🗞️ ترجمه و شرح فیض الاسلام:
🪶 ۷۱ از نامههاى آن حضرت عليه السّلام است به منذر ابن جارود عبدىّ (از قبيلۀ عبد القيس) كه او را بر بعضى از شهرها (فارس) حكمرانى داده و او با آن بزرگوار در بعضى از كارهايى كه او را بر آن گماشته بود #خيانت كرد (چهار هزار درهم از مال خراج ربود، امام عليه السّلام او را در اين نامه نكوهش نموده و نزد خود طلبيده، و پدرش جارود را «كه با قبيلۀ خود عبد القيس خدمت پيغمبر اكرم صلیالله علیه وآله آمده و اسلام آورد» ستوده، خلاصه رجال نويسان منذر را ضعيف دانسته و به رواياتش اطمينان ندارند):
(۱) پس از حمد خدا و درود بر پيغمبر اكرم؛ نيكى پدرت مرا فريب داد و گمان كردم از روش او پيروى ميكنى و براه او مىروى؛
پس ناگاه بمن خبر رسيد كه خيانت كردهاى، و براى هواى نفس خود فرمانبرى را رها نمىكنى، و براى آخرتت توشهاى نمىگذارى، دنياى خويش را با ويرانى آخرتت آباد مىسازى، و با بُريدن از دينت به خويشانت مىپيوندى (شايد اين جمله خبر از آينده باشد، مرحوم علاّمۀ مجلسىّ در مجلّد دهم كتاب بحارالأنوار از سيّد ابن طاوس «عليه الرّحمة» نقل ميكند كه امام حسين عليه السّلام نامهاى نوشته و با غلام خود كه نامش سليمان و كنيهاش ابا زرين بود بسوى گروهى از بزرگان بصره فرستاد و ايشان را بكمك و پيروى خواست كه از آنها يزيد ابن مسعود نهشلىّ و منذر ابن جارود عبدىّ بودند تا آنكه مىفرمايد: و امّا منذر ابن جارود نامه و پيغام آور را نزد عبيد اللّه ابن زياد آورد؛ زيرا ترسيد كه نامه، خدعه و مكرى از عبيد اللّه باشد، و بحريّه دختر منذر ابن جارود همسر عبيد اللّه ابن زياد بود، پس عبيد اللّه پيغام آور را بدار كشيد و بعد از آن بمنبر رفت و خطبه خواند و مردم بصره را تهديد نمود كه راه مخالفت نه پيمايند)
(۲) و اگر آنچه (خيانت) كه از تو بمن خبر رسيده راست باشد (جَملُ أهلك و شَسع نعلك خير منك يعنى) شتر اهل تو و دوال كفشت (جائيكه انگشت بزرگ پا در كفشهاى عربىّ 🩴 قرار مىگيرد) از تو بهتر است (اين جمله مثلى است اشاره باينكه سود حيوان و جماد از تو بيشتر است)
و كسيكه مانند تو باشد شايسته نيست بوسيلۀ او رخنهاى بسته شود، يا امرى انجام گيرد، يا مقام او را بالا برند، يا در #امانت شريكش كنند، يا براى جلوگيرى از خيانت و نادرستى بگمارندش (سزاوار نيست حفظ مرز يا حكومت شهر يا رياست كارى را بتو گزارند) پس هنگاميكه اين نامهام بتو مىرسد نزد من بيا اگر خدا خواست.
←(چون آمد، امام عليه السّلام او را زندانى نمود، و صعصعة ابن صوحان كه از نيكان اصحاب امير المؤمنين و از بزرگان قبيلۀ عبد القيس بود دربارۀ او شفاعت كرده رهائيش داد.
سيّد رضىّ فرمايد:) و اين منذر كسى است كه امير المؤمنين عليه السّلام دربارۀ او فرمود:
(۳) او بدو جانب خود بسيار مىنگرد، و در دو برد (جامۀ يمنى پربهاى) خويش مىخرامد، و بسيار گرد و خاك از روى كفشهايش پاك ميكند (مرد متكبّر و گردنكشى است كه بخود و لباسش مىنازد و به آرايش مىپردازد).
╭────๛- - - - - ┅╮
│📱 @Mabaheeth
╰───────────
#شرح_نامه ۷۱ نهجالبلاغه
🪶
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
👇👇👇
https://eitaa.com/ghararemotalee/4066
#نهج_البلاغه_بخوانیم
#نهج_البلاغه
╭────๛- - - - - ┅╮
│📱 @Mabaheeth
╰───────────
7.68M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#کلیپ | #استاد_شجاعی
✘ فقط یه فرمول هست؛
که اگر خودتو ببری توی این فرمول،
می تونی بفهمی نمره محبتت به خدا چنده؟
منبع : لیلة الرغائب 1402
@ostad_shojae | montazer.ir
╭═══════๛- - - ┅╮
│📱 @Mabaheeth
╰๛- - - - -
دین عاشقانه.mp3
7.87M
#پادکست
#استاد_شجاعی | #آیتالله_مصباح
✘ دو تا مشکل اصلی
که مانع «رفیق شدن» ما با خدا شده!
همین دو تا رو رفع کنیم، راه باز میشه.
@ostad_shojae | montazer.ir
╭═══════๛- - - ┅╮
│📱 @Mabaheeth
╰๛- - - - -
27M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📹 برکات #ماه_رجب
✏️ بیانات اخیر رهبر انقلاب درباره فضیلت ایام مبارک ماه رجب
╭═══════๛- - - ┅╮
│📱 @Mabaheeth
╰๛- - - - -
6.78M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📹 هزار سنگر، در قلوب مردم آمل
✏️ رهبر انقلاب: قضیهی ششم بهمن آنقدر اهمیت داشت كه امام بزرگوار ما آن را در وصیتنامهی تاریخی خود هم مندرج كردند، آن را یادگار گذاشتند؛ یعنی فراموش نشود.
حالا چرا فراموش نشود؟
برای اینكه حوادث تاریخی، هم #درس است، هم #عبرت است... «هزار سنگر» یعنی چه؟ ظاهر قضیه این است كه در درون شهر، مردم در مقابل گروههای اشرار و متجاوز سنگر درست كردند - حالا یا هزار تا، یا بیشتر یا كمتر - اما من یک تفسیر دیگری دارم: این سنگرها سنگرهای درون خیابانها نیست، این سنگرِ دلهاست؛ هزار تا هم نیست، هزاران سنگر است؛ به عدد هر مؤمنی، هر انسان باانگیزهی باشرفی، یك سنگر در مقابل تهاجم دشمن وجود دارد.
🗓 سالروز حماسه ششم بهمن مردم آمل
Farsi.Khamenei.ir
╭═══════๛- - - ┅╮
│📱 @Mabaheeth
╰๛- - - - -
⌛ طاهرهٔ ۱۵ ساله علیه ضدانقلاب
🔹 هشت ماه از برکناری بنیصدر و جنگ مسلحانه منافقین میگذشت. هفتم تیر آیتالله بهشتی و ۷۲نفر از یارانش در انفجاری تروریستی به شهادت رسیده بودند.
روز قبلش آیتالله خامنهای هدف حملهای تروریستی قرار گرفته بودند.
هشتم شهریور رئیسجمهور و نخستوزیر در انفجار دیگری به شهادت رسیدند.
نیروهای نظامی در مرزهای غربی هم با ارتش متجاوز صدام درگیر بودند.
وسط این ماجراها بعضی جریانها مثل گروههای چپ ضدانقلاب به طمع افتادند. برنامهریزی کرده بودند که با حمله به آمل، شهر را تسخیر کنند. تصور میکردند مردم هم به آنها ملحق شده و اولین حرکت موفق براندازانه علیه جمهوری اسلامی در این آمل ثبت میشد. موقعیت کوهستانی شهر و بستن جاده هزار هم مانع از آن میشد که نیروهای دولتی بتوانند به راحتی شهر را آزاد کنند.
این وسط، فکر یک چیز را نکرده بودند: امثال طاهره را! جنگ از ساعت ۲۳:۴۵ دوشنبه پنجم بهمن با به مقرهای نظامی و دولتی حمله بردند و بخشهایی از شهر را تصرف کردند. درگیری از صبح سهشنبه ششم بهمن جدی شد.
🔹 در عمل اما ورق برگشت. مردم نه تنها روی خوش نشان ندادند بلکه با هر چه که داشتند سمت مدافعان شهر ایستادند. سیدهطاهره هاشمیِ ۱۵ساله دانشآموزِ رشته علوم تجربی دبیرستان وحیدی آمل یکی از همین افراد بود. خانوادهاش داشتند مقدمات عروسی خواهر بزرگتر را فراهم میکردند. اقوام و خویشان هم جمع شده بودند...
🗓 سالروز حماسه ششم بهمن مردم آمل