متسا | مرجع ترویج سواد امنیتی
🔻تکنیک های جنگ شناختی
🔹 حباب فیلتری:
در پدیدهی جنگ شناختی، شبکههای اجتماعی و الگوریتمهای آن با استفاده ازقابلیتهایی نظیر suggestion, explore, timeline و ... کاربران را در حبابی مجازی از افکار و دیگر کاربران دارای نگرش مشابه گیر میاندازند و باعث افزایش افراط گرایی خواهند شد! این حمله شناختی همان چیزی است که از خطای توهم اکثریت ناشی میشود. «حباب فیلتری» یک پدیده درمحیط آنلاین است که به وضعیتی اشاره دارد که افراد درآن با حجم زیادی ازدادهها و محتواهایی قرار میگیرند که به طور خودکار و بر اساس سابقه جستجوها، علایق و نگرانیهای آنها تنظیم شده است. در نتیجه فقط محتواها و نظراتی که با دیدگاه و عقاید فرد سازگار هستند، به او نمایش داده میشود.
به وضوح بیان میشود که حباب فیلتری ممکن است توسط الگوریتمها و تکنولوژیهایی که در پلتفرمهای جستجو، رسانههای اجتماعی و سایر سامانههای آنلاین استفاده میشود، شکل گرفته باشد. این الگوریتمها با تحلیل الگوهای رفتاری کاربر، ترجیحات و نیازهایش را شناسایی کرده و محتوا را بر اساس این اطلاعات به او پیشنهاد میدهند. نتیجه این حباب فیلتری این است که افراد درگیر دریافت مستقیم و متناسب با دیدگاهها و عقاید قبلی خود میشوند و به محتواها و نظرات متفاوت کمتری دسترسی دارند.
این میتواند منجر به کاهش تنوع در دیدگاهها، افزایش قطبیت و تقویت جداییهای اجتماعی شود. حباب فیلتری ممکن است تأثیراتی بر سطح اطلاعاتی و دانش عمومی افراد داشته باشد، زیرا آنها فقط با محتواها و نظراتی روبرو میشوند که با دیدگاههایشان هماهنگ هستند. در نتیجه برای دستیابی به دیدگاهها و اطلاعات گستردهتر لازم است مردم بتوانند خود را از حباب فیلتری آزاد کنند و به محتواها و نظرات با منشأ مختلف دسترسی پیدا کنند.
#متسا
#مرجع_ترویج_سواد_امنیتی
#جنگ_شناختی
@matsa_ir
متسا | مرجع ترویج سواد امنیتی
🔻امنیت اطلاعات یا دادهها
(قسمت دوم)
چرا امنیت اطلاعات مهم است؟
داده حکم یک عضو حیاتی هر سازمانی را دارد. گاهی اوقات حفظ اطلاعات از حفظ پول و دارایی شرکت مهمتر است؛ زیرا درز اطلاعات باعث از بین رفتن شهرت سازمان میشود و حتی در خیلی از مواقع میتواند منجر به ورشکست شدن آن سازمان یا شرکت شود؛ به عنوان مثال شرکت کوکاکولا را در نظر بگیرید که طرز تهیه نوشابههای خود را درون خزانه قفل کرده است.
اما همیشه نمیتوان اطلاعات را قفل و کلید را مخفی کرد. بسیاری از اطلاعات امروزی به صورت دیجیتال هستند و کارمندان نیاز دارند تا به آن دسترسی داشته باشند؛ چراکه باید از آن اطلاعات استفاده کنند و بتوانند به آن دادههای جدید اضافه کنند و یا از آن برای مسائل مربوط به سازمان استفاده کنند. هرچه تعداد افراد بیشتری به اطلاعات دسترسی داشته باشند، شانس درز اطلاعات و در خطر افتادن آن نیز بیشتر میشود.
وقتی فردی که دارای مجوز دسترسی نیست؛ به اطلاعات دسترسی پیدا میکند، میگوییم نقض اطلاعات یا نشت اطلاعات (Data breaches) رخ داده است؛ نقض اطلاعات از بزرگترین نگرانیهای یک ارگان است. جالب است بدانید در یک مطالعه که توسط یک شرکت امنیت دادهی معروف انجام شد 63 درصد از پاسخدهندگان گفتند که در سال 2021 دچار نقض اطلاعات یا حادثهی سایبری شدهاند و این عدد همواره در حال افزایش است.
نقض اطلاعات یا Data Breaches به تعدادی از حوادث سایبری گفته میشودکه شامل لو رفتن اطلاعات به صورت اتفاقی، حملات فیشینگ، حملات DDOS یا Distributed Denial-Of-Service، نقض اطلاعات به صورت فیزیکی، مشکلات در کنترل دسترسی (Access Control) و غیره میشود.
لو رفتن اطلاعات و هک شدن سرویسهای یک سازمان تنها مخصوص شرکتهای کوچک و یا ضعیف نیست؛ حتی شرکتهای بزرگ مانند یاهو، فیسبوک و توییتر نیز دچار این حملات شدهاند.
#امنیت_داده
#امنیت_اطلاعات
#متسا
#مرجع_ترویج_سواد_امنیتی
@matsa_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔻یک متعصب به فکر یاد گرفتن نیست، بلکه به فکر پیروزی ست...!!!؟؟؟
به هر قیمت ممکن...!!!؟؟؟
#متسا
#مرجع_ترویج_سواد_امنیتی
#تعصب
@matsa_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔻دلائل ایستادگی نکردن مردم و ارتش سوریه مقابل تروریستها
#متسا
#مرجع_ترویج_سواد_امنیتی
#نارضایتی_شغلی
#انتقامجویی
@matsa_ir
🔻برای حفظ امنیت مالی خود، همیشه پس از استفاده از برنامههای بانکی، از آنها خارج شوید.
#متسا
#مرجع_ترویج_سواد_امنیتی
#امنیت_مالی
@matsa_ir
متسا | مرجع ترویج سواد امنیتی
🔻امنیت اطلاعات یا دادهها (قسمت دوم) چرا امنیت اطلاعات مهم است؟ داده حکم یک عضو حیاتی هر سازمان
🔻امنیت اطلاعات یا دادهها
(قسمت سوم)
🔻اهداف امنیت اطلاعات
اهداف اصلی امنیت دادهها عبارتند از:
1. حفظ محرمانگی:
فقط افراد مجاز باید به دادهها دسترسی داشته باشند. این امر برای محافظت از اطلاعات حساس مانند اطلاعات فنی، مالی، پزشکی و اطلاعات شخصی ضروری است.
2. حفظ صحت:
دادهها باید دقیق و قابل اعتماد باشند. این امر برای اطمینان از اینکه تصمیمات بر اساس اطلاعات صحیح گرفته میشود، ضروری است.
3. حفظ در دسترس بودن:
دادهها باید در زمان نیاز برای کاربران مجاز قابل دسترس باشند. این امر برای اطمینان از اینکه عملیات تجاری بدون وقفه ادامه یابد، ضروری است.
4. حفظ حریم خصوصی:
اطلاعات شخصی افراد باید در برابر سوء استفاده محافظت شود. این امر برای احترام به حقوق و آزادیهای افراد ضروری است.
5. جلوگیری از جرایم سایبری:
امنیت دادهها میتواند به جلوگیری از جرایم سایبری مانند سرقت هویت، کلاهبرداری و حملات باج افزار کمک کند. این امر برای محافظت از افراد و سازمانها در برابر ضررهای مالی ضروری است.
6. حفظ اعتماد:
امنیت دادهها میتواند به حفظ اعتماد بین مشتریان، شرکا و کارکنان کمک کند. این امر برای ایجاد یک محیط امن و قابل اعتماد برای انجام تجارت ضروری است.
7. افزایش بهرهوری:
امنیت دادهها میتواند به افزایش بهرهوری با کاهش زمان و هزینهی صرف شده برای بازیابی دادهها کمک کند. این امر برای افزایش سودآوری و رقابتی بودن سازمانها نیز ضروری است.
#امنیت_اطلاعات
#امنیت_داده
#متسا
#مرجع_ترویج_سواد_امنیتی
@matsa_ir
🔻مراقب میزان مصرف دادهی خود باشید. افزایش مصرف ناگهانی میتواند نشانهی وجود بدافزار باشد.
#متسا
#مرجع_ترویج_سواد_امنیتی
@matsa_ir
هدایت شده از متسا | مرجع ترویج سواد امنیتی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔸با آدمهای فضول و کنجکاو چگونه برخورد کنیم ؟
#متسا
#مرجع_ترویج_سواد_امنیتی
#مهندسی_اجتماعی
#زیرپاکشی
@matsa_ir