هدایت شده از مفازمدیا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
غیر یهودیان باید خدمتگذار یهود باشند!
خاخام اعظم «ییتژاک یوسف» از بالاترین مقامات عقیدتی در دستگاه صهیونیست هاست. در این ویدئو او صراحتا می گوید که «غیر یهودیان برای کسب حق زندگی باید خدمتگذار یهود باشند». این تفکر نزدیک به یک قرن است گریبان فلسطین و منطقه را گرفته است.
@mafaz_media
هدایت شده از مفازمدیا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
نجاح محمدعلی، کارشناس سابق شبکه منوتو علیه خشونتهای این شبکه با مهمانانی که نظر مخالف داشتند، پرده برداشت
بارها به من حمله و توهین کردند؛ من را حتی تهدید به قتل و ترور کردند؛ خشونت در خون آنهاست...
@mafaz_media
هدایت شده از مفازمدیا
10.21M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
مراسم «به زمین زدن شاخههای بید» در روز هوشعنا ربا توسط حاخامهای جنبش مذهبی خباد با حضور حاخام کتاب مقدس مناخم مندل شنرسان، مهمترین رهبر جنبش خباد برگزار شد
@mafaz_media
8064_424x296.jpg
35.6K
خاخام صحیح است یا حاخام؟
خاخام که در لغت به معنای شیخ، عاقل و باهوش است در زبان عبری «حاخام» نوشته و «خاخام» تلفظ می شود.
@mafaz_news
پایگاه خبری مفاز
خاخام صحیح است یا حاخام؟ خاخام که در لغت به معنای شیخ، عاقل و باهوش است در زبان عبری «حاخام» نوشته و
به گزارش مفاز، قصه از کتاب «یهود علیه صهیونیسم» شروع شد. من هم مثل همه این واژه را «خاخام» تلفظ می کردم و می نوشتم. تا اینکه روزی در حال مطالعه کتاب «یک قرن مبارزه یهود علیه صهیونیسم» نوشته «یاکوب رابکین» ترجمه «عبدالرسول دیانی» بودم. مترجم محترم در صفحه 373 اثر آورده بود:
حاخام (Hakham) به معنای شیخ، عاقل و یا باهوش است که معادل رابین در گویش سفاردی هاست. ترک ها عنوان حاخام باشی، را به حاخام اعظم سفاردی اطلاق می کردند. این کلمه در فارسی به غلط خاخام تلفظ می شود.
همین عبارت آخر مرا به شک انداخت که خاخام صحیح است یا حاخام؟ از چند استاد این مسئله را پرسیدم. دسته ای می گفتند «حاخام» صحیح است و دسته دیگری می گفتند «خاخام». دست آخر دست به دامن استاد بادامچی که در دانشگاه هاپکینز امریکا درس خوانده و متخصص زبان عبری است، شدم. در کمال تعجب ایشان فرمودند: این واژه در فارسی باید «حاکام» نوشته شود!
دردی که دوا نشد هیچ، یک طبقه ی دیگر به بنای شک مان اضافه شد.
خانه از پای بست ویران است
این اختلاف در کتاب های فارسی زبانی که از یهودیت بحث می کنند نیز وجود دارد. برخی کتاب ها نظیر آثار استاد حسین سلیمانی واژه «حاخام» را می آورند و برخی «خاخام». متاسفانه این دوگانگی در سایت انجمن کلیمیان تهران نیز وجود دارد. انجمنی که بعنوان مرجع آموزش زبان عبری در کشور شناخته می شود و باید عاری از این بی دقتی ها باشد. در برخی مطالب از «حاخام» و در برخی «خاخام» را به کار برده است. علامه «ویکی پدیا» نیز گاهی از حاخام و گاهی از خاخام استفاده نموده است.
زبان عبری چه می گوید؟
در زبان عبری این واژه به صورت «חָכָם» نوشته می شود. حرف اول یعنی «ח» در زبان عبری «حِت» نام دارد و در حکم «ح» فارسی است. اما «خ» تلفظ می شود. در واقع این واژه در عبری «حاخام» نوشته و «خاخام» تلفظ می شود. لذا قدر مسلم تلفظ صحیح این واژه «خاخام» است. انگلیسی زبان ها از آنجا حرف «خ» ندارند گاهی این حرف را در نگارش با «X»، گاهی با «Ch» یا «Kh» یا «H» می نویسند و در تلفظ آن نیز همین پراکندگی وجود دارد. در خصوص این واژه به جای اینکه از روی «تلفظ» معادل آن را بنویسند، از روی رسم الخط عبری معادل آن را ساخته اند. منشاء این دوگانگی در فارسی هم همین است. برخی مترجمین مانند جناب آقای عبدالرسول دیانی که کتاب های انگلیسی را به فارسی ترجمه می کنند تلفظ حقیقی واژه «Hakham» را «حاخام» تصور کرده و گمان برده اند که تلفظ رایج (خاخام) غلط است. (در حالیکه اگر می خواستند تلفظ انگلیسی Hakham را به فارسی برگردانند در اصل باید بقول دکتر بادامچی «حاکام» می نوشتند.)
نظر من...
بنظر اینجانب روش صحیح تر این است که ما یک واژه ی عبری را به جای اینکه از انگلیسی معادل سازی کنیم، مستقیما از زبان اصلی معادل بگیریم. در عبری این واژه «حاخام» نوشته می شود و «خاخام» تلفظ می شود.
ما باید آنچه که می شنویم را به فارسی برگردانیم و نگارش فارسی بر اساس آوا ها باشد نه رسم الخط زبان بیگانه. شاید بفرض زبان عبری آن را به صورت «פָפָך»(فافاخ!!) بنویسد ولی آن را «خاخام» تلفظ کند آیا ما هم باید در فارسی آن را «فافاخ» بنویسیم و «خاخام» تلفظ کنیم!؟
مگر در زبان انگلیسی حروفی که تلفظ نمی شوند را باید در معادل فارسی اش بنویسیم؟ مثلا بفرض اگر کلمه know در فارسی معادل معنایی نداشته و بخواهیم عینا آن را وارد فارسی کنیم، آیا باید آن را «کـنـو» بنویسیم و بعد بگوییم «ک» آن تلفظ نمی شود؟ بلاشک پاسخ منفی است.
نتیجه ی بحثم این است که واژه «חָכָם» در فارسی باید «خاخام» نوشته و تلفظ شود و استفاده از «حاخام» و «حاکام» بنظر اینجانب صحیح نیست./ ت
منبع: پژوهش های حقوق و ادیان
@mafaz_news
⭕️ خدا در اندیشه رهبران معنویتهای نوپدید
🔹 آنچه در نوشتههای اکهارت توله، وین دایر، دیپاک چوپرا، والش و دیگر رهبران معنویت مدرن درباره خدا و اعتقاد به او مشاهده میشود، فقط «خداپذیری» است، نه «خدامحوری». خداپذیری در همین حد است که کسی وجود خدا را بپذیرد و او را خالق هستی بداند؛ یعنی توحید در خالقیّت. آنچه که دین اسلام به آن دعوت میکند، توحید در ربوبیّت است که همان خدامحوری است. خداپذیری همان است که مشرکان هم به آن اذعان داشتند؛ حتی #شیطان با این مرتبه از توحید مشکلی نداشت؛ اتفاقاً شیطان، هم توحید در خالقیت، هم معاد و هم ربوبیت تکوینی خداوند را قبول داشت.
🔸توحید فقط این نیست که کسی بگوید: «خدا وجود دارد و خدا هم اکنون حیّ و حاضر است». خدامحوری پدیدهای است که رهبران #معنویتهای_جدید، به بهانه خداپذیری آن را به حاشیه رانده و در تعلیماتشان، برای آن، جایی باز نکردهاند. خدامحوری این است که تدبیر و اداره جهان هستی را بهدست خدا بدانیم (ربوبیّت تکوینی) و همچنین حقّ قانونگذاری و ارائهدادن نقشه راه زندگیِ فردی و اجتماعی را نیز منحصر در خدا بدانیم(ربوبیّت تشریعی).
🔺جالب است بدانیم که در نوشتههای اکهارت کمتر با نام خدا برخورد میکنیم. البته در چندجا از کتابهای وی ادعا میشود که زندگی معنوی یعنی زندگی با خدا؛ اما او هیچ اصراری ندارد بر اینکه در مدل معنویت خود خدا را گنجاندهاست. جایگاه خدا در اندیشه اکهارت، مانند جایگاه خدا در یوگا است؛ در #یوگا آنچه ضروری شمرده میشود، شکلی از تسلیم درونی است که باید درون سالک ایجاد شود؛ حتی تسلیم اگر بدون خدا هم ایجاد شود، مانعی ندارد.
📚برگزفته از سایت استاد حمزه شریفی دوست
@mafaz_news
May 11
هدایت شده از مفازمدیا
5.6M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 امپراطوری انگلستان از دیدگاه عبدالبهاء عادل بود در حالی که ده ملیون
ایرانی را قتل عام کرد
@mafaz_media
هدایت شده از مفازمدیا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
سلیمانی را نباید شهید خواند!
🎥 توهین محمد اسماعیل صلاحی، مدعی متوهم قطبیت #دراویش به سردار شهید سلیمانی
@mafaz_media
هدایت شده از مفازمدیا
7.02M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 ماسک یا پوزبند؟!
استفاده از دستکش، پوزبند! و رعایت فاصله، سفارشات مهندس جذبی قطب #دراویش گنابادی به اتباع این فرقه بود که بعد از ماهها در قالب بیانیهای صادر شد.
✍️استفاده از واژهی پوزبند که وسیلهای برای بستن دهان سگ هست، موجی از اعتراضات را بر علیه قطب جدید این فرقه براه انداخته تا جایی که اسماعیل صلاحی، مدعی قطبیت این فرقه نیز با انتشار ویدئویی برای چندمین بار، جذبی را از قطبیت خلع کرد.
@mafaz_media
توهین وقیحانه #مسیح_علینژاد به پیامبر اسلام(ص) را محکوم میکنیم
آخرین اخبار فرق و ادیان انحرافی👇
t.me/joinchat/AAAAAEmixS4bAjmfrj_XJg
982220.jpg
32.1K
بهائيت بدون روتوش
✍در این روزها که پیروان #ادیان الهی انزجار خود را نسبت به اقدام شنیع #مکرون، رییس جمهور فرانسه علیه اسلام محکوم میکنند، یکی از عناصر فراری و همجنسگرای فرقه ضاله #بهائیت با جسارت و توهین، دشمنی خود را با خاتم انبیاء(ص) علنی نمود.
✍این درحالی است که این فرقه ضاله در تبلیغات خود، مدعی احترام به دین اسلام و پیامبر اکرم (ص) هستند./مفاز
آخرین اخبار فرق و ادیان انحرافی
t.me/joinchat/AAAAAEmixS4bAjmfrj_XJg