برنامه روزانه مادر کودکی:
برنامه هرروز بوس و بغل و فشار و سه دور چرخش😊
#بازی امروز؛
شهرک من
ابزار لازم:
یک عدد کارتن
چند عدد ماژیک یا مداد رنگی
یک فروند مامان خلاق
توی همه خونه ها، پشت کمد، کابینت، زیر فرش یک کارتن پیدا میشه😫
کارتن رو باز و صاف کنید.
توی شهر چیا داریم؟
خیابون،میدون، خونه و آپارتمان، پارک، فرودگاه، ایستگاه قطار، ایستگاه آتش نشانی، مدرسه، فروشگاه و...
یه طراحی خاص از بالا بکن مامان جون.
بعد با دلبندت رنگش کنید
مواظب باش با لباس پلو خوری نره سراغ ماژیک😉
بعدم هر چی ماشین و قطار و هواپیما و آدم کوچولو داره بریزه توی شهرش و بازی کنه.
یه بار پلیس باشه
یه بار معلم
یه بار باغبون
و...
تو هم شهروند محترمی باش و کمی باهاش بازی کن😁
زندگی دلبندت رو ستاره بارون کن مامان
❤️ @maadar_khoob
مادر خوب
#فلش_کارت فلش کارتهای #تغذیه و #بدغذایی قسمت38 ✔️ استاد سلطانی ❤️ @maadar_khoob
#فلش_کارت
فلش کارتهای #تغذیه و #بدغذایی
قسمت39
✔️ استاد سلطانی
❤️ @maadar_khoob
یکی از وحشتناک ترین صحنه های دوران مدرسه این بود که 🤓🙄
صبح دیر برسیو ببینی کسی تو حیاط نیس 😕
❤️ @maadar_khoob
مادر خوب
⭕️معرفی راهکارهای کلیدی برای کنترل جیغ زدن کودکان 🔹برخی کودکان از جیغ زدن برای رسیدن به خواستههایش
چرا کودکان در سنین یک تا ۲ و نیم سالگی جیغ میزنند؟
شکوفه اویارحسینی کارشناس ارشد مشاور خانواده و کودک درباره علت جیغ زدن کودکان در سنین یک تا ۲ و نیم سالگی اظهار کرد: کودکانی که در این سنین قرار دارند، اغلب به جیغ زدن و نه گفتن تمایل دارند، زیرا تارهای صوتی کودک در این سنین تقویت میشود، انفجار کلمات در مغز او شکل میگیرد و او صحبت کردن را آغاز میکند، بنابراین والدین نباید به او بگویند که پرخاشگر یا لجباز است و از سوی دیگر جیغ زدن کودک نباید راهی برای رسیدن به خواستههایش شود.
او بیان کرد: وقتی کودک یک تا ۲ و نیم سال جیغ میزند، والدین در برخورد با این رفتار باید نخست حواس او را پرت کرده و پس از آرام شدن کودک خواسته اش را برآورده کنند.
اویارحسینی افزود: کودکان در سنین چهار تا پنج سالگی هم جیغ میزنند که در این سنین برخی کودکان تمرین جیغ زدن کرده و این کار را نوعی مهارت تلقی میکنند، در این صورت والدین باید شرایطی را فراهم کنند که کودک بتواند در فضای آزاد مانند پارک فعالیتهای ورزشی یا هیجانی انجام بدهد و جیغ بزند.
این کارشناس ارشد مشاور خانواده و کودک تأکید کرد: اگر کودکی که در سن چهار تا پنج سالگی قرار دارد، جیغ و فریاد بزند و در قبال آن رفتارهای متناقضی را از والدین خود ببیند، این کار را تقویت میکنند، به طور مثال اگر یک بار کودک جیغ بزند و والدین به خواستهاش اهمیت بدهند تا کودک ساکت شود یا در صورتیکه او جیغ بزند و والدین این جیغ زدن را نادیده بگیرند و در حالت سوم اگر کودک جیغ بزند و والدین او را تنبیه کنند به علت اینکه اوضاع برای کودک غیرقابل پیش بینی است، والدین، باعث تقویت جیغ زدن کودک میشوند. در این شرایط به والدین پیشنهاد میشود که اگر نمیتوانند نسبت به جیغ زدن کودک بی تفاوت باشند، از تکنیک خاموشی یا بی توجهی استفاده نکنند.
او تصریح کرد: نخستین پیشنهاد برای واکنش در برابر جیغ زدن کودکان بی توجهی است به شرطی که همه اعضای خانواده در این موضوع با هم هماهنگ باشند، بنابراین اگر والدین نمیتوانند نسبت به جیغ زدن کودک بیتوجه باشند، باید کودک را با دست خود به سمت اتاق یا مکانی هدایت کنند و او آنجا بماند تا زمانی که گریههایش تمام شود سپس پدر یا مادرش را صدا بزند و بگوید که چه خواستهای دارد، در این صورت والدین به کودک میفهمانند که اجازه گریه کردن و ناراحتی را دارد، اما وقتی ساکت باشد به صحبتهایش گوش داده میشود.
ادامه دارد........
❤️ @maadar_khoob
مادر خوب
چرا کودکان در سنین یک تا ۲ و نیم سالگی جیغ میزنند؟ شکوفه اویارحسینی کارشناس ارشد مشاور خانواده و کو
اویارحسینی گفت: سومین پیشنهاد این است که والدین کودک را به مکانی کسالت آور هدایت کنند و از او درخواست کرده که به اندازه دقیقههای خاصی آنجا بایستد تا آرام شود که این دقیقهها به اندازه سن کودک به اضافه یک است به طور مثال اگر کودک چهار سال سن دارد باید پنج دقیقه در مکان کسالت آور بایستد، والدین همچنین باید به کودک اعلام کنند که زمان از وقتی آغاز میشود که او آنجا آرام بایستد و تا زمانی که جیغ بزند، زمان آغاز نمیشود، سپس والدین باید هنگامی که زمان کودک تمام شد از کودک بپرسند که چرا به این مکان رفتی و کودک باید خود علت ماجرا را بیان کند و بگوید که، چون جیغ زدم به این مکان رفتم. والدین سپس باید به او بگویند که اگر بدون جیغ زدن خواستهات را بیان میکردی، بهتر به آن میرسیدی. حالا بگو که خواستهات چیست؟
این کارشناس ارشد مشاور خانواده و کودک اظهار کرد: اگر کودک حاضر نشد که در مکان کسالت آور مانند گوشه راهرو یا حمام بایستد والدین از او درخواست میکنند فعالیتی که دوست ندارد، انجام بدهد به طور مثال اگر کودک از مرتب کردن اتاق بدش میآید، والدین باید او را به سمت اتاقش هدایت کنند تا آنجا را مرتب کند.
او بیان کرد: در مرحله آخر اگر کودک باز هم مقاومت کرد و حاضر نشد فعالیتی که دوست ندارد، انجام دهد، در این مرحله والدین باید کودک را از انجام فعالیت مورد علاقهاش مانند تماشای کارتون محروم کنند. والدین باید به کودک بگویند که به علت اینکه تو بدرفتاری میکنی، به خواستهات نمیرسی، اما اگر همین خواستهات را به شکل کلمات بیان کنی، احتمال رسیدن به خواستهات بیشتر میشود.
❤️ @maadar_khoob
مادر خوب
🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸 🌸🍃🌸🍃 🌸 #خشونت 35 #استادسلطانی #ترس 7 💠 ترس موجب مي شود كه اعتماد از بين برود. وقتي اعتماد
🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸
🌸🍃🌸🍃
🌸
#خشونت 36
#ترس 8
#استادسلطانی
💠 اکثر غريب به اتفاق فرزند با ايمان مي خواهيد؛ كودك باايمان كودكي است كه امنيت دارد. حاصل ترس، بي اعتمادي است.
⬅️ اعتماد چيست؟ فرق اعتماد با اطمينان چيست؟
🔷اعتماد دروني و ذهني است. در 6 سال اول زندگي بچه ها بايد با اعتماد كامل بزرگ شوند. به هيچ وجه نبايد كودك زير 6 سال رابي اعتماد كرد و ترس از بي اعتمادي در او ايجاد كرد. اعتماد كاملاً ذهني است.
✅ من در كلاس ايستاده ام! يك لحظه چشم هايم را مي بندم، در چه محيطي دارم درس مي دهم؟ خانم هايي كه اين جا هستند همه خوب و عالي و فرهيخته هستند، ازكلاس بيرون مي روم باز هم همه خوبند! اصلاً آدم بد دردنيا وجود ندارد، راحت و آسوده به زندگي ادامه مي دهم. بچه ها بايد اين حالت را تجربه كنند.
✔️ اعتماد زياد و كم ندارد، مطلق است و اعتماد خوش باوري هم نيست. اعتماد با چشم بسته صورت مي گيرد، همه خوبند. بد وجود ندارد و تمام. زير 6سال زمان تمرين اعتماد با چشم بسته است. بچه ي زير 6 سال نبايد ترس ذهني داشته باشد. حال من مي خواهم با چشم باز اعتماد كنم چه اتفاقي مي افتد؟ مجبورم دائم راجع به ديگران در حال قضاوت باشم! اين خانم يك كلكي دارد،آن خانم مشكوك است و ....
💠 بچه هاي زير 6 سال را بي اعتماد نكنيد چون بي اعتمادي ناامني مي آورد و ناامني هم بي اعتمادي مي آورد.
✔️ كودك به خصوص در سال اول زندگي، ابتدا نسبت به پدر و مادر نياز دارد كه بداند اين دو نفر قابل اعتماد هستند يا نه؟ حال ما چه كار مي كنيم؟ كودك را مي ترسانيم. ما از ترس به عنوان يك عامل تربيت استفاده مي كنيم
⬅️"بيرون نري ها، بچه دزد ها مي دزدنت؛ آدم بد فراوونه مي برنت، دل و قلوه ات را در ميارن و مي فروشن،سرت را مي برن و ..........
⬅️" چه قدر به دخترها مي گوييم كه مواظب مرده باشند " مرد جماعت قابل اعتماد نيست، همشون يك كلكي دارند، گول نخوري!" 25 سال تلقين مي كنيم كه گول نخوري بعد يك شبه براي ازدواج مي گيم كه ديگه بايد گول بخوري و بنشيني سر سفره ي عقد! امضاء كن و برو براي زندگي.
✅ دقيقاً همين مسئله باعث شده كه امروزه در روابط هاي زناشويي، اعتمادي وجود ندارد و عدم وجود اعتمتد بين زن و شوهر عامل مشكلات بسياري در زندگي ها شده است.
🔷 ما حتي در رفت و آمدهايمان هم گارد داريم چون به هم اعتماد نداريم. چرا اين قدر مهماني هاي ما به تجمل كشيده مي شود؟ چون دائم توي اين فكر هستيم كه نكند بيان بعد برن يه حرفي پشت سرمان بزنند! وقتي مهمان به منزلتان مي آيد چه قدر نگران هستيد؟همه نسبت به همديگه بسته شده ايم.
⬅️ اين بي اعتمادي ها از كودكي مي آيد.
❤️ @maadar_khoob
❓والدین از چه سنی میتوانند برای کودک قوانین تنبیهی بگذارند؟
💑والدین مجاز هستند برای کودکان بالای سه سال قوانین تنبیهی بگذارند بنابراین کودکان زیر سه سال را نباید تنبیه کرد، همچنین به ازای سن کودک تعداد قوانین تنبیهی مشخص میشود به طور مثال اگر کودک سه ساله است، والدین تنها برای او مجاز هستند که یک قانون تنبیهی بگذارند و برای کودک پنج ساله سه قانون تنبیهی در نظر بگیرند. والدی میتواند قوانین تنبیهی برای فرزندش بگذارد که روزانه ۳۰ دقیقه با فرزندش فعالیتهای لذت بخش انجام دهد و برای او وقت بگذارد، بنابراین اگر پدر یا مادر کودک را تنبیه میکند به این معناست که تنها رفتار او مورد مواخذه قرار میگیرد و خود کودک دوست داشتنی است.
💠برای کودکان زیر سن دبستان والدین بهتر است که قوانین تشویقی را جایگزین قوانین تنبیهی و نفی کننده کنند و به رفتار درست کودک پاداش بدهند و به او بگویند هر بار که آرام صحبت کنی به خواستهات توجه میشود و یک ستاره دریافت میکنی.
❤️ @maadar_khoob
برنامه روزانه مادر کودکی:
برنامه هرروز بوس و بغل و فشار و سه دور چرخش😊
#بازی امروز؛
شهرک من
ابزار لازم:
یک عدد کارتن
چند عدد ماژیک یا مداد رنگی
یک فروند مامان خلاق
توی همه خونه ها، پشت کمد، کابینت، زیر فرش یک کارتن پیدا میشه😫
کارتن رو باز و صاف کنید.
توی شهر چیا داریم؟
خیابون،میدون، خونه و آپارتمان، پارک، فرودگاه، ایستگاه قطار، ایستگاه آتش نشانی، مدرسه، فروشگاه و...
یه طراحی خاص از بالا بکن مامان جون.
بعد با دلبندت رنگش کنید
مواظب باش با لباس پلو خوری نره سراغ ماژیک😉
بعدم هر چی ماشین و قطار و هواپیما و آدم کوچولو داره بریزه توی شهرش و بازی کنه.
یه بار پلیس باشه
یه بار معلم
یه بار باغبون
و...
تو هم شهروند محترمی باش و کمی باهاش بازی کن😁
زندگی دلبندت رو ستاره بارون کن مامان
❤️ @maadar_khoob
مادر خوب
#فلش_کارت فلش کارتهای #تغذیه و #بدغذایی قسمت39 ✔️ استاد سلطانی ❤️ @maadar_khoob
#فلش_کارت
فلش کارتهای #تغذیه و #بدغذایی
قسمت40
✔️ استاد سلطانی
❤️ @maadar_khoob
مادر خوب
🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸 🌸🍃🌸🍃 🌸 #خشونت 36 #ترس 8 #استادسلطانی 💠 اکثر غريب به اتفاق فرزند با ايمان مي خواهيد؛ كودك
#پرسش_پاسخ_استادسلطانی 2
#پرخاشگری 8 #زورگویی #زدن_دیگران
✅سوالی روکه خیلی ازوالدین درخصوصی ازم پرسیدن درباره جیغ و داد زدن و پرخاشگری وزورگویی،زدن بچه ها ازاستاد پرسیدم.
⬅️ پاسخ استاد: مهمترین عامل دراین گونه موارد خود والدین هستند
خیلی از والدین رابطه ی خوبی باهم در محیط خانواده ندارن. خیلی درگیرن. بعضی از والدین باخودشونم درگیری دارن (پدر باخودش و مادر باخودش درگیره) چه برسه با همدیگر
اینها مستقیما روی کودک تاثیر میگذاره. کودک والدین شاد و سرحال میخواد
والدینی که انقدر سرخودشونو شلوغ میکنن که وقت نمیتونن برای بچه بگذارن بازی کنن و انرژی بچه رو خالی کنن.این انرژی بچه تبدیل به پرخاشگری میشه تبدیل به زورگویی میشه. تبدیل میشه به زدن دیگران
اکثر مشکلات رفتاری بچه ها ریشه در پدرومادرهاشون داره
استاد سلطانی خیلی ازبچه هارو میدیدن به والدینشون می گفتن خیلی عالیه بچت هیچ مشکلی نداره ولی شما پدرومادر برید خودتونو درست کنید.
❤️ @maadar_khoob
💙💚💛💜
#وابستگی و #استقلال
#مهدکودک
#دکترحبشی
💠 سوال؟
آیا مهد برای قطع وابستگی خوبه؟ کودکم مهد رو خیلی دوست داشت الان دیگه نمیره و وقتی میبرمش گریه میکنه و بند نمیشه
من حتما باید باهاش برم مهد اونجا باشم تا بره با بچه ها بازی کنه و تو مهد هم بمن وابسته است؟
✔️ همین 2 سئوال شما نشان میدهد که چقدر خانواده ها در جامعه ما رو به انحراف گذاشته اند
😳 انگار رفتن به مهد یک چیز درست و لازم و پرامتیاز است که اگر کودکی نرفت ، مشکل دار محسوب شود و بعد بگردیم دنبال علت !!!
✅ من بارها توضیح داده ام که فرستادن اطفال به مهد ، ظلمی ست در حق آنها. توضیح داده ام که بهترین مهد کودک ، آغوش امنیت بخش و عاطفه ساز مادر است حتی به مادران شاغلی که دچار این انحراف در کارکرد و نقش اساسی خود شده اند ، سفارش کرده ام که محیط کار را رها کنند و به مادری شان که بزرگترین کارکرد عالم است بپردازند .
⬅️ طفل تا پیش از 4 سال ، باید در کنار مادرش باشد و از هر دور کردن وی از خود پرهیز کنید مهد یا هر کلاسی، که فرصت امنیت بخشی طفل را از حضور مادر به خطر بیاندازد ، غلط است
🔸و اگر به هر دلیلی برایشان ترک شغل مقدور نیست ، کودکانشان را به بستگانشان بسپارند تا طفل در خانه رشد کند ، آنوقت شما دنبال راه حلی هستید برای ستم کردن به کودک ؟! وقتی شما در عنوان شغل نوشته اید خانه دار ، چرا مشتاق و دلباخته مادری و تربیت برای طفل تان نیستید و بی هیچ ابایی مایلید او را به تربیت و مدیریت دیگرانی بسپارید که نتیجه ومقاصدش معلوم نیست ؟!
🔷 علاقه کودکان به مهد در ابتدای امر بدون شناخت نتایج آن است ، چون آنها همبازی می خواهند نه دوری از مادر . کودک شما الان هم مهد را می خواهد بشرطی که مادر باشد و بچه ها هم باشند ولی اگر قرار باشد همبازی بیاید و مادر دور شود ، کودک ناامن شده از خیر این امتیاز می گذرد اما اینکه کودک بخواهد با مادرش برود و بیاد و باشد ، معنی اش این است که تو مادر خوبی بوده ای که بودنت را طالب است ، و معنی اش وابستگی نیست . وابستگی وقتی ست که مادر هست و کودک برای بهره مندی از بازی و همبازی ها ، خودش را محروم کرده حاضر نیست یکی دو قدم از مادر دور شود می توانی از همان عاطفه مادری استفاده کنی و بدون نگران کردن کودک ، از او فاصله بگیری و بروی و بیایی
🔷 در خصوص وابستگی های کودک به چند نکته توجه کنید:
✔️ ۱ - احساس نکنید با یک مسئله و معضل جدی روبرو شده اید و هرقدر آرامتر باشید موثر ترید
✔️ ۲ - از هر گونه فشار ، توبیخ و تحقیر و تندی با کودک در جهت قطع وابستگی ، پرهیز کنید و بدانید که هیچ اثر مثبتی ندارد
✔️ ۳ - میدان دهی کنیدو برای میدان دهی فقط زمینه های رفتار مستقل را فراهم کنید و برای پرداختن به رفتار مستقل فشار نیاورید
✔️ ۴ - آمد و شد در محیط خانوادگی ، محافل ، تجمعات اجتماعی و عمومی مثل هیات و راهپیمایی یا حضور در مسجد و صف جماعت را برایش زمینه سازی کنید و بدانید که مهد کودک به هیچوجه محیط اجتماعی محسوب نمی شود
✔️ 5-قبل از آنکه عاطفه و توجه بخواهد ، بدهید مقداری از این وابستگی هم بخاطر افزایش آگاهی های کودکان از خطراتی مثل شب و مرگ و گرگ و دوری و دزد و مثل اینهاست (در حدود سن 3 سالگی)
(دکترحبشی)
❤️ @maadar_khoob
بسیاری از کارشناسان معتقدند هنگامی که حضور پدر در خانواده به دلیل مشغله کاری یا هر وضعیت دیگر کمتر باشد، ویژگی شخصیتی و اخلاقی کودک نیز دچار تنزل می شود. پدر به عنوان واسطه بین دنیای بیرون و خانواده، نقش اصلی در شکل گیری ارزش های اخلاقی و وجدانیات کودک دارد.
تحقیقات در زندگی بزهکاران نشان می دهد که در دوره حساس بین ۳تا۶ سالگی نقش پدر در زندگی این افراد یا نبوده و یا کم رنگ بوده است
❤️ @maadar_khoob
💕💕
اسکلت فکری کودک شما، به کی رفته؟
وقتی کودکی متولد میشود، همه راجع به شباهت بچه اظهارنظر میکنند:
"وای چه بچه ی ناز و خوشگلیه، صورتش کپی مامانشه، چشاش به باباش رفته..."
برعکس اسکلت ظاهری کودکان که والدین در خلق آنها نقشی ندارند، نقش والدین در خلق اسکلت فکری کودکان، بسیار حائز اهمیت است.
به اسکلت فکری و رفتاری کودکمان نیز توجه کنیم: پرخاشگریش به باباش رفته، چقدر ناسازگاره کپی مادرشه، عین مادرش اضطرابیه، بددهنیهای کودک به مادرش رفته، مادرشم وقتی دهن وا میکنه صدتا بدوبیراه به بچه میگه، بچه مون مثل باباش وقتی عصبانی میشه داد میزنه، وسایلو پرت میکنه و می شکنه و ...
این اسکلت رفتاری و فکری کودک، پا به پای اسکلت جسمانی وی رشد میکند و همانقدر که در چهره وی، نیمرخ پدر یا مادر را می بینیم، نیمرخ رفتاری و فکری والدینش را نیز خواهیم دید.
والدین گرامی، اگر کودکتان اعتمادبنفس ندارد، پرخاشگر است، اضطراب دارد، میترسد، وسواس دارد، بهانه میگیرد؛
مقداری به اسکلت فکری و رفتاری خودتان بیندیشید!
قبل از اینکه کودک را بخاطر ترسش از دستشویی و تاریکی سرزنش کنید، مقداری هم خودتان را شماتت کنید.
قبل از اینکه کودک پرخاشگرتان را بخاطر پرخاشگریش کتک بزنید، اول یه دست درست و حسابی، خودت را کتک بزن!
❤️ @maadar_khoob
پیشگیری از آزار جنسی بخش کوچک و مهمی از تربیت جنسی است.
تربیت جنسی کودک طیف گسترده و مهمی است که متاسفانه به آن پرداخته نمی شود.
ما به خاطر هیجان ترس در پی مسائل کودک آزاری جنسی بیشتر در پی مراقبت در این قسمت هستیم اما یادمان باشد که لازم است به زیر ساخت های این آموزش به خوبی توجه کنیم.
مراقب باشیم از روی ترس هر آموزش غیر اصولی را نپذیریم و به کار نبندیم
❤️ @maadar_khoob
برنامه روزانه مادر کودکی:
برنامه هرروز بوس و بغل و فشار و سه دور چرخش😊
#بازی امروز؛
خمیربازی خونگی
مواد لازم:
یک فنجان آرد
یک چهارم فنجان نمک
یکی دو قاشق پودر تارتار
دو قاشق گلیسرین
یک چهارم فنجان آب
اینا رو مخلوط کنین و برای رسیدن به چسبندگی مناسب با اضافه کردن آرد یا آب تنظیمش کنین...
*️⃣ پودر تارتار رو از لوازم قنادی فروشی تهیه کنین. این پودر نقش کشسانی داره.
🏳️🌈 برای رنگ هم میتونید از رنگهای خوراکی استفاده کنید.
از مواد خونگی هم میشه. مواد رنگی رو توی میزان آبی که برای خمیر احتیاج دارین دم کنین و بعد از صاف کردنش به مواد خشک اضافه کنین.👇
صورتی= دم کرده کلم بنفش
زرد= دم کرده زردچوبه
قهوه ای= دم کرده پودر کاکائو
اگه آب سبزی به جای آب بربزین،رنگ سبز درست میشه
فصل لبو هم میشه ازش استفاده کنین
❤️ @maadar_khoob
مادر خوب
#فلش_کارت فلش کارتهای #تغذیه و #بدغذایی قسمت40 ✔️ استاد سلطانی ❤️ @maadar_khoob
#فلش_کارت
فلش کارتهای #تغذیه و #بدغذایی
قسمت41
✔️ استاد سلطانی
❤️ @maadar_khoob