سازمان بینالمللی کار در سال ۱۹۹۹ ممنوعیت و از بین بردن بدترین اشکال کار کودکان را تصویب کرد. از جمله:
🔴برده داری
🔴فحشای کودکان
🔴پورنوگرافی کودکان
یونیسف اعلام داشته که فقط با اختصاص پنج دلار برای هر کودک میتوان جان ۹۰ درصد از کودکانی را که سالانه میمیرند، نجات داد و برای بهبود چشمگیر زندگی کودکان جهان سوم، کافی است که فقط مبلغ "۶ هفته بودجهٔ تسلیحاتی جهان" هزینه شود.
وظیفهٔ انجمن کمک به کودکان، یعنی یونیسف، مراقبت از کودکان و برآوردن نیازهای اولیهٔ آنان در سالهای آغازین زندگی، و ترغیب و تشویق والدین به تعلیم فرزندان است. همچنین تلاش این انجمن برای "کاهش بیماری، مرگ و میر در کودکان، و حمایت از آنان در هنگام جنگ و حوادث طبیعی" است.
در مقدمهٔ "کنوانسیون حقوق کودک" آمدهاست: « #کودک باید در فضایی سرشار از خوشبختی، محبت و تفاهم بزرگ شود».
#آزادی
#عدالت
@mhmm110
"بیانیهٔ حقوق کودک" ( Declaration of the Rights of the Child) که بعضاً با عنوان بیانیهٔ ژنو حقوق #کودک نامیده میشود یک سند بینالمللی ارتقاء "حقوق کودکان" است که توسط اگلانتین جب، یک اصلاحطلب اجتماعی بریتانیایی قرن نوزدهم مطرح شد و توسط جامعهٔ ملل در سال ۱۹۲۴.م تصویب شد و فرم افزودهشدهٔ آن در سال ۱۹۵۹.م به تصویب سازمان ملل رسید.
#آزادی
#حقوق_بشر
#روز_کودک
@mhmm110
روز جهانی کودکان فقط روزی برای جشن گرفتن کودکان به عنوان یک کودک نیست، بلکه فرصتی برای "آگاهیبخشی" به کسانی است که در سراسر جهان خشونت را در قالب "سوءاستفاده، استثمار و تبعیض" تجربه کردهاند.
کودکان در بعضی از کشورها به عنوان "کارگر" مورد استفاده قرار میگیرند، غوطهور در درگیریهای مسلحانه هستند، "زندگی در خیابانها، اختلافات و تبعیض از جمله در مذهب، مسائل اقلیت یا معلولیت" را تجربه میکنند.
#آزادی
#عدالت
#کودک
@mhmm110
آشناییباپیماننامهحقوقکودک
پیماننامه حقوق کودک یک کنوانسیون بینالمللی است که حقوق مدنی، سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی کودکان را بیان میکند. دولتهایی که این معاهده را امضا کردهاند موظف به اجرای آن هستند و شکایتهای راجع به آن به کمیته حقوق کودک ملل متحد تسلیم میشود.
این کنوانسیون در ۲۰ نوامبر ۱۹۸۹ مورد پذیرش مجمع عمومی سازمان ملل متحد قرار گرفت و از ۲ سپتامبر ۱۹۹۰ (سی روز پس از تودیع بیستمین سند تصویب یا الحاق) لازمالاجرا شدهاست. تاکنون ۱۹۳ کشور (تمام اعضای ملل متحد به جز ایالات متحده آمریکا) این سند را تصویب کردهاند یا به آن ملحق شدهاند. ایالات متحده آمریکا تنها عضو سازمان ملل متحد است که آن را تصویب نکردهاست. به این ترتیب مقبولترین سند حقوق بشر در تاریخ میباشد.
#حقوق_بشر
#آزادی
#عدالت
@mhmm110
محتوایپیماننامهحقوقکودک
#کودک بر اساس ماده یک این پیمان به هر انسان کمتر از ۱۸ سال گفته میشود. مگر آن که قانون قابل اعمال در مورد کودک سن قانونی کمتری را تعیین کرده باشد.
این کنوانسیون شامل ۵۴ ماده بوده و همچنین پس از حدود 11 سال دو پروتکل اختیاری به آن الحاق شده است که چهار اصول پایهای آن را جهت میدهد:
♦️هیچ کودکی نباید از "تبعیض" رنج ببرد.
♦️زمانیکه در رابطه با کودکان تصمیمگیری میشود، باید "مصالح عالیه آنان" در راس قرار گیرد.
♦️کودکان "حق حیات" داشته و باید "رشد" کنند.
♦️کودکان حق دارند "آزادانه عقاید و نظرات خود را ابراز کنند" و این نظرات در تمامی اموری که به آنها مربوط میشود، باید "مورد توجه" قرار گیرد.
#آزادی
#عدالت
#روز_کودک
@mhmm110
کمیتهحقوقبینالمللکودک
کمیته حقوق کودک ملل متحد نهادی برای بررسی پیشرفت کشورهای عضو در دستیابی به تحقق تعهدات ناشی از پیمان است که به موجب ماده ۴۳ کنوانسیون تأسیس شده و از ده کارشناس تشکیل میشود که از اتباع کشورهای عضو با توجه به پراکندگی جغرافیایی و نظامهای حقوقی اصلی انتخاب میشوند. وظیفه اصلی این کمیته بررسی گزارشهای رسیده از کشورهای عضو کنوانسیون، ارائه پیشنهادها یا توصیههای کلی بر اساس بررسی گزارشها درخواست مشاوره و مساعدت فنی از صندوق کودکان ملل متحد، سازمانهای تخصصی ملل متحد و دیگر نهادهای دارای صلاحیت است.
گزارش کشورهای عضو به کمیته باید تا دو سال پس از تصویب یا الحاق و پس از آن هر پنج سال یکبار صورت پذیرد. کمیته نیز بایستی گزارش فعالیتهای خود را هر دو سال یکبار به مجمع عمومی تسلیم کند.
متن سند توسط صندوق نجات کودکان در ۲۳ فوریهٔ ۱۹۲۳ در ژنو منتشر شده و به قرار زیر است:
♦️موارد مورد نیاز #کودک برای رشد نرمالش. چه فیزیکی و چه روحی، باید در اختیارش قرار بگیرد.
♦️کودک گرسنه باید غذا داده شود، کودک بیمار باید پرستاری شود، کودک عقبافتاده باید کمک شود، کودک مجرم باید احیا شود، و یتیم و کودک رهاشده باید پناه داده شده و کمک شوند.
♦️در زمان پریشانی کودک باید نخستین نفر در رسیدن به آسایش و آرامش باشد.
♦️کودک باید در وضعیتی قرار گیرد که معیشتش تأمین باشد و باید در مقابل هر نوعی از استثمار محافظت شود.
♦️کودک بایستی به این آگاهی رسانده شود که استعدادش بایستی در خدمت همنوعانش قرار گیرند.
این متن در ۲۶ نوامبر ۱۹۲۴ به عنوان منشور "رفاه کودک" به تأیید مجمع عمومی جامعهٔ ملل رسید، و نخستین سندی بود که توسط یک نهاد میان چند دولت تصویب شد. در سال ۱۹۳۴ متن به تأیید مجدد جامعهٔ ملل رسید.
سران دولتها و حکومتها خواهان ترکیب اصول آن در قوانین داخلی شدند. در فرانسه حکم شد که این متن در تمامی مدارس به نمایش گذاشته شود.
سند اصلی که امضاء بسیاری از نمایندگیهای بینالمللی – شامل جب، یانوش کورچاک و گوستاو آدر رئیسجمهور پیشین فدراسیون سوئیس - در زیر آن است در بایگانیای در شهر ژنو نگهداری میشود.
#آزادی
#روز_کودک
#عدالت
@mhmm110
نوشته های من
روز کودک، اولین بار توسط پادشاهی انگلستان در سال ۱۹۵۴، برای تشویق همه کشورها برای ایجاد یک روز، برای
نوشته های من
روز کودک، اولین بار توسط پادشاهی انگلستان در سال ۱۹۵۴، برای تشویق همه کشورها برای ایجاد یک روز، برای
انگلستان بدنبال تفاهممتقابل است
این مهم از اهداف دولت بریتانیای کبیر است.
سوال اینجاست که امروز در چه سطحی از "تفاهممتقابل" هستیم؟
برای یافتن پاسخ حقیقی، چند صفحه از تاریخ تجزیهطلبیهای جناب انگلستان را بخوانیم.
صفحاتی که نشان میدهد آنها الفبای تفاهم را هم نمیدانند.
صفحاتی که نشان میدهد تفاهممتقابل که هیچ؛ آنها برای حدود و اراضی هیچ ملتی، ارزشی قائل نیستند.
نمونهای از تفاهموارونهی جناب انگلستان را جایی میبینیم که جریان نفوذ طوری کار را تنظیم کرد که در کنفرانش پاریس، هرات که مال ما بود و با جنگ گرفته بودیم را با گفتو گو پس دادیم.
این تکه از نامه ناصرالدین شاه هم عبرتآموز و هم تلخ و گزنده است که میگوید: «فرخ خان نتیجه به عکس داد. از این فقره تا قیامت خواهم سوخت». فرخخان رئیس هیئت نمایندگی ایران است که پای میز مذاکره رفت و هراتی که هم سند مالکیتش را داشتیم و هم نیرویمان آنجا بود را با مذاکره پس دادیم! هرات و بلوچستان رفت و ما اسیر مکر انگلیسیها در این مقطع شدیم.
#ایران
@m_h_motahari1
در عصر حاکمیت ناصرالدینقاجار، یکبار با انگلستان، امپراتوریدروغ، مذاکره داشتیم و بلوچستان و هرات را دادیم.
در عصر حاکمیت جمهوریاسلامی قطعهای از خوزستان و کردستان و آذربایجان را ندادهایم؛ این هوشمندی دیپلماتیک و نظامی را ما مردم به برکت کدام محور مقدس، بهدستآوردهایم؟
#ایران
#لبیک_یا_خامنه_ای
@mhmm110