✅ نشست فلسفه و روش شناسی علوم انسانی
💠 این نشست در روز چهارشنبه 24 آبان ماه از ساعت 9:00 تا 15:30 در پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی، سالن حکمت برگزار میگردد و ریز برنامه آن به شرح زیر است:
🔸 9:30 – 10؛ دکتر مهدی معین زاده، کایروس(Kairos) به مثابه بنیاد مفهوم زمان در علوم انسانی
🔹 10 –10:30؛ دکتر سید علی طالقانی، امکانسنجیِ اسلامیشدنِ علوم تجربی در چارچوب فلسفۀ علم پوپر
🔸 10:30 – 11؛ دکتر مالک شجاعی، مناسبات دین و علوم انسانی در ایران معاصر (خوانشی هرمنوتیکی از آرای استاد مطهری)؛ با تاکید بر آرای مرتضی مطهری
🔹 11– 11:30؛ دکتر غلامحسین مقدم حیدری، تاثیرنظریه ارگانیک بیولوژی و تشریح آسیب شناختی پزشکی مدرن بر شکل گیری جامعه شناسی در قرن های هیجدهم و نوزدهم
🔸 13 – 13:30؛ دکتر محمد حسین بادامچی، تقدم علم مدنی بر دین نزد فارابی
🔹 13:30 – 14؛ دکتر سید علی سیدی فرد، دیدگاه یکسانانگارانه در باب گزارهها: چگونگی استنتاج باید از هست و کاربست آن در علوم انسانی
🔸 14 – 14:30؛ دکتر محمد رضا قائمی نیک، بررسی بنیادهای فلسفی-نظری مفهوم «قدرت» در تبارشناسی فوکو و «روششناسی بنیادین» پارسانیا
🔹 14:30 – 15؛ دکتر جواد محمد زاده، اطلاق و تقیید در وجوب اعتباری و لوازم آن در کنش از منظر علامه طباطبایی
🔸 15 – 15:30؛ دکتر سید محمد تقی موحد ابطحی، تاریخ مفهوم علم دینی، روشی برای نقد ایده بی معنایی علم دینی در اندیشه دکتر عبدالکریمی
🔹 لینک حضور مجازی در نشست: B2n.ir/t37170
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#علوم_انسانی_اسلامی
#رویداد_علمی
📱 ما را در ایتا و بله دنبال کنید:
🆔 @philoscience
✅ یادداشت «رنسانس و تحول در مباحث اخلاقی غرب؛ چالشها و بایستههای اخلاق اجتماعی»
💠 اخلاق اجتماعی از مهمترین موضوعاتی است که ارتباط انسانها را با خود جامعه و تاریخ مطرح میسازد زیرا جامعه قادر است یک تمدن را بسازد نه یک فرد و اجتماع انسانی پیوسته تاریخ را ساخته و به جلو برده است.
🔸از هزاران سال پیش در محافل علمی و نخبگانی بحثهای بسیار عمیقی درباره اخلاق مطرح بوده و مکاتب مختلفی وجود داشته است. معروفترین آنها مکاتب یونانی، بهخصوص ارسطویی، است.
🔹بعد از رنسانس تحولاتی در همه مباحث فلسفی و علمی، و از جمله در مباحث اخلاقی پیدا شد و درباره مباحث اخلاقی از طرف اشخاص عمیق و با انگیزه که خودشان مقید به موازین اخلاقی بودند، نظرهای مختلفی مطرح شد.
🔸 به طور کلی مبنای ارزش اخلاقی از دیدگاه مکاتب مختلف را میتوان به چند دسته تقسیم کرد: اخلاق ارسطویی و لزوم اعتدال، اصالت لذت، مکتب کانت و عقل عملی و همچنین اخلاق دینی و اطاعت خدا.
📝 متن کامل یادداشت : B2n.ir/j84189
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#فلسفه_اخلاق
#فلسفه_علم_اجتماعی
#یادداشت
✅ آدرس تارنمای ما :
🌐 https://philoscience.ir
💠 ما را در ایتا و بله دنبال کنید:
🆔 @philoscience
✅ مراسم روز جهانی فلسفه با حضور دکتر غلامرضا اعوانی و دکتر نجفقلی حبیبی
💠 مراسم روز جهانی فلسفه به همت گروه فلسفه خانه اندیشمندان علوم انسانی و با همکاری موسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران برگزار میشود.
🔸در این مراسم دکتر غلامرضا اعوانی درباره موضوع «تحلیل انتقادی فلسفه جدید از افق حکمت الهی» و دکتر نجفقلی حبیبی درباره «پروژه تصحیح قانون ابن سینا» که چند سالی است در دست انجام دارد سخنرانی میکنند.
🔹 دبیری علمی این نشست بر عهده دکتر مالک شجاعی جشوقانی عضو هئیت علمی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی خواهد بود.
🔸 زمان برگزاری این مراسم روز دوشنبه ۲۲ آبان ماه ساعت ۱۷ و محل آن سالن خیام خانه اندیشمندان علوم انسانی، واقع در خیابان استاد نجاتاللهی (ویلا) بوستان ورشو برگزار میباشد.
📝 متن خبر: B2n.ir/k69190
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#فلسفه_اسلامی
#رویداد_علمی
✅ آدرس تارنمای ما :
🌐 https://philoscience.ir
📱 ما را در ایتا و بله دنبال کنید:
🆔 @philoscience
✅ دستاوردهای علمی ایران
💠 رونمایی از سامانه پرتودهی شتابدهنده الکترونیکی CELV-8
🔸 با تلاش های شبانه روزی دانشمندان و نخبگان، نخستین شتابگر مجتمع پرتو فرآیند نوین قزوین به بهره برداری رسید. این مجتمع اولین سامانه پرتودهی با کاربری کشاورزی است که توانایی پرتودهی 200 پوند در ساعت غلات کشاورزی را دارد.
🔹 در دنیا کمتر شتاب دهنده ای توانایی بازدهی ۸۰ درصدی را دارد که امروز با تلاش همگانی نخبگان و دانشمندان ایرانی برای نخستین باز در استان قزوین محقق شد.
🔸 لاستیک و تایرسازی، سیم و کابل، نوارهای پلیمری و محصولات قابل انقباض حرارتی از عمده اهداف صنعتی متصور شده برای شتابدهنده الکترونیکی CELV-8 میباشد.
📝متن خبر: B2n.ir/m28966
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#ایران_ما
#گزارش
💻 آدرس تارنمای ما :
🌐 https://philoscience.ir
📱 ما را در ایتا و بله دنبال کنید:
🆔 @philoscience
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎙 علم و خودآگاهی تاریخی از زبان دکتر مهدی گلشنی
💠 سابقه تاریخی ما در نسل جوانمان مطرح نیست. از چندتاشون [نسل جوان] بپرسید ابن سینا مال چه قرنی هست اصلا نمیدانند. اصلا مطرح نیست، همه اینها خاموش شده.
🔸 نسل جوان ما کلا با فرهنگ دینی و ملی خودش بیگانه اند. وقتی که ما مدسه میرفتیم میدانستیم سعدی کیه، ثنایی کیه، ابن سینا کیه، در آن دوره! ولی الان [جوانان] بیگانه اند.
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ
#برش_گفتاری
💻 آدرس تارنمای ما:
🌐 https://philoscience.ir
📱 ما را در ایتا و بله دنبال کنید:
🆔 @philoscience
✅ استاد سید جعفر شهیدی
💠 سید جعفر شهیدی (۱۲۹۷-۱۳۸۶هـ.ش) تاریخپژوه، مترجم و پژوهشگر زبان و ادبیات فارسی و استاد تمام دانشگاه تهران بود. وی همچنین از شاگردان علیاکبر دهخدا و بدیع الزمان فروزانفر در دانشگاه تهران بود.
🔸استاد شهیدی در حوزه علمیه قم و حوزه علمیه نجف نیز تحصیل کرده بود و از اساتیدی همچون آیت الله بروجردی و آیت الله خویی بهره برد. همچنین گفته شده که ایشان به درجه اجتهاد نیز رسیده بودند.
🔹 وی رئیس مؤسسه لغتنامه دهخدا و مرکز بینالمللی آموزش زبان فارسی بود. او به جز همکاری در تدوین فرهنگ معین و لغتنامه دهخدا، ۴ عنوان ترجمه، ۳ عنوان تصحیح و تعداد زیادی تألیف دارد که شماری از کتابهای وی به زبانهای بیگانه ترجمه شدند و جایزه دریافت کردند
📝متن کامل : B2n.ir/t28876
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#تاریخ_علم_معاصر
#معرفی_دانشمندان
💻 آدرس تارنمای ما :
🌐 https://philoscience.ir
📱 ما را در ایتا و بله دنبال کنید:
🆔 @philoscience
📘 کتاب «تاریخ فلسفه غرب»
💠 کتاب «تاریخ فلسفه غرب» نوشته دکتر شهریار زرشناس توسط انتشارات سوره مهر به چاپ رسیده و روانه بازار نشر شده است.
🔸 این کتاب بر مبنای آرمانگرایی انقلاباسلامی و بر پایه تاویل تاریخی (رویکردی بر پایه حکمت معنوی تاریخ) به تحلیل تاریخ فلسفه غرب میپردازد. از این منظر، شاید بتوان گفت کتاب «تاریخ فلسفه غرب» با تمام تاریخهای فلسفه که پیش از این نگارش شده، متفاوت است.
🔹 بخش اول کتاب با عنوان «تاریخ تفکر غرب باستان» با ۱۸ فصل و بخش دوم با عنوان «تاریخ تفکر غرب قرون وسطی» در چهار فصل نگاشته شده است.
🔸این کتاب برای دانشجویان رشته فلسفه و علوم اجتماعی، طلاب و اساتید تهیه و تدوین شده است.
📚 معرفی کتاب: B2n.ir/z17459
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#فلسفه_علم_اجتماعی
#فلسفه_غرب
#معرفی_کتاب
💻 آدرس تارنمای ما :
🌐 https://philoscience.ir
📱 ما را در ایتا و بله دنبال کنید:
🆔 @philoscience
✅ سلسله نشستهای «فلسفه هوش مصنوعی»
💠 دانشکده الهیات با همکاری دانشکده مهندسی پردیس فارابی دانشگاه تهران و با حمایت ستاد توسعه علوم و فناوریهای شناختی، سلسله نشستهای «فلسفه هوش مصنوعی» را برگزار میکند.
🔸 اولین جلسه این نشست با سخنرانی و ارائه دکتر کاظم فولادی قلعه با موضوع «چیستی و تاریخچه هوش مصنوعی» از ساعت 10:15 تا 12 روز سهشنبه 23 آبان ماه سال جاری، در سالن اجتماعات دانشکده مهندسیِ پردیس فارابی دانشگاه تهران (در شهر قم) برگزار میگردد.
🔹 علاقهمندان جهت شرکت در این نشست به صورت برخط میتوانند به لینک زیر مراجعه فرمایند:
🌐 http://vroom.cysp.ir/a
🔸 همچنین این رویداد به صورت زنده از شبکه سایبرنما پخش خواهد شد:
🌐 http://tv.cysp.ir
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#فلسفه_هوش_مصنوعی
#رویداد_علمی
✅ آدرس تارنمای ما :
🌐 https://philoscience.ir
📱 ما را در ایتا و بله دنبال کنید:
🆔 @philoscience
✅ بریده کتاب
💠 اگر رفتار ماده در قیاس ماکروسکوپی چیزی جز رفتار تجمعی بخشهای میکروسکوپیاش نباشد، پس یک فیزیک دقیق و کامل باید مشخص کند آن عناصر موضعی میکروسکوپی چیستند و چگونه رفتار میکنند. نظریه فلش GRW، اولین نمونه کامل ما از چگونگی بنای چنین فیزیکی است.
🔸 ممکن است بسیاری از خوانندگان متحیر شوند که هستیشناسی فلش، علاوه بر اینکه تاحدی عجیب و مغایر با شهود است، هیچ شباهتی به آنچه تا به حال کسی در یککتاب مرجع فیزیک با آن برخورد کرده باشد ندارد. فقط میتوانم تکرار کنم: نه به ایندلیل که یککتاب فیزیک استاندارد روایت دیگری از رخدادهای میکروسکوپی ارائه میدهد، بلکه به این دلیل که اصلا توضیحی در اینباره نمیدهد. در روایت کتاب مرجع استاندارد، هیچ ساختار میکروسکوپی موضعیای وجود ندارد که زیربنای اجسام ماکروسکوپی باشد. اینجا، برعکس، نظریهای داریم که در آن همهچیز در معادلات بنیادی و تصریح دقیق هستیشناسی است. فرض میشود معادلات همواره برقرارند و یک فیزیک اساسا تصادفی را توصیف میکنند. و هستیشناسی فلش رفتار حالت کوانتومی را به رویدادهای واقع در فضا_زمان مربوط میکند. در طرز بیان این نظریه هیچ اشارهای به «اندازهگیری»، «مشاهده» یا امور «مشاهدهپذیر» نمیشود. تُنُکی غیرعادی هستارهای موضعی در مقیاس میکروسکوپی از ایندستاوردها نمیکاهد.
📚برگرفته از کتاب «فلسفه فیزیک؛ نظریه کوانتوم» نوشته تیم مادلین ترجمه رعنا سلیمی
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#فلسفه_فیزیک
#بریده_کتاب
💻 آدرس تارنمای ما :
🌐 https://philoscience.ir
📱 ما را در ایتا و بله دنبال کنید:
🆔 @philoscience
✅ مقاله «سنتهای الهی و حساسیت به داده های تجربی»
💠 این مقاله به قلم استاد سیدعلی سیدی فرد، عضو مرکز مطالعات علم و اجتماع معنا، نگاشته شده و در شماره 25 فصلنامه تحقیقات بنیادین علوم اسلامی به چاپ رسیده و چکیده آن، بدین شرح است:
🔸حوزۀ مطالعات ســنت های الهی حیطۀ نظری مهمی اســت که تقریبــاً همۀ دانش های انســانی و اجتماعی را تحت تأثیر قرار می دهد. رشــد و توســعۀ این حوزۀ مطالعاتی با پاره ای موانع و مســائل نظری روبه روست. مقالۀ حاضر کوششی برای پاسخ به دو مسئلۀ نظری پیش روی مطالعات ســنن الهی اســت:
الف) به لحاظ فلسفی چه تصویر دقیق و جامعی از ســنت های الهی اجتماعی می توان ارائه کرد؟ ب) آیا سنتهای الهی از قبیل «قوانین مشروط به ثبات شرایط هستند» که به دلیل اشتمال بر قیود و شروط پنهان هیچ گاه حساســیت بالایی به داده های تجربی ندارند و به تبع بــه کار تبیین وپیشبینی نمی آیند؟ پرســش دوم، یکی از مهمترین چالش های نظری پیش روی مطالعات سنن الهی است. در مقالۀ حاضر، ابتدا به لحاظ فلسفی تلقی روشنی از «سنن الهی اجتماعی» ارائه شده و سپس در بخش اصلی مقاله، پیشنهادی پنج مرحلهای برای چگونگی کشف قیود و شروط ســنتهای الهی و صورت بندی این ســنت ها به نحوی که به داده های تجربی حساسیت داشته باشند، ارائه شــده اســت. این مراحل عبارت اند از: ...
📝متن کامل: B2n.ir/j24927
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#فلسفه_علم_اجتماعی
#روش_شناسی_علم
#مقاله
💻 آدرس تارنمای موسسه :
🌐 https://philoscience.ir
📱 ما را در ایتا و بله دنبال کنید:
🆔 @philoscience
✅ دستاوردهای علمی ایران
💠 ساخت «کیت تشخیص سرطان روده» توسط محققان ایرانی
🔸 سرطان روده سومین سرطان شایع در بین انواع سرطانها و دومین علت مرگ و میر ناشی از سرطان است و یکی از فاکتورهایی که شانس درمان را افزایش میدهد تشخیص زود هنگام سرطان است. در حال حاضر برای تشخیص این سرطان کولونوسکوپی انجام میشود که یک روش تهاجمی گران قیمت است و خیلی از افراد حاضر به انجام آن نیستند، این در حالی است که با یک نمونهگیری ساده میتوان فهمید که فرد به سرطان روده مبتلا هست یا خیر.
🔹 محققان شرکت دانشبنیان زیست تشخیص سنجه برای اولین بار در ایران و به عنوان دومین سازنده در دنیا توانستند این نوع کیت تشخیص را تولید کنند. یکی از مزیتهای رقابتی این محصول نسبت به نمونهی خارجی هزینه تمام شده پایینتر به دلیل دانش فنی بومی آن است.
🔸 این شرکت همچنین ۹ محصول دانشبنیان ارائه کرده است که از جمله میتوان به کیتهای تشخیص سریع مختلفی مانند پنل قلبی را برای تشخیص سکته قلبی، پنل عفونی برای تشخیص عفونت معده، هپاتیت و سایر عفونتها اشاره کرد.
📝متن خبر: B2n.ir/y04162
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#ایران_ما
#گزارش
💻 آدرس تارنمای ما :
🌐 https://philoscience.ir
📱 ما را در ایتا و بله دنبال کنید:
🆔 @philoscience
✅ نشست علمی «تاملات فیلسوفان در باب پزشکی»
💠 حلقه فلسفه پزشکی همزمان با روز جهانی فلسفه نشست «تاملات فیلسوفان در باب پزشکی؛ کانت، گادامر، فوکو و هابرماس» را برگزار میکند.
🔸 در این نشست آقایان رضا ماحوزی، غلامحسین مقدم حیدری، حمیدرضا نمازی و علیرضا منجمی به ارائه نظرات خود و سخنرانی میپردازند.
🔹 زمان و نحوه برگزاری این نشست روز چهارشنبه ۲۴ آبان ۱۴۰۲ ساعت ۱۶ تا ۱۸ و به صورت مجازی میباشد. علاقمندان از طریق لینک زیر میتوانند به صورت آنلاین در جلسه حاضر شوند.
🌐 https://meet.google.com/vfk-gwvj-mdb
📝 متن خبر: B2n.ir/n22941
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#فلسفه_پزشکی
#رویداد_علمی
✅ آدرس تارنمای ما :
🌐 https://philoscience.ir
📱 ما را در ایتا و بله دنبال کنید:
🆔 @philoscience