#آفرین_به_تلاشت
✅ به تلاش بچهها آفرین بگید...
💠 در تشویق کردن بچهها، بیشتر تلاش او را مورد ستایش قرار دهید و به جای تاکید کردن بر نتیجه کار، تلاشش را ببینید و تحسین کنید.
چه بسا تلاش فرزندتان منجربه کسب مقام اولی نشود، با این حال بابت تلاشش او را تشویق کنید تا بداند آنچه مهم است تلاش و زحمت اوست.
https://eitaa.com/mahdiakhundi
#شبِ_قدر
#ضیافتِ_الهی
#ماهِ_رمضان
خانواده و شبِ قدر
✍یکی از فرصت های زیبایی که خانواده می توانند درکنار هم از آن استفاده کنند، فرصت بهره مندی از اعمال ، ادعیه و اذکارِ شب قدر است.
اعضای خانواده می توانند برنامه ریزی کنند قسمتی از این شبِ باعظمت رو باهم در مراسم عمومی شرکت کنند و قسمتِ دیگری را کنار هم با هم دعا بخوانند و آیات قرآن را تلاوت کنند.
این دورهمیِ شب های قدر با دعاخوانی و تلاوت قرآن و... خاطرات زیبایی برای فرزندان خواهد ساخت.
پرداختنِ به معنویت نیازی ست که هم در والدین وجود دارد و هم در فرزندان احساس می شود.
درضمن دعای اعضای خانواده درحق هم به اجابت نزدیکتر است مثل دعای مادر در حق فرزندان و دعا در حق همسر.
https://eitaa.com/mahdiakhundi
#شب_قدر
#ضیافت_الهی_۱۴۰۲
#سخنرانی
#دعا
اطلاعیه سخنرانی
مراسم شبهای قدر
مسجد امام حسن مجتبی علیه السلام
https://eitaa.com/mahdiakhundi
ای وصل تو اصل شادمانی
کان صورت هاست وین معانی
یک لحظه مبر ز بنده که نیست
بی آب سفینه را روانی
من مصحف باطلم ولیکن
تصحیح شوم چو تو بخوانی
یک یوسف بی کس است و صد گرگ
اما برهد چو تو شبانی
هر بار بپرسیم که چونی
با اشکم و روی زعفرانی
این هر دو نشان برای عام است
پیشت چه نشان چه بی نشانی
ناگفته حدیث بشنوی تو
ننوشته قباله را بخوانی
بی خواب تو واقعه نمایی
بی آب سفینه ها برانی
خاموش ثنا و لابه کم کن
کز غیب رسید لن ترانی
مولانا
https://eitaa.com/mahdiakhundi
#روز_نوزدهم
#ضیافت_الهی
بسم الله الرحمن الرحیم
اللّٰهُمَّ وَفِّرْ فِيهِ حَظِّى مِنْ بَرَكاتِهِ، وَسَهِّلْ سَبِيلِى إِلىٰ خَيْراتِهِ، وَلَا تَحْرِمْنِى قَبُولَ حَسَناتِهِ، يَا هادِياً إِلَى الْحَقِّ الْمُبِينِ.
خدایا، در این ماه بهرهام را از برکتهایش کامل گردان و راهم را بهسوی نیکیهایش هموار نما و از پذیرفتن خوبیهایش محرومم مساز، ای هدایت کننده بهسوی حق آشکار.
https://eitaa.com/mahdiakhundi
#شرح_دعا
#برکت
#حرکت
اللّٰهُمَّ وَفِّرْ فِيهِ حَظِّى مِنْ بَرَكاتِهِ...
*برکت نتیجه حرکت*
مثال این امر، مثل زرع و زارع است که زارع زمین را آماده میکند و تخم در آن میپاشد و آن گاه میگوید: خدایا! به این زراعت برکت بده. این درست و بجا است، ولی اگر اصلاً تخمی نپاشد و زرعی نکند و بگوید خدایا! برکت بده، این مسخرگی است! پس ما هم باید بکوشیم تا وسایل رسیدن به برکات ماه رمضان را فراهم آوریم.
برکات ماه رمضان چه چیز است؟ برکات ماه رمضان، نمازهایی است که خوانده میشود، همان روزهاش، در صورتی که با اخلاص، به طور صحیح گرفته بشود، مهمترین منشاء برکت است. نمازش اگر درست نیست، برود نمازش را درست کند خیلیها هستند که چه بسا نمازشان درست نیست باید بکوشند نمازشان را درست بکنند نماز خوب به جای آورد، روزه خوب بگیرد، اگر روزه خوب و درست به جای آورد و نماز خوب و درست بخواند و در ماه رمضان گناه هم نکند، از برکات ماه رمضان خیلی بهرهمند میشود. آن گاه پس از آن که این کارهایش درست شد، یعنی واجباتش را درست انجام داد و محرمات را مرتکب نشد، زبانش را از غیبت و تهمت و بهتان حفظ کرد، چشمش را از آن چه نباید نگاه بکند بست، گوشش را از چیزهایی که نباید بشنود بست، اعضا و جوارحش را از معصیت حفظ کرد و روزهاش را هم به درستی گرفت، نمازش را هم به درستی به جای آورد، در این صورت او واقعاً کار خودش را انجام داده؛ آن گاه است که باید بگوید: خدایا! مرا از برکات این ماه و از قبولی اعمال در این ماه محروم مفرما. به جهت این که ممکن است همین کارهایی که من انجام دادم، نقایصی داشته باشد که خودم متوجه نبودم.
https://eitaa.com/mahdiakhundi
#پدران_امّت
#حقّ_پدری
امام علی (علیهالسلام) می فرماید :
« سَمِعْتُ رَسُولَ اللَّهِ ص یَقُولُ أَنَا وَ عَلِیٌّ أَبَوَا هَذِهِ الْأُمَّةِ وَ لَحَقُّنَا عَلَیْهِمْ أَعْظَمُ مِنْ حَقِّ أَبَوَیْ وِلَادَتِهِمْ فَإِنَّهَا نُنْقِذُهُمْ إِنْ أَطَاعُونَا مِنَ النَّارِ إِلَى دَارِ الْقَرَارِ وَ نَلْحَقُهُمْ مِنَ الْعُبُودِیَّةِ بِخِیَارِ الْأَحْرَارِ ؛
شنیدم از رسول خدا (ص) که می فرمود: من و علی پدران این امت هستیم و حق ما بر آنان از حق پدرانشان که آنان را به دنیا آورده اند، بیشتر است زیرا ما آنان را در صورت اطاعت ، از آتش جهنم نجات داده و به قرارگاه ابدی (بهشت جاوید) می بریم و به واسطه عبودیت خدا ، به برگزیدگان آزاده ملحق می سازیم».
علامه مجلسی، بحارالأنوار، ج ۲۳ ، ص ۲۵۹
✍ترسیم این ارتباطِ اعتقادی احساسیِ پدر و فرزندی با رسول خدا و ائمه اطهار علیهم السلام بسیار در دینداری و ولایت پذیریِ کودکان، حال و آینده شان مؤثر است.
https://eitaa.com/mahdiakhundi
#اخلاقِ_حکمرانی
#روزِ_نهج_البلاغه
#ضربت_بر_فرقِ_عدالت
حکایت سواره و پیاده
وقـتى حضرت اميرالمؤمنين على عليه السّلام براى رفتن به صفّين به شهر انبار(آن زمان قسمتی از ایران بود) رسيد ديـد كه مردم شهر تا امام على عليه السّلام را ديدند از اسب ها پياده شده ، و در پيش روى آن حضرت شروع به دويدن كردند.
حضرت على عليه السّلام علّت را پرسيد.
گفتند :
يك رسم محلّى است كه پادشاهان خود را اينگونه احترام مى كرديم .
امام على عليه السّلام ناراحت شد و فرمود:
فَقَالَ : وَاللّهِ مَا يَنتَفِعُ بِهذَا اُمَرَاؤُكُم !
وَإِنَّكُم لَتَشُقُّونَ عَلَى اَنفُسِكُم فِى دُنيَاكُم ، وَتَشقَونَ بِهِ فِى آخِرَتِكُم .
وَمَا اَخسَرَ المَشَقَّةَ وَرَاءَهَا العِقَابُ، وَاَربَحَ الدَّعَةَ مَعَهَا الاَْمَانُ مِنَ النَّارِ!
(بـه خـدا سـوگـنـد! كه اميران شما از اين كار سودى نبردند، و شما در دنيا با آن خود را بـه زحـمـت مـى افكنيد، و در آخرت دچار رنج و زحمت مى گرديد، و چه زيانبار است رنجى كه عذاب در پى آن باشد، و چه سودمند است آسايشى كه با آن امانی از آتش جهنّم باشد). *حكمت ۳۷ نهج البلاغه*
الگوهای رفتاری امام علی (ع)- مرحوم دشتی
✍در سیره حکمرانی حضرت اینگونه نبوده که مانند پادشاهان و سلاطین ، مردم را به خدمت خود و اهل و عیال در بیاورند.
بلکه خود به مردم خدمت می کردند و در این خدمت، بین مردم در نژاد و جنسیت و رنگ و ...فرق نمی گذاشتند.
این مطلب را در سیره ی رسیدگی به ایتامِ حضرت مشاهده می کنیم.
https://eitaa.com/mahdiakhundi
#روزِ_بیستم
#ماه_رمضان
#ضیافت_الهی
دعای روز بیستم ماهِ🌙 رمضان
اللَّهُمَّ افْتَحْ لِی فِیهِ أَبْوَابَ الْجِنَانِ، وَ أَغْلِقْ عَنِّی فِیهِ أَبْوَابَ النِّیرَانِ، وَ وَفِّقْنِی فِیهِ لِتِلاوَةِ الْقُرْآنِ، یَا مُنْزِلَ السَّکِینَةِ فِی قُلُوبِ الْمُؤْمِنِینَ.
🔹خدایا بگشا دراین ماه بِرویَم درهاى بهشت را
🔹و ببند برویم در آن درهاى دوزخ را
🔹و موفقم دار به تلاوت قرآن
اى نازل کننده ی آرامش در دلهاى مؤمنان
https://eitaa.com/mahdiakhundi
#شرحِ_دعا
#درب_بهشت
اللَّهُمَّ افْتَحْ لِی فِیهِ أَبْوَابَ الْجِنَانِ...
دروازه ای در بهشت مخصوص روزه داران
رسول خدا صلى الله عليه و آله مى فرمايند:«إنَّ لِلْجَنَّةِ باباً يُدْعى الرَّيَّانُ لايَدْخُلُ مِنْهُ إلَّا الصَّائِمُونَ ؛ بهشت درى بنام «ريّان» (سيراب شده)دارد كه تنها روزه داران از آن وارد مى شوند».
مرحوم صدوق در«معانى الاخبار» در شرح اين حديث مى نويسد انتخاب اين نام براى اين درب بهشت به خاطر آن است كه بيشترين زحمت روزه دار از ناحيه عطش است، هنگامى كه روزه داران از اين در وارد مى شوند چنان سيراب مى گردند كه بعد از آن هرگز تشنه نخواهند شد.
به عبارت دیگر «ريّان» درب پر آب و سيراب در مقابل عطش دنيا است و به این ترتیب خداوند درب سيراب شده از مغفرت و عفوش را به او مى دهد.
https://eitaa.com/mahdiakhundi
#خداشناسی
#خود_شناسی
#جهان_بینی
#انسان_شناسی
#هستی_شناسی
#مدیریت_استراتژیک
#هدف_گذاری
#برنامه_ریزی
#تصمیم_گیری
جان فدایِ کلامِ دلجویت
عالَم فدای امیربیان علی علیه السلام که در چند کلمه به ظاهر ساده عمق معانیِ پرنغز را گنجانده ست.
حضرتشان فرمودند:
«رَحِمَ الله امْرَاً عَرِفَ مِنْ اَیْنَ و فی اَیْنَ وَ اِلی اَیْنَ/ خدا رحمت کند آن کسی را که بداند از کجا آمده، برای چه آمده و به کجا میرود».
https://eitaa.com/mahdiakhundi