ترندشدن هشتگ «میکروفونهای نماز را برگردانید» در عربستان
🔺کاربران عربستانی در اعتراض به ایجاد محدودیت در پخش صدای اذان از مساجد این کشور هشتگ «میکروفونهای نماز را برگردانید» را به صورت گسترده در توئیتر ترند کردند.
🔺این هشتگ با استقبال گستردهای از سوی کاربران توئیتر مواجه شده است؛ به ویژه این که اخیراً صدای جشن الیسا و وائل کفوری (از خوانندگان جهان عرب) در این کشور بسیار بلند و پر سر و صدا بوده است.
@mafaz_news
استاد دانشگاه تهران:
منافقین؛ تروریستهایی که به کشورشان خیانت کردند
سیدمحمد مرندی، رئیس دانشکده مطالعات جهان دانشگاه تهران در گفتگو با شبکه الجزیره انگلیسی در پاسخی به سوالی در خصوص اتهامات وارده به آیتالله رئیسی از سوی سوی جوامع حقوقبشری در خصوص مجازاتهای اعضای گروهک منافقین در سال ۶۷ گفت: در این رابطه دو مسئله وجود دارد. اول این که صحبت از جوامع بینالمللی مطرح نیست. صحبت از رژیمهای غربی است. رژیمهای غربی که صدام حسین را تجهیز به سلاحهای شیمیایی کردند. آن افراد (اعدام شده) هم مخالفان سیاسی نبودند. آنها تروریست بودند؛ تروریستهای سازمان #مجاهدین_خلق که برای صدام و علیه ایران میجنگیدند. آنها خائن بودند.
👈بیشتر بخوانید
https://mafaz.ir/?p=18925
@mafaz_news
هدایت شده از مفازمدیا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥#کلیپ| شیعه انگلیسی خنجری بر پیکره تشیع
@mafaz_media
تهمت صوفی بودن به علامه مجلسی
🔸یکی از شگردهای صوفیه در اعتباربخشی به مسلک و طریقه خود، مصادره علما و عرفا به نفع طریقه خود و مسلک صوفیه است.
🔹برخی از متصوفه نهتنها مجلسی اول بلکه فرزندش مجلسی دوم را نیز وقیحانه صوفی میدانند و از یک جمله علّامه مجلسی در مقدمه "زاد المعاد" که گفته "صوفیان صفوت نشان" و نامهای که مؤلف "طرائق الحقایق" به او نسبت داده و هیچگونه دلیلی بر صحت آن در دست نیست، چنین وانمود کردهاند که مجلسی دوم بیمیل به صوفیه نبوده، و نتیجه گرفتهاند که موضوع مخالفت علّامه مجلسی با صوفیه حقیقت ندارد. [1]
🔻پیروان فرقه صوفیه گنابادی خود باید قضاوت کنند که چگونه اقطابشان برای اعتباربخشی به فرقه خود، سخنان و حتی دیدگاه حضرت علامه مجلسی را در مورد صوفیه تحریف میکنند و ایشان را شخصی متمایل و موافق با مسلک صوفیه معرفی میکنند درحالیکه کتب و آثار علامه مجلسی خلاف این امر را ثابت میکند و نشان میدهد که علامه مجلسی ید طولایی در مبارزه با صوفیگری و انحرافات ایشان دارد.
📚پینوشت:
1. دوانی علی، مهدی موعود، دار الکتب الاسلامیه، تهران، 1378، چاپ 28، ص 127.
@mafaz_news
تکمیل خروج نیمی از نیروهای آمریکا همزمان با پیشروی طالبان در افغانستان
تا کنون بیش از ۷۶۰ محموله هوایی از تجهیزات، شامل حدود ۱۵ هزار قطعه ابزارآلات عمدتاً غیردفاعی، از افغانستان خارج شده و ۶ مرکز نظامی دیگر نیز به وزارت دفاع افغانستان سپرده شده است.
@mafaz_news
فقط جهل می تواند عرفان حقیقی و دین را از هم جدا کند!
🔻به تازگی یکی از مدعیان معنویت در کشور در حال تاخت و تاز به ساخت عرفان حقیقی و فقه است. وی با پرورش این دیدگاه که انسان در مقوله عرفان قرار دارد و نه فقه! و این فقه است که در مقوله دین است و نه عرفان! در حال جداسازی فقه و امورات دینی از عرفان است! این شخص مدعی در ظاهر تعریف درستی از عرفان ندارد و در کنار قرآن ملقمه ای از انرژی درمانی، یوگا، مراقبه های نوین و... را قرار داده است که به خوبی بیانگر این است که وی حتی عرفان اسلامی را هم به درستی نمی شناسد.
🔻همین جداسازی دستورات دینی از عرفان نشان از کم اطلاعی و بی بهره بودن این فرد از آموزه های اصیل اسلامی است و یا خدای ناکرده باید به گونه ای دیگر گفت در حال طراحی عامدانه است.
🔻 اهل بیت عصمت و طهارت علیهم السلام خود بر اساس شریعت اسلام و دستورات الهی پایه ریز فقه و دستورات دینی بوده اند و اتفاقا همان وجودهای مقدس برترین عارفان زمان هم هستند. حال چطور می شود که فردی که اندک بهره ای از علم ندارد و شاید در مقابل علما و بزرگانی دینی قطره ای در مقابل دریا است، ادعا می نماید که ساحت فقه از عرفان جداست و این عرفان است که برای انسان مفید است و نه فقه!
🔻باید گفت اگر اندک تورقی در برخی ادعیه عرفانی ائمه اطهار علیهم السلام صورت می گرفت مشاهده می کردید که آنانی که فقه را برای بشریت مفید دانسته اند همان بزرگواران زیباترین و بهترین ادعیه عرفانی را برای انسان به یادگار گذاشته اند. زیارت ها، خطبه های نهج البلاغه، مناجات خمس عشر امام زین العابدین(ع) که در مفاتیح الجنان هم آمده، نمونه ای از عرفان اهل بیت علیهم السلام است. صحیفه سجادیه تمام و کمال عرفان اسلامی است.
رهپویان هدایت
@mafaz_news
برگزاری دومین سمینار شیعه شناسی
دومین سمینار شیعه شناسی به عنوان برنامهای با مشارکت مراکز علمی ایران و آلمان و با حضور اساتید دو کشور طی روز جمعه (28 آبانماه) در فضای مجازی برگزار شود.
همچنین برگزاری وبینار فقه شیعه در اواخر سال 2021 با مشارکت اساتیدی از ایران و آلمان نیز در دستور کار این نمایندگی قرار دارد، لذا از دانشگاه مونستر نیز دعوت میکنیم تا در برگزاری این وبینارها مشارکت داشته باشند.
پایگاه خبری مفاز👇
t.me/joinchat/AAAAAEmixS4bAjmfrj_XJg
نفتالی بنت؛ نخستوزیری از جریان «صهیونیسم دینی»
✍️پایگاه اطلاع رسانی فلسطین در مقالهای به قلم «رازی نابلسی» با اشاره به پایان دوران بنیامین نتانیاهو نوشت: که پس از گذشت ۱۲ سال از نخست وزیری متوالی بنیامین نتانیاهو وی به پایان راه خود رسید. نفتالی بنت (به عبری: נַפְתָּלִי בֶּנֶט، [naftaˈli ˈbenet]؛ زادهٔ ۲۵ مارس ۱۹۷۲) رئیس حزب یمینا به جای نتانیاهو در مهمترین و بالاترین جایگاه نظام سیاسی اسرائیل قرار گرفت، حزب یمینا از جمله احزاب اسرائیل است که پیش از برگزاری انتخابات تاسیس شده و وزن آن در میان دیگر احزاب اسرائیلی از دستیابی به ۶ کرسی کنست تجاوز نکرد.
مشروح مقاله
https://mafaz.ir/?p=18958
@mafaz_news
یوگا؛ ورزشی عرفانی؟!
🔺۲۱ ژوئن به پیشنهاد دولت هند در دسامبر ۲۰۱۴ ، از سوی سازمان مللمتحد به نام « روز جهانی یوگا» نامگذاری شدهاست. امروز #یوگا به عنوان یک #ورزش در نقاط مختلف جهان و از جمله کشور ما مطرح است؛ اما آیا آموزههای –بهاصطلاح- عرفانی نهفته در این ورزش از آن مجزاست؟
🔺باید دانست که یوگا در #هند در دسته مهم ترین #عرفانهای_هندی یعنی #بودیسم، سیک، #اشو، #سای_بابا، #کریشنا و... قرار دارد و اساساً هر حرکت در آن دارای فلسفه و مفهومی پیوندخورده با اندیشههای عرفانهای شرقی است.
🔺با این اوصاف، یوگا به ایران نیز نفوذ قابلتوجهی پیدا کرده. در حال حاضر بیش از 250 عنوان کتاب و 399 مقاله و پایان نامه درباره یوگا در کتابخانه ملی ایران ثبت شده است. به علاوه یافتههای زیادی به زبان فارسی در اینترنت پیرامون یوگا می توان دریافت کرد.
@mafaz_news
اسیدپاشی در آتن؛ ۶ اسقف یونانی دچار سوختگی شدند
🔸برخی مقامات یونان امروز (چهارشنبه) اعلام کردند که شش اسقف کلیسای ارتدکس شرقی پس از آن که در جریان یک جلسه انضباطی علیه یک کشیش در شهر آتن، پایتخت این کشور، هدف حمله به وسیله یک ماده سوزاننده قرار گرفتند، به بیمارستان انتقال یافتند.
🔸بنا بر گزارش خبرگزاری «آسوشیتد پرس» آمریکا (AP)، حادثه مذکور اواخر امروز در جلسه مسئولان ارشد کلیسا روی داده و یک مرد نیز به عنوان فرد مظنون به انجام این حمله بازداشت شده در حالی که یک نیروی پلیس نیز که به مهار مظنون حادثه کمک کرده، زخمی شده است.
🔸پلیس یونان نیز ضمن تایید انتقال شش اسقف مذکور به بیمارستان برای درمان سوختگی، تاکید کرد که هنوز ماهیت ماده سوزاننده مورد استفاده در این حادثه مشخص نشده است.
@mafaz_news
یاوه گویی های مضحک تیم رسانه ای مصطفی آزمایش
✍️دراویش افراطی مطرود از فرقه نعمت الهیه، با اندک سوادی که دارند، سعی می کنند خود را به عنوان یک فرد صاحب نظر در میان دراویش بیچاره مطرح کنند. برای ما جای سوال است چرا کسانی همچون تیم رسانه ای مصطفی آزمایش که هیچ آشنایی با مبانی فقهی و قانونی جمهوری اسلامی ایران ندارند، خارج از قد و قواره خودشان اظهار نظری می کنند که باعث رسوایی و مضحکه دراویش بشوند.
✍️یکی از شاگردان تربیت شده مأذون مطرود چندی پیش، برای اثبات مواضع خصمانه خود در روخوانی مطالب نوشته شده اش، به قاعده لاضرر و لاضرار اشاره کرده و گفت: نبایستی با رأی دادن به شهروندان و جامعه خود ضرر برسانیم با حدس و گمان شخصی خود اینگونه حکم صادر کرد که رأی دادن یک جرم قانونی است!!
✍️سوء استفاده این فرد به ظاهر حقوقدان از این قاعده عقلی نشان داد که وی بر کیفیت و جایگاه استفاده این قواعد فقهی اشراف ندارد. قاعده لاضرر درخصوص مسائل مربوط به اموال و دارایی جامعه مسلمین بوده و درباب ورود خسارت و مسئولیت مدنی دلالت دارد و ارتباطی میان این قاعده و اباطیل وی از نظر اصولی و حقوقی مشاهده نمی شود. جرم انگاری در جامعه از مبانی و اصول مشخصی برخوردار است که در جایگاه آن باید بررسی شود.
✍️ظاهراً یاوه گویی های تیم رسانه ای مصطفی آزمایش تمامی ندارد و پرداختن به حرافی ها و اباطیل آنان بیش از این عقلاً جایز نیست. در آینده با حرافی های بی اساسی که در موضوعات مختلف مطرح می کنند، شاهد رسوایی بیشتر آنان بالاخص مأذون خارج نشین فرقه در بین دراویش نعمت الهیه خواهیم بود.
@mafaz_news
داعش عناصرش را به شورش علیه حماس به دلیل روابطش با ایران فراخواند
در پیام صوتی جدید گروه تروریستی داعش که از زبان «ابوحمزه القرشی» سخنگوی #تروریست ها منتشر شده، حماس به دلیل آنچه روابطش با ایران خوانده شده، به باد انتقاد گرفته شده و مورد هجمه سخنگوی تروریست ها قرار گرفته شده است.
@mafaz_news
تقابل های اصول و مبانی معنویت نوپدید با معنویت دینی
خردمحوری در برابر خردستیزی(۱)
👈معنویت دینی خردگراست؛ در آموزه های اسلامی، عقل پیامبر باطنی انسان است . سیره ی عملی رهبران دینی هم نشان گر آن است که آن ها هم خود و هم دیگران را به همراه کردن تدین و تعقل برمی انگیختند. قرآن که زبان اسلام است میفرماید» و انزلنا الیک الذکر لتبین للناس ما نزل الیهم و لعلهم یتفکرون « و ما قرآن را بر تو نازل کردیم تا آنچه را که برای مردم بیان شده تبیین کنی که مردم بیندیشند. (نحل/44)
👈از سویی دیگر عقل ستیزی و مخالفت با تعقل و اندیشه ورزی در دستورکار برنامه های بانیان معنویت های نوپدید دینی است . فکرخوانی، نیرودرمانی، استفاده از سحر و جادو، حلقه زدن زنان و مردان عریان برای یافتن تمرکز ذهنی، ترویج مراقبه ها و مدیتیشن هایی که هیچ گونه پشتوانه ی شرعی وعقلی ندارند، تنها گوشه هایی از کارهایی است که مدعیان معنویت های مدرن به مخاطبان عرضه میکنند.
📚فصلنامه علمی پژوهشی مطالعات بین رشته ای دانش راهبردی سال هشتم، شماره 32 ، پاییز 1397 ، صفحه 326-305
@mafaz_news
متن کامل پیام تبریک اسقف سرکیس داویدیان، خلیفه ارامنه کاتولیک ایران به منتخب مردم حجتالاسلام سید ابراهیم رئیسی منتشر شد.
@mafaz_news
#معرفی_کتاب
تاریخ یهود، آیین یهود سابقه سه هزار ساله اثر اسرائیل شاهاک
کتاب «تاریخ یهود، آیین یهود سابقهی سه هزار ساله» نوشتهی اسرائیل شاهاک است که رضا آستانهپرست آن را ترجمه کرده است. مترجم کتاب در مقدمه می نویسد: «شاهاک در سرتاسر این کتاب با صداقت و تهوری مثالزدنی تلاش میکند تا اهمیت عامل "ایدئولوژی یهود" را در تصمیمات متخذه از سوی سیاستگذاران اسرائیل تشریح کند. به اعتقاد وی تاثیر سایر عوامل بر سیاستهای اسرائیل در مقایسه با عامل ایدئولوژی بسیار اندک است.»
@mafaz_news
هدایت شده از مفازمدیا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 واکنش طالبان به مسلح شدن مردم افغانستان در قالب بسیج عمومی: سازمان دهندگان این گروهها از عفو عمومی طالبان محروم خواهند بود!
@mafaz_news
پایگاه خبری مفاز
تقابل های اصول و مبانی معنویت نوپدید با معنویت دینی خردمحوری در برابر خردستیزی(۱) 👈معنویت دینی خردگ
تقابلهای اصول و مبانی معنویت نوپدید با معنویت دینی
خردمحوری در برابر خردستیزی(۲)
👈اوشو در عبارتی عجیب میگوید شما باید اندیشمندان منطقی را رها کنید شما باید غیرمنطقی بشوید باید برای پذیرش امور غیرعقلانی آماده شویدچون زندگی غیرعقلانی است.
👈رهبران این نوع معنویت برای این که بتوانند القائات ذهنی و بافته های شخصی خودشان را برمخاطبان تحمیل نمایند، شعار پرهیز از عقل و خردستیزی را سر میدهند. در این حالت بیخردی است که میتوانند استفاده از مواد توهم زا و سکرآور، زیاده روی در مسائل جنسی و هرزگی، تباه نمودن پیشینه ی درخشان معنویت های دینی ادیان ابراهیمی را به مخاطبان القا کنند.
📚اشو (1384) آواز سکوت . ترجمه : جواد سیدحسینی. تهران : هودین،ص83
@mafaz_news
هدایت شده از مفازمدیا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 گفتوگو با خانمی که در شعبه اخذ رای در انگلیس از منافقین و ضدانقلاب کتک خورد
🔹خانواده کمالی: مسیح علینژاد الان کجا هستی که نمیای از حقوق زنان دفاع کنی؟ خوابی؟!
@mafaz_media
خداپنداری انسان در آموزه های خرافی اوشو
✍نادیده گرفتن اعتقاد به خدا یا انکار وجود خدا و یا ارئه تفسیری نامعقول از خدا به انگیزه انکار خداوند باریتعالی یکی از مهمترین شاخصه های عرفان ها وارداتی کاذب وشبه معنویت هاست.
✍یکی از این عرفان واره های پرکار در فضای مجازی که مخربترین و ضدعقل ترین آنان نیز هست یعنی اوشو بیشترین تخریب ها را درباره وجود خداوند دارد.
✍اوشو سخنان متشتت و مختلفی درباره خدا دارد. در جایی خدا را همان روح دانسته و می گوید روح خود خداوند است. (راز بزرگ اوشو) گاهی جستجوی خداوند را کار بیهوده میداند و در پاسخ این خواسته که برای تقرب و یافتن او چه باید کرد؟ می گوید: مردم به نزد من می آید و می گویند ما آرزوی جستجوی خداوند را داریم من به آنها می گویم در این باره با من صحبت نکنید. این مقوله را به بحث نکشید هر گونه صحبتی درباره جستوی خدا بی فایده است. هیچ معنا و مفهومی در آنچه می گویند نیست. (راز بزرگ اوشو) و...
✍این تصورات غلط درباره خداوند نیازی به نقد ندارد زیرا سخنان پراکنده و مشوش، بی منطق و بی مبنا می تواند از هر زبان بی ملاحظه ای همچون اوشو صادر شود.
✍بسیار ساده است؛ خداوند یا هست و یا نیست. معنا ندارد که بگوییم هر کس به هر چیزی باور دارد همان خداست. تلقی نادرست از خداوند، از دنیا و حقایق عالم، این سخن که خداوند همان چیزی است که هر کس به آن باور دارد، در حقیقت انکار واقعیت وجود خداوند است.
رهپویان هدایت
@mafaz_news
هدایت شده از مفازمدیا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 #کلیپ| ماجرای اعدام منافقین در سال 67 از زبان آیت الله رئیسی
🔹جریان نفاق در دهه 60، 17 هزار نفر از مردم و مسئولین را در کشور ترور کردند!
🔹در سال 67 تمام افرادی که اعدام شدند هم اتهامشان در دادگاه اثبات شده بود و هم احکام آن ها توسط دادگاه عالی قطعی و صادر شده بود.
🔹برخورد قاطع امام بزرگوار با جریان نفاق باعث امنیت و پاک شدن همیشگی کشور از لوث وجود منافقین بود.
🔹کسانی که قصد تسویه حساب با بنده دارند به حکم امام (ره) و هیئت سه نفره نامبرده در حکم مراجعه کنند، نه سمت من و نه اسم من در حکم قید نشده است.
@mafaz_media
طالبان کنترل ۸۰ درصد از خاک افغانستان را بهدست گرفت
🔹شبکه ای بی سی با اشاره به سخنان سخنگوی طالبان گزارش داد که این گروه هم اکنون ۸۰ درصد از افغانستان را تحت کنترل خود دارد
🔹سهیل شاهین افزود که آنها هم اکنون کنترل ۱۶۳ منطقه از افغانستان را در دست دارند
🔹شاهین که همچنین عضوی از تیم مذاکرات #طالبان در دوحه است، گفت: تنها مرکز افغانستان توسط دولت کابل کنترل می شود، اما مناطق اطراف آن در کنترل ما است.
@mafaz_news
دو اعلامیه تند گروه فرقان ضد بیانیه مشترک شهید مطهری و مهندس بازرگان
اقدام به تهدید شهید مطهری به جهت انتقاد از افکار دکتر شریعتی
در این اعلامیهها از شهید مطهری به عنوان منافق پیشه، مرتجع، عوامفریب، مسخ کننده اهداف شهیدان، متهم کننده دکتر شریعتی به تهمتهای سفارشی... یاد شده است.
📚 جریانها و سازمان مذهبی سیاسی ایران، رسول جعفریان، چاپ سیزدهم، سال ۸۹، ص ۷۷۹ - ۷۸۰
@mafaz_news
🔻تقابل های اصول و مبانی معنویت نوپدید با معنویت دینی
مسئولیت آفرینی در برابر انزواطلبی و عزلت نشینی(۱)
🔸رهبران #معنویت_دینی براساس آموزه های وحیانی به همان اندازه که دغدغه ی سعادت مندی خود را دارند، به رستگاری هم نوعان خود نیز میاندیشند. آنها مشکلات دیگران را مشکلات خود دانسته و در قبال مسائل هم نوعان خود بیتفاوت نبوده و سعی در برطرف نمودن آن ها را مینمایند.
امام صادق میفرماید:علیکم بالنصح لله فی خلقه فلن تلقاه بعمل افضل منه ؛ بر شما باد خیرخواهی بندگان خدا برای رضای خدا که با کاری برتر از آن خداوند را دیدار نخواهی کرد.
🔸امادر معنویت های جدید با ابزاری مانند تمرکز، #مدیتیشن و ... شرایط گوشه نشینی افراد را فراهم میآورند و هرچیزی را که موجب تقویت این تمرکز شود، خوب و باارزش تلقی میکنند. به همین جهت شرایط بی توجهی پیروان خود را به مسائل سیاسی و حکومتی فراهم مینمایند. این حرکت حساب شده باعث میشود پیروان این نوع معنویت ها همواره در خود فرو روند و در قبال ظلم ها و جنایت های احتمالی که رخ میدهد، بیتفاوت باشند.
📚فصلنامه علمی پژوهشی مطالعات بین رشته ای دانش راهبردی سال هشتم، شماره 32 ، پاییز 1397 ، صفحه 326-305
@mafaz_news
افتتاحیه بهسازی میدانگاه و مجموعه آرامستانهای دولاب
مراسم افتتاحیه بهرهبرداری از پروژه بهسازی میدانگاه و مجموعه آرامستان های دولاب با حضور اسقف اعظم سیبوه سرکیسیان خلیفه #ارامنه تهران، جناب آقای آرا شاوردیان نماینده ارامنه تهران و شمال در مجلس شورای اسلامی، مهندس نورایر آرامیانس رئیس شورای خلیفهگری ارامنه تهران و دیگر اعضای همان شورا، آقایان رافیک ملیک ستیان، هایکاز شیروانیان و آرام نوشادیان نیز حضور داشتند. خلیفه کلیسای شرق آشور، اسقف مار نرسی بنیامین و دیگر نمایندگان آشوری برگزار شد.
@mafaz_news
پایگاه خبری مفاز
🔻تقابل های اصول و مبانی معنویت نوپدید با معنویت دینی مسئولیت آفرینی در برابر انزواطلبی و عزلت نشینی
🔻تقابل های اصول و مبانی معنویت نوپدید با معنویت دینی
مسئولیت آفرینی در برابر انزواطلبی و عزلت نشینی(۲)
🔹عرفانهای نوپدیدمدعی هستند که با انجام مراقبه ها یی مانندتمرکز ، مدیتیشن و ... آرامش ایجاد میکنند، به گونه ای که ذهن از اشتغال به مسائل بیرون از خود عاری شده و همواره درخود فرو میرود؛ در حالیکه در هویت دینی، راه کسب آرامش از طریق ارتباط با خد ا و دستورالعمل هایی در چهارچوب شریعت شکل میگیرد و غیر آن مردود است . خداوند در قرآن کریم صاحبان خرد ر ا کسانی معرفی میکند که خداوند را به یاد آورند و در آفرینش او بیندیشند . امروزه مر اقبه های معنویت گرایان با شیوه ی خالی ساختن ذهن از هرگونه اندیشه و رسیدن به خلأ و خلسه ی باطنی انجام میپذیرد.
🔹در #مدیتیشن (t.m) متعالی که عالیترین شیوه ی مراقبه در معنویت و عرفان های غیردینی است ، انسان با خیره شدن به یک شعله ی شمع یا تکرار صدا یا لفظ و کلمه ای خاص )مانتر ا( یا تمرکز بر روی تنفس میکوشد توجه خویش را از هرچیز دیگری منصرف ساخته و به غیر از این امور فکر نکند؛تاآن جاکه تمام توجه او به آن شعله یا کلمه جلب شود و خلسه ای نسبی برای آن فرد حاصل شود.کمال این خلسه آن است که فرد توجهش را از آن شعله یا کلمه هم قطع کند و ذهن را از توجه به هرچیزی خالی سازد.
📚فصلنامه علمی پژوهشی مطالعات بین رشته ای دانش راهبردی سال هشتم، شماره 32 ، پاییز 1397 ، صفحه 326-305
@mafaz_news