⭕️ چرخههای مغناطیسی و لکهای خورشید و ارتباط آن با تغییرات اقلیمی در زمین
🔹 قدیمیترین اسناد موجود در مورد تغییرات در ظاهر خورشید به ۱۲۰۰ سال پیش از میلاد در چین باز میگردد. اولین دانشمندی که متوجه ارتباط تغییرات لکههای خورشیدی با تغییرات آب و هوایی در سطح زمین شد "هرشل" بود، که در سال ۱۷۹۵ سعی در توضیح رابطه نوسانات سال به سال تولید گندم با تغییرات لکههای خورشیدی داشت.
🔹 دمای سطح خورشید به طور میانگین ۵۵۰۰ درجه سانتیگراد است و دمای مرکز این ستاره به ۱۴ میلیون درجه سانتیگراد میرسد. اگر چه، دمای لکههای خورشیدی پایینتر از میانگین سطح خورشید است ولی در اطراف آنها انفجارهایی رخ میدهد که دمای آن به ۴۵۰۰۰ درجه سانتیگراد میرسد. این انفجارهای باعث ایجاد شرارههایی داغ میشوند نه تنها دمای سردتر لکهها را میپوشانند بلکه امواج گرمایی و مغناطیسی بزرگی را به سطح زمین میفرستند که باعث اختلال در عملکرد قطبنماها و اثر گذاری بر تغییرات اقلیمی در سطح زمین میشود.
🔹 علاوه بر این، خاصیت مغناطیسی این لکهها ۱۰۰ تا ۱۰۰۰ بار قویتر از سایر بخشهای خورشید محسوب میشود. جالب است بدانید در حد فاصل سالهای ۱۰ تا ۱۱ چرخه لکههای خورشیدی، قطبهای مغناطیسی شمال-جنوبِ خورشید عوض میشوند و بدین ترتیب چرخه مغناطیسی خورشید از دو سیکل ۱۱ ساله تشکیل شده و ۲۲ سال طول میکشد.
🖋این تغییرات مغناطیسی و تابشی سطح خورشید به گواه بسیاری از دانشمندان اقلیمشناس و اخترشناس تغییرات بسیار شدیدی بر اقلیم و آبوهوای زمین دارد. این موضوع در طول تاریخ نیز بی سابقه نبوده است. در دورههایی از تاریخ افزایش دما به همراه خشکسالی و در دورههای دیگر کاهش دما و یخبندانهای طولانی در تاریخ گزارش شده است. با این حال دستگاه پروپاگاندای سلطهگر غربی با سرپوش نهادن بر این بدیهیات علمی سعی در مقصر نشان دادن کشورهای تولید کننده و ماهی گرفتن از فضای گلآلود افکار عمومی به نفع کشورهای غربی است. البته نیاز آمریکا به جهش صنعت نفت و سوختهای فسیلی در دوره ترامپ موجب سرشاخ شدن او با این جریان تمامیتخواه بین المللی شد که نمود آن، با زیر سوال بردن بنیانهای اغراق آمیز علمی این جریان به خوبی مشاهده شد.
#تغییرات_اقلیمی
#فریب_جهانی
#از_دروغ_تا_واقعیت
📢 کانال واحد امنیت غذایی مؤسسه مصاف
🆔 @masaf_foods
⭕️ سردار محسن کاظمینی در پی حکم وزیر جهاد کشاورزی، به سمت قائم مقام وزیر در قرارگاه امنیت غذایی منصوب شد.
📢 کانال واحد امنیت غذایی مؤسسه مصاف
🆔 @masaf_foods
5.5M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 قاچاق دام مولد و به دریا انداختن آنها/ آیا با ممنوعیت انتظامی قاچاق مسئله حل خواهد شد؟
🔹️سردار احمدعلی گودرزی فرمانده مرزبانی پلیس در خصوص قاچاق دام مولد گفت: از ابتدای امسال حدود ۳۴ هزار راس دام از قاچاقچیان کشف شده است که اکثر آنها مولد بودهاند. وی در ادامه از به دریا انداخته شدن دامها توسط تروریستهای اقتصادی خبر داد.
‼️پ.ن: قاچاق به بیرون به معنای ساده یعنی کالای موجود درون مرزهای کشور، خارج از مرزها به شکل معناداری ارزش بالاتری دارد و به صرفهتر آن است که به مشتری خارجی فروخته شود. قاچاق بیش از آن که یک جرم یا پدیده انتظامی یا قضایی باشد، مسئلهای اقتصادی است. شکل غیرقانونی صادرات کالا قاچاق نام دارد. حالا اگر بتوان موانع صادرات آن کالای قاچاق را برطرف کرد تا زمانی که تقاضا وجود داشتهباشد، صادرات ادامه خواهد یافت و برخلاف قاچاق، درآمد صادرات نصیب کشور میشود. اما اینکه مصرف کننده از کمبود احتمالی کالا در نتیجه صادرات رنج خواهد برد، نیازمند تدبیر دیگری است. در دنیا شیوههای متنوعی برای حمایت از مصرف کننده وجود دارد که نیازمند توجه بیشتر است.
📢 کانال واحد امنیت غذایی مؤسسه مصاف
🆔 @masaf_foods
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 کشاورزی خلاق
🔹 خیلی اوقات کشاورزی را میتوان با وسایل ابداعی هم انجام داد.
📢 کانال واحد امنیت غذایی مؤسسه مصاف
🆔 @masaf_foods
⭕️ مسیر جهش کشاورزی اندونزی 🇮🇩 در دوره پسا استعمار
🔹 اندونزی در حدود ۳۵۰ سال تحت استعمار هلند قرار داشت که تا سال ۱۹۴۵ طول کشید. هلند با اعمال استعمار توسط کمپانی هند شرقی به تدریج مالک زمینهای حاصلخیز این کشور شد و کشت برنج را به نفع افزایش کشت محصول صادراتی شکر کاهش داد. برنج از دیرباز تا حال حاضر قوت غالب مردم اندونزی محسوب میشود. این کاهش از طریق تغییر کاربری زمینهای برنج و کاهش آب زمینهای برنج به منظور احداث سد برای تامین برق کارخانجات تولید شکر اعمال شد. با این حال هلندیها با اعتقاد بر ناتوانی کشاورزان اندونزیایی در استفاده از تکنولوژیهای کشاورزی، به آنها اجازه دسترسی به تکنولوژیهای جدید را ندادند.
🔹پس از استقلال اندونزی، سوکارنو اولین رئیس جمهور این کشور طرح ضربتی اقتصادی را در این کشور اجرا کرد که تاثیر چندانی در کشاورزی این کشور نداشت. با این حال اندونزی دریافت که برنامه ریزان باید مقام رسمی با اختیارات قانونی کافی و توصیف دقیق شغلی و مسئولیت باشند، بنابراین در ۱۹۵۶ اداره برنامه ریزی باپِناس (BAPENAS) را به منظور برنامه ریزی کلان، ایجاد کردند که اجرای برنامههای آن با کودتای این کشور متوقف شد. جالب است بدانید این کشور در سال ۱۹۵۹ در حدود ۵ میلیون تن برنج وارد کرد.
🔹چندی بعد از کودتای وقوع یافته این کشور اولین برنامه پنج ساله اندونزی با از بین رفتن تنگناهای قانونی کشاورزی اجرا شد. سوهارتو، دومین رئیس جمهور اندونزی که با کودتا به قدرت رسیده بود با تلاش در اصلاح سیستم کشاورزی، برنامه خودکفایی تولید برنج را در دستور کار قرار داد. در این تلاش با برنامهریزی صحیح بخش کشاورزی شاهد رشد سالانه ۱۶ درصد در برنامه اول توسعه (۱۹۶۹ تا ۱۹۷۴) بود. این رشد در برنامههای دوم به ۷.۳ و در برنامههای سوم و چهارم به ۴.۶ رسید. این کشور سرانجام در سال ۱۹۸۵ با تولید ۸.۵ میلیون تن برنج به خودکفایی رسید.
🔰سیاستهای دولتی خودکفایی در تولید برنج
🔹اندونزی پس از جنگ جهانی دوم و شروع استقلال خود برای تامین امنیت غذایی خود با دو گزینه روبرو بود:
1️⃣ سیاست استفاده از منابع موجود
2️⃣ سیاست استفاده از تکنولوژی
از آنجایی که اندونزی در مقدار زمین و محدودیت کشت روبرو بود سیاست دوم یعنی استفاده از تکنولوژی را در پیش گرفت.
🔹 در برنامه خودکفایی برنج طرحهایی از جمله طرح بیماس (Bimas) شکل گرفت که در آن کشاورزان با یک اقدام هماهنگ آب اضافی روی مزارع برنج را برای آبیاری به مزارع یکدیگر منتقل کردند که این طرح علاوه بر آبیاری بهتر مزارع موجب همدلی بیشتر کشاورزان و هماهنگی آنان شد.
🔹دومین اقدام دولت اندونزی طرح اعطای یارانه به کود شیمیایی بود. در این طرح دولت اعتباراتی کم بهره برای خرید کود به کشاورزان میداد که کامل کننده طرح بیماس بود.
🔹 اقدام دیگر دولت در این زمینه تعیین مقدار هدف برنج برای کل کشور بود. بر این اساس استانها نیز هدف مشخصی برای تولید برنج داشتند. حکمرانان محلی نیز به نوبه خود این سهمیه را بین روستاها و مناطق کشاورزی تقسیم میکردند.
🔹چهارمین سیاست دولت تثبیت قیمت برنج با هدف بهبود وضع مالی کشاورزان بود که البته در آن حقوق مصرف کننده نیز تضییع نمیگردید. دولت در کنار تعیین قیمت نیز از طریق سازمانی به نام بولوگ (Bulog) اقدام به خرید و انبار برنج میکرد تا در زمان کاهش عرضه، آن را به بازار تزریق کند و موجب تعدیل قیمت شود.
🌐 منبع : کتاب توسعه اقتصادی در اندونزی
#امنیت_غذایی
#خودکفایی
📢 کانال واحد امنیت غذایی مؤسسه مصاف
🆔 @masaf_foods
⭕ پیشبینی کاهش تولید مرغ در عید نوروز
🔹نمودارهای ارائه شده توسط انجمن صنفی تولیدکنندگان جوجه یک روزه حاکی از کاهش تولید مرغ در ایام عید دارد که میبایست به وسیله واردات پوشش داده شود.
🔹نکته مهمتر این است که این شرایط حاصل بلایای طبیعی نیست بلکه حاصل ضعف مدیریتی مسئولین دولت قبل است. آیا متولیان این امر که امنیت غذایی مردم را به بازی گرفتهاند در مقام پاسخگویی حاضر میشوند؟
#محاکمه_مسئولین_ناکارآمد
#امنیت_غذایی
📢 کانال واحد امنیت غذایی مؤسسه مصاف
🆔 @masaf_foods
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 تعارض منافع در حوزه آب علت تمرکز صنایع آببر در نقاط دور از منابع آبی
🔹تعارض منافع یکی از عوامل اصلی در ایجاد وضعیت کنونی بحران مدیریت آب کشور است.
🔹 هزینههای سنگین انجام شده در بخش آب اثر بخش نبوده است.
#بحران_مدیریت_آب
#آب_هست_اما_ول_است
#تعارض_منافع
📢 کانال واحد امنیت غذایی مؤسسه مصاف
🆔 @masaf_foods
⭕️ برنامه نوسازی و بازسازی ناوگان صیادی کشور
🔹 مختار آخوندی، مدیرکل دفتر صید و صیادی سازمان شیلات ایران با اشاره به وضعیت فعلی صیادی کشور گفت: ناوگان صیادی با داشتن حدود ۱۱ هزار و ۵۰۰ فروند شناور صیادی شامل ۳۴۰۰ فروند لنج، ۸ هزار فروند قایق و ۱۲۵ فروند کشتی با مالکیت بخش خصوصی و تعاونی، تحت برنامهریزی، نظارت و مدیریت سازمان شیلات ایران قرار دارد.
🔹وی از تدوین برنامه ۵ ساله نوسازی و بازسازی ناوگان صیادی کشور خبر داد و گفت براساس این برنامه، شناورهایی که بیش از ۲۰ سال عمر دارند در اولویت نوسازی و بازسازی و دریافت تسهیلات هستند.
🔹آخوندی ادامه داد:در این راستا اجرای طرح تجهیز و نوسازی ناوگان صیادی اجرا میشود که منجر به کاهش مصرف سوخت شناورها، به روز شدن تجهیزات و امکانات دریانوردی و صیادی شناورهای، افزایش ضریب ایمنی در سفرهای دریایی، افزایش کیفیت محصولات صید شده، اصلاح و بهسازی روش صید شناورها، تسهیل در عملیات صیادی و دریانوردی و کاهش مشتقات صید، کمک به حفاظت از محیط زیست دریا، ارتقای بهره وری و کاهش هزینهها میشود.
🔹وی در همین حال اجرای کامل این طرح را منوط به تأمین تسهیلات بانکی ارزان قیمت، مدت دار و حمایتی دانست.
#فرصت_صید
📢 کانال واحد امنیت غذایی مؤسسه مصاف
🆔 @masaf_foods
⭕️ دام سبک در وضعیت بحرانی؛ گفتگوی ویژه واحد امنیت غذایی مصاف
🔹 گفتگوی زنده واحد امنیت غذایی مصاف پیرامون مشکلات دامداران سبک در مورخ ۵ مهر ۱۴۰۰ در کلاب هاوس صورت گرفت و به طور زنده در کانال تلگرام پخش شد.
🔹 میهمان محوری این گفتگو آقای مهندس صدر دادرس مدیرعامل اتحادیه مرکزی دام سبک کشور و سایر میهمانان این کنفرانس آقای عالی مدیر عامل اتحاديه سراسری دامداران کشور، دکتر توحیدی و دکتر حسینی اساتید دانشگاه در حوزه دامپروری و دامداران زحمتکش کشور بودند.
🔹 دادرس با اشاره به وابسته بودن معیشت ۲۰ میلیون نفر به دامداری در کشور، گفت: در حال حاضر اگر اقدام عاجل و ضربتی در حوزه دام سبک کشور انجام نشود، سرنوشت تولید و معیشت این قشر از مردم به خطر میافتد و تبعات این موضوع سنگین خواهد بود. بنابراین بر طرف کردن این مشکلات توسط دولت به صرفهتر از حل بحران ایجاد شده است.
🔹وی در بخشی از سخنان خود از وجود مشکل در مدیریت دام خبر داد که به سه بخش مدیریت تغذیه دام، مدیریت بهداشت دام و مدیریت تولید مثل تقسیم میشود. افزایش بهرهوری در تولید دامسبک در گرو مدیریت صحیح اینسه بخش است.
🔹دادرس در ادامه با تاکید بر نزدیک شدن به سقوط صنعت دامپروری گفت: وقت جلسه گذاشتن گذشته است و باید اقدام عملی صورت بگیرد تا تولید از بین نرود. وی تاکید کرد برای تامین امنیت غذایی باید به دنبال امنیت تولید کننده باشیم.
🔹مجتبی عالی مدیرعامل اتحادیه سراسری دامداران کشور با اشاره به مجوزهای واردات گوشت و پشم با وجود تولید مازاد داخل گفت: تا زمانی که حرفهای ما برای مسئولین کشاورزی کشور اهمیتی ندارد بهتر است تشکلهای دامداری در این مورد سکوت کنند و دامداران تجمعات قانونی برگزار کنند تا حداقل صدای آنها به گوش مسئولین برسد.
🔹دکتر توحیدی استاد دانشگاه حوزه علوم دامی با انتقاد از سیاست دولت، واردات گوشت را نمک پاشیدن بر زخم دامداران و تشکلهای دامداری خواند. وی در ادامه تاکید کرد که دولت میبایست بودجه واردات گوشت را به خرید تضمینی ۶ میلیون رأس دام انباشت شده اختصاص دهد.
🔹دکتر حسینی پژوهشگر حوزه دامپروری پایدار روستایی نیز همراه با دکتر توحیدی به عنوان اعضای اندیشکده مجازی صنعت دام و طیور ایران خواستار ارتباط و هماهنگی بیشتر بخش علمی و تشکلها برای همفکری و تنظیم اعلامیههای مشترک شدند.
#دامداران_را_دریابید
#امنیت_غذایی
📢 کانال واحد امنیت غذایی مؤسسه مصاف
🆔 @masaf_foods