🌀 حضرت آیت الله خامنهای در پیامی درگذشت عالم پرهیزکار آیتالله حاج سیدابوالفضل میرمحمدی را تسلیت گفتند.
🔹 متن پیام رهبر انقلاب اسلامی به این شرح است:
بسم الله الرحمن الرحیم
درگذشت عالم پرهیزکار آیةالله آقای حاج سیدابوالفضل میرمحمدی رحمةاللهعلیه را به خاندان مکرم و فرزندان محترم و دیگر بازماندگان و به همهی ارادتمندان و دوستان ایشان تسلیت عرض میکنم. این عالم بزرگوار عمر با برکتی را با نزاهت و سلامت نفس گذرانیده و در دوران جمهوری اسلامی منشأ خدمات بودهاند، سالها نمایندگی در مجلس خبرگان و عضویت در شورای عالی قضائی و نیز اشتغال در دانشگاه در شمار مسئولیتهای ایشان بود. از خداوند متعال مغفرت و رحمت و حشر با اجداد طاهرین را برای ایشان مسألت مینمایم.
سیّدعلی خامنهای
۳ آذر ۱۳۹۸
🔹 همچنین مراسم بزرگداشت آن مرحوم از سوی رهبر معظم انقلاب اسلامی، دوشنبه ۴ آذر ۱۳۹۸ پس از نماز مغرب و عشاء در شبستان امام خمینی(ره) حرم مطهر حضرت معصومه سلام الله علیها برگزار میشود.
@Manahejj
🌀 بازدید میدانی امام جمعه اهواز از وضعیت رانندگان
🔹 حجتالاسلام والمسلمین موسوی فرد به صورت میدانی از وضعیت رانندگان بازدید کرد و پس از آن در کنار جمعی از مطالبهکنندگان بهحق مسئله گرانی بنزین قرار گرفت.
📌 مناهج:
مسؤولینی که روحانی هستند باید الگوی دیگر مسؤولین در مردمداری باشند.
#روحانیت_الگو
@Manahejj
🌀 کتاب تعارض اصل و ظاهر در فقه و قانون
📝 انتشار کتاب جدید «رئیس قوه قضائیه»
🔹 کتاب «تعارض اصل و ظاهر در فقه و قانون» که رساله دکتری رئیس قوه قضائیه میباشد، در چهار فصل «کلیات»، «شرایط تقدم اصل یا ظاهر و مبانی حجیت آنها»، «مصادیق تقدم اصل یا ظاهر» و «بررسی و نتیجه گیری» به نگارش در آمده است.
🔹 یکی از مهمترین مواضع کارایی تعارض میان اصل و ظاهر در رفع اختلاف و احقاق حقوق انسانهاست که در حوزه قضا انجام میشود؛ چراکه در مقام ارزیابی ادله طرفین دعوا، گاهی اصل با ظاهر تعارض پیدا میکند.
تفصیل مطلب:
https://b2n.ir/404125
🌐 شبکه اجتهاد
@Manahejj
🌀 راه و بیراهههای تحول در حوزه
📝 به مناسبت بیانات رهبر معظم انقلاب در آذرماه ۸۶
🖋 محمد حقپرست
🔹 مسئله اصلی در تحول، شیوه مدیریت و اعمال آن است. به راستی راه و بیراهه در مسیر تحول کدام است؟
درست است که تحول از بالا به پایین، گاهی فرسایشی میشود ولی راه اصلی، تحول از سوی مدیریت است. اگر هرکسی بخواهد بر اساس نارضایتی خود عمل کند، نتیجه ای جز بهم ریختگی نخواهد داشت. فشار از پایین حتی اگر گاهی جواب دهد، همیشگی نیست و با نگاه بلندمدت راه هموار را دورتر و پر از موانع می کند.
📌 متن کامل یادداشت در پست بعد
👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻
http://eitaa.com/joinchat/3159949328Ce4657829f7
🌀 راه و بیراهههای تحول در حوزه
📝 به مناسبت بیانات رهبر معظم انقلاب در آذرماه ۸۶
🖋 محمد حقپرست
🔹 در دیداری که رهبر انقلاب در آذرماه ۸۶ با طلاب داشتند، ضمن هشدارهای جدی نسبت به آینده حوزه، انتقادات و پیشنهادات متعددی برای تحول مطرح کردند.
اما مسئله اصلی در تحول، شیوه مدیریت و اعمال آن است. به راستی راه و بیراهه در مسیر تحول کدام است؟ بهتر است بگویم، تک راه اصلی و بیراهه های فرعی کدام هستند؟
🔹 برای این سؤال میتوان دو راه عمده فرض کرد:
1⃣ تحول از «بالا به پایین»؛ منظور اجرای طرحهای تحولی از سوی مدیریت و مراجع است.
2⃣ تحول از «پایین به بالا»؛ یعنی ایجاد ناآرامی و به زور چیزی را تحمیلکردن به مجموعه مدیریت.
🔹 اما آیا تحول از «پایین به بالا» جواب میدهد؟ آیا حوزه نیاز به انقلابی مثل انقلاب در مقابل شاهنشاهی دارد، یا سنخ تحول در حوزه متفاوت است؟
در پاسخ باید گفت درست است که تحول از بالا به پایین، گاهی فرسایشی میشود ولی راه اصلی، تحول از سوی مدیریت است. اگر هرکسی بخواهد بر اساس نارضایتی خود عمل کند، نتیجهای جز بهم ریختگی نخواهد داشت. فشار از پایین حتی اگر گاهی جواب دهد، همیشگی نیست و با نگاه بلندمدت راه هموار را دورتر و پر از موانع میکند.
🔹 رهبر معظم انقلاب در این باره میفرماید: «آيا حوزه علميه بايد به دست طلّاب و با اراده و فكر آنها متحول و متغير بشود يا شكل ديگرى وجود دارد؟
طبيعى است كه در حوزه، مراجع معظم حضور دارند كه آنها طلبهها و فضلا و مدرّسان سابق و مراجع امروزند. يعنى راهى را كه شما امروز طى مىكنيد، آنها مثلًا چهل يا پنجاه سال پيش، با سلامت طى كردهاند و امروز مرجع تقليد شدهاند. پس، نقش آنها در آيندهى حوزه، نقش بسيار بارزى است.
اين فكر براى ما پيدا نشود كه طلبهها بايد مثل نيروهاى انقلاب كه در جاهايى از پايين به بالا انقلاب شروع شد و بالاييها را در مقابل عمل انجامشده قرار دادند، عمل كنند. طلّاب تصور نكنند كه مىتوانند انقلابى را از پايين شروع كنند و حوزه را به صورتى كه مىخواهند، در بياورند و بعد به مراجع و بزرگان بگويند: بسم اللّه، اين حوزه را اداره كنيد! اين كار، نه شدنى است و نه جايز مىباشد؛ زيرا در اينجا، مسألهى تقابل قشر پايين و بالا -مثل كارگر و سرمايهدار و كشاورز و مالک- نيست؛ بلكه همه سر و ته يک مجموعه هستند. (ديدار با مجمع نمايندگان طلّاب و فضلاى حوزه علميه قم، ۷ آذر ۱۳۶۸)»
🔹 در مقابل فشار از پایین، #مطالبه از پایین مؤثر است. همان چیزی که رهبر انقلاب از طلاب خواستند؛ اینکه خواستهها و طرحهایشان را با بزرگان مطرح و ایشان را قانع کنند. و صد البته که وظیفه مسئولان است که از طرحها استقبال کنند و بر تحول سرعت بخشند.
اگر ما از بی منطقیها در عرصه تحول دلخوریم، از دست کمکاریهای مسؤولان حوزوی هم گلهمندیم؛ از اینکه به علت مشغلههای فراوان، تمرکز کافی بر تحول ندارند و همین مسئله بر طولانیتر شدن تحول افزوده است. از اینکه به مطالبات به حق طلاب جواب قانع کننده نمیدهند و کمتر پای حرف ایشان مینشینند.
#تحول_صحیح
#تحول_غلط
@Manahejj
🌀 تحولخواهی صحیح
📝 مطالبات امام خامنهای از روحانیت
«طلّاب تصور نكنند كه مىتوانند انقلابى را از پايين شروع كنند و حوزه را به صورتى كه مىخواهند، در بياورند و بعد به مراجع و بزرگان بگويند: بسم اللّه، اين حوزه را اداره كنيد! اين كار، نه شدنى است و نه جايز مىباشد؛ زيرا در اينجا، مسألهى تقابل قشر پايين و بالا -مثل كارگر و سرمايهدار و كشاورز و مالک- نيست؛ بلكه همه سر و ته يک مجموعه هستند.»
📌 مناهج:
همواره باید مراقب آدرسهای غلط بود:
1⃣ سیاهنمایی
2⃣ ناامیدسازی
3⃣ فراخوان به طلاب برای نافرمانی مدنی
این موارد موارد نه تنها هیچ اصلاحی به همراه نخواهد داشت؛ بلکه برای تحول، هزینهساز خواهد بود و بر موانعش میافزاید.
تحول حتمی است؛ اگر طلاب و روحانیت عزیز، راه اصلی آن (مطالبهگری صحیح) را بپیماید.
#تحول_صحیح
#تحول_غلط
@Manahejj
🌀 «سیدحسن الموسوی» چهره این روزهای رسانه های دشمن
🔹 دستگاه(های) مرجعیت سازی، “سید” حسن الموسوی را در عراق رونمایی کردند تا در کنار “سید” احمد حسنی بغدادی، “سید” محمود صرخی و “سید” فاضل ربانی و ... قطبی را مقابل نجف بسازند.
مرجع سازی دوره ای آنها علاوه بر اینکه نشان می دهد درک بالایی از جایگاه مرجعیت شیعه در نجف در تصمیم گیری های سیاسی واجتماعی، دارند، اما از یک سو نیز نشان می دهد که هنوز به نتیجه مطلوب نرسیده اند و شخصیت های اینچنینی دچار فقدان ویژگی های لازم برای پذیرش در میان توده ها و تبدیل شدن به عناصری جهت اقناع مردم و افکار عمومی هستند.
🔹 ویژگی منحصر به فرد این افراد، اظهارات ضد ایرانی آنها، بعضا تأکید فراوان روی عنصر قوم گرایی عربی، پیشنیه ناشناخته یا کمتر شناخته شده آنها و مخالفت شدید با ساختار سیاسی حاکم بر عراق پس از ۲۰۰۳ است.
🌐 تحولات عراق
@Manahejj
🌀 مدیریت تحول
📝 مطالبات امام خامنهای از حوزه علمیه
«باید مدیریت کنیم که این تحول در جهت درست انجام بگیرد. این وظیفه مؤثرین در حوزه است... از تحول نباید گریخت.»
📌 مناهج:
کوتاهی در تحول، صرفا یک سهلانگاری ساده نیست. پشت کردن به تحول به معنای میدان دادن به نسخههای تقلبی است. نسخههایی که نهتنها حوزه و روحانیت را گرفتار ارتجاع میکنند؛ بلکه در جامعه نیز برای روحانیت، هزینه درست میکنند.
#تحول
#مدیریت_تحول
@Manahejj
🌀 تعامل فقیه با نظام
👤 حجت الاسلام رهدار
🔹 اگر فقیه بخواهد بخشی از پیچ و مهره سیستم شود باید در گام نخست؛ الگوی تعامل با #سیستم را طراحی فقهی کند. مثلاً باید #اصل تولید کند و بگوید اصل در روابط دولت اسلامی با دولتهای غربی چیست؟
🔹 یا باید #رویکرد_گذاری کند. رویکرد در شرایط گوناگون، اقتضائات گوناگونی دارد. اگر مسلمانی بخواهد از حیث فقهی با دنیای غرب ارتباط برقرار کند و اگر نام آن دنیا را دارالکفر بگذاریم، معنایش این است که هر شغلی که در آن «دار» داشته باشید، تعامل شما گناه و کمک به دنیای کفر است. در این صورت تعاملات به حد ضرورت کاهش پیدا میکند.
🔹 #الگوی دیگر، الگوی تصرف است. اگر ما به یک فقیه میگوییم به دنیای غرب برو و ابعاد فقهی تعامل را استخراج کن، بهدلیل کمک به دنیای غرب نیست، بهدلیل کمک به بسط اسلام در آنجاست. مثلاً فقیه میتواند منسکسازی کند. #مناسک هویتساز است. اعتکاف، مسجد، عزاداری و … هویت میسازد. منسکها جلوه هنری دارد و دین را زیبا میکند.
🌐 فتوح اندیشه
@Manahejj