🔰جذب کربن هوا همیشه مفید نیست!!
🔹"مارک یاکوبسون"(Mark Jacobson)، استاد مهندسی عمران و محیط زیست گفت: فناوریهای بسیاری، برای جذب کربن و کاهش سطح کربن جو ابداع شدهاند اما ما در این پژوهش دریافتیم که فناوریهایی از این دست فقط مقدار بسیار کمی از انتشارات کربنی را کاهش میدهند و معمولا به افزایش آلودگی هوا منجر میشوند.
🔹وی افزود: حتی اگر بتوان با چنین تجهیزاتی، همه کربن جو را جذب کرد، باز هم جنبههای منفی آن پا بر جا میماند زیرا هزینههای آن نسبت به یک مزرعه بادی، بیشتر است زیرا جذب کربن هرگز آلودگی هوا را کاهش نمیدهد و همیشه هزینه تهیه تجهیزات مورد نیاز را به دنبال دارد. استفاده از نیروی باد به جای سوختهای فسیلی همیشه میتواند آلودگی هوا را کاهش دهد و هرگز هزینههای این روش را ندارد.
🔹یاکوبسون و همکارانش، دادههای مربوط به دو کارخانه را مورد بررسی قرار دادند که یکی از آنها کربن را از ذغال سنگ و دیگری کربن را مستقیما از هوا به دست میآورد. الکتریسیته مورد نیاز برای جذب کربن، در هر دو مورد از گازهای طبیعی به دست میآمد!
🌐http://ytre.ir/tzn
✅ @masaf_foods
🔰ابداع یک سلاح هورمونی برای مقابله با خشکسالی!
🔹گروهی از پژوهشگران "دانشگاه کالیفرنیا، ریورساید" (UCR)، نوعی ماده شیمیایی ارائه دادهاند که میتواند به گیاهان در نگه داشتن آب کمک کند و بدین ترتیب محصولات کشاورزی را از خشکسالی نجات دهد و به کشاورزان کمک کند تا به رغم شرایط جوی ناملایم، به پرورش مواد غذایی بپردازند.
🔹 این ماده شیمیایی موسوم به"اوپاباکتین" (Opabactin) که با نام "او پی" (OP) نیز شناخته میشود، میتواند سلاح پر قدرتی برای گیاهان باشد.یکی از انواع او پی که در سال 2013 توسط گروه کاتلر تولید شده بود، "کوئینباکتین" (Quinabactin) نام دارد که نخستین نمونه از آن است. ویژگیهای کوئینباکتین، به یک هورمون طبیعی موسوم به "آبسیزیک اسید" (ABA) شباهت دارد که گیاهان آن را در مواجهه با خشکسالی تولید میکنند. این هورمون، رشد گیاه را کاهش میدهد؛ در نتیجه به آب بیشتری نیاز ندارد.
🌐http://ytre.ir/tzk
✅ @masaf_foods
امام رضا عليه السلام:
آنکه از خدا توفيق بخواهد، اما تلاش نكند، خود را مسخره كرده است
مَن سَألَ اللّه َ التَّوفيقَ و لَم يَجتَهِد فَقَدِ استَهزَأَ بِنَفسِهِ
بحارالانوار، جلد ۷۸، صفحه ۳۵۶
✅ @masaf_foods
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔰|🎥 آبگرفتگی و مسدود شدن معابر پایتخت در پی بارش باران دیشب
#بحران_مدیریت_آب
✅ @masaf_foods
واحد امنیت غذایی موسسه مصاف
#ارسالی_مخاطبان
🔵 قدرت شگفت انگیز گیاه زعفران در سر برآوردن از خاک. این تصاویر را آقای آجودانی از شاهرود برای ما ارسال کردند.
✅ @masaf_foods
واحد امنیت غذایی موسسه مصاف
⭕️فسفر عنصر حیاتی و عامل محدودکننده خاکهای جهان/ برخی از آخرین یافته های دانشمندان در خصوص فسفات
🔹پیش بینی می شود تا سال 2050 جمعیت جهان به بیش از 8.5 میلیارد نفر خواهد رسید و طبیعتاً تامین غذا برای این جمعیت نیازمند رشد چشمگیر فناوری ها و کارایی زنجیره زیستی خواهد بود. کشاورزی به عنوان فعالیتی که غذای مورد نیاز جهان را تامین می کند برای ارتقای بهرهوری نیازمند بکارگیری نهاده های افزاینده مانند کودهاست. یکی از این نهادههایی که نقش بسزایی در افزایش کیفیت و کمیت محصول دارد کودهای فسفره هستند که فراوانی عنصر فسفر را برای گیاهان افزایش می دهند. این عنصر در تقسیم و تنفس سلولی، ذخیره انرژی و همینطور فتوسنتز نقش کلیدی دارد و کمبود آن، محصول را با چالش های جدی روبرو خواهد ساخت. تنها شکلی از این عنصر که قابل استفاده برای گیاه است فسفات بوده که به شکل یون سه بار منفی در محلول گیاه حضور می یابد. فسفات از سنگهای فسفات استخراج می شود و هفتاد درصد معادن فسفات جهان در شمال آفریقا، چین، روسیه، آفریقای جنوبی و ایالات متحده قرار دارد.
🔹اما نکته مهم این است که علاوه بر محدودیت در منابع فسفات، این عنصرمغذی به دلیل خصوصیات شیمیایی خود به سختی با ذرات خاک اتصال داشته و جذب آن برای ریشه گیاه سخت تر از سایر عناصر است. لذا به دلیل کُندی حرکت و جذب این عنصر توسط گیاه،مقادیر و دفعات کوددهی افزایش می یابد که این به مرور به آلودگی خاک و آب منجر می شود. تجمع فسفات و سختی جذب در خاکهای آهکی کشورهایی نظیر ایران بیشتر است و البته به مرور زمان با آبشویی این فسفات کیفیت آبهای زیرزمینی را کاهش و هزینه های تصفیه را نیز افزایش میدهد. این چالش ها البته منجر به کشف یافته های ناب و دسته اولی شد که شاید آینده کشاورزی را دستخوش تغییر کند.
🔹دانشمندان در تحقیقات خود به برخی راهبردهای طبیعی و جذاب در میان گیاهان برخورد کردند که حائز اهمیت بود. برای مثال برخی از گیاهان در هنگام مواجه با بحران کمبود فسفر، در راهبردی هوشمندانه شروع به توسعه ریشه های ثانویه خود می کنند تا به این واسطه جذب فسفر بیشتر می شود. برخی دیگر از گیاهان در چنین شرایطی قادرند تحرک فسفات درون خود را افزایش دهند تا فرایند رشد و توسعه متوقف نشود. اما یافته های جدید حیرت انگیز ترند. دانشمندان در یکی از آخرین مقالاتی که در مجله فیزیولوژی گیاهی به چاپ رسیده اعلام کردند پروئینی به نام SPX4 قادر است میزان فسفر موجود در خاک را سنجیده و در صورت کمبود ژن هایی را فعال می کنند که آنها میزان استخراج فسفر از ریشه گیاه را افزایش می دهند و وقتی به مقدار کافی جذب انجام شد به ژن دستور خاموشی می دهد.
🔹مصرف بالای کودهای نامرغوب فسفاته در حال آسیب رساندن به منابع ارزی ایران و ایجاد آلودگی در اراضی کشاورزی و کاهش بهره وری است. از جمله کودهای نامناسبی که در ایران به دلایل نامعلومی همچنان وارد شده و در اختیار کشاورزان قرار می گیرد، کودهای سوپر تریپل فسفات به دلیل دارا بودن آهک در ترکیب خود برای خاک های آهکی کشور مناسب نیستند چراکه با تثبت فسفات درون خود از تحرک پذیری آن می کاهند. البته در برخی از کودهای سوپر تریپل فسفات وارداتی مقادیر بالایی آلودگی فلزات سنگین از قبیل کادمیوم و جیوه مشاهده شده است. برخی کارشناسان به منظور افزایش جذب فسفر محصول همچنین رفع بخشی از نیاز به نیتروژن ییشنهاد می کنند از فسفات آمونیوم در محلول آبیاری استفاده شود.
🌐 http://bit.do/ffgTW
#فسفات
#یادداشت
🔗 کانالهای واحد مطالعات امنیت غذایی
👈 تلگرام | سروش | آیگپ | بله | ایتا
✅ @masaf_foods
⭕️ رئیس اداره محیط زیست ملارد بازداشت شد
🔹 مدیر روابط عمومی اداره کل محیط زیست استان تهران درباره صحت بازداشت ش.خ. رئیس اداره محیط زیست شهرستان ملارد گفت: متاسفانه این خبر صحت دارد و رئیس اداره محیط زیست شهرستان ملارد به دستور مقام قضایی بازداشت شده است.
🔹 باید تا زمان اعلام رسمی دلیل بازداشت توسط مراجع قضایی منتظر بمانیم. بنابر اعلام دادستان عمومی و انقلاب شهرستان ملارد، رئیس اداره محیط زیست این شهرستان به اتهام ارتشا و فساد مالی بازداشت شده است.
✅ @masaf_foods
واحد امنیت غذایی موسسه مصاف
⭕️درخت پالونیا؛ دشمن منابع آبی و محیط زیست 🔹حسین آخانی، گیاهشناس و استاد دانشگاه تهران میگوید: گس
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 سندی گویا و انکارناپذیر از خطرات کاشت پالونیا!
🔹تاکنون اغلب گیاهشناسان، بومشناسان و دیگر متخصصانِ حوزه محیطزیست و منابعطبیعی - حتی نهادهایی رسمی چون موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور - بارها نسبت به کاشت و ترویج گونهی غیربومی و مهاجم #پالونیا هشدار دادهاند. این فیلم کوتاه که مربوط به محوطه دانشگاه آزاد #بندرگز در استان گلستان است، آشکارا نشان میدهد که برخلاف ادعای حامیانِ کاشت این گونه مهاجم، پالونیا حتی سریعتر از کهور آمریکایی چون سرطان همه جا را میگیرد و به نظر میرسد با سرعت بذرهای رهاشده و پاجوشهایش قلمرو گستردهای را متاثر میکند.
#درخت_غیر_بومی
#پالونیا
✅ @masaf_foods
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 روایت عجیب رضا نورانی رئیس اتحادیه ملی محصولات کشاورزی از خود تحریمی در کشور در گفتگو با «نود اقتصادی»: جالب است سال ۹۲ که کشتیرانی جمهوری اسلامی تحریم شد، فعالیت کشتیرانی بوشهر که محل ورود میلیونها تن کالا به کشور است هم یکدفعه به حالت نیمه تعطیل در آمد!
⁉️پ.ن: درحالی دولت درتلاش است تا وزارت بازرگانی را در یک سال و اندی به پایان عمر خود به زور لابی و جنجال رسانهای تاسیس کند که برخی صادرکنندگان از ابتدایی ترین زیرساختهای حمل و نقل هم به شکل مشکوکی محروم میشوند!
#وزات_بازرگانی
#وزارت_واردات
#رفتار_نمایشی
✅ @masaf_foods
🔴 مسعود شفیعی، رییس سازمان نقشه برداری ایران، نسبت به پیامد «نابودی سفرههای آب زیرزمینی کشور» هشدار داد و گفت: «فرونشست وابسته به تغییرات سطح سفرههای آب زیرزمینی است و نشان میدهد منابع آب در حال کاهش است و سرزمین ما دچار مرگ تدریجی میشود.»
‼️دلایل شروع این فجایع که برخی مسئولین باید پاسخگوی آن باشند!
▪️جلوگیری از برداشت کشاورزان از آب های سطحی به دلیل حرص بیش از حد برای ساخت سد و تولید برق!
▪️عدم تامین آب از سدها برای مصارف پایین و به جای آن صدور مجوزهای بی حساب و کتاب حفر چاه برای برداشت از سفره ها!
▪️احداث صنایع آببر مانند نیروگاههای برق و پتروشیمی در دشت هایی که مزیت کشاورزی است داشت!
▪️توسعه نامتوزان جمعیت شهرها و اشتباه در طراحی و اجرای سیاست های تخصیص و مصرف آب
#بحران_مدیریت_آب
#وزارت_نیرو
✅ @masaf_foods
🔴 علی محمد شاعری عضو هیات رئیسه کمیسیون کشاورزی گفت: شنیدهها حاکی از این است که کارگروه تنظیم بازار تصمیم گرفته تا گوشت های منجمد برزیلی موجود در انبارهای شرکت پشتیبانی امور دام و بخش خصوصی که تاریخ انقضای آن در آستانه اتمام است را در بازار توزیع کند. به کارگروه تنظیم بازارهشدار میدهم که به تاریخ تولید و انقضای گوشتهای منجد برزیلی که قصد دارند در بازار توزیع کنند توجه ویژهای نمایند تا سلامت مردم کشور با خطر مواجه نشود.
#وزارت_واردات
#لغو_قانون_تمرکز
✅ @masaf_foods
🔴 خاک بخشی از مزارع کشور قلیایی شده است!
‼️خاک هایی که pH محلول اشباع آنها بیش از 8.5 باشد دچار حالت قلیایی شده اند و خاک ها در این حالت دچار فروپاشی ساختمانی و کاهش قدرت باروری خواهند شد!
‼️علی اکبری عضو کمیسیون کشاورزی گفت: «به دلیل استفاده بیش از حد کودهای غیر استاندارد شیمیایی در حال حاضر خاک اراضی بسیاری از مزارع کشور قلیای و سفت شده است».
#حفاظت_خاک
#خاک_بستر_حیات
✅ @masaf_foods
واحد امنیت غذایی موسسه مصاف
⭕️ آغازی بر پایان کاسبی با نظریه گرمایش اقلیمی؟/فعالیت خورشیدی کاهش یافته و زمین سردتر می شود! خبرگ
⭕️کشاورزی ارگانیک انتشار گازهای گلخانهای را افزایش میدهد
🔹بسیاری از کارشناسان و صاحب نظران با این تصور که کشاورزی ارگانیک با کاهش انتشار گازهای گلخانه ای به حفاظت از محیط زیست و کره زمین کمک می کند، مدافع این نوع کشاورزی بودند اما حالا مشخص شده که این تصور لزوما درست نیست. بررسی که در این زمینه در دانشگاه کارنفیلد انگلیس صورت گرفته نشان می دهد کشاورزی ارگانیک از جمله عوامل افزایش انتشار گازهای گلخانه ای است و مشکلات محیط زیستی خاص خود را به وجود می آورد.
🔹اگر چه کشاورزی ارگانیک در ظاهر به علت استفاده کمتر از سموم دفع آفات و کودهای شیمیایی یا ارگانیسم های اصلاح شده ژنتیکی باید کمتر موجب الودگی محیط زیست و کاهش انتشار گازهای گلخانه ای شود، اما واقعیت این است که دقیقا به همین علت، به نتیجه رساندن کشاورزی ارگانیک مستلزم استفاده از زمین های بیشتری برای کاشت و برداشت همان مقدار غذایی است که از طریق روش کشاورزی غیرارگانیک به دست میآید، به زیرکشت بردن زمین های کشاورزی بیشتر در زمان استفاده از روش ارگانیک، موجب انتشار دی اکسید کربن بیشتر می شود.
🔹محققان دانشگاه کارنفیلد انگلیس همچنین این مساله را تحلیل کردند که اگر در هر دو کشور انگلیس و ولز به طور کامل از روش کشاورزی ارگانیک استفاده شود، چه اتفاقی می افتد. همین بررسی نشان داد که این نوع کشاورزی به علت افزایش نیاز به زمین های زیر کشت به بیشتر شدن 21 درصدی انتشار گازهای گلخانه ای می انجامد.
#فریب_ارگانیک
#گرمایش_جهانی
🌐 http://bit.do/ffvd7
✅ @masaf_foods
واحد امنیت غذایی موسسه مصاف
⭕️افزایش کیفیت محصول و درآمد کشاورزان با زنجیرههای عرضه مواد غذایی کوتاه
🔹به گزارش euractiv، طی سالهای اخیر بازارهای محلی، جایی که کشاورزان و تولیدکنندگان مستقیما محصولاتشان را به مصرف کنندگان می فروشند، در سراسر اتحادیه اروپا در هر دو مناطق شهری و روستایی رونق گرفتهاند. طرفداران این روش میگویند توسعه زنجیره های کوتاه عرضه مواد غذایی که واسطه های بین کشاورزان و مصرف کنندگان را حذف میکنند باید منجر به دستمزد عادلانه برای کشاورزان و تولید محصولات غذایی با کیفیتتر شود.
🖋حمایت CAP از زنجیره های عرضه مواد غذایی کوتاه
🔹بر اساس مطالعهای که توسط سرویس پژوهشی پارلمانی اروپا (EPRS) انجام شده است در سال 2015 ، 15 درصد کشاورزان نیمی از محصولات خود را از طریق زنجیرههای عرضه مواد غذایی کوتاه فروخته اند. سیاست مشترک کشاورزی برای اولین بار در طی دوره مالی جاری (2020-2014) بر روی زنجیرههای عرضه مواد غذایی کوتاه متمرکز شده است. هم اکنون تولیدکنندگان میتوانند از حمایت صندوق کشاورزی اروپا برای توسعه روستایی بهرهمند شوند تا چنین طرحهایی را راه اندازی کنند. خرده مالکان اغلب در یک موقعیت ضعیف مذاکره در برابر صاحبان صنایع تکمیلی، بازرگانان، عمده فروشان و زنجیرههای خرده فروشی بزرگ هستند. در برخی موارد تنها دسترسی به بازار برای کشاورزان خرد، بازیگران بزرگ حوزه تجارت هستند که نتیجه آن تجارت غیرعادلانه است. این موضوع در یکی از قطعنامه های پارلمان اروپا به رسمیت شناخته شد و قانونگذاران اتحادیه اروپا از کمیسیون اروپا خواستند تا اقدامی برای رفع این مشکل انجام دهد.
🖋فواید زنجیره های کوتاه عرضه محصولات کشاورزی برای تولیدکننده و مصرف کننده
🔹علاوه بر این کشاورزان خرد، مصرفکنندگان را در کنار خود دارند؛ چراکه نظرسنجی اخیر موسسه «یورو بارومتر» نشان میدهد از هر پنج شهروند اروپایی چهار نفر معتقدند که افزایش نقش کشاورز در زنجیره غذایی «نسبتا» یا «خیلی» اهمیت دارد. در این نظر سنجی تاکید شده است که زنجیره های عرضه مواد غذایی کوتاه باعث عادلانهتر شدن قیمتها برای کشاورزان میشود زیرا با توجه به کمترشدن واسطه ها این اطمینان حاصل میشود که کشاورزان بخش بیشتری از سود را به دست آورند. این مسأله میتواند باعث اعتماد بیشتر بین تولیدکننده و مصرفکننده شود. اقتصادهای محلی از این مبادلات به واسطه افزایش امکان اشتغال سود میبرند و این امر به ویژه در مناطق روستایی و محروم حیاتی است. همچنین بازارهای محلی به مصرفکنندگان نیز دسترسی بهتر به محصولات غذایی تازه و فصلی را میدهد.
🔹عضو دیگر پارلمان اروپا گفت زنجیرههای کوتاه برای کشاورزان سودآور است و به ندرت قیمت نهایی را برای مصرفکنندگان تغییر میدهد. اما مهمتر از قیمت، زنجیره های کوتاه این مزیت بزرگ را دارند که بر روی کیفیت به عنوان نزدیکترین نقطه تعامل بین کشاورز و مصرف کننده تاکید کنند. به گفته دی¬کاسترو مدل زنجیره¬ کوتاه تمایل به بازی به نفع خرده مالکان دارد اما به مزارع بزرگ صنعتی ضرری وارد نمیکند. او توضیح داد: « این دو با هم مغایر نیستند. امروزه حتی یک مزرعه کوچک اگر به درستی سازماندهی شده باشد می¬تواند همانند یکی از تولیدکننده های بزرگ سازنده باشد.»
🔹دی کاسترو همچنین تاکید کرد که در همه کشورهای عضو اتحادیه اروپا پلتفرمهای آنلاین وجود دارد که کشاورزان و مصرفکنندگان را مستقیما به هم متصل میکند. او اضافه کرد: « زنجیرههای کوتاه هوشمند که به وسیله فناوریهای دیجیتال پشتیبانی میشوند میتوانند فرصتی برای کشاورزان باشند. به عنوان مثال یک کشاورز ایتالیایی رستورانی را در بروکسل راه اندازی کرد که آنجا میتوانید از محصولات مزرعه او لذت ببرید.»
🖋حمایت از کشاورزی با خرید محصولات کشاورزان برای مراکز عمومی و دولتی
🔹 مشاور سیاسی جنبش بین المللی« Via Campesina» میگوید زنجیره های غذایی کوتاه چیز جدیدی نیستند هر چند که حالا کاملا مد روز هستند. در گذشته این روش راهی برای فروش مازاد مزرعه بود اما طی دهه گذشته با فروشگاههای کشاورزان یا زنجیره های کوتاه بین کشاورزان و فروشگاه های ارائه شده توسط مراکز عمومی همچون اردوگاههای نظامی، دانشگاهها یا شرکتها، اشکال جدیدی همانند «کشاورزی تحت حمایت جامعه» را به خود گرفتهاند. سویگنی اهل «پروونس» فرانسه است، جایی که 30 درصد مزارع آن بخشی از محصولات خود را در زنجیره های عرضه کوتاه میفروشند. او می گوید شخصا سالانه سه هزار مرغ در بازار محلی میفروشم. این کشاورز فرانسوی توضیح داد که این روش یک بازی برد - برد است زیرا مصرف کنندگان محصولات خوب و تازه را با قیمت مناسب پیدا میکنند و تولیدکنندگان نیز بهای بسیار بهتری نسبت به عمده فروشی دریافت میکنند.
#یادداشت
#حمایتگرایی_واقعی
🔗 کانالهای واحد مطالعات امنیت غذایی
👈 تلگرام | سروش | آیگپ | بله | ایتا
✅ @masaf_foods
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 ملخ های صحرایی در راهند
#چالش_ملخ
✅ @masaf_foods
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥وزارت کشاورزی آمریکا اعلام کرده است در طی جشن «هالووین» در این کشور ۸۴ میلیون تن کدو حلوایی که در این جشن عموماً برای تزئین بهکار میرود، دور ریخته میشود!
#مصرف_گرایی
✅ @masaf_foods
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 توسعه پرورش دام بومی گاومیش که لقب دام هزار سوم را یدک می کشد می تواند ضمن کاهش وابستگی کشور به واردات نهادههای ژنتیکی، واکسن و خوراک دام زمینه اشتغال هزاران شغل را فراهم کند. با شکل گیری زنجیره ارزش این دام ارزشمند بخش های مربوطه در صنعت و خدمات نیز فعال خواهند شد!
#زنجیره_ارزش_کشاورزی
#دام_بومی
✅ @masaf_foods
واحد امنیت غذایی موسسه مصاف
🎥 ماشین آلات پیشرفته برداشت لوبیا سبز! #صنعت_کشاورزی #صنعت_در_خدمت_کشاورزی #زنجیره_ارزش_کشاورزی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 ربات کشاورز!
🔹این یک ربات هوشمند است که با سرعت و دقت بالا به شما در جمع آوری محصولات کشاورزی کمک میکند.
🔹این ربات قادر به تشخیص میوههای سالم از میوههای خراب است و سازندگان این ربات در تلاش هستند تا رباتی پیشرفتهتر که قادر به آسیب نرساندن به محصول باشد بسازند.
#صنعت_در_خدمت_کشاورزی
#صنعت_کشاورزی
✅ @masaf_foods
واحد امنیت غذایی موسسه مصاف
⭕️به بار نشستن نسل سوم برنجهای ترکیبی در چین
🔹مبتکر برنج ترکیبی (Hybrid) و تیم وی اولین نظارت عمومی خود را بر روی نسل سوم این محصول انجام داده و شاهد بازده بالایی بودهاند. محصول نهایی اقلام مورد آزمایش که در دو قطعه زمین در دهکدهای در استان هونان کشت شد؛ به بیش از یکهزار کیلوگرم در هر مو (۶۶۷ متر مربع) رسید. این برنج دارای ساقهی تنومند، قدرت تحمل انواع کود، ریشهی مستحکم، سنبلهی بزرگ و دانههای بیشتر است. به گفتهی قائممقام مرکز ملی تحقیقات برنج چین، یکی از مهمترین ویژگیهای نسل سوم برنج ترکیبی این است که دورهی رشد آن به جای ۱۶۰ تا ۱۸۰ روز، فقط ۱۲۵ روز طول میکشد.
🔹 این موضوع موجب کاهش میزان استفاده از سموم دفع آفات و کودهای شیمیایی و در نتیجه کاهش هزینهها و افزایش بازده تولید میشود. نسل سوم برخلاف دو نسل قبلی نیاز به شرایط گلخانهای ندارد و میتواند توسط کشاورزان عادی کشت شود. در حال حاضر، متوسط تولید سالانهی چین ۵۰۰ کیلوگرم در هر مو است که با این بذر جدید میتواند به ۸۰۰ کیلوگرم در هر مو برسد. چین در حالی که کمتر از ۹ درصد زمینهای زراعی جهان را در اختیار دارد باید برای بیش از ۲۰ درصد جمعیت جهان غذا تامین کند.
http://www.chinadaily.com.cn/a/201910/23/WS5daeed8aa310cf3e35571f3e.html
#مهندسی_ژنتیک
#فناوری_راهبردی
✅ @masaf_foods