▫️▪️▫️
۸ روز قبل از #انتخابات که این ویراستی را زدم، برخی دوستان ناراحت شدند و گلایه کردند با این مضمون که داری اشتباه میکنی و طبق برنامه و محاسبه داریم پیش میریم؛
واقعیت ممکنه تلخ باشه چون همیشه مطابق خواست ومیل تو نیست
اما اگر به موقع، به تشخیص وتصمیم نرسی، به نحو بسیار پر هزینهتری، حقیقت خود را بر تو اثبات خواهدکرد!
امروز هم اگه قطبنماها درست کار نکنه، فردا هزینههای سهمگین و پشیمانسازی درپی خواهد داشت.
#مهدی_عسگری 🇮🇷
🆔 https://eitaa.com/mahdiasgari133
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
رئیس ستاد پزشکیان:
نترسید...!!
طوری بنزین و گازوئیل و برق رو گرون میکنیم که آب توی دلتون تکون نخوره!
بدون درد و خونریزی؛
یادتون هست که آبان ۹۸ هم که قیمت بنزین رو کارشناسی کردند، برای خودشون دردی نداشت و تازه صبح جمعه مطلع شدند، ولی برای مردم هم درد داشت و هم خونریری...
🆔 https://eitaa.com/mahdiasgari133
بر سر یک دوراهی قرار داریم:
عقبگرد کنیم یا رو به جلو حرکت کنیم؟
انتخاب با شماست...
ما صرفا قائل به امتداد راه #شهید_رئیسی نیستیم، قائل به ارتقاء این راه هستیم؛
کما اینکه شهید_جمهور نیز با ارزیابی مداوم، درحال بهبود مستمر رویکردها، ساختارها و عملکردها بود.
عقبگرد به مسیر دولت #روحانی که جای خود دارد!
🆔 https://eitaa.com/mahdiasgari133
▫️▪️▫️
مهمتر از #مناظره، روایتی است که طرفداران و فعالان رسانهای_مجازی از آن تولید و منتشر میکنند.
بسیاری از #مردم مناظرات را کامل و با دقت تماشا نمیکنند اما بازتابها و قطعات وایرال شده آن را میبینند و از همان پنجره، نتیجه مناظره و عملکرد نامزدها را ارزیابی میکنند؛
بازخورد مناظره در گفتگوها و فضای مجازی، نشاندهنده قضاوت عمومی درباره نامزدهاست؛
▫️لذا بخش اصلی مناظره،
روایتی است که شما میسازید!
ستاد دکتر #پزشکیان در تلاش است که از مناظره دیشب که به وضوح دستان خالی او را چه از برنامه و محتوا و چه از نظر ادبیات و نحوه رفتار، نشان داد، روایت وارونهای را بسازد
و تا حدودی موفق هم شدند هرچند به دلیل نمایش ضعیف نامزدشان، که دور از جایگاه یک #رئیسجمهور ظاهر شد، تاکنون نتوانستهاند غلبهی خود را تثبیت کنند.
اینک شاهد #نزاع_روایتها هستیم، و همین نبرد، نتیجه #انتخابات را مشخص خواهد کرد.
البته روایتهای تند و متعصبانه و خارج از احترام، کارکردی جز دلخوشی گوینده ندارد! باید با استدلال، به زبان مردم و لسان قوم سخن گفت و نه لسان...!
▪️لینک ویراستی
مهدی عسگری 🇮🇷
🆔 @MahdiAsgari133
▪️▫️▪️
#مناظره امشب یک دوئل سیاسی بود
که اثبات کرد با یک دوراهی و دوقطبی شدید مواجهیم:
برنامه <> شعار
نواندیشی<> انفعال
خودباوری <> خود تحقیری
ایران باوری <> قفسپنداری میهن
نگاه به آینده <> عقبگرد به گذشته
طرحریزی،تلاش<> سادهانگاری، واسپاری
انتخاب با شماست!
#جلیلی <> #پزشکیان
🆔 https://eitaa.com/joinchat/4093771807Cd2615e7861
و سرانجام #مناظره واقعی!
مناظره آخر، تمایز دو نامزد را از جهات مختلف روشن کرد؛
اگر آن را کامل تماشا نکردید
لطفا با دقت ببینید و بعد انتخاب کنید...
🆔 @mahdiasgari133
مناظره آخر، پایان کار نیست...
بسیاری از رأیدهندگان در ۴۸ساعت پایانی دست به انتخاب میزنند، و باتوجه به نزدیکی رقابت در مرحله اول، همان جماعت نتیجهی #انتخابات را مشخص میکنند.
به گواه بسیاری، در #مناظره آخر، #جلیلی با تغییر تاکتیک و اتخاذ رویکرد تهاجمی توانست حریف را به گوشه رینگ ببرد اما این به معنای برد و اتمام کار نیست، نتیجه رقابت جمعه مشخص خواهد شد.
آنکس که روایت و احساس بهتری به ذهن و قلب مردم مخابره کند و یا با راهانداختن بازی دیو و دلبر، رقیبهراسی کند دست برتر را خواهد داشت.
رقیبی که در گوشه رینگ قرارگرفته، تا آخرین لحظه، دست به هر حربهای میزند، لذا آنها به سراغ روشهای بدلی خواهند رفت و اگر غفلت شود ورق برمیگردد.
مهدی عسگری
🆔 @MahdiAsgari133
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
کاسه عوض میشود اما...
آش همان آش است!
✍ مهدی عسگری
طبیعتا روند ماجرا جوریه که بخشی از مردم عزیزمون #پزشکیان رو به #جلیلی ترجیح میدن.
انتخاب با شماست
فقط خواستم یه نکتهای رو دوستانه یادآوری کنم؛
اوایل دوره نمایندگی که مصادف با اواخر دولت #روحانی بود هرجا میرفتیم عده زیادی استیضاح #رئیسجمهور رو درخواست میکردن و معتقد بودن کشور با کلید روحانی قفل شده!
همون ایام نطقی رو در مجلس داشتم با این مضمون که اگر روحانی هم استیضاح بشه ولی افکار امثال روحانی، توسط مردم #استیضاح نشه، اینا دوباره به شکل دیگهای برمیگردن؛
کاسه عوض میشود اما آش...
نمیخوام بگم اگه جلیلی بیاد، یک شبه مشکلات حل میشه ونقدی بهش وارد نیست ولی خوب این تیم لااقل مدتها روی مسائل کشور کارکرده و با انگیزه و برنامه اومده تا به تدریج گرههایی رو بازکنه، لذا میشه ازشون این برنامهها رو مطالبه کرد.
بالاخره بین همین دو گزینه باید انتخاب کنیم؛
پزشکیان که رسما میگه برنامهای ندارم، راهحلی هم ندارم، کارشناسهای اطرافش هم ضمن اینکه اختلاف نظر زیادی باهم دارن قبلا امتحانشون رو پس دادن، تجربه نشون داده این دست فرمون فقط کشور رو دچار معطلی وکشکمش میکنه، مطالبهای هم نمیشه کرد چون برنامه خاصی ارائه نکردن.
خلاصه خواستم از الان بهتون بگم؛ طولی نمیکشه که با این انتخاب، کشور یه جورایی دچار #بیدولتی میشه نه حتی دولت سوم روحانی!! بعدشم التهابات داخلی و بینالمللی... اولین کسانی هم که معترض میشن همین افرادی هستن که ازین تیم حمایت کردند.
دیگه بقیهاش باخودتون
صلاح مملکت خویش، مردمان دانند!
#مهدی_عسگری
🆔 @MahdiAsgari133
انتخابات ۱۵تیر.mp3
9.04M
ما و لحظات تاریخساز!
⚠️لطفا بشنوید و منتشر کنید؛
ما و یک دو راهی سرنوشتساز؛
بازی به ضربات پنالتی کشیده شده!
نقش ما در این لحظهی تاریخساز؟
🆔 @MahdiAsgari133
#ویراستی؛ پریشب👆
مشارکت مردم؛ نقطه عطف انتخابات ۱۵تیر
آماده پذیرش نتیجهای غیرمنتظره باشید
با عبور میزان مشارکت از ۵۰درصد؛ رکورد انتخابات اخیر مجلس و ریاستجمهوری ۱۴۰۰، بهبود یافت.
آمادهی پذیرش هر نتیجهای باشید، یعنی پذیرش نتیجهای که وفق نظر شما نباشد. مهم آن است که در یک رقابت پایاپای و از جهاتی نابرابر، ایستادید و مجاهدت کردید و تا آخرین لحظه دست از تلاش بر نداشتید.
جمهوریت نظام، پس از سالها رونق دوباره گرفت و انقلاب اسلامی توانست در سختترین شرایط و پس از چالشها و شکافهای متعدد اجتماعی، سیاسی و اقتصادی، مشارکت بالای ۵۰درصد را محقق کند.
گاهی تقدیر، با خواست ما متفاوته،
به هرحال باید این رو پذیرا باشیم که نظر اکثریت مردم، مقدرات کشور را تعیین میکند. دنیا هم فراز و نشیب زیاد داره و این یک روند تاریخیه...
مبارزه با ظلم و ظلمت، بیعدالتی و ناکارآمدی، یک مبارزه تاریخی است و در هر شرایطی ادامه خواهد داشت.
همونطور که پریشب نوشته بودم، برای یک دوران خاص و مبارزه پیچیده آماده باشید. هر چه به مراحل پایانی آخرالزمان نزدیک میشم ابتلائات و حوادث، پیاپی و پیچیدهتر میشود.
خدا خودش کمک کنه که ثابت قدم باشیم.
مهدی عسگری
🆔https://eitaa.com/joinchat/4093771807Cd2615e7861
آرزوی موفقیت برای #رئیس_جمهور منتخب مردم
امیدوارم به مدد الهی، پشتوانه اعتماد مردمی و با تکیه بر آموزه های نهجالبلاغه و سیاستهای کلی ابلاغی (که مورد تأکیدتان در دوران تبلیغات انتخاباتی بوده است) در جهت برقراری عدالت، کاهش فاصله طبقاتی، تبعیض و نابرابری، گرانسازی و تورم، بیخانمانی و بدمسکنی، توفیق خدمت به میهن و مردم عزیز را داشته باشید.
با عنایت به عدالتطلبی و تأکید شما بر پرهیز از اخذ تصمیمات بدون توجه به رضایت مردم و ایجاد اجماع و همدلی در کشور، امید داریم که از گزند برخی حاشیهسازیها دور بمانید و از سیاستهای معیشتسوز نئولیبرالی که در دولتهای مختلف، علیه منافع عمومی و به نفع ابرسرمایهداران پیاده شده است، جلوگیری نمایید.
همچنین با توجه به ملتهب بودن شرایط منطقه و چالشهای پیش رو، با سیاستگذاری صحیح در ادامه موفقیتهای دیپلماسی پویای سالیان اخیر، در تامین منافع، عزت و امنیت ایران اسلامی موفق و سربلند باشید.
موفقیت شما در این مسیر پیچیده، که میتواند مایهی افزایش رضایتمندی عموم مردم و کاهش فاصلهی ملت با حاکمیت گردد را از درگاه پروردگار مسألت مینماییم.
#مهدی_عسگری 🇮🇷
🆔 @MahdiAsgari133
درباره انتخابات ۱۵ تیر
بخش اول
✍ مهدی عسگری
انتخابات ۱۵تیر حاوی درسها و عبرتهای مهمی است که شایسته واکاوی و موشکافی است. اگر بی تعارف به برخی نکات پرداخته نشود، هزینههای سنگین را میپردازيم بدون آنکه آورده و عبرت لازم را برای ترسیم بهتر آینده کسب کنیم.
اما برای طرح بخشی از این نکات، یادآوری چند موضوع که در طول یکماه اخیر به آن پرداخته بودیم، کمک کننده خواهد بود.
۱. آرایش نامزدهای انتخاباتی
پس از تائید #شورای_نگهبان و اعلام اسامی نامزدها، قابل پیشبینی بود که تعدد نامزدها و روند فرسایشی در یکسو، و تمرکز ظرفیتها بر روی یک کاراکتر مستعد انتخابات ازسوی دیگر، #پزشکیان را به پدیده این انتخابات بدل خواهد کرد.
لینک مطلب۱؛ نگاهی به ترکیب نامزدها؛ ۲۰خرداد۱۴۰۳
پس یکی از نکات، آرایش نامزدهای تائید شده توسط شورای نگهبان بود.
۲. طراحی نادرست کمپین تبلیغاتی دو نامزد مطرح (بویژه اشتباهات تیم تبلیغاتی دکتر قالیباف) درکنار سایشهای درونگفتمانی، باعث کاهش سبد آراء جریان گردید.
لینک مطلب۲؛ کمپین برای باختن! ۳۱خرداد ۱۴۰۳
دراینباره نکات بسیاری است که فعلا از آن میگذریم ولی ما در طراحی یک کمپین تأثیرگذار که توانایی ارتباط مؤثر با عموم مخاطبین بویژه لایهی عواطف آنها را داشته باشد دارای ضعف مفرط هستیم.
استفاده از مشاورین و کاراکترهای نامقبول در اطراف نامزدها (که نه تنها افزاینده رأی نیست بلکه تولید حاشیه و شبهه میکند) ازجمله اشتباهات هر دو نامزد بود.
۳. عدم توانایی در تبدیل مسائل مهم اقتصادی و معیشتی به کانون اصلی منازعه و ارائهی راهحلهای معتبر، با ادبیات روان، ملموس و اعتماد برانگیز.
نه مسائل و نه راهحلها، با زبان مردم ارائه نشد درحالیکه دکتر پزشکیان، صرفا صورت مسألهها رو بازگو میکرد اما به زبان مردم.
بنابرین محل نزاع اصلی، بر سر موضوعات سیاسی و اجتماعی شکل گرفت یعنی همان محلی که نقطهی قابل مانور توسط اصلاحطلبان بود.
لینک مطلب۳: دماسنج انتخابات؛ ۵تیر ۱۴۰۳
۴. عدم تشخیص درست صحنه، ناهماهنگی و ناتوانی در تصمیمگیری به موقع، ازسوی بازیگران اصلی جریان؛
_ضعف نگاه تحلیلی و جبههای،
_گرفتار شدن در هالهی شناختی و حباب اطرافیان،
_ترجیح منافع گروهی به منافع ملی،
_ایجاد تردید در بدنه، دودستگی و رقابت فرسایشیِ درون گفتمانی،
آسیبهای مهمی بود که مانع از تصمیم و حرکت فراگیر جبههای گردید و از جمله لحظاتی بود که نتیجهی انتخابات را پیش از روز رقابت، معین کرد!
لینک مطلب۴: با این روند منتظر نتیجهی غیرمنتظره باشید؛ ۶تیر ۱۴۰۳
۵. عدم هماوردی در نزاع شناختی؛
جنگ روایتها و نبرد رسانهای/مجازی؛
البته توان خوبی در این مسیر صرف شد درعین حال به لحاظ ابزار، روشها و تکنیکها، محتوا و منابع مالی دست طرف مقابل پرتر و بازتر بود. اما در این سمت امکان استفاده از برخی روشهای زرد و هیجانی، وجود نداشت.
لینک مطلب۵؛ نزاع روایتها؛ ۱۲تیر ۱۴۰۳
این موارد، تنها بخشی از نکات قابل طرح در یک نگاه اجمالی به روند انتخابات در ایام تبلیغات بود و البته بخش مهم دیگری مربوط به روند تاریخی اتفاقات و عملکردها چه از سوی دولتها و چه ازسوی فعالان اجتماعی/سیاسی/رسانهای در طول سالیان اخیر و تأثیر آن در افکارعمومی بوده است که درجای خود باید به آن پرداخت.
***
اما پس از بیان این مقدمات و اشاره به اینکه محل نزاع اصلی این #انتخابات بر سر یک دوراهی سیاسی شکل گرفت، سئوال اصلی که جای تأمل و بررسی فراوان دارد این است:
⚠️سئوال اصلی:
درحالی که نیمی از مردم به پای صندوقهای رأی نیامدند چه دلایلی باعث شد که همان ۵۰درصد مشارکت کننده، در انتخاب بین تداوم راه #شهید_جمهور و تداوم #دولت_روحانی گزینه دوم را ترجیح دهند؟
#مهدی_عسگری 🇮🇷
🆔 https://eitaa.com/joinchat/4093771807Cd2615e7861
درباره انتخابات ۱۵ تیر
بخش دوم
✍ مهدی عسگری
مرور پرسش اصلی:
درحالی که نیمی از مردم به پای صندوقهای رأی نیامدند، چه دلایلی باعث شد که همان ۵۰درصد مشارکت کننده، در انتخاب بین تداوم راه #شهید_جمهور و تداوم #دولت_روحانی گزینه دوم را ترجیح دهند؟
***
اینروزها درباره چرایی رفتار انتخاباتی مردم، دلایل گوناگونی، مطرح میشود بسیاری ازین مطالب، تنها به بخشی از ماجرا پرداختهاند، درحالیکه در این امر ذو ابعاد، باید مجموعهای از علل و عوامل مورد بررسی و دقت قرار گیرند. البته نه به قصد مقصرسازی و تقابل، بلکه به قصد ریشهیابی، عبرتجویی و اصلاح.
در اینباره موارد ریز و درشتی را میتوان برشمرد، همچون:
آرای قومیتی/ رقیبهراسی/ شرایط اقتصادی/ اشتباهات در طراحی کمپین تبلیغاتی و برخی اطرافیان نامزدها/ استفاده از روشهای زرد، هیجانی و پوپولیستی/ فعالسازی گسلهای اجتماعی، مذهبی و سیاسی/ تغییرات در سبک زندگی/ ایجاد دوگانههای مرتبط با فیلترینگ، برجام و آزادی بانوان/ ناتوانی در ادراکِ جامعه و برقراری ارتباط مؤثر با عموم مردم و جوانان/ تخریبها، تندرویها و سایشهای درونگفتمانی/ کاراکتر خاص و غیرانتخاباتی سعید جلیلی/ خودبسندگی، استغناء و سیاستورزی ناپختهی برخی مدعیان/ کم رونقی مساجد، تضعیف گروههای مرجع و...
از این میان، سهم هر موضوع نیاز به بررسی دارد و نمیتوان یک مورد را علتِ تامه ماجرا دانست. برخی موارد هم، مثل کم رونقی مساجد، بیش از آنکه علتِ ماجرا باشند، خودشان معلولِ این شرایط هستند!
آرای قومیتی نیز اگرچه مؤثر بوده است اما تمامکننده نبوده، چرا که در سال۹۶ نیز آرای روحانی در آذربایجان شرقی و غربی تقریبا ۲برابر رئیسی بود، در این #انتخابات اگرچه فاصله آراء بیشتر شد اما با لحاظ آرای خراسان بزرگ، تفاضل آرای قومیتی، علت تمامکننده در این انتخابات نبوده است.
همانطور که آرای #پزشکیان را نمیتوان با وجود مشارکت ۵۰درصدی، صرفا مرتبط با سبد رأی اصلاحطلبان دانست. کما اینکه وی بارها بر حمایت جمعی از حامیان #شهید_رئیسی و قالیباف از خودش تأکید کرد.
اگرچه طیف اصلاحطلب با تمام توان خود را به آب و آتش زد اما توفیق قابل توجهی در جلب فراگیر مردم نداشت و این نکته درجای خود نیاز به تأمل دارد.
این مهم را نیز نباید فراموش کرد که با تمام این موارد، فاصله پزشکیان با جلیلی کمتراز ۳میلیون رأی شد!
ومهمتر از اینها آن ۵۰درصد خاموش...
به هرحال اگر ریشهیابی موضوع را به سطح علتهای فرعی تقلیل دهیم، تحلیل و تدبیر درستی برای این وضعیت نیز نخواهیم داشت.
⚠️ دراینجا میخواهیم نکتهای را مورد توجه قرار دهیم که به نظر میرسد بستر اصلی برای رفتار انتخاباتی طبقه متوسط و محروم بوده است و سایر عوامل نیز در همین بستر، امکان نقشآفرینی مؤثر را یافتهاند.
واقعیت آن است که در دولت سیزدهم، با وجود تمام تلاشهای قابل تقدیر در حوزههای گوناگون از جمله در توسعه زیرساختها، تسویه بدهیهای دولت قبل، ارتقاء جایگاه در حوزه بینالملل و دیپلماسی اقتصادی و... درعین حال به دلیل تجویزِ نسخه شوکدرمانی در حوزه #ارز و بروز تورم سنگین بویژه در کالاهای اساسی (که مستقیما با سفره مردم ارتباط داشت) انتظاری که عموم جامعه از #دولتِ_مردم و دولتِ محرومین داشتند برآورده نشد و همین موضوع تبدیل به مهمترین اسلحهی سلبی در انتخابات اخیر شد، به طوری که هرگاه پزشکیان با سلاح گوشت ۸۰۰هزارتومانی و تورم کمسابقهی موادغذایی حمله میکرد، پاسخ درخوری دریافت نمیکرد.
درواقع همانطورکه رفتار انتخاباتیِ بخشی از جامعه با نگاه منفی نسبت به تداوم #دولت_روحانی شکل گرفت، جماعت بیشتری هم با رویکرد سلبی نسبت به ادامهی شرایط دشوار معیشتی، دست به انتخاب زدند. نگرانی مهمی که #جلیلی نتوانست آن را از مخاطبینش، برطرف کند.
وقتی در میان نامزدها، عزم جدی و برنامه روشنی برای مقابله با اقتصاد لیبرالی، سیاست گرانسازی و سیطره ابرسرمایهداران بر اقتصاد مشاهده نشود، طبیعتا نامزدی ترجیح داده میشود که لااقل در بیان دردهای مردم، بی پرده و شفاف، اعتراض مردم را نمایندگی میکند و در حوزه اجتماعی و فرهنگی نیز نگاه بازتری دارد.
ازسوی دیگر علیرغم سیطره رویکرد لیبرالی بر اغلب اطرافیان دکتر پزشکیان، خود ایشان، در میان نامزدها، تأکید زیادی بر #عدالت، مقابله با نظام ناعادلانهی طبقاتی (بویژه در آموزش و سلامت) و مخالفت با شوکدرمانی داشت. تیپ ظاهری و رفتاری، نحوه بیان و لحن او نیز به مردم، احساس نزدیکی بیشتری را القاء و ارتباط عاطفی بهتری برقرار میکرد.
حال باید ببینیم در عرصه تصمیم و عمل چه اتفاقی خواهد افتاد؛ او چگونه میتواند تعارض بین رویکرد عدالتطلبی و صدای محرومان بودن را با نگاه کارشناسیِ حاکم بر اطرافش، تنظیم کند و در عمل کدام رویکرد غلبه خواهد کرد؟
#مهدی_عسگری 🇮🇷
🆔 https://eitaa.com/joinchat/4093771807Cd2615e7861
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
آئین جوانمردی (۱)
قبل از اینکه جنگ آغاز شود یکی از یاران امام حسین (علیهالسلام) از امام اجازه خواست شمر بن ذیالجوشن (که در تیررس او قرار گرفته و رجز میخواند) را بزند، اما...
امام (علیهالسلام) مانع شد و فرمود:
...از اینکه آغازگر جنگ باشم، اکراه دارم!
🆔 https://eitaa.com/joinchat/4093771807Cd2615e7861
آئین جوانمردی (۲)
#حسین علیهالسلام در تمام شرایطی که سپاه خصم با او و یارانش در ستیز بود
و آنها مظلومانه درحال دفاع
درصدد هدایت بود، حتی تا قتلگاه...
حتی با کودک ۶ماههاش...
هماو که به تنهایی برای هدایت یک تاریخ کافی است!
امام معیار بود و ملاک
تا حق و باطل از هم متمایز و تفکیک شوند؛
وَ الحَقُّ مَعَكُم وَ فيكُم وَ مِنْكُم وَ إلَيْكُم...
تا مسیر حقیقت و هدایت
از ضلالت و ذلت، از ظلم و ظلمت
روشن شود:
وَ بِکُم اَخْرَجَنَا اللَّهُ مِنَ الذُّل
نه فقط برای اهالی سال۶۱ هجری،
برای تاریخ... برای من و تو!
امام همهی هستیاش را آورده بود
زنان و کودکان را که برای جنگ نمیآورند
امام یک طرفِ جنگ نبود
زنان و کودکان، رسالت والاتری داشتند
تا مسیر هدایتِ امام برای تمام آزادگان تاریخ گشوده شود؛
و "حر" این را خوب فهمیده بود که امام،
ملاک و معیار حق و باطل است؛ نه یک طرفِ جنگ!
امام جز بر مدار #جوانمردی حرکت نمیکرد حتی با دشمنانش!
لحظهای که #حر راه را بر امام سد کرد،
امام دستور داد به او و سپاهیان و اسبانشان آب نوشاندند!
حر و یارانش در نماز به امام اقتدا کردند!
او میدانست که حسین عليهالسلام، امامِ معرکه است و نه یک طرفِ جنگ!
و عاقبت، همین ادراک مهم، او را نجات داد و از انتهای شقاوت به اوج سعادت رساند!
آنچنانکه امام بر بالینش فرمود: تو آزادهای همانطور که مادرت تو را "حر" نامید.
#آزادمردی ، همان گوهر نایابی که امام در جستجوی آن فریاد زد:
اگر دین ندارید لااقل آزادمرد باشید..!
***
تعداد سپاه حر را حدود ۱۰۰۰نفر
و لشگر عمرسعد را حدود ۳۰هزار نفر نوشتهاند؛
زهیر به امام عرض کرد:
جنگ با این گروه [حر و یارانش] برای ما آسانتر است از جنگ با آنهایی که از پی این گروه می آیند... که ما را توان مبارزه با آنها نیست؛
امام حسین عليهالسلام فرمود:
"درست میگویی زهير؛ اما
من آغاز كننده جنگ نخواهم بود."
***
امام نه اهل آغاز جنگ بود
و نه یک طرفِ جنگ! اما...
اهل مبارزه بود و مقاومت،
مبارزه برای عزت و هدایت،
مقابلهی او با ضلالت بود و جهالت،
آنهم با تمام داشتههاش
و تا آخرین قطره خونش؛
وَ بَذَلَ مُهْجَتَهُ فِیک؛
تا آخرین قطره خون قلبش را بذل کرد
برای بیداری بندگان خدا:
لِیسْتَنْقِذَ عِبَادَک مِنَ الْجَهَالَةِ وَ حَیرَةِ الضَّلَالَه
و اینگونه بود که چراغ هدایتی را برافروخت که تاریخ را روشن کند؛ مصباحُ الهُدی!
و شعلهای را در دل محبینش برافروخت
که هرگز سرد و خاموش نمیشود:
حب الحسین !
🏴🏴🏴
✍️ مهدی عسگری
🆔 https://eitaa.com/joinchat/4093771807Cd2615e7861
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
خط حسین عليهالسلام
🏴🏴🏴
سهم ما از عاشورا ...
🆔 @MahdiAsgari133
هشدار در پی اختلال گستردهی فنآوریهای ارتباطی
و نابسامانیِ سامانههای خدماتی در برخی کشورها؛
سیطره بی رویه #حکمرانی_دیجیتال بر تمام ابعاد زندگی انسان، پیامدهای سخت و سنگینی را میتواند درپی داشته باشد، بروز هرگونه اتفاق (اعم از حملات بیرونی، داخلی یا حوادث طبیعی) و اختلال در فنآوریهای ارتباطی و سامانههای خدماتی مانند بانکها، زندگی روزانه مردم را فلج خواهد کرد.
رواج #رمز_ریال (پول دیجیتال) که اخیرا توسط بانک مرکزی آغاز شده (و جایگزینی آن با پول رایج) یکی از مهمترین بسترهای سیطره دنیای دیجیتال بر زندگی انسانهاست که مخاطرات و ریسکهای فراوانی را به همراه دارد.
هنگام وابستگی بیش از حد زندگی به فنآوریهای دیجیتال و فضای مجازی، لحظهای را تصور کنید که شبکه بانکی، فروشگاههای مجازی، درگاههای پرداخت و... دچار اشکال شوند و امکان دریافت هرگونه خدمات غیرممکن گردد!
پیش از این، طی نطقی با عنوان دیکتاتوری دیجیتال در بهمن ماه۱۴۰۱ نسبت به ابعاد این موضوع هشدارهای لازم داده شد که چندان مورد توجه مسئولین ذیربط قرار نگرفت.
لینک: دیکتاتوری دیجیتال
موضوع مهم بعدی تکمیل شبکه ملی اطلاعات، عدم وابستگی و تأمین امنیت در زیرساختهای مجازی، سیستم عاملها و سامانههای اصلی خدماترسان است تا در مواجهه با اختلالات، تابآوری شبکه حفظ شود، که البته در این بخش بویژه در ۳سال اخیر اقدامات خوبی انجام شده است، پایداری سامانههای خدماتی در شرایط اختلال، از نشانههای آن است.
✍️ مهدی عسگری
🆔 https://eitaa.com/joinchat/4093771807Cd2615e7861
کدام پزشکیان؟!
✍ مهدی عسگری
این روزها با دو روایت متفاوت یا متضاد از دولت چهاردهم روبرو هستیم، حال باید دید که در عمل یعنی در انتخاب کابینه و نیز اتخاذ سیاستها و تصمیمات راهبردی، کدامیک به واقعیت تبدیل خواهد شد؟
پزشکیان اخیرا (و نه در دوران تبلیغات) نکاتی را درباره #عدالتورزی طرح کرد که بسیاری از سیاستمداران به اصطلاح اصولگرا یا انقلابی هم با این صراحت آنها را مطرح نمیکنند و حتی در ایام تبلیغات هم چنین تصریحی از آنها مشاهده نشد!
اینها مضمون سخنان اخیر رئیس دولت چهاردهم است:
نمیتوانم توسعه را به این قیمت که عدهای از مردم زیر چرخهای آن له شوند بپذیرم،
من نمیتوانم رشد اقتصادی را به هر قیمتی جلو ببرم... (درحالی که مردم از آن بهرهای نداشته باشند)
دعوا بر سر نسبت بین #عدالت و #توسعه یک دعوای قدیمی است که از زمان دولت مرحوم هاشمی، کشور درگیر آن بوده است و نگاه اطرافیان دکتر پزشکیان (که با دیدگاه او تعارض دارد) در اغلب دورهها بر کشور حاکم بوده است.
نکتهی مهمی که به شدت مورد غفلت در دهههای اخیر بوده، سهم مردم از رشد اقتصادی بوده است، یعنی حتی در سالهایی که کیکِ اقتصاد، بزرگ شده، تنها سهم سرمایهداران از آن افزایش یافته و سهم عموم مردم رو به کاهش بوده است.
پزشکیان درباره حاکم شدن نظام طبقاتی در حوزه سلامت و آموزش نیز بارها اعلام مخالفت کرده است یعنی او این وضعیت که فقط یک طبقهی ابرسرمایهدار، خدمات ویژه دریافت کنند و فرصتها در اختیار آنها باشد را مخالف آرمانهای انقلاب و عدالت میداند.
اینها رویکردهای بسیار مهمی است که سالها گمشدهی عرصه حکمرانی ما بودهاست (البته نه در سخن بلکه در عمل) هرچند روایت #اطرافیان_پزشکیان با این رویکردها، تطابق چندانی ندارد یعنی بسیاری از اعضای شورای راهبردی و کمیتههای تخصصی، اساسا دیگاههای متضادی با رئیسجمهور منتخب دارند و باید دید که در عمل، #کدام_پزشکیان بر دولت چهاردهم حاکم میشود؟
این نگرانی زمانی پررنگ میشود که پزشکیان در موارد بسیاری، موضوع را به نظر کارشناسان ارجاع داده است، از اختلاف نظر میان کارشناسان که بگذریم، سئوال اینجاست که اختلاف میان نظر اطرافیان و مشاوران دولتِ جدید با رویکردهای رئیسجمهور، به کجا خواهد انجامید؟
در مسائل منطقهای نیز پزشکیان ورود خوبی را در ارتباط با جبهه مقاومت داشت، بویژه پاسخ او به سيدحسن نصرالله (آنهم در شرایط ملتهبی که لبنان در معرض حمله نظامی قرار گرفته) بسیار تعیینکننده بود.
صورتِ ظاهری این تضاد، در رفتن دکتر پزشکیان به هیأتهای مذهبی، خود را نشان داد. بویژه اینکه او به هیأتهایی سرزد که از نگاه برخی نزدیکانش، امثال آنها مصداق #طالبان هستند!
این را هم بگویم، واقعیتِ پزشکیان همین تصویری است که از او میبینیم، اهل نمایش و شوآف بازی نیست، در مجلس نیز همین روحیه را داشت، او در میان طیف سیاسی همراهش، وجوه تمایز قابل توجهی دارد که اگر این وجوه، بر دولت او نیز حاکم شود راهگشا خواهد بود و در غیر اینصورت، دولت چهاردهم، دچار تضاد و چالش خواهد شد.
پزشکیان همچنان بر ایجاد اجماع و #وفاق بر سر مسائل اصلی کشور تأکید دارد بویژه که میداند با این میزان رأی و اختلاف اندک آراء، درصورت تداوم کشمکشهای داخلی، فرصت اخذ تصمیمات بزرگ از دولت گرفته میشود.
او به فکر ترمیم شکافها و دلخوریهای سیاسی است اما برخی اطرافیان، همچنان بر طبل تفرقه میکوبند و بر فعالسازی گسلهای اختلاف برانگیز اصرار میکنند.
کشور به شدت، تشنه عدالت و مردمیسازی واقعی حکمرانی است، تشنهی کم شدن فاصلهها و شکافهای بی اعتمادی است، تشنهی مقابله با الگوهای سرمایهداری است که با توسعهی فقر و محرومیت، تمدنی به ظاهر زیبا را برای ابرسرمایهداران به ارمغان میآورد...
پزشکیان آیا در عرصه انتخاب کابینه و اتخاذ سیاستها، امکان تحقق سخنان خود را خواهد یافت؟ یا نگاه دیگری بر دولت چهاردهم حاکم خواهد شد؟ و یا دولت چهاردهم به آفت اختلافات داخلی (میان این رویکردهای متضاد) مبتلا میشود؟
بروز اختلاف رویکرد درون دولت و به تبع آن درون حاکمیت، میتواند کشور را آبستن التهابات سخت، تلخ و پرهزینهای کند، چالش از درون، زمینه را برای درگیریهای منطقهای فراهم کرده و مسیر حرکتِ دولت را مسدود میکند، همانطور که حاکم شدن دیدگاههای عدالتطلبانه رئیسجمهور منتخب، میتواند راهگشا باشد.
#مهدی_عسگری 🇮🇷
🆔 https://eitaa.com/joinchat/4093771807Cd2615e7861
تروری با پیامدهای غیرقابل اغماض
ترور شهید #اسماعیل_هنیه آن هم در تهران و در ایام آغاز به کار دولت چهاردهم، حاوی ابعاد مهمی است که نمیتواند مورد تغافل و اغماض قرار گیرد.
سطح این ترور نشان میدهد که محصول هماهنگی رژیم جعلی و آمریکا بودهاست، این اقدام در روزی که تهران میزبان میهمانان بینالمللی است، یعنی اقدامات تأمینی و نیز ضربات متقابل قبلی در جهت انتقام از ترورها و جنایتهای آمریکایی_صهیونیستی، به قدر کافی بازدارنده نبوده است.
از طرفی همزمانی این جنایت با شروع به کار دولت جدید، تلاشی از روی استیصال برای ایجاد خطا در دستگاه محاسباتی محور مقاومت محسوب میشود که باطل کردن این نقشهی شوم، نیاز به یک طراحی دقیق و #مجازات ویژه دارد.
تاریخ نشان داده که #مقاومت با ترور رهبران آن، نه تنها متوقف نشده بلکه خون شهدا بیشترین تأثیر را در انسجام و اقتدار جریانِ ظلمستیز داشته است و البته این واقعیتِ تاریخی، جای بررسی چراییِ اینگونه حوادث، اشکالات در اقدامات تأمینی و پاسخ متقابل را نمیگیرد.
سطح این ترور، گویای آن است که استیصال رژیم، به حدی رسیده که او را وادار به اقدامات انتحاری و گسترش سطح درگیریها کرده است واقعیت آن است که ما دورهای جدید با حوادث متعدد را در پیش داریم و باید ازجهات مختلف برای مواجهه با آن آماده باشیم.
این مبارزه تاریخی با ظالمان، چپاولگران و جنایتکاران، دشواری دارد اما چه باک، که ملت امام #حسین عليهالسلام درسش را ازمکتب عاشورا آموخته و هرگز زیر بار ذلت و ظلم نمیرود و این وعدهی الهی است که پیروزی از آن مستضعفین و حقطلبان خواهد بود.
✍ مهدی عسگری
🆔 @mahdiasgari133
پیام فرماندهی معظم کل قوا
درپی شهادت رهبر مجاهد و شجاع فلسطینی:
رژیم صهیونی جنایتکار و تروریست، میهمان عزیز ما را در خانهی ما به شهادت رسانید و ما را داغدار کرد، ولی زمینهی #مجازاتی_سخت برای خود را نیز فراهم ساخت.
ما در این حادثهی تلخ و سخت که در حریم جمهوری اسلامی اتفاق افتاده است، #خونخواهی او را وظیفهی خود میدانیم.
پیام رئیسجمهور:
جمهوری اسلامی ایران از #تمامیت_ارضی و عزت و حیثیت و افتخار و شرف خود دفاع، و اشغالگران تروریست را از اقدام بزدلانه خود پشیمان خواهد کرد.
بیانیه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی:
بی تردید این جنایت رژیم صهیونیستی با پاسخ سخت و دردناک جبهه مقتدر و عظیم مقاومت بویژه ایران اسلامی مواجه و برکات مجاهدتهای #شهید_القدس دکتر اسماعیل #هنیه در دفاع از آرمان و حقوق ملت #فلسطین یاریبخش آنان خواهد بود.
🆔 https://eitaa.com/joinchat/4093771807Cd2615e7861
مختصات خونخواهی و مجازات شدید؛
معادلهای فراتر از محاسبات قبلی!
باند تبهکار صهیونیستی، نه تنها، به اغلب اهداف خود از ترور رهبر مجاهد حماس، دست نیافته بلکه در بسیاری از موارد، تأثیر معکوس برای آنها در پی داشته و انسجام و ارادهی جبهه مقاومت را ارتقاء مضاعف داده است.
نقشه اختلاف میان اعراب با ایران، با نماز و تشییع با شکوه #شهید_هنیه در تهران، تبدیل به انسجام و همبستگی حول اهداف و آرمانهای مشترک گردید که در رأس آن هزیمت رژیم سفاک قرار دارد.
تلاش برای ایجاد انفعال در ایران در ایام شروع به کار دولت جدید، با مواضع قاطع رئیسجمهور، حمایت و حضور پرشور مردم و هماهنگی ارکان حاکمیت تبدیل به یک اراده جمعی برای دفاع از تمامیت ارضی و حیثیت ملی ایرانیان گردید.
رژیمِ رو به زوال و دچار استیصالِ اسرائیل، با عبور از دو خط قرمز جبهه مقاومت در حمله به ضاحیهی بیروت و ترور فؤاد شکر و نیز ترور #هنیه الگوی مقاومت #فلسطین در تهران، به زعمِ غلط خود میخواست واهمهای ایجاد کند تا شاید تنفسی باشد در زیر فشارهای سنگین ماههای اخیرش، اما این غلط اضافی، حلقه را بر گلویش تنگتر خواهد کرد تا جایی که راه نفس کشیدن را فراموش کند.
با ریختن خون #اسماعیل_هنیه در تهران، اینک دفاع از مظلوم و مقابله با تروریسم دولتی، فراتر از یک امر آرمانی، تبدیل به یک امر ملی شده است، اینک حمله متقابل به حیفا و تلاویو، یک پاسخ کاملا منطقی و مورد انتظار از هر لحاظ محسوب میشود، چه به لحاظ قواعد بینالمللی و منشور ملل متحد، چه با نگاه ملی و میهنی، چه به لحاظ انسانی و اخلاقی، چه به لحاظ اسلامی و الهی، چه به لحاظ سیاسی، امنیت داخلی و بازدارندگی نظامی، و چه به لحاظ مطالبات مردمی و منطقهای.
لذا این دفاع مشروع، یک امر قطعی و سخت خواهد بود. حمله به #تهران و #بیروت دست اضلاع جبهه مقاومت را برای پاسخی کوبنده، باز کرده است، اختیار و انتخاب زمان و مکان با تدبیر محور مقاومت رقم میخورد و تحت تأثیر هیچ پالس بیرونی نخواهد بود، هراس از میزان، شدت و نحوه پاسخ، بخشی ازین ماجراست. بدیهی است که #خونخواهی و #مجازات_شدید تفاوتی محسوس با عملیاتهای متقابل قبلی خواهد داشت همانطور که #رژیم_ترورزیست خطوط قرمز را شکسته، مجازات نیز وقتی شدید و مؤثر، تلقی خواهد شد که بتواند فراتر از محاسبات قبلی، خطوط قرمز رژیم را بشکند.
اگر تا دیروز ملاحظاتی برای جلوگیری از تشدید سطح درگیریها وجود داشت، امروز اثبات شد که همین ملاحظات میتواند عاملی برای گسترش منازعه تا قلب تهران باشد. بهگونهای که اکنون با تهدیدهای جدید در بیروت و تهران مواجهیم و آنها این دو ترور را پیامی در همین راستا به سران جبهه #مقاومت تلقی کردهاند و البته پاسخ را در قلب اسرائیل دریافت خواهند کرد.
آنها بهطور تدریجی و پلکانی سطح درگیری را تشدید نموده و از خطوط قرمز متعددی عبور کردهاند، اکنون وقت زوال این پلکان فرا رسیده است، اگر حملهی متناسب به مرکزیت رژیم جعلی، تبعات محتملی را در پی داشته باشد، عدم مجازات قاطع، تبعات قطعی را برای ما درپی خواهد داشت.
مبارزه جبهه حق با باطل، یک مبارزه تاریخی است و نقش ما در این مبارزه، برای روند تاریخ و آینده بسیار تعیینکننده است، مبارزه با جبههی ظلم و کفر و چپاول امری محتوم است ما اگر در داخل دچار تشتت و انفعال و دوگانههای جعلی دیپلماسی_میدان نشویم دست برتر را خواهیم داشت به مدد الهی... که این #وعده_صادق اوست.
✍ مهدی عسگری
🆔 @MahdiAsgari133