#هفته_پژوهش #مرکز_پژوهشی_مبنا
🔰 ۶نکته پژوهشی در کلام رهبر معظم انقلاب
🔸 هدف گیری
🔸 نیازسنجی
🔸 مرجعیت علمی
🔸 بومی سازی
🔸 تشویق
🔸 دشمن شناسی
🆔@mabna_center
#اخبار_نشر #مرکز_پژوهشی_مبنا
⬅️ پژوهشگاه حوزه و دانشگاه و مرکز پژوهشی مبنا به زودی منتشر میکنند:
📚 کتاب «متون فقه۳ - حقوق عمومی و بین الملل» اثر آقایان دکتر حسین جوان آراسته و دکتر محمدجواد ارسطا از مجموع آثار گروه #حقوق و #فقه_اجتماعی پژوهشگاه که با مشارکت مرکز پژوهشی مبنا(مولفههای بنیادین نظام اسلامی) و پژوهشگاه حوزه و دانشگاه اجرا شده است به زودی منتشر میشود.
چکیده:
✍ فقه شیعه یکی از مهمترین منابع حقوق موضوعه ایران است، بهگونهای که بسیاری از متون قانونی ازجمله قانون اساسی، قانون مدنی و قانون مجازات اسلامی مقتبس از آن میباشد. بر این اساس و با عنایت بهنقش بسزاییکه آگاهی از متون فقهی در ورزیدگی هرچه بیشتر دانشجویان دارد، درس متون فقه۳ با هدف آشنایی با متون فقه اسلامی، اصطلاحات فقهی و فتاوای فقها در ارتباط با مباحث حقوق عمومی و بین الملل، در نظرگرفته شده است. متن حاضر مطابق سرفصلهای جدید کارشناسی رشته حقوق تدوین شده و قابلیّت استفاده در رشته فقه و حقوق اسلامی را نیز دارد.
🔸 متون انتخابی از بیش از ۴۰ منبع مختلف #فقهی گزینش و به دیدگاه فقهای اهل سنت نیز اشاره شده است. در پارهای موارد به اصول قانون اساسی یا مواد قانونی مرتبط با متون فقهی نیز اشاره شده است تا تطبیق مباحث با حقوق موضوعه برای دانشجویان بهآسانی صورت پذیرد و در نتیجه، علاقه و انگیزه دانشجویان نسبت به مراجعه به متون فقهی، بیشتر شود.
🆔@mabna_center
34.18M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎤 نخبگان پاسخ میدهند |
#نهاد_متولی_مسئول_خانواده 6⃣
#وزارت_خانواده
❓چه نهادی متولی مسئول #خانواده است؟
❓چالش های #حکمرانی در پهنه خانواده کدام است؟
👈 پاسخ حجتالاسلام علی اصغر اخوی، مدیر مرکز مشاوره جامعه الزهرا سلاماللهعلیها
🌐 مرکز پژوهشی مبنا
🆔@mabna_center
#هفته_پژوهش #مرکز_پژوهشی_مبنا
💠 عنصر تحقیق و #پژوهش در همه جا به صورت یک اصل در مجموعه کارها باید مورد توجه قرار گیرد.
🆔@mabna_center
مرکز پژوهشی مبنا
#یادداشت #عدالت_اجتماعی ⚖ سلسه یادداشتهای عدل، عدالت و عدالت اجتماعی(۱) 🖋 سید علی اکبر هاشم
#یادداشت #عدالت_اجتماعی
⚖ سلسه یادداشتهای عدل، عدالت و عدالت اجتماعی (۲)
🖋 سید علی اکبر هاشمی پژوهشگر مرکز پژوهشی مبنا
🔸میتوان گفت معنای اصلی عدل و #عدالت در یک کلام «مساوات و برابری» است. یا اینکه «مساوات و برابری» در کنار «استقامۀ» یکی از دو معنای اصلی عدل است که البته متناسب با هم و مستلزم یکدیگرند. راغب مینویسد عدالت مقتضی معنای مساوات است و عدل تقسیط بهطور مساوی است.
🔹 در قاموس قرآن تصریح میکند عدل به معنای برابری است و سایر معانی گفته شده مصداق این معنیاند.
📌 بنابراین عدل (و عدالت) در معناهای دیگر با توجه به تناسبشان با معنای اصلی بهکار رفتهاند، بهگونهای که میتوان همۀ آن معناها را به معنای اصلی بازگرداند. بنابراین کفۀ مساوات و برابری بهعنوان معنای لغوی اصلی عدل از «استقامۀ» سنگینتر به نظر میرسد.
🌀 پس اولاً معنای اصلی #عدل در لغت عِدل و معادل و برابرِ هم بودن و نهادن دو چیز است. در قدیم دو کیسه از برنج، گندم یا غلات دیگر و مانند اینها را هموزن میکردند و سپس هر کدام را یک طرف پشت حیوان قرار میدادند تا باربری برای آن آسانتر شود؛ زیرا وزن دو طرف #برابر بود و در این صورت حیوان راحتتر میتوانست تعادل خود را حفظ کند. به هر یک از این دو کیسه «عِدل» گفته میشد.
🌀دوم این که بر اساس آنچه در کتابهای لغت آمده، به نظر میرسد معانی از نوع دستۀ دوم که در متن آمده و گفتیم که، به خودی خود، بار ارزشی ندارند، معانی لغوی اصلی عدل هستند و سپس، به تناسب، در معانی دستۀ اول، که بار ارزشی و اخلاقی دارند، به کار رفتهاند.
📝 متن کامل یادداشت
🆔@mabna_center
#نهاد_متولی_مسئول_خانواده
#وزارت_خانواده #عکس_نوشت
✳️ #خانواده نهاد بنیادین جامعه در نظر گرفته شده است و توجه به مصالح آن، در حوزه سیاستگذاری، قانون گذاری و برنامهریزی های مرتبط و مؤثر، در اولویت قرار دارد.
📚 کتاب تنخا، اثر #مرکز_پژوهشی_مبنا
🆔@mabna_center
#هفته_پژوهش #مرکز_پژوهشی_مبنا
🔸 علم و #پژوهش یکی از زمینه های ایجاد تمدّن نوین اسلامی و آمادگی برای طلوع خورشید ولایت عظمی(عج)
🆔@mabna_center
17.69M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎤 نخبگان پاسخ میدهند |
#نهاد_متولی_مسئول_خانواده 7⃣
#وزارت_خانواده
❓چه نهادی متولی مسئول #خانواده است؟
❓چالش های #حکمرانی در پهنه خانواده کدام است؟
👈 پاسخ خانم دکتر شاه سیاه، روانشناس و مشاور خانواده
🌐 مرکز پژوهشی مبنا
🆔@mabna_center
#نمایشگاه #پژوهش #فقه_معاصر
✳️ اولین نمایشگاه تخصصی پژوهش های فقه معاصر
👈 با حضور مراکز تخصصی فقهی از جمله مرکز پژوهشی مبنا
🗓 ۲۵ تا ۳۰ آذرماه ۱۴۰۱، ساعت ۱۴ تا ۱۹
🏢 قم، میدان معلم، مرکز فقهی ائمه اطهار(ع)
🌐 لینک خبر
#مرکز_پژوهشی_مبنا
🆔@mabna_center
#هفته_پژوهش #مرکز_پژوهشی_مبنا
مقام معظم رهبری:
⭕️ ما اگر تحقیق را جدی نگیریم، باز باید چشم به منابع بدوزیم و منتظر بمانیم، که یک نفر در یک گوشه دنیا تحقیقی بکند و ما از تحقیقات او استفاده کنیم و اینجا #آموزش دهیم، این نمیشود، این وابستگی است...
🆔@mabna_center
#خبر_مبنا #هفته_پژوهش #دیدار
🔰 به مناسبت هفته پژوهش؛ برگزاری نشست مدیران ارشد حوزههای علمیه مرکز مدیریت خواهران استان قم
🔸 در این جلسه حجتالاسلاموالمسلمین شجریان ضمن اشاره به روایتی از رسولالله(ص) قلم را یکی از بزرگترین نعمتهای الهی توصیف کرد و اظهار داشت: فلسفه وجودی تمام مراکز پژوهشی مسئلهمحور است که با بهترین بیان در فرمایش رسولالله صلیالله علیه و اله ذکر شده است؛ اگر قلم نمیبود، #حکمرانی، دین و زندگی شایسته به مرحله استواری و استقامت نمیرسید.
🔹 ایشان ضمن اشاره به روایتی از رسولالله(ص) قلم را یکی از بزرگترین نعمتهای الهی توصیف کرد و اظهار داشت: فلسفه وجودی تمام مراکز پژوهشی مسئلهمحور است که با بهترین بیان در فرمایش رسولالله صلیالله علیه و اله ذکر شده است؛ اگر قلم نمیبود، حکمرانی، دین و زندگی شایسته به مرحله استواری و استقامت نمیرسید.
🔸 معاون پژوهش #مرکز_پژوهشی_مبنا با بیان این که مسائل نظام اسلامی مبتنی بر فراتحلیل پژوهشهای پیشین، نظرسنجیهای نخبگی و پیمایش سطوح مختلف اجتماعی استخراج میگردد، خاطرنشان ساخت: نظامواره مسائل نقشه راهی پیش روی مراکز حوزوی و دانشگاهی است تا مبتنی بر آن در مسیر حل مشکلات #نظام_اسلامی قدم بردارند.
🔹 وی چاپ نشریات متنوع را از دیگر رویکردهای کلان مرکز پژوهشی مبنا توصیف کرد و یادآور شد: این مرکز با رصد اندیشکدههای بینالمللی فعال در عرصه #دینداری، دیدگاه اندیشکدههای شرقی و غربی به مسئله دینداری ایرانیان را بررسی میکند.
🌐 متن کامل خبر
🆔@mabna_center
#خبر_مبنا #مرکز_پژوهشی_مبنا
🔶 رونمایی از پروژه راهبردی هیئت اندیشهورز بازنمایی تصویر حوزههای علمیه خواهران
👈 به مناسبت هفته پژوهش، سرکار خانم عزیزالهی مدیر #حوزه_علمیه_خواهران استان قم به همراه مدیران ارشد حوزههای علمیه مرکز مدیریت خواهران استان قم ، ضمن حضور در مرکز پژوهشی مبنا و دیدار با آقای دکتر دشتی، ریاست مرکز پژوهشی مبنا، از پروژه راهبردی #هیئت_اندیشهورز بازنمایی تصویر حوزههای علمیه خواهران رونمایی کردند.
🔹 #دکتر_دشتی، رئیس مرکز پژوهشی مبنا در این جلسه ضمن تبین مسئلهشناسی، مسئله را فاصله وضع موجود و مطلوب دانست و با بیان این که در پژوهشهای مسئلهمحور راهبردگرا، نباید از فرایندهای اجرایی و عملیاتی غفلت نمود، یادآور شد: مشکل، معضل، آسیب، تهدید، بحران و فاجعه یا فروپاشی از سطوح و مراتب مختلف عمق مسائل است. اگر به این مراتب توجه نداشته باشیم، در ارائه راهکارها دچار اشتباه خواهیم شد.
▫️در ادامه جلسه خانم دکتر عزیزالهی مدیر حوزههای علمیه استان قم، نیز بر اهمیت بازنمایی تصویر #حوزههای_علمیه خواهران تأکید کرد و ابراز داشت: رصد تصویر حوزههای علمیه خواهران استان قم و ارائه طرح و برنامههای مبتنی بر آن از اهمیت بالایی برخوردار است.
✔️ در پابان جلسه از پروژه راهبردی هیئت اندیشهورز بازنمایی تصویر حوزههای علمیه خواهران توسط دکتر محمدتقی دشتی و سرکار خانم عزیزالهی رونمایی شد.
🌐 متن کامل خبر
🆔@mabna_center