هدایت شده از محسن قنبریان
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⭕️ نباید سه گانه: اسلام ناب، آمریکا، اسلام آمریکایی را به دوگانه کاست!
📝 در این بخش گفتگو با برنامه گرا به خط روشنی بین مصلحان انقلاب اسلامی پرداختم که غیر از دشمن خارجی و اسلام ناب، یک اسلام تقلبی و غیر اصیل هم می شمردند. امام آنرا "اسلام آمریکایی" نامید(۱۱فروردین۶۷).
• این سالها فقط سازشکاران در جناح های سیاسی + تشیع انگلیسی در جریان های مذهبی، مصداق اسلام آمریکایی خوانده میشوند. فقط رهبر انقلاب اسلام منهای مردم سالاری درون کشور و حوزه ها را هم متهم میکند(۱)!
• امام اینها را اسلام آمریکایی می خواند: اسلام مرفهین بی درد، اسلام فرصت طلبان(صحیفه امام ج۲۱ص۱۱) / اسلام اشرافیت، اسلام مقدس نماهای حوزه های علمیه و دانشگاهی، اسلام ذلت و نکبت، اسلام پول و زور، اسلام فریب و سازش و اسارت، اسلام حاکمیت سرمایه و سرمایه داران بر مظلومین و پابرهنه ها(همان ص۸۰)/ اسلام سرمایه داری مدرن و کمونیسم خون آشام، اسلام رفاه و تجمل(همان ص۱۴۵)
• در "اقتصاد" کمتر از "سیاست" خط اسلام آمریکایی متهم است! اسلامِ حاکمیت سرمایه و تقدم سرمایه داران بر پابرهنه ها را کمتر کسی جرأت می کند اسلام آمریکایی بخواند! چون دهها روحانی و دانشگاهی موجه و حزب اللهی یا اصل مساله را انکار و یا برایش تئوری اقتصادی می سازند! به آدمهایش کار نداریم مهم آن خط است.
• هنوز به روز ترین حرفها، همان حرفهای امام است!
............................................
۱. https://farsi.khamenei.ir/speech-content?id=47991
* نامه مورد اشاره در ویدئو:
http://emam.com/posts/view/4365
حجت الاسلام قنبریان
☑️ @m_ghanbarian
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
در این فضای چندش آور سیاسی، چندین بار این کلیپ را دیده و سیر نشده ام.
ببینید این رزمنده شهید، این نوجوان چهارده ساله چگونه سخن می گوید و چگونه عرق شرم بر پیشانی ما مدعیان می نشاند.
چون عارفی شهود دیده از پاکی سخن می گوید، همه جا خدا را می بیند و جز او هیچ چیز را موثر نمی پندارد. لحظه ای بعد یک فرمانده و یک چریک است و دمی بعد یک معلم و آموزگار.
پ.ن: خستگی شنیدن اخبار و تحلیل های سیاسی، ناراحتی های مردم تو خیابون و اتوبوس و تاکسی، فلان اتفاق در مجلس و دولت و... رو فقط این چند دقیقه عشق بازی و اخلاص از تنم بیرون میکنه.
#مهرداد_عزیزاللهی
@marghoomat
⭕ چه کسانی به بنی صدر رای دادند؟!
بخش اول
🔹 در سالروز رای عدم کفایت ریاست جمهوری بنی صدر توسط مجلس شورای اسلامی قرار داریم. از همین رو یکی از سؤالات مهم تاریخی در ارتباط با دوره صدارت بنی صدر آن است که با توجه به اعلام مخالفت صریح امام با بنی صدر در نامه معروف 1/6 خود، چه کسانی بدنه حامیان اصلی بنی صدر را شکل می دادند.
🔹 امام در نامه معروف خود خطاب به منتظری فرموند: « والله قسم، من از ابتدا با انتخاب شما مخالف بودم، ولی در آن وقت شما را ساده لوح میدانستم که مدیر و مدبر نبودید ولی شخصی بودید تحصیلکرده که مفید برای حوزههای علمیه بودید و اگر اینگونه کارهاتان را ادامه دهید مسلماً تکلیف دیگری دارم و میدانید که از تکلیف خود سرپیچی نمیکنم. والله قسم، من با نخست وزیری بازرگان مخالف بودم ولی او را هم آدم خوبی میدانستم. والله قسم، من رأی به ریاست جمهوری #بنی_صدر ندادم و در تمام موارد نظر دوستان را پذیرفتم.»
🔹حمایت برخی از اعضای خانواده امام در انتخاب بنی صدر موثر بود. روزنامه انقلاب اسلامی در 23 دی 58 با تیتری درشت نوشت: « حضرت آیت الله پسندیده برادر امام؛ اینجانب به سید ابوالحسن بنی صدر رأی خواهم داد.» در پایین این عبارت حمایت سید حسین خمینی(نوه امام) و آیت الله طاهری اصفهانی نیز از بنی صدر درج شده بود. روزنامه انقلاب اسلامی دو روز پس از انتخابات در خبری که هیچ وقت تکذیب نشد آورد: « همسر امام خمینی که همراه با دو تن از نوه های خود( فرزندان آیت الله شهاب الدین اشراقی) به محل انتخابات آمده بودند، پس از انداختن رای در صندوق در جواب سوال خبرنگار ما که در مورد رای ایشان سوال نموده بود فرمودند: من به دکتر بنی صدر رای دادم و از نظر من انتشار آن هیچ گونه اشکالی ندارد.»
🔹 آیت الله سید جلال الدین طاهری اصفهانی در تمجید از بنی صدر گفته بود: « تنها ابوالحسن بنی صدر شایسته ریاست جمهوری است. صادق طباطبایی(برادر همسر سید احمد خمینی) که خود از نامزد ها بود انتشار بیانیه آیت الله پسندیده را در سنگینی کفه حمایت از بنی صدر بسیار موثر دانسته و می گوید: « در چنین شرایطی( انتخابات) بنی صدر اقدام به تهیه نامه ای از آیت الله پسندیده برادر امام کرد که در آن از او تعریف و تمجید شده بود. این نامه فضای تبلیغاتی انتخابات را تغییر داد و اوضاع به نفع بنی صدر شد» جالب آنکه در این نامه پس از انتقاد تلویحی از حزب جمهوری اسلامی و تاکید بر عدم انتساب کاندیداها به امام، سه صفت سیادت، اصالت خانوادگی( پدرش آیت الله بنی صدر) و تحصیلات عالیه(نوشتن کتاب اقتصاد اسلامی و..) برای بنی صدر انتخاب شده بود.
🔹 یکی از عناصر بسیار موثر در انتخاب بنی صدر حمایت جامعه روحانیت از وی بود. شهید محلاتی در این باره می گوید: « از علمای شهرستان ها یک رای گیری کردیم،این رای ها که جمع شد، ما دیدیم صدی هشتاد از آرا علمای ایران مال بنی صدر است. در خود شورای مرکزی که رای گیری کردیم بیست و سه نفر بودند. یک رای جلال الدین فارسی آورد که آقای بهشتی داده بود و سه تا رأی حبیبی آورد. بقیه آرا یعنی نوزده رای برای بنی صدر بود که انتخاب شد.»
🔹 دبیر کل جامعه روحانیت مبارز شهید فضل الله محلاتی نسبت به این انتخاب نظر خوشی نداشت و به حسن حبیبی دیگر نامزد انتخاباتی تمایل داشت و او را برای ریاست جمهوری فرد صالحی می دانست. اما نظر او در اقلیت قرار داشت و البته وی مخالفت های خود را با بنی صدر بروز نمی داد.
آیت الله مهدوی کنی درباره موافقان بنی صدر در جامعه روحانیت مبارز می گوید: « بقیه جامعه که شاید حدود 17 نفر بودند و اکثریتی را تشکیل می دادند، طرفدار کاندیداتوری آقای بنی صدر بودند. آقای خسروشاهی سردسته بودند و بیش از همه متمایل به بنی صدر بودند. چنان که گفتم موضع آقای بنی صدر نسبت به مسائل انقلاب روشن نبود. واقعا منهای مواضع بنی صدر، اگر می خواستیم مقایسه کنیم؛ ایشان از نظر مدیریت به عنوان رئیس جمهور، از آقای حبیبی خیلی جلوتر بود. آقایان جامعه روحانیت هم به همین اعتبار به بنی صدر رای دادند.» در نهایت جامعه روحانیت مبارز در 12 دی 58 طی بیانیه ای بنی صدر را به عنوان نامزد مطلوب خویش معرفی کرد و به بیان صفات و ویژگی های مطلوب یک رئیس جمهور پرداخت که تاریخ نشان داد هیچ کدام از آن صفات و ویژگی ها با بنی صدر تطبیقی نداشت.
#علی_ریاحی_پور
@marghoomat
⭕چه کسانی به بنی صدر رای دادند؟
بخش دوم
🔹 صادق خلخالی هم که در آن دوران مخالفانی داشت اما به دلیل برخورد قاطع با عوامل پهلوی موافقان پروپاقرصی نیز داشت، از بنی صدر حمایت کرد. وی در گفت و گو با کیهان گفت: « برای نشان دادن اتحاد و هماهنگی و جلوگیری از هر گونه توطئه اینجانب به نفع جناب آقای بنی صدر کناره گیری می کنم و به همه افرادی که به اینجانب لطف و مرحمت دارند عرض میکنم که با قاطعیت رای خود را به جناب بنی صدر بدهند.»
🔹 از همین رو می توان لیست مفصلی از اسامی شخصیت های حامی بنی صدر تهیه نمود که اکثریت آنان بعدها و البته کمی دیر به اشتباه خود پی بردند. شخصیت هایی همچون آقایان: شیخ صادق خلخالی، آیت الله سید رضا زنجانی، آیت الله سید کاظم مرعشی، آیت الله شیخ یحیی نوری، شیخ علی تهرانی(شوهر خواهر رهبر انقلاب)، آیت الله پسندیده(برادر امام)، سید حسین خمینی(نوه امام)، آیت الله جلال الدین طاهری اصفهانی، آیت الله سید محمد علی انگجی، آیت الله سید علی محمد دستغیب، آیت الله ناصر مکارم شیرازی، آیت الله سید محمد تقی شاهرخی خرم آبادی، شهید شیخ محمد منتظری(فرزند آیت الله منتظری)، آیت الله شیخ محی الدین انواری، آیت الله شیخ عمید زنجانی، آیت الله شیخ محمد علی گرامی، آیت الله سید علی اصغر دستغیب، آیت الله سید عبدالکریم موسوی اردبيلی، شیخ حسن لاهوتی، آیت الله شیخ علی اصغر مروارید، سید مهدی هاشمی، سید هادی هاشمی، عبدالله نوری، سید هادی خسروشاهی(رئیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی)، سید هادی خسروشاهی ( سفیر ایران در واتیکان)، دکتر ناصر کاتوزیان، ابو شریف(فرمانده اسبقسپاه پاسداران) و...
#علی_ریاحی_پور
@marghoomat
⭕ تنها کاری که ازم بر می اومد!
علی هاشمی هنوز هم در هور مانده است!
🔸اردیبهشت 1389؛ دوم راهنمایی بودم. امتحان علوم تجربی داشتم. از چند روز قبل از امتحان خبر بازگشت پیکر حاج علی هاشمی تمام فضای شهر رو بهم ریخته بود. بعد از چند دهه قرار بود جوان عرب اهوازی برگردد. کسی که مسئوليت هایش نه به سن و سالش می خورد و نه به قد و قواره اش و نه به بیان و صحبت کردنش. اما فرمانده بود، فرمانده خیلی از فرمانده های مشهور و معروف و به قول خودمون سلبریتی جنگ. از کرمان تا اصفهان...
بچه های جنگ می دانند سپاه ششم امام جعفر صادق و قرارگاه به کلی سری نصرت یعنی چی!
🔸داشتم می گفتم؛ چندین روز استرس اینو داشتم روز تشییع با روز امتحان یکی نشه یا حداقل یکی دوروزی فاصله داشته باشه. درس علوم تجربی ام یادمه سخت بود و منم واقعا این درس رو دوست نداشتم. فضای شهر واقعا دیدنی بود. خود ما با بچه های مسجد و هیات مون یادمه چند روز ایستگاه صلواتی داشتیم. شبای قشنگی بود. شبای انتظار.
🔸روز تشییع اعلام شد. فرداش امتحان داشتم. ایام فاطمیه ام بود. یادمه از چند روز قبل اینقدر درس خوندم که باعث تعجب مادرم شده بود. فقط یه علت داشت؛ روز تشییع بتونم شرکت کنم تو مراسم.
🔸ما که اون موقع سن و سالی نداشتیم و خبری ام از تاریخ و رسم و رسومات و... ام نداشتیم.
شلوغی روز تشییع و فشردگی جمعیت رو هنوز به یاد دارم. انگار همه دنبال گمشده خود بودن. بزرگترا بمون میگفتن بعد از استقبال از رهبر انقلاب در سال 75،اهواز این جمعیت رو به خودش ندیده بود. بخش زیادی از طوايف عرب بیرق ها و پرچم های خودشون رو به نشانه احترام آورده بودند. این حجم از آوردن بیرق ها و پرچم یکبار رخ داده بود؛ بازم همان سفر سال 75 رهبری به اهواز. طوايف برای هرکسی بیرق بلند نمی کنند.
البته یکبار دیگه اهواز این جمعیت را به خود دید. تشییع یار و رفیق حاج علی. همان که مادر حاج علی شیون کنان در فرودگاه اهواز به استقبال پیکر اربا اربا اش رفت.
🔸در حین مراسم همش تو فکر امتحان فردا بودم. گفتم حاج علی آقا، خودت کمک کن دیگه. الحمدلله یادمه 18 شدم اون امتحان رو. شبش رفتم سر مزار حاجی و کلی ازش تشکر کردم.
🔸4 تیر روز شهادت حاج علی هاشمیه. علی هاشمی هنوز هم مهجور است. هنوز در هور مانده است و کسی به فکر پیدا کردنش نیست. به دستگاه های فرهنگی خوزستان که امیدی ندارم ای کاش دستگاه های عریض و طویل پایتخت کاری کنند. والسلام.
#علی_ریاحی_پور
@marghoomat
33.81M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
⭕ در برجام علاوه بر اصلاحطلبان، اصولگراها هم نقش داشتند
دکتر امیر حسین ثابتی محقق و پژوهشگر حوزه سیاست خارجی:
🔸شما نمیتوانید نقش آقای علاءالدین بروجردی، علی لاریجانی، علی اکبر ولایتی، محمد رضا باهنر، محمد حسن ابوترابی و صفارهرندی و قالیباف و... را در برجام نادیده بگیرید. اما موضوع این است که هرکدام از زاویهای در این مسیر همراه شدند.
🔸مشکل اصلی در سیاسیون ما خصوصا اصولگرایان این است که نگاه دقیق و عمیق به مسئله ندارند؛ درست برخلاف غربیها.
🔸 آقای ولایتی حرف هایی را بعدا زدند که تند ترین منتقدین برجام هم نگفتند!
🔸مثلا یک پیرزن ۸۰ ساله نماینده سنا آمریکا آنقدر در مسئله عمیق شده بود که به نقل از کتاب جان کری برای اطمینان از برجام، خود به اتریش و مقر آژانش بینالملل انرژی اتمی سفر کرد.
🔸آنوقت در اینجا آقای مطهری نائب رییس وقت مجلس، آقای ظریف، آقای صالحی، آقای باهنر و... حتی متن برجام را نخواندهاند.
🔸اصولگراها هم حتما شریک جرم برجام هستند. چه در دولت قبل و چه در دولت فعلی.
@marghoomat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⭕چرا راهبرد احیای برجام غلط است؟!
امیر حسین ثابتی محقق و پژوهشگر حوزه سیاست خارجی:
🔸در مذاکرات بحث بر سر این نیست که ما در حد برجام امتیاز بدهیم و آنها هم به برجام برگردند.
طرف مقابل میگوید شما فراتر از برجام امتیاز بدهید اما من بخشی از تحریمهای پساز برجام را نگه میدارم و تضمین نمیدهم که دولت بعد این برجام را اجرا کند و خود این دولت هم در زمان تصدی کنگره فعلی قول عمل به آن را نمیدهد.
🔸راهبرد احیای برجام چه در دولت قبل و چه در این دولت راهبرد غلطی است.
احیای برجام جریان مدعی و وقیحی که همهچیز کشور را به مذاکره با آمریکا گره زده بودند احیا میکند و میگویند دیدید شما هم آمدید و شعار دادید و برگشتید به همان مسیر که ما پایهگذار آن بودیم.
🔸 نتیجه این مسیر آن می شود که مردم با فانوس به دنبال آقای ظریف و روحانی راه می افتند تا در انتخابات بعدی به او رای بدهند.
@marghoomat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔺 بعد از کلیپ بالا ☝️☝️ این صحبت های حسن روحانی رو خوب گوش بدید.
🔸 احیای برجام یعنی احیای حسن روحانی و ظریف...
@marghoomat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⭕ بالاخره برجام تصميم نظام بود یا نه؟!
دکتر امیر حسین ثابتی محقق و پژوهشگر حوزه سیاست خارجی:
🔸رهبر انقلاب سال 98 در دیدار با دانشجویان پاسخ این سوال را دادند. فرمودند شما که چشم و گوش دارید و آن نامه 9 شرطی و مواضع متعدد من را دیده اید.
🔸 رهبر انقلاب در سخنرانی 12 آبان سال 92 علت و فلسفه شروع مذاکرات را بیان می کنند. ایشان مطرح می کنند که من به این مذاکرات خوش بین نیستم اما این مذاکرات باعث افرایش تجربه ملت ایران خواهد شد.
🔸 خود رهبر انقلاب گفتند که تیم مذاکره کننده از برخی خطوط قرمز عبور کردند.
🔸 یک تلقی غلطی میان برخی نیروهای انقلابی ما وجود دارد که فکر می کنند ولی فقیه یعنی شاهنشاهی!
قرار نیست کشور یکنفره اداره شود. قرار است در این مسیر مردم انتخاب کنند و تجربه کسب کنند.
@marghoomat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
با برجام یا بی برجام تحریم ها سر جای خودش باقی میماند.
دکتر امیر حسین ثابتی:
🔸در هیچ کجای دنیا تا به حال مذاکره منجر به لغو تحریم نشدهاست.
🔸ما مسیری را میرویم که قبلاز ما هر کشوری که رفته نتیجه نگرفتهاست.
راهبرد لغو تحریمها راهبردی غلط؛ و مسیر بینتیجهای است.
🔸باید به مردم صادقانه بگوییم که تحریم را طرف مقابل گذاشته و تحت هیچ شرایطی آن را لغو نمیکند.
🔸اساساً برجام پروژه لغو تحریم نبود، پروژه رابطه با آمریکا بود یک پروژه سیاسی بود در دولت آقای روحانی. یک عده فریب خوردند و خیال کردند قرار است اقتصاد ما با برجام آباد شود نتیجهاش این شد که در دوران برجام قیمت ارز تا دو برابر بالا رفت و بعد از آن نیز چند برابر شد.
🔸آمریکا هیچوقت از ابزار تحریم کوتاه نمیآید. 20 سال است داریم مذاکره میکنیم تا تحریمها لغو شوند.
🔸اگر روزی با مذاکره توانستیم تمام تحریم ها را لغو بکنیم، بنده قول می دهم دیگر هیچ حرف سیاسی نزنم.
🔸پساز ۲۰ سال ما در ماجرای هستهای، با راهبرد غلط مذاکره برای لغو تحریم همچنان درنقطه اول هستیم.
@marghoomat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
آیا باید از برجام خارج بشیم؟ نه!
دکتر امیر حسین ثابتی:
🔸 بنده الان موافق خروج از برجام نیستم. زمان خروج از برجام 18 اردیبهشت 1397 بود.
🔸 آقای روحانی اونقدر قدرت داشت که به نظرات دیگران توجه ای نداشته باشد و کار خود را بکند. اگر کسی غیر از آقای روحانی رئیس جمهور بود، مطمئن باشید در مقطع خروج آمریکا از برجام نظام تصمیم دیگری را اتخاذ می کرد.
🔸 آقای عراقچی در برنامه جهان آرا گفت من به شما قول میدهم که طوری برجام را نوشته ایم که اگر آمریکایی ها بخواهند هم از برجام خارج شوند نتوانند!
🔸 مطابق بند 26 برجام ما می توانیم تعهدات خودمان را متوقف کنیم و انجام ندهیم تا زمانی که طرف مقابل برگردد به برجام و تعهدات خودش را انجام بدهد.
@marghoomat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
ما مردم را اساسا سر کار گذاشتیم ایم، چه با برجام و چه با احیای برجام!
دکتر امیر حسین ثابتی:
🔸 در برجام ساختار تحریم ها حفظ می شود. در مورد برخی تحریم های مهم مثل یوترن اساسا در برجام حرفی زده نشده است!
🔸 اگر قرار است برگردیم به برجام باید تمامی تحریم های وضع شده بعد از برجام مثل کاتسا لغو شود.
🔸 ممکن است احیای برجام یک آرامش زودگذر چندین ماهه ایجاد بکند، اما همین آرامش تبدیل به طوفان خواهد شد.
@marghoomat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔺خاطره ای تلخ از دیدار فریدون عباسی و حسن روحانی
دکتر امیر حسین ثابتی محقق و پژوهشگر حوزه سیاست خارجی :
🔸 آقای روحانی از اول نیامده بود که توافق خوبی را رقم بزند. او آمده بود که مجانی همه چی را بدهد و برود.
🔸من تعجب میکنم از کسانی که دیدند برجام چه آسیبی به معیشت و اقتصاد کشور وارد کرد و امروز صحبت از احیای برجام می کنند!
@marghoomat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⭕ روایت معاون اسبق بانک مرکزی از نحوه قیمت گذاری ارز در دولت روحانی!
دکتر امیر حسین ثابتی:
🔸 این آدرس غلط است که بگوییم برجام خوب بود و ترامپ آن را خراب کرد.
🔸 معاون ارزی اسبق بانک مرکزی به خود بنده گفت که ما از چندین ماه قبل گزارشاتی را به آقای روحانی دادیم که این تصمیمات اقتصادی منجر به افزایش قیمت ارز می شود، اما گوش شنوایی در میان مسئولان دولت اساسا وجود نداشت!
@marghoomat
هدایت شده از جهش ایران
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💢| بـرجـام یکی از واضحترین رسـواییهای قبیلههای سیاسی در محضـر ملت انقلابی ما بود.
🌀| اصولگرایان و اصلاح طلبان هر دو با یک جمله از پیش طراحی شده، نظام اسلامی و ولایت فقیه را متهم کردند؛ و یک صدا گفتند: برجام تصمیم نظام بود!!!
و این نشان دهنده وجود یک اتاق فرمان واحد و یک حلقه وصل، میان این دو قبیله سیاسی است.
📌درضمن اگرچه برجام به تعبیر رهبر انقلاب، #خسارت_محض بود، امّا مدیریت ایشان موجب شد برجام به شکل گیری جریان مستقل و انقلابی که همیشه در طول این سالها در اقلیّت بوده، تسریـع ببخشد. اگرچه تا رسیدن به وضعیت مطلوب راه زیادی پیش روی ماست.
🎙 دکتر امیر حسین ثابتی
#برجام_محصول_نگاه_قبیله_ای
#اتهام_به_نظام
مشاهده ویدیو با کیفیت بالا در آپارات :
https://www.aparat.com/v/NauIw
جهادتبیین همینــ جاستـــ👇👇
https://eitaa.com/joinchat/1845100544Cb116997b6c
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⭕ در تیم مذاکرهکننده فقط عراقچی رفته و باقری آمده است!
امیر حسین ثابتی محقق و پژوهشگر حوزه سیاست خارجی:
🔸 قطعا آقای باقری با عراقچی فرق دارد و اساسا قابل مقایسه نیستند.
🔸 آقای اسماعیل بقایی کیه؟ آقای سادات میدانی کیه؟ آقای بهزاد صابری کیه؟
🔸 جریان انقلابی خودش رو به تجاهل نزند که همه چیز عوض شده! تنها چیزی که عوض شده این است که عراقچی رفته و باقری آمده.
🔸 سازمان انرژی اتمی دست چه کسی می باشد؟ آقای اسلامی وزیر روحانی. سخنگوی سازمان آقای کمالوندی کسی است که بابت برجام سکه گرفته است! دبیر شورای عالی امنیت ملی چه کسی است؟ آقای شمخانی!
🔸همه افراد، عیناً اعضای تیم مذاکره کننده قبلی هستند و نه صرفا شبیه آن افراد.
🔸 آقای رئیسی صادقانه و صریحا در مناظرات سال 96 و 1400 گفت که برجام چک قابل نقدی هست که نیاز به یک دولت مقتدر دارد! الان آقای رئیسی دارد به شعار خود عمل می کند!
🔸 اگر قرار باشد به برجام برگردیم یا چیزی کمتر از برجام نصیب ما بشود، که بنده احتمال دوم را بیشتر می دانم، باید این عملکرد نقد شود چون ما بر سر منافع ملی و اصول مون با هیچ کسی تعارف نداریم.
@marghoomat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⭕ آیا منتقدین برجام با صهیونیستها همصدا بودند؟
دکتر امیر حسین ثابتی:
🔸 کسانی که میگویند دلواپسان با اسرائیل همصدا بودند متن برجام را نخواندهاند.
آیا آن طیف در اسرائیل که میگویند برجام توافق بدی است استدلالشان همانند استدلال دلواپسان بود؟
🔸نتانیاهو و صهیونیستها میگفتند از برجام بیرون بیاییم، میگفتند برجام بدترین توافق تاریخ است چونکه سانتریفیوژهای جمهوری اسلامی را به صفر نرسانده و توان موشکی و منطقهای ایران را با یک توافق نتوانستهایم از بین ببریم و ایران همچنان یک صنعت محدود هستهای دارد.
🔸دلواپسان نقطه مقابل این استدلال بودند.
آنها میگفتند شما که اینهمه امتیاز دادید و بیسابقهترین بازرسیها و تعلیقها را پذیرفتهاید چرا نتوانستید اصلیترین تحریمها را لغو کنید.
🔸جانکری پساز دوران مسئولیتش گفته بود: نظر ما بر این بود که در برجام بمانیم و بعد از مدتی بگوییم حال اگر بر سر منطقه و موشکی مذاکره نکنید ما همان قولهای اندک و کمی هم که دادیم را اجرا نمیکنیم.
@marghoomat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⭕برخی از هم نسلی های شما می گویند همه چیز بسته شده است!
دکتر امیر حسین ثابتی:
🔸 برخی دوستان فکر می کنند رهبر انقلاب آدم صادقی نیست و اون ها را بازی می دهد!
🔸 از روز اول معلوم بود که برجام در کشور تصویب می شود زیرا که قرار نبود رهبر انقلاب مقابل خواست عمومی مردم بایستند.
🔸 اگر قرار بود رهبر انقلاب در علن و در خفا دو کار متفاوت بکنند تا الان برجام احیا شده بود. بالاخره مجموعه نظام نگذاشت چه در دولت روحانی و چه رئیسی برجام احیا و مجددا امضا شود.
@marghoomat
هدایت شده از نوشتههای مهدی جمشیدی
27.89M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔻 گفتگو(۱): اصولگرایان چه نسبتی با نظریۀ نظام انقلابی دارند؟
📎 بسیاری از سخنان رهبری، دستاویز کجروایتهای جریان اصولگرا قرار میگیرد و به چماقی برای بازدارندگی نسبت به جریان انقلابی اصیل، تبدیل میشود.
📎 رهبری فرمودند نظام انقلابی! مشکل ما با برخی از اصولگرایان این است که آنان غلظت نظامشان نسبت به انقلابشان، خیلی بیشتر است.
📎 نمیشود هر کدام از این کنشگران سیاسی خودشان را ستون نظام بدانند و نقد به خودشان را نقد به اصل ساختار تلقی کنند.
📎 نظریۀ نظام انقلابی یعنی نظام، یک بستر و محملی است برای تحقق غایات انقلاب اسلامی.
📎 جریان اصولگرا، بیشتر از آنکه به انقلاب وفادار باشد به نظام وفادار هست؛ یعنی یک حالت ثابت، یکنواخت، کلیشهای، تکراری و محافظهکارانه در آن وجود دارد که هر نوع فریاد و اعتراض را تنش و ناملایمت و شورش علیه نظام میدانند، چون خودشان و سیاستهایشان را مساوی نظام تلقی میکنند.
📎 رهبری فرمودند بین ساختارهای دیوانسالاری و آرمانهای نظام، تفکیک کنید. اگر این تفکیک اتفاق نیفتد عملکرد ضعیف فلان مدیر، پای اصل نظام نوشته میشود.
https://eitaa.com/sedgh_mahdijamshidi
هدایت شده از نوشتههای مهدی جمشیدی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔻 گفتگو(۲): مرز مصلحتسنجی و انقلابیگری چیست؟!
📎 برخی که از مصلحت سخن میگویند، منظورشان محافظهکاری است و اینان منافع خود و جریانشان را در نظر میگیرند.
📎 بالاخره دشمن ممکن است مطالب ما را پوشش بدهد، زمانی باید نگران باشیم که برآیند کارمان به نفع او شده باشد. مثلاً رهبری فرمودند ما در عدالت عقب هستیم و اکثر رسانههای بیگانه آن را پوشش دادند، اما آیا این امر به معنی مخرج مشترک با دشمن است؟!
📎 قطعاً نقد یک شخص، باعث تضعیف او میشود اما باید دید در این نقد، مفاسد چیرگی دارد یا مصالح؟ عیبی ندارد مردم نظرشان نسبتی به یک شخص عوض بشود، مهم نظام است که مردم نگاهشان به آن تغییر نکند.
https://eitaa.com/sedgh_mahdijamshidi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⭕ برجام را میتوان بهعنوان یک قرارداد شبه استعماری تدریس کرد.
دکتر امیر حسین ثابتی:
🔸یکی از ابزارهای طرف مقابل قدرت متن نویسی آن است. برجام یک متن فوقالعاده مبهم و قوی در راستای منافع طرفهای مقابل است.
🔸در برجام امتیازهای طرف ایرانی همگی شفاف اند، اما امتیازهای طرف مقابل همگی تفسیرپذیر اند.
@marghoomat
مرقومات/علی ریاحی پور
⭕ برجام را میتوان بهعنوان یک قرارداد شبه استعماری تدریس کرد. دکتر امیر حسین ثابتی: 🔸یکی از ابزار
⭕برجام را وارد کتب درسی کنید!
🔸بعد از دیدن پوستر دوره آموزش مذاکره توسط ظریف و عراقچی و... بر خلاف برخی،اتفاقا خوشحال شدم.
آقای روحانی اوایل تصویب برجام گفته بود باید برجام وارد کتب درسی دانش آموزان شود،ای کاش می شد؛ای کاش حداقل وارد کتب درسی دانشجویان علوم سیاسی می شد؛وارد می شد تا دانشجویان با اصول مذاکره خوب آشنا شوند.
🔸همانطور که تاریخ تصویب برجام یعنی 23 تیر 94 وارد تقویم ملی شد(روز گفت و گو تعامل سازنده با جهان!)و هر سال بهانه ای شد تا حداقل یکبار به ابعاد این ننگین نامه پرداخته شود،کاش وارد کتاب های درسی دانشجویان و دانش آموزان هم می شد تا هیچ وقت ملت ایران برجام و برجامیون از حافظه تاریخی اش پاک نشود.
🔸ورود برجام در کتب درسی بیش از همه برای دانشجویان علوم سیاسی و روابط بین الملل مفید است.قطعا تلمذ محضر مذاکره کنندگانی چون جان کری و وندی شرمن و مونیز و... مفید است.
🔸یاد بگیرند که چطور میشود قراردادی امضا کرد که مجری و ناظر و قاضی و نافع خودت باشی!چطور میشود به تمام اون اهدافی که در پس حمله نظامی ترسیم کرده بودی با توافقی دیپلماتیک دست پیدا کنی؟چطور میشود متنی را نگاشت که به راحتی از توافق خارج شوی و کسی ام نتواند بگوید بالای چشمت ابرو است!
چطور میشود توافقنامه ای را امضا کرد که صنعت هسته ای طرف مقابل را به مرز تعطیلی بکشاند و توأم هیچ تحریمی را لغو نکنی و مردم کشور طرف قرار داد ساعتها شادی و پایکوبی کنند!
🔸از قهرمانان دیپلماسی ایران هم میشود فنون و مهارت های مذاکره را فرا گرفت.از کسانی که لقب امیر کبیر را گرفتند و بویی از آن نبردن.یاد بگیری که چگونه میتوان قراردادی را امضا کرد که خودت هم نخوانده باشی و بعدا بگویی عجب،کلمه تعلیق هم که بوده است و به من نگفته بودند!یاد بگیری که چگونه میتوان قرار دادی را امضا کرد که طرف مقابل با یک خط خطی(به تعبیر روحانی)از توافق خارج شود و تو حتی نتوانی شکایت کنی،چرا؟چون تمام تحریم ها علیه تو بر میگردد!
🔸یاد بگیری که چگونه در اوج مذاکرات بیایی از خزانه خالی و توزیع سبد کالا و آمریکا با یک بمب میتواند سیستم دفاعی ما را از بین ببرد حرف بزنی!یاد بگیری که چگونه تعهد از طرف مقابل بگیری مبتنی بر اصل مشعشع و اصولی امضای کری تضمین است!
🔸 یاد بگیری که چگونه قرار بود تحریم ها را لغو کنی و دیوار تحریم ها فرو بریزد اما شخص خودت تحریم بشوی و چنان اعتبار به تحریم ها بدهی که دیوارش بر سر ملت خراب شود!
یاد بگیری که چگونه میشود در اوج مذاکرات عوامل بازدارندگی و مولفه های قدرت ملی خود را تخریب و تضعیف کنی!
🔸می توان یاد گرفت چگونه قرار دادی ببندیم که تمامی تعهدات ما عینی، مشخص و روی زمین باشد اما تعهدات طرف مقابل مبهم، تفسیر پذیر و غیر شفاف باشد.
🔸یاد بگیری که چگونه میتوان اصل گام به گام بودن در اجرای تعهدات را پیاده کرد، به نحوی که تو باید اول تمام تعهداتت را انجام دهی و بعد او حالا تشخیص بدهد که باید انجام دهد یا نه!
و...
🔸خلاصه آنکه خواهشا برجام را حداقل به عنوان دو واحد درس اختیاری ام که شده وارد دروس دانشجویان علوم سیاسی بکنید تا امثال این ننگین نامه در نسل های بعدی لکه ننگش بر دامن ملت ایران دیگر ننشیند.
#علی_ریاحی_پور
@marghoomat
به مناسبت سالگرد 28 مرداد سلسله استوری با موضوع نامه مهم آیت الله کاشانی در 27 مرداد خطاب به مصدق کار کردم که اینجا ام بارگذاری میکنم 👇👇