🔘چه چیزی در شب های قدر از امام زمان علیه السلام طلب کنیم؟🔘
🔷اميرالمؤمنين عليه السّلام شعری روی قبر حضرت سلمان رضوان اللَه عليه نوشتند، و درست هم نوشتند و حق هم همين است كه نوشتند، و اعتقاد خودشان را نوشتند و شوخی و رودربايستی هم نكردند.
🔹 حضرت روى قبر سلمان با انگشت خودشان نوشتند:
"وَفَدتُ عَلَي الكَريمِ بِغَيرِ زادٍ
مِن الحَسَناتِ و القَلبِ السَّليمِ"
یعنی: من وارد شدم بر يك شخص بزرگ؛ بدون زاد و توشه.
آن توشه چيست؟ آن توشه عبارت است از حَسَنات و قلب صاف و پاك. و من بدون توشه آمدم؛ نه قلب صافی دارم و نه حسناتی دارم.
🔹بعد حضرت می فرمايد كه:
و حَملُ الزّادِ أقبَحُ كُلِّ شَيءٍ
إذا كانَ الوُفودُ عَلَي الكَريمِ
وقتی شما به مهمانی يك بزرگ میرويد، آیا نهار هم با خودتان ميبريد؟! اين اهانت نيست؟! پس سلمان كه الآن بر خداوند وارد شده، زاد و توشه ندارد؛ نه قلب سليم دارد و نه حسنات، هيچی ندارد، اينها باور آنها بود! تواضع نمیكردند؛ باور داشتند. قائل نبودند که قلب سلیم یا حسنات دارند.
🔹حال ما هم در اين شب ها كشكولمان را بگيريم دستمان، و ببريم به امام زمان بگويیم:
«خودت نگاه كن هيچی در اين نيست، فقط هوا! پُر از هوا است، هيچی در آن نيست؛ هرچه خواستی خودت در آن بريز!»
واگذار كنيم و تقدير و اراده و آينده خود را به حضرت تسليم كنيم؛ هرچه خودش می خواهد و صلاح می داند اختيار كند. اختيار او را بر اختيار خودمان ترجيح دهيم، به جای اراده خودمان، اراده او را بنشانيم.
🔺اين مسئله در اين شب ها بايد مورد توجّه قرار بگيرد.
📝. آیت اللَه سیدمحمدمحسن حسینی طهرانی، قدّس سرّه.
🔊. #شرح_دعای_ابوحمزه_ثمالی، جلسه 7، سنه 1431.
#سلوک #دعا #شب_قدر
@maktabe_vahy
🔘.🔘.🔘.🔘
🔶. اين همه اللهِ تو لبّيك ماست
اين دعا و سوز و دردت، پيكِ ماست
🔹اگر خدا به ما نظر مرحمت نداشت، اين حرف ها را بر زبان ما جارى نمیکرد. اگر خدا به شما نظر مرحمت نداشت، اين درد را براى شما ايجاد نمیکرد؛ درد خدا جويى را پيدا نمى كرديد. اين نظرِ محبّت است!
🔹نه اينكه ما داد بزنيم و بگوييم كه: «خدايا! چرا تو را مى خوانيم و جوابى نمى دهى؟»
خدا میگوید:
«من زودتر جواب دادم كه توانستى مرا بخوانى!»
📝. علامه طهرانی قدّس سرّه.
📚. #آیین_رستگاری، ص 153.
#سلوک #دعا
@maktabe_vahy
💠.💠.💠.💠
🔶. آگاهی از مبانی راه خدا با مطالعه کتب علامه طهرانی قدّس سرّه🔶
🔹اطّلاع سالك بر مبانى سلوك در جهت مقابله و دفع شيطنتِ شياطين و مشكِّكان و اغواگران، اثرى غير قابل ترديد دارد و نبايد از اين مطلب غفلت كند؛ "زيرا هميشه امام و ولىّ با انسان نيستند تا در هر شبهه اى فوراً به آنها مراجعه نمايد" و چه بسا در همين مدّت، سِهام زهرآگينِ شيطان اثر خود را بگذارند و كار سالك را تمام كنند.
🔹مرحوم علّامه والد- قدّس سرّه- اكيداً توصيه میفرمودند:
«براى اطّلاع از اهداف و غايات سير و سلوك الى الله و بصيرت در راه و شناخت موانع و دوافع سير، مطالعه كتابهاى ايشان ضرورى و لازم است، و بدون اطّلاع از مطالب كتب و تأليفات ايشان سالك نبايد خود را بدين ورطه بيندازد و به دنبال مقصد أعلى و افقِ معرفت قدم بردارد.»
و عجله در اين مسير را بدون اطّلاع كافى از مبانى و معتقداتِ مكتب تشيع كه در تأليفات خويش بدانها پرداخته بودند، مضرّ میدانستند،
و میفرمودند:
«هيچ عجله اى براى شروع سير و سلوك ضرورى نيست، بلكه آنچه مهمّ است فهم است.»
🔹البتّه در اين زمانه هيچ عارف كاملى مانند مرحوم والد- قدّس سرّه- پرده از روى حقايق مكتب حق، به زبانى ساده و قابل فهم براى عامّۂ طبقات برنداشته است و مسير را براى سالكان راه خدا هموار ننموده است. ايشان با ايراد سخنرانیها و تأليف كتب و بيان رموز و اسرار سير و سلوك، مطلبى را از قلم نينداخته اند و نكته اى را ناگفته نگذارده اند، و به تحقيق میتوان مدّعى شد كه مطالعه آثار ايشان راه را براى رهروان سير الى الله باز، و آنان را از موانع سير، مطّلع میگرداند.
📝. آیة الله حاج سید محمد محسن حسینی طهرانی، قدّس سرّه
📚. #اسرارملكوت، ج3، ص269
#سلوک #ولایت #رفاقت #مطالعه #عقل
@maktabe_vahy
🌺..🌺..🌺..🌺
🔵. عشق، بهترین راه به سوی خدا پس از شناخت مبانی سلوک است.
🔸حرکت به کمال و سیر و سلوک بنده بهسوی خدا، به دو طریق انجام میگیرد:
🔹طریق اوّل: طریق أدای وظیفه و تکلیف و مجاهده و مبارزه و ریاضت و تحمّلِ مشقّت است؛ این طریق، طریقی است که انسان باید تحمّل کند و کارها را انجام بدهد و سختیها را بر خود بخرد و وجود خودش را بهواسطۀ تحمّل این ریاضات، لطیف کند و سبک کند و آن أنانیّت و خودیّت و نفسانیّتی که مانع از رسیدن به کمال و از بین رفتن حُجُب است را بهواسطۀ اینها از بین ببرد. این یک راه است.
🔹طریق دوّم: راهی است که نه زحمت دارد، نه ریاضت دارد، نه مشقّت دارد و نه اینهمه توسری خوردن و اینهمه زحمت برای خود ایجاد کردن دارد؛ آن راه، راه محبّت است!
اگر یک سالک و یک بنده بهواسطۀ محبّت و عشق به پروردگار و بهواسطۀ تجلّی جَذَوات خدا در وجود او، به نقطهای برسد که دیگر وجودی از خود نبیند، خواهینخواهی ـ بدون اینکه بخواهد یا نخواهد ـ این راه را طیّ میکند؛ در آنصورت نه ریاضتی میفهمد و نه مجاهدهای میفهمد و نه زحمتی در خود احساس میکند. این را میگویند: راه عشق و محبّت؛ این میشود میانبُر، این میشود أقصر فاصلۀ بین حرکت انسان و رسیدن به مبدأ. حالا کدام بهتر است؟!
🔸لذا مرحوم آقای حدّاد میفرمودند:
«از خدا بخواهید به شما عشق بدهد! عشق خوب چیزی است، از خدا بخواهید آن راه را برای شما قرار دهد!
دیگر در آنجا نه زحمتی احساس میکنید و نه مشقّتی احساس میکنید و نه احساس میکنید که دارید راهی میروید؛ هیچ و هیچ! بخواهید یا نخواهید، در یک سرازیری و در یک مسیر هموار میافتید که شما را حرکت میدهند و هُل میدهند، و هرچه میخواهید ترمز بزنید، ترمز نمیگیرد! میروید و به آنجا میرسید!»
📝. آیة الله حاج سید محمد محسن حسینی طهرانی، قدّس سرّه
📚. #سیری_در_تاریخ_پیامبر_اکرم، ج1، ص466
#سلوک #عشق #عقل
@maktabe_vahy
🌺..🌺..🌺..🌺
12.25M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💠فضیلت شب 27 ماه رمضان.
- حالات اولیا در روزهای پایانی ماه رمضان.
🔸آیت اللَه حاج سید محمد محسن حسینی طهرانی قدّس سرّه.
🎞 #شرح_دعای_ابوحمزه،جلسه 13، سنه 1435.
#سلوک #رمضان #شب_قدر
@maktabe_vahy
🌸🌸🌸🌸
💠. از لابهلای خطوط..
🔸بنده بارها خدمت دوستان و رفقا عرض كرده ام که باید آن خمير مايه و سرمايۂ راه در ارتباطات و مسائل اجتماعى و مسائل شخصى و خانوادگى شان را، مطالب مرحوم علامه طهرانی قدّس سرّه قرار بدهند.
🔸يعنى از لای سطرهای كتابهاى ایشان بايد مطلب بيرون كشيده شود و سالک از لاى آن خطها و نوشته ها مى تواند آن نقطه مورد نظر را دربياورد و آن را اسوه و الگو قرار بدهد و به دنبال آن حركت كند.
اين مسأله، مسأله بسيار مهمى است!
🔸لذا اگر كسى به اين نكته توجّه كرد در مسائل اجتماعى و مسائل وانفسا، و قضاياى شبهه ناك و موارد فتنه، میتواند از همين چراغ استفاده كند و در همين مسير برود.
📝. آیة الله حاج سید محمد محسن حسینی طهرانی، قدّس سرّه
📚. #جلسه پرسش و پاسخ قزوین، 8 شعبان 1430.
#سلوک #مطالعه #مراقبه
@maktabe_vahy
🌺..🌺..🌺..🌺
🔶رسول الله صلّى الله عليه و آله و سلّم:
🔹لَولا تَكثيرٌ فِى كَلامِكُم و تَمريجٌ فِى قُلوبِكُم لَرأيتُم ما أرَى و لَسَمِعتُم ما أسمَعُ.
🔹«اگر اين زیاده گویی در کلام و اين اضطراب و آشوب در دلهاى شما نبود، هرآينه میدیدید آنچه را كه من میبینم و میشنیدید آنچه را كه من میشنوم.»
📚. كنز العمّال، ج 15، ص 643.
#خیال #قلب #شهود #تهذیب_نفس #نفی_خواطر #مراقبه
@maktabe_vahy
🌸🌸🌸🌸
🔵. اگر خود را پایین تر از دیگران ببینیم....
🔸این کلام از مرحوم علامه طهرانی قدّس سرّه تا آخر عمر ترك نشد:
«كسى نزديكتر است كه خود را از همه رفقا پايين تر بداند!»
🔸باید روی این جمله فکر کرد. بعضی ها اینگونه هستند که:
«ده سال آمده ايم، پانزده سال آمده ايم، پنجاه سال است هستيم، مجتهديم، راه رفته ايم.»
نه! آن كسى نزديكتر است كه خود را از همه پايين تر بداند؛ نه اينكه خودش را گول بزند؛ بلکه واقعاً خود را در این حال بداند. آنوقت حال او هم فرق میكند؛ نفسش در ارتباطات و مسائل تفاوت میكند. آنگونه شخصی نزديكتر است. نه به ريش سفيد است و نه به عُمرِ زياد و نه به جار و جنجالهاىِ ظاهرى و نه به همين عناوين. و خودمان هم اين را مشاهده كرديم و ديديم و تجربه كرديم!
🔸اينجاست كه انسان خواهى نخواهى در ارتباط با نياز خود و بى نيازى او و در ارتباط با نقص خود و كمال او و در ارتباط با فقر خود و غناى او، حال ابتهال(تضرّع و زاری) پيدا میکند. ديگر از روی زور کردن به خود نیست که بخواهد مثلاً در خودش حال گریه ایجاد کند؛ بلکه فرق می کند. خواهى نخواهى اين ابتهال در دل پيدا میشود؛ حال چه از چشم اشك بيايد يا نيايد؛ بعضى وقتها نمیآید! و اين حال لازمهۂ اين رجوع است. بدون اين فايده ندارد و خدا چیزی نمیدهد. اين حال ابتهال نباشد خدا نمیدهد؛ اين حال نياز نباشد خدا نمیدهد. اين حال عجز نباشد نمیدهد. هزار سال امتحان كنيد، ما امتحان كرديم. ديديم خبرى نيست.
📝. آیت اللَه سیدمحمدمحسن حسینی طهرانی، قدّس سرّه.
🔊. #شرح_دعای_ابوحمزه_ثمالی، جلسه3، سنه 1423.
#فقر #دعا #رفاقت #معاشرت #تواضع #توحید
@maktabe_vahy
🌸.🌸.🌸.🌸
🔸عید گرفتن در اسلام از روی منطق است
💠 عید یعنی حالت شعف و شادی و حالت حیاتی که بنده خداوند در قبال تکلیف و مقام امر الهی بروز میدهد.
💠یک ماه انسان روزه میگیرد؛ از الطاف الهی بهره مند می شود و حال میخواهد عید بگیرد. یعنی اینکه من در این ماه از هواهای خود دست برداشتم؛ روزه گرفتم ،غیبت نکردم، تهمت نزدم، فکر بد به ذهن خود نیاوردم، راجع به برادر ایمانی فکر خلاف نکردم. همه این امور را انجام دادم تا مشمول عنایت تو شوم. خداوند هم میفرماید حال که این ماه تمام شد تو قابلیت پیدا کردی تا مشمول لطف من شوی. برای همین است که انسان باید عید بگیرد. از اینرو در اسلام عید گرفتن، منطق دارد.
💠از ضیافت الهی در حدّ وسع خود سرافراز بیرون آمدیم و به مهمانی خدا رفتیم؛ برای همین عید میگیریم.
📝 آیه اللَه سید محمد محسن حسینی طهرانی قدّس سرّه
🔉 متن جلسات پرسش و پاسخ ص 21
#عید_فطر #تهذیب_نفس #رحمت
@maktabe_vahy
🌺.🌺.🌺.🌺.