هدایت شده از اندیشکده مطالعات یهود
✡️ متن کامل مقالهٔ «ابولبابه انصاری و غزوه بنیقریظه» و اسناد آن را در آدرس زیر مطالعه کنید:
👉 http://jscenter.ir/judaism-and-islam/jewish-intrigue/14411
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
هدایت شده از اندیشکده مطالعات یهود
📆 تقویم روزانه
🌺 امروز : یکشنبه
🌞 ١٣ تیر ۱۴٠٠ هجریشمسی
☪️ ٢٣ ذیقعده ۱۴۴٢ هجریقمری
✝️ ۴ ژوئیه ۲۰٢١ میلادی
🕎 ٢۴ تموز ۵۷۸١ عبری
🌍 مناسبتهای قمری
✍ آغاز غزوهٔ #بنیقریظه سومین رویارویی مستقیم یهود با اسلام (۵ق)
📚 بیشتر بدانیم:
📖 نقد و بررسی گزارش اعدام مردان بنیقریظه
👉 http://jscenter.ir/judaism-and-islam/jewish-intrigue/3691
🌍 مناسبتهای میلادی
1⃣ با تأیید #اعلامیه_استقلال توسط کنگره قارهای، سیزده مستعمرهنشین آمریکایشمالی با عنوان ایالات متحده آمریکا رسماً از بریتانیا مستقل شد (١٧٧۶م)
👈 #روز_استقلال در آمریکا
2⃣ مرگ #توماس_جفرسون از بنیانگذاران آمریکا و نویسندهٔ اصلی اعلامیه استقلال آمریکا و سومین رئیسجمهور آمریکا (١٨٢۶م)
3⃣ آمریکا #رادیوی_اروپای_آزاد را بهعنوان یک ابزار #جنگ_سرد بهکار انداخت (١٩۵٠م)
🗓 تذکر ضروری: این تقویم تنها به ذکر مناسبتهای مرتبط با #یهود میپردازد.
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
هدایت شده از اندیشکده مطالعات یهود
✡️ بررسی شبههٔ کشتار یهودیان بنیقریظه (١)
1⃣ #بنیقریظه یکی از قبایل #یهودی بودند که بر اساس معاهدهای چندجانبه، در مدینه زندگی میکردند، اما در جریان #جنگ_احزاب پیمانشکنی کرده با امثال ابوسفیان که مدینه را در محاصره داشتند، در یک جبهه قرار گرفتند.
2⃣ پس از آنکه مشرکان و همپیمانان یهودیشان با رسیدن به خندق زمینگیر شدند، تصمیم گرفتند با تنها گروه باقیمانده از #یهودیان در مدینه، یعنی بنیقریظه، دست به یکی کنند تا به کمک آنان صحنه را به نفع خویش بچرخانند.
3⃣ در طول دو هفتهای که مدینه تحت محاصره بود، لشکر احزاب با بنیقریظه که در جنوب مدینه ساکن بودند، وارد مذاکره شدند و قول و قرار گذاشتند و یهودیان برخلاف پیمانی که با پیامبر اسلام (ص) داشتند، جانب دشمنان ایشان را گرفتند.
4⃣ وقتی خبر #پیمانشکنی یهودیان بنیقریظه به پیامبر (ص) رسید، ایشان زبیر بن عوام، سعد بن عباده (رئیس قبیله خزرج) و سعد بن معاذ (رئیس قبیله اوس و همپیمان بنیقریظه) را، نزد آنان فرستاد تا تحقیق کنند. فرستادگان، خبر را تأیید کردند.
5⃣ مطابق قواعد عرفی آن روزگار در شبهجزیره عربستان، اگر قبیلهای نقض پیمان میکرد و جانب قبایل رقیب را میگرفت، با مجازات سنگینی روبهرو میشد.
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
هدایت شده از اندیشکده مطالعات یهود
✡️ بررسی شبههٔ کشتار یهودیان بنیقریظه (٢)
1⃣ مسلمانان به قلعههای #بنیقریظه حمله بردند. پس از مدتی مقاومت، سران بنیقریظه به این نتیجه رسیدند که باید مذاکره کنند. نهایتاً پیشنهاد کردند تا #سعد_بن_معاذ (همپیمان بنیقریظه) بین آنان و مسلمین داوری کند و هرچه حکم کرد، طرفین بپذیرند. پیامبر (ص) نیز حکمیّت سعد را که دو طرف قبولش داشتند، پذیرفت.
2⃣ خلاصهٔ حکم سعد این شد که بنیقریظه بهدلیل #پیمانشکنی تسلیم شوند و قلعههای خود را ترک گفته و بنا بر رسم جنگها در آن زمان، تحت اسارت مسلمانان درآیند. بهعلاوه، از مردان قبیله، #جنگجویان بنیقریظه کشته شوند، اما با زنان و فرزندان همانند #اسیر رفتار شود.
3⃣ متعاقب آن، خندقهایی در بازار مدینه کنده شده و سر مردان بنیقریظه از تنشان جدا شد!! تخمین میزان کشتهها در منابع مختلف بین ۴۰۰ تا ۹۰۰ نفر میباشد! (گرچه ابنزنجویه در کتاب الاموال، تعداد کشتگان را ۴۰ نفر ذکر کرده.)
4⃣ متاسفانه برخی نویسندگان مسلمان، بهجای کشف حقیقت و نشاندادن این مسأله که داستان بنیقریظه مشکوک است، تصمیم سعد بن معاذ در مورد بنیقریظه را، با آنچه در #تورات آمده، توجیه میکنند که:
📚 «چون به شهری نزدیک آیی تا با آن جنگ نمایی، آنرا برای صلح ندا کن، و اگر تو را جواب صلح بدهد و دروازهها را برای تو بگشاید، آنگاه تمامی قومی که در آن یافت شوند به تو جزیه دهند و تو را خدمت نمایند. و اگر با تو صلح نکرده با تو جنگ نمایند، پس آنان را محاصره کن و چون یَهُوَه خدایت آن را به دست تو بسپارد، جمیع مردانش را به دَم شمشیر بکُش. لیکن زنان و اطفال و بهائم و آنچه در شهر باشد یعنی تمامی غنیمتش را برای خود به تاراج ببر»
5⃣ البته نص دیگری در این باب در تورات وجود دارد که بهمراتب سختتر و سنگینتر است، چرا؟ چون امر به قتل تمام ساکنین داده، و کسی را از زنان و اطفال هم، استثنا نکردهاست!!
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
هدایت شده از اندیشکده مطالعات یهود
✡️ بررسی شبههٔ کشتار یهودیان بنیقریظه (٣)
1⃣ قبیلهٔ #خزرج همپیمان یهودیان #بنیقینقاع بودند و پیامبر (ص) اُسرای یهود را به آنان بخشید، قبیلهٔ #اوس نیز، همپیمان یهودیان #بنیقریظه بودند و از پیامبر (ص) انتظار داشتند، بر بنیقریظه سخت نگیرد.
2⃣ لذا پیامبر (ص) داوری در این موضوع را بهعهدهٔ رئیس خودشان (سعد بن معاذ) گذاشت و آنچنان که دیدیم بنا بر روایت مشهور، نهتنها با بنیقریظه برخورد مشابه بنیقینقاع نشد، بلکه با داوری سعد، #یهودیان عملاً قتلعام شدند!!
3⃣ احتمال میدهیم شاخوبرگدادن به این داستان، کار سران قبیلهٔ خزرج باشد. برای خزرجیها همین #فخر بس بود که باعث بخشش همپیمان خود شدهاند و برای قبیلهٔ اوس همین #ننگ بس بود که با حکم رئیسشان، همپیمان خود را نابود کردهاند!
4⃣ گذشته از این، روایت مشهور کشتار بنیقریظه با دیگر برخوردهای پیامبر (ص) که مهربانی و بخشش را بر انتقام و کشتار، مُقَدّم میداشت همخوانی ندارد. ایشان زمانیکه قدرت نظامی و نفوذ کمتری داشت، با دو قبیلهٔ یهودی #بنینضیر و #بنیقینقاع مدارا کرد و وقتی #خیبر فتح شد، با اینکه در میان آنها افرادی که به خصومت با پیامبر شهره بودند حضور داشتند، پیامبر (ص) با آنها با ملایمت برخورد کرد.
5⃣ آزادی صدها اسیر #بنیمصطلق، رهایی اُسرای #هوازان در جنگ حنین و… همه در تعارض آشکار با روش برخورد با بنیقریظه است. قضیهٔ مُثلهشدن #حمزه عموی پیامبر (ص) و خودداری ایشان از مقابله به مثل و حتی آزادکردن سران مکّه با علم و اطلاع از دشمنی و دسیسههای بعدی آنان نیز سندی دیگر بر مدعای ماست.
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
هدایت شده از اندیشکده مطالعات یهود
✡️ بررسی شبههٔ کشتار یهودیان بنیقریظه (۴)
1⃣ نقل شده تمام افرادی که در دورهٔ ۱۰سالهٔ حیات پیامبر (ص) در مدینه در جنگها از طرفین کشته شدند، ۳۸۶ نفرند. ۲۰۳ نفر از مشرکان و یهود، و ۱۸۳ نفر از مسلمانان. در #جنگ_بدر با آن شهرتش ۷۰ نفر از قریش کشته شدند. در #جنگ_احد حدود همین تعداد از مسلمانان شهید شدند. در #جنگ_حنین تنها ۴ نفر کشته شدند. با این وجود، ادعای قتل ۷۰۰ نفر یا بیشتر از یک قبیله (بنیقریظه) آنهم در یک روز، توهین به شعور مخاطب است!!
2⃣ در کتب سیره اشاره شده: پس از تعیین تکلیف #بنیقریظه، از آنان ادوت جنگی ازجمله ۳۰۰ زره و ۵۰۰ سپر فلزی و چرمی و سرنیزه و… به غنیمت گرفته شد. نظر به تعداد زرهها و سپرها که برای هر سربازی لازم است، باید به این نتیجه رسید که شمار جنگجویان بنیقریظه آن نیست که نقل میشود.
3⃣ از سوی دیگر، اگر فرضاً همهٔ مردان بنیقریظه جنگجو بودند و تمامشان از دم تیغ امام علی (ع) یا زبیر گذشتند و مثلاً تعداد آنها را ۷۰۰ نفر بگیریم، در این صورت باید تمام آنها از زن و مرد و کودک، دستکم ۳۰۰۰ نفر باشند. آیا حرکت دادن ۳۰۰۰ نفر که ۷۰۰ نفرشان جنگجو بودند، و بردن اُسرا به دو خانه در همان حوالی (که در روایت رسمی مدام تکرار میشود) امکانپذیر است؟!!
4⃣ کُشتن آن شمار انبوه (برخی از ۹۰۰ تا ۵۰۰۰ نفر هم گفتهاند!) در وسط بازار مدینه و دفنشان هم زیر سؤال است. آیا هیچکس نمیدانست کشتن آن همه افراد در وسط بازار مدینه بیماریزا و باعث آزار است؟! بگذریم که در کتب عمومی یا جغرافیایی خاص هیچ خبری در این مورد (کشتن ۷۰۰ نفر در یک روز و چالکردن آنها در وسط بازار شهر!) وجود ندارد!!
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
هدایت شده از اندیشکده مطالعات یهود
✡️ برای مطالعهٔ مقالهٔ مهم «بررسی داستان کشتار یهودیان بنیقریظه» و اطلاع از سایر ادله و مستندات آن، متن کامل این مقاله را در آدرس زیر مطالعه کرده و برای دوستان خود نیز ارسال کنید:
👉 http://jscenter.ir/judaism-and-islam/jewish-intrigue/14424
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
هدایت شده از بیداری ملت
12.27M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥نماهنگ «صحن گوهرشاد»
به بهانه ایام زیارتی سلطان سریر ارتضاء علی بن موسی الرضا علیه آلاف تحیت و الثناء
با صدای سید فرزاد نجات نیا
نوازندهی فلوت: استاد علی عابدی
تنظیم: مجید رضا زاده
🔴به کمپین #بیداری_ملت بپیوندید👇
http://eitaa.com/joinchat/963837952Cb758f6bd13
هدایت شده از بیداری ملت
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴یک دقیقه با شهدای خانطومان
Amin Mosavi ۲
✍️بیداری ملت
@bidariymelat