچال انباشته شده است روش مناسبی برای اجتناب از دورریختن غذاست. بهعلاوه این کار موجب صرفهجویی در هزینه و زمان شما نیز میشود.
🍃🌺🍃🌺🍃🌺🍃
هدایت شده از کنفرانسهای مفید
🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸
۷. پوست میوهها را هم مصرف کنید.
🌹❄️
بیشتر افراد پوست میوه، سبزیجات و ... را جدا میکنند و دور میریزند. تأسفبار است چراکه بخش زیادی از مواد مغذی این خوراکیها در بخش خارجی آنها قرار دارد.
🌹❄️
برای مثال پوست سیب داری مقدار زیادی فیبر، ویتامین، مواد معدنی و آنتیاکسیدانهاست. همچنین دانشمندان در پوستهی سیب موادی با نام تریترپنوئیدها یافتهاند که بهعنوان آنتیاکسیدانهای قوی در بدن عمل میکنند و قابلیت مقابله با سرطان دارند.
🌹❄️
این فواید تنها به پوست سیب محدود نیستند؛ پوست سیبزمینی، هویج، خیار، انبه، کیوی و بادمجان نیز قابل خوردن و مغذی هستند (البته وجود مواد شیمیایی در نمونههای صنعتی و موارد منع مصرف را نیز باید در نظر گرفت).
🌹❄️
مصرف پوستهی مواد نهتنها مفید بلکه خوشمزه هم هست و موجب صرفهجویی در هزینهها و کاهش هدررفتن غذا میشود.
🍃🌺🍃🌺🍃🌺🍃🌺
هدایت شده از کنفرانسهای مفید
🌸🍃🌸🍃🌸🍃
۸. زرده تخممرغ را دور نریزید.
🌹❄️
هرچند افراد بسیاری رژیم کمچربی را کنار گذاشتهاند اما بسیاری از افراد همچنان هنگام مصرف تخممرغ از زرده آن صرفنظر میکنند که اغلب به دلیل نگرانی از نقش آن در افزایش سطح کلسترول خون است.
🌹❄️
بااینحال بررسیها نشان داده است که برای بیشتر افراد، مصرف کلسترول مطابق برنامهی غذایی تأثیر نامحسوسی بر میزان کلسترول خون دارد. درواقع کبد شما بخش عمدهی کلسترول بدن را تولید و دائما سطح آن را در خون تنظیم میکند. اگر کلسترول بیشتری مصرف کنید، کبد کلسترول کمتری تولید میکند. همچنین بررسیها نشان داده است که اکثر افراد حتی با کلسترول بالا میتوانند بدون خطر از یک تخم مرغ کامل بهره ببرند.
🌹❄️
زرده تخممرغ حاوی مقادیر بالایی پروتئین، ویتامین A، آهن، سلنیوم و ویتامین B است. اگر این بخش از تخممرغ را به دلیل مزه آن مصرف نمیکنید، میتوانید آنها را به دیگر مواد غذایی اضافه کنید تا عطر و طعم آن پوشیده شود. همچنین میتوانید از زرده تخممرغ برای تهیهی ماسک مرطوبکنندهی مو استفاده کنید.
🍃🌺🍃🌺🍃🌺🍃
🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃
۹. دانهی میوهها را بهعنوان بذر نگهداری کنید.
🌹❄️
بخش وسیعی از ۰٫۶ میلیارد کیلوگرم کدوتنبلی که در سال در ایالات متحده تولید میشود، به هدر میرود. هرچند حکاکی روی این کدوها در جشن هالوین مرسوم است اما روشهایی برای جلوگیری از هدررفتن آن وجود دارد. در کنار مغز خوشمزهی این محصول، بذر آن نیز لذیذ و مقوی است. منیزیم و مواد معدنی مفیدی برای سلامت قلب و خون در این محصول وجود دارد که به بهبود میزان قند خون و فشار خون کمک میکند.
🌹❄️
برای نگهداری از بذر کدوتنبل آنها را بشویید و خشک کنید. سپس با کمی روغن زیتون و نمک تفت بدهید. از دانههای بلوط نیز میتوان با همین روش استفاده کرد.
🍃🌺🍃🌺🍃🌺🍃
🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃
۱۰. مواد غذایی را مخلوط کنید.
🌹❄️
مخلوط کردن مواد غذایی مغذی ترکیب لذیذی را بهوجود میآورد و از هدررفتن غذا جلوگیری میکند.
🌹❄️
شاید ساقه، ریشه و پوست محصولات کشاورزی از نظر ظاهر چندان اشتهاآور نباشند نباشند، اما افزودن آنها به یک اسموتی (مخلوط میوه) روشی برای بهرهبردن از منافع سرشار آنهاست.
🌹❄️
ساقهی سبزیهایی مانند کلم و گوجهفرنگی که مملو از فیبر و مواد مفید هستند، تکههای چغندر، توتفرنگی و هویج، چاشنی فوقالعادهای بهنظر میرسند. پوست میوه و سبزیجات، گیاهان پلاسیده، موزهای بسیار رسیده، ساقههای شکستهی بروکلی و خیلی موارد دیگر را میتوان بهنحوی به جریان مصرف و استفاده بازگرداند.
🍃🌺🍃🌺🍃🌺🍃
هدایت شده از کنفرانسهای مفید
🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃
۱۱. از مواد باقیماندهی آشپزیتان غذای دیگری درست کنید.
🌹❄️
آمادهسازی غذا برای مصرف در آینده روش مناسبی برای استفاده از مازاد مواد غذایی است. سر، ساقهها، پوست و هر بخش باقیماندهی مواد غذایی را با کمی روغن زیتون یا کره مخلوط و سپس آب را به آن اضافه کنید و از ترکیب معطری که بهوجود میآید لذت ببرید.
🌹❄️
این روش تنها به سبزیجات محدود نمیشود. بهجای اینکه باقیماندهی مرغ یا استخوانهای گوشت شام دیشب خود را دور بریزید، میتوانید آنها را با سبزیها، گیاهان و آب بجوشانید و یک آبگوشت خانگی تهیه کنید که در فروشگاههای مواد غذایی نیز یافت نمیشود.
🍃🌺🍃🌺🍃🌺🍃
هدایت شده از کنفرانسهای مفید
🍃🌸🍃🌸🍃🌸
۱۲. آب را با سبزی و میوه طعمدار کنید.
🌹❄️
خوشبختانه میتوان به آب عطروطعم داد و از این طریق همزمان از هدردادن غذا اجتناب کرد. بسیاری افراد بهاندازهی کافی آب مصرف نمیکنند. یک راه آسان برای دریافت آب بیشتر این است که آن را خوشمزه کنید! میتوانید پوست مرکبات، سیب و خیار را به آب اضافه و آن را طعمدار کنید.
🌹❄️
گیاهان وحشی و توتها نیز گزینهی مناسبی برای افزودن به بطری آب است. پس از اتمام آب، مجددا میوه و گیاهان باقیمانده را به یک ترکیب شیرین اضافه کنید تا هدررفتن اینگونه مواد غذایی به صفر برسد.
🍃🌺🍃🌺🍃🌺🍃
🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃
۱۳. اندازهی وعدههای خود را اصلاح کنید.
🌹❄️
پرخوری معضل بیشتر افراد است. حتما وعدههای غذایی را در اندازهی معقول و مناسب میل کنید. این کار علاوه بر کمک به کاهش وزن، موجب کاهش اسراف هم میشود.
🌹❄️
ممکن است چندان نسبت به این مسئله حساس نباشید اما بدانید که هدررفتن غذا تأثیر عمدهای بر محیطزیستی که در آن زندگی میکنیم، دارد. آگاهی نسبت به اینکه چقدر گرسنه هستید و به چه مقدار غذا نیاز دارید به شما کمک میکند در هر وعده اندازهی غذای خود را تنظیم کنید. این کار تأثیر بسزایی در کاهش هدررفتن مواد غذایی دارد.
🍃🌺🍃🌺🍃🌺🍃
🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃
۱۴. از یخچال خود بهینه استفاده کنید.
🌹❄️
منجمدکردن یکی از بهترین روشهای نگهداری و حفظ مواد غذایی است و انواع بسیاری از خوراکیها را میتوان به این روش نگهداری کرد.
🌹❄️
برای مثال میتوان سبزیهایی را که برای استفاده در سالادها کمی نرم هستند، در فریزر قرار داد و در پخت موادغذایی دیگر بهکار برد.
🌹❄️
مازاد خوراکیهای گیاهی را میتوان با روغن زیتون و سیر خردشده ترکیب کرد، سپس آنها را در مکعبهای یخ قرارداد و بهعنوان چاشنی و افزودنی در دیگر غذاها استفاده کرد. همچنین میتوانید باقیماندهی وعدههای غذایی را نیز منجمد کنید. با این کار همیشه یک وعده غذایی سالم و خانگی در دسترس دارید .
🍃🌺🍃🌺🍃🌺🍃🍃
🍃🌸🍃🌸🍃
۱۵. از زمان انقضای مواد غذایی آگاه باشید.
🌹❄️
تاریخ تولید و تاریخ انقضا از مهمترین اطلاعاتی است که شرکتها روی بستهبندی مواد غذایی چاپ میکنند تا مصرفکننده از زمان احتمالی فاسدشدن محصول آگاه شود. البته در بسیاری از کشورها، دولت این تاریخها را تنظیم نمیکند؛ درواقع تعیین این تاریخ بر عهدهی شرکت تولیدکنندهی مواد غذایی است که تاریخی را برای ضمانت سلامت محصول مشخص میکنند.
🌹❄️
در حقیقت قسمت بزرگی از مواد غذایی، حتی پس از تاریخ انقضای خود، همچنان قابلمصرفند. درواقع گاهی تاریخ «فروش تا زمانِ» به خردهفروشان ابلاغ میشود تا مشخص شود محصول تا چه تاریخی باید به فروش برسد یا از قفسهی فروش حذف شود. در بعضی کشورها نیز «بهترین زمان مصرف تا تاریخِ» برای تعیین بهترین بازهی زمانی خرید و مصرف، بر روی محصولات چاپ میشود که هیچیک از این دو به معنای غیرقابل مصرف بودن ماده غذایی نیست.
🌹❄️
درحالیکه بسیاری از این برچسبها مبهم هستند، اصطلاح «استفاده تا زمانِ تاریخ انقضا» بدین معنی است که ممکن است پس از گذشت تاریخ مذکور از کیفیت ماده غذایی کاسته شود. هماکنون جنبشهای اجتماعی برای ایجاد شفافیت بیشتر برای مصرفکنندگان در مورد تاریخهای تولید و انقضای محصولات به حرکت درآمده است.
🌹❄️
بااینحال بهتر است همچنان نسبت به تاریخ انقضا و دیگر تاریخهای ثبتشده دقت کنید و اگر از زمان انقضای محصولی گذشته است حتی برای صرفهجویی، خطری برای خود و خانوادهتان نسازید.
🍃🌺🍃🌺🍃🌺