✅ دستاوردهای علمی ایران
💠 به همت دانشمندان فضایی ایران کپسول زیستی کاووس با موفقیت بوسیله پرتابگر سلمان به فضا پرتاب شد. امید است این موفقیت گام بلند برای اعزام انسان به فضا با پرتابگر بومی «سلمان» در آینده باشد.
🔸 این کپسول زیستی محموله علمی، پژوهشی و فناورانه در راستای تحقق نقشه راه طرح اعزام انسان به فضا است که به منظور توسعه و اکتساب فناوریهای مورد نیاز در این راستا، به ارتفاع ۱۳۰ کیلومتری از سطح زمین پرتاب و با موفقیت بازیابی شد.
🔹 ا پرتاب موفق این کپسول ۵۰۰ کیلوگرمی که به سفارش سازمان فضایی ایران و توسط پژوهشگاه هوافضای وزارت علوم، تحقیقات و فناوری ساخته شده، توسعه فناوریهای مختلف طرح اعزام به فضا شامل پرتاب، بازیابی، سامانههای کنترل سرعت و سپر ضربهگیر، طرح آیرودینامیک کپسول و چتر، سامانههای مربوط به کنترل و پایش شرایط زیستی و … با موفقیت مورد آزمایش قرار گرفت.
📝متن خبر: B2n.ir/t89899
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#ایران_ما
#گزارش
💻 آدرس تارنمای ما :
🌐 https://philoscience.ir
📱 ما را در ایتا و بله دنبال کنید:
🆔 @philoscience
✅ مقاله «تحقیق مسلک اصولی »
💠 این مقاله به قلم استاد آیت الله علی عابدی شاهرودی نگاشته شده و در شماره چهل و پنج از نشریه کیهان اندیشه به چاپ رسیده و قسمتهایی از مقدمه آن به شرح زیر است:
🔸 مقصود از اجتهاد عام، عناصرى هستند که استنباط فقهى با اتکاء بر آنها ممکن است. گر چه در هویت این عناصر و در مختصات آنها و در کشف و حجیت و نیز دیگر شئون آنها اختلاف نظر هست و همین اختلاف نظر مسلکهاى مختلف و گاه متضاد اجتهادى را موجب شده است.
🔹 آنچه از آغاز به نام مسلک اصولى، شهرت یافته و در مقابل مسلک اخبارى، قرار گرفته است، دیدگاهى خاص از طریقه اجتهاد عام است، چنانکه مسلک اخبارى نیز دیدگاهى خاص از طریقه اجتهاد عام میباشد و مخالفتى با اجتهاد به معنى عام آن ندارد. مسلک اخبارى با اجتهاد به معنى خاص که مشهور است به اجتهاد اصولى، مخالفت دارد.
🔸 سخن در این مقاله، در مورد همین روش خاص اجتهادى است که به عنوان روش اصولى شهرت یافته، و نقطه مقابل روش اخبارى میباشد. مقصود از بحث درباره مسلک اصولى خاص، بحث در مورد یک سلسله از مبانى و نظریههایی است که بافت این مسلک کهن و نیرومند را تشکیل میدهد، و از گذشتهاى دور، گردونه اجتهاد را به حرکت و تحول واداشته است.
🔹 البته چون تحقیق و بحث همه آن مبانى و نظریهها در حال حاضر، میسور نیست، از اینرو این تحقیق فقط ناظر به طریقهاى خاص از اجتهاد عام موسوم به روش اصولى خاص میباشد.
📝متن کامل مقاله: B2n.ir/e68772
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#فلسفه_فقه
#فلسفه_حقوق
#مقاله
💻 آدرس تارنمای موسسه :
🌐 https://philoscience.ir
📱 ما را در ایتا و بله دنبال کنید:
🆔 @philoscience
✅ نشست علمی « فیزیک جدید و نقش خدا در جهان »
💠 پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی با همکاری موسسه فرهنگی حکمت بالغه نشستی علمی با موضوع «فیزیک جدید و نقش خدا در جهان» برگزار میکنند.
🔸 این نشست علمی با حضور و سخنرانی حجج اسلام؛ دکتر حمیدرضا شاکرین (مدیر گروه منطق فهم دین پژوهشگاه)، دکتر مهدی افتخار (عضو هيئت علمی دانشگاه علوم پزشکی سمنان) و دکتر علیرضا قائمینیا (مدیر قطب علمی فلسفه دین اسلامی پژوهشگاه) برگزار خواهد شد.
🔹 زمان برگزاری این نشست شنبه ۱۸ آذرماه۱۴۰۲، ساعت۱۳ و محل برگزاری آن سالن جلسات پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی در شهر قم میباشد.
🔸 همچنین علاقهمندان جهت شرکت در این نشست به صورت آنلاین میتوانند به لینک زیر مراجعه فرمایند:
🌐 skyroom.online/ch/iict/qotb
📝 متن خبر: B2n.ir/y93071
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#فلسفه_فیزیک
#فلسفه_اسلامی
#نشست_علمی
✅ آدرس تارنمای ما :
🌐 https://philoscience.ir
📱 ما را در ایتا و بله دنبال کنید:
🆔 @philoscience
✅ روش ژرفکاوی در ایستگاه دانشگاه تهران (بخش اول)
💠 کارگاهی یک روزه با موضوع «روش ژرف کاوی» با ارائه استاد سیدعلی سیدیفرد به همت معاونت پژوهشی دانشکدۀ علوم اجتماعی دانشگاه تهران، روز شنبه یازدهم آذر ماه ۱۴۰۲، در تالار شریعتی دانشکدۀ علوم اجتماعی، برگزار شد. قطعاتی از درسگفتار ایشان:
🔸 بنیادهای نظری گوناگون، روشهای اجتماعی متفاوتی را به دنبال میآورند. مطالعۀ تاریخی نحوۀ شکلگیری روشهای کیفی و کمّی نیز شاهد همین مدّعا است. مشهور است که روشهای کیفی با هستیشناسی برساختگرا و معرفتشناسی تفسیرگرا تناسب دارند و روشهای کمّی با هستیشناسی واقعگرا و معرفتشناسی طبیعتگرا. البته این تعابیر خالی از تسامح نیستند و در جای خود نقد و بررسی شدهاند.
🔹 در این مقام موضع خود را در باب چند مسألۀ بنیادی روشن میکنم: اول «ماهیت علم اجتماعی»، دوّم «مفهوم کنش اجتماعی»، سوّم «فرایند صدور کنشهای اجتماعی»، چهارم «واقعیت اجتماعی»، پنجم «عوامل چهارگانۀ تأثیرگذار بر کنش اجتماعی»، ششم «ماهیت فرهنگ» و هفتم «باید و نبایدهای اجتماعی».
🔸 کانون بحث در دانشهای اجتماعی «کنش اجتماعی» و «علتهای» تحقق آن است. این به این معنا نیست که از امور اجتماعی نظیر ساختار، نهاد، میدان، فرهنگ و حتّی واقعیتهای طبیعی نظیر وضعیت جغرافیایی و زیستی بحث نمیشود، بلکه مراد این است که همۀ اینها از سنخ علل و عوامل تأثیرگذار بر کنش اجتماعی هستند.
📝 متن کامل گزارش: B2n.ir/z81036
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#ژرف_کاوی
#روش_شناسی_علم
#گزارش
✅ آدرس تارنمای ما :
🌐 https://philoscience.ir
📱 ما را در ایتا و بله دنبال کنید:
🆔 @philoscience
✅ نشست علمی «مسئله چارچوب و عواطف انسانی: از هوش مصنوعی به فلسفه»
💠 دانشکدههای الهیات و مهندسی پردیس فارابی دانشگاه تهران با حمایت ستاد توسعه علوم و فناوریهای شناختی سومین جلسه از سلسله نشستهای فلسفه هوش مصنوعی را با موضوع«مسئله چارچوب و عواطف انسانی» برگزار میکنند.
🔸 این نشست با ارائه دکتر ابوالفضل صبرآمیز، پژوهشگر فلسفه در روز سهشنبه ۲۱ آذر، ساعت ۱۰:۱۵ تا ۱۲ برگزار خواهد شد.
🔹 همچنین مکان برگزاری نشست، سالن اجتماعات دانشکده مهندسی پردیس فارابی دانشگاه تهران در شهر قم میباشد.
🔸 علاقهمندان جهت شرکت در این نشست به صورت آنلاین میتوانند به لینک زیر مراجعه فرمایند:
🌐 http://vroom.cysp.ir/a
📺 پخش زنده این نشست نیز در سایبرنما از طریق لینک زیر قابل مشاهده خواهد بود:
🔗 http://tv.cysp.ir
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#هوش_مصنوعی
#نشست_علمی
✅ آدرس تارنمای ما :
🌐 https://philoscience.ir
📱 ما را در ایتا و بله دنبال کنید:
🆔 @philoscience
✅ بازاندیشی در نسبت میان حکم اولی، ثانوی و حکومی و امتداد آن در ساحت اجتماع و حکومت
💠 مرکز مطالعات علم و اجتماع معنا و مجمع عالی علوم انسانی اسلامی با همکاری شبکه اجتهاد نشستی علمی با موضوع «بازاندیشی در نسبت میان حکم اولی، ثانوی و حکومی بر اساس دیدگاه استاد محمد حسین ملک زاده» برگزار می کنند.
🔸 این نشست علمی با ارائه حجت الاسلام والمسلمین سید محمد سیدی فرد (استاد سطوح عالی حوزه علمیه قم) و دبیری علمی حجت الاسلام سید محمدرضا شهیم (دانشآموخته درس خارج فقه و اصول) برگزار خواهد شد.
🔹 زمان برگزاری این نشست روز سه شنبه ۲۱ آذر ماه، ساعت ۱۵ و محل برگزاری آن مرکز مطالعات علم و اجتماع معنا، به نشانی: قم، بلوار سمیه، بین کوچه ۲۸ و ۲۶، پلاک ۴۷۲ میباشد.
🔸 همچنین علاقهمندان جهت حضور در این نشست به صورت مجازی میتوانند به لینک زیر مراجعه فرمایند:
🌐 https://gharar.ir/r/8c30380a
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#فلسفه_فقه
#فلسفه_حقوق
#نشست_علمی
💻 آدرس تارنمای ما :
🌐 https://philoscience.ir
📱 ما را در ایتا و بله دنبال کنید:
🆔 @philoscience
✅ کارگاه «دانشافزایی فلسفه و علوم کامپیوتر»
💠 این کارگاه به همت پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی با همکاری موسسه فرهنگی و هنری حکمت بالغه برگزار میشود.
🔸 مدرس این کارگاه حجت الاسلام دکتر علیرضا قائمی نیا (عضو هیأت علمی گروه معرفت شناسی و علوم شناختی پژوهشگاه) میباشد و جلسات کارگاه به شرح زیر خواهد بود:
🔘 مبانی فلسفی هوش مصنوعی نقدهای ویتگنشتاین برتورینگ و دیگران(۵جلسه)
🔘 فلسفه علوم کامپیوتر(۱۰ جلسه)
🔹 شروع این کارگاه، از ابتدای دی ماه سال جاری و زمان برگزاری کلاسها شنبهها ساعت ۱۳:۳۰ میباشد.
🔸 محل برگزاری کارگاه: قم، پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی
🔹 همچنین هزینه ثبت نام در این دوره ۳۰۰ هزار تومان میباشد.
🔹 علاقهمندان میتوانند جهت ثبت نام در این کارگاه و کسب اطلاعات بیشتر به لینک زیر مراجعه فرمایند:
🌐 inandin.ir/event/phkargah
📝 متن خبر:
🌐 iict.ac.ir/phkargah-2
🆔 @iictchannel
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#کارگاه_علمی
💻 آدرس تارنمای ما :
🌐 https://philoscience.ir
📱 ما را در ایتا و بله دنبال کنید:
🆔 @philoscience
7.34M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
✅ بریده گفتار
💠 «سرنوشتساز ترین نزاع»
🔸 انسان یک موجود مرکب است، این حقیقت را نباید فراموش کرد که انسان واقعا دو «من» در او حاکم است: یک «من انسانی» و یک «من حیوانی»، که «من حقیقی» انسان، آن من انسانی است.
📼 برگرفته از بیانات استاد شهید مطهری
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#فلسفه_انسان
#بریده_گفتار
💻 آدرس تارنمای ما :
🌐 https://philoscience.ir
📱 ما را در ایتا و بله دنبال کنید:
🆔 @philoscience
💠 فراخوان پذیرش نیم سال دوم سال تحصیلی 1403-1402 در رشته های تخصصی سطح سه
📣 ثبت نام سطح سه تخصصی
در رشته های
👈🏼 مشاوره اسلامی
👈🏼 مدرسی علوم عقلی
👈🏼 قرآن با گرایش تفسیر موضوعی
👈🏼 تبلیغ با گرایش کودک و نوجوان
👈🏼 کلام اسلامی با گرایش مسایل جدید کلامی
🔸 اطلاعات بیشتر و ثبت نام:
🌐http://B2n.ir/h34459
برای ثبت نام از موتورهای جستجوگر گوگل کروم یا فایرفاکس استفاده کنید.
🇮🇷موسسه آموزش عالی حوزوی علامه مجلسی(ره)
🇮🇷دفتر تبلیغات اسلامی اصفهان
✅ گزارش کمیسیون فلسفه و روششناسی علوم انسانی اسلامی
💠 کمیسیون فلسفه و روششناسی هفتمین کنگره بینالمللی علوم انسانی اسلامی ۲۴ آبان سال جاری در پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی برگزار شد.
🔸 این کمیسیون از دوره اول کنگره تاکنون به عنوان یکی از کمیسیونهای اصلی مورد توجه شورای علمی کنگره بوده. همچنین مقالات دورههای پیشین این کمیسیون در سایت کنگره در اختیار علاقمندان قرار گرفته است.
🔸سخنرانان علمی این کمیسیون عبارت بودند از: دکتر غلامحسین مقدم حیدری، دکتر معین زاده، دکتر سیدی فرد، دکتر بادامچیان، دکتر مالک شجاعی، دکتر موحد ابطحی، دکتر علی طالقانی، دکتر قائمی نیک و آقای محمدجواد حسینزاده. ریاست کمیسیون را آقایان دکتر عاشوری، دکتر سیدی فرد و دکتر منجمی به عهده داشتند.
📑 گزارشی از قدیمیترین کمیسیون کنگره بینالمللی علوم انسانی اسلامی:
🌐 https://scih.ir/HPsJy
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#روش_شناسی_علم
#علوم_انسانی_اسلامی
#گزارش
💻 آدرس تارنمای ما :
🌐 https://philoscience.ir
📱 ما را در ایتا و بله دنبال کنید:
🆔 @philoscience
📘 کتاب «فلسفه فقه»
💠 مجموعه دو جلدی «فلسفه فقه» به کوشش حسینعلی بای در پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی گردآوری شده و توسط انتشارات همان پژوهشگاه به چاپ رسیده است.
🔸این کتاب، مجموعه ای از مقالات فلسفه فقه با عناوینی همچون جایگاه تساهل و تسامح در قوانین حقوقی – اجتماعی اسلام و عوامل پویایی فقه است. نویسنده در قسمتی از مقدمه جلد اول، در تعریف فلسفه فقه اینگونه نگاشته است:
🔹 فلسفه فقه، از جملۀ فلسفه های مضاف است که در آن به تعریف فقه، تاریخ تطور فقه، ساختار فقه و تقسیم بندی آنها، جایگاه فقه، ارتباط فقه با علوم دیگر خصوصاً علم اصول، روش شناسی فقه، قلمرو فقه، ماهیت احکام فقهی، مراحل حکم فقهی، انواع حکم (حکم اولی، ثانوی، ثابت و متغیر و…)، رابطه مصالح و مفاسد با احکام، موضوع علم فقه، اهداف فقه، مقدمات علم فقه یا اجتهاد، منابع فقه، حجیت منابع فقه، منطق فهم فقه، شیوه های تفسیر نصوص، متدولوژی تحقیق در اسناد، کاستی های فقه و آسیب شناسی آن، تعریف اجتهاد، عوامل موثر در اجتهاد و… پرداخته می شود.
🔸 فلسفه فقه یا علم شناسی فقه، دانشی است که در مقام علمِ ناظر، به فقه عمل کرده و به تحقیق در مبانی نظری و تحلیلی فقه، موضوع، محمول، مسائل، مبادی، مقدمات، غایات و شیوه های روش شناختی فقه و ارتباط آن با علوم و پدیده های دیگر می پردازد.
📝 معرفی کتاب: B2n.ir/b00736
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#فلسفه_فقه
#فلسفه_حقوق
#معرفی_کتاب
💻 آدرس تارنمای ما :
🌐 https://philoscience.ir
📱 ما را در ایتا و بله دنبال کنید:
🆔 @philoscience
✅ بازاندیشی در نسبت میان حکم اولی، ثانوی و حکومی و امتداد آن در ساحت اجتماع و حکومت
💠 مرکز مطالعات علم و اجتماع معنا و مجمع عالی علوم انسانی اسلامی با همکاری شبکه اجتهاد نشستی علمی با موضوع «بازاندیشی در نسبت میان حکم اولی، ثانوی و حکومی بر اساس دیدگاه استاد محمد حسین ملک زاده» برگزار می کنند.
🔸 این نشست علمی با ارائه حجت الاسلام والمسلمین سید محمد سیدی فرد (استاد سطوح عالی حوزه علمیه قم) و دبیری علمی حجت الاسلام سید محمدرضا شهیم (دانشآموخته درس خارج فقه و اصول) برگزار خواهد شد.
🔹 زمان برگزاری این نشست روز سه شنبه ۲۱ آذر ماه، ساعت ۱۵ و محل برگزاری آن مرکز مطالعات علم و اجتماع معنا، به نشانی: قم، بلوار سمیه، بین کوچه ۲۸ و ۲۶، پلاک ۴۷۲ میباشد.
🔸 همچنین علاقهمندان جهت حضور در این نشست به صورت مجازی میتوانند به لینک زیر مراجعه فرمایند:
🌐 https://gharar.ir/r/8c30380a
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#فلسفه_فقه
#فلسفه_حقوق
#نشست_علمی
💻 آدرس تارنمای ما :
🌐 https://philoscience.ir
📱 ما را در ایتا و بله دنبال کنید:
🆔 @philoscience