✅ تقویت هویت دانشجویان از طریق آشنایی با بزرگان علم و معرفت
🔻 «عبدالله معتمدی» رئیس دانشگاه علامه طباطبایی:
🔹 اگر ما بتوانیم هویت ملی، اسلامی، قومی و فرهنگی خودمان را برجستهتر کنیم، احساس هویت فردی تک تک دانشجویان تقویت میشود و از این طریق میتوانیم به دانشجوها در ساختن دانشگاه تمدن ساز کمک کنیم.
🔹 ما امروز به دنبال احیای این تمدن بزرگ ایرانی اسلامی هستیم. بزرگانی که در ایران زندگی کردند، اعم از دانشمندان، شعرا و فلاسفه، همگی ذخیرههای فرهنگی کشور ما هستند. به نسبتی که دانشجویان با این چهرهها آشنا شوند و به نسبتی که شرایطی فراهم باشد تا از عقاید و دیدگاههای دیگر اطلاع پیدا کند، حس هویت فردی دانشجویان تقویت میشود و این امر به دانشجویان در راستای تمدنسازی کمک خواهد کرد.
🔹 اساتید و اعضای هیات علمی ما نیز نگاه تمدنی دارند و با توجه به اینکه میتوانیم از ذخیرههای معرفتی برای توسعه دانش استفاده کنیم، چنین مباحثی مورد تاکید اساتید است و دنیا امروز، تشنه چنین مطالبی است.
📝 متن کامل: http://ihkn.ir/?p=35096
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#علوم_انسانی_اسلامی
#گزارش_خبری
#تهران
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
📣 مهلت دریافت چکیده مقالات همایش خانواده مقاوم تمدید شد.
✅ به گزارش دبیرخانه همایش خانواده مقاوم، دکترزهرا شریف "عضو هیات علمی پژوهشکده زن و خانواده و دبیر اجرایی این همایش" اعلام کرد: اندیشمندان و پژوهشگران علاقمند به حوزه تخصصی "خانواده و چالش های اخلاقی در جهان متحول" میتوانند چکیده مقاله خود را تا دهم آبان ماه سال جاری به دبیرخانه همایش ارسال کنند.
🔹وی با اشاره به اینکه این همایش دارای کد اختصاصی ISC می باشد، تاکید کرد: مقالاتی که مورد تأیید کمیته داوران قرار گیرد در مجلات علمی –پژوهشی به چاپ خواهد رسید و از برگزیدگان تقدیر خواهد شد.
🔹 زهرا شریف تصریح کرد: نگارش مقاله در دو قالب خلاصه مقاله 2000 کلمه ای و مقاله علمی – پژوهشی 6000 کلمه ای خواهد بود و علاقمندان میتوانند با مراجعه به سایت https://familyconference.wfrc.ac.ir از رویدادها و جزئیات همایش مطلع شوند.
🌐سایت همایش
🌐https://resistantfamily.wfrc.ac.ir/
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#خانواده
#فراخوان_مقاله
#تهران
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ مسائل حوزه زنان و خانواده متولی ندارد
🔻 خانم معصومه ظهیری استاد حوزه علمیه خواهران، دبیر ستاد راهبری زن و خانواده حوزه علمیه:
🔹 بدون اینکه متولی متعینی داشته باشد سیاست هایی برای حوزه زن، خانواده، فرزندآوری و ازدواج تعیین شده است؛ قوه مجریه باید متولی اجرای سیاست های برنامه هفتم توسعه باشد.
🔹 باید هدفی را که در برنامه در نظر داریم به عنوان مشخص از نقطه ای به نقطه دیگر تعیین شود سال پایه ای که در این برنامه تأکید شده است مشخص نیست که از چه زمانه معین شده است.
🔹 سؤال می شود با توجه به برنامه ششم چه سازوکاری تعیین می شود تا شتابدهندگی برای تحقق عقب ماندگی های برنامه ششم و رسیدن به اهداف مطلوب در سنجه ها و بازخوردگیری ها مشخص شود.
🔹 چه کسی متولی تجمیع امور این برنامه ها و پاسخ گویی آن ها است و کدام نهاد مسؤول متصدی و پاسخ گو است؟ از معاونت زنان تا بانک ها و وزارت ورزش برای ازدواج نقش دارند اما چه کسی باید این ها را به خط کرده و بازخواست کند؟
🔹 کسی متولی امر نوجوانان نیست و بخشی که در سازمان تبلیغات برای این امر دیده شده است، ابتدای راه است و در برنامه هفتم توسعه چنین نگاهی نیز وجود ندارد.
📝 متن کامل: http://ihkn.ir/?p=35122
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#خانواده
#گزارش_خبری
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ گزارش نشست «نقد و بررسی برنامۀ هفتم توسعه در حوزۀ منابع طبیعی و انرژی»
🔹 به گزارش اندیشکده رهیافت، دکتر نعمتی در این نشست به این نکته اشاره کرد که مغز متفکر حوزۀ انرژی کشور بسیار معیوب است. در سال ۱۳۴۲ جهت مدیریت یکپارچۀ حوزۀ انرژی، شورایعالی نیرو را تأسیس کردیم. ۶۰ سال از آن تصمیم میگذرد و در سالهای مختلف صرفاً اسم آن به شورایعالی انرژی تغییر کرده؛ ولی آن کارکرد لازم را نداشته است. لازم است دلایل ناکارآمدی این مغز متفکر بررسی شود. البته در برنامۀ هفتم توسعه پیشنهاد تشکیل سازمان بهینهسازی و مدیریت راهبردی انرژی بهعنوان سازمانی فرادستگاهی ممکن است بتواند بعد از ۶۰ سال این مشکل را مرتفع سازد.
🔸 در بخش دیگری از نشست، دکتر عبدالعظیم قربانی ضمن اشاره به چارچوب تحلیل حکمرانی حوزۀ انرژی شامل پارادایم سیاستی، اهداف سیاستی، ابزارهای سیاستی و نهادهای سیاستی، وضعیت حکمرانی کشور در حوزۀ انرژی را ناهماهنگ و نامطلوب ارزیابی کرده و اظهار داشت متأسفانه در برنامۀ هفتم توسعه، ایدۀ مناسبی جهت تقویت حوزۀ حکمرانی انرژی وجود ندارد. در برنامۀ هفتم توسعه به تفکیک وظایف حاکمیتی از تصدیگری تأکید شده اما به کلیگویی بسنده شده و تعیین تکلیف به هیئت وزیران و شورای عالی اداری موکول شده است.
📝 متن کامل: http://ihkn.ir/?p=35133
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#اقتصاد
#گزارش_خبری
#تهران
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
9.34M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📺 نشست علمی "بررسی چالشهای قانونگذاری در نظام خانواده"
🔖 مطالعه موردی حَکَمیت در طلاق
🎙 با ارائه:
حجت الاسلام دکتر #فرج_الله_هدایت_نیا
(عضو هیأت علمی گروه فقه و حقوق پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی)
✖️ سه مشکل اساسی خانواده در ایران:
1️⃣ تجرد
2️⃣ طلاق
3️⃣ کاهش جمیعت
📖 مسئله حکمیت از نظر قرآن برای حل اختلاف و تحکیم خانواده است.
🏷 فیلم کامل این نشست را از طریق لینک زیر مشاهده کنید:
➡️ aparat.com/v/2UwYb
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#خانواده
#ویدیو
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ بررسی چرایی عدم استفاده از اقتصاد اسلامی در حل مشکلات کشور
🔻 محمدرضا مهدیار اسماعیلی، مدیرعامل صندوق ملی مسکن:
🔹 علت اینکه در طی این سالها نتوانستهایم از نظریات اقتصاد اسلامی خیلی استفاده کنیم این بوده است که اقتصاددانان ما به سمت یادگیری اسلام نرفتهاند و فکر میکنند اگر ابتدائیات اسلام را بدانند کافی است ولی نه اینگونه نیست؛ همانطور که دانستن چهار جمله از اقتصاد به معنای اقتصاددان بودن نیست، دانستن چهار جمله از اسلام هم به معنای اقتصاددان اسلامی نخواهد بود.
🔹 همانطورکه از دیرباز دانشگاهها بستری برای توسعه علوم جدید بودهاند، حوزههای علمیه هم بستر تفقه در دین بودهاند. زمانی مسئله ما در حوزه تفقه در دین صرفاً مناسک و قواعد و ضوابط اصول پایه یک دین بود مانند اینکه نماز را باید چطور خواند و حج را چطور باید به جا آورد ولی امروز که از علوم جدید صحبت میشود.
🔹 میخواهیم نسبت علوم جدید را با مفاهیم اسلامی بسنجیم حتماً نیاز داریم در آموزشهایی که در حوزهها ارائه میشوند و یا در جهتدهیهایی که به متخصصان فقهی در حوزهها میدهیم باید ابزارآلات دقیق این کار را برایشان فراهم میکردیم ولی متأسفانه در این زمینه کمبودهایی داریم.
📝 متن کامل: http://ihkn.ir/?p=35128
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#اقتصاد
#گزارش_خبری
#تهران
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ پژوهشگاه های علوم انسانی- اسلامی تقسیم کار مشخصی داشته باشند
🔻 آیتالله علیاکبر رشاد در سخنانی مطرح کرد:
🔹 با دستور کاری دقیق و تقسیم کار میان پژوهشگاه ها می توانیم به سمت ارتقاء جایگاه علوم انسانی- اسلامی قدم برداریم.
🔹 همه ما سال هاست که مسئله علوم انسانی، اصلاح، ارتقاء، آسیب، تولید، توسعه، ترویج و احیانا کاربردی سازی این حوزه وسیع را در دستورکار داریم و رهبر خردمند و فرهمند و تیزهوش و آینده نگر نیز به این مسأله اهتمام دارند و مرتب در خلال رهنمود ها و تدابیرشان به این موضوع می پردازند.
🔹 عموم دستگاه ها خاصه دستگاه های حاضر در این محفل نیز به این مسئله اهتمام دارند ولی یک سری مشکلاتی پیش روی ماست که چندان که باید کار به نحو مطلوب پیش نمی رود.
🔹 هنوز بعد از چند دهه که این مقوله مطرح است، درگیر مباحث ماقبل هستیم، یعنی هنوز از ضرورت این مسئله حرف میزنیم، از امکان این مسأله حرف می زنیم، از فایده مندی و ضرورت علوم انسانی حرف می زنیم در حالیکه باید از این مرحله عبور کرده باشیم.
💢 متن کامل: http://ihkn.ir/?p=31135
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#مبانی_علوم_انسانی_اسلامی
#گزارش_خبری
#تهران
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
⭕️مدرسه هوش مصنوعی در علوم اسلامی
🔹پژوهشکده مدیریت اطلاعات و مدارک اسلامی با همکاری اداره فناوری اطلاعات پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی از سلسله نشست های "مدرسه هوش مصنوعی در علوم اسلامی" برگزار می کند:
✳️ هوش مصنوعی توضیح پذیر
👨🏫سخنران: علیرضا شهبازی
موسس شرکت گراف دانش بنیان
و عضو هیات مدیره موسسه هوش مصنوعی و تمدن اسلامی(همتا)
📆 یکشنبه ۱۶ مهر ۱۴۰۲، ساعت ۱۲:۳۰ الی ۱۴
📍پردیسان، بلوار دانشگاه، پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی، تالار شهید سلیمانی
🔗لینک حضور مجازی: http://dte.bz/iidm
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#هوش_مصنوعی
#نشست
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ تحلیل محمدتقی کرمی از وضعیت «بیارزشی» در بخشی از جامعه ایران
🔹 واقعیت این است که تنها چیزی که در جامعه ما هنوز زنده و سرپاست خانواده است. این هم یک تعارف نیست. نمیگویم خانواده هیچ خللی بهش وارد نیست. الان اگر شما بیمار شوید تنها پشتیبان و نگران شما خانواده و اعضای آن است و رفیق و همکار و همکلاسی به درد آدم نمیخورد. یا اگر تمام رفقای آدم به آدم نارو بزنند برادر و خواهر نمیزنند.
🔹 ارزش مودت و رحمت در همه خانوادهها وجود دارد چون ودیعه الهی است. و جعل بینکم مودت و رحمه. من در ماجرای رومینا خیلی مخالف برساخت رسانهای آن بودم. نظرم این بود که اینکه یک پدری دخترش را با داس میکشد قطعا جنایت است و باید آن را محکوم کرد اما اینکه از میان میلیونها پدر چندتا پدر سنگدل این کارها را بکنند اصلا دلیل موجهی برای تضعیف جایگاه پدر نیست. زیرا این کار به تضعیف نهاد خانواده میانجامد.
📝 متن کامل: http://ihkn.ir/?p=35109
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#خانواده
#گزارش_خبری
#تهران
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ قائل شدن حق شهروندی و مقابله فرهنگی با بهائیت کلامی نادرست است
🔻 حجتالاسلام والمسلمین عباس رفعتی نائینی، استاد حوزه علمیه قم:
🔹 اسلام شهروند درجه یک و دو دارد؛ با صراحت باید گفت که شریعت مقدس اسلام شهروند درجه یک و دو را تعریف کرده است و ما نیز هیچ استنکافی از بیان این مطلب نداریم؛ البته همه ادیان و کشورها برای تمام افراد حقوق شهروندی مساوی قائل نیستند؛ کشورهای غربی و اروپایی هم دروغ میگویند که حقوق شهروندی ما برای همه یکسان است.
🔹 قانون جزیه برای غیر مسلمانانی است که در کشور اسلامی زندگی میکنند؛ این قانون نشان میدهد شهروندان در ممالک اسلامی به درجه یک و دو تقسیم میشوند؛ شهروند درجه دو با عنوان جزیه بیشتر مالیات میدهد که این وجوه نیز صرف امنیت و شهروندان دیگر میشود.
🔹 قیام امام راحل به خاطر احیای اسلام بود، بنابراین درباره فرقه ضاله بهائیت و سر کار آمدن عدهای از آنها تذکرات مؤکدی را به مسئولان و علما فرموده بودند؛ به هر حال هیچ عالم شیعی نمیتواند بهائیت را یک مذهب دینی و جزو طوایف مسلمین بداند.
📝 متن کامل: http://ihkn.ir/?p=35143
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#حوزه_علمیه
#گزارش_خبری
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ حذف جریمه دیركرد اقساط بانكی در آینده نزدیک
🔻 دکتر خاندوزی، وزیر اقتصاد:
🔹 پیش از این اعلام شده بود که اگر وامگیرندگان، اصل و سود بدهی را به بانک بپردازند ۶ درصد جریمه دیرکرد آنها بخشیده خواهد شد و گام بعدی برای این است که با استفاده از روشهای اعتبار سنجی جدید تسهیلات دهی را انجام دهیم.
🔹 باتوجه به اینکه تولید بسیاری از کشورهای اسلامی از روش بیمه تکافل استفاده میکردند تا بتوانند از عقود شرعی در فرایندهای بیمهگذاری استفاه کنند، با دستور رئیسجمهور آییننامه مربوط به بیمه تکافل به شرکتهای بیمه کشور ابلاغ شد.
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#اقتصاد
#گزارش_خبری
#تهران
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ جلسه هماندیشی اداره کل امور مالیاتی استان قم و ستاد همکاری حوزه علمیه و وزارت امور اقتصادی و دارایی
🔹حجت الاسلام فرهانی فرد، رئیس ستاد و مشاور وزیر اقتصاد با اشاره به سخنان اخیر دکتر خاندوزی در دیدار ایشان با علماء و مراجع قم، رسالت اصلی ستاد را حل علمی مسائل و مشکلات دستگاه های تابعه وزارت اقتصاد با رویکرد اسلامی بیان نمود.
🔹 وی اعلام کرد که امور مالیات، بورس، بیمه و بانک از دغدغه های اصلی پژوهشگران اسلامی میباشد و نظر به اهمیت و سابقه نظری و کاربردی مالیات های اسلامی در اقتصاد، این ستاد آمادگی لازم برای همکاری در حل نظام مسائل و مشکلات امورمالیاتی را دارد.
🔸 در این جلسه دکتر نیروبخش مدیر کل امور مالیاتی استان قم نیز ضمن اعلام آمادگی برای گسترش هرچه بیشتر همکاری های ستاد و اداره کل امورمالیاتی استان قم، اعلام حمایت خود را درخصوص امور پشتیبانی و نیروی انسانی ستاد اعلام نمودند.
🔸 با اشاره به اهمیت نقش مالیات در نظام اقتصادی ایران و نیز لزوم افزایش درآمدهای مالیاتی، بر تبیین اهمیت پرداخت مالیات و نقش آن در رشد و بالندگی اقتصادی ایران و همچنین فرهنگسازی مناسب برای آحاد جامعه در پرداخت مالیات به مثابه یک پرداخت شرعی به دولت اسلامی تاکید نمودند و در این زمینه استفاده از پتانسیل حوزه های علمیه را لازم و ضروری دانستند.
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#اقتصاد
#گزارش_خبری
#تهران
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com