⭕️ بازگشت به یک قدمی پرتگاه؛ سوء استفاده از فضای غبارآلود
🔹 سال گذشته علی سلاجقه، رئیس سازمان حفاظت از محیطزیست درخواست ادغام صددرصدی سازمان جنگلها، منابع طبیعی و آبخیزداری ذیل وزارت جهادکشاورزی در سازمان محیطزیست را به رئیس جمهور ارائه کرد. این درخواست با دستور رئیسجمهور به جریان افتاد. کمیسیون اجتماعی مجلس نیز در کنار این مسیر طرح ادغام را وصول کرد. با این وجود درخواست سلاجقه در پی مخالفت کارشناسان مسکوت ماند.
🔹 حال در بهبوهه فضای امنیتی و شروع جامجهانی که میتوان آن را به نوعی فضای غبارآلود تعبیر کرد، یک منبع آگاه خبر داده است که شورای عالی اداری، فردا یک جلسه با موضوع ادغام سازمان منابع طبيعی در سازمان محیطزیست برگزار خواهد کرد. اکنون این درخواست در سکوت خبری و بدون ارائهی پاسخ کارشناسی به نظرات منتقدان ادغام، دوباره به جریان افتاده و درصدد است بدون رضایت وزارت جهاد کشاورزی بازوی تولید غذای کشور را به سلاجقه با رویکردی ضدِ تولید تسلیم کند.
#امنیت_غذایی
📢 کانال واحد امنیت غذایی مؤسسه مصاف
🆔 @masaf_foods
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 جمعآوری و پرس بقایای گیاهی مزارع
📢 کانال واحد امنیت غذایی مؤسسه مصاف
🆔 @masaf_foods
⭕ نامه اندیشکده ایتان در مخالفت با ادغام سازمان منابع طبیعی در سازمان محیطزیست؛ تهدیدی برای امنیت غذایی
▪️جناب آقای دکتر میثم لطیفی
معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور
با سلام و احترام؛
🔹مستحضرید که در ابتدای دولت سیزدهم در تاریخ ۲۲ دیماه ۱۴۰۰، رئیس سازمان حفاظت محیط زیست طی نامهای به رئیس محترم جمهور خواستار «ادغام ۱۰۰ درصدی سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور با سازمان حفاظت محیط زیست» و ورود این موضوع بهعنوان «یکی از نکات برجسته در برنامه تحولی دولت» شدند. پس از آن در تاریخ ۲۵ دیماه پینوشت رئیس محترم جمهور بر این درخواست مبنی بر «بررسی، کارشناسی و نتیجه را اعلام نمایید.» به حضرتعالی ارسال شد.
🔹در این رابطه کارشناسان این حوزه از جمله اندیشکدههای فعال در زمینهی کشاورزی و منابع طبیعی و نیز کارشناسان وزارت جهادکشاورزی مستندات و دلایل کارشناسی مخالفت صددرصدی خود با این درخواست را ارائه کردند که منجر به مسکوت ماندن آن به مدت نزدیک به یک سال شد.
🔹 با این حال پس از گذشت یک سال از این درخواست غیرکارشناسی، اولین جلسهی آذرماه ۱۴۰۱ شورای عالی اداری کشور به «ادغام سازمان حفاظت محیط زیست و سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور» اختصاص پیدا کرده است. لذا بدینوسیله این شبکه مخالفت خود با این تصمیم را به دلایل زیر به سمع و نظر حضرتعالی میرساند.
🔹ادغام این دو سازمان در طرح تشکیل وزارتخانهای با عنوان «محیط زیست و منابع طبیعی» در سالهای ۱۳۹۵ و ۱۳۹۹ در مجلس مطرح شد که به دلایل کارشناسی با آن موافقت نشد. مهمتر آنکه این دو سازمان قبلاً سابقه ادغام وظایف خود با یکدیگر و تشکیل «وزارت منابع طبیعی» در سال ۱۳۴۶ را دارند که به دلیل مغایرت ذاتی و تعارض منافع با وزارت کشاورزی وقت، به عنوان وزارت متولی تولید غذا، این وزارتخانه منحل و بخش مربوط به منابع طبیعی به یکی از سازمانهای ذیل این وزارتخانه تبدیل گشت.
🔹️محیطزیست یک سازمان نظارتگر حاکمیتی با رویکرد حفاظتی از نوع Preservation یا به عبارتی حفاظت برای حفاظت است. در حالی که سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور یک سازمان اجرایی از نوع Conservation یا بهعبارتی حفاظت، احیا و توسعه، برای بهرهبرداری پایدار است. اساساً سازمان محیط زیست نه تنها مأموریتی برای احیا و بهرهبرداری از منابع طبیعی بر عهده ندارد بلکه در صورت ادغام دچار تعارض منافع سازمانی شدید در بدنهی خود خواهد شد.
🔹️اصل ۵۰ قانون اساسی، قانون حفاظت و بهسازی محیط زیست، سیاستهای کلی محیط زیست در ۱۵ بند و ماده ۶۰ برنامه چهارم توسعه از قوانین بالادستی هستند که وظایف سازمان محیط زیست را حفاظت و نظارت عالیه بر دستگاههای اجرایی کشور میداند. از اینرو ادغام سازمان منابع طبیعی دارای وظایف اجرایی در سازمان محیط زیست دارای وظیفه صرف نظارتی، در تعارض با قوانین یادشده است.
🔹️تجربه جهانی نشان میدهد که وظایف حفاظت از محیط زیست در ۱۶۳ کشور در ساختار وزارتخانه و در ۲۳ کشور در ساختار سازمان انجام میگیرد. در این ساختارها بخش مربوط به محیطزیست بدون آنکه وظایف وزارتخانههای دیگر بدان انتقال یابد، به وظایف حاکمیتی خود عمل میکند.
🔹️سازمان محیط زیست قبل از هرگونه درخواست برای تغییر ساختار و در اختیار گرفتن وظایف اجرایی باید پاسخگوی مدیریت خود بر بیش از ۱۹ میلیون هکتار یعنی ۱۱.۶ درصد از منابع طبیعی کشور تحت عنوان مناطق چهارگانه، احیای دریاچه ارومیه، کنترل آلودگی هوای کلانشهرها، حفاظت از گونههای جانوری بومی در معرض انقراض، کنترل آلودگی صنایع آلاینده، احیا تالابها و دریاچههای کشور، کنترل آلودگی دریایی و سواحل و نظارت بر پروژههای سازهای آبی در وزارت نیرو باشد.
🔹️در پایان اضافه میشود که سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور بهعنوان بازوی اصلی وزارت جهادکشاورزی و متولی مدیریت، ارتقا و بهرهبرداری صیانتی از منابع پایهی تولید غذای کشور نقش بسیار مهمی در تأمین امنیت غذایی، خودکفایی در محصولات اساسی و کاهش وابستگی به خارج در شرایط جنگ نابرابر اقتصادی ایفا مینماید. از اینرو ادغام این سازمان در محیط زیست نه تنها از منظر قانونی، ساختاری و مأموریتی صحیح نیست بلکه ناخواسته به تهدیدی برای تأمین امنیت غذایی ایرانیان بدل خواهد شد. همچنین با این ادغام قوانین مرتبط با تأمین امنیت غذایی کشور از جمله «قانون افزایش بهرهوری بخش کشاورزی و منابع طبیعی» و «قانون تمرکز وظایف و اختیارات مربوط به بخش کشاورزی در وزارت جهادکشاورزی» از حیزانتفاع ساقط خواهد شد.
#امنیت_غذایی
#مدیریت_واحد_زنجیره
#بهره_برداری_صیانتی
📢 کانال واحد امنیت غذایی مؤسسه مصاف
🆔 @masaf_foods
👤 توییت استاد #رائفی_پور
ادامه تنشها در پاکستان؛
ادعای تاجیکستان درباره بخش تاجیکنشین افغانستان؛
درگیری تاجیکستان و ازبکستان؛
تنش بین آذربایجان و ارمنستان؛
جنگ روسیه و اوکراین؛
ناآرامیها در ایران؛
آشوبهای ناشی از افزایش قیمت سوخت در قزاقستان.
به این نقشه نگاه کنید. بله، غرب نمیخواهد جاده ابریشم احیا شود!
لینک توییت
🆔 @Masaf
⭕ مدیریت فشل سازمان محیط زیست؛ سازمانی که میخواهد مدیریت منابع طبیعی را بر عهده بگیرد
🔹 در روزهای گذشته پروژه ادغام سازمان منابع طبیعی در سازمان محیط زیست در فضای غبار آلود رسانهای فعلی پیگیری میشود. این پروژه در سکوت خبری در چند روز گذشته به مراحل حساسی رسیده است. مشخص شده است که کارشناسان نیز از فرآیند ارائه نظرات کنار گذاشته شدهاند تا حتی مخالفتی علمی بر سر راه آن نباشد.
🔹 در چنین فضایی مقتضی است ماموریتهایی که سازمان محیطزیست در آن ناکام مانده است مرور شود:
🔰 احیاء دریاچه ارومیه
🔹 علیرغم بارندگیهای مناسب سالهای ۹۷، ۹۸ و ۱۴۰۰، تشکیل ستاد ملی در این سازمان و صرف بودجههای کلانی بابت تعریف پروژههای انتقال آب، مشاوره گرفتن از تیمهای کارشناسی اروپایی، استرالیایی وغیره و همچنین اجرای طرحهای نکاشت در اراضی اطراف این دریاچه، هنوز اوضاع این دریاچه در وضعیت طبیعی قرار ندارد.
🔰 کنترل آلودگی هوای کلانشهرها
🔹هر ساله با کاهش دمای هوا در فصول سرد و بروز پدیده وارونگی دما، هوای کلانشهرها به ویژه تهران به سرعت در وضعیت هشدار و ناسالم قرار میگیرد. این سازمان در زمینه مجهز کردن ناوگان اتوبوسرانی شهری و وسایل نقلیه سنگین به فیلترهای مخصوص اگزوز و همچنین توسعه استفاده از موتورسیکلتهای برقی ناکام بوده است.
🔰 حفاظت از مناطق چهارگانه
🔹طبق منشور سازمان ملل متحد، حداقل ۱۰ درصد از منابع طبیعی هر کشور، بایستی به عنوان میراث نسلهای آینده و به صورت دستنخورده باقی بماند. در ایران، مجموع عرصههای تحت مدیریت سازمان حفاظت محیط زیست به همین منظور که در قالب مناطق حفاظت شده چهارگانه شناخته میشود، قریب به ۱۹ درصد از وسعت منابع طبیعی کشور است که به گواه وضعیت میدانی، اوضاع بدتری نسبت به سایر اراضی دولتی و منابع طبیعی در اختیار سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری (یا همان سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری سابق) دارد. به عنوان نمونه، پارک ملی سرخه حصار امروزه پوشش گیاهی به مراتب کمتری نسبت به مناطق اطراف خود دارد.
◽️ادامه دارد . . .
📢 کانال واحد امنیت غذایی مؤسسه مصاف
🆔 @masaf_foods
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 پاک کردن ماهی قزل آلا
🔹 ماهی قزل آلا زیرگونههای متنوعی مانند "قزلآلای نوار قرمز" دارد که در فیلم نوار قرمز روی بدن آن مشخص است. این ماهی با ماهی سالمون همخانواده است. این زیرگونه مشخصا گوشتی شبیه با گوشت ماهی سالمون دارد.
📢 کانال واحد امنیت غذایی مؤسسه مصاف
🆔 @masaf_foods
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 ادغام سازمان منابع طبیعی در سازمان محیطزیست منتفی شد
🔹 در جلسه شورای عالی اداری ادله موافقین و مخالفین شنیده و در مورد آن بحث شده است. در نهایت پس از رایگیری ادغام سازمانمنابع طبیعی در محیطزیست منتفی شد.
📢 کانال واحد امنیت غذایی مؤسسه مصاف
🆔 @masaf_foods
اهمیت زنجیره غذایی؛ آیا باید موشها، مگسها، پشهها و گنجشکها را کشت؟
▪️ از ابتکارات بدون تفکر مائو چینی در دوران «جهش بزرگ به جلو» در سال ۱۹۵۸ راه انداختن کارزایی برای ازبین بردن موشها، مگسها، پشهها و گنجشکها بود. هدف اصلی این کارزا افزایش محصولات کشاورزی چین بود.
▪️با این حال، بیش از همه «کارزار گنجشککشی» سروصدا کرد. به این ترتیب چینیها در کوتاه مدت بیش از دو میلیارد پرنده (گنجشک و غیر آن) را کشتند و خیلی زود به دلیل نبود گنجشکها که حشرات و آفات من جمله ملخ را میخوردند، دچار بلای حمله آفات شدند. آسیب شدید به مزارع وارد شد و کمی بعد مجبور شدند از اتحاد شوروی گنجشک وارد کنند.
▪️ یک سال از شروع این برنامه مائو نگذشته بود که در سال ۱۹۵۹ قحطی بیسابقهای در چین آغاز شد و میلیونها نفر در اثر این قحطی از بین رفتند.
✅ این موضوع نشان داد که زنجیرهغذایی چقدر اهمیت دارد و چگونه هر موجودی برای بقا به شخص دیگری وابسته است و وقتی مشکلی رخ میدهد و تولیدکننده یا مصرفکننده در این زنجیره و شبکه از دست میرود چه اتفاقی میافتد.
#محیط_زیست
#تعادل_اکوسیستم
#امنیت_غذایی
#تنوع_زیستی
@masaftourism
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⭕ تولید تشک از الیاف نارگیل
📢 کانال واحد امنیت غذایی مؤسسه مصاف
🆔 @masaf_foods
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 وقوع سیلهای بیسابقه در عربستان
🔹شهر ساحلی جده در عربستان شاهد بارش شدید باران و وزش باد شدید بود که باعث شد پروازها متوقف و مدارس تعطیل شود.
#تغییرات_اقلیمی
📢 کانال واحد امنیت غذایی مؤسسه مصاف
🆔 @masaf_foods
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 روش جدید برای تهیه ذرت بوداده
🔹 در فرآیند ترکیدن ذرت یا pop شدن، رطوبت درون ذرت که حداکثر به ۱۴ درصد میرسد، درون پوسته نفوذناپذیر آن به بخار تبدیل شده و نشاسته ذرت را به حالت ژلاتینه در میآورد. با افزایش فشار ناشی از بخار، پوسته گسسته میشود که نتیجه آن پاپ کرن است.
📢 کانال واحد امنیت غذایی مؤسسه مصاف
🆔 @masaf_foods
⭕ شولتز: دنیا در حال عبور از بدترین بحران غذایی است
🔹 اولاف شولتز، صدر اعظم آلمان در خصوص بحران غذایی که ماههاست به واسطه جنگن اوکراین دامن گیر کشورهای مختلف شده است، گفت که آنچه در حال حاضر در حال تجربه آن هستیم، بدترین بحران غذایی جهانی در سالهای اخیر است.
#امنیت_غذایی
#از_دنیا_چه_خبر
📢 کانال واحد امنیت غذایی مؤسسه مصاف
🆔 @masaf_foods
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 مزایای گوشت شتر
🔹 در طب سنتی طبع گوشت شتر گرم بوده و مصرف آن توصیه میشود.
📢 کانال واحد امنیت غذایی مؤسسه مصاف
🆔 @masaf_foods
⭕️خشکسالی تاریخی در کالیفرنیا؛ امنیت غذایی آمریکا در خطر است
🔹نتایج تحقیقات اداره غذا و کشاورزی کالیفرنیا نشان میدهد، خشکسالی شدید در کالیفرنیا، ایالت اصلی تولید مواد غذایی در آمریکا، سبب شده تا بخش زیادی از زمینهای کشاورزی بدون کشت رها شوند و کشاورزان ۳ میلیارد دلار در دو سال اخیر خسارت ببینند.
🔹میزان جاری شدن آب های سطحی در «سنترال ولی» در سالهای ۲۰۲۱ و ۲۰۲۲ حدود ۴۳ درصد کاهش یافته است و این امر کشاورزان کالیفرنیا را مجبور کرده تا بیش از ۱.۳ میلیون هکتار از زمینهای کشاروزی را بدون کشت رها کنند که این رقم بیشترین میزان زمینهای بدون استفاده در سالهای اخیر به شمار میرود./فارس
#از_دنیا_چه_خبر
#امنیت_غذایی
📢 کانال واحد امنیت غذایی مؤسسه مصاف
🆔 @masaf_foods
⭕️ اثرات نامطلوب آبوهوایی بر برداشت محصول در آرژانتین
👤 کاربر توئیتر Karen braun ستون نویس و کارشناس کشاورزی در رویترز در صفحه توییتر خود با نمایش نمایه ای از وضعیت سلامت پوشش گیاهی آرژانتین، تنش های خشکسالی در آرژانتین را توضیح داد که در اخبار انعکاس خوبی نداشته است. وی در ادامه از پیش بینی کاهش میانگین بارش صحبت کرده است و توضیح میدهد که این موارد بر برداشت سویا و غلات این کشور اثری منفی خواهد داشت.
#امنیت_غذایی
#از_دنیا_چه_خبر
#تغییرات_اقلیمی
📢 کانال واحد امنیت غذایی مؤسسه مصاف
🆔 @masaf_foods
⭕ یک گام به عقب؛ عقبنشینی انگلستان در حوزه تحریمهای کود روسیه
🔹️به گزارش واحد امنیت غذایی مؤسسه مصاف به نقل از Daily Fertilizer، دولت انگلستان یک اجازه عمومی به منظور ارائه خدمات مالی برای صادرات کودهای شیمیایی از روسیه به کشورهای ثالث را صادر کرده است. این اجازه عمومی شامل فروش آمونیوم نیترات و محلولهای آبی آمونیوم نیترات، منحصرا برای کشاورزی میشود.
#از_دنیا_چه_خبر
#نهاده_های_کشاورزی
📢 کانال واحد امنیت غذایی مؤسسه مصاف
🆔 @masaf_foods
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 تعرفه صادراتی؛ تصمیمات خلقالساعه برای تنظیم بازار
🔹در پی ابلاغ ناگهانی تعرفه صادرات محصولات جالیزی وبلاتکلیفی کشاورزانی که پیش از این به کشت این محصولات مبادرت کرده بودند صادرات گوجه فرنگی بوتهای بوشهر از پرداخت عوارض جدید معاف شد.
🔹از ابتدای امسال هر بار از مسوولان وزارت جهاد کشاورزی از تعرفه محصولات جالیزی سوال میشد پاسخ صریحی در این باره داده نمیشد. محمد قربانی معاون برنامه ریزی و اقتصادی وزیر جهاد کشاورزی از جمله مسوولانی بود که در پاسخ به این سوال میگفت عجله نکنید فرصت داریم.
🔹در حالیکه در چنین شرایط بلاتکلیفی کشاورزان به موعد برداشت محصولات جالیزی خود رسیدهاند تعرفه صدور محصولات جالیزی ناگهان افزایش یافت.
🔹محسن شیراوند معاون توسعه بازرگانی وزارت جهاد کشاورزی، در پاسخ به نیاز اعلام سیاستها از ۶ ماه قبل، گفت: "ذیل این تبصره جملهای دارد که در موارد اضطراری که برای مدیریت بازار ضرورت دارد هیات دولت میتواند فاصله زمانی شش ماهه را رعایت نکند و نسبت به وضع اعمال عوارض صادراتی اقدام کند."
#صادرات_محصولات_کشاورزی
📢 کانال واحد امنیت غذایی مؤسسه مصاف
🆔 @masaf_foods
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 لزوم انتقال حکمرانی آب از دولت به مردم
🔹️فرشید شکرخدائی، رئیس کمیسیون محیط زیست و آب اتاق بازرگانی ایران گفت: "ریشه بحران آب، در انتقال حکمرانی آب از مدیریت محلی به دولت، برخلاف سابقه تاریخی است که تناسب منابع و مصارف را بههم زده و منجر به قحطی آب در کشور شده است."
🔹 وی در انتها افزود: " دولتی که خودش در اقتصاد سهم دارد نمیتواند به عنوان یک تنظیمگر عادل نقش بازی کند."
🖋 این آش آنقدر شور شده است که حتی اتاق بازرگانی هم به ستوه آمده است و در مورد بذر شوم اصلاحات ارضی، تصاحب مدیریت آب مردمی توسط دولت و تشکیل وزارت نیرو زبان به انتقاد گشوده است. البته اتاق بازرگانی که از قضا در اقتصاد بخش خصوصی و دولتی نقش پررنگی ایفا میکند مانند دولت نمیتواند به عنوان یک تنظیمگر عادل نقش بازی کند.
#بحران_مدیریت_آب
#آب_هست_اما_ول_است
#وزارت_نیرو
📢 کانال واحد امنیت غذایی مؤسسه مصاف
🆔 @masaf_foods
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 ساخت دانخوری مرغ با لوله
🔹 گاهی استفاده از یک وسیله ساده مانند لوله تلفات خوراک را برای واحدهایی تولید مثل مرغداریهای خانگی کوچک کاهش میدهد. این ابزار در عین سادگی، ارزان تمام میشود.
📢 کانال واحد امنیت غذایی مؤسسه مصاف
🆔 @masaf_foods
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 ساداتینژاد: وظیفه ما کشاورزان حفظ خودکفایی کشور است
🔹 سیدجواد ساداتینژاد، وزیر جهاد کشاورزی در جمع بسیجیان کشاورز گفت: " امروز تمام دامداران، کشاورزان و باغداران کشور بسیجی هستند چون برای کشور تولید قدرت میکنند."
🔹 وی افزود: " کشاورزان نقشه دشمن را برملا ساخته و شکست میدهند چون دشمن میخواهد ما در کشور قحطی و کمبود داشته باشیم. هر کسی که برای حفظ امنیت غذایی و خودکفایی تلاش میکند یک جهادگر واقعی است."
#امنیت_غذایی
#خودکفایی
📢 کانال واحد امنیت غذایی مؤسسه مصاف
🆔 @masaf_foods