May 11
✅ #گفتگوهای_فقهی 14
🔶 آیتالله ملک زاده
⏮ #ازدواج با #بی_نماز
🔶 #پرسش:
آیا از نظر شرعی، ازدواج با شخصی که نماز نمیخواند حرام است؟
💥 #پاسخ:
ازدواج با چنین شخصی #حرام نیست ولی #کراهت دارد زیرا ازدواج با شخص #فاسق، مکروه است و شخصی که نماز نمیخواند نیز از مصادیق آشکار فاسق، به شمار میآید.
⏮ #وکالت_زنان در اجرای #صیغه_عقد
🔶 #پرسش:
آیا زن میتواند عاقد باشد و از جانب دو نفر که میخواهند با هم ازدواج کنند وکیل شود و صیغه عقد را برای آنها جاری کند؟
💥 #پاسخ:
همانگونه که زن در جایگاه زوجه میتواند ایجاب را در صیغه عقد، خودش بخواند، میتواند در جایگاه وکیل، ایجاب و قبول یا یکی از آنها را به وکالت از دیگران بخواند. و فرقی نمیکند که عاقد و کسی که میخواهد صیغه عقد را به وکالت از دیگری یا دیگران جاری نماید زن باشد یا مرد. فقط لازم است که وکیل، چه زن باشد و چه مرد، با احکام عقد نکاح و وکالت در اجرای این عقد آشنا باشد و آن احکام را رعایت کند، تلفظ صحیحی داشته باشد، معنای جملهای که به عنوان صیغه عقد خوانده میشود را بفهمد و در هنگام خواندن صیغه، قصد انشاء داشته باشد.
http://eitaa.com/joinchat/761921543C9cf554b0c9
🔊 #یادآوری 🔊
⏮ #شنبه ۱۰ آبان
🔶 جلسه #چهار
✅ #سلسله_جلسات_علمی
⏮ موضوع: #فلسفه_فقه و #روش_شناسی_اجتهاد
🔶 مدرّس: آیتالله ملک زاده
🗓 زمان: شنبه ها، ساعت۱۶ تا ۱۸
🕌 مکان: قم، خیابان گلستان، خیابان اخلاقی، پلاک۱۱۰
◾️ مرکز راهبردی #برهان
💥 ثبت نام جهت حضور در کلاس (با رعایت شیوه نامه های #بهداشتی) از طریق پیام رسان بله و ایتا: 09157401915
http://eitaa.com/joinchat/761921543C9cf554b0c9
✅ #گفتگوهای_فقهی 15
🔶 آیتالله ملک زاده
⏮ تراشیدن موهای کمِ صورت
🔶 #پرسش:
بعضی از پسرهای #نوجوان و #تازه_بالغ، موهای کمی که در صورتشان میروید را به جهت رشد بیشتر و پر پشت شدن آن، میتراشند؛ آیا این کار #حرام است؟
💥 #پاسخ:
اگر موهای صورت، به قدری کم باشد که اصطلاحاً به آن #ریش نگویند، تراشیدن آن اشکالی ندارد.
⏮ #گیاهخواری و #خامگیاهخواری
🔶 #پرسش:
آیا روشهایی مثل گیاهخواری و یا خامگیاهخواری، در #دین_اسلام تأکید شدهاند؟
💥 #پاسخ:
از نظر اسلام بهتر است که از خوردن #گوشت به صورت زود به زود و به مقدار زیاد #پرهیز شود، ولی از آن طرف، در صورت امکان، برای مدت طولانی هم گوشت از برنامه غذایی شخص، حذف نگردد. در نتیجه، گونههایی از رژیم غذایی که پرهیز کامل از گوشت و خوراکیهای حیوانی، بسنده کردن بر گیاهان و گیاهخواری و یا حتی خامگیاهخواریِ محض را به عنوان یک برنامه غذاییِ ثابت و همیشگی برای عموم مردم تجویز مینمایند، به هیچ روی مورد تأیید اسلام نمیباشند و با دیدگاه اعتدالیِ این دین مبین، در مورد نوع خوراکیها و نوشیدنیها و کیفیت و کمّیت خوردن و آشامیدن، مخالف هستند.
◾️ البته ممکن است که پرهیز کامل از مصرف گوشت برای شخصی، و یا از آن طرف، مصرف مقادیر زیادی از گوشت در زمانی محدود، برای شخصی دیگر، به خاطر نیاز ویژه و بیماریهای خاصّی که دارند، لازم باشد که طبیعتاً اینها از جمله حالات استثنایی به شمار میروند و در اینگونه موارد باید تابع نظر پزشک مورد اعتماد و دارای تبحّر و تخصص لازم بود.
http://eitaa.com/joinchat/761921543C9cf554b0c9