هدایت شده از روزبرگ شیعه (ره توشه معارفی)
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅ #تقویم_معارفی_شیعه
☀️ پنجشنبه ٠٣ #آبان ١۴٠٣
🌙 الخمیس ٢٠ #ربیعالثانی ١۴۴۶
🌲 اکتبر 2024 24 Thursday
💠 حدیث روز:
💎 امیرالمؤمنین (ع): «إنتَظِرُوا الفَرَجَ و لاتَيأَسوا مِن رَوحِاللّهِ»
«در انتظار فرج باشيد و از رحمت خدا نوميد نشويد»
📚 بحارالأنوار، ج ۵۲، ص ۱۲۳
https://eitaa.com/ROOZBARG
هدایت شده از روزبرگ شیعه (ره توشه معارفی)
456.8K
✅ #گلبرگ_احکام
موضوع: #تَوَلّی و #تَبَرّی
✅ تولی و تبری از #فروع_دین است و جایگاه ویژه و بار معنایی خاصی در مذهب شیعه دارد و یکی از آموزههای اساسی پیروان این مذهب به شمار میآید.
✅ «تولی» به معنای دوست داشتن دوستان خدا و دوستی با پیشوایان دینی و امامان معصوم و پذیرش ولایت آنان است؛ و «تبری» به معنای بیزاری جستن و تنفر از دشمنان خدا و اولیاء دین است و این دو از واجبات دین اسلام بشمار می روند و بر اساس آنها، هر مسلمانی باید با اهل ایمان دوستی کند و از اهل باطل بیزاری بجوید.
✅ البته تبری جستن به این معنی نیست که با مخالفان فکر و عقیده خود بجنگیم یا به آنان فحش و ناسزا بگوئیم؛ همانطور که وحدت نیز، به معنای دست برداشتن از عقاید (حقه مکتب اهلبیت) نیست! بلکه وحدت به معنای توجه به مشترکات و پرهیز از تفرقه است.
📚رساله نوین ج۴ ص ١٩٧
https://eitaa.com/ROOZBARG
هدایت شده از روزبرگ شیعه (ره توشه معارفی)
✅ #روزبرگ_شیعه
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ
السَّلاَمُ عَلَى مَهْدِيِّ الْأُمَمِ وَ جَامِعِ الْكَلِم
موضوع:«دشمنی به بلندای تاریخ»
✍️ مدت زمان زیادی از اجرای موفقیتآمیز و غرورآفرین عملیات #وعده_صادق ۲ در شامگاه سهشنبه ۱۰ مهرماه نمیگذرد! رویدادی که در قالب آن، جمهوری اسلامی ایران با بیش از ۲۰۰ فروند موشک، اهداف نظامی و امنیتی در عمق فلسطین اشغالی را بهصورت مستقیم هدف قرار داد و خسارتهای سنگینی را برای رژیم صهیونیستی به بار آورد، بهگونهای که کارشناسان این عملیات شگفتآور موشکی از جانب جبهه اسلام بر ضد یهودیان صهیونیست در تاریخ معاصر بیسابقه دانستند! اما مسلماً نمیتوان ادعا نمود که این اولین ضربه بزرگ اسلام به یهود در طول تاریخ است! چراکه از صدر اسلام همواره قوم یهود به عنوان بزرگترین دشمن اسلام بوده و مبارزه با این دشمن دیرینه به بلندای تاریخ اسلام است، لذا باید اذعان نمود که عملیات وعده صادق در مسیر مبارزه با صهیونیستهای یهودی، گامنهادن در مسیری است که قرنها پیش از ما گشوده شده و تا به امروز استمرار داشته است.
چنانچه در تاریخ صدر اسلام شاهد دشمنیهای مکرر و پیمانشکنیهای متعدد یهودیان با مسلمانان و جنگهای متعدد رسول خدا (ص) با این قوم برتریجو از جمله غزوه بنیقُرَیظه و خیبر؛ و کُشتن پهلوانان یهودی به دست امیرالمؤمنین (ع) هستیم و البته این دشمنیها تا جایی ادامه یافته است که خداوند متعال در قرآن کریم، یهودیان را نه بهعنوان پیروان یک مذهب الهی، بلکه به عنوان قومی مشرک و بزرگترین دشمن مسلمانان معرفی نموده است: «لَتَجِدَنَّ أَشَدَّ النَّاسِ عَدَاوَةً لِلَّذِينَ آمَنُوا الْيَهُودَ وَالَّذِينَ أَشْرَكُوا ۖ...» (مائده/٨٢)
✍️ در تاریخ ایران نیز پس از ورود اسلام، همواره شاهد رویارویی ایرانیان مسلمان با قوم جهود و ضربات متعدد به این دشمن دیرینه تا به امروز بودهایم که در این مجال کوتاه به برخی از آنها اشاره مینمائیم:
1️⃣ ضربات سلجوقیان به صلیبیها در جنگهای صلیبی؛
2️⃣ اسلام آوردن هلاکوخان مغول با تلاش خواجه نصیرالدین طوسی و علامه حلی و کنار رفتن نفوذ غازانخان و همپیمانان یهودی او؛
3️⃣ ضربه شاه عباس صفوی به استعمارگری یهودیان در مرکز و در جنوب ایران و بیرون کردن پرتقالیها از خلیج فارس؛
4️⃣ تلاشهای امیرکبیر در نابود کردن فرقههای ساخته و پرداخته یهودیان در ایران، مانند بابیان، ازلیان و بهائیان در دوره ناصرالدین شاه قاجار؛
5️⃣ لغو قراردادهای مختلف با شرکتهای یهودی-اروپایی، همچون قراردادهای «امتیاز تلگراف»، «قرارداد رویتر و انحصار ایجاد راه آهن و استخراج معادن ایران» و «قرارداد رژی و انحصار توتون و تنباکو»؛
6️⃣ تأسیس و گسترش شرکتهای اسلامی و فتوا و حُکم علمای مبارز و زمانآگاه شیعه به حرمت خرید و مصرف کالاهای خارجی؛ علمایی همچون میرزای بزرگ شیرازی، ملاعلی کنی، میرزا جواد آقا مجتهد تبریزی، برادران نجفی قوچانی و…؛
7️⃣ گرفتن انحصار نفت ایران از دست یهودیان انگلیسی در نهضت ملی نفت؛
8️⃣ لغو قانون کاپیتولاسیون صهیونیستهای آمریکایی با قیام امام راحل؛
9️⃣ و بالاخره پیروزی انقلاب اسلامی ایران به رهبری امام راحل و مبارزه علنی با اسرائیل در طول چهل و پنج سال که باعث ضربه بزرگ مادی و معنوی به صهیونیستهای یهودی در سطح جهان شده است.
✍️ لذا باید عرض کنیم که عملیاتهای «وعده صادق ١ و ٢»، «تغییر در موازنه استراتژیک» نبوده، بلکه بیشتر «تغییر در قواعد درگیری» بوده، چراکه تاریخ اسلام، همواره به دشمنی یهودیان با مسلمانان و مبارزه مستدام جبهه اسلام با این قوم برتریجو تا به امروز شهادت میدهد.
✍️ بنابراین باید اذعان نمود که موضوع اصلی در این عملیات و پاسخ قدرتمندانه ایران، ایجاد «بازدارندگی پایدار» و مدیریت تنشهای بعدی ما با صهیونیستهاست که البته به نظر میرسد پس از چند ماه جنایت آشکار و ریختن خون دهها هزار مرد و زن و کودک مظلوم مسلمان در غزه و لبنان، این حرکت هوشمندانه و ضربه بزرگ، موازنه را کاملاً به ضرر صهیونیستها تغییر داده؛ اگرچه که نباید فراموش کنیم که در جنگ، مانند میدان کُشتی، دقایق و حتی ثانیهها تعیینکنندهاند! لذا مهمتر از عملیات وعده صادق، پایداری ملتهای مسلمان و جبهه مقاومت از جمله ملت بزرگ ایران اسلامی در این میدان خطیر تا رسیدن به پیروزی کامل و حذف همیشگی اسرائیل از نقشه جغرافیاست.
✍️ و سخن امروز را با این وعده الهی در آیه ١١١ سوره آلعمران به پایان میبریم که خداوند فرموده: «لَنْ يَضُرُّوكُمْ إِلَّا أَذًى ۖ وَإِنْ يُقَاتِلُوكُمْ يُوَلُّوكُمُ الْأَدْبَارَ ثُمَّ لَايُنْصَرُونَ...»: «هرگز (یهودیان) به شما آسیب سخت نتوانند رسانید مگر آنکه شما را اندکی بیازارند، و اگر به کارزار شما آیند از جنگ خواهند گریخت و از آن پس هیچ وقت پیروز نخواهند بود...»
https://eitaa.com/ROOZBARG
هدایت شده از روزبرگ شیعه (ره توشه معارفی)
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅ #تقویم_معارفی_شیعه
☀️ جمعه ٠٤ #آبان ١۴٠٣
🌙 الجمعة ٢١ #ربیعالثانی ١۴۴۶
🌲 اکتبر 2024 25 Friday
❇️ وقایع مهم روز:
☀️ اعتراض و افشاگری شجاعانه امام خمینی (ره) علیه تصویب قانون کاپیتولاسیون (١٣۴٣ش)
☀️ اشغال خرمشهر توسط قوای بعثی عراق (١٣۵٩ش)
💠 حدیث روز 💠
💎 امام صادق (ع): «إنَّ اللَّهَ أجَلُّ وأَعظَمُ مِن أن يَترُكَ الأَرضَ بِغَيرِ إمامٍ عادِلٍ»
«خداوند، جليلتر و بزرگتر از آن است كه زمين را بدون امامى عادل رها كند»
📚 الکافی، ج۱، ص١٧٨
•┈┈••✾••┈┈•
https://eitaa.com/ROOZBARG
هدایت شده از روزبرگ شیعه (ره توشه معارفی)
458.5K
✅ #گلبرگ_احکام
مناسبت: سالروز اعتراض و افشاگری شجاعانه امام خمینی (ره) علیه تصویب قانون #کاپیتولاسیون در سال ١٣۴٣
موضوع: #احکام_مبارزه_با_ظلموظالم
❓آیا مبارزه با ظلم و یاری کردن مظلومان واجب شرعی است؟
✅ ظلم کردن حرام و از گناهان بزرگ است و در قرآن کریم حتی از گرایش به ستمگران نهی شده است (هود/۱۱۳) و مبارزه با ظلم و یاری کردن مظلوم در صورت توانایی واجب شرعی است.
📚جواهر الکلام، ج۲۱، ص۳۰۹
✅ هر نوع کمک کردن به ستمگران در ستمشان، بلکه در ارتکاب هر کار حرامی از سوی آنان، حرام است.
📚 تحریر الوسیلة، ج۱، ص۴۹۷
✅ در حُرمت کمک به ظالم فرق نمیکند که ظالم در محیط اجتماعی ظلم کند، مثل حاکم یا مدیر ظالم، یا در محیط کسب و کار ظلم کند، یا حتی در محیط خانواده...؛ و یاری کردن ظالم در همه این موارد حرام و کمک به مظلوم در صورت توانایی واجب است.
📚رساله آموزشی امام خامنهای (مدظلهالعالی)
https://eitaa.com/ROOZBARG
هدایت شده از روزبرگ شیعه (ره توشه معارفی)
✅ #روزبرگ_شیعه
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ
السَّلاَمُ عَلَى مَهْدِيِّ الْأُمَمِ وَ جَامِعِ الْكَلِم
موضوع امروز: «#سند_حقارت»
✍️ مناسبت روز: امروز، سالروز اعتراض و افشاگری شجاعانه امام خمینی (ره) علیه تصویب قانون #کاپیتولاسیون در سال ١٣۴٣ شمسی هستیم، قانون ذلیلانهای که به معنای واقعی قرارداد حقارت ملت بزرگ ایران بود لذا سخن امروز را به این موضوع اختصاص میدهیم؛
پس از آن که کابینه اسداللَّه عَلَم، به دستور محمد رضا شاه پهلوی، قرارداد وین، مبنی بر اعطای مصونیت قضایی به اتباع آمریکایی را به صورت یک لایحه قانونی در دولت تصویب کرد، این لایحه در یک جلسه پر سر و صدا در مجلس شورای ملی با نطق موافقین و مخالفین به رأی گذاشته شد و علیرغم رأی بالای مخالفان، متأسفانه به تصویب رسید؛
با تصویب این قانون، مستشاران نظامی آمریکا در ایران از مصونیتها و معافیتهای قضایی بهرهمند شده و حق رسیدگی قضایی به جرایم آنها به نمایندهی حقوقی دولت بیگانه داده میشد؛
مجلس ملی ایران با این مصوبه به صورت رسمی، #سند_حقارت_ملت و دولت و شاه ایران را امضاء نمود و حقیقتِ نظام سرسپرده شاهنشاهی را یک بار دیگر برای همه برمَلا نمود.
البته رژیم شاهنشاهی، اجازه اعلام تصویب این قرارداد را به مطبوعات ایران نداد تا در سکوت و بهدور از افکار عمومی این لایحهی ننگین را اجرایی نماید، اما با آگاهی حضرت امام خمینی(ره) از مفاد قرارداد وین، ایشان با درایت و دوراندیشی، در سخنرانی تاریخی خود، عواقب شوم این لایحه را با صدای بلند اعلام کردند و به شاه اخطار نمودند که آن را ملغی نماید؛
امام در این سخنرانی رسواگرایانه، فرمودند: «عزت ما پایکوب شد، عظمت ایران از بین رفت، عظمت ارتش ایران را پایکوب کردند... قانونی را به مجلس بردند که در آن ما را ملحق کردند به پیمان وین… که تمام مستشاران نظامی آمریکا با خانوادههایشان، با کارمندهای فنیشان با کارمندان اداریشان، با خدمهشان… از هر جنایتی که در ایران بکنند، مصون هستند! ملت ایران را از سگهای آمریکا پستتر کردند! چنانچه کسی سگ آمریکایی را زیر بگیرد از او مؤاخذه میکنند؛ اگر شاه ایران یک سگ آمریکایی را زیر بگیرد، مؤاخذه میکنند؛ ولی چنانچه یک آشپز آمریکایی، شاه ایران را زیر بگیرد، بزرگترین مقام را زیر بگیرد، هیچکس حق تعرض به او ندارد! آقا من اعلام خطر میکنم! ای ارتش ایران من اعلام خطر میکنم! ای سیاسیون ایران من اعلام خطر میکنم… والله گناهکار است کسی که فریاد نکند! ای سران اسلام به داد اسلام برسید! ای علمای نجف به داد اسلام برسید! ای علمای قم به داد اسلام برسید…» و در بخشی دیگر از سخنان روشنگرانه خود فرمودند: «آمریکا از انگلیس بدتر، انگلیس از آمریکا بدتر، شوروی از همه بدتر، همه از هم بدتر، همه از هم پلیدتر؛ امروز سر و کار ما با این خبیثهاست... امروز تمام گرفتاری ما از آمریکا و اسرائیل است... »
به دنبال این سخنرانی طوفانی، اعلامیه امام (ره) نیز در تیراژ بسیار زیاد و در سطح گستردهای با شیوهای ابتکاری در یک زمان در کل کشور پخش گردید؛
امام در این اعلامیه، تصویب این قراداد را اقرار به مستعمره بودن ایران نامیدند و رأی ننگین مَجلسیان را مخالف اسلام و قرآن دانستند؛
سخنرانی آتشین حضرت امام (ره) و صدور اعلامیه توسط معظمله، برای شاه بسیارگران تمام شد؛ چنانچه پس از چند روز به دستور وی، حضرت امام (ره) را در سیزدهم آبان ١٣۴٣ بازداشت و به ترکیه تبعید کردند؛ و با کمال تأسف «#سند_بردگی_ملت_ایران» در تاریخ بیستم آبان ۱۳۴۳ به توشیح محمدرضا شاه پهلوی رسید و اجرایی شد!!!
✍️ سرانجام این قانون ننگین و خفتبار دولت سرسپرده شاهنشاهی با پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی در سال ١٣۵٧ برای همیشه به زبالهدان تاریخ پیوست.
https://eitaa.com/ROOZBARG
هدایت شده از روزبرگ شیعه (ره توشه معارفی)
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅ #روزبرگ_شیعه
🎧 پادکست
مناسبت: سالروز اعتراض و افشاگری شجاعانه امام خمینی (ره) علیه تصویب قانون #کاپیتولاسیون در سال ١٣۴٣
موضوع امروز: #سند_حقارت
https://eitaa.com/ROOZBARG
هدایت شده از روزبرگ شیعه (ره توشه معارفی)
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅ #تقویم_معارفی_شیعه
☀️ شنبه ٠۵ #آبان ١۴٠٣
🌙 السبت ٢٢ #ربیعالثانی ١۴۴۶
🌲 اکتبر 2024 26 Saturday
❇️ وقایع مهم روز:
🔹 مناسبت خاصی نداریم.
💠 حدیث روز 💠
💎 رسول اکرم (ص): «لاتَنظُرُوا إلى كَثرَةِ صلاتِهِم و صَومِهِم و كَثرَةِ الحَجِّ و المَعروفِ وطَنطَنَتِهِم بِاللَّيلِ ، و لكنِ انظُرُوا إلى صِدقِ الحَديثِ و أداءِ الأمانَةِ»
«به زيادى نماز و روزه و حج و احسان و وِرد و ذِكر شبانه مردم منگريد، بلكه به راستگويى و امانتدارى آنها توجّه كنيد»
📚 بحارالأنوار/٧١/٩/١٣
•┈┈••✾••┈┈•
https://eitaa.com/ROOZBARG
هدایت شده از روزبرگ شیعه (ره توشه معارفی)
183.7K
✅ #گلبرگ_احکام
موضوع: #احکام_راستگویی
✅ در اسلام، «کذب و دروغ گویی» از گناهان کبیره است و «راستگویی و صداقت» واجب و از بزرگترین اعمال و فضایل اخلاقی است که در تعالیم و آموزههای دینی، جایگاه ویژه دارد و در قرآن و روایات به آن سفارش فراوان شده است؛
✅ گفتار فرد مسلمان، همچون رفتار او حمل بر صدق و راستی میشود، مگر آنکه خلاف آن ثابت گردد؛¹
✅ در فروش کالا به بیشتر از قیمت خرید آن (بیع مرابحه) و همچنین در فروش کالا به کمتر از بهای خرید آن (بیع مُواضَعَه) بر فروشنده واجب است با صداقت، خریدار را از قیمت خرید کالا مطلع سازد.²
۱. تذکرة الفقهاء، ج۱۵، ص۲۷۲
۲. جواهر الکلام ج۲۳، ص۳۱۷
با ما همراه شوید...👇👇👇
https://eitaa.com/ROOZBARG
هدایت شده از روزبرگ شیعه (ره توشه معارفی)
✅ #روزبرگ_شیعه
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ
السَّلاَمُ عَلَى مَهْدِيِّ الْأُمَمِ وَ جَامِعِ الْكَلِم
موضوع امروز: #فضیلتهای_فراموش_شده!
فضیلت دوم: «#صداقت»، (برگ اول)
مناسبت روز: امروز مناسبت خاصی نداریم؛ لذا سخن روز را به یکی از «#فضائل_فراموش_شده» اختصاص میدهيم؛ فضائلی که سعادت دنیا و آخرت انسان را تضمین مینماید، اما متأسفانه آدمی آنها را به فراموشی سپرده است!
«صداقت و یکرنگی» یکی دیگر از فضیلتهای بزرگ فراموش شده در بین بشریت است، که متأسفانه در دنیای کنونی جای خود را به «دروغ، تقلّب و حقه بازی» داده است؛
در دین مبین اسلام بر راستگویی، تأکید فراوان گردیده تا آنجا که خداوند در قرآن کریم، کمالِ صفتِ صداقت را مختص به ذات خود دانسته: «...وَمَنْ أَصْدَقُ مِنَ اللَّهِ حَدِيثًا»: «و کیست که از خداوند، راستگوتر باشد؟» (نساء/٨٧) و در روایات اسلامی نیز «صداقت» را قویترین رکن ایمان و علامت و نشانهی دینداری دانستهاند، چنانچه امیرالمؤمنین (ع) میفرمایند: «اَلصّدقُ اقوی دَعائِمِ الایمانِ»: «راستگویی و صداقت، محكمترين ستون ايمان است» [غررالحکم، ج۱، ص۸۵] یعنی اگر کسی صداقت نداشته باشد و دیگران را با دروغ، فریب دهد، قطعاً مسلمان حقیقی نیست! گرچه مسلمان اسمی و شناسنامهای باشد؛
امام صادق (ع) نیز یکی از مهمترین دلایل بعثت همۀ انبیاء الهی را، «صداقت» دانستهاند: «إِنَّ اللَّهَ عَزَّوَجَلَّ لَمْ يَبْعَثْ نَبِيّاً إِلَّا بِصِدْقِ الْحَدِيثِ وَ...» [الكافی، ج٢، ص١٠۴] یعنی هم انبیاء، خودشان صادق بودهاند و هم در برنامۀ شریعت آنها، توصیۀ مؤکد برای رعایت صداقت شده است.
در بررسی سیره عملی ائمه اطهار (ع) نیز میبینیم که صداقت، صفا و صمیمیت در عمق جان آنها حکمفرما بوده، لذا اگر بخواهیم مسلمان واقعی و پیرو اهلبیت عصمت و طهارت (ع) باشیم باید تمامی گفتار و کردارمان، رنگ صداقت و یکرنگی داشته باشد؛
✍️ اما در دین اسلام، «صداقت» اقسام و مراتبی دارد:
1️⃣ قِسم اول: صداقت راجع به خداوند است؛ که بسیار مشکل است؛ چراکه کسی میتواند بگوید من با خدا صداقت دارم که وقتی در نماز خود میگوید: «إِیاكَ نَعْبُدُ وَ إِیاكَ نَسْتَعینُ» (تنها تو را میپرستیم و تنها از تو کمک میخواهیم) راست بگوید! یعنی در تمامی افعال و عبادات خود موحد باشد و از هیچ کس جز خداوند متعال تبعیت نکند: «إِیاكَ نَعْبُدُ»؛ و همچنین هیچ چیز و هیچ کسی را در زندگی خود، جز خداوند قادر و مؤثر نداند: «إِیاكَ نَسْتَعینُ»؛ لذا اگر کسی در «إِیاكَ نَعْبُدُ وَ إِیاكَ نَسْتَعینُ» صادق باشد، قطعاً یک مسلمان واقعی و صددرصد بهشتی است؛
اما چه وقت انسان میتواند باصداقت نسبت به پروردگار باشد؟ آن وقت که متابعت از شیطان درون و برون خود نکند و حقیقتاً هیچ چیز را به جز خداوند در زندگیش مؤثر نداند وگرنه وقتی در نماز میگوید: «إِیاكَ نَعْبُدُ وَ إِیاكَ نَسْتَعینُ»، یک دروغ بزرگ به خدا گفته است! گرچه نمازش صحیح است؛ لذا قسم اول صداقت، صادق بودن با خداست و بسیار سخت است؛
2️⃣ قسم دوم: صداقت با پیغمبر اکرم (ص) و ائمۀ طاهرین (ع) است؛ به این معنا که ایمان و محبت ما نسبت به اهلبیت عصمت و طهارت (ع)، واقعیت داشته باشد و تظاهر نباشد؛ یعنی همانطور که ادعا میکنیم که تا سرحد عشق، امیرالمؤمنین (ع) را دوست داریم و ارادت به حضرت زهرا (س) داریم، از نظر عمل هم تابع آنها باشیم؛ پس آن کسی که گناه در زندگیاش باشد، و یا اهل ظلم، دزدی، غیبت، تهمت و آبروریزی دیگران باشد یا حتی آن خانمی که مراعات حجاب و عفاف را نمیکند، حتی اگر بگوید که عاشق حضرت زهرا (س) هستم، با حضرت صادق نیست؛ بلکه اهل آزار حضرت است؛ چراکه با عمل خود دل حضرت زهرا (س) را آزرده مینماید.
3️⃣ قسم سوّم: صداقت با اهل خانه و در خانه است؛ که انشاالله به شرط حیات و توفیق الهی در روزبرگ فردا به آن خواهیم پرداخت...
📚 برگرفته از درس اخلاق مرجع عالیقدر جهان تشیع، حضرت آیتالله العظمی حسین مظاهری (دامتبرکاته)
https://eitaa.com/ROOZBARG
هدایت شده از روزبرگ شیعه (ره توشه معارفی)
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅ #روزبرگ_شیعه
🎧 پادکست
موضوع: «#فضیلتهای_فراموش_شده!»
فضیلت دوم: «#صداقت ١»
https://eitaa.com/ROOZBARG
هدایت شده از روزبرگ شیعه (ره توشه معارفی)
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅ #تقویم_معارفی_شیعه
☀️ یکشنبه ٠۶ #آبان ١۴٠٣
🌙 الأحد ٢٣ #ربیعالثانی ١۴۴۶
🌲 اکتبر 2024 27 Sunday
❇️ وقایع مهم روز:
🔹 مناسبت خاصی نداریم.
💠 حدیث روز 💠
💎 امیرالمؤمنین (ع): «الصِّدقُ، صَلاحُ كُلِّ شیءٍ؛ الكِذبُ، فَسادُ كُلِّ شَیءٍ»
«راستگویی و صداقت، مايه درستى و سلامت هر چيزى است و دروغ، مايه فساد و تباهى هر چيزى است»
📚 غررالحكم، ۱۱۱۵ و ۱۱۱۶
•┈┈••✾••┈┈•
https://eitaa.com/ROOZBARG
هدایت شده از روزبرگ شیعه (ره توشه معارفی)
352.1K
✅ #گلبرگ_احکام
موضوع: #احکام_راستگویی
❓دروغ مصلحتآمیز چیست و در اسلام چه حکمی دارد؟
✅ «دروغ» از گناهان کبیره است و ذاتاً کار فوقالعاده بدی است و بسیارى از مشکلات و بدبختىها و نابسامانىهاى اجتماع کنونى ما بر اثر همین صفت ناپسند است که در روایات اسلامی، آن را کلید سایر گناهان شمردهاند؛
ولى در عین حال، اسلام در مواردی استثنایى که اگر انسان در آنجا راست بگوید، فتنه و فساد بزرگى برپا مىشود و ممکن است تلفات و خسارات مهمّى به بار آورد، راست گفتن را کار غلطى میداند و این یک قانون مسلّم عقلى و شرعی است که هرگاه فساد چیزى از اصلاح آن بیشتر باشد، ما باید از آن چیز بپرهیزیم؛ لذا از نظر شرعی اگر انسان مسلمان در این موارد راست بگوید، گناه کرده و هر فسادى به وجود بیاید، مسئول آن است.
✅ البته باید مؤکّداً توجّه داشت که این موضوع کاملاً جنبه استثنایى دارد و جز در شرایط بسیار خاصّ، دروغ گفتن جایز نیست و نباید عدّهاى این موضوع را دستاویز کرده و بدون جهت و یا براى به دست آوردن منافع شخصى دروغ بگویند و این عمل زشت را دروغ مصلحتآمیز بنامند.
همچنین باید بدانیم که اسلام به قدرى به موضوع راستگویی اهمّیّت داده که حتّى در مواردى که ضرورت ایجاب مىکند که انسان مسلمان دروغ مصلحتآمیز بگوید، دستور «توریه» داده است؛ یعنی انسان بهگونهای سخن بگوید که گوینده از آن، معنا خاصّى را که حقیقت است اراده کند و شنونده معنای دیگرى را بفهمد.
📚 پاسخ به پرسش های مذهبی، حضرات آیات عظام مکارم شیرازی و جعفر سبحانی، ص ٣٧۵.
https://eitaa.com/ROOZBARG
هدایت شده از روزبرگ شیعه (ره توشه معارفی)
✅ #روزبرگ_شیعه
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ
السَّلاَمُ عَلَى مَهْدیِّ الْأُمَمِ وَ جَامِعِ الْكَلِم
موضوع: «#یکشنبهها_با_نهجالبلاغه»
📗 عنوان مبحث: ادامه حکمت ٢٠٨
🧿 «مَنْ حَاسَبَ نَفْسَهُ رَبِحَ، وَ مَنْ غَفَلَ عَنْهَا خَسِرَ، وَ مَنْ خَافَ أَمِنَ، وَ مَنِ اعْتَبَرَ أَبْصَرَ، وَ مَنْ أَبْصَرَ فَهِمَ، وَ مَنْ فَهِمَ عَلِمَ»
امیرالمؤمنین (ع) فرمودند: «هر کس به حساب خود برسد، سود میبرد؛ و آن کس که غافل بماند، زیان میبیند؛ و کسی که از خدا پروا کند، ایمن میگردد؛ و کسی که عبرت گیرد، بینا میشود؛ و آن کس که بینا گردد، حقایق را میفهمد؛ و آن کس که (حقایق را) بفهمد، دانا میشود»
در یکشنبه گذشته به جملات اول و دوم این سخن حکیمانه پرداختیم و از ضرورت «حسابرسی» در زندگی مادی و معنوی از نگاه آیات و روایات سخن گفتیم و عرض کردیم که غفلت از آن قطعاً باعث ضرر و زیان انسان میشود و در پایان سخن نیز به حدیث امام کاظم (ع) اشاره نمودیم که فرمودند: «از ما نيست كسى كه هر روز به حساب خود رسيدگى نكند و ببيند كه اگر كار نيكى انجام داده است از خداوند توفيق انجام بيشتر آن را بخواهد و خدا را بر آن سپاس گويد و اگر كار بدى انجام داده است از خدا آمرزش بخواهد و توبه كند». (الاختصاص، ص٢۶)
✍️ انشاالله در روزبرگ امروز نیز به ادامه این گفتار حکیمانه میپردازیم که حضرت امیر (ع) در بخش سوم سخن خود فرمودند: «وَ مَنْ خَافَ أَمِنَ» یعنی اگر کسی خواهان امنیت و آرامش است و میخواهد تراز حسابش همیشه مثبت باشد، باید خائف باشد! چرا که خوف، سپری در برابر حوادث خطرناک است و اصلاً راز این که خداوند خوف را در وجود آدمی قرار داده، این است که اگر انسان از حوادث و موجودات خطرناک نترسد، خیلی زود خود را گرفتار انواع مسائل مرگبار خواهد نمود!
هرچند که مسلماً خوفی مفید است که در حد اعتدال باشد، چراکه افراط در خوف، آدمی را از تلاش و کوشش باز داشته و به محرومیت و ایستایی منجر میشود.
البته امیر بیان در این بخش از حکمت ٢٠٨ نهجالبلاغه، اشاره به خوف از خدا یعنی خوف از عدالت و مجازاتهای عادلانه حضرت حق دارند و مسلماً کسانی که دارای چنین خوفی باشند از عذاب الهی در دنیا و آخرت در امان خواهند بود ولی آنهایی که تنها رحمت الهی را قبول دارند و اثری از خوف در وجود آنها وجود ندارد، خود را آلوده به انواع گناهان نموده و گرفتار مجازات الهی در این سرا و آن سرا میشوند! اینگونه افراد با عنوان فریبنده «اسلام رحمانی» و حرفهای زیبایی همچون: «دیگران را قضاوت نکنید! خدا میبخشد! خدا، رحمان و رحیم است!» همان عقاید فرقه ضاله «مرجئه» در زمان ائمه هدی را مطرح میکنند که بارها توسط حضرات معصومین (ع) لعن شدهاند!
به همین دلیل در تعلیمات دینی ما کراراً آمده است که انسان با ایمان باید با دو بال «خوف» و «رجا» پرواز میکند؛ چنانچه امام صادق (ع) فرمودند: در وصایای لقمان حکیم مسائل شگفتآوری آمده و از همه شگفتآورتر این که به فرزندش گفت: «آنگونه از خداوند عزوجل ترسان باش که اگر تمام اعمال نیک جن و انس را به جا آوری احتمال ده که تو را به سبب بعضی از اعمالت عذاب میکند و آنچنان به خداوند امیدوار باش که اگر گناه انس و جن را انجام داده باشی ممکن است مشمول رحمت او واقع شوی».
سپس حضرت افزودند: پدرم چنین میَفرمود: «در قلب هر فرد با ایمانی دو نور هست، نور خوف و نور رجا؛ اگر این را وزن کنند چیزی اضافه بر آن نیست و اگر آن را وزن کنند چیزی اضافه بر این نخواهد بود». (الکافی، ج۲، ص۷۱)
در روایت دیگری نیز از حضرت صادق (ع) آمده که راوی عرض میکند: جمعی از دوستان شما هستند که خود را آلوده گناهان میکنند و میگویند: امید به رحمت خدا و محبت اهل بیت داریم!
امام در جواب فرمودند: «آنها دروغ میگویند و از دوستان ما نیستند! آنها کسانی هستند که در چنگال آرزوها گرفتار شدهاند، زیرا کسی که امید به چیزی داشته باشد برای آن عمل میکند و کسی که از چیزی بترسد از آن میگریزد». (الکافی، ج۲، ش ۱۵۵)
✍️ در ادامه حکمت ٢٠٨ نهجالبلاغه، حضرت امیر (ع) سه جمله دیگر فرمودند: «وَ مَنِ اعْتَبَرَ أَبْصَرَ، وَ مَنْ أَبْصَرَ فَهِمَ، وَ مَنْ فَهِمَ عَلِمَ»: «و کسی که عبرت گیرد، بینا میشود؛ و آن کس که بینا گردد، حقایق را میفهمد؛ و آن کس که (حقایق را) بفهمد، دانا میشود»؛
یعنی اگر انسان با چشم عبرت به اطراف خود بنگرد با حقایق این عالم آشنا میشود و سپس به تحلیل آن حقایق پرداخته و اسباب و نتایج آن را درک میکند و کسی که به اسباب و نتایج آن حقایق آشنا گردد عالِم شده و راه را به سوی سرمنزل مقصد پیدا میکند!
در واقع در این بخش از کلام حضرت امیر (ع) پیوندی ناگسستنی میان سه جمله میباشد و بر این اساس چشم عبرت داشتن، باعث تحلیل درست حوادث شده و تحلیل درست باعث آگاه شدن و مایه علم و بصیرت میشود.
https://eitaa.com/ROOZBARG
هدایت شده از روزبرگ شیعه (ره توشه معارفی)
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅ #تقویم_معارفی_شیعه
☀️ دوشنبه ٠٧ #آبان ١۴٠٣
🌙 الإثنين ٢۴ #ربیعالثانی ١۴۴۶
🌲 اکتبر 2024 28 Monday
❇️ وقایع مهم روز:
🔹 مناسبت خاصی نداریم.
💠 حدیث روز 💠
💎 پيامبر اکرم (ص): «إِذا رَأَيْتَ مِنْ أَخيكَ ثَلاثَ خِصالٍ فَارْجُهُ: اَلْحَياءُ وَالأَْمانَةُ وَالصِّدْقُ»
«هر گاه در برادر ( و خواهر دينى) خود سه صفت ديدى به او اميدوار باش: حيا، امانتدارى وراستگويى»
📚 نهجالفصاحه، ح ۲۰۵
•┈┈••✾••┈┈•
https://eitaa.com/ROOZBARG
هدایت شده از روزبرگ شیعه (ره توشه معارفی)
483.2K
✅ #گلبرگ_احکام
موضوع: #احکام_راستگویی
❓سخنی که فکر مىکردم صحيح و راست است را گفتم و بعد فهميدم که دروغ گفتهام! آيا نيازى هست که آن را تصحيح کنم؟
✅ فى نفسه لزومى ندارد مگر آنکه حکم شرعى را اشتباهاً بيان کرده باشيد و يا در اثر حرف شما حقى از كسى ضايع شود و امثال اين مورد، که در اين صورت بايد کلام خود را تصحيح نماييد.
❓اگر شك داشته باشيم كه مطلبى درست و راست است يا نه، و آن را به نقل از منبعى بگوييم، آيا مرتکب گناه شدهايم يا نه؟ و اگر شدهايم حق الله است يا حق الناس؟
✅ مىتوانيد چيزى را که اطمينان به صحّتش نداريد، به نقل از منبع بازگو كنيد.
❓آیا دروغ گفتن به شوخی گناه دارد؟
✅ اگر خبری خلاف واقع بدهد و مقصودش این باشد که مخاطب آن را جدی بگیرد حرام است، اما اگر در آنچه که میگوید قصد جدی ندارد و نمیخواهد بر خلاف واقع، مطلبی بگوید مثل این که به شوخی از زبان شخصی یا حیوانی مطلبی را نقل می کند، حرام نیست.
📚 استفتائات امام خامنهای (مدظلهالعالی)
https://eitaa.com/ROOZBARG
هدایت شده از روزبرگ شیعه (ره توشه معارفی)
✅ #روزبرگ_شیعه
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ
السَّلاَمُ عَلَى مَهْدِيِّ الْأُمَمِ وَ جَامِعِ الْكَلِم
موضوع امروز: #فضیلتهای_فراموش_شده!
فضیلت دوم: «#صداقت»، (برگ دوم)
مناسبت روز: امروز مناسبت خاصی نداریم؛ اما در دو روز گذشته در مورد یکی از فضائل فراموش شده، بهنام «صداقت و یکرنگی» با شما سخن گفتیم و عرض کردیم که طبق روایات اسلامی، این صفت یکی از مهمترین دلایل بعثت همۀ انبیاء الهی، و قویترین رکن ایمان، و علامت و نشانۀ دینداری است؛
در ادامه به اقسام «صداقت» از نگاه اسلام پرداخته و گفتیم:
1️⃣ قسم اوّل: «صداقت با خداوند متعال است» به این معنا که اگر در نماز میگوییم: «إِیاكَ نَعْبُدُ وَ إِیاكَ نَسْتَعینُ» راست بگوییم.
2️⃣ قسم دوم: «صداقت با چهارده معصوم (ع) است» به این معنا که اگر ادعا میکنیم که اهلبیت (ع) را دوست داریم و شیعه و پیرو آنها هستیم، از نظر عمل هم چنین باشیم و عمل ما با گفتار و با عقیدۀ ما همخوانی داشته باشد.
✍️ انشاالله در روزبرگ امروز نیز به اقسام دیگر «صداقت» میپردازیم:
3️⃣ قسم سوم: «صداقت در خانه و با خانواده است» یعنی زن و شوهر نسبت به یکدیگر و راجع به فرزندانشان، صادق باشند و مواظبت کنند که دروغ و دورویی در خانهی آنها راه نیابد؛
بدیهی است اگر زن و شوهری در خانه دروغ بگویند، خواه یا ناخواه، فرزندانی دروغگو تربیت میکنند و خانواده خود را به عذاب الهی دچار میکنند؛ چنانچه قرآن میفرماید: «إِنَّ الْخَاسِرِینَ الَّذِینَ خَسِرُوا أَنفُسَهُمْ وَأَهْلِیهِمْ یوْمَ الْقِیامَةِ أَلَا ذَلِكَ هُوَ الْخُسْرَانُ الْمُبِینُ»: «زیانکارترین افراد، آنها هستند که خودشان و اهلشان را در روز قیامت، به خسران جاودان (جهنّم) درافکنند» [زمر/١۵]
🔹 البته صداقت در خانه و خانواده، فقط به معنای راستگویی در گفتار نیست! بلکه شامل صداقت در رفتار و وفاداری زن و شوهر در همه حال نسبت به یکدیگر نیز میشود که برای فهم بهتر مطلب به یک حکایت اشاره مینمائیم: «یکی از مراجع بزرگوار تقلید در کربلا زندگی میکردند که یک شاهزاده خانم به کربلا آمد و نامهای برای ایشان فرستاد و چنین نوشت که: من میخواهم یک دستی روی سرم باشد، لذا میخواهم همسر شما بشوم؛ آن عالِم هم جواب دادند که من طلبه هستم و شما شاهزاده هستید و سنخیتی با هم نداریم؛ اما آن خانم دست بردار نبود و دوباره نامه فرستاد که من پول فراوان دارم و از شما هیچ چیزی نمیخواهم و تمامی خرج و مخارج شما را هم میدهم، فقط میخواهم دست شما روی سر من باشد؛
آن مرجع عالیقدر هم که به همسر خود بسیار وفادار و صادق بودند در جواب زن، یک جملهی زیبا نوشتند: «همسر من یک عمر با همهچیز من ساخته است، اگر من بخواهم تجدید فراش کنم، خیانت و بیصداقتی با اوست و من حاضر نیستم صفا، صمیمیت و صداقت در خانهام را با هیچ چیزی عوض کنم».
🔹 یکی دیگر از موارد صداقت این است که زن و شوهر خود را خالصانه، متعلق به یکدیگر بدانند و در کسب رضایت هم بکوشند؛ چنانچه امیرالمؤمنین (ع) فرمودند: «به خدا قسم، من هیچگاه فاطمه را خشمگین نکردم و فاطمه نیز هیچگاه مرا خشمگین نکرد و در هیچ کاری از من سرپیچی ننمود و هرگاه به او مینگریستم، تمامی غم و اندوهم، برطرف میشد.» (بحارالانوار، ج۴۳، ص۱۳۴)
4️⃣ قسم چهارم: «صداقت با مردم» است؛ یعنی انسان با دیگران یکرو و صادق باشد و در اجتماع از دروغ در گفتار و فریب در کردار بپرهیزد؛
چنانچه در اسلام تأکید فراوان شده که انسان مسلمان باید در روابط اجتماعی از دورویی و نفاق حذر کند و در کسب و کار نیز صداقت پیشه کند و از تقلب و دروغ و کارهایی مانند: اجحاف، گرانفروشی و غشّ در معامله و گناهانی از این دست بپرهیزد.
همچنین انسان مؤمن باید در گفتار و رفتارش از «تظاهر و ریا» دوری نماید که طبق آیات و روایات، گناهش تا سرحدّ کفر و باطلکننده همهی اعمال است؛ البته علاوه بر پرهیز از ریا، باید مواظب باشیم که اگر به کسی خدمت کردیم، منّت سر او نگذاریم، چون منّت گذاشتن نیز مانند ریا، عمل ما را باطل و حبط میکند؛ چنانچه قرآن کریم میفرماید: «لَا تُبْطِلُوا صَدَقَاتِكُمْ بِالْمَنِّ وَالْأَذَىٰ كَالَّذِی ینْفِقُ مَالَهُ رِئَاءَ النَّاسِ وَلَا یؤْمِنُ بِاللَّهِ وَ الیَوم الاخر» [بقره/٢۶۴]؛ «صدقههایتان را با منت و آزار باطل نکنید، مانند کسی که مالش را به ریا به مردم انفاق میکند و به خدا و روز قیامت ایمان ندارد»
✍️ در پایان باید اذعان کرد که بهدست آوردن «صداقت» در دنیای کنونی بسیار مشکل است! در دنیایی که روی پایهی دروغ و تظاهر و ریاکاری و تعریفهای بیجا میچرخد و صداقت در آن کیمیاست! لذا در مسیر کسب این فضیلت بزرگ همواره میبایست با توسل به اهلبیت عصمت و طهارت از خداوند متعال مدد بگیریم.
📚 برگرفته از درس اخلاق حضرت آیتالله العظمی حسین مظاهری (دامتبرکاته)
https://eitaa.com/ROOZBARG
هدایت شده از روزبرگ شیعه (ره توشه معارفی)
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅ #روزبرگ_شیعه
🎧 پادکست
موضوع: #فضیلتهای_فراموش_شده!
فضیلت دوم: «#صداقت ٢»
https://eitaa.com/ROOZBARG
هدایت شده از روزبرگ شیعه (ره توشه معارفی)
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅ #تقویم_معارفی_شیعه
☀️ سهشنبه ٠٨ #آبان ١۴٠٣
🌙 الثلاثاء ٢۵ #ربیعالثانی ١۴۴۶
🌲 اکتبر 2024 29 Tuesday
❇️ وقایع مهم روز:
☀️ سالروز شهادت نوجوان بسیجی #محمد_حسین_فهمیده (١٣۵٩ هش)
☀️ #روز_نوجوان
☀️ #روز_بسیج_دانشآموزی
☀️ #روز_پدافند_غیرعامل
💠حدیث روز💠
💎 امام صادق (ع): «عَلَيكَ بِالحداثِ فَإنَّهُم أَسرَعُ إلى كُلِّ خَيرٍ»
«نوجوانان را دريابید، زيرا كه آنان سريعتر به كارهاى خير روى مىآورند»
📚 كافى(ط-الاسلامیه) ج٨، ص٩٣
•┈┈••✾••┈┈•
https://eitaa.com/ROOZBARG
هدایت شده از روزبرگ شیعه (ره توشه معارفی)
392.1K
✅ #گلبرگ_احکام
مناسبت: سالروز شهادت نوجوان بسیجی #محمد_حسین_فهمیده
موضوع: #احکام_استکبار_ستیزی
❓در (بیشتر مساجد در) نماز جماعت بعد از سلام ابتدا آیه صلوات بر پیامبر تلاوت مىشود و نمازگزاران سه مرتبه صلوات بر محمد و آل محمد «صلى الله علیهم اجمعین» مىفرستند و بعد از آن سه بار تکبیر مىگویند و سپس شعارهاى سیاسى به صورت دعا و برائت توسط مؤمنین با صداى بلند داده مىشود، آیا این کار اشکال ندارد؟
✅ قرائت آیه و ذکر صلوات بر پیامبر و آل او «صلى الله علیهم اجمعین» نه تنها اشکال ندارد؛ بلکه مطلوب بوده و ثواب دارد، و مواظبت بر شعارهاى اسلامى و شعار انقلاب اسلامى (تکبیر و ملحقات مذکور آن) که یادآور رسالت و اهداف بلند انقلاب اسلامى است، هم مطلوب است.
📚 أجوبة الاستفتائات امام خامنهای (مدظلهالعالی)
https://eitaa.com/ROOZBARG