♨️ درخواست لغو محدودیت حقوق پزشکان به دلیل آسیب در دوران کرونا
👤 حسین قناعتی، سرپرست دانشگاه علوم پزشکی تهران در نامهای خطاب به رئیس مجلس و وزیر بهداشت بیان کردهاست که به دلیل شیوع کرونا و عدم مراجعه بیمارانی که وضعیت حاد و اورژانسی ندارند، میانگین درآمد بیمارستانهای دولتی کاهش پیدا کرده و این موضوع موجب کاهش محسوس دریافتی کارانه پزشکان شدهاست.
🔹 وی خواستار قانون اخذ مالیات پلکانی تا سقف ۳۵٪ و محدودیت دریافت ۱۵ برابر حداقل حقوق برای پزشکان بازنگری شود./نسیم آنلاین
✍🏼 این درحالی است که میتوان گفت در زمان کرونا اگرچه ممکن است بار مراجعه به مطبها برای ویزیت بیماریهای دیگر کمتر شده باشد، اما تعداد زیاد مبتلا به کرونا، سیل عظیمی از مراجعین را به بیمارستانها روانه کرد و به نظر میرسد میانگین درآمد بیمارستانها افزایش پیدا کرد!
با اینکه قشر پزشکان در لیست مشاغل آسیب دیده از کرونا نیستند اما به فرض آسیب دیدن این قشر، میبایست حمایتهایی مانند سایر اقشار جامعه و مشاغل آسیب دیده صورت پذیرد.
#نظام_سلامت
✅ کانال واحد سلامت مؤسسه مصاف(سلام)
@masaf_salam
♨️ آقای رئیسی به بحران کمبود پزشک در کشور ورود پیدا کنید
🔹 جمعی از دفاتر بسیج دانشجویی دانشگاههای علوم پزشکی کشور طی نامهای تفضیلی به سیدابراهیم رئیسی، به عنوان رئیس شورای عالی انقلاب فرهنگی، نکاتی را پیرامون بحران کمبور پزشک در کشور و آمار و ارقام غلط مربوط به آن مطرح کردند.
🔸سرانه پزشک متخصص در کشور به ازای هر هزار نفر جمعیت ۰.۵۹ بوده و ایران در منطقه و جهان در صدر کشورهای مبتلا به کمبود پزشک قرار دارد!
🔸اساس مطالعات انجام شده دسترسی بخش قابل توجهی از مردم به خدمات پزشکی در کشور در وضعیت نامطلوبی قرار دارد.
#بحران_کمبود_پزشک
#نظام_سلامت
🔺 متن کامل این نامه؛
https://khabarfoori.com/detail/2905668
✅ کانال واحد سلامت مؤسسه مصاف (سلام)
@masaf_salam
🌐 ورزش یک عامل موثر در پیشگیری در سرطان است
نتایج یک تحقیق بزرگ نشان میدهد؛ ورزش میتوان نقش مهمی در کاهش بروز سرطان داشته باشد.
به گفته محققان، با ۵ ساعت ورزش با «شدت متوسط» در هفته میتوان از بروز بسیاری سرطانها پیشگیری کرد.
این بررسی نشان داده افزایش فعالیت بدنی میتواند از ۴۶۰۰۰ مرگ ناشی از سرطان در کشور آمریکا جلوگیری کند. مشخص شده تاثیر ورزش روی خانمها بیشتر است و محققین میگویند این بررسی نشان داده:
- ۱۷ درصد سرطانهای معده
- ۱۲ درصد سرطانهای اندومتر
- ۱۱ درصد سرطانهای کلیه
- ۹ درصد سرطانهای کولون
- ۸ درصد سرطانهای مری
- ۶/۵ درصد سرطانهای پستان
ناشی از کمبود فعالیت بدنی هستند و در صورت ورزش به میزان کافی، از بروزشان پیشگیری خواهد شد.
https://consumer.healthday.com/just-a-few-hours-of-weekly-exercise-cuts-cancer-risk-study-finds-2655324455.html
✅ کانال واحد سلامت مؤسسه مصاف(سلام)
@masaf_salam
♨️ تعارض منافع؛ آفت گریبانگیر نظام سلامت
🔸 براساس گزارش تفریغ بودجه، هزار نفر از مقامات دولتی داروخانه دارند که این امر منجر به ایجاد تعارض منافع در صدور مجوزها شده است؛ در چنین شرایطی ضروری است مدیران و ریاست سازمان غذا و دارو از میان افرادی انتخاب شوند که تضاد منافع نداشته باشند.
🔹 قرارگرفتن یک فرد در موقعیت تعارض منافع به خودی خود جرم نیست اما در صورتی که سیاستگذار دچار تعارض منافع شود، بستر وقوع تخلفات فراهم میآید و بر فرآیند تصمیمگیری و سیاستگذاری فرد اثر میگذارد.
🔸 یکی از مصادیق تعارض منافع در نظام سلامت که کمتر به آن توجه میشود، اشتغال همزمان در بخش خصوصی و دولتی است! مدیریت و سهامداری یک شرکت خصوصی همزمان با اشتغال فرد در بخش مدیریتی نظام سلامت، میتواند تعارض منافع شدیدی را ایجاد کند چرا که مدیری که در بخش خصوصی منافعی داشته و از مزایای آن بهره ببرد، ممکن است در برابر تصویب برخی قوانین که به نفع اصلاح نظام سلامت و به ضرر منافع غیرمنطقی بخش خصوصی است، مقاومت کند.
🔹 در بخشی از گزارش تفریغ بودجه سال ۱۳۹۹ آمده است: " براساس بررسیهای انجام شده از داروخانههای سراسر کشور ملاحظه گردید از حدود ۱۳ هزار داروخانه فعال در سراسر کشور، مؤسس ۸۱۲ داروخانه از کارکنان بخش دولتی و نهادهای عمومی غیردولتی بوده و مؤسس ۲۲۱ داروخانه نیز از کارمندان شاغل در پستهای حاکمیتی سیاستگذاری، صدور مجوز و نظارت بر امور دارو است. همچنین تعداد ۱۷۷ نفر از شاغلین بخش دولتی نیز به عنوان مسئول فنی در سایر داروخانهها اشتغال دارند که ۶۶ نفر از آنها از پرسنل شاغل در دستگاههای حاکمیتی هستند. لذا ضروری است تمهیدات لازم در راستای رفع تعارض منافع در تمامی موارد صدور مجوزها، اتخاذ گردد."
🔸 در ادامه گزارش دیوان محاسبات کشور آمده است: " بررسیهای انجامشده از وضعیت تعارض منافع در صدور مجوزها در حوزه دارو نشان میدهد در موارد متعددی اشخاص مؤثر در صدور مجوزها و شاغل در پستهای حاکمیتی، از رانت و منافع ویژه برخوردار شدهاند."
🔹 کشورهای مختلف برای رفع این نوع تعارض منافع، راهکارهایی مثل: منع کامل یا موقت سیاستگذاران دولت از اشتغال در بخش خصوصی و درنتیجه جلوگیری از فراهم شدن بستر فساد و رانت یا محدودیت درآمد از طریق بخش خصوصی، اخذ مالیات بیشتر و … استفاده میکنند.
🔻 گزارش تفریغ بودجه واقعیت تلخ وجود تعارض منافع در صدور مجوزها در حوزه دارو را به خوبی آشکار کرد. اگر مدیران یا معاون غذا و داروی وزارت بهداشت که خود سیاستگذار این حوزه هستند، سهامدار بخش خصوصی نیز باشند، دچار تعارض منافع میشوند و ممکن است معاون یا مدیری که در بخش خصوصی منافعی دارد، تصمیمات و سیاستگذاریهای نظارتی را در راستای حفظ یا ارتقای منافع خود در بخش خصوصی، اتخاذ کند.
💡 بنابراین وزیر بهداشت باید با انتخاب معاون غذا و داروی خود از میان افرادی که اشتغال، سهام یا منافعی در بخش خصوصی ندارند، احتمال وقوع رانت و فساد را کاهش دهد. همچنین یکی از راهکارهایی که برای کشف موارد فسادزا الزامی است؛ شفافیت مشاغل و سهامداری، اعلام عمومی درآمد و هدایای دریافتی است تا از این طریق، احتمال بروز تضاد منافع به حد چشمگیری کم شود./خبرگزاری تسنیم
#نظام_سلامت
✅ کانال واحد سلامت مؤسسه مصاف(سلام)
@masaf_salam
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 آیا طرح جدید مجلس مانع انجام غربالگریهای دوران بارداری و آزمایشهای ژنتیکی است؟
🔸️ طرحی که با منافع و مشوقهای خود میتواند بخش زیادی از بحران جمعیتی و مشکلات فرزندآوری را کنترل و مدیریت کند، با شبهات و شایعاتی از سوی مخالفینی که بعضا منافعشان را در تعارض با این طرح میبینند رو به رو شده است! پاسخ به این شبهات را میتوان با توجه به آمارها و نظرات کارشناسان دریافت.
#ویدئو_کامنت
✅ کانال واحد سلامت مؤسسه مصاف(سلام)
@masaf_salam
سلام «واحد سلامت مصاف»
⭕️ متاسفانه، دکتر طریقت منفرد وزیر بهداشت دولت دهم درگذشت 🔸 دکترمحمدحسن طریقتمنفرد، وزیر بهداشت دو
⭕️ بهیاد مردی که با قلبی پر از انگیزه برای مبارزه با فساد در نظام بهداشت و درمان به دیدار حق شتافت.
🔹 یکشنبه نهم آبانماه ساعت ۱۵ الی ۱۷
🔸 مجموعه فرهنگی شهدای انقلاب سرچشمه
✅ کانال واحد سلامت مؤسسه مصاف(سلام)
@masaf_salam
هدایت شده از موسسه مصاف
توییت استاد #رائفی_پور
علمای پزشکی بفرمایند دقیقا قضیه چیست؟
#واکسن
🌐 https://twitter.com/A_raefipur/status/1453497336827629568?t=7BrbOOz9o7givBWTDzHSgQ&s=19
🆔 @Masaf
♨️ ایران رکورددار سرعت کاهش نرخ باروری
👤 دبیر مرکز مطالعات راهبردی جمعیت کشور: امروز نرخ باروری کشور (میانگین تعداد فرزندان یک زن) به حدود ۱.۶ فرزند به ازای هر زن رسیده است. پایینترین نرخ باروری امروز در تمام منطقه غرب آسیا، شمال آفریقا و منطقه معروف به MENA به نام ایران ثبت شده است.
🔸️ رکورد سرعت کاهش نرخ باروری هم در سه دهه گذشته به نام ایران ثبت شده است و این درحالی است که در سال ۶۵ نرخ باروری ۶.۵ فرزند به ازای هر زن بود./ ایسنا
#تحدید_نسل
✅ کانال واحد سلامت مؤسسه مصاف(سلام)
@masaf_salam
♨️ برنامهریزی ۵ سال آینده؛ افزایش ظرفیت دو رشته پرطرفدار پزشکی
👤 قائم مقام ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور از موافقت با افزایش ظرفیت پذیرش در دو رشته پزشکی و دندانپزشکی تا ۵ سال آینده خبر داد.
🔹 منصور کبگانیان در حاشیه یکصد و پنجاه و چهارمین جلسه ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور گفت: به دلیل اینکه در سند آمایش آموزش عالی، حوزه سلامت یک بخش مهم محسوب میشود، نگرانیهایی در خصوص تعداد رو به افول پزشکان کشور وجود دارد. از سوی دیگر ما با پیری جمعیت مواجه هستیم و نگرانیهایی در این زمینه داریم.
🔸 وی تاکید کرد: بنابراین اقدامات کارشناسی بسیار دقیقی با حضور دستگاههای ذیربط انجام شد به طور مشخص تهدیداتی که در این حوزه وجود دارد در چند محور است که نخستین آن بحران پیری جمعیت است. همچنین دومین محور و تهدید بازنشستگی پزشکان بخصوص فارغ التحصیلان دهه شصت است.
🔹 قائم مقام ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور اظهار کرد: تهدیداتی همچون مهاجرت بخشی از جامعه پزشکان به خارج از کشور و گردشگری سلامت از دیگر دلایل ورود شورای عالی انقلاب فرهنگی به موضوع سرانه پزشکی است.
🔸 کبکانیان خاطر نشان کرد: در حال حاضر به دلیل آمارهای متناقض میزان موجود و مطلوب پزشک در کشور باید ارزیابی شود، میزان مطلوب و نحوه جبران این میزان کمبود باید ارزیابی شود. بهنظر در برخی آمارها تنها پزشکان دارای مجوز محاسبه شدهاند.
🔹 وی با بیان اینکه بر اساس اسناد مصوب وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی که مورد استفاده ما نیز بوده است، گفت: اگر بخواهیم در ۱۰ سال آینده جزو کشورهای پیشرفته باشیم که این به طور حتم یکی از اسناد و اهداف شورای عالی انقلاب فرهنگی است، این میزان باید به ۳۰۰ هزار نفر افزایش یابد.
🔸 قائم مقام ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور افزود: بر همین اساس و برای خروج از بحران سرانه پزشک در کشور طی پنج سال آینده بایستی حداقل در رشته پزشکی در سال ۳۰۰۰ نفر و در رشته دندانپزشکی نیز حداقل ۵۰۰ نفر به دانشجویان ورودی دانشگاههای کشور اضافه شود.
💡 وی در نهایت اظهار کرد: البته برخی اعضا در این جلسه امروز معتقد بودند که بایستی بیشتر از اعداد مذکور دانشجویان ورودی رشته پزشکی به دانشگاهها را شاهد باشیم به همین دلیل هنوز تصویب نشده است اما ما کار را شروع کردهایم و به دلیل اهمیت موضوع در جلسه بعدی نیز این موضوع برای رسیدن به جمعبندی نهایی ادامه خواهد داشت./خبرگزاری فارس
#بحران_کمبود_پزشک
#نظام_سلامت
✅ کانال واحد سلامت مؤسسه مصاف(سلام)
@masaf_salam
♨️ منعی برای دورکاری مادران دارای فرزند دبستانی وجود ندارد
👤 انسیه خزعلی، معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهوری گفت:
🔸️ مصوبه سال ۸۹ کمیسیون امور اجتماعی و دولت الکترونیک در خصوص دورکاری عام و شامل است و هیچ منعی برای استفاده از این قانون در خصوص دورکاری زنان دارای فرزند دبستانی یا دبیرستانی و حتی افرادی که فرزند ندارند، وجود ندارد.
🔹️ طبیعتاً مدیران با توجه به شرایط کاری هر اداره یا سازمان مقدار حضور یا دورکاری را تعیین میکنند، همان وضعیتی که در زمان بخشنامه ایام کرونا و دورکاری سال گذشته بوده است و انتظار میرود مواردی که امکان دورکاری وجود دارد و لطمهای به کیفیت کار وارد نمیشود همکاری لازم صورت پذیرد. این کار ضمن صرفه جویی در برخی هزینهها مانند مصرف انرژی میتواند بازدهی کار را به دلیل آرامش مادران افزون کند.
#فرزندآوری
✅ کانال واحد سلامت مؤسسه مصاف(سلام)
@masaf_salam
♨️ لزوم حذف قوانین دست و پاگیر سیاستهای جمعیتی
🔹️ «طرح جوانی جمعیت» از آن طرحهایی است که پیچ وخم زیادی را در مسیر تصویب طی کرده است و همچنان منتظر تائید شورای نگهبان است که در صورت عدم تائید، ما را با بحران جمعیتی روبه رو خواهد کرد.
🔸️ یکی از مباحث مهم در تصویب طرح جوانی جمعیت مبحث لزوم حذف قوانین کلی دستور جمعیت است؛ قوانینی که دست و پاگیر حوزه جوان و خانواده شده است. به اعتقاد کارشناسان جمعیت ۲۱ مانع برای رشد جمعیت داریم و ابر بحران آن جوانی جمعیت در آینده است و اگر به فکر نباشیم جامعه ما دچار پیری زودرس شده و در آینده با خطرات زیادی مواجه خواهیم بود بنابراین به نظر میرسد این قوانین نادرست سیاستهای کلی جمعیت است که سد راه تصویب این طرح شده است.
🔹️ متن کامل گزارش خبرگزاری مهر:
mehrnews.com/xWkXX
#تحدید_نسل
✅ کانال واحد سلامت مؤسسه مصاف(سلام)
@masaf_salam
✍🏼 چندکلمه درمورد تعرفه و حقوق پزشکان
🔸ارقام اعلامشده نشان میدهد، تعرفهها نهتنها در بخش دولتی بلکه با اختلاف بیشتری در بخش خصوصی، افزایش داشتهاست.
🔹 در سال ۹۹ تعرفههای پزشکی با رشدی ۱۵ درصدی همراه بود و در سال ۱۴۰۰ هم به گفته محسن مصلحی دبیر شورای عالی سازمان نظام پزشکی کشور، پیشنهاد سازمان نظام پزشکی کشور برای افزایش تعرفههای بخش خصوصی پزشکی با حداقل ۵۵ درصد بود که این میزان افزایش بر اساس شرایط اقتصادی جامعه تعیین شد.
🔸 اما درنهایت تعرفه خدمات تشخیصی و درمان در بخشهای دولتی، عمومی غیردولتی، خیریه و بخش خصوصی به میزان ۲۸.۵ درصد برای امسال افزایش یافت.
🔹 در بسیاری از کشورها برای کار کردن اقشار سقف وجود دارد، چون این افزایش کارکرد سهم دیگر اقشار بوده اما در ایران بعضی از پزشکان تعداد زیادی بیمار را ویزیت میکنند و بعضی دیگر، بهویژه پزشکانی که به تازگی شروع به فعالیت کردند، درآمد چندانی ندارند!
یعنی درآمد اینقشر بهطور عادلانه توزیع نشدهاست.
💡 به جای افزایش تعرفهها و انداختن بار هزینهها بر دوش جامعه، باید نظام توزیع عادلانه منابع و حقوق و دستمزد، در بخش دولتی اصلاح شود و در بخش خصوصی هم تعرفهها به طور منطقی تصویب شود.
#یادداشت
#نظام_سلامت
✅ کانال واحد سلامت مؤسسه مصاف(سلام)
@masaf_salam