این استوریها را ببینید. از بالا سمت چپ شروع میشه. اینها نوشتهی خانمی است که دانشجوی دکتری و عضو بنیاد ملی نخبگانه. دانشجوی نمونه سال شده و همسر و مادر هم هست.
نمیدونم شما از خوندن این متنها چه احساسی پیدا میکنید. من احساس میکنم این حرف خیلی از زنان و دختران سرزمین ماست از قشرها و با تیپهای مختلف. زنانی که نمیدانند چه هستند و چه میخواهند باشند. زنانی که #هویت مشخصی ندارند و به دنبال #خود میگردند.
وقتی ارزش و امتیاز زن در جامعهای گم و با او معاملهای مردانه بشه، وقتی جایگاه زنِ ایرانیِ مسلمان در دنیای معاصر و تمدن جدید #مبهم و تار بشه و وقتی زنان جامعه، الگوهای آیینی و سرزمینی خودشون رو میان سریالها و فیلمهای هویتزا از دست بدند، باید هم زن و دخترِ ما نداند که چه هست و چه میخواهد باشد.
ادامه این مسیر رسیدن به نقطهای است که پیش از این، دنیای غرب تجربه کرده است و آن #تغییر هویت زن و تثبیت #مردانگی در وجود اوست.
بر مدار حکمت | حسن لاهوتیان
چه فرقی می کند؟ من بروم یا تو؟
یکسال من گیر می کنم
و یکسال تو برایت کار و عذری پیش می آید.
یکی هر سال می رود
و یکی جهادش همیشه در آرزوی رفتن ماندن است.
مهم این است که این مسیر خالی نماند.
مهم این است که سیاهی رود هواداران حسین هرسال متراکم تر و خروشان تر به نظر برسد و چشم دشمن را سیاهی ببرد.
مهم این است که حتی در گرمای پنجاه درجه و سرمای استخوان سوز هم مانور آمادگی ظهور به خوبی برگزار شود و ما یاد بگیریم که می شود از قالب های سفت و سخت و سبک زندگی های خودخواهانه ای که برای خودمان ساخته ایم، جدا شد.
می شود با بزرگ و عزیز کردن هدف به دل مسیرهای دشوار زد و با دیگران یکی شد و راه افتاد.
چه من راهی باشم و چه تو و چه هردو همسفر باشیم و چه دلهایمان فقط روانه شده باشد
این جاده به مقصدهای بزرگی می رسد.
به کربلا...
به قدس...
به ظهور...
پ.ن.: نائب الزیاره خواهم بود.
#از_کربلا_تا_قدس
#تا_ظهور
دیمزن
دنیای یک مادر زائر نویسنده
https://eitaa.com/dimzan
https://ble.ir/dimzan
✍ با وجود برخی ملاحظات، اصل نمایش #هماهنگی_تام میان سطوح عالی نظام، خصوصا در شرایط خاصی که کشور در آن قرار دارد (در نسبت با دشمن و نیازی که کشور به رفع دوقطبیها و دستاندازها دارد) اتفاق مبارکی است. حقیقتاً زمینه خوبی برای حرکت دولت و وزرای محترم فراهم شد امید اینکه موفق باشند.
[پ.ن: البته با توجه به رویکرد غالب وزرا، تحلیل خودم در مورد کلیّت دولت اینه که در این مسیر موفق نخواهند شد اما از صمیم قلب امیدوارم تحلیلم غلط اندر غلط باشد🤲]
بر مدار حکمت | حسن لاهوتیان
«امید»؛ حلقه مفقوده
🔹در شرایطی که کشور با عنایت خداوند و درایت رهبری پس از شهادت رئیس جمهور فقید، به خوبی، طبق قانون، با مشارکت نسبتا قابلقبول در دور دوم، تنفیذ رهبری و تحلیف مجلس صاحب دولت شد و در یک همگرایی میان قوا، همه وزرا رأی اعتماد گرفتند ما با چنین جملاتی مواجهیم؛
فلانی لابی کرده،
فلانی خلاف کرده،
فلانی دروغ گفته،
مجلس به وظیفه خود عمل نکرد،
مجلس، دیگر انقلابی نیست،
کشور به دست نااهلان افتاد،
دیگر چهار سال بدبختیم،
و... و... و...
🔸جملاتی که اگر مخاطبان عادی و حتی انقلابی ببینند، نهادهای بی خاصیت، تأیید های غیر منطقی، لابی های غیر مشروع و کشوری در مسیر سقوط تنها پیامی ست که برایشان تداعی می شود.
🔹«امید» همیشه کلیدواژه رهبری و اساس انقلابیگری در ادبیات امام و آقاست. طبیعتا از دوستان جبهه انقلاب هم همین انتظار میرود اما آنچه این روزها مشاهده میکنیم اندکی متفاوت است.
🔸قطعا وزرا همه ایده آل نیستند، قطعا لابی به معنای «گفتگو برای اقناع» در مجلس وجود دارد، قطعا برخی وزرا سابقه انقلابی درخشانی ندارند، قطعا جبهه انقلاب باید نقد سازنده کند، قطعا و قطعا و قطعا های دیگر، اما در گفتگوها، کنشگری های رسانه ای و مجازی و قلمزدن ها حواسمان به تزریق ناامیدی باشد که امری بس خطرناکتر است.
پ.ن: این نوشته، سیاسی نیست. در باب روششناسی تحلیل آنهم با چاشنی امید که یک امر اجتماعی ست، سروکار دارد.
@ahmad_olyaei
در حال مطالعهی
یک کتاب فوقالعاده هستم؛
"کتاب حرکت"
#پیشنهاد_ویژه
✍ وقتی خودمان را در جایی که نباید باشیم خرج میکنیم، دیگر توان بودن در جایی که باید باشیم را نداریم.
🔹پرسش و پاسخ فلسفی
#تخصصی
#فلسفه_اسلامی
#حکمت_متعالیه
❓تجلی خداوند ارادی هست یا غیر ارادی؟ یعنی خداوند میتونه اراده کنه که تجلی نداشته باشه؟
💢 تجلی خداوند، ارادی است.
❓پس خدا میتونه جلوی تجلی رو بگیره. اگر اینطور هست پس "تجلی لازمهی مطلقیت است" چی میشه؟ اگر تجلی لازمه مطلقیت است پس تجلی در اراده او نیست، چون قطع تجلی نافی مطلقیت میشه. هرچی فکر میکنم این تناقضه!
💢 شما صفات الهی رو هر کدام به صورت کاملا مجزا و انضمامی درنظر گرفتید؛ میگید این میشه اراده ... لوازم خودش رو داره... اون یکی میشه اطلاق و لوازم خودش رو داره... پس اگر تجلی لازمِ فلان صفت است داخل اون صفت دیگه پیدا نمیشه!!! اینطوری مساله رو بررسی نکنید. همه اسماء وصفات الهی وجوداً وحدت دارند و جدا جدا نیستند... صفات الهی عین هم هستند، منتهی ما برای شناخت خداوند و برای اینکه کارمون راحت بشه میاییم بین صفات تکثر و تعدد قائل میشیم و اونها رو مجزا مجزا بررسی میکنیم....ولی در واقع اونها مجزا مجزا نیستند...یک وجود واحد بحط بسیط است..که تجلی لازمه اون هست.
هدایت شده از روابط عمومی مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی ره
📣 بسته 13جلدی فلسفه برای کودک (بخش معرفت شناسی)
🔹(برگرفته از سلسله درس های مبانی اندیشه اسلامی-طرح ولایت)
🔺نویسنده : سیدمحمدمحسن میرمرشدی
🔸انتشارات موسسه امام خمینی رحمه الله
1-میهمانی خرگوش (اهمیت شناخت)
2-دارویی برای پدر (اهمیت معیار در معرفت)
3-ماجرای کرم کوچولو (خطاناپذیری علم حضوری)
4-شربت خوشمزه (اهمیت مشخص بودن معیار)
5-نقاشی خرس کوچولو (ارزش علم حضوری در حالات درونی)
6-موش کور و قاشق (ارزش معرفت)
7-پرسش کفشدوزک (خطا در معرفت حسی)
8-دایره چهار گوش (ارزش قضایای بدیهی)
9-صدای عجیب (ارجاع علوم نظری به بدیهی)
10-شیرینی گمشده (ارزش تجربه نسبت به علوم عقلی)
11-پرنده کم حافظه (نقل و ارزش معرفتی آن)
12-شکارچی و برکه آب (ارزش کارشناسی و مرجعیت)
13-نمک شیرین (تعارض معرفت ها و راه های ترجیح)
🔅 لینک خرید آنلاین مجموعه 🔅
🔅 لینک خرید آنلاین مجموعه 🔅
┄┅═══••✾••═══┅┄
▫️ روابطعمومی مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره)
🖥 @iki_ac_ir
#تازه_های_نشر
کتاب "فلسفه چگونگی اسلامی" اثر حجت الاسلام محمدمتقیان تبریزی منتشر شد.
🔖کتاب "فلسفه چگونگی اسلامی" تقریری است از نظریه فلسفی استاد سیدمنیرالدین حسینی الهاشمی که به بررسی رابطه «دین» و «عقل نظری» و «دانش بشری» و نحوه تعامل آنها می پردازد.
📚 این کتاب به همت انتشارات تمدن نوین اسلامی وابسته به فرهنگستان علوم اسلامی قم در شهریورماه ۱۴۰۳ منتشر گردید.
#فلسفه
#نخل_و_نارنج را که چند روز پیش امانت گرفته بودم، تمام شد. داستانی زیبا با قلمی قوی در کنار تزریق معارفی از بطن دین و معنویت، به خوبی میتواند برای خواننده #زندگی_آرمانی این جهانی را که در لابهلای روزمرگیها و سرگرمیهای دنیای مدرن رو به فراموشی است زنده کند.
چقدر ما به اینجور کتابها احتیاج داریم، کتابهایی که آنقدر قدرت دارند که زمینگیرترین و خستهترین آدمها را عاشق #پرواز کنند و به #حرکت بندازند.
#پیشنهاد_ویژه
🔹 ملاصدرا تلائم دلنشینی از فضای وحی، عقل، کشف و عرفان را ارائه کرده است
👤 استاد حجتالاسلام #امینینژاد:
▫️در سنت غربی بین حوزههای مختلف شناختی تناقض وجود دارد و #عقل یک راه و دل یک راه دیگر و وحی راه دیگری را پیشنهاد میدهد، ولی ملاصدرا تلائم دلنشینی از فضای وحی، عقل، کشف و #عرفان را ارائه کرده است.
❓از کجا بدانیم که بلا مانند بیماری، خیر و نعمت است ... یا نقمت و شر و عذاب؟
🔸 پاسخ علامه طباطبایی: با مراجعه کردن به قلب تا حدودی میشود فهمید، به این صورت که اگر قلب آرام و در حال تقرب و تقوی بود می توان فهمید نعمت است و اگر دل سخت و ناراحت بود شر و نقمت است. در روایتی آمده است: گاهی خداوند بنده را یک ماه به بیماری مبتلا میکند تا در روز سی و یکم یک "یاالله" از روی اخلاص از او صادر میشود. همچنین در حدیثی (ظاهراً نبوی) وارد شده است که میفرماید اگر بخواهی بدانی که خداوند متعال با تو چگونه معامله میکند ببین تو با او در چه حالی هستی.
📚 کتاب در محضر علامه طباطبایی، سوال ۵۴۳
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✍ در تعجبم از قلمهایی که این بدیهیات انقلابیگری را برنمیتابند!
📗در آمدی بر مکتب تربیتی علامه طباطبایی
#معرفی_کتاب
#عمومی
#سلوک
🔸 یکی از وجوه شنیدنی و ممتاز از سیره علمی و عملی #علامه_طباطبایی طریقۀ #تربیت_معنوی ایشان است که یک #مکتب تمامعیارِ معرفتی- اخلاقی است. این مکتب در کتاب یا بهتر بگویم #کتابچه فوق به صورت اجمالی معرفی شده است.
🔹 در آمدی بر مکتب تربیتی علامه طباطبایی به لحاظ محتوایی به سه محور میپردازد: ۱. آشنایی با روند تاریخیِ شکلگیری و امتداد مکتب علامه طباطبائی(ره) ۲. آشنایی با کلیاتِ مباحث نظریِ مکتب ۳. آشنایی با دستورات مقدماتیِ عملی مکتب.
این حرف آقای صفایی از کتاب تربیت کودک رو که خوندم یاد یکی از دوستام افتادم اسمش مصطفی بود، #سید_مصطفی_صادقی؛ حدود ۲۰ سال پیش بهش گفتم چرا ازدواج نمیکنی؟
[خودم هم هنوز ازدواج نکرده بودم اما اون یکی دو سال از من بزرگتر بود]
+ بهم گفت: میدونی تربیت بچه چقدر سخته؟!
- گفتم: مصطفی؛ بالاخره که چی؟! راهیه که باید رفت، اگه سخت هم هست باید خودت رو بندازی توش.
+ گفت: میدونی تربیت بچه از کی شروع میشه؟
[توی دلم گفتم حتما دوتا مطلب خونده یا دوتا حرف شنیده جوگیر شده، الان یه چیزی میگم بادش بخوابه]
- گفتم: حتما میخوای بگی از قبل بچهدار شدن!
+ گفت: نه؛ قبلتر؛ از قبل از ازدواج؛ یعنی همین الان!!
بعد ادامه داد:
من هنوز آماده تربیت یک انسان دیگه نشدم ...
یادم نیست کی ازدواج کرد اما یادمه سال ۹۶ در حماء سوریه شهید مدافع حرم شد.
دو سه سال پیش، داشتم یه کتاب فلسفی میخوندم در مورد فلسفه عمل. توی یکی از صفحات ابتدایی کتاب، نویسنده اومده بود نظریهها رو دستهبندی کرده بود و براساس اون بخش زیادی از مطالب رو چیده بود. اما من هر چی میخوندم نمیفهمیدم مبنای این دستهبندی چیه. اصلا متوجه نمیشدم منظورش رو. خیلی تحقیق کردم به نتیجه نرسیدم. آخرسر شماره موبایل نویسنده رو پیدا کردم بهش پیام دادم و گفتم من این قسمت کتاب شما رو نمیفهمم، این چیزی که میگید یا مبهمه یا غلطه. اون بنده خدا هم پیام من رو دید اما جوابی نداد. خلاصه این یه صفحه از اون کتاب ۲۰۰ صفحهای باقی موند تا امروز!
امروز دوباره به مناسبتی رفته بودم سراغ همون کتاب و دوباره رسیدم به همون صفحه. دیدم نمیتونم ازش بگذرم باید بفهمم چی میگه. شروع کردم تحقیق کردن، اینور و اونور؛ اما بازم نتیجه نداد. دیگه ناامید شده بودم که یه دفعه یاد چت جیپیتی افتادم .... در کمال تعجب خودم، همه نقاط ابهامم رو ازش پرسیدم و یکی یکی بهم جواب داد و مطلب روشن شد.
قبلا هم ازش استفاده کرده بودم اما اینبار فرق میکرد چون مشکلی رو حل کرد که بعد از این همه تحقیق، فکر نمیکردم حل بشه...
دوران عجیبیه! نه؟
#جهت_اطلاع_دانشجویان
📚 برنامه دروس این ترم من:
📗 تاریخ فلسفه اسلامی(۲)-کارشناسی
گروه فلسفه، دانشکده ادبیات
دانشگاه علامه طباطبایی
شنبهها ۱۰-۸ و یکشنبهها ۱۲-۱۰
📕 الهیات بالمعنی الاخص-کارشناسی
گروه فلسفه، دانشکده ادبیات
دانشگاه علامه طباطبایی
شنبهها ۱۲-۱۰ و یکشنبهها ۱۰-۸
📘رویکرد انتقادی به علم اخلاق-ارشد
گروه اخلاق، دانشکده معارف
دانشگاه تهران
سهشنبهها ۱۲-۱۰
آیت الله جوادی آملی حفظه الله:
🌹بیان نورانی امام عسکری(سلام الله علیه) این است که:«إنّ الوصول الی الله سفرٌ لا یُدرک الاّ بالامتطاء اللیل»؛ وصول به خدا و نِیل به مقام قُرب الهی یک راه طولانی است و پیمودن این راه طولانی مرکب میخواهد و بهترین و راهوارترین مرکب این سفر، نماز شب است.
👌سفر با مرکب قابل طی است و بدون وسیله نقلیه آدم سفر طولانی را چطور طی کند؟ فرمود این راه، راه طولانی است این سفر،سفر طولانی است «إنّ الوصول الی الله سفرٌ» که این بدون مرکب نمیشود مرکبش هم نماز شب است .نماز شب یک مرکب خوبی است خب سوار این مرکب بشوید و بروید.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
مسئله حجاب اینگونه حل نمیشود...
#فرهنگ_حکمت_بنیان
#خسروپناه
✍ به نظرم با وجود بیتوجهی یا سانسور رسانهای اما پاسخ دکتر #پزشکیان به خبرنگار مجله #اندیشهپویا خیلی دقیق بود البته خانم خبرنگار ابتدا بحث #گشت_ارشاد رو وسط میکشه اما بعد سوالی رو طرح میکنه که پزشکیان در پاسخ به اون نشون میده مرزهای مشخصی با برخی #تندروهای_داخلی و #مخالفین_خارجی داره. ضمن اینکه عقیده به حذف گشت ارشاد داره ولی احترام به #فرهنگ جامعه و عقاید طرف مقابل رو لازمهی #توسعهیافتگی میدونه. جالب اینه که اینبار رویکرد معترضین و #هنجارشکنها رو مانع #وفاق معرفی میکنه. البته وقتی پاسخ خبرنگار #کیهان رو میداد اون رویکرد رو هم کوبید.
من به جای تیم رسانهای دولت بودم پاسخ رئیسجمهور به خبرنگار کیهان و اندیشه پویا رو بُلد میکردم تا در مسیر وفاق اعتماد بیشتری رو برای دولت جمع کنم.
پ.ن: فیلم کامل نشست خبری آقای پزشکیان رو اینجا ببینید. تقریبا دقیقه ۱:۴۰ خبرنگار اندیشه پویا میاد و سوال میپرسه. پاسخ به خبرنگار کیهان رو هم که سرچ کنید میاد.