مادر خوب
تشویق تشویق یعنی به شوق آوردن، ایجاد رغبت، راغب کردن. تشویق در رویکرد رفتارگرائی جای بسیار ویژه ای
یادتان باشد که بچه ها مهارت و انگیزه را با هم باید به دست بیاورند. اگر به کودک انگیزه بدهیم و بی پروا تشویق کنیم و مهارت را یاد ندهیم درست مثل این می مونه که بچه ای را که شنا بلد نیست را ببریم لب استخر و هی بهش انگیزه بدهیم که بپر توی آب تو می تونی! بدون این که مهارت شنا کردن را به او یاد داده باشیم. امروزه این بلا داره سر جوان های ما میاد همشون دارن می پرن توی استخرهای میلیاردی. جوان 23 ساله ای مراجعه کرده بود برای مشاوره؛ بهش گفتم اگر بخواهیم جوانی را بدبخت کنیم، چند صد میلیون پول نقد به او بدهیم، این جوون پوزخند زد و گفت: میلیون دیگه قدیمی شده من فقط به میلیارد فکر می کنم!!! این جوون نه دیپلم داشت و نه سربازی رفته بود. تشویق های بدون داشتن مهارت این بلاها را سر بچه ها درمی آورد.
تشویق با عینیت و با توصیف باید باشد. کودک در حال انجام چه کاری است که می خواهید تشویقش کنید؟ این تشویق هماهنگ با کارش باید باشد. وگرنه خود ایده آل را که به یاد دارید، گفتیم اگر فاصله ی خودپنداره با خودایده آل مناسب باشد، انگیزه ایجاد می شود. چه خود پنداره ای در کودک ایجاد کرده ایم؟ باید یک خود ایده آل متناسب با فعالیت و سن کودک ایجاد کنیم که کودک بتواند رشد کند. اگر این فاصله صفر باشد انگیزه از بین می رود و اگر این فاصله خیلی هم زیاد باشد کودک می بُرد و ایست می کند. مواظب باشید تشویق ها از خط تعادل خارج نشوند.
در تشویق خسیس باشید. تشویق بی حساب و کتاب، فقط مضر نیست بلکه خطرناک است. ما فکر می کنیم حرف زدن و گفتن هیچ اشکالی ندارد، خشونت هم که نیست پس داریم درست رفتار می کنیم و دائم تشویق کلامی می کنیم. در این حالت کودک نمی تواند این تعریف و تمجیدها و تشویق ها را با واقعیت زندگی و جایگاه اجتماعیش و سن و توانایی ها و استعدادهایش وفق دهد.
یک خطرجدی که بچه ها را تهدید می کند، این کلاس بردن ها است. چون فکر می کنیم که فرزند ما استعداد همه چیز را دارد و حتی دائم هم به کودک القا می کنیم که تو باید همه چیز یاد بگیری تو خیلی باهوشی تو از همه بهتری و... درس است که کودک و در کل انسان استعداد همه چیز را دارد ولی آیا بالفعل هم شده است یا نه؟ موسیقی، زبان، نقاشی ... «هرچی که من نشدم، تو باید بشی!». (ادامه دارد...)
#نشست_تنبیه {قسمت20}
[مباحث کودک متعادل ]
❤️ @maadar_khoob
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥نظر وزیر بهداشت درباره حضوری یا غیرحضوری برگزار شدن کلاس های درس
❤️ @maadar_khoob
سنجاب کوچولو به کلاس اول میره..mp3
4.44M
#قصه_شب
سنجاب کوچولو به کلاس اول میره
❤️ @maadar_khoob
#فرزندپروری_کودک 👧🧒
🌹پیامبر عزیزمون فرمودند:
اَکرِمُوا أوْلادَکُمْ وَ أَحْسِنُوا آدابَهُم یُغْفَرْلَکُم؛ فرزندان خود را احترام کنید و آدابشان را نیکو بگزارید که از رحمت الهی برخوردار شوید.🌹
🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸
🔰هیچوقت جلو #کودک نگویید من که تو را نمیخواستم و یا الان تو را نمیخواهم⚠️🚫
🔰کودکان در هر سنی که باشند این حرف ها را #باور میکنند☹️🥀
🔰به عکس حتی اگر او ناخواسته بود یا الان خیلی اذیتتان میکند روبروی او بگویید از اینکه تو را داریم و در زندگی ما هستی خیلی خوشحالیم😇🧚♂️
🔰این حرف بسیاری از #اختلالات را در او از بین میبرد👌
❤️ @maadar_khoob
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 این مامان مهربون نقاشیهای دخترش رو با چیزای خوراکی درست میکنه و تو ظرف غذاش میذاره، تا بچش با اشتها غذا بخوره 😃
❤️ @maadar_khoob
«چهقدر نوازش کلامی بلدی؟!».
بسیاری از مادران و پدران می گویند:«ما عاشقانه فرزندمان را دوست داریم اما نمی توانیم خیلی از جملات مثبت و محبت آمیز استفاده کنیم و فرزند ما باید بفهمد که ما چه قدر دوستش داریم».
این فکر، خیلی صحیح نیست چرا که همهٔ ما نیاز به نوازش کلامی داریم، از کسانی که مدام سرزنش می کنند گریزانیم و ترجیح می دهیم با افراد صبور و همدل، صحبت کنیم.
سعی کنید با استفاده از کلمات و جملات احترام آمیز و مثبت، فرزند خود را نوازش کنید تا او هم نوازشگری را از شما بیاموزد.
پدران و مادران عزیز، کودک باید شاهد رد وبدل کردن احساسات مثبت و نوازش شما نیز باشد.
❤️ @maadar_khoob
☑️مدارس میتوانند به بهترین جا برای انتقال کرونا تبدیل شوند / چه کسانی در اولویت تزریق واکسن آنفلوانزا هستند؟
دکتر مینو محرز عضو کمیته علمی ستاد مقابله با کرونا:
🔸امیدواریم بعد از مسافرت هایی که اخیرا انجام شده و اینکه برخی پروتکل های بهداشتی را رعایت نکرده اند، شاهد شدت یافتن مجدد بیماری نباشیم؛ چرا که دو هفته دیگر نتیجه عدم رعایت ها مشخص می شود.
🔸بهترین زمان تزریق واکسن آنفلوانزا اواخر شهریور و اوایل مهر ماه است تا مصونیت در بدن فرد ایجاد شود و ایمنی واکسن در بدن تا اوایل بهار باقی بماند.
🔸بیماران و افراد پرخطر در اولویت تزریق واکسن آنفلوانزا هستند که این افراد شامل سنین بالای ۶۵ سال، مبتلایان به بیماری های قلبی و عروقی مزمن، افرادی که بیماری زمینه ای یا نقض ایمنی دارند، افرادی که داروهای شیمی درمانی مصرف می کنند، زنان باردار، افراد مبتلا به چاقی و کادر درمان که حتما واکسن آنفلوانزا را تزریق کنند.
🔸مدارس می توانند به بهترین جا برای انتقال کرونا تبدیل می شوند. معلمان و دانش آموزان حتما باید از ماسک استفاده کرده و فاصله گذاری فیزیکی را رعایت کنند.
❤️ @maadar_khoob
مادر خوب
#چیست_آن 65 🧐چیستان شماره شصت و پنجم: ⁉️این جمله رو طوری بنویسید که جواب درست بشه: اگر دو را از ۱
#چیست_آن 66
چیستان شماره شصت و ششم :
⁉️کدوم حیوانِ که اگه حرف اولش رو برداریم، همه انسانها دارن و اگه حرف دومش رو هم برداریم، فقط مردها دارن⁉️
❤️ @maadar_khoob
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
روحانی: آموزش برای دانش آموزان باید رایگان باشد
🔹امروز دستور دادم شبکه شاد برای مدارس دولتی و دانشآموزان باید بدون پرداخت هزینه اینترنت باشد.
❤️ @maadar_khoob
مادر خوب
#چیست_آن 66 چیستان شماره شصت و ششم : ⁉️کدوم حیوانِ که اگه حرف اولش رو برداریم، همه انسانها دارن و
جواب چیستان شصت و ششم:
گوزن⬅️ وزن⬅️زن
❤️ @maadar_khoob
⭕️ شاد ۲ از ۱۵ شهریور در دسترس دانش آموزان قرار میگیرد
🔸الحسینی، مشاور وزیر آموزش و پرورش و رئیس پروژه شاد در اجلاس سالیانه آموزش و پرورش:
🔹سعی کردیم توزیع ترافیک را در شاد به سرانجام برسانیم و بخشی از آموزش مجازی در صبح و آموزشهای دوره ابتدایی در بعد از ظهرها باشد.
🔹ابرگروه شاد در سطح مدیران آموزش و پرورش تشکیل میشود تا پشتیبانی شبکه تقویت شود و تعاملات را بررسی کنیم.
🔹به زودی پیشخوانهای مدیریتی در خدمت همه مدیران قرار خواهد گرفت. همچنین پنج شنبه ۱۳ شهریور شاد ۲ رونمایی میشود و از روز شنبه ۱۵ شهریور برای دانش آموزان قابل استفاده خواهد بود.
❤️ @maadar_khoob
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 حاجی میرزایی، وزیر آموزش و پرورش: اصل بر برگزاری حضوری کلاس هاست.
🔸برای رفع نگرانی خانواده ها دستورالعمل های سخت گیرانه ای در نظر گرفته شده است.
❤️ @maadar_khoob
مادر خوب
یادتان باشد که بچه ها مهارت و انگیزه را با هم باید به دست بیاورند. اگر به کودک انگیزه بدهیم و بی پرو
خودایده آل اگر صحیح شکل نگیرد، خطرناک است. با تشویق بی مورد خود ایده آل کاذب به وجود نیاورید. بزرگترین تشویق برای بچه ها این است که پدر و مادر شادی خود را بروز دهند. بالاترین تشویق شادی پدر و مادر است. بچه ها هیچ چیز نمی خواهند.
یکی از حاضرین: تا 6 سال؟
استاد: تا بالای 90 سال. ما بلد نیستیم تبادل عاطفی داشته باشیم، تبادل کالا را جایش می گذاریم و به این حالت عادت کرده ایم. همسران با یکدیگر چه تبادل عاطفی دارند؟ شب تولد خانم حتماً باید یک هدیه ی گران قیمت و بزرگ خریده شود تا خانم متوجه شود که شوهرش دوستش دارد. که حالا امروزه این مسئله به یک هنجار اجتماعی تبدیل شده و قانون شده، اگر چیزی به عنوان هدیه خریده نشود، این معنی را می دهد که تو منو دوست نداری!! این مسائل به این دلیل است که بلد نیستیم به هم خوب نگاه کنیم، احساس درونی مان را بروز بدهیم. بچه ها شادی والدینشان را می خواند و بزرگترین تشویق برای آن ها همین است.
آیا به تازگی فرزندتان را تشویق کرده اید؟ چه جوری؟ مادران: با هم رفتیم پارک، نوازشش کردم، بوسش کردم، جایزه خریدم.
استاد : همه ی این مواردی را که گفتید حق حساب بوده که به فرزندتان داده اید. آیا تا به حال شده به عنوان تشویق یک ناهار خوشمزه بدهید؟ چرا مثلاً نمیگید یک پرس اضافه ماکارونی برات می کشم به خاطر کار خوبت؟ مادری میگه من به عنوان تشویق فرزندم را نوازش کردم!!! نوازش نیاز بچه ها است مثل غذا. ما باید بچه را نوازش کنیم، این حالت همان شرطی کردن رفتارگرایی است. بچه همیشه باید نوازش بگیرد چه کار خوب بکند و چه کار بد بکند. ما از عامل نوازش نباید به عنوان تشویق و تنبیه استفاده کنیم. مثل این می مونه که بگیم اِه عزیزم 20 گرفتی پس بیا بهت ناهار جایزه بدم، خوب اگر 16 گرفته بود بهش ناهار نمی دادید؟ حتماً می دادید.
یکی از حاضرین: من یک جیغ شادی کشیدم و خوش حالی کردم. استاد: پس همیشه خونه ی شما جیغ و داد به راه است؟ مادر: نه با دفعه های عصبانیت و ناراحتی فرق می کرد، خیلی همراه با ذوق و شادی بود. استاد: آهان من این نکته را می خواستم. ما معمولاً میگیم: آفرین، بارک ا...، این هم جایزت، یا یادم باشه یک جایزه برات بخرم. خوب بچه ها خسته شدند این قدر این واژه های تکراری را شنیدند حالا اکثر وقت ها هم یا خسته هستیم و بی حوصله و بی حال و خشک و خالی فقط یک آفرین می گیم و میریم.
بچه ها فقط شادی واقعی والدین را می خواهند. کودک وقتی شادی واقعی پدر و مادرش را ببیند اصلاً دیگه بهانه ی جایزه را نخواهد گرفت. حالا برا ی ابراز این شادی باید از خودتان خلاقیت به خرج بدهید. بزرگترین تشویق شادی واقعی است که از درون بجوشد نه شادی ساختگی و انجام وظیفه. (ادامه دارد...)
#نشست_تنبیه {قسمت21}
[مباحث کودک متعادل ]
❤️ @maadar_khoob
تشویق وتوصیه خواندن بیوگرافی بزرگان برای نوجوانان فوق العاده باارزش است برای اینکه به زندگی شان جهت و هدف می دهد .
❤️ @maadar_khoob
کودکانتان را به مطالعه عادت دهید.
تأثیر #بازیهای_رایانه ای بر تربیت کودکان 👇
در بازی های رایانه ای به دلیل این که کودک و نوجوان با ساختنی ها و برنامه های دیگران به بازی می پردازد و کمتر قدرت دخل و تصرف در آنها پیدا می کند اعتماد به نفس او در برابر ساختنی ها و پیشرفت دیگران متزلزل می شود.
تصور بیشتر خانواده ها این است که در بازی های رایانه ای فرد در بازی مداخله فکری مداوم دارد اما این مداخله فکری نیست بلکه این بازی ها سلول های مغزی را گول می زنند و از نظر حرکتی نیز فقط چند انگشت کودک را حرکت می دهند.
ما هرچه در این مسیر حرکت کنیم و بازی ها را گسترش دهیم، انسان هایی را تحویل جامعه خواهیم داد که سرخورده، افسرده، غیر متحرک و غیر سازنده هستند و خوداتکایی آنها بسیار کم خواهد بود و ابتکار عمل نخواهند داشت. در حالی که برای جامعه، نیاز به انسان هایی خلاق، مبتکر و متفکر داریم.
❤️ @maadar_khoob
💕☘
💢خشونت معمولا به دو شکل اساسی نمایان می شود:
الف) خشونت کلامی مثل توهین، ناسزا، فحاشی، تحقیر و …
ب) خشونت غیر کلامی مثل زدن، هل دادن شدید و …
گاهی خشونت کلامی و غیر کلامی درهم آمیخته شده و به صورت یک رفتار همزمان بروز می کند، مانند رفتار کسی که در عین فحاشی، به فرد هجوم برده، او را کتک می زند.
پس هرگز فکر تصور نکنید داد زدن، فحاشی، توهین بهتر از کتک زدن کودکه...
هرگز اینطور نیس ...
آسیبی که خشونت کلامی به کودک وارد میکند بیشتر از خشونت غیرکلامی نباشد، کمتر نیست.
❤️ @maadar_khoob
اولین روز دبستان بازگرد
کودکی ها،شاد و خندان باز گرد
درسهای سال اول ساده بود
آب را بابابه سارا داده بود
ای دبستانی ترین احساس من
بازگرد؛این مشق ها را خط بزن 🌺🌼
#نوستالژی
❤️ @maadar_khoob
هدایت شده از جارچی 🇮🇷
🔸مهلت ثبت سفارش کتابهای درسی در سامانه irtextbook.ir امروز به پایان میرسد.
@jaarchi