فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 دوربینهای پیشرفتهای که میتواند از چند کیلومتری یک شکارچی را به راحتی آشکار کند!
✅ @masaf_foods
⭕️گلوی اروپا در دست دولت آمریکا؛ 4 میلیارد دلار تعرفه بیشتر تنبیه اروپا بخاطر اینستکس!
🔹خبرگزاری راشاتودی چهار روز پیش اعلام کرد دولت آمریکا علاوه بر 21 میلیارد دلاری که تا الان روی واردات محصولات اروپایی تعرفه وضع کرده، قصد دارد 4 میلیارد دلار دیگر نیز اعمال تعرفه کند. این تعرفه ها مزیت نسبی اروپا یعنی همان گروه محصولات دامی و کشاورزی را نشانه رفته و بعید نیست این اقدام آمریکا بخاطر تلاش اتحادیه اروپا برای راه اندازی اینستکس باشد.
🔹اینستکس یا «ابزار حمایت از تبادلات تجاری» به پیشنهاد سه کشور انگلستان، آلمان و فرانسه برای تسهیل تعاملات غیر دلاری با ایران ارائه شد و هدف آن فروش محصولات غذایی و دارویی ما به ازای نفت فروخته شده ایران اعلام شده است.
#نفت_در_برابر_غذا
#INSTEX
✅ @masaf_foods
⭕️ بخش اعظمی از بارانهای سیلآسا، تبخیر شد
🌐خلاصه شده مصاحبه حمید سینی ساز کارشناس آب با روزنامه رسالت
🔹بارشهاي سال آبي جاري که از مهرماه ۹۷ آغاز شده و تا پايان شهريور ۹۸ جزء اين سال آبي لحاظ ميشود، تا همين پايان فصل بهار نيز رکوردشکن بوده و در نيم قرن اخير سابقه نداشته است. اما همانطور که اشاره کرديد، اين بارانها تبديل به سيلاب شد و بخش اعظم آن با فروکش کردن بارندگيها تبخير شده و مابقي يا به درياهاي جنوب و شمال کشور ريخت و يا از کشور خارج شد. بخش کوچکي هم توانست تالابها و مخازن سدهاي کشور را پر کند. بنابراين نميتوان از بيمه شدن کشور از نظر تأمين آب دم زد. زيرا بارشهاي امسال عموما تبخير شد يا به هدر رفته است.
🔹برخي عنوان مي کنند کشور ما خشک و نيم خشک است و هيچ بارشي نمي تواند ما را از کم آبي نجات دهد. بنده با اين نظريه مخالفم. ضمن اينکه ما با تنش آبي روبه رو هستيم، تنش آبي به معناي پيشي گرفتن نيازها و مصارف آب نسبت به ظرفيت منابع (خصوصامنابع آبهاي زيرزميني) با در نظر گرفتن پسانداز زيستمحيطي لازم براي آينده است که طبق استانداردهاي سازمان جهاني مديريت منابع آب، تعريف ميشود. اما اين که بعضاتوسط مسئولين گفته ميشود مشکلي بابت تأمين آب وجود ندارد، ناشي از نگاه غيرفراگير است.
🔹گفته مي شود کشورهايي که بيش از ۴۰ درصد از منابع آبي زيرزميني را استفاده مي کنند، دچار مرگ تدريجي مي شوند که در اين بين ايران با برداشت ۸۶ درصد بالاترين رتبه را به خود اختصاص داده، آيا با بارش هاي اخير اين خسارت تا حدودي جبران شده است؟ سيني ساز در پاسخ به اين پرسش عنوان مي کند: در اين که کشورمان روند برداشت از منابع زيرزميني بالايي دارد، موافقم. اما بالاترين نرخ برداشت از منابع زيرزميني در دنيا کمي اغراقآميز است. طبق آمار سازمانهاي بينالمللي برخي کشورهاي ديگر نظير هند، برخي ايالتهاي آمريکا يا حتي کشورهايي نظير پاکستان و مصر، سهم برداشت بيشتري از منابع آب زيرزميني خود دارند. اما همانطور که اشاره کردم، بارشهاي اخير با توجه به اين که اکثرا به صورت رواناب از دسترس خارج شده، تاثير چنداني در تغذيه سفرههاي زيرزميني نداشته است. زيرا اولا آبخيزداري و تغذيه سفرهها در کشورمان امري تقريبامغفول است و ثانيادر برخي از حوزههاي آبريز کشور که در آن سدها و سازههاي آبي وجود دارد، از انجام اقدامات آبخيزداري ممانعت به عمل ميآيد.
🔹 متاسفانه در کشور ما به اين نکته ساده و بديهي توجه نميشود که باران در مناطق کوهستاني و بالادست که هم خاک داراي بافت درشت و نفوذپذيرتري است و هم قدرت تبخير خورشيد کمتر است، آسانتر به سفرهها تغذيه ميشود تا در پاييندست که هم خاک آبرفتي و ريزدانه است و باعث ميشود آب ديرتر و آهستهتر در خاک نفوذ کند و هم آفتاب، قدرت تبخير بيشتري دارد. حمید سینی ساز با تاکيد بر اينکه سازگاري با شرايط کمآبي حرف درستي است که متاسفانه منظور غلطي درباره آن دنبال ميشود، بيان مي کند: در هيچ دورهاي در اين کشور بنا بر ناسازگاري با شرايط اقليمي از سوي مردم وجود نداشته که حالا جديدا تصميم بر سازگاري جاي آن را گرفته باشد. مديريت آب کشور بايستي کاهش تلفات تبخير و سيلاب با رويکرد ذخيرهسازي زيرزميني و تغذيه به آبخوانها در بالادست انجام شود و تا جاي ممکن، حيطه اجرايي و تصديگرايانه در مديريت آب، اعم از مديريت عرضه مصرف و بازچرخاني به مردم و بخش خصوصي محول شود و دولت در اين بين صرفا نقش تنظيمگر و وضعکننده مقررات را ايفا نمايد.
#بحران_مدیریت_آب
#وزارت_نیرو
✅ @masaf_foods
⭕️ استانداردهای بینالمللی محصولات کشاورزی چگونه است؟!
🔹اصطلاح «کدکس غذایی» یا Codex Alimentarius دربرگيرنده مجموعهای از استانداردهاست كه بهصورت هماهنگ با قوانين دیگر مانند قانون رعایت بهداشت و كيفيت در توليد و روشهای شناختهشده تجزیهوتحلیل، نمونهگیری و با رعایت اصول كلي دیگر به اجرا درمیآید و شامل استانداردهایي براي همه مواد غذایي، اعم از تبدیلي، نيمه تبدیلي، خام یا آماده مصرف است.
🔹كميسيون كدكس آليمنتاریوس، در سال ۱۹۶۱ توسط سازمان غذا و کشاورزی جهاني (FAO) با عضویت چندین دولت تأسيس شد و از سال ۱۹۶۲ مسئوليت تدوین و اجراي استانداردهاي غذاي FAO و سازمان بهداشت جهاني (WHO) را بر عهده گرفت. اهداف این طرح شامل حفظ سلامت مصرفکنندگان، رعایت موازین بهداشتي در تجارت مواد غذایي و ایجاد هماهنگي در همه فعالیتهای مرتبط با تدوین استانداردهاي غذایي است. كميسيون غذایي كدكس طي بيش از ۵۰ سال فعاليت خود توانسته در حدود ۴۰۰۰ استاندارد، توصيه و دستورالعمل براي انواع غذاها، برچسبهای غذایي، باقيمانده سموم، افزودنیهای غذایي، روشهای بهداشتي و دیگر موضوعات مربوط به تجارت غذا را ایجاد كند. هماکنون ۱۶۵ كشور عضو این سازمان هستند كه كشور ما نيز بهعنوان یكي از اعضاي آن فعاليت دارد.
🔹اهداف كدكس شامل حفظ سلامت مصرفکنندگان، رعایت موازین بهداشتي در تجارت مواد غذایي و ایجاد هماهنگي در همه فعالیتهای مرتبط با تدوین استانداردهاي غذایي است. نحوه كار كدكس غذایي از طریق کمیتههای مختلف آن (۱۱ كميته تخصصي) و همچنين تشكيل کارگروههای تخصصي است. ایران در سال ۱۳۶۸ به عضویت كميسيون بینالملل كدكس مواد غذایي پيوست و در سال ۱۳۹۰ بهمنظور ساماندهي مشاركت كارشناسان و صاحبنظران و گروههای ذينفع و ذیربط جمهوري اسلامي ایران در فعاليت كميسيون مقررات مواد غذایي و همكاري با سایر سازمانهای مرتبط در سطح بینالمللی و منطقهای، شوراي هماهنگي كدكس غذایي ایران با مشاركت وزارتخانههاي جهاد كشاورزي بهداشت، درمان و آموزش پزشكي، صنعت، معدن و تجارت علوم، تحقيقات و فناوري و سازمان ملي استاندارد ایران تشكيل و فعال شد. تاكنون علاوه بر تشكيل ساختار كدكس غذایي ایران، ۲۴ كميته متناظر با کمیتههای كدكس بینالملل با همكاري وزارتخانههاي مرتبط تشکیلشده است و وظيفه اصلي این کمیتهها مشاركت در تدوین استانداردهاي بینالمللی با حفظ و ملحوظ كردن منافع ملي است (مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی، ۱۳۹۷).
🔹در بخش فراوري مواد غذايي Codex Alimentarius، بهویژه محصولات دامي زيستي، هنوز مباحث و پرسشهايي در ارتباط با چگونگي استفاده و آستانه مجاز افزودنيهاي غذايي بهمنظور برآورده ساختن انتظارات مصرفکنندگان مبنی بر حداقل فراوري مواد غذايي ازیکطرف و رعايت عادات غذايي سنتي مناطق مختلف و حفظ درجه آزادي مصرفکننده در انتخاب محصولاتي با طعم مختلف از طرف ديگر در کارگروه زيستي «کدکس غذایی» مطرح است. به اعتقاد IFOAM که مشارکت فعالي در تدوين قوانين «کدکس غذایی» داشته است، اين مجموعه دستورالعملها گام مهمي در یکنواخت سازی قوانين بينالمللي و بدين ترتيب، جلب اعتماد مصرفکنندگان بوده است. اين دستورالعملها مبناي قضاوت يکسان محصولات زيستي بر اساس قواعد و مقررات سازمان تجارت جهاني (WTO) خواهند بود. براي ايجاد و گسترش بازار مواد غذايي زيستي، تکميل دستورالعملهاي «کدکس غذایی» با هدف راهنمايي دولتها در تنظيم قوانين توليد اين محصولات در کشورهاي درحالتوسعه يک ضرورت به شمار ميرود. مجموعه قوانين (دستورالعملهاي) توليد مواد غذايي زيستي Codex Alimentarius بهطور منظم و حداقل هر چهار سال يکبار و بر اساس مراحل تعريفشده اين نهاد مورد بازبيني و تجدیدنظر قرار ميگيرد (Hlavacek, 1981).
🌐منابع مورد استفاده:
1️⃣ دفتر مطالعات زیربنایي مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی، معاونت پژوهشهای زیربنایي و امور تولیدي، بررسي وضعیت قوانین و مقررات حوزه محصولات تراریخته و ایمني زیستي در كشور كد موضوعي: 250، شماره مسلسل: 15971، مردادماه 1397
2️⃣ Hlavacek RJ (1981) Codex alimentarius commission. J Am Oil Chem Soc. doi: 10.1007/BF02582346
#یادداشت
✅ کانال واحد مطالعات امنیت غذایی مصاف 👇
https://t.me/joinchat/AAAAAEMLE1NBxE6ePIdZTQ
واحد امنیت غذایی موسسه مصاف
⭕️ استانداردهای بینالمللی محصولات کشاورزی چگونه است؟! 🔹اصطلاح «کدکس غذایی» یا Codex Alimentarius
⭕️ وضعیت استانداردهای غذایی در ایران چگونه است؟!
🔹ازجمله مهمترین مسائل در تأمین امنیت غذایی و سلامت مردم در کشورها، اصلاح الگوی غذایی آن کشور با توجه به حمایت از تولید و تأمین محصولات است. در تدوین یک «الگوی تولیدِ» مطلوب باید «الگوی مصرف» را نیز مدنظر قرارداد؛ به این معنا که حجم اصلی تولیدات باید بر مبنای مصارف انجام گیرند. بر همین اساس توجه به اصلاح الگوی مصرف، زمینه تعیین الگوی تولیدی مطلوب را فراهم خواهد کرد. به همین دلیل دولت با اساسی قلمداد نمودن محصولاتی همچون روغن و شکر، همواره باید برای کنترل بازار این قبیل محصولات، ذخایر استراتژیک تأمین نماید و یارانه مصرف را در درجه اول صرف این محصولات کند. این در حالی است که برای اقلام مهمی همچون شیر، برنامهی حمایتی منظم و مستمری ندارد ؛ نتیجه اینکه به سبب حمایت نشدن و عدم تخصیص یارانه مصرف برای لبنیات، سبوس گندم و غیره بیماریهای زودرس در کشور شایع میشود.
🔹نقد مهمی که به عملکرد وزارت جهاد کشاورزی در رابطه با امنیت غذایی و اصلاح الگوی مصرف وجود دارد اینکه، الگویی که در حال حاضر در هرم غذایی مردم جا گرفته، الگوی غذایی غربی است. نتیجه پیادهسازی این الگو، مصرف بالای نمک، شکر و روغن است؛ موادی که هرکدام در ابتلای جامعه به بیماریهای مختلف و یا باروری، نقش آشکار دارند.
🔹بررسیها نشان میدهد قوانین و سازوکارهای قانونی سازمان ملی استاندارد برای جلوگیری از جرائم استانداردی در حوزه حساس غذا، قوی و بازدارنده و یا به عبارتی« استاندارد» نیست. ناهماهنگی دستگاههایی چون معاونت غذا و داروی وزارت بهداشت و سازمان استاندارد در زمینه امنیت غذایی و تخلفات متعدد صورت گرفته در این حوزه بسیار است. اصلاح چرخه استانداردسازی با هدف تعالی محصولات و رقابتپذیری جهانی از اولویتهای پژوهشگاه استاندارد در سال 94 بوده است. در نظام تولید و توزیع هر محصول تولیدی باید یک پیوست استاندارد داشته باشد فارغ از اینکه این محصول مشمول استاندارد اجباری باشد یا نباشد. یکی از ایراداتی که در قوانین استاندارد ما وجود دارد پایین بودن هزینه تخلفات است. بهنوعی میتوان گفت، تخلف برای افراد متخلف صرفه دارد درحالیکه باید هزینه تخلفات آنقدر سنگین و بالا باشد که افراد از مواجهشدن با تخلف ترس داشته باشند. نظارتی در خصوص استاندارد در بخش مواد غذایی وجود ندارد و همین امر باعث شده تا این تقلب شکل سازمانیافته به خود بگیرد.
#یادداشت
✅ کانال واحد مطالعات امنیت غذایی مصاف 👇
https://t.me/joinchat/AAAAAEMLE1NBxE6ePIdZTQ
⭕️گلوی اروپا در دست دولت آمریکا؛ 4 میلیارد دلار تعرفه بیشتر تنبیه اروپا بخاطر اینستکس!
🔹خبرگزاری راشاتودی چهار روز پیش اعلام کرد دولت آمریکا علاوه بر 21 میلیارد دلاری که تا الان روی واردات محصولات اروپایی تعرفه وضع کرده، قصد دارد 4 میلیارد دلار دیگر نیز اعمال تعرفه کند. این تعرفه ها مزیت نسبی اروپا یعنی همان گروه محصولات دامی و کشاورزی را نشانه رفته و بعید نیست این اقدام آمریکا بخاطر تلاش اتحادیه اروپا برای راه اندازی اینستکس باشد.
🔹اینستکس یا «ابزار حمایت از تبادلات تجاری» به پیشنهاد سه کشور انگلستان، آلمان و فرانسه برای تسهیل تعاملات غیر دلاری با ایران ارائه شد و هدف آن فروش محصولات غذایی و دارویی ما به ازای نفت فروخته شده ایران اعلام شده است.
#نفت_در_برابر_غذا
#INSTEX
✅ @masaf_foods
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 آغاز فصل برداشت باریجه در سمنان؛ یکی از گرانترین صمغ های جهان
🔹فصل 85 روزه تیغ زنی و استحصال شیره گیاه داروئی صنعتی باریجه در مراتع ییلاقی البرز جنوبی در استان سمنان آغاز شد. هرستان آرادان بزرگترین تولید کننده بذر و شیره باریجه با کیفیت صادراتی کشور است. هر کیلوی این صمغ حدود 200 هزار تومان به فروش می رسد.
‼️پ.ن: در سایه کم کاری سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی (تات) روش های فراوری این صمغ و ایجاد ارزش افزوده از آن همچنان در انحصار کشورهای خارجی است!
#سازمان_تات
#ثروت_گیاهان_دارویی
✅ @masaf_foods
⭕️چرا گَون ارزشمند است؟
🔹گوَن گیاهی است که در سخت ترین شرایطِ آب و هواییِ نزدیک قله کوهها (اختلاف دمای بالای °۳۰ در شبانه روز) که کمتر گیاهی تاب می آورد، رشد می کنند و جلوی فرسایش خاک، در اثر روان شدن آبهای سطحی، در تندترین شیبها را می گیرد.
🔹در نظر داشته باشیم که این ارتفاع، یعنی بالای ۲۰۰۰ متر، محل ریزش باران های بسیار شدید در اثر صعود یکباره هواست. به بیانی دیگر منشا سیلهای سهمگین همین دامنه های نزدیک به قله هاست.
‼️اما گَوَنها به خوبی از پس این مشکل برمی آیند. و سیل بندهای طبیعی هستند
🔹گیاخاکی (هوموس) که گَوَنها بر جای می گذارند به دیگر گونههای گیاهی کمک می کند تا رشد کنند.
🔹گَوَنها در خوراک دهی به جانوران نیز نقش دارند. هم با برگهای بسیار کوچک خود به چهارپایان غذا می دهند و هم با گلهای خوشبوی خود به حشرات به ویژه زنبورهای عسل شهد می رسانند.
🔹خانه و پناهگاه بسیاری از گونههای جانوری مانند کبک، خرگوش، روباه و... لابهلای بوتهزارهای گَوَن است.
🔹گَوَنها علاوه بر نگهداری آب و خاک برای ما انسانها خوراک و پوشاک آماده می کنند.
🔹از نوعی گون به نام گون سفید ماده دارویی و صنعتی کتیرا به دست می آید که همگان از کاربردهایش شنیده ایم.
🔹پس مواظب گَوَنها باشیم. گون به راحتی آتش می گیرد و حتی در بهار و تابستان هم ظاهری خشک مانند دارد. به همین علت برخی فکر می کنند چون گیاه خشکی است پس می توانند از آن به عنوان سوخت استفاده کنند. در صورتی که این گیاه صبور و پرطاقت به خاطر شرایط سخت آب و هوا و خاک خودش را خشک و بی جان نشان می دهد. اما زنده اند و زندگی بخش.
🔹حتی گونهایی که خشک شده اند و بر روی خاک افتاده اند، جلوی راه افتادن سیل را می گیرند و بستری می شوند برای رویش گونه های دیگر گیاهی.
‼️پس اگر این بار به کوهستان رفتیم ، به این گیاهان شگفت انگیز به دیده احترام و بزرگی بنگریم. ما مدیون گون هستیم.
#گون
✅ @masaf_foods
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 دره تجنود بهشتی در دل کویر تفتیده زیرکوه
✅ @masaf_foods
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 یک شرکت استارت آپی در مجمع جهانی اقتصاد روشی جالب ارايه کرده تا ماندگاری مواد غذایی را افزایش دهد.
🔹این شرکت معتقد است با استفاده از پوشش ساخته شده از پوست طبیعی میوه ها و سبزیجات، می توان عمر میوه و سبزیجات را دو برابر کرد.
🔹سالیانه یک سوم مواد غذایی دنیا هدر میره که این میزان معادل ۲/۶ تریلیون دلار در ساله.
🔹مواد غذایی تازه به دو دلیل فاسد میشه: تبخیر رطوبت و در تماس بودن با اکسیژن بنابراین پوست میوه و سبزیجات یه پوشش برای کاهش تبخیر و اکسیداسیون ایجاد می کنه.
✅ @masaf_foods
واحد امنیت غذایی موسسه مصاف
⭕️ استانداردهای بینالمللی محصولات کشاورزی چگونه است؟! 🔹اصطلاح «کدکس غذایی» یا Codex Alimentarius
⭕️استانداردهای جهانی نظارت بر تولید و توزیع محصولات کشاورزی ارگانیک
🔹هیئت استانداردهای ملی ارگانیک آمریکا در سال 1996 کشاورزی ارگانیک را اینگونه تعریف کرد: کشاورزی ارگانیک عبارت است از نظام مدیریت تولید اکولوژیکی که به تقویت و گسترش تنوع زیستی و چرخههای بیولوژیکی و فعالیتهای بیولوژیکی خاک میپردازد. نظام مزبور بر پایه حداقل بهرهبرداری از نهادههای خارج از مزرعه و نیز اقدامات مدیریتی برای بازسازی، نگهداری و تقویت توان اکولوژیکی بنا شده است.
🔹 قوانین و استانداردهای بینالمللی محصولات ارگانیک
🖋در زمینه تولید محصولات کشاورزی ارگانیک دو استاندارد بینالمللی CAG و IFOAM مطرح هستند:
1️⃣ مجموعه قوانین راهنمای غذایی (CAG): از دیدگاه قانون، کشاورزی ارگانیک بهعنوان سیستم مدیریتی به سلامتی اکوسیستم، چرخه سازوکار و فعالیتهای بیولوژیکی خاک کمک میکند. در این قانون، بهمنظور یکپارچه کردن مراحل بستهبندی و فرآوری برای محصولات زراعی و باغی ارگانیک برچسب استاندارد به کار گرفته میشود.
2️⃣ فدراسیون بینالمللی جنبشهای کشاورزی ارگانیک (IFOAM): کشاورزهای اتحادیه اروپا و کشورهای غیر عضو اتحادیه (آمریکای شمالی، آمریکای جنوبی، آفریقا، آسیا و استرالیا) بر اساس قانون فدراسیون سال 2002، کشاورزی ارگانیک بر پایه امنیت غذایی، تغذیه مناسب، رفاه حیوانات و عدالت اجتماعی پایهگذاری شده است.
🔹استانداردهاي پايه توليد و فراوري محصولات زيستي براي نخستين بار در سال ۱۹۸۰ توسط فدراسيون بينالمللي جنبش کشاورزي زيستي (IFOAM) منتشر شد. اين استانداردها هرسال موردبازنگری قرار ميگيرد و نسخه جديدي از آن منتشر ميشود. استانداردهاي پايه IFOAM، چگونگي کاشت، داشت، توليد، فراوري و مديريت محصولات زيستي را تشريح ميکند. اين استانداردها بازتاب شرايط کنوني توليد و فراوري محصولات زيستي هستند. استانداردهاي پايه IFOAM کامل، بينقص و حرف آخر نيست، بلکه مجموعه دستورالعملهايي است که بهطور پيوسته در حال اصلاح و تکميل و تطابق با عمليات کشاورزي زيستي در سراسر جهان ميباشد.
🔹این استانداردها فقط چارچوبی را در اختيار سازمانهاي گواهی کننده و وضعکننده استانداردهاي سراسر جهان قرار ميدهد که بر اساس آن، قوانين محلي خود را بنا نهند و نبايد از آنها براي گواهي توليد در تمامي کشورها به یکشکل يکسان استفاده کرد. براي گواهي محصولات زيستي بايد شرايط خاص محلي و پيشنيازها و نيازهاي ديگري را نيز که در استانداردهاي پايه IFOAM به آنها پرداخته نشده است، در نظر گرفته شود. توليد و فراوري محصولات زيستي مستلزم رعايت استانداردهاي پايه IFOAM بهعنوان حداقل نيازها براي گواهي محصول از سوي شرکت گواهی کننده است. بنابراين بايد يک نظام بازرسي و گواهي منظم و سازمانيافته طراحي شود که سلامت اين محصولات و سلامت فرايند گواهي را تضمين کند تا اعتماد مصرفکنندگان جلب شود. کميته استانداردهاي IFOAM همکاري و مشاوره تنگاتنگي با سازمانهاي عضو IFOAM و ديگر نهادهاي دخيل در تدوين استانداردهاي پايه دارد. استانداردهاي پايه IFOAM در بخشهايي شامل اصول کلي، توصيهها، استانداردهاي پايه و فسخ برخي قوانين پيشين منتشر ميشود.
#یادداشت
#کشاورزی_ارگانیک
✅ کانال واحد مطالعات امنیت غذایی مصاف 👇
https://t.me/joinchat/AAAAAEMLE1NBxE6ePIdZTQ
⭕️ استفاده از واژه «حوزه آبخیز» نسبت به واژه «حوزه آبریز» مناسبتر است
🔹علیاکبر مهرابی استاد دانشگاه: در سالهای پس از اصلاحات ارضی در دهه ۴۰، در دانشکده منابع طبیعی دانشگاه تهران، گروهی در ارتباط با مرتعداری و آبخیزداری برای احیای مناطق خشک تشکیل شد و به دنبال آن به تدریج، دو مفهوم «آبخیزداری» و «حوزه آبخیز» در ادبیات علمی و اداری ایران رواج یافت. به طور کلی، «آبخیزداری» به معنای حفظ آب و خاک است. اگرچه گفته میشود واژه آبخیزداری برای اولین بار در سال ۱۸۹۶ توسط یک دانشمند آمریکایی مطرح شده اما در متون تاریخی ایران، واژه «آبخیز» استفاده شده است که از جمله این آثار میتوان به «مسالک و ممالک» تألیف اصطخری (قرن چهارم هجری) اشاره کرد. ضمناً قابل تأمل است که واژه «حوزه آبریز» که توسط وزارت نیرو استفاده میشود، به لحاظ فرهنگی، معنای مناسبی ندارد؛ لذا دانشکده منابع طبیعی دانشگاه تهران از واژه «حوزه آبخیز» استفاده میکند که در متون تاریخی استفاده شده و معنای لغوی آن ناظر به خیزش و خیزبرداشتن آب بوده که معنایی بسیار مناسب است.
#بحران_مدیریت_آب
✅ @masaf_foods
واحد امنیت غذایی موسسه مصاف
⭕️ استفاده از واژه «حوزه آبخیز» نسبت به واژه «حوزه آبریز» مناسبتر است 🔹علیاکبر مهرابی استاد دانشگ
⭕️ نگاه انسانی-اجتماعی به آبخیزداری؛ کلید حل مشکلات آبی کشور
🔹در این رویکرد، مدیریت حوزههای آبخیز باید مبتنی بر عوامل انسانی و تشکلهای مردمی انجام شود. به این صورت که باید مهمترین عامل در #آبخیزداری را مردم دانست، نه سازهها و پوشش گیاهی. البته واضح است که استفاده از انواع سازههای دستساخت و حفظ و توسعه #پوشش_گیاهی باید در آبخیزداری مدنظر باشند، اما باید مهمترین عامل را انسان دانست. اگر مردم را با استفاده از تشکلهایی برآمده از خودِ مردم، در مدیریت حوزههای آبخیز مشارکت داد، میتوان از اثربخشی و پایداری اقدامات آبخیزداری اطمینان حاصل کرد.
#آبخیزداری
#حوزه_آبخیز
#بحران_مدیریت_آب
✅ @masaf_foods
واحد امنیت غذایی موسسه مصاف
⭕️ نگاه انسانی-اجتماعی به آبخیزداری؛ کلید حل مشکلات آبی کشور 🔹در این رویکرد، مدیریت حوزههای آبخیز
⭕️مردم در تصمیم گیری های دولتی نامحرم هستند؛ دولت های مشارکت ناپذیر اجازه دخالت مردم در مدیریت منابع طبیعی را نمی دهد!
🔹در تاریخ ما، اداره منابع طبیعی به این نحو بوده که مردم خودشان در کنار طبیعت بودهاند و از آن مراقبت کرده و استفاده نمودهاند. همه انباشتهای ما در حوزه منابع طبیعی و کشاورزی، دسترنج مردم است. ولی مردم در حال حاضر، حقوق و اختیارات کافی برای ورود به این حوزه را ندارند. فراموش نکنیم که اصل ماجرا، رابطه انسان با طبیعت است. به عبارت دیگر، هدف از حفظ و احیای منابع طبیعی، بهرهبرداری و تعالی انسان و اجتماع انسانی است. این ممکن نیست مگر از طریق کار با و به وسیله مردم. اگر مدیریت حوزههای آبخیز به مردم روستاها داده شود، البته به صورت متشکل و با سازکارهایی بر آمده از دل مردم، در طول یک سال، فعالیت آنها با ۵۰ سال فعالیتی که تا کنون توسط دستگاههای دولتی صورت گرفته است برابری خواهد کرد!
‼️متأسفانه دولتهای ما مشارکتپذیر نیستند و مردم را وارد تصمیمگیریهای کلان برای حفظ منابع طبیعی نمیکنند. مردمی که سالها در داخل منابع طبیعی زندگی کرده و با آن مأنوس بودهاند دسترسی به جلسات سیاستگذاری مربوط به آن را ندارند.
#بحران_مدیریت_آب
#شفافیت
✅ @masaf_foods
واحد امنیت غذایی موسسه مصاف
⭕️مردم در تصمیم گیری های دولتی نامحرم هستند؛ دولت های مشارکت ناپذیر اجازه دخالت مردم در مدیریت منابع
⁉️آیا با کمک مردم می توان سیل ها را مدیریت کرد؟!
🔹اگر مدیریت حوزههای آبخیز، مبتنی بر اصول علمی و مشارکت نظاممند مردم انجام شوند، بسیاری از سیلابها را میتوان کنترل کرد. اگر در راستای مدیریت حوزه آبخیز، کاربری اراضی تنظیم شود، حریم رودها رعایت شود، رودها لایروبی شوند، سازهها و سیلبندهای مناسب احداث شوند و پوشش گیاهی مراتع حفاظت شود و توسعه پیدا کند، خسارت سیلها به حداقل میرسد. البته سیلهای امسال در استانهای خوزستان، لرستان و گلستان ابعاد بسیار بزرگی داشتند اما اینگونه سیلها یک اتفاق و روال همیشگی نیستند و تنها در دورههای بلندمدت تکرار میشود.
🔹برخی از مسئولین، خصوصاً پس از سیلابهای امسال بحث آبخیزداری را مطرح کردند؛ اما مهم است که این صحبتها صرفاً برای جذب بودجه نباشد. بلکه لازم است که اقداماتی جامع و مؤثر مبتنی بر بکارگیری مشارکت مردم در سیاستگذاری و اداره حوزههای آبخیز انجام شود و باید دانست که مشکلات حوزههای آبخیز و منابع طبیعی، بدون مشارکت فعال و متشکل مردم، حل نشدنی هستند.
#بحران_مدیریت_آب
✅ @masaf_foods
⭕️ مدیریت صحیحِ عاقلانه در مقایسه با مدیریت کنونیِ فنسالارانه در منابع آب👆
⁉️علل نابسامانی و آلودگی منابع آب تصویر سمت راست، نسبت به تصویر سمت چپ:👇
1️⃣ بیتوجهی به آبخیزداری و نابودی پوشش گیاهی بالادست سد و در نتیجه افزایش فرسایش خاک
2️⃣ شخم زمینهای کشاورزی در جهت شیب به جای شخم عمود بر شیب
3️⃣ عدم حفظ حریم و فاصله مناسبِ رودخانه و رواناب
4️⃣ بیتوجهی به بازچرخانی پساب تولیدی در بخشهای صنعتی و فاضلاب شهری
5️⃣ بیتوجهی به تراکم بسیار کم پوشش گیاهی حوضه آبریز (یا حتی ممانعت از تقویت پوشش گیاهی بومی به بهانه کمآبی)
6️⃣ ایجاد صنایع آببر در کنار روانابها و منابع آب شیرین
#بحران_مدیریت_آب
#وزارت_نیرو
✅ @masaf_foods
واحد امنیت غذایی موسسه مصاف
🔰گیاه اسپرس، پر کاربردِ فراموش شده ! 🔹 اسپرس، گیاهی علوفه ای از تیره لگوم ها است که از زمان های خیل
🔰 مزیت های گیاه اسپرس نسبت به یونجه
✔️ به دلیل عدم ایجاد نفخ برای چرای مستقیم دام مناسب می باشد.
✔️ مقاومت به سرما باعث شده که در پاییز مدت طولانی تری به رشد خود ادامه دهد و در بهار نیز زودتر فعالیت رویشی خود را آغاز نماید.
✔️ مقاومت به آفاتی نظیر سرخوطومی ساقه، برگ و ریشه.
✔️ بهبود کیفیت فیزیکی و شیمیایی خاک: به دلیل داشتن ریشه های عمیق باعث شکسته شدن لایه های زیرین خاک شده و همچنین به دلیل داشتن غدد تثبیت کننده ازت بهبود کیفیت خاک می گردد.
✔️ جذابیت گل های آن برای زنبورهای عسل باعث شده تا در افزایش تولید عسل در مناطق زنبورداری استفاده گردد.
✔️ در کشت مخلوط اسپرس و یونجه باعث حفظ یونجه از سرما می شود.
‼ مدت زمانی است که این کشت بومی با بی مهری کارشناسان و کشاورزان منطقه رو به نابودی و فراموش شدن است!
#گیاهان_عوفه_ای
✅ @masaf_foods
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔰|🎥 ویدیویی جذاب از برداشت عسل از کندوها
✅ @masaf_foods
🔰آب شرب در قم از فضای سبز جدا میشود
💬 مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب استان قم:
🔹اجرایی کردن قانون استفاده بهینه از آب شرب شهری و روستایی، تکمیل بازسازی تأسیسات چاههای آب شرب علی آباد، توسعه بخش خصوصی در بهره برداری آب پساب، تکمیل عملیات بازسازی تصفیه خانه شماره چهار فاضلاب و مطالعه و طراحی فرایند اجرا سیستم دفع لجن تصفیه خانه فاضلاب شماره دو و سه از جمله برنامههای در نظر گرفته شده توسط آبفای قم است و همچنین تفاهم اولیه برای جداسازی آب فضای سبز از آب شرب انجام گرفته است.
✅ @masaf_foods
⭕️ وضعیت پیشگیری از شیوع آلودگیهای زیستمحیطی و بیماریهای دام و طیور در ایران
🔹#مدیریت_صحیح منابع آب، خاک و #منابع_ژنتیکی سه مؤلفه اصلی تحقق حفاظت از محیطزیست تلقی میشوند. قانونگذار مسئولیت تدوین دستورالعملهای اجرایی و راهنماي بررسي، مبارزه و مراقبت بیماریهای دامي را بر عهده وزارت جهاد کشاورزی و #سازمان_دامپزشکی قرار داده است. این دستورات توسط معاونت بهداشتي و پيشگيري دفتر بررسي، مبارزه و مراقبت بیماریهای دامي نوشته شده است. در این دستورالعمل که در چهار فصل تدوین گردیده به مسائلی همچون بررسی، مبارزه و مراقبت بیماریهای دامی، بررسی، مبارزه و مراقبت بیماریهای ویروسی دامی، بررسی، مبارزه و مراقبت بیماریهای باکتریایی دامی، بررسی و مبارزه و مراقبت بیماریهای انگلی دامی پرداخته شده است. از طرف دیگر مجلس شورای اسلامی نیز آییننامههایی همچون آییننامه پیشگیری از آلودگی آبها را تنظیم کرده و وزارتخانههای کشور، بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، کشاورزی، نیرو، صنایع، صنایع سنگین و معادن و فلزات و برحسب مورد سایر مؤسسات ذیربط را موظف نموده تا با سازمان محیطزیست کشور همکاری و مساعدت لازم را داشته باشند. سازمان حفظ نباتات کشور بهطور تخصصی مسئولیت اجرایی آییننامه اجرایی قانون حفظ نباتات را در ایران بر عهده دارد. بهعبارتدیگر مسئولیت سنگین کنترل آفات، بیماری و آلودگیهای اپیدمیک و جلوگیری از شیوع این عوامل بر عهده سازمان مربوطه میباشد.
▪️مدیریت ناکارآمد وزارت جهاد در حوزه پیشگیری، شناسایی و درمان بیماریهای دام و طیور
🔹#پیشگیری، #تشخیص و #قرنطینه سازی دام و طیور آلوده، از مهمترین رسالتها و وظایف #سازمان_دامپزشکی- ذیل وزارت جهاد کشاورزی_ است. طی سالهای اخیر، درنتیجه اهمال سازمان دامپزشکی در اجرای این مسئولیتها، بحرانهای متعددی در حوزه دام و طیور ایجادشده است. بهگونهای که در دولت یازدهم، شیوع بیماریهای حوزه دام و طیور، هزینههای گزافی را بر دامداران کشور و مسئولان تنظیم بازار وارد کرد.
🔹با شناسایی سویههای جدید بیماری تب برفکی در زمستان سال 94، انتظار میرفت با شکلگیری یک #ستاد_بحران، اقدامات لازم برای اجرای گسترده #واکسیناسیون و قرنطینه دامهای #آلوده انجام گیرد. لکن با تشخیص دیرهنگام این بیماری و بیتوجهی مسئولین #سازمان_دامپزشکی به هشدارهای شرکتهای واکسنسازی مبنی بر عدم توانایی تأمین تعداد واکسن موردنیاز، عملاً بیماری تب برفکی فراگیر شد. درنهایت در اثر تب برفکی، 31 هزار رأس دام تلف شدند. همچنین در سال 95، بیماری آنفلوانزای پرندگان (تیپ (H5N8) تلفات زیادی را از مرغداران کشور گرفت؛ تحت تأثیر شیوع این بیماری، کشورهای عراق و آذربایجان واردات مرغ و تخممرغ از ایران را بهطور موقت ممنوع کردند.
🔹نگاهی به پرونده سازمان دامپزشکی در کنترل بیماریهای دام و طیور از قبیل تب برفکی، آنفلوانزا و تب کریمه کنگو، خود بیانگر عملکرد نهچندان مناسب سازمان دامپزشکی کشور درزمینه کنترل بیماریهای دام و طیور طی سالیان گذشته است. بهگونهای که مسئولین این سازمان بهجای توجه به پیشگیری، تشخیص و قرنطینه دام و طیور آلوده همواره دلیل بروز این قبیل بیماریها را کمبود بودجه عنوان مینمایند.
#یادداشت
#سازمان_دامپزشکی
#متولیان_ناکارامد
✅ کانال واحد مطالعات امنیت غذایی مصاف 👇
https://t.me/joinchat/AAAAAEMLE1NBxE6ePIdZTQ
🔴 #سلطان_وعده_ها ترند ایران!
هشتگهای داغ ۸ ساعت گذشته
#گاندو ۵۶
#مطالبه_نظام ۱۸
#برجام ۱۶
میراث_کهن ۱۲
🔹#سلطان_وعده_ها ۱۱
تجربه_آرامش ۱۱
پرسپولیس ۱۰
تله_اینستکس ۸
جیسون_رضاییان ۸
آمریکا ۷
شیفت_شب ۵
ایران_متحد ۵
جاویدشاه ۵
ظریف ۵
چالش_دعوت_به_تظاهرات ۴
موقت ۴
‼️وعدههای عمل نکرده و بعضا دور از انتظار جناب آقای روحانی این بار هم واکنشهای خاص خود را در فضای مجازی را در پی داشت. شاخص ترین و جدیدترین این وعدهها نظر شاذ ایشان در ارتباط با بهبود وضعیت معیشت مردم طی مدت یک هفته پس از تشکیل وزارت بازرگانی بود.
#وزارت_واردات
#سلطان_وعده_ها
✅ @masaf_foods
واحد امنیت غذایی موسسه مصاف
🔴 #سلطان_وعده_ها ترند ایران! هشتگهای داغ ۸ ساعت گذشته #گاندو ۵۶ #مطالبه_نظام ۱۸ #برجام ۱۶
⭕️ #سلطان_وعده_ها یکی از هشتگهای داغ ایران برحسب توییت و ریتوییت که رتبه ۱۴ کشور را در ۸ ساعت گذشته کسب کرد!
✅ @masaf_foods