لطفا در ایتا مطلب را دنبال کنید
مشاهده در پیام رسان ایتا
ولادت حضرت زینب(س) و روز پرستار مبارک باد
🌹
✏️ @medademan
https://eitaa.com/joinchat/4259250201C60440c06cc
به نام خدای مهربان
امشب یوسف را زدند، آنهم به جرم کارهای نکرده ...
در مقابل اما او چون مرد ایستاد و با ورودش به زندان، در همان لحظه اول، تبلیغ را با دفاع از حق مظلوم شروع کرد.!
خدایا به آبروی صبر و حلم یوسف نبی (ع) ما را در مسیر دینت ثابت قدم بدار حتی اگر مورد امتحان تو قرار گیریم.
دوستدار یوسفت
پاییز ۱۴۰۲ ش
مداد من
✅ به نام خدای سبحان ✅ از فلسطین چقدر می دانید؟ (18) طرح سازمان ملل برای تقسیم فلسطین در ۲۹ نوامبر
✅ به نام خدای سبحان
✅ از فلسطین چقدر می دانید؟ (19)
تحلیل ژنتیکی جمعیت منطقه
بر اساس بررسیهای ژنتیکی، جمعیت یهود و فلسطینی از لحاظ ژنتیکی تداخل دارند. مسلمانان فلسطینی دارای عوامل ژنتیکیای هستند که در جمعیت شبهجزیره عرب یافت میشوند و در مورد یهودیها بسیار نادر هستند. یهودیان اشکنازی نیز دارای عوامل ژنتیکیای هستند که در افراد اروپایی دیده میشوند و وجود چنین عواملی در عربها بسیار کم است.
دانشمندان علوم ژنتیک توافق دارند که در افراد خاورمیانه در زمانهای پیش از تاریخ تداخل ژنتیکی بودهاست. نبل در سال ۲۰۰۰ با انجام بررسی کروموزوم-haplotype Y برای بررسی نژادی یهودیان و مسلمانان فلسطینی عنوان کرد «ژن مشترک برای قسمت عمدهای از کروموزومهای Y وجود دارد که نشاندهنده اجداد مشترک میباشد». دو مدل هاپلوتایپ که تشکیل دهنده کلاید مسلمانان فلسطینی بود در میان یهودیان نیز وجود داشت که «نشان دهنده انحراف یا تداخل از سایر افراد» میباشد. نبل عنوان کرد که این یافته هماهنگ با شواهد تاریخیای است که عنوان میکند که «بخشی یا کل عربهای مسلمان در این کشور از نوادگان ساکنین محلی، عمدتاً مسیحی و یهودی، هستند که پس از پیروزی اسلام در قرن هفت بعد از میلاد به اسلام روی آوردند. این ساکنین محلی در واقع از نسل جمعیت اصلیای که چندین قرن و حتی در دورههای پیش از تاریخ در این منطقه میزیستهاند هستند.»
یک بررسی دیگر توسط همین گروه با هدف مشخص کردن ارتباط ژنی میان سه جامعه یهودی (اشکنازی، سفاردی و کردی) دو گروه هاپلوتایپ کروموزوم YEu۹ و Eu۱۰ را به عنوان نشاندهنده قسمت عمده نژاد خاورمیانه شرح داد. چنین به نظر میرسد که Eu۹ مربوط به شمال ترکیه وEu۱۰ مربوط به جنوب آن میباشد. در کردهای مسلمان و یهود Eu۹ زیاد است، اما Eu۱۰ که در مسلمانان فلسطینی زیاد است در بین این افراد کم است. این بررسی نشان داد که کروموزومهای Y در عربهای مسلمان و عرب بادیهنشین نشاندهنده ارتباطات نژادی با ساکنان جدید منطقه و ارتباطات نژادی دیگر با سایر افراد میباشد. ارتباطات نژادی اولیه در واقع بخشی از کروموزوم مشترک با یهودیها میباشد. طبق طرح ما، مهاجرتهای اخیر همانطوریکه از کروموزوم Eu ۱۰ ویژه عربها که شامل مدلهای هاپلوتایپ مشاهده شده در فلسطینیها و عربهای بادیهنشین مشهود است، اغلب از شبهجزیره عرب بودهاست. این بررسی نشان میدهد که کروموزومهای Y یهودیها بخش مهمی از عوامل ژنتیکی منطقه را شامل میشود و خصوصاً یهودیها ارتباط ژنتیکی زیادی با افراد ساکن در شمال ترکیه داشتهاند.
در سال ۱۹۰۲، سیر جمز فریزر در کتابش بنام شاخه طلایی که درباره نظریه وی در مورد ریشههای مذهب میباشد، عنوان کرد که اکثر عربهای فلسطین از تبار مردم یبوسی و کنعانی هستند:
«ساکنان عرب زبان فلسطین از نژاد قبیلههایی هستند که پیش از حمله اسرائیل در منطقه سکنا گزیدند. آنها هنوز به این سرزمین پایبند هستند. آنها هرگز این سرزمین را ترک نکرده و از آن دل نکندند.»
برخی ژنتیکدانان با فریزر موافق هستند. آرنایز-ویلنا و سایرین (۲۰۰۱) فایل ژنتیکی فلسطینیها را با سایر افراد مدیترانهای مقایسه کردند و عنوان کردند که «ریشه فلسطینیها و ارتباط ژنتیکی آنها با سایر جمعیتهای مدیترانهای، نشان میدهد که هم یهودیها و هم فلسطینیها از نژاد کنعان باستان که در دورههای کهن با مصریها، ساکنان آنتالیا و بینالنهرین آمیخته شده میباشند.»
با این وجود نتایج این بررسی نشان میدهد که فلسطینیها از لحاظ ژنتیکی با مصریها،
لبنانیها، ایرانیها، کرتان، مقدونیهایها، ساردنیها، ترکها، ارمنیها و همچنین الجزایریها، اسپانیاییها، فرانسوی، ایتالیایی و بایسکیها ارتباطاتی دارند؛ بنابراین این شرایط نمیتواند پاسخگویی مسئله مهاجرت باشد.
آرنایز-ویلنا بعدها از هیئت سردبیری مجله اخراج شد و این مقاله نیز برداشته شد. مقامات این مجله عنوان کردند که این مقاله سیاسی بوده و در آن اظهاراتی نامناسب در مورد اختلافات فلسطین و اسرائیل به کار رفتهاست.
ادامه دارد ...
✏️ @medademan
https://eitaa.com/joinchat/4259250201C60440c06cc
✅ به نام خدای سبحان
✅ از فلسطین چقدر می دانید؟ (20)
مسئله مهاجرت دیرهنگام عرب به فلسطین
در مورد این مسئله که آیا مهاجرت عربها به فلسطین بعد از سکونت یهودیها در آنجا در اواخر قرن ۱۹ اتفاق افتاده بحثها و اختلافات بسیاری وجود دارد.
یوزیل شملز که یک جمعیتشناس است در بررسیهای خود از اسناد ثبتشده عثمانی در مورد جمعیت اورشلیم و الخلیل در سال ۱۹۰۵ متوجه شد که اغلب شهروندان عثمانی ساکن در این مناطق، که تشکیل دهنده یک سوم از جمعیت فلسطین بودند در همان محل تولد خود زندگی میکردند. خصوصاً در مورد مسلمانان، ۱/۹۳٪ در همان محل تولد خود در فلسطین ساکن بودند و ۲/۵٪ از آنها که متولد بخشهای مختلف فلسطین بودند در سایر مناطق غیر از زادگاه خود در فلسطین ساکن بودند و محل تولد ۶/۱٪ خارج از فلسطین بودهاست. خصوصاً در مورد مسلمانان، ۱/۹۳٫۴٪ در همان محل تولد خود در فلسطین ساکن بودند و ۲/۵٪ از آنها که متولد بخشهای مختلف فلسطین بودند در سایر مناطق غیر از زادگاه خود در فلسطین ساکن بودند و محل تولد ۶/۱٪ خارج از فلسطین بودهاست. در مورد یهودیها (به استثنای افرادی که جزء شهروندان عثمانی نبودهاند) ۵۹٪ در همان محل تولد خود در فلسطین ساکن بودند و ۹/۱٪ از آنها که متولد بخشهای مختلف فلسطین بودند در سایر مناطق غیر از زادگاه خود در فلسطین ساکن بودند و محل تولد بیش از ۳۹٪ از آنها خارج از فلسطین بودهاست.
یک اقتصاددان آمریکایی Gottheil بر این باور است که مهاجرت عظیم عربها به فلسطین وجود داشتهاست:
«دلایل بسیاری برای این باور وجود دارد که در زمان عثمانی و دورههای دولت قیم انگلیس مهاجرت عربها به فلسطین رخ دادهاست. مهمترین دلیل در این زمینه ارتباط میان اختلاف اقتصادی منطقهای و مهاجرت است که در سطح جهان اتفاق افتاده و مورد پذیرش همگان است. حجم و میزان دقیق مهاجرت عرب به فلسطین و در فلسطین همانگونه که باچی عنوان کرده نامشخص است. ناقص بودن اسناد ثبتی در عثمانی و آمار دورههای انگلیس و وجود مهاجرتهای غیرقانونی و پنهانی در این مدت باعث میشود که هرگونه اظهار نظر در این زمینه در واقعی تحلیلی ابداعی باشد. در اغلب موارد افرادی که در زمینه جمعیتشناسی فلسطین- یا تحلیلات جمعیتشناسی بر اساس اطلاعات خام- کار کردهاند، اذعان کردهاند که محدودیتهای بسیاری در این زمینه وجود دارد و نتایج غیرقطعی هستند.»
یهوشوئا پورات بر این باور است که نظریه «مهاجرت عظیم عربها از کشورهای همسایه» افسانهای است که «نویسندگان صهیونیست» به وجود آوردهاند. وی مینویسد:
«همانطور که نتایج بررسیهای مورخان و جمعیتشناسان جدید فلسطینی نشان میدهد، جمعیت عرب در اواسط قرن ۱۹ دوباره رشد کرد. این رشد نتیجه عامل جدیدی بود: انقلاب جمعیتی. تا دهه ۱۸۵۰ هیچ گونه افزایش طبیعی در جمعیت نبود، اما پیدایش روشهای درمانی نوین و تأسیس بیمارستانهای مدرن توسط مقامات عثمانی و خارجیان مسیحی این وضعیت را تغییر داد. تعداد تولدها ثابت بود، اما مرگ و میر نوزادان کاهش یافت. این شرایط دلیل اصلی رشد جمعیت عرب بود. شکی نیست که کارگران مهاجر از سوریه و اردن به فلسطین آمده و آنجا ساکن شدند. اما در این مورد بحث نشده که قطعاً مهاجرت معکوس هم بودهاست. بهطور مثال در الخلیل رسم شده بود که افراد برای تحصیل و کار به قاهره بروند، که در نتیجه گروهی از جمعیت الخلیل از قرن ۱۵بهطور دائم در قاهره زندگی میکردند. نیروی کار غیرماهر از اردن و اطراف به فلسطین میآمدند، اما در عوض پیش از ۱۹۴۸ بسیاری از فلسطینیان تحصیل کرده که کاری در فلسطین نیافتند جذب اردن شدند. از لحاظ جمعیتشناسی، این انتقالات جمعیتی در مقایسه با عامل طبیعی افزایش جمعیت کمرنگ و کم تأثیر هستند.»
دانیل پایپس در پاسخ عنوان کرد که مسئله «مهاجرت عظیم عربها از کشورهای همسایه» در نیمه اول قرن بیست مطرح شده و آمار و بررسیهای جمعیتشناختی که مورد قبول همگان شامل پورات است، آن را تأیید میکند.
بر اساس آمار اداره آمار مرکزی اسرائیل، در ماه مه سال ۲۰۰۶، جمعیت اسرائیل برابر با ۷ میلیون نفر بود که ۷۷٪ یهودی، ۱۸/۵٪ عرب و ۴/۵٪ از سایر ریشهها بودهاند. بر اساس آمار از یهودیهای اسرائیل ۶۸٪ بومی اسرائیل (متولد اسرائیل)، اغلب نسل دوم یا سوم از اسرائیلیها هستند و ۱۰٪ از جهان عرب ازآسیا و آفریقا هستند.
✏️ @medademan
https://eitaa.com/joinchat/4259250201C60440c06cc
مداد من
✅ به نام خدای سبحان ✅ از فلسطین چقدر می دانید؟ (20) مسئله مهاجرت دیرهنگام عرب به فلسطین در مورد ای
✅ به نام خدای سبحان
✅ از فلسطین چقدر می دانید؟ (21)
منشاء تنش بین اسرائیل و فلسطینیها در کجاست؟
«داوید بن گوریون» حکومت نوپای اسرائیل را در تاریخ چهاردهم مه ۱۹۴۸ پایهگذاری و آن را پناهگاهی امن برای یهودیانی اعلام کرد که از دست آزار و اذیت گریزان بوده و به دنبال سرزمینی هستند که با نسلهای پیشین خود پیوندهای عمیق داشته باشد.
فلسطینیها روز تاسیس موجودیتی به نام اسرائیل را به عنوان روز نکبت یا روز فاجعه یاد میکنند؛ روزی که به خلع ید آنها از این سرزمینها منجر شد و رویای فلسطینیها برای تشکیل یک کشور را تا کنون ناکام گذاشته است.
متعاقب این موضوع جنگی در گرفت که نزدیک به ۷۰۰ هزار فلسطینی، یعنی نیمی از جمعیت عربهایی که در آن زمان تحت قیمومیت بریتانیا زندگی میکردند، مجبور به فرار شدند یا از خانههای خود بیرون رانده شدند و به اردن، لبنان و سوریه و همچنین غزه، کرانه باختری و بیتالمقدس شرقی رهسپار شدند.
اسرائیل، متحد نزدیک این روزهای ایالات متحده، این ادعا که فلسطینیها را از خانه هایشان بیرون رانده است را نمیپذیرد و بیان میکند که یک روز پس از اعلامش مبنی بر تشکیل حکومت، توسط پنج کشور عربی مورد حمله قرار گرفته است.
درست است که پیمانهای آتشبسی که در سال ۱۹۴۹ منعقد شد موجب شد تا این جنگ متوقف شود، اما هیچ گاه به یک صلح رسمی ختم نشد.
آن دسته از فلسطینیهایی که علیرغم وقوع آن جنگ همچنان در این مناطق باقی ماندند، امروزه جامعه عرب اسرائیل و نزدیک به ۲۰ درصد از جمعیت اسرائیل را تشکیل میدهند.
چه جنگهای بزرگی از آن زمان تاکنون درگرفته است؟
اسرائیل در سال ۱۹۶۷، یک حمله پیشگیرانه علیه مصر و سوریه انجام داد و «جنگ شش روزه» را آغاز کرد. اسرائیل از آن زمان کرانه باختری، بیتالمقدس شرقی (که از اردن تصرف کرده) و بلندیهای جولان سوریه را اشغال کرده است.
پس از آن، مصر و سوریه در سال ۱۹۷۳ به مواضع اسرائیل در امتداد کانال سوئز و بلندیهای جولان حمله کردند و جنگ یوم کیپور را آغاز کردند. اسرائیل در نهایت موفق شد ارتش هر دو کشور را پس از سه هفته به عقب براند.
در ادامه، اسرائیل در سال ۱۹۸۲ به لبنان حمله کرد و هزاران مبارز فلسطینی تحت رهبری یاسر عرفات پس از ۱۰ هفته تحمل محاصره، در نهایت از طریق دریا تخلیه شدند.
در سال ۲۰۰۶، زمانی که شبهنظامیان حزبالله دو سرباز اسرائیلی را اسیر کردند، دوباره در لبنان جنگ شد و اسرائیل نیز به تلافی پرداخت.
در سال ۲۰۰۵ اسرائیل از غزه که در سال ۱۹۶۷ از مصر تصرف کرده بود، بیرون آمد. اما غزه در سالهای ۲۰۰۶، ۲۰۰۸، ۲۰۱۲، ۲۰۱۴ و ۲۰۲۱ شاهد شعلهور شدن درگیریهایی بود که شامل حملات هوایی اسرائیل و شلیک راکتهای فلسطینی و گاه تهاجمات فرامرزی بین آنها بود.
علاوه بر این جنگها، دو انتفاضه یا قیام فلسطینی؛ یکی بین سالهای ۱۹۸۷ تا ۱۹۹۳ و دیگری در سالهای ۲۰۰۰ تا ۲۰۰۵ نیز رخ داد. انتفاضه دوم با موجی از بمبگذاریهای انتحاری حماس علیه اسرائیلیها همراه بود.
ادامه دارد ...
✏️ @medademan
https://eitaa.com/joinchat/4259250201C60440c06cc
#نمایشگاه_کتاب با تخفیف ۱۰ تا ۵۰ درصدی افتتاح شد
این نمایشگاه از پنجشنبه 25 آبان لغایت 2 آذرو ساعت بازدید: 8 صبح الی 8 شب همراه با برنامه های فرهنگی و ترویجی کتابخوانی
لینک خبر👇👇
http://payamnaein.ir/?p=62928
انجمن مدادستان برگزار می کند:
#نمایشگاه_کتاب
📍با تخفیف 10 تا 50 درصدی
مکان: رواق زیرزمین امامزاده سلطان سید علی(ع)
زمان: پنجشنبه 25 آبان لغایت 2 آذر
ساعت بازدید: 8 صبح الی 8 شب
💠 همراه با برنامه های فرهنگی و ترویجی کتابخوانی
و نمایشگاه آثار نویسندگان شهرستان
منتظر حضور گرم همشهریان عزیز هستیم.
#نمایشگاه_کتاب
@payamemafakher
Payamenaein.ir
با حمایت امام جمعه محترم شهرستان نایین، نمایشگاهی با بیش از هزار عنوان کتاب و با ۱۰ الی ۶۰ درصد تخفیف برگزار گردید. 📚
جا دارد که از همین مکان شریف، از ایشان و تمام عزیزانی که همکاری نمودند کمال تقدیر و تشکر بعمل آید. 💐
🔸مکتبخانه قرآنی امام رضا علیه السلام
🔹انجمن مدادستان شهرستان اردکان
✏️ @medademan
https://eitaa.com/joinchat/4259250201C60440c06cc
مداد من
✅ به نام خدای سبحان ✅ از فلسطین چقدر می دانید؟ (21) منشاء تنش بین اسرائیل و فلسطینیها در کجاست؟ «
✅ به نام خدای سبحان
✅ از فلسطین چقدر می دانید؟ (22)
تا کنون چه تلاشهایی برای صلح صورت گرفته است؟
مصر و اسرائیل در سال ۱۹۷۹ معاهده صلحی را امضا کردند که به موجب آن به سی سال خصومت بین این دو پایان داد.
اسحاق رابین، نخست وزیر وقت اسرائیل و یاسر عرفات در سال ۱۹۹۳، توافق اسلو درباره خودمختاری محدود فلسطینی را به ثمر رساندند.
اسرائیل در سال ۱۹۹۴ نیز با اردن پیمان صلح امضا کرد.
اجلاس کمپ دیوید در سال ۲۰۰۰ شاهد ناکامی بیل کلینتون رئیس جمهوری آمریکا، ایهود باراک نخست وزیر اسرائیل و یاسر عرفات در رسیدن به توافق نهایی صلح بود.
دو سال بعد، به موجب طرح کشورهای عربی به اسرائیل پیشنهاد داده شد تا در ازای عادیسازی روابط با همه کشورهای عربی، اسرائیل از سرزمینهایی که در جنگ ۱۹۶۷ تصرف کرده بود به طور کامل عقب نشینی کند، همچنین یک کشور فلسطینی تشکیل شود و برای پناهندگان فلسطینی نیز «راه حلی عادلانهای» در نظر گرفته شود.
این تلاشهای صلح از سال ۲۰۱۴، یعنی زمانی که مذاکرات بین اسرائیلیها و فلسطینیها در واشنگتن شکست خورد، متوقف شده است.
فلسطینیها بعدها تعامل با دولت دونالد ترامپ، رئیسجمهوری ایالات متحده را بایکوت کردند. علت آن هم این بود که دولت ترامپ راهحل موسوم به «دو کشوری» - فرمول صلحی تشکیل یک کشور فلسطینی در سرزمینی که اسرائیل در سال ۱۹۶۷ تصرف کرده بود – را مورد تأیید قرار نداد.
تلاشهای صلح اکنون به کجا رسیده است؟
دولت جو بایدن، رئیس جمهور کنونی ایالات متحده بر تلاش برای رسیدن به یک «معامله بزرگ» در خاورمیانه متمرکز است که شامل عادیسازی روابط بین اسرائیل و عربستان سعودی است.
جنگ اخیر از نظر دیپلماتیک برای ریاض و سایر کشورهای عربی، از جمله برخی کشورهای حاشیه خلیج فارس که با اسرائیل قرارداد صلح امضا کردهاند، ناخوشایند آمده است.
ادامه دارد ...
✏️ @medademan
https://eitaa.com/joinchat/4259250201C60440c06cc
#اگر_تو_به_جای_من_بودی
#قسمت_اول
سلام به خواننده؛
امروز قرار است سرنوشت خودم را رقم بزنم.
این دهمین روزی است که تنهای تنها شده ام. یادم نمی آید کی شام خورده ام؛
فقط می دانم دیروز کتک سیری از مرد بریان فروش خوردم. گرسنه و بی پول بودم، خواستم یک ران مرغ کش بروم که لو رفتم؛ سیلی و لگد آن مرد بجای ناهار سیرم کرد.
اگر پدر و مادرم زنده بودند شاید این طوری نمی شدم.
منی که برای خودم برو بیایی داشتم حالا شده ام یک اشغال جمع کن دزد.
روز ها ولگردی می کنم و زباله جمع می کنم. شبها هم اگر موقعیتش پیش آید دزدی می کنم؛
دیگر از این زندگی خسته شده ام.
همه اش تقصیر آن تصادف مزخرف بود؛ پدر و مادرم مُردند. منم بدبخت شدم.
اما امروز قرار است سرنوشتم را رقم بزنم؛
ساعت ۵:۴۵ دقیقه است. تا یک ربع دیگر من هم به جمع پدر و مادرم ملحق می شوم.
این نامه را نوشتم برای افرادی که نگویند این بچه مریض بود و خودکشی کرد؛ بلکه این فشار زندگی بود که خفه اش کرد.
حالا اگر تو جای من بودی چه می کردی؟
تمام. الیاس نادری ۱۵ ساله.
راس ساعت ۷ صبح جسد نوجوانی بد بو را روی برانکارد خوابانده بودند. پزشک علت فوت را خفگی بر اثر طناب، اعلام کرد.
ادامه دارد...
✍ محمد مهدی پیری
✏️ @medademan
https://eitaa.com/joinchat/4259250201C60440c06cc
مداد من
✅ به نام خدای سبحان ✅ از فلسطین چقدر می دانید؟ (22) تا کنون چه تلاشهایی برای صلح صورت گرفته است؟
✅ به نام خدای سبحان
✅ از فلسطین چقدر می دانید؟ (23)
مسائل اصلی اسرائیل و فلسطینیها کدامند؟
هم اکنون مسائلی همچون «راه حل دو کشوری»، مساله شهرکسازیهای اسرائیل، وضعیت بیتالمقدس و مساله بازگشت پناهجویان در زمره اصلیترین موضوعات مورد مناقشه بین طرفین هستند.
در سال ۱۹۴۸م اسرائیل تاسیس شد. در این زمان یهودیان ۷۸٪ سرزمین فلسطین را اشغال کردند. مناطق اشغالی شامل الخلیل واقع در شمال فلسطین، ساحل دریای مدیترانه، صحرای نقب و منطقه مرکزی فلسطین بود. از آنجا که کرانه باختری تحت اداره اردن بود و غزه نیز توسط دولت مصر اداره میشد، این دو منطقه از اشغال صهیونیستها در امان ماند؛ امّا از سال ۱۹۶۷ تا ۱۹۹۵م اسرائیل موفق شد ۶۰٪ از کرانه باختری و ۴۰٪ از غزه را اشغال کند. همچنین در این دوره اسرائیل توانست ۹۷٪ فلسطین را به اشغال خود درآورد.
سال ۱۹۴۸م به خاطر تشکیل اسرائیل، سال نَکْبَت نامگذاری شده است. همچنین سال ۱۹۶۷م به خاطر شکست کشورهای عربی (مصر، سوریه، اردن و عراق) از اسرائیل، به سال نَکْسَه معروف است. این جنگ ۶ رو طول کشید که پس از شکست کشورهای عربی، کرانه باختری، غزه و برخی از مناطق کشورهای همسایه فلسطین توسط اسرائیل اشغال شد.
بسیاری از دولتهای اسلامی نسبت به اشغال فلسطین حساس بودند. مسئله فلسطین به شکل قابل توجهی مورد حمایت شیعیان قرار دارد، که اظهارات و فتاوای بسیاری از علمای شیعه در این زمینه حاکی از حمایت از فلسطینیها دارد.
ادامه دارد ...
✏️ @medademan
https://eitaa.com/joinchat/4259250201C60440c06cc
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🏴 ایام شهادت حضرت زهرا(س) بر همگان تسلیت باد.
✏️ @medademan
https://eitaa.com/joinchat/4259250201C60440c06cc
مداد من
✅ به نام خدای سبحان ✅ از فلسطین چقدر می دانید؟ (23) مسائل اصلی اسرائیل و فلسطینیها کدامند؟ هم اکن
✅ به نام خدای سبحان
✅ از فلسطین چقدر می دانید؟ (24)
درگیری اسرائیل با فلسطینیها
قتلعام فلسطینیها توسط اسرائیل
با اشغال فلسطین توسط اسرائیل در سال ۱۹۴۸م، همواره نزاع و درگیری بین فلسطین و اسرائیل وجود داشته است. از جمله اسرائیل چندین مرتبه مرتکب قتلعام فلسطینیها شده است. در سال ۱۹۴۸م، ۳۴ قتلعام توسط اسرائیل اتفاق افتاد که معروفترین آنها، قتلعام «دیر یاسین» است. در این قتلعام ، ۲۵۴ نفر به شکل فجیعی کشته شدند. از دیگر جنایات اسرائیل، قتلعام «خان یونس» در سال ۱۹۵۶م است. در این جنایت، ۲۵۰ فلسطینی کشته شدند. یکی از بزرگترین جنایات تاریخ، کشتار صبرا و شتیلا است. این حادثه در سال ۱۹۸۲م اتفاق افتاد که در آن ۳۲۹۷ زن و کودک فلسطینی کشته شدند.
در مهر ۱۴۰۲ش/اکتبر ۲۰۲۳م، اسرائیل در پی انتقام از عملیات نظامی حماس با نام طوفان الاقصی، در طی دوازده روز هجوم به نوار غزه، بیش از ۱۳۵ هزار خانه مسکونی تخریب و محلههایی از غزه را با خاک یکسان کرد. در پی این حملات بیش از ۳۲۰۰ نفر از فلسطینیان کشته و ۱۱۰۰۰ نفر زخمی شدند. براساس آمار وزارت بهداشت فلسطین تا روز یازدهم حمله اسرائیل پانصد زن و حدود هفتصد کودک توسط نیروهای اسرائیلی کشته شدند. این رژیم در ۲۵ مهر/۱۷ اکتبر، در حمله هوایی به بیمارستان معمدانی (الاهلی العربی)، یکی از مهمترین بیمارستانهای نوار غزه، آن را با خاک یکسان کرد که به کشته شدن بیش از ۵۰۰ نفر منجر شد.
انتفاضههای فلسطینیها علیه اسرائیل
طی سالهای اشغال فلسطین، این سرزمین شاهد قیامهای متعدد مردم فلسطین بوده است. اولین قیام مردم فلسطین، در سال ۱۹۷۶م با نام انتفاضه روز زمین اتفاق افتاد. انتفاضه دیگر در سال ۱۹۸۷م اتفاق افتاد که به انتفاضه اول یا انتفاضه شعب فلسطینی معروف است. این انتفاضه در کرانه باختری و غزه رخ داد. در سال ۲۰۰۰م به خاطر ورود آریل شارون نخستوزیر وقت اسرائیل به مسجد الاقصی انتفاضه دیگری آغاز شد که به انتفاضه الاقصی مشهور است. از مهمترین شعارهای انتفاضه الاقصی، ایجاد دولت فلسطینی و خروج اشغالگران از کرانه باختری بود. در انتفاضه ۱۹۸۷م که شش سال به طول انجامید، ۱۵۴۰ نفر کشته و ۱۳۰ هزار نفر زخمی شدند. در انتفاضه سال ۲۰۰۰م نیز، ۲۸۰۰ نفر کشته شدند.
ادامه دارد ...
✏️ @medademan
https://eitaa.com/joinchat/4259250201C60440c06cc
#اگر_تو_به_جای_من_بودی
#قسمت_دوم
پرونده الیاس ذهنم را درگیر کرده بود.
تا اینکه مشخصات جنازه همه را وارد شُک کرد.
آن مُرده الیاس نبود!
جسد نوجوانی که پیدا شده بود پدر و مادر داشت!
والدینش گفتند: فرزند ما اسمش آرش بوده و علت خودکشی اش را نمی دانیم!
به عنوان رئیس پرونده اجازه ندادم جنازه به خانواده داده شود؛ تا نتیجه تست دی ان ای مشکل را حل کند؛
بعد از یک هفته نتیجه آزمایش رسید؛
کودک فرزند آن خانواده بود.
ذهنم داشت منفجر می شد!
پس الیاس کیست؟ صاحب این نامه کجاست؟ زنده است یا مرده؟
چندین بار، نامه الیاس را خواندم؛ گفتم حتما آن بریان فروش می تواند کمکم کند؛
سر کوچه ای که نامه را پیدا کرده بودم مغازه بریان فروشی بود؛ ران های مرغ در حال برشته شدن بودند.
ادامه دارد..
✏️ @medademan
https://eitaa.com/joinchat/4259250201C60440c06cc
✅ به نام خدای مهربان
✅ ای داد بیداد ...!
مسوول محترم ستاد اقامه نماز در اردکان عوض شد. کرسی ترویج نماز بدست مرد شیک پوشی افتاد که چند صباحی است پرونده مسوولیت هایش سنگین شده است.
این چند کلمه در جهت تخریب یا تشویق ایشان نیست بلکه تحفه ای است محضر درویش! البته اگر گوشی برای شنیدن باشد.
مقوله ترویج فریضه نماز، دایره گسترده ای است که کفش و کلاه خودش را می طلبد.! اینکه مسوول ستاد چه کسی می شود مهم نیست، مهم آن است که فرد مسوول در مقابل مسجد های خلوت، شبهات گسترده در موضوع نماز، سوداگران دین ستیز، برخی اختلافات داخلی مساجد، روش های سنتی تاریخ مصرف گذشته جهت ترویج نماز و هزاران اما و اگر دیگر قرار دارد.! در برابر این همه چالش یا باید چشم ها را بست و به چند همایش و مراسم داخلی اکتفا کرد یا بایستی چشم ها را باز کرد و جور دیگر نگریست.
به نظر می رسد مسوول ستاد، صبح که چشمش را باز می کند، بعد از بسم الله گفتن بایستی تمام دغدغه اش نماز باشد و نماز.! پیشنهاد ما این است که آقایان، اتاق فکر برای نماز داشته باشند آنهم فکرهای به روز رسانی شده.!
هر کسی مسوول ستاد شده، خدا پشت و پناهش. عاجزانه و به قصد قربت، از ایشان خواهش داریم از کنار خلوتی مساجد و بی توجهی نسل جدید به نماز، به سادگی عبور نکنند.
✍ جواد حاجی اکبری
🗓 پاییز آلوده 1402
✏️ @medademan
https://eitaa.com/joinchat/4259250201C60440c06cc
مداد من
✅ به نام خدای سبحان ✅ از فلسطین چقدر می دانید؟ (24) درگیری اسرائیل با فلسطینیها قتلعام فلسطینیه
✅ به نام خدای سبحان
✅ از فلسطین چقدر می دانید؟ (25)
حملات موشکی حماس و جهاد اسلامی علیه اسرائیل در ۲۰۲۱م
در سال ۲۰۲۱م بین گروهای مقاومت و اسرائیل درگیری رخ داد که ۱۱ روز به طول انجامید. در این درگیری حماس و جنبش جهاد اسلامی با استفاده از راکت و موشک شهرهای مختلف فلسطین که توسط اسرائیل اشغال شده بود از جمله تلآویو را هدف قرار دادند. این درگیری در واکنش به سرکوب تظاهرات فلسطینیهایی که به حکم دادگاه اسرائیل مبنی بر خروج تعدادی از آنان از منطقه شیخ جَرّاح و تحویل منازلشان به صهیونیستها اعتراض داشتند به وقوع پیوست. هرچند حملات اسرائیل به غزه خسارات زیادی وارد کرد و تعدادی از نیروهای مقاومت و غیرنظامیان کشته و زخمی شدند؛ اما فلسطینیها نیز پس از آتشبس، پیروزی خود را جشن گرفتند.
راه حل دو کشوری
در مورد «راه حل دو کشوری» یا همان استقرار توامان دو کشور جداگانه اسرائیل و فلسطین که به معنی به رسمییت شناختن کشور فلسطین برای فلسطینیان کرانه باختری و نوار غزه خواهد بود، باید گفت که حماس این راه حل را به کلی مردود میداند و عزم نابودی اسرائیل را دارد.
اسرائیل نیز گفته است که در صورت تحقق کشوری به نام فلسطین، باید از آن نظامیزدایی کرد تا امکان تهدید اسرائیل را نداشته باشد.
شهرکسازیها
اکثر کشورهای جهان، ساخت شهرکهای یهودی در سرزمینهایی که اسرائیل در سال ۱۹۶۷ اشغال کرده است را غیرقانونی میدانند. اما اسرائیل با این موضوع مخالف است و از پیوندهای تاریخی و دینی خود با این بخشها صحبت به میان میآورد.
تداوم گسترش این شهرکسازیها به یکی از بحث برانگیزترین موضوعات بین اسرائیل و فلسطینیها و همچنین جامعه بینالمللی مبدل گشته است.
وضعیت بیتالمقدس
مساله اختلافی دیگر موضوع بیتالمقدس است. فلسطینیها خواهان این هستند که بیتالمقدس شرقی، که شامل اماکن مقدس مسلمانان، یهودیان و مسیحیان است، پایتخت کشور آنها باشد. با این حال، اسرائیل میگوید که بیتالمقدس (اورشلیم) باید پایتخت «جداییناپذیر و ابدی» آن باقی بماند.
ادعای اسرائیل در مورد بخش شرقی بیتالمقدس در سطح بینالملل به رسمیت شناخته نشده است. هر چند دونالد ترامپ در دوران ریاست جمهوری خود بیتالمقدس را به عنوان پایتخت اسرائیل به رسمیت شناخت و در سال ۲۰۱۸ سفارت آمریکا را به آنجا منتقل کرد.
در آن زمان، دولت آمریکا وسعت صلاحیت اسرائیل بر اداره این شهر مورد مناقشه را تعیین نکرد.
ادامه دارد ...
✏️ @medademan
https://eitaa.com/joinchat/4259250201C60440c06cc
✅ به نام خدای سبحان
✅ از فلسطین چقدر می دانید؟ (26)
مساله بازگشت پناهجویان
امروزه نزدیک به پنج میلیون و ۶۰۰ هزار پناهنده فلسطینی در اردن، لبنان، سوریه، کرانه باختری اشغالی توسط اسرائیل و غزه زندگی میکنند. این افراد که عمدتا نوادگان کسانی هستند که در سال ۱۹۴۸ مجبور به فرار و ترک خانههایشان شدند.
بنا بر اعلام وزارت خارجه فلسطینیها، حدود نیمی از پناهجویان ثبت شده بدون تابعیت هستند و بسیاری از آنها در اردوگاههای پر ازدحام زندگی میکنند.
اراضی اشغال شده توسط اسرائیل، مناطقی هستند که توسط سازمان ملل متحد و بسیاری از دیگر سازمانهای بینالمللی، دولتها و دیگران برای اشاره به مناطق اشغال شده توسط اسرائیل از مصر، اردن و سوریه پس از جنگ شش روزه در سال ۱۹۶۷، به عنوان منطقه اشغال شده تعیین شدهاند. اسرائیل همچنین بخشی از جنوب لبنان را طی سالهای ۱۹۸۲ تا ۲۰۰۰ و همچنین جزیرههای صنافیر و تیران را از هنگام جنگ شش روزه تا مدتی در اشغال خود داشت. مناطق اشغالی شامل کرانه غربی، نوار غزه و بیشتر بلندیهای جولان و تا ۱۹۸۲، شبهجزیره سینا است. به کرانه غربی رود اردن و نوار غزه، اراضی فلسطینی یا مناطق اشغال شده فلسطینی هم گفته میشود. حکومت فلسطین، اتحادیه اروپا، و شورای امنیت سازمان ملل متحد (قطعنامه ۴۷۸) شرق بیتالمقدس را بخشی از کرانه غربی میدانند، موضوعی که اسرائیل آن را انکار میکند. اسرائیل شرق بیتالمقدس را طبق قانون بیتالمقدس ضمیمه خود کردهاست.
اسرائیل لفظ «مناطق مورد مناقشه» را برای کرانه غربی ترجیح میدهد.
واژه مناطق اشغالی اولین بار در قطعنامه ۲۴۲ شورای امنیت، پس از جنگ شش روزه در سال ۱۹۶۷ به کار رفت، که خواهان استقرار یک صلح پایدار و منصفانه در خاور میانه از طریق اعمال عقبنشینی قوای مسلح اسرائیلی از مناطق اشغالی در نبردهای اخیر و خاتمه همه ادعاها یا حالتهای تجاوز و احترام به حق همه کشورهای منطقه برای زندگی در مرزهای به رسمیت شناخته شده و امن در صلح بود. عقبنشینی از این مناطق، مشروط به یک صلح مذاکره شده بود که دولتهای عرب پس از قطعنامه ۲۴۲ آن را رد کردند.
پس از عقبنشینی یکجانبه نیروهای دفاعی اسرائیل از شبهجزیره سینا در ۱۹۸۲، به عنوان بخشی از معاهده صلح اسرائیل و مصر، این منطقه دیگر منطقه اشغالی شناخته نشد. اسرائیل بهطور یکجانبه در سپتامبر ۲۰۰۵ از نوار غزه عقبنشینی و اظهار داشت که دیگر این منطقه را اشغال نکردهاست اما اسرائیل تا سال ۲۰۰۹ به گزارش سازمان عفو بینالملل کنترل حریم هوایی غزه، آب محلی، برق و ارتباطات آن را در دست داشته و خروج و ورود کالا و مردم به صورت هوایی یا دریایی از غزه و مرز آن با مصر را کنترل میکند. همچنین حملههای کنترل شده در غزه از جمله دستگیری مردان تحت تعقیب یا عملیاتهایی اصطلاحاً کشتارهای هدفگیریشده که در حملات هوایی حجم بالایی از غیرنظامیان نیز در آن گزارش شدند. اسرائیل همچنان از سوی سازمان ملل، آمریکا، بریتانیا و بسیاری از سازمانهای حقوق بشری در نوار غزه نیروی اشغالگر شناخته میشود. اسرائیل بودن نیروی اشغالگر در نوار غزه را رد میکند. ضمیمه شدن شرق اورشلیم در ۱۹۸۰ و بلندیهای جولان در ۱۹۸۱، توسط هیچ کشوری به رسمیت شناخته نشدهاست (قطعنامه ۴۹۷ سازمان ملل).
حال این روزهای غزه اصلاً مساعد نیست. دعا کنیم تا این سرزمین مقدس آرام گیرد و حق به حق دار برسد. کشتن زن و کودک در هیچ منشوری پسندیده نیست.
✍ جواد حاجی اکبری
🗓 پاییز 1402 ش
✏️ @medademan
https://eitaa.com/joinchat/4259250201C60440c06cc
سلام.
به یاد روحانی وارسته وچشم از دنیا بسته،مرحوم شیخ علی طاهری،
این سه بیت را به خاطر حضورشان درمحفل حافظ خوانی دوشنبه شب های حوزه، در آذر ۱۳۹۹ شمسی به ایشان تقدیم کردم:
طاهری همنام مولایش علی است
نور اخلاص ازجبینش منجلی است
باصفا و مهربان و بی ریا
راضی ازتقدیر و ممنون از خدا
در به روی دیدنی ها بسته است
ازکمند فتنه ی دل رسته است.
خدایش رحمت کناد.
رضا فتاحی
✏️ @medademan
https://eitaa.com/joinchat/4259250201C60440c06cc
مداد من
#اگر_تو_به_جای_من_بودی #قسمت_دوم پرونده الیاس ذهنم را درگیر کرده بود. تا اینکه مشخصات جنازه همه را
#اگر_تو_به_جای_من_بودی
#قسمت_سوم
کلاه نقاب دارم را تا روی چشمانم کشیدم. وارد مغازه شدم.
بوی مرغ سوخاری همه جا پیچیده شده بود. صاحب بریان فروشی مردی چاق با مو های آشفته زرد رنگ بود.
مرد چاق گفت: درخدمتم
_شما الیاس نادری را می شناسید؟
مرد چاق با تعجب گفت: نه مگه ثبت احواله اینجا!
گفتم: منظورم نوجوانی است که حدود یک هفته پیش از مغازه شما دزدی کرده و شما کتکش زده اید.
کمی فکر کرد؛ مو های زردش را خواراند.
گفت: آها یادم آمد خیلی تیز و فرز بود ولی همچراغی ها گرفتنش. من هم یک دل سیر زدمش؛
گفتم خبری از او داری
گفت نه!
_دوباره سراغت نیامده که مرغ به دزدد؟
سری تکان داد و گفت: نچ، ولی یکبار در خیابان بهشتی او را دیدم؛ که ...
ادامه دارد...
✍ محمد مهدی پیری
✏️ @medademan
https://eitaa.com/joinchat/4259250201C60440c06cc
✅ به نام خدای سبحان
✅ یادداشت های بی صاحب!
یک شهروند منتقد، یک رهگذر و انواع و اقسام نام های مستعار، اینها عناوینی هست که اخیرا زیر یادداشت ها درج می شود. انتقادات صنعتی که به راحتی وارد فضای مجازی می شود. گاهاً و عموماً با محتوای هوا و محیط زیست، با چند عکس یا فیلم، کارخانه ای به چالش کشیده می شود.
این چند جمله سرآغاز جنجال ها و لجاجت ها در فضای مجازی می شود و چه بسا نان و آب برخی در اینگونه جنجال ها باشد یا چه ماهی هایی که از این آب گل آلود صید نمی شود.!! بگذریم.
از دوستانی که سکان دار کانال های فضای مجازی هستند انتظار می رود تا یادداشت های رسمی و تاثیرگذار را بدون نام و نشان رسمی روانه شبکه های خود نکنند. نام و نشان یک یادداشت یعنی جرات و جسارت نویسنده، یعنی مستند حرف زدن، یعنی مردم داری، یعنی ...
یادداشت بی نام و نشان در معرض اتهامات و ابهامات زیادی قرار می گیرد که ممکن است سرانجام خوبی هم نداشته باشد.
✍ جواد حاجی اکبری
🗓 پاییز 1402 ش
✏️ @medademan
https://eitaa.com/joinchat/4259250201C60440c06cc
مداد من
#اگر_تو_به_جای_من_بودی #قسمت_سوم کلاه نقاب دارم را تا روی چشمانم کشیدم. وارد مغازه شدم. بوی مرغ سوخ
#اگر_تو_به_جای_من_بودی
#قسمت_چهارم
ولی یکبار در خیابان بهشتی او را دیدم که مشغول اشغال جمع کردن بود؛
سریع و بدون خداحافظی از بریان فروشی خارج شدم؛
ساعت ۱۱ صبح بود. حدود یک ربع بعد به خیابان بهشتی رسیدم.
اثری از الیاس نبود؛
از مغازه داران پرسیدم؛ هیچ کس او را نمی شناخت.
با خود گفتم حتما این مرد چاق سرکارم گذاشته است؛
فروشگاه عتیقه فروشی در آن خیابان چشم هایم را به خودش جلب کرد؛
رفتم داخل از پیرمرد آنجا سوال کردم که شما کودک اشغال فروشی را ندیده اید؟
گفت:الیاس را می گویی؟
چشمانم ورم کرد و گفتم بله خودش است؛
گفت هر روز می آید اینجا و در مورد کتاب های قدیمی و گنج های زیرخاکی سوال هایی می پرسد؛
بدون معطلی گفتم امروز هم آمده؟
پیر مرد گفت: نه چند روزی است که نیست دلم برایش تنگ شده؛
شماره ام را به پیر مرد دادم و گفتم هر وقت آمد با من تماس بگیرد.
آهی کشیدم و خارج شدم.
ادامه دارد....
✍ محمد مهدی پیری
✏️ @medademan
https://eitaa.com/joinchat/4259250201C60440c06cc
🔊🔊🔊 مجموعه کتاب های ائمه اطهار (ع)
با قیمت قدیم✅
آشنایی با امامان
فضائل اخلاقی ائمه
معرفی مادران ائمه
فلسفه نام اهل بیت
پیامبران الهی
و ده ها عنوان از داستان های اخلاقی
بیش از ۶۰ عنوان کتاب
برای فرزندان شما
برای هدیه دادن
برای تجهیز کتابخانه ها
برای بخش های کودک در مراکز درمانی
برای پیش دبستانی ها
برای دبستان های دور اول
با ما همراه باشید.💐
🔊با ما، با قیمت های مناسب، کتاب را وارد سبد خریدتان کنید.!☘
🔰کلی محصولات جدید با قیمت عمده و مقرون بصرفه ....
🔹ابتدای خ. سعدی، جنب پیش دبستانی شکوفه های رضوی.
#باغاندیشه
#مجتمع آموزشی میم
#کانون فرهنگی جهادی شهید بهشتی(ره)
#مکتبخانه قرآنی امام رضا علیه السلام
https://eitaa.com/joinchat/1329988079C157a458ffa
#وحید_شکری
#غیر_منتظره
غیر منتظره بود خیلی!
دیشب میبد؛ هیئت فاطمیون؛ وحید شکری؛
بعد از نوحه خوانی، قبل از دعا کردن چه نکته مهمی گفت؛
برای بار اولم بود؛ دیدم یک مداح علاوه بر مداحی نکته #تربیتی می گوید؛
آنهم وقتی که همه ساکت شده بودند و منتظر بودند تا وحید چه می گوید!
چه جمله سنگین و مهمی را عرضه کرد!
دمت گرم!
وحید گفت: آی کسایی که صدای حسین حسین شما گوش عالم رو کَر کرده! آی کسایی که فدایی ابالفضل هستید! اگه اخلاقتون مثل اونا نباشه این کارا ارزشی نداره!
وحید اشاره به کسی که مسؤل تنظیم صوت بود کرد و با اشاره گفت: اکو را ببندید؛
وحید ادامه داد: میخوای راه صد ساله رو یه شبه طی کنی! احترام به پدر مادرت بذار!
به هرچی میخوای برسی به پدر و مادرت بگو برات دعا کنند به خصوص مادر!
گفت: نیومدیم فقط نوحه بخونیم و بریم اومدیم اینا رو از اهل بیت یاد بگیریم؛
پدر و مادرت رو فراموش نکن! هرچی میخوای پیش اوناست!
مداحی مداح است که فقط مداحی نکند! دیگران را هم رشد بدهد!
✍محمد مهدی پیری ۱۰ آذر ۱۴۰۲
https://eitaa.com/joinchat/1329988079C157a458ffa
✅ به نام خدای سبحان
✅ خدا قوت بچه های نیروی انتظامی!
شهر همسایه ما، این روزها حال خوبی ندارد. هم در سوگ جوانی ناکام و هم در اضطراب و اعتراضات داخلی.
امروز مهمان سرهنگ شفیعی بودیم؛ مردی که این روزها، روز و شب ندارد. در لابلای فرمایشات ایشان نکته ای بیان شد که ذهن «مداد من» را بشدت مشغول کرد.
دیشب که نه، الان سه روز است جانشین فرمانده نیروی انتظامی استان در میبد است. ایشان و نیروهای محترمش، خط مقدم و در مقابل اعتراضات ایستاده اند. فرمانده ای که خود علمدار است و دیشب در بطن اعتراضات کتک می خورد.! این سال ها بچه های حافظ امنیت کتک زیاد خورده اند آنهم نه از غریبه ها!
در اینکه حادثه، حادثه ای تلخ، بزرگ و خطرناک بوده کسی شک ندارد اما برخوردها و اعتراضات خارج از حد و مرز طبیعی بشدت مشکوک است. هم از جانب مسوولین بزرگوار که در جابجایی مسکن اتباع تعلل می کنند و هم از جانب برخی خشمگین هایی که خشم خود را کنترل نمی کنند.
ان شاالله خدای سبحان، به نیروهای جان برکف، استقامت و بر جان و دل مردم بزرگوار و متین میبد و اردکان، صبر عنایت کند.
بارها عرض شده است؛ «تا فعالیت های فرهنگی در حاشیه باشد و نیروهای فرهنگی، بی انگیزه و کم اراده کار کنند باید شاهد تکرار چنین حادثه هایی باشیم.»
✍ جواد حاجی اکبری
🗓 هفتاد و دومین روز از پاییز 1402 ش
✏️ @medademan
https://eitaa.com/joinchat/4259250201C60440c06cc
مداد من
#اگر_تو_به_جای_من_بودی #قسمت_چهارم ولی یکبار در خیابان بهشتی او را دیدم که مشغول اشغال جمع کردن بو
#اگر_تو_به_جای_من_بودی
#قسمت_پنجم
بعد از گذشت یک ماه قصد داشتم پرونده الیاس را مختومه اعلام کنم؛ تصمیم گرفتم دوباره به طرف خیابان بهشتی بروم و سراغ الیاس را از پیرمرد عتيقه فروش بگیرم.
داخل مغازه که شدم؛ پیر مرد مشغول گرد گیری شمع دان های قدیمی اش بود.
با سرفه او را متوجه حضورم کردم. سرش را بالا آورد سلام کرد؛
جواب دادم و گفتم خبری از الیاس ندارید؟
گفت نه!
با نا امیدی خارج شدم؛
سر خیابان بهشتی یک کافه بود؛ دلم خواست یک قهوه بخورم؛ روی صندلی کافه نشستم و درخواست قهوه کردم! کافه شلوغ بود و در آن شلوغی پخش موسیقی بی کلام آرام کننده بود.
مشغول روزنامه خواندم شدم؛ صدای کودکی مرا به خودش جلب کرد؛ آقا قهوه شما آماده است؛
با دقت به کودک نگاه کردم؛ گفتم: ممنون! خوشحال میشم اسمتون رو بدونم
کودک با لبخند گفت اسمم الیاس هست؛
ادامه دارد...
✍ محمد مهدی پیری
✏️ @medademan
https://eitaa.com/joinchat/4259250201C60440c06cc
مداد من
#اگر_تو_به_جای_من_بودی #قسمت_پنجم بعد از گذشت یک ماه قصد داشتم پرونده الیاس را مختومه اعلام کنم؛ تص
#اگر_تو_به_جای_من_بودی
#قسمت_ششم
خوشحالی از چشمانم می بارید؛ اگر این سوال هم درست جواب بدهد دیگر الیاس ماجرا پیدا شده است؛
پرسیدم:آقا الیاس فامیلی شما چیه؟
گفت: نادری
خودش است! دیگر داشتم بال در می آوردم؛ نگذاشتم مرغ از فقس بپرد؛ ادامه دادم: نوشیدنی مورد علاقه شما چیه؟
لبخند زد و گفت: شیر موز
گفتم: حاضری باهم شیر موز بخوریم؟
الیاس با ناراحتی گفت: نه ممنون؛ صاحب مغازه اجازه نمیده باید براش کار کنم!
گفتم: تو شیر موز رو بیار. اجازه صاحب مغازه با من!
سراغ رئیس کافه رفتم، گفتم چند دقیقه ای با الیاس کار دارم؛ رئیس کافه انسان لاغر و کت و شلواری بود؛ مشغول شمردن پول بود!
گفت: چند دقیقه کارت طول می کشه؟ گفتم: نزدیک یک ربع؛
گفت: میدانی اگر کارگر من یک ربع کار نکنه من چه ضرری می کنم؟
گفتم: ای گدا بگو چند ضرر می کنی پولت را بدهم!
صاحب کافه گفت: دویست هزار تومن!
دو اسکناس صد هزار تومانی انداختم جلویش!
رئیس پول ها را در نور گرفت تا ببیند تقلبی نباشند؛ بعد از بررسی پول ها گفت: حالا اجازه ملاقات با الیاس را داری!
از دیدن انسان های بخیل و پول پرست حالم بد شده بود! اما ارزشش را داشت که بعد از چند ماه به شخص اول پرونده رسیده باشم!
ادامه دارد...
✍ محمد مهدی پیری
✏️ @medademan
https://eitaa.com/joinchat/4259250201C60440c06cc
✅ به نام خدای سبحان
✅ خدا قوت ...!
چندی پیش، معاونت فرهنگی #ندامتگاه_اردکان ، رتبه #اول کشوری را کسب کردند. نه بنری، نه خبری و نه خداقوتی!!
اینکه #کار_فرهنگی در زندان چقدر سخت است بماند اما اینکه اردکان در کشور بعنوان رتبه برتر معرفی می شود و کسی دَم بر نمی آورد سختر است.!
از طرف «مداد من» به رفقای فرهنگی زندان، عرض ادب و خدا قوت و به برخی مسوولین محترم ... بگذریم.! این برخی، دنبال رفع آلودگی و ارسال پیام های تسلیت هستند.
اتفاقات فاخر فرهنگی در اردکان زیاد اتفاق می افتد اما به چند دلیل به سمع و نظر ملت نمی رسد؛ غفلت رسانه های مجازی و حقیقی، برخی کج فهمی ها در حوزه اخلاق که تا حرف از گزارش زده می شود، قصد قربت انسان را نشانه می روند، ترک فعل برخی آقایان مطلع نسبت به اطلاع رسانی ها، بی توجهی های همیشگی به این عرصه و کلی دلیل دیگر که نگارشش به صلاح این مملکت خوبان نیست.!
✍ جواد حاجی اکبری
🗓 پاییز 1402 ش
✏️ @medademan
https://eitaa.com/joinchat/4259250201C60440c06cc
✅ به نام خدای مهربان
✅ صف زنانه و مردانه!
شاید شما هم با این صحنه مواجه شده اید که اخیراً صف خانم و آقایان در نانوایی ها، لبنیات ها، فروشگاه ها و ... یکی شده است.! به نظر شما این حادثه طبیعی است؟ در شهرهای بزرگ و صنعتی که طبیعی شده و اصلاً اگر اعتراض کنی مورد تمسخر قرار خواهی گرفت.!! در مواجه با تذکر هم با این جمله روبرو می شوی که؛ «ای بابا این همه مشکل، حالا گیر دادی به صف زنانه و مردانه!!» نمی دانم نظر شما چیست ولی از نظر فنی، این حرکت تبعات خوبی در پی نخواهد داشت.
این صحنه ها چاشنی خوبی خواهد شد برای؛ دعواهای خیابانی، تعرضات ناموسی، عادی و برداشته شدن مرزهای محرم و نامحرم، دهن به دهن شدن مرد و زن در صورت بد نوبتی یا بی نوبتی و ....
تا دیر نشده است مسوولین مربوطه به فکر باشند ....
✍ جواد حاجی اکبری
🗓 پاییز 1402 ش
✏️ @medademan
https://eitaa.com/joinchat/4259250201C60440c06cc
مداد من
#اگر_تو_به_جای_من_بودی #قسمت_ششم خوشحالی از چشمانم می بارید؛ اگر این سوال هم درست جواب بدهد دیگر ال
#اگر_تو_به_جای_من_بودی
#قسمت_هفتم
جلویم نشست؛ مو های گندمی، ابرو های کشیده، چشم های زرد رنگ چهره اش را زیبا کرده بود؛
الیاس گفت: آقا دستتون درد نکنه! اسم شما چیه؟
با لبخند گفتم: لطف دارید اسمم مهدی هست؛ حدود دو ماه هست میخوام شما رو ببینم!
تعجب کرد گفت چرا؟
گفتم: فعلا بذار شیر موز رو بخوریم وقت برای حرف زدن زیاده؛
افرادی که از کنار میز ما می گذشتند حس می کردند که من پدر و الیاس فرزندم هست؛
یکی از خانم هایی که رد می شد به شوهرش گفت: ببین چه پدر مهربانی است این آقا؛ بچه اش را آورده کافه!
بعد از اینکه شیر موز را خوردیم. از الیاس اطلاعات خوبی به دست آوردم!
از اینکه درسش را تا سال نهم خوانده و رها کرده اول زباله جمع کن بوده و..!
الیاس که سر زبان داشت گفت: خب آقا مهدی، نگفتید چرا دو ماه میخواستید منو ببینید؟
تا دستم را در جیب کتم کردم که نامه اش را بیرون بیاورم،
صاحب کافه آمد و گفت: خوشتیب وقتت تمام است
ادامه دارد ...
✍ محمد مهدی پیری
✏️ @medademan
https://eitaa.com/joinchat/4259250201C60440c06cc