#احکام_شرعی
#پزشکی
👤بیماری که بر اساس دانش پزشکی امروز، امیدی به شفا و یا بهبود او وجود ندارد و با استفاده از دستگاه ممکن است چند روز بیشتر زنده بماند ، آیا به منظور کوتاه کردن مدت درد و رنج بیمار، استفاده نکردن از دستگاه یا قطع آن جایز است؟ آیا سرپرست یا نزدیکان بیمار می توانند به پزشک چنین اجازهای بدهند؟
حفظ جان بیمار ـ حتی در فرض سؤال ـ واجب است و سرپرست بیمار در این مورد شرعا اختیاری ندارد.
📖 استفتائات _ قطع دستگاه پزشکی از بیمار _ آیت الله خامنه ای
📲 @maaref_dini
#تاریخ
▪️تفاوت قیام مختار ثقفی با قیام توّابین⁉️
🔻مختار همچون توابین به مقابله با جریان حاکم بر زمان آمده بود اما با این تفاوت که ؛ قیام مختار به خاطر مقابله ی با اصل خلافت یزید بود اما قیام توابین برای مقابله با فسق و فجور یزید بود.
✍هر دو جریان توانستند نشانه ی بیداری حاصل در زمانه باشد که ثمره نهضت حضرت حسین (ع) بود.
📚معلم درس محبت ص ۵۷
🔗برای پیگیری بیشتر : ( @Allameaskari )
📲 @maaref_dini
#تاریخ
🔰بررسی جوّ سیاسی _ اجتماعی دوران امام حسن (ع)
📖 قسمت چهارم
💢 کوفیان در دوران امام حسن (ع)
▫️کوفیان را می توان به پنج دسته تقسیم کرد :
۱ ) حزب اموی : اینها گروهی از دلباخته های بنی امیه و مردمی معاویه گرا بوده و عده ای از اشراف آنان ، در جایگاه ریاست قبیله ، اختیاردار جماعتی از کوفیان بودند.این افراد منافعشان به حمایت های شام گره خورده بود و هم پیمانی و همراهی پنهانشان با معاویه باعث شده بود که به صورت مخفیانه با او مکاتبه داشته و در انتقال اطلاعات و آشفته سازی کوفه به او یاری رسانند.
۲ ) خوارج : این گروه در ابتدای خلافت امام حسن (ع) با این شرط که آن حضرت به جنگ با معاویه قیام فرمایند ، آماده ی بیعت شدند ، اما امام (ع) با این شرط مخالفت فرموده و از این روی ، پیوسته تاکید داشتند که بیعت را بدون پیش شرط ، در صورت تسلیم بودن در برابر تصمیم ایشان می پذیرند.
۳ ) سربازان حکومتی : اینها جماعتی بیست هزار نفره از نظامیان حقوق بگیر دولت بودند که جنگ و جهاد ، شغل و منبع درآمدشان بود.
۴ ) اهل تردید : در میان لشکر امام حسن (ع) جماعتی از اهل شک و تردید حضور داشتند.اینها که جمعیت قابل توجهی از اهالی کوفه را تشکیل می دادند ، همان مردمان دنیازده ای بودند که نگرشی عمیق در ورای عملکردشان وجود نداشت. آنها همان حزب باد بودند.مردمی که مبنای دینی و اندیشه ای خاصی نداشته و تسلیم امواج اجتماعی و سیاسی ای بودند که توسط گروه های تاثیرگذار جامعه از موافق و مخالف ، شکل می گرفت و آنها را با خود همراه می ساخت.
✍تنها کافی بود که از رسانه های تبلیغاتی اموی ، جنگ روانی به راه افتاده و یا بذل و بخشش درهم و دینار معاویه ، سر و صدایی به راه اندازد و یا عده ای از اشراف و سران قبایل از اطراف امام (ع) پراکنده شده و به سپاه دشمن بپوندند ، تا این جماعت بی مبنا و تو خالی صحنه را خالی ساخته و موازنه را تغییر دهند.
۵ ) شیعیان : این گروه که تربیت یافتگان مکتب امیرالمومنین (ع) و یاوران و همراهان ایشان در تمام آن سال های دشوار بودند ، خلافت را تنها از آنِ اهل بیت پیامبر (ص) دانسته و با زبان و عمل از این باور خود دفاع می کردند.البته شیعیان از نظر معرفتی همه در یک سطح نبودند و تفاوت عملکرد آنها در فتنه ها غبارآلود آن دوران ، گویای اختلاف درجات معرفتی و مراتب ایمانی آنهاست.
#تاریخ_امام_حسن(ع)
📚پس از ۴۰ سال ، ص ۱۸
🔗برای پیگیری بیشتر : ( @Allameaskari )
📲 @maaref_dini
💢 از نخستين شب جمعه ماه رجب غفلت نكنيد، چه آن شب را ملائكه «ليلة الرغائب» نامند و در اين شب ملائك بر زمين نزول مي كنند.
#ماه_رجب
#لیلة_الرغائب
http://eitaa.com/joinchat/3534880770Ccde1211695
#اعتقادات
💢 مهمترین وظیفه ی پیامبر
🔻《اَنَّما علی رَسولِنا البَلاغُ المُبین》
پیامبر فقط یک کار دارد ، فقط و فقط تبلیغ آشکار دین.پیامبران زنجیره ی مبلغان از طرف خدا هستند.
از حضرت آدم (ع) تا خاتم الانبیاء (ص) و تا وصیّ آخرین ، هیچ شانی جز مبلغ و پیام رسان خدا بودن ندارند.
⚠️البته منظور از اینکه می گوییم تنها وظیفه تبلیغ دین است ، یعنی وظیفه ی تعطیل ناپذیرشان است ؛ نمی شود پیغمبر باشد و تبلیغ نکند.
نمی شود مبلغ در خانه بنشیند و در را به روی خود ببندد یا به غاری برود و در آنجا تنها عبادت کند ، این امکان ندارد.پیغمبر اگر پیغمبر است ، مبلغ است!!
🔻البته این وظیفه یک باید《بلاغ مبین》باشد!!
یعنی باید به گونه ای باشد که پیام الهی را کامل برساند و برای همگان ، همه چیز روشن ، واضح و آشکار باشد.
حرف خدا برایشان مثل روز روشن شود ، که اگر زیر بار نرفتند ، فقط به خاطر عناد باشد ، نه به خاطر جهل و نفهمیدن!! بیان به هیچ وجه نباید کمبود داشته باشد.
✍دیگر وظایف پیامبران و امامان مانند تربیت افراد و تشکیل حکومت اسلامی و... دارای شروطی است و به خودی خود وظیفه ی شخصی آنها نیست.
📚حدیث اندرز ص ۷۰
📲 @maaref_dini
#حدیث
▫️#امام_صادق(ع) فرمود :
خِیارُکم سُمَحائُکم و شَرارُکم بُخَلائُکم و من صالحِ الاعمالِ البرُّ بالاخوانِ و السَّعیُ فی حوائجِهم و فی ذلک مَرغَمه للشّیطانِ و تَزَحزُح عن النیزان و دُخولُ الجنان.اَخبِر بهذا غُرَرَ اَصحابک ، هُمُ البرره بالاخوان فی العُسر و الیُسر.
🔹بهترین شما ، آنهایی هستند که دستشان باز است ، اهل سخاوتند ، خیر آنها به مردم می رسد. اما بدترین های شما هم ، بخیل های شما هستند.
نیکی کردن به برادران جزء بهترین اعمال صالح یک مومن و مسلمان است و اینکه بکوشد تا حاجت ها ، مشکلات و خواسته های آنها را رفع کند.اینکار از بهترین صالحات است.
دماغ شیطان را نیز به خاک می مالد و مغلوبش می کند و این عمل باعث دوری از آتش می شود و بهشت او حتمی است.
امام در ادامه فرمود : برجستگان از یاران و دوستانت را به این حرفی که زدم ، با خبر کن!!
به آنهایی که به برادران خود خدمت و نیکی می کنند و سعی دارند تا مشکلاتشان را حل کنند.
📚حدیث اندرز ص ۴۰
📲 @maaref_dini
#احکام_شرعی
👤آیا استفاده از مواد آرایشی روی پیشانی ، مانعی برای سجده محسوب میشود؟
اگر مواد آرایشی به مقداری روی پوست را بپوشاند که پوستِ پیشانی با مُهر تماس پیدا نکند، سجده صحیح نیست و نماز باطل است و تشخیص آن بر عهدۀ مکلف می باشد.
📖 استفتائات_مانع بودن مواد آرایشی برای سجده _ آیت الله خامنه ای
📲 @maaref_dini
#اعتقادات
❌آیا ابلیس از فرشتگان بوده یا از جنیان⁉️
🔻فرشتگان او را از خود می دانستند ، و تنها خداوند می دانست که ابلیس از آنان نیست .
پس هنگامی که مامور به سجده شد ماهیت خود را آشکار کرد❗️
👈ابلیس نه از فرشتگان بود و نه در چیزی از امور آسمانها دخالت داشت ، او همراه فرشتگان بود و ملائکه او را از خودشان می پنداشتند ، و تنها خدا بود که می دانست او از آنان نیست ، هنگامیکه مامور شد به آدم (ع) سجده کند همان چیزی از او سر زد که بود . (بحار ج۱۱ص۱۱۹)
📖عقاید اسلام در قرآن ج۱ ص۱۱۵
🔗برای پیگیری بیشتر : ( @Allameaskari )
📲 @maaref_dini
#تاریخ
💢 آیا نقد و بررسی مطالب کتب دسته اول تاریخی مانند تاریخ طبری یا سیره ی ابن هشام و... لازم است⁉️
اگر بخواهیم به این سوال پاسخ دهیم ، یکی از حوادث تاریخی را از این دو کتاب نقل می کنیم :
✍داستان غدیر خم و حوادثی که در غدیر خم پیش آمد ، مساله ای که مورد کم مهری قرار گرفته اما در هر صورت اسناد به اندازه ای زیاد است و دلایل ما به اندازه ای قرص است که هیچ شک و تردیدی به جای نمی گذارد.
🔻اگر به تاریخ طبری یا سیره ی ابن هشام مراجعه کنید ، از جریان بازگشت رسول خدا (ص) از سفر حجّه الوداع سخنی نمی بینید.خیلی این بحث را به اختصار برگزار کردند و گذشتند❗️در حالی که این حادثه بسیار بسیار مهم است.
به تواریخ که نگاه کنید ، می بینید که مساله ی غدیر خم ، حذف شده و سوال این است که این هایی که در صدر حکومت ها بودند ، چرا چیزی ننوشته اند⁉️
🔻علت آن را اگر خیلی خلاصه بخواهیم بگوییم ، این است که این دو مورخ ، بخش زندگانی پیامبر (ص) را از (محمدبن اسحاق مدنی) نقل می کنند.(ابن اسحاق) این سیره را به دستور (منصور دوانیقی) و برای او نوشته است.
(منصور دوانیقی) خلیفه ی دوم بنی عباس است که بسیار خون ریز و جبّار و قهار بود.او از (ابن اسحاق) درخواست کرد که یک سیره ی پیامبر ، برای فرزندش مهدی که ولی عهد او بود بنویسد. ناگزیر ابن اسحاق ملاحظات عصر و زمان و سیاست حاکم را کرد و در آن زمان که بچه های امیر المومنین(ع) را تکّه تکّه می کردند و در زندان و در بین دیوار دفن می کردند ، سقف زندان را بر سر آنها خراب می کردند ، ائمه (ع) نیز هر لحظه به یک بلا گرفتار هستند و... ملاحظات سیاسی را کرده و همه ی حرف ها را نقل نکرده است.در هر صورت ، این مورخان ، مساله را نیاورده اند و این یک کمبودی در تاریخ اسلام پدید آورده است.
📚حدیث اندرز ص۸۳
🔗برای پیگیری بیشتر : ( @Allameaskari )
📲 @maaref_dini
هدایت شده از پند نامه
🔺️آیت الله حق شناس :
چون به دست خویشتن بستی تو پای خویش را !!
هم به دست خویشتن واکن، کمال این است و بس !!
🔺️این بندهایی که نصف عمر به خودت بستی،
تعلق به مال
تعلق به مقام
تعلق به جاه و...
وقتی تمام این ها را زدی، آن زمان هَمّت هَمّ واحد میشود؛ و باید بدانی که پروردگار معشوقِ فطرتهاست.
در آن آخر هم فقط پروردگار است و ما با او سروکار داریم !!
📚کتاب مواعظ
📦جهت سفارش کتاب مواعظ 👇🏻👇🏻👇🏻
@A13721374Z
✅کانال #پندنامه
http://eitaa.com/joinchat/2054750225Cbba925a3ed
#حدیث
▪️#امام_صادق (ع) فرمودند :
مَن اَحَبَّ اَن یُخَفِّفَ الله عَزّ و جَلّ عَنه سَکَراتِ المَوت فَلیکن بِقَرابَتِه وَصولا فَاِذا کانَ کذلک هَوَّنَ الله علیه سَکَراتِ الموتِ و لَم یُصِبهُ فی حَیاتِه فَقر ابدا
🔹کسی که دوست دارد خدای متعال ، سکرات مرگ را بر او آسان کند و لحظات آخر زندگی اش را به راحتی بگذراند ، با خویشاوندانش صله کند.
اگر آدمی این طور بود ، اولا خدای تبارک و تعالی سکرات و بار مرگ را بر او آسان می کند ، ثانیا هیچ وقت گرفتار فقر نخواهد شد و زندگی او به سهلی و آسانی می گذرد و گرفتار فقر و تنگ دستی نمی شود.
✍منظور از کلمه ی 《وصول》که در روایت به آن اشاره شد این است که ؛ پیوند همیشگی داشته باشد.اما نکته ی مهم این است که صله ی رحم در عرف و فرهنگ ما ، فقط به دیدار با یکدیگر یا عدم آن معنا می شود که این تنها یک صورت صله ی رحم است و انواع دیگری هم دارد❗️
⚠️انسان باید اگر در خویشاوندانش زمین خورده است ، زیر بالش را بگیرد ، اگر مقروض و درمانده است ، در پرداخت قرض کمکش کند ، اگر زندگی اش را نمی تواند اداره کند ، کمکش کند ، اگر مریض است ، عیادتش کند و اگر طبیب ندارد برای او طبیب پیدا کند و.... چنین چیزهایی می تواند مصداق صله ی رحم باشد.
📚حدیث اندرز ص ۳۳
📲 @maaref_dini
#احکام_شرعی
👤طلا و هدایایی که در دوران ازدواج، مرد به همسرش هدیه می دهد ، آیا پس از طلاق و در صورت مطالبۀ زوج ، زوجه باید برگرداند؟
اگر بین زن و شوهر خویشاوندی نسبی وجود نداشته باشد، در صورتی که هدایا موجود باشد مرد می تواند پس بگیرد، هر چند احتیاط مستحب آن است که پس نگیرد.
📖 استفتائات جدید_آیت الله خامنه ای
📲 @maaref_dini
ولادت امام محمد تقی(ع) جواد الائمه
نهمین ستاره آسمان امامت و ولایت و مظهر جود وسخاوت مبارک باد.
#امام_جواد
http://eitaa.com/joinchat/3534880770Ccde1211695
#اعتقادات
🛑 خدمت جن ها به حضرت سلیمان از روی اختیار بود یا اجبار⁉️
✅ قرآن درباره اینکه سلیمان پیامبر آنان را به خدمت گرفته است می فرماید:
《....وَ مِنَ الْجِنِّ مَنْ یَعْمَلُ بَیْنَ یَدَیْهِ بِإِذْنِ رَبِّهِ وَ مَنْ یَزِغْ مِنْهُمْ عَنْ أَمْرِنا نُذِقْهُ مِنْ عَذابِ السَّعِیرِ. یَعْمَلُونَ لَهُ مَا یَشَآءُ مِن مَّحَارِیبَ وَتَمَاثِیلَ وَجِفَانٍ کَالْجَوَابِ وَ قُدُورٍ رَّاسِیَاتٍ اعْمَلُواْ آلَ دَاوُدَ شُکْراً وَقَلِیلٌ مِّنْ عِبَادِىَ الشَّکُورُ》
🔻و گروهى از جنّ پیش روى او به اذن پروردگارش کار مى کردند و هر کدام از آنها که از فرمان ما سرپیچى مى کرد او را از عذاب آتش سوزان مى چشاندیم❗️
جنّیان ، هر چه را که سلیمان مى خواست از محراب و تمثال و ظروف بزرگ مانند حوضچه و دیگ هاى ثابت برایش مى ساختند.
اى خاندان داوود❗️شکر ( این همه نعمت را ) به جا آورید . امّا اندکى از بندگان من سپاسگزارند.(سبا/۱۲،۱۳)
📚عقاید اسلام در قرآن ج۱ ص ۱۰۲
🔗برای پیگیری بیشتر : ( @Allameaskari )
📲 @maaref_dini