♦️داستانک یا داستان مینیمال چیست؟
#قسمت ۹
🌀انواع داستان مینیمال؛
🔺ویژگیهای داستان مینیمال
۲.طرح ساده و بدون پیچیدگی
👈🏻پیرنگ یا طرح یکی از عناصر مهم داستانهای معاصر بهشمار میرود. ساختمان همهی طرحها از سه بخش آغاز، میانه و پایان تشکیل میشود. هر طرح معمولن با واقعهای شروع میشود. این واقعه در میانه بسط و گسترش مییابد و سرانجام در پایان به اوج خود میرسد.
🔻یکی از تفاوتهای مهم سه گونهی داستانی (رمان، داستان کوتاه، داستان کوتاه کوتاه)، میزان پیچیدگی پیرنگ آنهاست. طرح رمان معمولاً پیچیدهتر است و در آن عناصری همچون واقعه، کشمکش، گرهافکنی، تعلیق، نقطه اوج، گرهگشایی و... به شکل جدی وجود دارد که گاه بعضی از آنها بارها تکرار میشوند. در داستان کوتاه نیز این عناصر کموبیش وجود دارند، اما کاربرد آنها به اندازهی رمان فراوان نیست، اما طرح در داستانهای کوتاه کوتاه (مینیمال) بسیار ساده است؛ زیرا اینگونه داستانها آغاز و پایانی نزدیک به هم دارند و در آنها همهی عناصر طرح، امکان حضور نمییابند؛ گاهی اول و گاهی آخر داستان حذف میشود؛ گاه تعلیقی شکل نمیگیرد و یا کشمکشی میان شخصیتها رخ نمیدهد. اگر پیچشی در آنها وجود داشته باشد، معمولاً در پایان داستان دیده میشود. پایان اینگونه داستانها نیز معمولاً بهصورت باز است تا خواننده با توجه به ذهنیت خود در تکمیل آن مشارکت داشته باشد.
✍🏻میترا جاجرمی
#آموزشی
#مینیمال_نویسی
┅❀💠🇮🇷💠❀┅┅┄
📒 @ktbsefid
بازرسین
❌ واژه بازرس فارسی است و جمع بستن آن با «ین» علامت جمع عربی در حالت نصب و جر غلط است.
✅ به جای آن باید گفت: بازرسان
غلط ننویسیم | ابوالحسن نجفی
❀💠🇮🇷💠❀┅┅┄
📒 @ktbsefid
#تمرین ۴۴
#ارسالی_مخاطب
🤩سپاس فراوان از شما که تمرینها را انجام میدهید و برای ما هم میفرستید؛ ان شاءالله موفق باشید و قلمتان پربرکت باشد.👏🏻👏🏻
┅❀💠🇮🇷💠❀┅┅┄
📒 @ktbsefid
#نوشتن
عیبی ندارد، بگذار جاری شود هر آنچه از ذهن گذر میکند. نوشتن همین است. گاهی چنان بیملاحظه و بیپروا؛ گاهی چنان عمیق و بیانتها.
گاهی هم سرهم کردن هر آنچه در لحظه دیده یا شنیده میشود. همین است نوشتن.
نوشتن عمیق شدن در کلماتی است که بارها در جاهای مختلف دیدیم، اما خودمان جور دیگری از آن استفاده کردیم.
نوشتن یعنی قبول مسئولیت واژگانی بیسرپرست؛ اینکه چطور و در کجا آنها را قرار میدهیم تا خودی نشان دهند. ما مادر واژگانی هستیم که در تلاطم این روزگار آواره شدهاند. سرپرستیشان را قبول میکنیم و به آنها ابهت میبخشیم و احترام میگذاریم مبادا فراموش کنند که هر کدام برای خود جایگاهی ویژه دارند. درست شبیه ما آدمها!
شاید وقتهایی دلمان خواسته جای کس دیگری بودیم. حتماً واژگان هم گاهی دلشان خواسته جای آن دیگری باشند. مثلاً امید و آرامش و خوشبختی و سلامتی و موفقیت و از این دست واژگان همیشه به خود میبالند که این چنین مثبت و شادیبخش هستند. اما خیلی از آنها به منفی بودن عادت کردهاند، مانند غم و بدبختی و فقر و آوارگی و …، شاید هیچوقت دلشان نمیخواست این چنین مفهوم بدی را به جانمان بریزند.
✍🏻زهرا صلحدار
┅❀💠🇮🇷💠❀┅┅┄
📒 @ktbsefid
پیپِنابودگر .pdf
3.51M
#نقد_داستان
سلام و نور
🔹داستان ترسناک شما را خواندم. آفرین! با اینکه اهل خواندن قصههای ژانر وحشت نیستم، ولی با اشتیاق داستان شما را دنبال کردم.
🔹تصاویر خوبی داشتید. البته به نظرم میشود با بازخوانی و ویرایش، ایرادات جزئی بعضی تصاویر را اصلاح کرد.
🔹قلابی که در ابتدای قصه به ذهن مخاطب انداختی ، کاملا موفقیتآمیز بود؛ شروع خوبی داشتید!
🔹رد پژوهش در داستانتان پیداست.
نکته ای که به نظر میرسد این است که:
🔸داستانتان قابلیت تبدیل به داستان بلند را دارد. مثلا از گذشتهی آن روح بنویسید. و علت خشمش از مردم شهر و...
✅موفق باشید.
❀💠🇮🇷💠❀┅┅┄
📒 @ktbsefid
#تمرین ۴۵
#ارسالی_مخاطب
🤩سپاس فراوان از شما که تمرینها را انجام میدهید و برای ما هم میفرستید؛ ان شاءالله موفق باشید و قلمتان پربرکت باشد.👏🏻👏🏻
┅❀💠🇮🇷💠❀┅┅┄
📒 @ktbsefid
چگونه به عنوان یک مادر نویسنده میتوانم نوشتن را در زندگی روزمرهام ادغام کنم؟
جدیدترین پست سایت کتاب سفید را ببینید. 😊👇🏻
مشاهده مطلب
┅❀💠🇮🇷💠❀┅┅┄
📒 @ktbsefid
♦️راهکارهایی برای مقابله با ترس از نوشتن؛
🌀ترس از نوشتن را بدل کنید به نوشتن با آرامش...
👈🏻خود را غرق لذت کنید. زمانی که ترسها بیرحمانه بهسراغ شما میآیند، در لذت غرق شوید. یادتان میآید که در درس علوم خوانده بودید آب قدرت انحلال زیادی دارد؟ در هنگام مواجهه با نگرانی، قدرتِ آب را بهیاد بیاورید. هرگونه ترس و وحشتی با یک دوشِ آب گرم، غوطهور شدن در آب استخر و یک ماساژ جانانه از بین خواهد رفت. جریان آب، آرامش را در وجودتان جاری میکند و نگرانیها را فراری میدهد.
✍🏻فهیمه شریفی | ویراستاران
🖇️همین حالا قلم و کاغذ بردار، یا بنشین پشت سیستم و شروع کن.
#آموزشی
┅❀💠🇮🇷💠❀┅┅┄
📒 @ktbsefid
#اخبار_دنیای_کتاب
🍃به مناسبت اعیاد قربان و غدیر؛ نمایشگاه آثار تصویرگری «عید تا عید» در موزه کودک کانون برگزار میشود.
🔺به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، این نمایشگاه شامل ۳۰ اصلِ اثر تصویرگری کتابهای کانون با موضوعها و داستانهای مرتبط با واقعه غدیر خم و عید قربان است که از محل گنجینه موزه ملی هنر و ادبیات کودک کانون انتخاب شده است.
🔻بر همین اساس، از جمله آثار به نمایش درآمده در این نمایشگاه میتوان به کتابهای «غریبه مهربان»، «شب و شیطان و شمشیر»، «رنگینکمانی از نور»، «این صدای علی است»، «مروارید مکه»، «سیمای مکه» و… به تصویرگری هنرمندانی مانند پرویز حیدرزاده، بهرام خائف، نرگس محمدی، خشایار قاضیزاده، پرویز اقبالی، حمیدرضا خواجهمحمدی و عطیه مرکزی اشاره کرد.
🖇️این نمایشگاه از ۲۷ خرداد تا ۱۴ تیر ۱۴۰۳ از ساعت ۸ صبح تا ۱۴ به همت موزه ملی هنر و ادبیات کودک کانون در مرکز آفرینشهای فرهنگیهنری کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان واقع در خیابان دکتر فاطمی، خیابان حجاب، چار سوق دوم، گالری شهید محمد طاها، میزبان علاقهمندان است.
📚ایبنا
┅❀💠🇮🇷💠❀┅┅┄
📒 @ktbsefid
5.68M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🌸💕🌸💕🌸💕🌸💕🌸💕
شکــر خـدا کــــه نــام علــــــی در اذان مـاسـت؛
ما شیعهایم و عشق علـی هم از آن ماست.
♥️عید غدیر بر عاشقان مولا علی علیه السلام مبارک باد.🥳
┅❀💠🇮🇷💠❀┅┅┄
📒 @ktbsefid