🌀 طوفان در مهدیه
📝 اخراج گسترده ساکنین غیر مجاز
🖋 علی مهدوی
🔹 اولین منازل شهرک مهدیه در سال ۱۳۷۲ واگذار شده است. اساسا تولد مهدیه را میتوان از همان ابتدای دهه هفتاد دانست. شهرکی با ۶۰۰ هکتار زمین که قرار بود تعداد منازلش به دوازده هزار برسد و مرهمی باشد بر زخم بیسرپناهی طلاب. اما قطار ساخت و ساز شهرک مهدیه آرام آرام کند و متوقف شد. مهدیه امروز حدود ۲۵۰۰ منزل مسکونی دارد.
🔹 نهایت زمان شرعی و قانونی سکونت در مهدیه پنج سال است. سال ۱۳۹۵ یکی از تحولات حوزه علمیه که مورد رسیدگی قرار گرفت امور شهرک مهدیه بود. گزارش آیت الله اعرافی در سالن اجتماعات فیضیه حاکی از آن بود که بیش از ۹۰۰ نفر (بیش از یک سوم ظرفیت مهدیه) غیر مجاز در مهدیه ساکن هستند! افرادی که قدمت سکونت برخی از ایشان بیش از ۲۰ سال بود؛ یعنی همسن مهدیه! حتی برخی از ایشان ادعای مالکیت پیدا کرده و عنوان خویش را مستأجر و منزلی که در آن نشسته بودند را دیگر خانه سازمانی نمیدانستند.
🔹 دستور آیتالله اعرافی برای اخراج ساکنین غیر مجاز، امیدی بود برای طلابی که سالیان سال منتظر خالی شدن منازل مهدیه و اسکان خویش بودند؛ آنقدر که برخی از ایشان نه تنها دوره سطحشان خاتمه یافته بود بلکه چندسالی نیز از خارج را گذرانده بودند. آبان سال ۱۳۹۷ حجتالاسلام ملکدار «مسئول مرکز امور طلاب و دانش آموختگان حوزه های علمیه» در گفتگو با خبرگزاری حوزه، خبر از آغاز ثبت نام مجدد برای شهرک مهدیه میدهد وآمار تعداد اخراجیهای مهدیه را اعلام میکند.
🔹 شنیدهها حاکی است؛ اخراج برخی از این افراد آنچنان ساده هم نبوده است؛ بلکه کار را به قطع شهریه و دادگاه ویژه هم کشانده است. البته همه این افراد هم ادعای مالکیت نداشتهاند؛ برخی به دلیل فقر شدید و عدم تمکن از اجاره منزلی دیگر، استنکاف از خروج داشته و دارند. البته مناهج برای چنین مواردی پیشنهاداتی دارد که در آینده منتشر خواهد شد.
🔹 به هر روی تا امروز حدود ۹۰۰ نفر اخراج شده و ظاهراً تنها ۵۰ نفر از ساکنین غیر مجاز باقی ماندهاند که بیش از یک سال از سکونت غیر مجازشان گذشته است.
〰️〰️〰️〰️〰️
🗂 #معضل_مسکن_طلاب
#معیشت
#مسکن
@Manahejj
🌀 سخن سردبیر
یک. خیل زیادی از اعضا و سروران گرامی #مناهج پیامهای تشکر ارسال میکنند بابت پرداختن به مطالبات طلاب.
خدمت همه بزرگواران عرض میکنم که بیش از هرچیز نیازمند دعای خالصانه شما برای خدمت هرچه بهتر هستیم. ممنون بابت همه الطاف و محبتها.
دو. به دلیل حجم انبوه پیامهای دریافتی، از انتشار همه پیامها معذوریم. مخصوصا اینکه برخی پیامهای تلخ و دلخراش ممکن است موجب اضطراب و تشویش دیگر اعضا شود.
مطمئن باشید پیامهای ارسالی اعضا گرچه منتشر نشود؛ اما تدوین خواهد شد و حتما برای «شورای عالی حوزههای علمیه» ارسال خواهد شد تا در جریان رنج و مصایب طلاب در این وانفسای معیشتی و بحران #مسکن قرار بگیرند.
سه. همراهان گرامی به یک نکته توجه داشته و آن هم اینکه حوزه علمیه در بحران عدم #بودجه قرار دارد. در چنین شرایطی باید دنبال ارائه راهکارهای عملیاتی و قابل اجرا بود. لطفا راهکارهای خود را ارسال کنید تا علاوه بر انتشار، در سندی مجزا تنظیم و برای مسؤولین حوزوی ارسال شود.
چهار. برخی از عزیزان از بیعدالتیها گله دارند. فی المثل میگویند: «افرادی را میشناسیم که صاحبخانه هستند اما به ناحق در مهدیه ساکن هستند» و موارد از این دست؛ اما وقتی گفته میشود این افراد را معرفی کنید تا مدیریت اخراجشان کند بهانههای مختلف میآورند!!
بزرگواران! زمانی حق گله و شکایت داریم که ما هم برای اصلاح، یک قدم برداریم وگرنه کلیگویی و مبهمگویی که آسان است.
طبق آمار اعلام شده: مدیریت مهدیه تاکنون حدود ۹۰۰ نفر ساکن غیر مجاز را اخراج کرده؛ پس عزم جدی برای بیرون کردن افرادِ به ناحق ساکن وجود دارد؛ لذا شما به هر طریق (ولو ناشناس) مدیریت را از اطلاعاتی که دارید آگاه کنید.
📌 در پایان مجددا از همراهی و حمایت تکتک اعضای مناهج کمال قدردانی و تشکر را دارم. همچون گذشته ما را با پیشنهادات و انتقادات سازنده خویش یاری بفرمایید.
📲 راه ارتباطی با ما:
@Manahejj_Admin
〰️〰️〰️〰️〰️
🗂 #معضل_مسکن_طلاب
#معیشت
#مسکن
@Manahejj
🌀 ارتباطات گسترده ائمه عسکریین با وجود شدیدترین محدودیتها
💠 رهبر معظم انقلاب
🔹 حضرت هادی و حضرت عسکری در همان شهر سامرا، که در واقع مثل یک پادگان بود - یک شهر بزرگِ آنچنانی نبود؛ پایتخت نوبنیادی بود که «سُرّ من رأی»؛ سران و اعیان و رجالِ حکومت و به قدری از مردم عادی که حوایج روزمره را برطرف کنند، در آن جمع شده بودند - توانسته بودند این همه #ارتباطات را با سرتاسر دنیای اسلام تنظیم کنند. وقتی ما ابعاد زندگی ائمه را نگاه کنیم، میفهمیم اینها چهکار میکردند.
🔹 بنابراین فقط این نبود که اینها مسائل نماز و روزه یا طهارت و نجاسات را جواب بدهند؛ در موضع «امام» -با همان معنای اسلامیِ خودش- قرار میگرفتند و با مردم حرف میزدند. بهنظر من این بعد در کنار این ابعاد قابل توجه است.
🔹 شما میبینید که حضرت هادی را از مدینه به سامرا میآورند و در سنین جوانی -چهل و دو سالگی- ایشان را به شهادت میرسانند؛ یا حضرت عسکری در بیست و هشت سالگی به شهادت میرسند؛ اینها همه نشاندهندهی حرکت عظیم ائمه (علیهمالسّلام) و شیعیان و اصحاب آن بزرگوارها در سرتاسر تاریخ بوده. با اینکه دستگاه خلفا، دستگاه پلیسیِ با شدت عمل بود، درعینحال ائمه (علیهمالسّلام) اینگونه موفق شدند.
👈🏻 غرض، در کنار غربت، این عزت و عظمت را هم باید دید.
📅 ۲۰ اردیبهشت ۱۳۸۲
📌 مناهج:
ولادت با سعادت امام حسن عسکری علیه السلام بر همه محبین و رهروان راه حضرتش مبارک باد.
براستی حضرتش الگوی تام انقلابیگری و عدم یأس حتی در شدیدترین محدودیتهاست.
شیعیان و محبین ایشان نیز به تأسی از ایشان همواره باید امیدوار و مطمئن باشند که با استقامت و اراده جدی، هر مانعی را میتوان کنار زد و هر تحولی را به ثمر نشاند. یأس و نومیدی از القائات شیطان است.
@Manahejj
🌀 با حضور رئیس دفتر مقام معظم رهبری؛
🔹 نماینده جدید ولی فقیه در لرستان معرفی شد
🔰 نماینده جدید ولی فقیه در لرستان را بهتر بشناسیم
🔹 حجت الاسلام والمسلمین سیداحمدرضا شاهرخی، سال 1345 در یک خانواده روحانی و مذهبی، در شهر خرمآباد دیده به جهان گشود.
🔹 وی علاوه بر مدرک سطح 4 حوزه، دارای مدرک کارشناسی ارشد فلسفه از دانشگاه علامه طباطبایی در سال 1374 و دکترای کلام از دانشگاه قم در سال 1378 است.
🔹 ایشان قریب به ۲۰ ماه در جبهههای نبرد حق علیه باطل حضور تبلیغی و رزمی داشته است.
🌐 خبرگزاری حوزه
@Manahejj
🌀 از شهرک مهدیه چه میدانید؟
🔻 اطلاعات کلی
قدمت اولین منازل: ۲۶ سال
مساحت اراضی مهدیه: ۶۰۰ هکتار
واحدهای ساخته شده: ۲۵۰۰ واحد
اراضی معطل و ساخته نشده: ۸۵ درصد کل مهدیه
واحدهای خالی محتاج تعمیرات: ۵۰۰ واحد
🔻 تعمیر و ساخت
هزینه تعمیرات: ۸ میلیارد تومان
هزینه ساخت واحدهای جدید: هر متر ۲ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان
بودجه حوزه برای ساخت و تعمیرات: صفر
🔻 اخراجیها
ساکنین غیرمجاز در سال ۹۴: ۹۵۰ نفر
ساکنین «بیش از یک سال سکونت غیرمجاز» تا امروز: ۵۰ نفر
〰️〰️〰️〰️〰️
🗂 #معضل_مسکن_طلاب
#معیشت
#مسکن
@Manahejj
🌀 یک تیر و دو نشان
📝 تأمین بودجه تعمیرات مهدیه و کمک به طلاب
🖋 رضا حسینی
🔹 بسیاری از طلاب مشتاق حضور در شهرک مهدیه هستند، اشتیاقی که بخاطر فرار از اجارههای افسار گسیخته و جابجاییهای مکرر، اشتیاقی معقول و بدیهی است. اما شاید برخی ندانند که قوانین مهدیه طوری تنظیم شده که غالب طلاب پس از پنج سال سکونت، هنگام ترک شهرک، وضعیتشان به مراتب بدتر از روز ورود به آن است!! چراکه دستشان خالی است و پولی برای اجاره منزل و خروج از مهدیه ندارند. کم نیستند آمار افرادی که با التماس از مسئول شهرک، میخواستند اخراج نشوند و همچنان ساکن بمانند.
🔹 شاید مهمترین دلیل این وضعیت این باشد که مدیریت شهرک مهدیه هیچ پولی به عنوان رهن یا وجه الضمانت از طلاب دریافت نمیکند! پول پیشی که عقلا به خاطر مصالحی هنگام اجاره آن را دریافت میکنند و فواید زیادی دارد. یکی از مصالح آن این است که طلبه هنگام تخلیه منزل، می تواند با این پول منزل دیگری اجاره کند.
مصلحت دیگر اینکه اگر طلبه ساکن و خانواده اش به خانه صدمات جدی ای وارد کرد حوزه ضمانتی برای اخذ خسارت دارد! مشکلی که اکنون بسیاری از خانه های مهدیه دچار آن هستند و خانهها بخاطر خسارات مستأجران قبلی قابل سکونت نیست و هیچ بودجهای هم جهت تعمیر در اختیار حوزه علمیه نیست!
🔹 بنابراین حوزه علمیه باید وجهی به عنوان پول پیش به مقدار معقول دریافت کند، که حوزه با آن یکی از این دو کار را انجام دهد:
1⃣ یاپول را خرج تعمیر خانهها کرده و هنگام تخلیه، مبلغ رهن جدید الورودها را به ساکن قبلی بدهد (شبیه کاری که صاحبخانه ها انجام میدهند)
2⃣ و یا پول را در جایی سرمایهگذاری کند و در صورت عدم خسارت به منزل، اصل پول را به همراه سود آن، پس دهد (شبیه کاری که با فیش حج انجام میشود)
🔹 در این صورت هم طلاب هنگام تخلیه میتوانند جایی را اجاره کنند، هم ضامن خسارات احتمالی هستند و در حفظ خانه کوشا میشوند، و هم تخلیه به موقع صورت میگیرد و دیگر لازم نیست کار به قطع شهریه و دادگاه ویژه بکشد.
گرهی که با دست گشوده میشود، چرا با دندان باز شود؟!!
〰️〰️〰️〰️〰️
🗂 #معضل_مسکن_طلاب
#معیشت
#مهدیه
#مسکن
@Manahejj
📠 نظر کاربران
💬 صبح امید:
سلام عرض ادب و تشکر بابت کانال مناهج. تشکر ویژه هم بابت طرح مشکلات شهرک مهدیه.
بنده همسرم طلبه هست. سه تابچه دارم که فرزند بزرگم ۱۷ سالشه. تو سن کم ازدواج کردیم و با همه مشکلات و کمبودها ساختیم.
خانواده شوهرم بارها از همسرم خواستن حوزه رو کنار بذاره و بره دنبال یه شغل که بتونه از پس این مشکلات بربیاد.
پنج سال روستاهای دورافتاده طرح هجرت بودیم...درخونه عالم شب و روز به روی مردم باز بود. خودم هم مبلغ هستم.
از اون طلبه هایی هم نبودیم که بابت زحماتمون چیزی طلب کنیم هرکی هرچی دلش میخواست میداد.نمیخواست هم که هیچ.
حالاهم که چندسالی هست دوباره برگشتیم قم چند بار همسرم مراجعه کرده برای خونه های مهدیه جواب درست نمیدن.آخه یک طلبه چقدر باید خودشو کوچیک کنه و رو بزنه پس عزت و انسانیت چی میشه؟
هنوز ما نتونستیم حتی رهن خونه جور کنیم. خانوادههامون هم طلبکار ما شدن که چرا رفتین حوزه. ما که بهتون گفته بودیم حوزه حتی طلبه خودشو نمیتونه حمایت کنه.
🔻 در ضمن اینم بگم: ما مستأجر کسی بودیم که ده سالی بوده ساکن مهدیه بود و با پژو پارس صفر میآمد به خونش سر میزد.
〰〰〰〰〰〰〰〰
📌 مناهج:
قطعا با مطالبهگری از مسؤولین و ارائه طرح و راهکار از بحرانهای معیشتی نیز عبور خواهیم کرد. نباید ناامید شد.
#نظر_اعضا
#معیشت
#مناهج
@Manahejj
📠 نظر کاربران
💬 آخرین قدم:
سلام وادب
🔻 بنده طلبه سطح ۲ پ ۸ درحال تحصیل و مشغول در مرکز تخصصی علوم حدیث حوزه قم ودرحال حفظ قرآن کریم به صورت خانوادگی
متاهل دارای ۳ فرزند با شرایط سخت و حتی بد. ساکن قم پردیسان به صورت مستاجر و فاقد خانه هستم.
زندگی ما با شهریه و یارانه و عبادات استیجاری میگذرد. شکر خدا ولی محترمانه و با عزتی که خود انتخاب کردهایم.
دولت با این احوال پول یارانه بنزین را برای ما واریز نکرده و درصدد حذف یارانه هم است.
و عزیزان مسؤول حوزه هم که بماند ...
🔻 ولی اگر ما را در محاصره اقتصادی و معیشتی رها کنند به صورت عمدی یا سهوی، تنگه احد که الان خیمگاه مطمئن و شیرین و حجت شرعی ولایت فقیه است را هیچ وقت ترک نکرده و نخواهیم کرد. و هستیم وخواهیم ماند.
🔻 و در آینده همگان خواهند خواند
دراین شرایط باولایت بودیم ماندیم.
الخیر فی ماوقع
یامهدی ادرکنی ع
#نظر_اعضا
#معیشت
#مناهج
@Manahejj
📠 نظر کاربران
💬 مستشکل:
سلام علیکم
الان مسؤولین مهدیه چه کسانی هستند؟ بنده تقاضا دارم طوماری تهیه کنید خطاب به ایشان تا در جریان مشکلات معیشتی و مسکن طلاب قرار بگیرند و چارهای کنند.
〰〰〰〰〰〰
📌 مناهج:
اعضای شورای عالی حوزههای علمیه، عضو هیأت امنای شهرک مهدیه نیز هستند.
#نظر_اعضا
#معیشت
#مناهج
@Manahejj
📠 نظر کاربران
💬 Mira:
سلام علیکم
واقعا مدیران حوزه ، دقیقا در حال چه کاری هستند؟
چرا در هر پرونده ی جدیدی که از مشکلات و مسائل حوزه مطرح میشود ، ما باید ناباورانه شاهد این باشیم که آقایان حتی به سادهترین راهحلهایی که توسط کاربران مطرح میشود هم تاکنون نپرداختند!!
مشکل شهریه
مشکل موقوفات
مشکل شهرک مهدیه
مشکل تهاجم به روحانیت در سینما و تلوزیون
و ....
متاسفانه این نشانهی بدی است. یعنی آقایان اعاظم حتی در حد یک نظرسنجی ساده هم از طلاب نظرخواهی نمیکنند. مدام تصمیمگیری پشت درهای بسته و تصمیمات و اقداماتی که هیچ تناسب و سنخیتی به حال طلاب ندارد.
گویا آقایان اصلا دغدغهای برای حل مسأله ندارند و یا اگر دارند و اقدامی میکنند، بدنهی طلاب را نامحرم میدانند که هیچ گزارشی از عملکرد خود نمیدهند و شاید هم کسر شأنشان است.
این همه روابط قهرآمیز و این شیوهی مدیریتی غیر صمیمی و سرد و سنگین تا کی قرار است ادامه داشته باشد؟ کی قرار است طلاب را آدم حساب کنند؟
یک چیزی هست به نام گفتگو، به نظرم آقایان مدیران یک بار امتحان کنند؛ خدا را چه دیدی شاید خوششان آمد.
📌 مناهج:
منکر اقدامات و تلاشهای شورای عالی و مدیران حوزوی نیستیم؛ اما تا وقتی باب گفتگوهای دو طرفه با طلاب باز نشود و طلاب در جریان مسائل قرار نگیرند، شاهد گسست هرچه بیشتر بین بدنه مدیران با بدنه طلاب هستیم که قطعا نتایج خوبی به همراه نخواهد داشت.
امیدواریم بزودی اعضای محترم شورای عالی در این زمینه اقدامات لازم را مبذول دارند.
#نظر_اعضا
#معیشت
#مسکن
@Manahejj
#بازنشر
🌀 حفظ کرامت طلاب
📝 مطالبات امام خامنهای از شورای عالی
🔹 احساس بعضى از حقارتها را بايد از طلبهها بگيريم.
طلبهها مىگويند چرا بين ما نمىآييد؟خوب؛ حرف درست و متينى است. چرا اين كار در قم انجام نمىگيرد؟
🔹 طلبهها همه سؤال دارند؛ اين سؤال را از ذهن آنها بيرون بكشيد، والّا اين سؤال اگر بيرون كشيده نشود آن جا مىماند، لانه و فساد ايجاد مىكند. هر سؤالى كه بىجواب بماند، يك مشكل و مقدّمهى يک #عقده و يک #گره است!
📌 مناهج:
امروز پس از گذشت ۲۱ سال، آثار آسیبهای فوق پدیدار گشته است؛ تا جایی که منزلت نهادهای مهم حوزوی -از جمله شورای عالی، دفتر تبلیغات و...- به #بحران_مقبولیت نزدیک شده است. بحرانی که عدهای برایش خوابهایی دیدهاند و منتظر تعبیرش هستند. امیدواریم مسؤولین این نهادها هرچه زودتر فکری برای علاج کنند که فردا دیر است...
#شورای_عالی
#بحران_مقبولیت
@Manahejj