#روزشمار_ایامغدیریه
💠۷ روز تا عید قربان
💠۱۵ روز تا عید غدیر خم
💠۲۱ روز تا عید بزرگ مباهله
#فرازیازخطبهغدیر
🔹...أَلا إِنَّ أَوْلِيائَهُمُ الَّذينَ يَخْشَوْنَ رَبَّهُمْ بِالْغَيْبِ، لَهُمْ مَغْفِرَهٌ وَأَجْرٌ كَبيرٌ...
🔸...بدانيد كه دوستان ايشان (اهل بيت) كساني هستند كه در پنهاني از پروردگارشان ميترسند و براي آنان مغفرت و اجر بزرگ است...
#درراهنشرمعارفایامغدیریهتلاشکنیم
#عیدبزرگمباهله
#۱۵روزشادآسمانی۱۰تا۲۵ذیالحجة
💠۲۴ذی الحجة روز نزول آيۀ مباهله
🔹يکی از اعياد مهمّ مسلمانان عيد بزرگ مباهله است. در اين عيد بزرگ، خدای متعال مهمترین آيهای که در فضيلت اهلبيت علیهم السلام را نازل فرمود که به آيۀ مباهله معروف است.
👈جريان مباهله اينگونه بود که در سال نهم هجری، پيامبراکرم صلى عليه واله به امر خداوند، مردم نجران را به اسلام دعوت کردند و آنان را مخيَّر نمودند که یا مسلمان شوند، يا ماليات بدهند.
🌀کشیشان و بزرگان مسیحی نجران با یکدیگر مشورت کردند و هشتاد و هشت نفر از نخبگان خود را برای تحقيق به مدينه فرستادند. آنان میگفتند: عيسی پسر خداست؛ چون پدر ندارد.
خداوند وحی فرستاد که حضرت آدم علیه السلام نه پدر داشت و نه مادر؛ (پس چرا او را فرزند خدا نمیدانيد؟!) بحثهای زيادی بين آنها واقع شد و نجرانيان در همۀ این مباحث شکست خوردند. در آخر پيشنهاد دادند که بياييد مباهله کنيم. یعنی شما به ما و ما به شما نفرین کنیم تا هرکس باطل است، به عذاب الهی گرفتار و رسوا شود!
در این هنگام آيۀ مباهله نازل شد و این پیشنهاد پذیرفته شد و یک روز برای مباهله معین گردید. قرآن در این باره میفرماید:
🔹فمَنْ حَاجَّكَ فيهِ مِنْ بَعْدِ ما جاءَكَ مِنَ الْعِلْمِ فَقُلْ تَعالَوْا نَدْعُ أَبْناءَنا وَ أَبْناءَكُمْ وَ نِساءَنا وَ نِساءَكُمْ وَ أَنْفُسَنا وَ أَنْفُسَكُمْ ثُمَّ نَبْتَهِلْ فَنَجْعَلْ لَعْنَتَ اللّهِ عَلَی الْكاذِبينَ؛
🔸 پس هرکس با تو در بارۀ خدا و دین خدا بحث کند، بعد از آنکه از طرف خدا برای تو علم حاصل شده، به آنها بگو: بیایید ما فرزندانمان را و شما هم فرزندانتان را، ما زنهایمان و شما هم زن ها ی تان را، ما خودمان را و شما هم خودتان را دعوت کنید و سپس مباهله کنیم و لعنت خدا را بر دروغ گویان قرار دهیم!
💠روز مباهله، یعنی بیست و چهارم ذیالحجه، پيامبراکرم صلى الله عليه واله با اميرالمؤمنين و حضرت زهرا و امام حسن و امام حسين سلام الله علیهم برای مباهله حاضر شدند و نجرانيان که با جمعیت زیادی آمده بودند متوجه شدند که پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله آنقدر به حقّانیّت خویش اطمینان دارد که بهترین و نزدیکترین عزیزان خود را برای مباهله آورده است!
از طرفی چهرههای نورانی آن وجود مقدس و اهل بیتش را که مشاهده کردند، به خود لرزیدند؛ و آثار عذاب الهی را مشاهده کردند و ترسیدند و از مباهله منصرف شدند، عدّهای از آنان نیز مسلمان شده و بقيه به دادن جِزيه و مالیات راضی شدند و اين پيروزی بزرگ مسلمانان بر مسيحيان زبانزد خاص و عام گردید .
🔸 در اين آيه به اعتراف مفسِّران شیعه و سنی، خداوند امام حسن و امام حسين علیهما السلام را فرزندان پيامبر اکرم معرفی کرده و اميرالمؤمنين علیه السلام را نَفْس نفیس و جان پاک و شریف پيامبر اکرم معرفی فرموده است. و اين فضیلت به فرمودۀ امام رضا علیه السلام بزرگترین فضیلت قرآنی حضرت علی علیه السلام است و در کتابهای اهل سنت هم به عنوان یکی از بزرگترین فضیلتهای امیرالمؤمنین علی علیه السلام است. یعنی تمام فضائل پیامبر اکرم به جز سِمَت نبوّت برای حضرت علی علیه السلام نیز ثابت است! چنانکه خود آن حضرت مکرر به این مطلب تصریح فرمودهاند!
#درراهنشرمعارفایامغدیریهتلاشکنیم
#عیدبزرگمباهله
#۱۵روزشادآسمانی۱۰تا۲۵ذیالحجة
💎 ۲۴ذی الحجة روز عید بزرگ مباهله
خلاصہی ماجرای مباهله را در پست بعدے بخوانید
#درراهنشرمعارفامیرالمومنینوایامغدیریهتلاشکنیم
#عیدبزرگمباهله
#۱۵روزشادآسمانی۱۰تا۲۵ذیالحجة
💎 ۲۴ذی الحجةروز عید بزرگ مباهله
دعوتنامۀ اسلام به اسقف اعظمِ نجرانِ یمن _یکی از پایگاههای بزرگ مسیحیت در جهان_ رسید.
وی نامه را با دقت خواند و برای تصمیمگیری، شورایی تشکیل داد.
یکی از بزرگان گفت: ما مکرر از پیشوایان مذهبی شنیدهایم که روزی منصب نبوت، از نسل اسحاق به فرزندان اسماعیل انتقال خواهد یافت. هیچ بعید نیست «محمّد» که از اولاد اسماعیل است، همان پیامبر موعود باشد.
در نهایت، شورا نظر داد گروهی به عنوان هیأت نمایندگی نجران، به مدینه بروند و دلائل پیامبری ایشان را مورد بررسی قرار دهند.
شصت نفر از علمای نجران برای این کار برگزیده شدند به سرپرستی:
1. ابو حارثة بن علقمه، اسقف اعظم نجران و نمایندۀ رسمی کلیساهای روم در حجاز
2. عبدالمسیح، رئیس هیأت نمایندگی که به عقل و تدبیر معروف بود
3. اَیْهَم، فردی کهن سال و یکی از شخصیتهای محترم مردم نجران
آنها وارد مدینه میشوند و در مسجد مدینه، مذاکرات خود را با رسول خدا شروع میکنند.
آنحضرت ابتدا آنان را به اسلام دعوت میکند. اما آنان پرسیدند: ای محمد! درباره مسیح چه میگویی؟ فرمودند: «او بندۀ خدا و نبی خدا بود». ولی آنان سخن حضرت را نپذیرفتند و گفتند: او مردگان را زنده کرد و بیماران را شفا بخشید. پیامبر اکرم صلیاللهعلیهوآله فرمودند: «مسیح، بنده و مخلوق خداست و این قدرت و توانایی را خداوند به ایشان داده بود». یکی از نمایندگان گفت: عیسای مسیح، فرزند خداست، زیرا مادر او، مریم، بدون شوهر او را به دنیا آورد. پیامبر اکرم فرمودند: «وضع حضرت عیسی از این نظر، مانند حضرت آدم است که خداوند او را با قدرت بیپایان خود، بدون این که پدر و مادری داشته باشد، از خاک آفرید». در ادامه فرمودند: «آیا چنین نیست که عیسی هم چون دیگر کودکان متولد شد و غذا میخورد و تنفس میکرد؟» نمایندهها گفتند: آری، سپس پیغمبر فرمود: «پس چگونه عیسی پسر خداست، با این که هیچ گونه شباهتی به پدرش ندارد؟!».
اما آنها راه مجادله را در پیش گرفتند؛ از این رو، تصمیم گرفته شد تا #مباهله کرده و دروغگو را نفرین کنند و از خداوند عالم بخواهند مخالف را هلاک و نابود سازد. در این زمان جبرئیل امین نازل گردید و آیۀ مباهله را آورد: «هر گاه بعد از کشف علم و دانش و حق، هنوز آنها با تو ستيز میکنند، به مسیحیان بگو: «بياييد ما فرزندان خود را دعوت كنيم، شما هم فرزندان خود را. ما زنان خويش را دعوت نماييم، شما هم زنان خود را. ما از نفوس خود دعوت كنيم، شما هم از نفوس خود. آن گاه مباهله و یکدیگر را نفرین كنيم. و لعنت خداوند را بر دروغگويان قرار دهيم»[1].
روز24ذیالحجه، پیامبر خدا، امام حسین را در آغوش گرفته و دست امام حسن را به دست خویش و دخترشان حضرت فاطمه زهرا پشت سر ایشان، و جانش امیرالمؤمنین صلواتاللهعلیهم پشت سر همه حرکت میکنند.
چشم اسقف نجران به ایشان افتاد، پرسید: آنان چه کسانی هستند؟
اطرافیان پاسخ میدهند: جوانی که همراه اوست، پسرعمو و داماد محمّد و محبوبترین افراد نزد اوست. آن زن، دخترش فاطمه زهرا و مادر دو پسری است که همراه اویند.
در این حال اسقف گفت: به خدایی که جان من در قبضه قدرت اوست، من چهرههایی را میبینم که اگر دست بر دعا بردارند و از درگاه خدا بخواهند که بزرگترین کوهها را از جای بکَند، مستجاب خواهد شد. بنابراین، هرگز صحیح نیست ما با این چهرههای نورانی و با فضیلت مباهله نماییم؛ زیرا نابودی ما بعید نیست و ممکن است دامنه عذاب گسترش یافته و همۀ مسیحیان جهان را بگیرد.
مسیحیان نجران از انجام مباهله صرف نظر کرده و به پای اهلبیت افتادند. سپس حاضرشدند تا مبلغی را به عنوان جزیه و مالیات سالیانه بپردازند و در پناه حکومت اسلامی زندگی کنند [2].
مےتوان این روز را «عید فضیلت» نامید، چون امام رضا علیہالسلام فرمودند: بالاترین فضیلت امیرالمؤمنین صلواتاللهعلیه در این روز نمایش داده شد، که خداوند متعال ایشان را بالاتر از پسرعمو و برادر، و به عنوان نَفس و جان نبی خاتم حضرت محمد مصطفی صلیاللهعلیهوآله به همگان معرفی نمود[3].
📖 ــــــــــــــــــــ
[1] «فَمَنْ حَاجَّكَ فيهِ مِنْ بَعْدِ ما جاءَكَ مِنَ الْعِلْمِ فَقُلْ تَعالَوْا نَدْعُ أَبْناءَنا وَ أَبْناءَكُمْ وَ نِساءَنا وَ نِساءَكُمْ وَ أَنْفُسَنا وَ أَنْفُسَكُمْ ثُمَّ نَبْتَهِلْ فَنَجْعَلْ لَعْنَتَ اللَّهِ عَلَى الْكاذِبينَ»، آل عمران، آیۀ61.
[2] بحار الأنوار (ط - بيروت)، ج21، «باب 32 المباهلة و ما ظهر فيها من الدلائل و المعجزات»، ص: 356-276.
[3] «قَالَ الْمَأْمُونُ يَوْماً لِلرِّضَا أَخْبِرْنِي بِأَكْبَرِ فَضِيلَةٍ لِأَمِيرِ الْمُؤْمِنِينَ يَدُلُّ عَلَيْهَا الْقُرْآنُ قَالَ فَقَالَ لَهُ الرِّضَا فَضِيلَتُهُ فِي الْمُبَاهَلَةِ»، الفصول المختارة، ص: 38.
#درراهنشرمعارفایامغدیریهتلاشکنیم
#عیدبزرگمباهله
#۱۵روزشادآسمانی۱۰تا۲۵ذیالحجة
#فضیلتامیرالمومنینعلیهالسلام
ماه ولایت (قربان غدیر مباهله )
#پیشنهاددانلود #کاروانغدیر #سنتیفراموششده 💠امام صادق علیه السلام فرمودند: الحمدلله که خداوند
ماه ولایت(قربان🌸 غدیــــــر🌸 مباهله)]
لینک تماشا و دانلود باکیفیت کلیپ کامل ۱۰ دقیقهای از سایت غدیریم👇
http://ghadiriam.ir/videos/99.mp4
#عیدبزرگمباهله
هوای دشت مثل خاطر نجران مکدر بود
تحیر در سر تردید های دیر باور بود
یقین اما نشسته روی زانو رو به فردایی
که چندین سال از ان چیزی که می گفتند بهتر بود
بنا شد تا گره را وا کند نفرین به دندانش
کسی راضی نمیشد ناگزیر این راه آخر بود
از ان سو این بزرگ اهل نجران بود می آمد
نگاهش از همان جا محو نوری بهت اور بود
چه میدید اینشکوه بکر این اعجاز دیگر چیست
جهان مست از تکان های لب الله اکبر بود
دو چشم روشن از حق دید از خورشید روشن تر
دو کودک نه دولبخندی که باید گفت محشر بود
کمی نزدیکتر شد دید مریم هست و مریم نیست
زنی بالاتر از آسیه و حوا و هاجر بود
نمی دانم چرا برگشت وقتی مرتضی را دید
نمیدانم چرا هی رفت و برگشتش مکرر شد
سرشچرخیدوحیدر رانشان میداد وهیمیگفت
که ای نجرانیان دیدم خودم حق با پیمبر بود
🔸میثم داوودی
#روزشمار_ایامغدیریه
💠۶ روز تا عید قربان
💠۱۴ روز تا عید غدیر خم
💠۲۰ روز تا عید بزرگ مباهله
#فرازیازخطبهغدیر
🔹...مَعاشِرَالنَاسِ، شَتّانَ مابَيْنَ السَّعيرِ وَالْأَجْرِ الْكَبيرِ. (مَعاشِرَالنّاسِ)، عَدُوُّنا مَنْ ذَمَّهُ اللَّهُ وَلَعَنَهُ، وَ وَلِيُّنا (كُلُّ) مَنْ مَدَحَهُ اللَّهُ وَ أَحَبَّهُ...
🔸...اي مردم، چقدر فاصله است بين شعلههاي آتش و بين اجر بزرگ! اي مردم، دشمن ما كسي است كه خداوند او را مذمت و لعنت نموده، و دوست ما آن كسي است كه خداوند او را مدح نموده و دوستش بدارد...
#درراهنشرمعارفایامغدیریهتلاشکنیم
#حدیثکساء
#۱۵روزشادآسمانی۱۰تا۲۵ذیالحجة
💠۲۴ذی الحجه بیان حديث کساء در جریان نزول آیه تطهیر
🔹ماجرای حديث کساء به طور متفاوت و در چندین مکان تکرار شده است. يک مورد آن بعد از جريان مباهله، یعنی همان سال نهم هجری، اواخر ماه ذیالحجه است که پيامبر و اهلبيت علیهم السلام در زير کسای یمانی قرار گرفتند و آيه تطهير نازل شد.
👈مرتبه دیگر در خانۀ حضرت زهرا علیها تکرار شد که حضرت زهرا سلام الله علیها میفرمايند: روزی پدرم بر من وارد شده و فرمودند: «احساس ضعف میکنم. عبای یمانی را برايم بياور.» آوردم و ايشان خود را پوشاند، درحالی که صورتشان میدرخشيد.
🌸 اندکی که گذشت فرزندم حسن علیه السلام آمد و سؤال کرد: بوی خوشی به مشامم میرسد. گفتم: بله، بوی جدّ توست. او رفت و به پيامبر صلى الله عليه واله سلام کرد و کنار ايشان زير کسآء قرار گرفت. سپس فرزندم حسين علیه السلام آمد و به همان ترتيب او نيز کنار جدّ خود قرار گرفت.
🌸سپس اميرالمؤمنين علیه السلام آمدند و ایشان نيز به زير کسآء رفت. من نيز اجازه گرفته و کنار آنها زير کسآء نشستم. آنگاه پيامبر دو طرف کسآء را گرفته و به سمت آسمان اشاره کرده و فرمودند: «خدایا، اينها اهلبيت من هستند، گوشت و خون آنها گوشت و خون من است و...»
🌸خداوند فرمود: ای ملائکه، من هستی را نيافريدم، مگر به خاطر محبت اين پنج نفر. جبرئيل پرسيد: آنها چه کسانی هستند؟ خداوند فرمود:
🔹«هُمْ فاطِمةُ وَ اَبوها و بَعلُها و بَنوها؛
🔸 فاطمه است و پدر فاطمه، فاطمه است و شوهر فاطمه، فاطمه است و پسران فاطمه عليهم السلام».
🌀جبرئيل از خدا و رسول خدا اجازه گرفت و با افتخار وارد کسآء شد و گفت: خداوند میفرمايد:
🔹إنَّما يُريدُ اللّهُ لِيُذْهِبَ عَنْكُمُ الرِّجْسَ أَهْلَ الْبَيْتِ وَ يُطَهِّرَكُمْ تَطْهيرًا؛
🔸خدا ارادۀ قطعی فرموده که شما اهلبیت از هر گونه آلودگی و نقصی به طور کامل پاک و مطهر باشید.
👌و فرمودند: هرکس اين داستان را در محفلی بيان کند، خداوند رحمت و غفران خود را نازل میکند. و اگر اندوهگینی در آنجا باشد، اندوه او را برطرف میکند و حاجات او را برآورده میسازد.
💠سندهای اين حديث، سندهای معتبری است که در جای خود به آن پرداخته شده است و علمای شیعه و سنی بر آنها اعتماد کرده و پیوسته این حدیث را به گونههای مختلف نقل کردهاند و یاد آوری این حدیث را وسیلۀ نزول رحمت الهی میدانند.
#درراهنشرمعارفایامغدیریهتلاشکنیم
#آیهتطهیر
#حدیثکساء
#بسیارزیبا👌
اگرچه آسمان هم بهره ای از روشنا دارد
سراغ این همه خورشید را تنها "کِسا" دارد
کِسا رازِ بزرگِ اسم اعظم، شرحِ "تَطهیرا" است
به پیشانی "یُریدُ الله" بعد از " اِنّما" دارد
کِسا آمیزه ای از نور و باران، آفتاب و مه
کِسا آکندگی از صبح و لبخند و دعا دارد
همین پشمینه ای که می گذارد راه، پیشِ پا
هرآیینه کسی آیینه بودن را بنا دارد
کرانش تا کران وقتی پر است از پاکی و عصمت
کجا الّا برای اهل بیتِ نور، جا دارد
"اَشَّمُ عِندَکَ" بویی که در معراج جاری شد
شروعش ردّی از عطرِ نگاهِ مصطفی دارد
حسن که صاحبِ حوضش، حسینش شافع امت
و حُسنِ مقطعی مانند شاه لافتی دارد
کسیتحتِکسا رفته است،چون صدیقه کهبا خود
" اَبوها" و " بَنوها" در کنارِ " بَعلُها" دارد
کسی چون فاطمه، تشریفِ کوثر یک نگاهِ او
برای آیه های وحی، تفسیری رسا دارد
کسی، محوِ خدا وقتی که " الّله الصَمَد" گوید
کسی که در قنوتش آبشار " رَبّنا " دارد
کسی روشنتر از باور، اگر تکبیر می گوید
سجودش بیشتر از خوف، امید و رجا دارد
هر آنچه می نویسم نیست در اندازه ی نامش
مگر لطف نگاهش را به این شعرم روا دارد
ولی در انتهای ماجرا ناگفته پیدا هست
که این ابیات چون من،شاعری بی دست و پا دارد
🔸محسن ناصحی
#درراهنشرمعارفایامغدیریهتلاشکنیم
#روزشمار_ایامغدیریه
💠.... روز تا عید قربان
💠...روز تا عید غدیر خم
💠....روز تا عید بزرگ مباهله
#فرازیازخطبهغدیر
🔹...مَعاشِرَ النّاسِ، أَلا وَ إِنّى (أَنَا) النَّذيرُ و عَلِىٌّ الْبَشيرُ.(مَعاشِرَالنّاسِ)، أَلا وَ إِنِّى مُنْذِرٌ وَ عَلِىٌّ هادٍ. مَعاشِرَ النّاس (أَلا) وَ إِنّى نَبىٌّ وَ عَلِىٌّ وَصِيّى (مَعاشِرَالنّاسِ، أَلا وَ إِنِّى رَسولٌ وَ عَلِىٌّ الْإِمامُ وَالْوَصِىُّ مِنْ بَعْدى، وَالْأَئِمَّهُ مِنْ بَعْدِهِ وُلْدُهُ. أَلا وَ إِنّى والِدُهُمْ وَهُمْ يَخْرُجونَ مِنْ صُلْبِهِ)...
🔸...اي مردم، بدانيد كه من نذير و ترسانندهام و علي هدايت كننده است. اي مردم، من پيامبرم و علي جانشين من است. اي مردم، بدانيد كه من پيامبرم و علي امام و وصي بعد از من است، و امامان بعد از او فرزندان او هستند. بدانيد كه من پدر آنانم و آنها از صلب او بوجود ميآيند...
#درراهنشرمعارفایامغدیریهتلاشکنیم