🔰آیت الله شاهچراغی:
وجود حوزه خواهران برای استان بلکه برای جمهوری اسلامی یک امتیاز و آبرو است
💠 به گزارش پایگاه خبری و رسانه ای حوزه های علمیه خواهران، همزمان با هفته دفاع مقدس و هفته وحدت حجت الاسلام والمسلمین مهدی نجم مدیر حوزه علمیه خواهران استان و کادر مدیریت با آیت الله شاهچراغی در محل دفتر ایشان دیدار کردند.
🔸نماینده مردم در مجلس خبرگان رهبری ضمن تبریک هفته دفاع مقدس و هفته وحدت بیان کرد: در خصوص اینکه اسلام چیست؟ و مسلمان کیست؟ هر کس اسلام را طوری تعریف کردهاند، امام علی علیه السلام در این رابطه می فرمایند:" اسلام تسلیم است." وقتی در برابر خدا، رسول و ائمه معصومین تسلیم باشیم این اسلام می شود.
شیخ محمد کاشف الغطاء در مورد اسلام می گوید:" اسلام دو کلمه است: کلمه التوحید و توحید الکلمه.
توحید، کلمه اول و پایه اسلام است، اصل اسلام توحید است و توحید کلمه، وحدت، یگانگی و با هم بودن است؛ اگر وحدت داشته باشیم و اختلاف را کنار بگذاریم، دشمن هم کاری نمی تواند انجام دهد. این مکتب اسلام و مکتب ائمه اطهار است.
🔸آیت الله شاهچراغی در مورد تعریف مسلمان گفت: مسلمان کسی است که مردم از دست و زبان او در امان باشند. زبان مسلمان باید سالم باشد و کلید داشته و مالک آن باشد. یک طلبه و روحانی باید پاک باشد و هم در دنیا و هم در اخرت اجر کارهای خود را خواهد دید.
🔸 وی در ادامه به توصیه طلاب خواهر پرداخت و گفت: الحمدالله طلاب خواهر خیلی زود سخنران می شوند و این خیلی خوب است، چرا که تبلیغ و منبر در جامعه بسیار مؤثر است. طلاب چه خواهر و برادر باید شب ها مطالعه و روز ها پای درس استاد راس ساعت حاضر باشند و به صورت جدی درس بخوانند.
🔸وی در پایان افزود: وجود حوزه خواهران برای استان بلکه برای جمهوری اسلامی یک امتیاز و آبرو است. به طلبه ها توصیه می کنم که اخلاص برای خدا داشته باشند. ولایت پذیر باشند و جدیت در تحصیل داشته باشند. و اگر طلبه وظیفه اش کسب فضایل اخلاقی و دینی (تقوا واخلاص وولایت پذیری )باشد این طریق میانه و جاده و شاهراه است وحدت را مهم بدانید، اسلام دین وحدت است بویژه در کشور عزیز مان ایران.
#دیدار_صمیمی
#آیت_الله_شاهچراغی
🌸 کانال رسمی حوزه علمیه خواهران استان سمنان
🆔@mhw_semnan
💠 #حدیث روز 💠
💎عامل قطع رابطه
🔻امام هادى عليه السلام:
اَلْمِراءُ يُفْسِدُ الصَّداقَةَ الْقَديمةَ وَ يُحِلُّ الْعُقْدَةَ الْوَ ثيقَةَ وَ اَقَلُّ مافيهِ اَنْتَـكونَ فيهِ الْمُغالَبَةُ وَ الْمُغالَبَةُ أمتَنُ اَسْبابِ الْقَطيعَةِ
❇️ بگومگو، دوستى طولانى را از بين میبَرد و رابطه محكم را به جدايى میكشاند و كمترين اثر بگومگو اين است كه هر كدام از دو طرف، مىخواهد بر ديگرى پيروز شود و همين در پىِ پيروزى بودن، مهمترين عامل قطع رابطه است.
📚 نزهة الناظر، ص ۱۳۹، ح ۱۱
•┈┈••✾••┈┈•
🌸 کانال رسمی حوزه علمیه خواهران استان سمنان
🆔@mhw_semnan
🔻نماینده معزز ولی فقیه در استان:
تاثیر گذاری اساتید بر طلاب غیر قابل انکار است
💠 به گزارش پایگاه خبری و رسانه ای حوزه های علمیه خواهران، همزمان با هفته دفاع مقدس و میلاد با سعادت نبی مکرم اسلام (ص) حجت الاسلام والمسلمین مهدی نجم مدیر حوزه علمیه خواهران استان و کادر مدیریت با نماینده معزز ولی فقیه در استان حجتالاسلام والمسلمین مطیعی در محل دفتر ایشان دیدار کردند.
🔸در این دیدار مدیر حوزه علمیه خواهران استان حجت الاسلامو المسلمین نجم هدف از این دیدار را تجدید میثاق با آرمان های شهدا و امام شهدا و از حجتالاسلام والمسلمین مطیعی به عنوان یادگار دفاع مقدس، جانباز، شهید زنده و برادر شهید یاد کرد و میلاد با سعادت نبی مکرم اسلام(ص) را تبریک و تهنیت گفت؛ و به برنامه های آتی حوزه علمیه خواهران استان اشاره نمود.
🔸در ادامه این دیدار هر یک از معاونین تخصصی مدیریت استان ضمن ارائه گزارشی به بیان اقدامات و فعالیت های حوزه علمیه خواهران استان در حیطه های آموزشی، پژوهشی و فرهنگی و تبلیغی پرداختند.
🔸 در پایان این دیدار حجت الاسلام و المسلمین مطیعی به بیان چند توصیه پرداخت: پسندیده است شما طلاب خواهر در درکنار کار اجرایی، فعالیت علمی، پژوهشی و فرهنگی نیز داشته باشید. بحث جهاد تبیین که مورد تاکید مقام معظم رهبری است، از وظایف اصلی حوزههای علمیه و طلاب است.
بحث تهذیب باید از اولویت بیشتری نسبت به مسائل علمی و پژوهشی در حوزههای علمیه برخوردار باشد و این امر از طریق اساتید حوزه که نقش تاثیر گذاری بیشتری دارند، قابل اجرا خواهد بود. برکات و تاثیر گذاری حوزه های علمیه خواهران در کشور به ویژه اساتید حوزه بسیار حائز اهمیت است و دامنه وسیعی در جامعه خواهد داشت.
#دیدار
🌸 کانال رسمی حوزه علمیه خواهران استان سمنان
🆔@mhw_semnan
🔹استاد و پژوهشگر حوزه: در گفتمان جاهلی، مرد، محور همه امور است و زن موجودی طفیلی و صرفاً نقشی کارکردی و ابزاری دارد / در گفتمان نبوی بر ارزش ذاتی زن، قدسیت و حریم او تاکید می شود.
🔻استاد و پژوهشگر حوزه در نشست علمی به مناسبت میلاد با سعادت پیامبر اعظم صل الله علیه و آله و سلم مطرح کرد: در بررسی سیر تاریخی دو گفتمان جاهلی و گفتمان نبوی درباره زنان، مشخص می شود که جایگاه زن از موجودی طفیلی و ابزاری به موجودی تعیین کننده، دارای ارزش ذاتی، مقدس و محترم تبدیل می شود.
● به گزارش روابط عمومی مدرسه علمیه فاطمیه گرمسار، خانم لیلا محسنیان استاد و پژوهشگر حوزه در نشست علمی با موضوع «بررسی گفتمان جاهلیت و گفتمان نبوی درباره حیات فردی و اجتماعی زنان» که به مناسبت میلاد با سعادت حضرت محمد مصطفی (ص)، خاتم النبیین در مدرسه علمیه فاطمیه گرمسار برگزار شد به مقایسه و تقابل دو گفتمان نبوی و گفتمان جاهلیت در مورد جایگاه و منزلت زن پرداخت و ضمن تحلیل محورهای اصلی این دو گفتمان، به شواهد تاریخی در این خصوص اشاره نمود.
● محسنیان ضمن بیان چالش موجود در مورد زنان و نیاز به گفتمانی قوی برخواسته از اصول اسلامی، مسئله اصلی این نشست را دستیابی به این گفتمان دانست و گفت: قصد ما یافتن پاسخ به این مسئله است که با تکیه بر منطق گفتمان، رسول اکرم (ص) چه گزاره هایی در حوزه زنان مطرح نمودند که بر گفتمان جاهلیت غلبه کرد و منجر به بهبود وضعیت فرهنگی و اجتماعی زنان شد؟
● وی در خصوص هویت یک گفتمان و اهمیت رویکرد گفتمانی به مسائل افزود: گفتمان یک هویت رابطه ای و پیوندی دارد و به مثابه یک کل معنادار است، در یک گفتمان از طریق رابطهای که میان عناصر گوناگون با گزاره یا گزاره های محوری (دال مرکزی) برقرار می شود، یک نظم فکری حاصل می شود که منجر به یک نظم فرهنگی و به تبع نظم اجتماعی می گردد.
● استاد و پژوهشگر حوزه سپس در مورد گزاره های اصلی گفتمان جاهلیت بیان داشت: در بررسی تاریخی ناظر به جامعه شناسی شبه جزیره عربستان پیش از ظهور اسلام، گفتمان جاهلیت غلبه پر رنگی داشت که اصول و ارکان آن: قبیله، بت و پدران بود. همه چیز در خدمت مجد و افتخار قبیله و هویت افراد مضمحل در قبیله بود. بت ها نظم اجتماعی مبتنی بر قبیله گرایی را تقویت می کردند. مرجعیت گفتمان جاهلی، آباء و اجدادشان بود و تنها سنت های اجدادی شان را معتبر می دانستند.
● وی در خصوص جایگاه زن در گفتمان جاهلی افزود: وضعیت زنان یکی از نقاط چالش برانگیز این گفتمان است؛ زن نزد اعراب جاهلی طفیلی وجود مرد و نقشی صرفاً کارکردی داشت. کارکردهایی نظیر؛ جنسی، توالد، رقاصی، چوپانی، خانه داری و رسیدگی به اموری که در شأن مردان نبود و زنان به دو گروه کنیز و آزاد تقسیم می شدند که تعداد کنیزان بسیار بیشتر از زنان آزاد بود و کنیزان نیز به سه رتبه کنیزان روسپی، کنیزان خدمتکار و کنیزان گله بان و چوپان تقسیم می شدند.
● محسنیان جایگاه ازدواج را یکی دیگر از محورهای اصلی تفاوت این دو گفتمان دانست و بیان داشت: نگاه عرب جاهلی به ازدواج، صرفاً وسیله ای برای تلذذ و بهره وری جنسی مردان بود که وقتی به اقسام نکاح های مرسوم در آن زمان از جمله؛ نکاح الرهط (دست جمعی) نکاح البدل ( معاوضه همسران)، نکاح الجمع، نکاح الشغار، نکاح المقت و ازدواج های میراثی، نظر کنیم این امر به وضوح مشخص است. در حالی که در گفتمان نبوی ازدواج وسیله ای برای ارتقاء معنوی انسان و کامل کردن دین است و هیچ بنیانی نزد خدا محبوب تر از ازدواج نیست.
●استاد و پژوهشگر حوزه یکی دیگر از گزاره های اصلی و محل اختلاف این دو گفتمان را که منجر بر تغییر وضعیت زنان می شود، نوع نگاه به خانواده و جایگاه اجتماعی زن دانست و بیان داشت: در گفتمان جاهلی که قبیله واحد اصلی است، خانواده بسیار کم اثر است و ما با گونه ای «فراخانواده گرایی» مواجه هستیم. زنان در خانواده وقتی ارزش پیدا می کردند که پسری به دنیا آورند و جایگاه دختر، ننگ آور و نفرین شده بود. درحالی که درگفتمان نبوی، نشانه خوش قدمی و بهترین فرزندان دختران وخانواده تشخص یافته ترین واحد اجتماعی است که محوریت زن در آن بر مبنای قاعده قرآنی «لتسکنو الیها» تعریف می شود و در کنار محوریت حجاب و مفهوم سازی نامحرم، نقش اجتماعی زن را تقویت می کند.
● وی پس از تحلیل داده های تاریخی این دو گفتمان نتیجه گرفت: در گفتمان نبوی در وهله اول، گرانیگاه نظم گفتمانی جاهلیت از قبیله گرایی به خدا محوری و توحید تغییر یافت و معیار ارزشمندی انسان ها فراتر از هرچیزی از جمله جنسیت، «تقوا» قرار گرفت و علاوه بر زنان، افراد انسانی نیز منزلتی دوباره یافتند و بدین ترتیب حیات فردی و اجتماعی زنان در ربط با خدا و ارزشمندی ذاتی شان، در زیست جهان مسلمین معنایی متفاوت یافت و نظام سازی جدیدی در خصوص حقوق زنان شکل گرفت.
#نشست_علمی
#مدرسه_علمیه_فاطمیه_گرمسار
🆔@mhw_semnan
💠در حاشیه اجلاسیه شهدای سرخه برگزار شد:
یادواره زنان ایثارگر شهرستان سرخه
✅یادواره زنان ایثارگر شهرستان سرخه با حضور جمعی از بانوان شهرستان در گلزار شهدای سرخه برگزار شد.
🔹در ابتدای مراسم سرهنگ محمدمهدی ادهم فرمانده محترم سپاه ناحیه سرخه ضمن عرض احترام و گرامیداشت مقام شامخ زنان مخصوصاً مادران و همسران شهدا بیان کرد: آرامش امروز را مدیون مادران شهید پرور و مجاهد پرور هستیم.
🔹ادهم ادامه داد: مقام معظم رهبری فرمودند:《 اگر در جنگی که هشت سال بر ما تحمیل شد، زنان ما ، بانو جوان کشور ما ،در میدان جنگ، در عرصههای عظیم ملی حضور نمیداشتند، ما در این آزمایش دشوار و پر محنت پیروز نمیشدیم. زنها ما را پیروز کردند .》
در طول تاریخ کشور ما همیشه همینگونه بودهاست. زنان ما در جبهه های مختلف زینب گونه ، نهضت عاشورایی به پا کردهاند . آنها در کنار نقش مهم مادری افتخارات بزرگی را ایجاد کردهاند . مهمترین آنها تربیت و انسانسازی است.
🔹سرهنگ ادهم گفت: مادران ما توانستهاند فرزندانی همچون شهدای گلگونکفن ،تقدیم این انقلاب و اسلام کنند. مادران شهدا و همسران شهدا جگر گوشههای خود را به میدانهای حق علیه باطل فرستادند تا اینکه بتوانند امام را از خود راضی نگه دارند.
🔹در ادامه مراسم چند تن از مادران وهمسران شهدا خاطرات و خصوصیات شهدای خود را بیان کردند و همچنین زنان ایثارگر و پشتیبان جبههها از فعالیت های که در پشت جبهه ها در طول هشت سال دفاع مقدس انجام داده اند،سخن گفتند.
▪️در پایان مراسم از زنان ایثارگر شهرستان سرخه تقدیر به عمل آمد .
#مدرسه_علمیه_خواهران_نجمیه_سرخه
#پایگاه_بسیج_طلاب_نجمیه
🌸 کانال رسمی حوزه علمیه خواهران استان سمنان
🆔@mhw_semnan
#خبر_مرکز
#خبر_استان
🔻 هویتبخشی به مبلغان از مهمترین وظایف رؤسای حوزههای علمیه است
🔹 آیتالله مقتدایی، رئیس شورای سیاستگذاری حوزههای علمیه خواهران در اجلاس مدیران استانی حوزههای علمیه خواهران کشور گفت: مواردی از جمله هویتبخشی به مبلغان، ایجاد بسترهای تبلیغی برای خواهران و ایجاد بانک اطلاعاتی مبلغان از جمله وظایفی است که رؤسای حوزههای علمیه خواهران به دوش دارند.
متن کامل:
https://news.whc.ir/news/130949
#حوزه_های_علمیه_خواهران
#اصفهان
🌸کانال رسمی حوزههای علمیه خواهران
🆔 @kowsarnews
🌐 news.whc.ir
✍ امام رضا علیهالسلام:
🔻 كار شايسته و كوشش در پرستش و عبادت را تنها به اعتماد و پشتگرمىِ محبّت آل محمّد صلیالله عليه و آله رها نكنيد.
📚فقهالرضا عليهالسلام، ص۳۳۹
#حدیث_روز
🌸 کانال رسمی حوزه علمیه خواهران استان سمنان
🆔@mhw_semnan