فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 بندر کاسپین؛ بندری با پتانسیل نقشآفرینی ایران به عنوان هاب غلات منطقهای
🔹️بندر کاسپین در مرز شمالی ایران با دریای کاسپین، بیش از ۳۰ درصد روغن صادراتی روسیه به ایران را تحویل میگیرد و کالاهای مورد نیاز روسیه جایگزین آن در کشتیها میشوند.
🔹️این بندر در صورت افتتاح کریدور شمال_جنوب میتواند یکی از مهمترین بنادر ترانزیتی ایران باشد که اوراسیا را به اقیانوس هند متصل میکند، علاوه بر روغن، کالاهایی نظیر غلات و سوخت نیز از طریق این بندر ترانزیت میشوند./اسپوتنیک
کریدورشمال-جنوب پتانسیل بالایی برای صادرات محصولاتی مانند غلات، کود شیمیایی، چوب، روغن گیاهی و غیره از روسیه و سایر کشورهای CIS را به سمت کشورهای غرب آسیا، شرق آسیا و شرق آفریقا دارد. در مسیر بر عکس نیز کالاهایی نظیر میوههای گرمسیری، پالم، لاستیک طبیعی، کالاهای الکترونیک و تجهیزات صنعتی میتوانند به کشورهای حوزه CIS صادر شوند.
#کریدور_شمال_جنوب
#هاب_غلات
#هاب_کود
📢 کانال واحد امنیت غذایی مؤسسه مصاف
🆔 @masaf_foods
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 متنوعسازی مبادی واردات کالاهای اساسی از شبه قاره هند تا شرق اروپا
🔹علیرضا پیمان پاک، قائم مقام وزیر جهاد کشاورزی گفت: در دولت قبل، وزارت جهاد کشاورزی علیرغم آنکه امکان آن وجود داشت، عزمی برای استفاده از منابع بلوکه شده برای واردات مواد غذایی نداشت.
#امنیت_غذایی
📢 کانال واحد امنیت غذایی مؤسسه مصاف
🆔 @masaf_foods
⭕ ستاد مدیریت سیلاب در وزارت نیرو تشکیل شد
🔹️ علیاکبر محرابیان، وزیر نیرو گفت: در سه روز آینده، ۵ استان غرب و جنوب غربی کشور در معرض وقوع سیلاب قرار دارند
🔹️تشکیل ستاد بحران در وزارت نیرو و وی تاکید کرد: استانهای درگیر با سیل با هدف آمادگی هر چه بیشتر برای مقابله با بحران از جمله اقداماتی است که باید انجام شود.
🔹محرابیان افزود: مدیران و مسئولان مرتبط در وزرات نیرو و مدیران استانی صنعت آب و برق باید در آماده باش کامل قرار بگیرند تا کمترین آسیب از محل سیلابهای پیش رو متوجه مردم شود.
#بحران_مدیریت_آب
#آب_هست_اما_ول_است
📢 کانال واحد امنیت غذایی مؤسسه مصاف
🆔 @masaf_foods
⭕ ظرفیت پرورش ماهی در قفس دو برابر شد
🔹️سید حسین حسینی، معاون وزیر و رئیس سازمان شیلات ایران گفت: در دولت مردمی گام های بسیار خوبی در تمامی زمینه های شیلاتی به ویژه پرورش ماهان دریایی در قفس برداشته شده است به طوری که تنها در استان هرمزگان ظرفیت ایجاد شده تولید ماهیان دریایی در قفس حدودا بیش از دو برابر شده است.
🔹️مسعود بارانی، رئیس شیلات استان هرمزگان نیز با بیان اینکه استان هرمزگان با ظرفیت افزون بر ۱۱۳ هزار تن تولید ماهی در قفس بزرگترین و مهمترین استان شیلاتی کشور است گفت: پرورش ماهی در قفس در استان هرمزگان با نوار ساحلی گسترده و ۱۴ جزیره در سال های اخیر به عنوان سرمایه گذاری با سود مناسب با استقبال صیادان و ساحلنشینان روبرو شده، و مجموعه شیلات در مسیر کاهش فشار بر ذخایر طبیعی آبزیان از این مهم حمایت میکند.
#پرورش_ماهی_در_قفس
📢 کانال واحد امنیت غذایی مؤسسه مصاف
🆔 @masaf_foods
فرصت پیش روی مجلس دوازدهم برای ایجاد زمینهی حضور ایران در عرصه امنیت غذایی جهانی
فرشاد عواطفی - کارشناس امنیت غذایی
🔸جنگ روسیه و اوکراین نشانهای از شروع زوال نظم قدیم و پدیدار شدن نظم جدید بود. کشورهایی در نظم جدید توانایی بقا خواهند داشت که بتوانند در وضعیتی که پیوندهای پیشین اقتصادی در حال گسسته شدن است، پیوندهای اقتصادی و اتحادهای جدید منطقهای ایجاد کنند.
🔸با توجه به شرایط جهانی و شکل گیری نظم جدید، طرح همکاریهای دوجانبه ایران و سایر کشورها در زمینه غذا و کود مطرح شده است تا با ایجاد ارتباط اقتصادی بر محور غذا به عنوان یکی از نیازهای اساسی بشر و کود به عنوان مهمترین نهاده کشاورزی، محکمترین نوع از پیوند را بین اقتصاد ایران و کشورهای منطقهای و فرامنطقهای به وجود بیاورد. در این طرح ایران به عنوان یک هاب منطقهای و جهانی برای تجارت ، ذخیره سازی و فرآوری غلات و کود مطرح خواهد شد. مجلس جدید میتواند با شناخت و مغتنم شمردن فرصت موجود، کشور را با تصویب قوانین و برنامههای مناسب توسعهای در راستای بهرهبرداری از آن به پیش ببرد.
🔸 مجلس نقشی کلیدی در تحقق طرحهایی با موضوع تجارت خارجی دارد. از جمله این موارد میتوان به تسهیل مقررات، گسترش مشوقهای لازم، حذف قوانین زائد و ضد تجاری اشاره کرد. از جمله این قوائد ضد تجاری میتواند به بازرسیهای چندباره غیرضروری کالا توسط دستگاههای نظارتی متعدد در گمرکات کشور اشاره کرد. انجام یک چنین بازرسیهای زائدی موجب معطل شدن بارها در گمرکات و افزایش زمان و هزینه حمل بار میشوند.
🔸برای مطالعهی کامل گزارش لطفا به سایت آیساسنتر مراجعه فرمایید:
https://isacenter.ir/2140212280700/
@isacenter
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 کمکهای احمقانه غذایی آمریکایی
🔹️پس از تبلیغات بزرگ آمریکاییها برای ارسال کمکهای غذایی به غزه که عملا منجر به سقوط بر سر افراد بیگناه و شهادت آنان شد، یک بلاگر محتویات این بستههای امدادی را نشان میدهد.
🔹️ محتویات شامل سس سیب، آدامس، وانیل، بسته بادام هندی، بیسکوییت کراکر، کره بادام زمینی و غیره است. غذاهایی که برخی اوقات به دلیل حجم بالای بستهبندی حتی یک نوجوان را سیر نمیکند.
🔹️ شاید تنها موارد کارآمد انرژیبار ، بیسکوییت و کرده بادامزمینی است که به علت حجم پایین عملا دردی از مردم تحت محاصره غزه دوا نمیکند.
🖋 این موارد از تحریم غذایی تماما پیش چشم سازمانهای حقوق بشری جهانی و مردم جهان رخ میدهد. هنوز هم عدهای احمق فکر میکنند، غرب بیتمدن و وحشی اگر بتواند، در خاک دشمن قحطی ایجاد نمیکند. خودکفایی و حفظ درونزای امنیت غذایی جایگزین دیگری ندارد.
#خودکفایی
#امنیت_غذایی
📢 کانال واحد امنیت غذایی مؤسسه مصاف
🆔 @masaf_foods
⭕ بهترین گوشت پرندگان از منظر ائمه؛ تفاوت سبک زندگی امروزی با نیازهای واقعی بشر
◾إنَّهُ ذُکِرَتِ اللُّحْمَانُ بَیْنَ یَدَیْ عُمَرَ فَقَالَ عُمَرُ إِنَّ أَطْیَبَ اللُّحْمَانِ لَحْمُ الدَّجَاجِ فَقَالَ أَمِیرُ الْمُؤْمِنِینَ ع کَلَّا إِنَّ ذَلِکَ خَنَازِیرُ الطَّیْرِ وَ إِنَّ أَطْیَبَ اللُّحْمَانِ لَحْمُ فَرْخٍ قَدْ نَهَضَ أَوْ کَادَ أَنْ یَنْهَضَ [الکافی،جلد ۶، صفحه ۳۱۲]
◾روایت شده است، نزد عُمر از گوشت یاد شد، وی گفت: بهترین گوشت، گوشت مرغ است. حضرت علی علیهالسلام فرمودند: هرگز! بلکه خوکِ پرندگان است و بهترین گوشت، گوشت جوجه کبوتری است که پرواز کرده است یا نزدیک است که بپرد.
🔰 آیا وضعیت فعلی بشر میتواند بازتابی از وضعیت خوراک وی باشد؟
🔹️ بشر در حال زیستن در دنیایی است که پول درآوردن به عنوان اصل در نظر گرفته شده است. در چنین حالتی هر کسب و کاری که پول بیشتری تولید کند و معارضی جدی نداشته باشد، مطلوبتر است.
🔹️ حاصل چنین دیدگاهی به شکل تولید پرندهای در قالب تولید صنعتی مرغ نمایان میشود. مرغ بازده بالایی دارد، یعنی به ازای تولید هر ۱.۲ تا ۱.۵ کیلوگرم خوراک، یک کیلوگرم گوشت تولید میکند پس بازده مناسبی دارد و از آن جایی که دغدغه جهان سیر شدن شکمش است، مرغ نسبت به سایر پرندگان و حتی حیوانات در جایگاه بالاتری قرار میگیرد. با این حال سوال اینجاست که آیا این تولید و مصرف مرغ در بلند مدت هم به سود انسان است؟
🔹️ طبق روایات خوردن مداوم گوشت مرغ که طبعی سرد دارد، نهی شده و آثار مناسبی برای جسم و روح انسان ندارد. هر چند خوردن هر چیزی به مقدار متعادل اشکالی ندارد ولی قطعا میزان مصرف بیش از ۱۰۰ میلیون تنی گوشت مرغ در جهان نشان دهنده آن است که مرغ سهم به سزایی در وعدههای غذایی انسان دارد. از طرف دیگر افزایش بیماریهای غیر عفونی که خود را در دراز مدت نشان میدهند، حاکی از آن است که احتمال دارد بخشی از مشکل در خورد و خوراک انسانها است. افزایش افسردگی و پراکنش آن در کشورهای مختلف نیز نشان میدهد که اتفاقا کشورهای اروپایی و آمریکای شمالی که میزان گوشت مرغ بیشتری در وعدههای غذایی خود مصرف میکنند، بیشتر درگیر مشکلات روحی و افسردگی هستند.
🔰 آیا انسان همیشه به صرفه تولید میکند؟
🔹️ حتی برخی از تولیدات و مصارف بشر نیز با منطق صرفه بیشتر در مدت کوتاه نیز درست در نمیآید و نشان میدهد انسان گرفتار یک چرخه غلط شده است. اگر حتی صرفه تولید خوراک به ازای گوشت را منطقی در نظر بگیریم که باعث میشود انسان مقدار انرژی بیشتر به دست آورد، این موضوع برای تولید شراب و نوشیدنیهای الکلی صدق نمیکند. نوشیدنیهای الکلی به گواه تمام پزشکان مدرن و طب سنتی واجد مضرات بیشمار و فاقد عنصر مطلوب است. با این حال بشر، به دلیل آن که شاید نیاز به تولید بیشتر دارد، خود را ملزم به خوردن مشروبات الکلی میکند تا افسردگیهای خود را دور کرده و بیشتر کار کند و غذای بیشتری تولید کند. این جا است که بشر باید بایستد و فکر کند که آیا اصلا تولیدات در نهایت باعث افزایش بهرهوری شدهاند یا در نهایت منجر به کاهش بهرهوری، کاهش نشاط، افزایش افسردگی، کاهش عمر و کاهش کیفیت زندگی ما شدهاند؟
🔹️آیا اگر ما همانطور که حضرت امیرالمؤمنین علیهالسلام فرمودهاند، به جای مرغ کبوتری تولید کنیم که ضریب تولید خوراک به گوشت ضعیفتری نسبت به مرغ دارد در دراز مدت و کوتاه مدت به نفع ما تمام میشود یا نه؟
❗پ.ن: این یادداشت صرفا به قصد طرح سوال نوشته شده است.
📢 کانال واحد امنیت غذایی مؤسسه مصاف
🆔 @masaf_foods
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 میوههای امروزی در مقایسه با اجدادشان
🔹️ شاید در گذشته با خیارهای تلخ و هندوانههای بیطعم و سفید بیشتر مواجه میشدیم. با این حال، امروزه کمتر این گونه میوههای نامطلوب به دست ما میرسند. این پدیده ناشی از اصلاح نژاد طی سالیان دراز است.
🔹️ به عنوان مثال آووکادو در گذشته تقریبا گوشته چندانی نداشته و هندوانهها آنچنان شیرین و آبدار زیادی نداشتند. موز نیز پر از هسته بوده است.
🔹️ با این وجود برخی از اوقات، د هنگام اصلاح نژاد، ویژگیهای مطلوبی نظیر عطر و شیرینی توتفرنگیها کاهش یافتند. این ویژگیهای مطلوب فدای در عوض عملکرد بالاتر و ماندگاری بهتر محصول شدند. البته علم بشر به مرور زمان ممکن است آن صفات را نیز در کنار صفات مطلوب فعلی بازگرداند.
⁉️ پینوشت: اصلاح نژاد، همان استفاده از روشهای طبیعی برای حذف ویژگیهای نامطلوب و تقویت ویژگیهای مطلوب در جانداران است. یعنی وقتی انسان گرده گل یک درخت زردآلوی پر محصول را به مادگی گل یک درخت زردآلوی شیرین منتقل میکند و حاصل یک زردآلوی پرمحصول و شیرین بشود، اصلاح نژادی صورت گرفته است.
📢 کانال واحد امنیت غذایی مؤسسه مصاف
🆔 @masaf_foods
⭕ خطر سیل در عید ۱۴۰۳ جدی است؛ به این استانها سفر نکنید
🔹شاید این اولینبار است که اوج سفرهای جادهای سال در ۲۹ اسفند با بزرگترین پیشبینی سیل سال همزمان میشود.
🔹️سازمان هواشناسی برای خوزستان، ایلام، لرستان، چهارمحالوبختیاری و کهگیلویهوبویراحمد در روز سهشنبه ۲۹ اسفند هشدار قرمز صادر کرده است.
🔹️احتمال بالاآمدن ناگهانی سطح آب رودخانهها، سیلابیشدن مسیلها و رودخانههای فصلی، آبگرفتگی گستردۀ معابر، سرریز سدها، انسداد راهها و احتمال تخریب پل، خسارت به برخی زیرساختها مانند خطوط انتقال برق و تخریب سازههای موقت و سبک در کمین این استانهاست.
🔹براساس پیشبینی سازمان هواشناسی بارندگی نقطهای در مناطقی به ۳۰۰ میلیمتر هم خواهد رسید؛ یک بارندگی چندساعته که در حالت عادی معادل باران ۴ سال برخی از مناطق غربی کشور است!
#اخبار_هواشناسی
📢 کانال واحد امنیت غذایی مؤسسه مصاف
🆔 @masaf_foods
🌸 عید نوروز مبارک باد 🌸
🍀 یَا مُقَلِّبَ الْقُلُوبِ وَ الْأَبْصَارِ یَا مُدَبِّرَ اللَّیْلِ وَ النَّهَارِ یَا مُحَوِّلَ الْحَوْلِ وَ الْأَحْوَالِ حَوِّلْ حَالَنَا إِلَی أَحْسَنِ الْحَالِ
📢 کانال واحد امنیت غذایی مؤسسه مصاف
🆔 @masaf_foods
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 تایملپس مراحل رشد نخل خرما
📖 «وَ جَعَلْنا فِيها جَنَّاتٍ مِنْ نَخِيلٍ ... • ... أَ فَلا يَشْكُرُونَ (سوره یس، آیات ۳۵ و ۳۶)»
«و در آن باغهايى از نخلها قرار داديم ... آيا شكر خدا را به جا نمىآورند؟!»
📢 کانال واحد امنیت غذایی مؤسسه مصاف
🆔 @masaf_foods
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 جاری شدن سیل مهیب در امامزاده اسماعیلِ اقلید در فارس
🔹️ چندین سال است که رژیم بارش ایران در مناطقی از برف به بارانهای سیل آسا تغییر کرده است. با این حال وزارت نیرو همچنان بر روش مدیریت دهه ۴۰ شمسی میخواهد با سدسازی این سیلهای مهیب را در پایین دست کنترل کند. البته گویا برای این وزارتخانه مهم نیست در بالا دست چه بلایی بر سر اموال و مزارع مردم میآید.
🔹️ باید ترتیبی وضع شود که وزارت نیرو که خود را مالک آب در ایران میداند مسئول تخریبهای آب هم بشود. نه آن که صرفا مسئول فروش آب باشد.
#بحران_مدیریت_آب
#آب_هست_اما_ول_است
📢 کانال واحد امنیت غذایی مؤسسه مصاف
🆔 @masaf_foods
⭕ جایگزینی شرکتهای روسی با خارجی در بازار غلات روسیه به همراه استانداردهای سختگیرانه
🔹️به گزارش واحد امنیتغذایی مؤسسه مصاف به نقل از بلومبرگ، پتر خودیکین، مالک شرکت تجارت محصولات کشاورزی روسی TD Rif، اعلام کرده است که به دلیل عدم اخذ تاییدیههای استاندارد از سمت ارگان قانونگذار محصولات کشاورزی روسیه یعنی روسلخوزنادزور، کشتیهای محتوی محمولههای غلات دچار تاخیر و جریمه شدهاند. این موضوع نشان دهنده اهمیت دادن روسیه به صادرات غذا و لزوم اخذ کیفیت لازم در بازارهای جهانی است.
🖋 نکته جالب آن است که پس از شروع تحریمهای روسیه، محصولات کشاورزی به ظاهر معاف از تحریمها شدند. با این حال سایر تحریمهای بخشهای بانکی، کشتیرانی، بیمه و سایر بخشها منجر به خروج شرکتهای بزرگ تجارت غذا نظیر کارگیل، ویترا، دریفوس و غیره شده است. از طرف دیگر گزارش تصویری بلومبرگ نشان میدهد شرکتهای روسی به خوبی جایگزین شرکتهای خارجی شدهاند. خلاء حضور شرکتهای خارجی میتواند فرصتی برای ورود شرکتهای ایرانی در بازار بزرگ و تعیینکننده روسیه باشد.
#از_دنیا_چه_خبر
#امنیت_غذایی
📢 کانال واحد امنیت غذایی مؤسسه مصاف
🆔 @masaf_foods
⭕ سیاست تهاتر کالا؛ واردات در ازای صادرات محصول کشاورزی
🔹️در نامه وزارت جهاد کشاورزی به سازمان توسعه توسعه تجارت چنین ذکر شده است: استناد نامه شماره ١٩٧٣٧٥ مورخ ١٤٠٢/٠٩/٠٤ معاونت توسعه بازرگانی وزارت جهاد کشاورزی (تصویر پیوست)مبنی بر آماده بودن زیرساخت های لازم به منظور اجرای ضوابط مربوط به تهاتر کالاهای کشاورزی در سامانه مربوطه در آن وزارتخانه ، تمهیدات لازم در سامانه جامع تجارت در جهت اجرایی شدن تهاتر ارز صادرات ٩٤ کد تعرفه اقلام حوزه وزارت جهاد کشاورزی با ٤٣ کدتعرفه وارداتی مشمول سیاست تهاتر (طی دو فایل اکسل ضمیمه) صورت پذیرفته است.
🖋 سیاستهای تشویقی تهاتری که واردات به ازای صادرات را تقویت میکند منجر به رفع، تقاضای وارداتی کشور بدون نیاز به تأمین ارز میشود.
#تهاتر
#صادرات_محصولات_کشاورزی
📢 کانال واحد امنیت غذایی مؤسسه مصاف
🆔 @masaf_foods
⭕ اقلام صادراتی مشمول سیاست تهاتر
🔹️در سیاست تهاتر، ورادات برخی از محصولات کشاورزی نیازمند صادرات اقلام کشاورزی داخلی است، اقلام اعلام شده صادراتی شامل انواع ماهی زنده، منجمد و قطعه بندی شده، خرما و خشکبار، رب گوجه فرنگی، سیبزمینی، پیاز، تخممرغ، شیر خشک و غیره میشود.
🖋 سیاستهای تشویقی تهاتری که واردات به ازای صادرات را تقویت میکند منجر به رفع، تقاضای وارداتی کشور بدون نیاز به تأمین ارز میشود.
#تهاتر
#صادرات_محصولات_کشاورزی
📢 کانال واحد امنیت غذایی مؤسسه مصاف
🆔 @masaf_foods
⭕ اقلام وارداتی مشمول سیاست تهاتر
🔹️در سیاست تهاتر برای واردات برخی محصولات کشاورزی، اقلام اعلام شده شامل موز و برخی از میوههای گرمسیری، انواع ادویه و برخی از انواع ماهی مانند تیلاپیا ذکر شده است.
🖋 سیاستهای تشویقی تهاتری که واردات به ازای صادرات را تقویت میکند منجر به رفع، تقاضای وارداتی کشور بدون نیاز به تأمین ارز میشود.
#تهاتر
📢 کانال واحد امنیت غذایی مؤسسه مصاف
🆔 @masaf_foods
⭕ آبزیان حرام گوشت در شهرستان بوشهر معدوم سازی شد
🔹رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان بوشهر از ضبط و معدوم سازی خرچنگ و لابستر از یک دستگاه خودرو عرضه کننده خبر داد.
🔹آبزیان گونههای صدف، ماهی مرکب، خرچنگ، کوسه، دلفین، ماهی یال اسبی، مار ماهی، سفره ماهی، حلزون حرام بوده و فروش و مصرف و عرضه آن در مراکز عرضه و رستورانها «شرعا و قانونا» ممنوع است./ایسنا
#حرام_خواری
📢 کانال واحد امنیت غذایی مؤسسه مصاف
🆔 @masaf_foods
⭕ تله واردات ارزان به جای حمایت از تولید کشاورزی
🔹️بخش کشاورزی به شکل مستقیم تأمین کننده امنیت غذایی هر کشوری است. کشورها در برخی اقلام مانند گندم که کالا استراتژیک به شمار میرود حتی اگر قیمت تمام شده تولید داخل بالاتر از واردات باشد ترجیح به هزینه کرد این هزینه بالا دارند. آیا اگر واردات محصولی استراتژیک ارزانتر از تولید داخل تمام میشود باید وارد کرد؟
🔰 تولید کشاورزی گران است ولی ناامنی غذایی فاجعه است
🔹️کامبیز بازرگان، عضو هیأت مدیره انجمن علوم خاک ایران در این خصوص گفت: برخی از تولیدات داخل در بخش کشاورزی، تولید ما گرانتر از میانگین جهانی است و دچار مشکل میشویم. به عنوان مثال، هنگام خرید گندم از کشاورزان، محصول گرانتر از مشابه وارداتی است. با یک حساب ساده، مدیر بخش بودجه میگوید برای چه با هزینه بالا ضمن مصرف منابع آب و خاک، مثلاً گندم کشت کنیم؛ اما این یک دام است.
🔹️وی افزود: اگر در این دام گرفتار شویم تا چند سال آینده دیگر کشاورز نخواهیم داشت و اراضی هم از بخش کشاورزی خارج شده است.
این عضو انجمن علوم خاک ایران تاکید کرد: اگر روزی کشورها این محصولات را صادر نکنند مشکلات جدی برای کشورهای واردکننده به وجود میآید به ویژه در کالاهای استراتژیک.
🔰 تزریق تسهیلات و یارانه به بخش کشاورزی توسط دیگر کشورها
🔹️بازرگان عنوان کرد: کاری که کشورهای مختلف انجام میدهند این است که موازنه قیمت تمام شده را با تسهیلات به نفع خود تغییر میدهند.
🔹️بازرگان گفت: بخش کشاورزی در تمام دنیا حتی در آزادترین اقتصادها یارانه میگیرد؛ البته شکلها مختلف است. بنابراین با حمایت و سرمایه گذاری دولت و فراهم کردن زیرساخت و تسهیل فعالیت کشاورزی، میتوان قیمت تمام شده محصولات را کاهش و موازنه را به سمت تولید داخل تغییر داد.
🔰 یارانهای برای واردات؛ نرخ آزاد برای تولید داخل !
🔹️این محقق بخش خاک یادآور شد: امروز که ذرت را با نرخ دلار وارد میکنیم سبب میشود تا ذرت کشاورز داخل، فروش نرفته و روی دست وی باقی بماند.
🔹️بازرگان اظهار کرد: در کشور یک میلیون تن ذرت دامی تولید و ۸ تا ۹ میلیون تن ذرت وارد میشود. چگونه میشود که کشتی کشتی ذرت وارد میکنیم و در ادامه ذرت کشاورز داخلی فروش نمیرود. اگر آنجا دلار با قیمت یارانه میپردازیم و در داخل تولید با دلار بازار آزاد انجام میشود طبیعی است کشت گرانتر تمام شود.
#امنیت_غذایی
#دیگران_چه_می_کنند
📢 کانال واحد امنیت غذایی مؤسسه مصاف
🆔 @masaf_foods
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 بارگیری نیشکر در کشت و صنعت هفتتپه خوزستان
📢 کانال واحد امنیت غذایی مؤسسه مصاف
🆔 @masaf_foods