هدایت شده از روایت ها و حکایت ها
انتقاد آیت الله سبحانی
از فردوسی و سعدی:
یکی از ویژگیهای قصص قرآن، اهداف آنهاست.
داستان سرایان و وقایع نگاران، غالباً جز سرگرمی ووقت گذرانی وتهییج لذات مادی وخیالی، هدف دیگری ندارند وکمتر اتفاق میافتد داستانسرایی، هدف معنوی وتربیتی را دنبال کند، البته هرگز مدعی آن نیستیم که در میان داستانهایی که به وسیله دست بشر تنظیم میشود، چنین اهدافی وجود ندارد، بلکه مدعی آن هستیم که تأثیر مثبت این نوع از قصه و داستان، نسبت به جنبه منفی آن کم است.
خواجه ابوالقاسم فردوسی چنین میگوید:
بسی رنج بردم در این سال سی
عجم زنده کردم بدین پارسی.
سی سال در تألیف شاهنامه خود رنج برده ودر نتیجه شصت هزار بیت به
عنوان شاهنامه تحویل جامعه ایرانی داده است که به درستی، از نظر ادبی وحفظ زبان پارسی شاهکار است، ولی اگر از این جنبه صرف نظر کنیم، بزرگترین هدف، ایجاد غرور ملّی وآشنا ساختن مردم این مرز وبوم، با شاهان و فرمانروایانی است که کمتر در مرز عدالت گام بر میداشتند ونشانه بارز آن این است که وی تاریخ ایران را بر حسب سلسله شاهان نوشته است.
آری، در این میان شعرای نامداری مانند سعدی ومولوی هستند که با طرح قصصی، انسانها را با یک رشته درسها وعبرتها آشنا میسازند، ولی همان سعدی پند ده، در گلستان، باب خاصی به عنوان عشق وجوانی دارد که خالی از بد آموزی نیست وبه خاطر همین انگیزههای بد، استادان زبان فارسی، این بخش را در مکتبخانهها تدریس نمی کردند وخود نگارنده نیز که مدتها در این نوع مکتبخانهها درس خوانده، به یاد دارم که استادم مرحوم میرزا محمود فاضل مراغی از تدریس این بخش، سرباز زد ومن که آن روز کودک خردسالی بیش نبودم، از نکته آن آگاه نگشتم، ولی بعدها که به مسائلی برخوردم، ضرر این بخش را لمس کردم.
----------
#حکایت_داستان
#تاریخ
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
طلبه ها مظلومترین قشر جامعهی ایران
جامعه ی ما، زن سالار است چرا؟
یک نمونه:
دختر هرجایی که بخواهد می تونه استخدام بشود بدون هیچ محدودیتی ، اما پسر از وقتی به دنیا می آید تا وقتی سربازی نرود دیگه هیچ وقت نمی تونه جایی استخدام بشود.
دختر حین تحصیلات دانشگاه می تونه استخدام بشود اما پسر نه باید برود سربازی...
تا پسر برود سربازی بیاد دخترها بهترین مناصب شغلی را تصاحب کردند...
این روحانی خوش سیمای قدبلند را در ایستگاه مترو تئاترشهر دیدم فقط یک ایستگاه همسفر بودم باهاش. تهرانیها میدانند ایستگاه تئاتر شهر ، لامذهبترین و بی دین ترین ایستگاه مترو است. حقیقتا شجاعت می خواهد با عبا و عمامه در مترو و آن هم این ایستگاه قدم زدن. صرف قدم زدن و راه رفتن ایشان جهاد است در برخی ایستگاه ها و خیابان ها تهران
کسانی که آیت الله میرباقری دوست دارند این صحفه از کتابشان را بخوانند که خیلی حق گفته
#هایپراستار
#مراکز_تجاری
#طبقه_سکولار
#نظام_دانشگاهی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
❣ خاطره جالب رهبر انقلاب از مجلسی که علامه طباطبائی، امام خمینی(ره) را استاد خود خطاب کرد!
🗓سالروز رحلت علامه طباطبایی
🇮🇷کانال داداش کوچیکه👇
❣ @dada69
🔸 امروز سالروز
رحلت فیلسوف بزرگ شرق، علامه طبابایی
و مرگ فیلسوف بزرگ غرب، هگل است.
این دو جلد کتاب را در مورد علامه تقریبا تمام کردم ده صحفه مانده که انشالله شنبه تمام می شود.
کتاب خیلی خوب بود باعث شد علامه طباطبایی را از جهاتی که به انقلاب و سیاست مربوط می شود بیشتر بشناسم . و همچنین بابت پاورقی ها خوبش با چند کتاب دیگر که در مورد علامه طباطبایی است آشنا بشوم که رفت در فهرست خرید بعدی مثل در محضر علامه.
این دو کتاب باعث شد علاقهم به علامه طباطبایی دو چندان نه سه چندان بشود.
کتاب راحت و روانی ست بیشترش مصاحبه با شاگردان و آشنایان و بستگان علامه ست. خواندنش اصلا سختی ندارد .
از کتابفروشی حافظه تاریخی و نشر شهید کاظمی می توانید تهیه کنید.
هدایت شده از کشکول احمدیاسر وافی یزدی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
بلایی که فرهنگ غرب بر سر زنان آورد
هدایت شده از یک آیه در روز
☀️۱۱) الف. از امام صادق ع روایت شده که فرمودند:
مومن با ناصبیای که به ناصبی بودن معروف است ازدواج نمیکند.
📚الكافي، ج5، ص348؛
📚تهذيب الأحكام، ج7، ص302؛
📚الإستبصار، ج3، ص183
☀️ب. از امام باقر ع روایت شده است که فرمودند:
شخصی بر امام سجاد ع وارد شد و گفت: آن زن شیبانی شما از خوارج است و حضرت علی ع را دشنام میدهد؛ اگر دلتان میخواهد که خودتان بشنوید میتوانم کاری کنم که خودتان مستقیم خبردار شوید.
فرمود: بله.
گفت؛: فردا وقتی میخواهید مثل همیشه بیرون بروید، برگردید و در گوشهای از خانه مخفی شوید.
فردا که شد حضرت در گوشهای از خانه مخفی شد؛ آن شخص آمد و با آن زن سخن گفت و برای حضرت آن وضعیت وی آؤکار گردید. پس او را طلاق داد، در حالی که خیلی از او خوشش میآمد.
📚الكافي، ج5، ص351؛
📚تهذيب الأحكام، ج7، ص303
📚الإستبصار، ج3، ص184
☀️ج. مالک بن اعین میگوید: بر امام باقر ع وارد شدم در حالی که ردایی به رنگ شدیدا شرخ پوشیده بود؛ وقتی وارد شدم لبخندی زدم.
فرمود: گویی من نمیدانم چرا خندیدی؟ به خاطر این لباسی که بر من است خندیدی! این خانم ثقفی مرا به پوشیدنش مجبور کرد؛ من او را خیلی دوست دارم و او هم مرا ناچار کرد که این را بپوشم. سپس فرمود: ما در چنین لباسی نماز نمیخوانیم و شما هم در لباسی که چنین از رنگ قرمز اشباع شده نماز نخوانید.
مالک میگوید: بعد از مدتی بر ایشان وارد شدم و آن زن را طلاق داده بود. فرمود: شنیدم از حضرت علی ع تبری میجوید و من کسی نیستم که این زن را نزد خودم نگه دارم در حالی که از آن حضرت تبری میجوید.
📚الكافي، ج6، ص447
☀️د. ابوجارود حکایت مفصلی شبیه حکایت فوق روایت کرده که نزد امام باقر ع رفته بوده و زیراندازی نزد ایشان بوده که توجه وی را جلب کرده؛ بعد از مدتی میرود و آن را نمیبیند. از حضرت پرس و جو میکند.
حضرت میفرماید: آن مال أمّ علی [که قبلا حضرت با وی ازدواج کرده] بود ولی او عقیده خوارج را داشت؛ یک شب تا صبح دورش چرخیدم که از این عقیده برگردد و تولی امیرالمومنین ع را بپذیرد وی قبول نکرد؛ صبح طلاقش دادم.
📚الكافي، ج6، ص477
☀️ه. روایت شده که قومی از اهل خراسان از ماوراء النهر نزد امام صادق ع آمدند. ایشان فرمودند:
آیا با اهل بلادتان [که ناصبی هستند] دست میدهید [= گرم میگیرید] و با آنان ازدواج میکنید؟ قطعا چنین است که اگر با آنان دست بدهید دستگیرهای از دستگیرههای اسلام جدا شوند و اگر با آنان ازدواج کنید حجاب بین شما و خداوند عز و جل هتک شود.
📚الكافي، ج5، ص352
@yekaye
👇سند و متن احادیث فوق👇
مطلع ِعشقانه
☀️۱۱) الف. از امام صادق ع روایت شده که فرمودند: مومن با ناصبیای که به ناصبی بودن معروف است ازدواج ن
طبق این احادیث ائمه اطهارع هم طلاق داشتن در زندگیشان
بخاری یک جا گفته:
حضرت زهرا شش ماه آخر عمرشان با ابوبکر قهر بودند
و یک جای دیگه گفته:
قهر با مسلمان بیش از سه روز حلال نیست
نتیجه گیری با خودتان
01-khelafate-abubakr.mp3
49M
حجت الاسلام افتخارزاده
در مورد خلافت ابوبکر و عمر
از ویژگی های جالب مرحوم آقای حاج سید جواد خامنه ای تقیّدشان به نافله عصر در نماز جماعتشان بود.
چون نوعاً مردم آمادگی ندارند، معمولاً در نمازهای جماعت، نافله عصر خوانده نمی شود.
مرحوم حاج آقای والد، نافله ظهر را قبل از نماز جماعتش می خواند و می گفت: چون برخی به دخول وقت ظهر یقین ندارند، برای این که همه یقین کنند، نافله ظهر را می خوانم. ولی درباره نافله عصر می گفت: چون اشخاص آمادگی ندارند، نمی خوانم.
ایشان بعد از نماز عصر در راه برگشت به منزل نافله عصر را می خواند.
منبع: سایت آیت الله شبیری زنجانی
صفویه و فرصت نشر معارف اهل بیت (ع) برای علمای شیعه
شاهان صفوی اگر نبودند، شاید هیچ گاه تشیّع در میان مردم ایران فراگیر و رسمی نمی شد. شاه سلیمان موقوفه ای را برای استنساخ و نشر بحارالأنوار مرحوم مجلسی قرار داده بود و اینكه كتب مرحوم مجلسی دركشور منتشر و در منازل مردم كتاب های مجلسی وارد شده بود، در سایه حمایت همین شاهان بود و اگر آنها نبودند، این كار عملی نبود.
در سال 1098 شاه سلیمان تصمیم می گیرد مقام شیخ الاسلامی را به مرحوم مجلسی اعطا كند. در «وقائع السنین والأعوام» خاتون آبادی كه در زمان حیات شاه سلیمان نوشته شده، آمده است كه شاه چند مرتبه كلمه التماس را به زبان خود جاری كرد، با اینكه این گونه تعابیر از زبان شاهان به ندرت خارج می شد. همچنین نوشته است كه هندی ها در دولتخانه شاهی بت می پرستیدند و مجلسی حدود دو ماه بعد از تصدّی شیخ الاسلامی، بتخانه آنها را خراب كرد.
در آن زمان مقام شیخ الاسلامی مقام اول روحانی كشور بود كه همه تصرّفات مربوط به امور دینی به دستور او بود و مرحوم مجلسی تصدّی این مقام را پذیرفته بود، مشروط به اینكه مظاهر كفر را از بین ببرد و احكام شرع و تشیّع را بر ایران حاكم كند. در آن اوضاع اگر علمای شیعه و از جمله مرحوم مجلسی شاهان شیعی را تقویت نمی كردند، حكومت عثمانی كه متصل به ایران بود، ایران را نابود می كرد.
شهادت ثالثه هر چند جزء اذان نیست، ولی در عین حال چون شعار شیعه شده، این شعار باید محفوظ بماند. ناصرالدین شاه بعد از اینكه با سختی بسیار شهر هرات را گرفت، همان روز اول دستور داد در آنجا اذان شیعی گفته شود؛ زیرا علامت حیازت آن جا همین اذان شیعی بود.
شاهان قاجار و صفویه، بی دین نبودند و نباید فسادشان سبب شود كه ما بر تمام اعمال آنها خط بطلان بكشیم. در زمانی كه عثمانی می خواست ایران را ببلعد، اگر این علما در صفی، مقابل حكومت قرار می گرفتند یا كوتاه می آمدند و حكومت شیعی را تأیید و تأكید نمی كردند، عثمانی غلبه می كرد. (20 آبان 1383ش)
منبع سایت آیت الله شبیری زنجانی